Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Ilmaisessa vertailussa kaikki pankit Suomessa

Vertaile pankkipalveluita
Suomessa toimivat pankit useista eri maista, joilla osalla on sivukonttori Suomessa ja osalla ei. Aina kotimainen pankki ei ehkä ole paras vaihtoehto, eikä parhaan pankin löytäminen ole helppoa. Kuitenkin vertailumme auttaa löytämään parhaat pankit Suomessa. Pankin pääkonttorin sijainti määrittää käytännössä sen, minkä talletussuojarahaston piiriin kuuluu. Esimerkiksi Suomen Talletussuojarahasto turvaa pankkiin tehdyt talletukset 100 000 euron summaan saakka pankin joutuessa pysyviin maksuvaikeuksiin. Pankit Suomessa tarjoavat yleensä pävittäispankkipalveluja sekä luottoja erilaisiin tarkoituksiin. Kolme suurinta Suomessa toimivaa pankkia ovat OP Ryhmä, Nordea Pankki Oyj sekä Danske Bank Oyj.

Suomen ensimmäinen pankki

Suomen ensimmäinen pankki, Waihetus- Laina- ja Depositioni-Contori, perustettiin Suomen Turkuun 1811 keisari Aleksanteri ensimmäisen käskystä, josta myöhemmin tuli Suomen Pankki. Se muutti Helsinkiin vuonna 1819.

Pankkitoiminnan uudet tuulet

Pankkien liiketoimintaan uusia tuulia tuo PSD2 uudistus, joka sallii kolmansien osapuolien, FinTech-yritysten, käyttävän pankkien maksuliikenneinfrastruktuuria maksutta. Muutos tuo innovaatiota, uusia palveluita ja tiukentaa kilpailua kuluttajan eduksi. Pankkien palvelut siirtyvät koko ajan enemmän verkkoon ja mobiililaitteisiin, mikä tekee pankkipalveluista ajasta ja paikasta riippumattomia. Tilisiirtoja ja maksuja voi tehdä missä ja milloin vain. Tällä hetkellä on jo täysin verkossa toimivia pankkeja, kuten esimerkiksi N26, jolla ei ole fyysisiä toimipisteitä. Suomen ensimmäisestä pankista, Waihetus- Laina ja Depositioni-Contorista, tuli myöhemmin Suomen Pankki, joka toimii Suomen keskuspankkina osana Euroopan keskuspankkijärjestelmää. Sen tehtävänä on ylläpitää hintavakautta Suomessa ja koko euroalueella, huolehtia rahahuollosta, maksu- ja rahoitusjärjestelmän luotettavuudesta ja tehokkuudesta sekä laatia ja julkaista tarpeellisia tilastoja.   Suomalaisia pankkeja ovat pankit, joiden pääliike sijaitsee Suomessa ja näin ollen kuuluvat Suomen Talletussuojarahaston piiriin. Tällaisia pankkeja ovat muun muassa Säästöpankkiryhmän pankit, OP Ryhmä ja S-Pankki.   Suomalaiset pankit ovat olleet kehityksen kärkijoukoissa jo pitkään. Osuuspankki otti ensimmäisenä pankkina Euroopassa käyttöönsä verkkopankkipalvelut vuonna 1996. Pankit tarjoavat muun muassa pankkipalveluita, lainoja, luottokortteja sekä palveluja sijoittamiseen.
Pankkipalveluvertailu
Asiakkuustaso 1 = Peruspankkipalvelut, Asiakkuustaso 3 = Korkein pankin tarjoama asiakkuustaso. Voit suodattaa tilit asiakkuustason perusteella.
Tuloksia haetaan