Valitse edullinen joustoluotto vertailusta Hae joustoluottoa

Kilpailuta joustolainat ilmaiseksi ja nosta rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Hae joustoluottoa 500–60 000 € Helposti
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen Nopeasti
 • Valintamerkki Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään Ilman vakuuksia tai takaajia

Aloita joustoluottojen vertailu tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Arvioitu kuukausierä:

Näin haet ja vertailet joustoluottoa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä edullisin joustolaina

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa

Paras joustoluotto löytyy vertailusta

Vertaile joustoluottoja
Joustolainan korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan ja asiakkaan tietojen mukaan. Koska joustoluotto on vakuudeton laina, riippuu sen korko asiakkaan riskiarviosta, eikä henkilökohtaista korkoa voi katsoa suoraan hinnastosta. Näin ollen luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan lainastaan liikaa.

Vertailustamme selviävät tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kustannukset, joita joustoluotosta veloitetaan. Muistathan, ettei lainatarjousten pyytäminen velvoita sinua mihinkään. Siispä vertaile tarjontaa ensin ja valitse sopivin luotto vasta sitten. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä.

Joustoluotto – Usein kysyttyä

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton, joustava luotto, jota voi nostaa tilille omien tarpeiden mukaan sopimuksessa määriteltyyn luottorajaan asti. Joustolaina myönnetään ilman vakuuksia, ja sen voi nostaa joko pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan heti tilille. Myös luoton takaisinmaksu on usein joustavaa, jolloin voit maksaa joustoluottoa takaisin haluamaasi tahtiin. Yleensä joustoluotto on 1 000–10 000 euron suuruinen, suhteellisen pieni laina. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat joustoluottoa jopa 60 000 euroon asti.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetun luottosumman osalta, ei koko myönnetystä summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä, minkä jälkeen voit nostaa lisää lainaa käyttöösi. Joustolaina on siis jatkuva luotto, joka toimii pitkälti luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilille silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti saman päivän aikana, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan. Näin ollen joustolaina sopii hyvin niille, jotka haluavat nostaa lainaa joustavasti juuri silloin, kun rahalle ilmenee tarvetta.

Kuinka nopeasti saan päätöksen joustoluotosta?

Joustoluoton hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, kun hakemuksen täyttää netissä vertailupalvelun kautta. Voit hakea joustolainaa yhdellä kertaa yli 20 eri rahoituslaitoksen valikoimista, jolloin sinun ei tarvitse täyttää lainahakemusta erikseen jokaisen pankin sivuilla.

Päätöksen luoton myöntämisestä saa yleensä vain minuuteissa, sillä hakuprosessi on pitkälti automatisoitu. Kun hakemus on hyväksytty, tulee lainasopimus allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla luotonmyöntäjän sivuilla. Tämän jälkeen on mahdollista saada joustoluotto tilille heti saman päivän aikana.

Mitkä pankit tarjoavat joustolainaa?

Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös perinteisiä pankkeja, kuten Nordea ja OP. Käytä lainalaskuriamme useiden eri rahoituslaitosten joustoluottojen vertailuun ja löydä sinulle halvin joustolaina.

Voiko joustoluottoa hakea ilman vakuuksia?

Joustoluotto on vakuudeton laina, joten voit hakea sitä kätevästi netistä täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Vakuudettoman luoton korko on tyypillisesti jonkin verran vakuudellista lainaa korkeampi, sillä pankki ottaa suuremman riskin myöntäessään lainaa ilman vakuudeksi asetettavaa omaisuutta. Joustoluoton hyviä puolia ovat kuitenkin hakemisen helppous ja joustavuus, eivätkä korotkaan ole enää takavuosien tapaan huomattavan korkeita.

Mikä on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko määräytyy yleensä asiakaskohtaisesti, jolloin pankki tai rahoituslaitos tekee tarjouksen hakijan arvioidun maksukyvyn perusteella. Pienimmillään luoton korko voi olla noin 4 prosenttia, mutta näin alhaista korkoa ei myönnetä kovinkaan monelle hakijalle. Alle 10 prosentin korko on toisaalta mahdollinen suurelle osalle hakijoista.

Vuonna 2019 säädetyn pysyvän korkokaton puitteissa joustoluoton korko voi olla korkeimmillaan 20 prosenttia. Luoton muut kustannukset, kuten tilinhoitopalkkio ja avausmaksu voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kuten minkä tahansa lainan tai luoton, myös joustoluoton voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin etuajassa, eikä tästä koidu ylimääräisiä kustannuksia. Jos rahatilanne antaa periksi, aikaistettu takaisinmaksu on järkevää, sillä korkoa peritään vain siltä ajalta, kun luotossa on avointa saldoa.

Kuka voi saada joustolainaa?

Joustolainan hakuvaatimukset ovat samat kuin muissakin vakuudettomissa lainoissa. Joustoluottoa voi siis saada täysi-ikäinen, Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hyväksytty lainatarjous on todennäköisempi, jos ikää on yli 20 vuotta ja tulot ovat säännölliset ja lainasummaan suhteutettuna riittävät. Hakukriteerit vaihtelevat pankkien välillä, joten tarjouksen saa todennäköisimmin silloin, kun hakee lainaa useammalta pankilta esimerkiksi vertailupalvelun kautta.

Voiko joustolainaa korottaa?

Kyllä, useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Nordea joustoluoton kohdalla korotusta voi hakea ilman ylimääräisiä kuluja. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pankki saattaa tarkistaa asiakkaan maksukyvyn uudestaan, jos luottorajaan pyydetään huomattavaa korotusta.

Lisäksi on tärkeää, että joustolaina tulee maksettua takaisin ajallaan. Älä nosta tilillesi enempää luottoa kuin tarvitset, niin lainan kulut ja kuukausierä pysyvät hallinnassa. Joustoluotolla voit saada talouteesi kätevästi joustoa, kunhan muistat käyttää luottoa vastuullisesti.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Hae joustoluottoa netissä, voit saada rahat tilillesi jopa samana päivänä

Voit hakea joustolainaa netistä muutamissa minuuteissa, ja itse lainahakemus käsitellään yleensä automaattisesti parin minuutin sisällä. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan usein heti tilillesi, kunhan olet ensin vahvistanut tarjouksen, allekirjoittanut sopimuksen rahoituslaitoksen sivuilla ja lähettänyt hakemuksen tueksi mahdollisesti vaaditut liitteet.

Pankista riippuen joustoluotto on mahdollista nostaa tilille joko hakemusta seuraavana tai jopa samana päivänä. Jos tavoitteenasi on saada joustolaina heti tilille, kannattaa hakemus tehdä arkipäivänä. Pyhäpäivinä ja yön tunteina rahat eivät liiku, joten vaikka joustolainan hakeminen onnistuu netissä milloin tahansa, vaikuttaa hakuajankohta prosessin nopeuteen.

Joskus joustoluoton hakeminen edellyttää liitteiden, kuten palkkakuitin lähettämistä lainanmyöntäjälle. Palkkakuitin tai esimerkiksi eläkepäätöksen avulla luotonmyöntäjä varmistaa, että hakijan tulotaso on riittävä luoton takaisinmaksuun. Joskus joustoluoton voi saada ilman liitteitä, jos rahoituslaitokselle antaa luvan tarkistaa luottokelpoisuuden esimerkiksi Suomen Asiakastiedon rekisteristä.

Kun joustoluotto on kerran myönnetty, voit nostaa rahaa luottorajan puitteissa silloin, kun sitä tarvitset. Joustoluottoa voi siis käyttää pitkälti luottokortin tavoin, etkä joudu tekemään uutta lainahakemusta joka kerta luottoa tarvitessasi.

Joustoluotto ja korkokatto

Vuonna 2019 asetettu kulutusluottojen korkokatto teki lainanhausta turvallisempaa, sillä lainan nimelliskorko asetettiin maksimissaan 20 prosenttiin ja lisäkulut rajoitettiin 150 euroon vuodessa. Aiempi, vuonna 2013 asetettu korkokatto koski luottoja vain 2 000 euroon asti, mutta uusi korkokatto koskee kaiken suuruisia vakuudettomia luottoja.

Joustoluotto ilman vakuuksia ja takaajia

Joustoluotot ovat poikkeuksetta vakuudettomia lainoja, eli niiden vakuudeksi ei aseteta omaisuutta. Voit myös hakea joustolainaa yksin ilman takaajaa, vaikka rinnakkaishakija voikin auttaa saamaan korkeamman luottorajan sekä matalamman koron lainalle.

Koska joustoluotto on vakuudeton laina, ei juuri itselle mahdollinen korko ole yleensä nähtävillä pankkien hinnastoista. Korko vaihtelee asiakkaan riskiprofiilin mukaisesti, joten sen saa tietoonsa vain luottoa hakemalla. Palvelumme kautta voit hakea joustoluottoa yhdellä hakemuksella yli 20 rahoituslaitokselta, täysin sitoumuksetta. Tällöin saat kerralla tarjoukset useammasta paikasta ja voit näin vertailla eri luotontarjoajien hintatasoa.

Näin haet joustoluottoa

Paras joustoluotto löytyy helpoiten lainavertailumme avulla. Luottovertailu helpottaa päätöksentekoa, sillä tekemällä ainoastaan yhden hakemuksen näet useita tarjouksia samalla kertaa. Kilpailuta siis joustolaina ja muutkin rahoitustuotteet aina ennen lopullista päätöstä.

Kun edullisin joustoluotto on löytynyt, voit hakea lainaa painamalla “jatka”-nappia valitsemasi lainantarjoajan kohdalla. Tämän jälkeen siirryt kyseisen rahoituslaitoksen sivuille, ja voit vielä tutustua rauhassa lainasopimukseen sekä sen tarkempiin ehtoihin ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Joustoluotto on usein todellinen pikalaina, sillä se voi olla mahdollista ottaa käyttöön jo samana päivänä. Joustoluotto heti tilille on siis yksi mahdollisuus, mutta usein on kannattavampaa harkita päätöstä rauhassa. Lähetämme kaikki saamasi lainatarjoukset myös sähköpostiisi, joten voit tarvittaessa punnita lainapäätöstä pidempään.

Muista nämä, kun haet joustolainaa

Joustolainan avulla voit nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti juuri silloin, kun se sinulle sopii. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen, milloin tarvitset rahaa. Se toimii siis hyvin esimerkiksi remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Pidä kuitenkin mielessä, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä lainan hakemisen syitä ja rahoitustuotteen sopivuutta omaan kuukausibudjettiin. Mieti tarkkaan, onko joustolaina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen. Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin tai kertaluontoisen kulutusluoton hakemista.

Omaa lainatarvetta tulee kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Varsinaisen koron lisäksi kannattaa tarkistaa, paljonko on esimerkiksi luottokortin vuosimaksu tai joustoluottotilin hallinnointikulu silloin, kun luotto ei ole aktiivisesti käytössä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustolaina on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti. Paras lainavaihtoehto löytyy aina huolellisen pohjatyön tuloksena.

Joustolaina voidaan myöntää, jos täytät seuraavat ehdot:

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Täytä lainahakemus vaivattomasti ja hae joustolainaa heti. Kun hakemus on kerran tehty ja hyväksytty, koko joustolaina tai haluamasi pienempi summa on mahdollista nostaa tilille saman tien.

Joustoluotto kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkaillamme on hyviä kokemuksia joustoluotosta tuotteena. Joustava luotto soveltuu hyvin kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä talouteen eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Joustolaina erottuu edukseen muusta lainatarjonnasta siinä, että voit nostaa sitä kulloinkin tarvitsemasi määrän. Näin voit käyttää luottoa vaikeasti ennakoitaviin hankintoihin, joihin kertaluontoinen kulutusluotto ei soveltuisi yhtä hyvin. Joustolainan hakeminen onnistuu helposti samalla hakemuksella muiden lainojen kanssa, joten voit tehdä hakemuksen vain parissa minuutissa, vertailla eri vaihtoehdot ja valita sopivimman lainatuotteen – oli se sitten joustolaina tai jokin muu vakuudeton luotto.

Joustoluoton takaisinmaksu

Joustoluotto lainatyyppinä vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun, sillä lainaa voi ottaa käyttöön joustavasti yhden kertanoston sijaan. Suunnittele maksuaikataulu ja nostoerät huolellisesti joustolainaa nostaessasi, jotta saat maksettua lainan takaisin ongelmitta laina-ajan puitteissa. Vastuullisesti käytettynä joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei halua tehdä joka kerta uutta lainahakemusta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän lainan määrä on myös itse päätettävissä. Pääsääntö on, että joustolaina kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin. Kuten yleensäkin rahoitusmaailmassa, pidempi laina-aika merkitsee korkeampia kustannuksia myös joustolainan kohdalla, sillä luoton korko juoksee tällöin pidemmältä ajalta.

Joustoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, mutta voit maksaa sitä takaisin pitkälti omaan tahtiin lainaehtojen puitteissa. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja, jotka on määritelty erikseen lainasopimuksessa. Muista siis olla huolellinen takaisinmaksun suhteen ja maksa joustolaina heti tilaisuuden tullen takaisin, niin vapautat samalla uutta luottoa käyttöösi.

Luoton maksamiseen kannattaa miettiä valmiiksi aikataulu takaisinmaksua varten. Suunnitelman tulee olla realistinen, sillä maksuaikataulun pidennys saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Suunniteltua nopeampi takaisinmaksu taas ei ole ongelma; lähtökohtaisesti kuluttajalla on aina oikeus maksaa luotto pois ilman kuluja.

Joustolainojen historia

Alle 2 000 euron lainoille asetettiin ensimmäisen kerran korkokatto vuonna 2013: lainan todellinen vuosikorko sai olla maksimissaan 50 %. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin juuri 2 000 euroa ylittävä luottotili, josta saatettiin nostaa vain 500 euroa. Tällöin todellinen vuosikorko laskettiin 2000 euron lainasummalle, vaikka koko summaa ei ikinä otettaisikaan käyttöön. Samalla laina-ajat muuttuivat pidemmiksi. Aiempi lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia. Erityisesti joustoluoton nostokuluihin kannatti kiinnittää huomiota, sillä ne saattoivat olla suhteettoman suuria lainasummaan nähden.

Vuoden 2019 lakimuutoksen myötä joustoluottoja ei voida enää käyttää pikavippilainsäädännön kiertämiseen, sillä tuolloin säädetty 20 %:n korkokatto koskee nyt kaiken suuruisia lainoja. Myöskään nostokuluja tai tilinhoitomaksuja ei pääse kertymään kohtuuttomasti, sillä lainan lisäkustannukset on rajattu korkeimmillaan 150 euroon vuodessa.

Tee sivuillamme ilmainen hakemus ja kilpailuta kaikki lainatyypit saadaksesi joustoluoton tai muun lainan. Tarkastele vaihtoehtoja ja valitse itsellesi paras joustoluotto sopivalla maksuajalla. Siirry tämän jälkeen lainantarjoajan sivulle allekirjoittamaan sopimus, niin saat joustoluoton nopeasti tilille.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.