Markkinoiden kattavin luottokorttivertailu

Luottokortit vertailussa
Luottokortti 2023 Korko Luottoraja Vuosimaksu
Morrow Bank Mastercard 19,94 % max. 10 000 € 0 €
Bank Norwegian 19,99 % max. 10 000 € 0 €
St1 Mastercard 12 % + 3 kk Euribor 1 000 - 10 000 € 0 €
S-Etukortti Visa 11,95 % + 3 kk Euribor 800 - 10 000 € 0 € tai 30 € *
OP Classic 8,95 % + 3 kk Euribor 2 000 - 20 000 € 35,40 €
Nordea Gold Mastercard 9,5 % + 3 kk Euribor 1 500 - 10 000 € 30 €
American Express Basic ** 0 % Ei määritelty 0 €
American Express Gold ** 0 % Ei määritelty 210 €
Handelsbanken Credit 10 % + 3 kk Euribor max. 10 000 € 70 €
Aktia Credit 8,5 % + 3 kk Euribor 2 000 - 20 000 € 60 €
Tuohi Mastercard 14 % + 3 kk Euribor 2 000 - 10 000 € 0 €

*) Hinta, jos ei ole asiakasomistaja. **) Amex on maksukortti ilman luottomahdollisuutta, eli korko peritään ainoastaan myöhästyneestä maksusta. Eräpäivän jälkeen peritään korkolain mukainen viivästyskorko 7 %. Taulukon tiedot on tarkistettu joulukuussa 2022.

Tärkeää tietoa luottokorteista

Mikä on luottokortti?

Luottokortti on maksujouston sisältävä maksuaikakortti. Sen avulla voit tehdä ostoksia ilman välitöntä tililtä veloittamista. Ostokset kootaan yhteen laskuun, jonka saat laskutuskauden päätteeksi. Voit valita eräpäivän tarpeesi mukaan, esimerkiksi palkkapäivän lähelle.

Koroton maksuaika

Luottokortilla tehdyt ostokset ovat korottomia eräpäivään saakka. Sen jälkeen niistä kertyy korkoa. Useimmat tarjoavat 30 päivän korottoman maksuajan, joissakin jopa 45 päivää. Voit myös maksaa ostokset osissa eräpäivän jälkeen, mutta silloin korko lisätään jäljellä olevalle summalle.

Luottokortti vs. maksuaikakortti

Luottokortilla on koroton maksuaika ja mahdollisuus luoton käyttöön. Maksuaikakortissa vain koroton maksuaika, joten ostokset on maksettava eräpäivään mennessä.

Luottokortin minimilyhennys

Korottoman ajan jälkeen on lyhennettävä sovittu minimisumma. Se on tietty osuus luotosta, yleensä 2–100 %. Pankit voivat myös määrätä euromääräisen minimin, kuten 30 €.

Luottokortin maksuvapaa kuukausi

Voit saada muutaman kuukauden vuodessa, jolloin minimilyhennys jää pois. Korko ja tilinhoitomaksu lisätään seuraavaan laskuun.

Luottokortin korko ja tilinhoitomaksu

Korko koostuu yleensä Euroopan rahamarkkinoiden viitekorosta (Euribor 3kk) ja lisämarginaalista. Tilinhoitomaksu on normaalisti 2,50–4 € kuussa.

Luottokortin edut

Voit saada matkavakuutuksen, osto- ja tuoteturvan sekä concierge-palvelun. Erityisesti matkavakuutus on kannattava sijoitus, jos matkustaa edes kerran vuodessa. Vakuutukset yksittäisille matkoille tai erillinen jatkuva matkavakuutus voivat olla paljon kalliimpia kuin luottokorttiin kuuluva vakuutus.

Luottokortti tarjoaa ostoksille parempaa turvaa kuin perinteinen pankkikortti. Erityisesti isot ostokset, matkaliput ja nettishoppailu kannattaa hoitaa luottokortilla. Esimerkiksi lentoyhtiön konkurssitilanteessa luotolla ostettujen lippujen hinta on mahdollista saada takaisin luottokorttiyhtiöltä, kun muuten rahojen takaisinsaanti voi olla haastavampaa.

Erilaiset luottokorttityypit

Korttityypeissä on eroja eduissa. Valitse oma tarpeesi mukaan. Voit myös harkita kahta korttia varmuuden vuoksi.

Eri luottokorttityypit:

Perusluottokortti
Pankkien ja rahoitusyhtiöiden tarjoamissa peruskorteissa vuosimaksua ei usein ole, tai se on alhainen. Useimmat peruskortit eivät tarjoa sen suurempia etuja, mutta joitakin poikkeuksia löytyy.
Kauppakortti
Kauppakorttikategoriaan luetaan kaikki luottokortit, jotka keräävät jonkinlaisia kauppa- tai bonuspisteitä. Tunnetuimpia kauppaluottokortteja ovat luultavasti S-Etukortti Visa ja K-Plussa Mastercard.
Palkintokortti
Palkintoluottokortit kerryttävät jonkinlaisia palkintopisteitä kortinhaltijalle. Esimerkiksi Membership Rewards -pisteitä kerryttävät American Express -kortit ovat palkintoluottokortteja.
Premium-kortti
Premium-luottokortit tuovat hieman luksusta elämään, sillä useimmat näistä korteista tarjoavat jonkinlaisia premium-etuja kuten concierge-palvelua tai kattavan matkavakuutuksen – premium-tason vuosimaksua vastaan.
Lentokortti
Lentopisteluottokortti kerryttää jonkin lentoyhtiön kanta-asiakaspisteitä kaikista kortilla tehdyistä ostoksista.

Kuka voi saada luottokortin?

Luottokortin saamisen vähimmäisehdot ovat yleensä seuraavat:

Pankki saattaa joustaa tulovaatimuksista opiskelijoiden kohdalla. Opiskelijan onkin usein helpompi saada luottokortti kuin työssäkäyvän, sillä vaatimukset ovat kevyemmät.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.