Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras joustoluotto vertailun avulla

Vertaile joustoluotot ilmaiseksi ja nosta joustolaina tilillesi jo saman päivän aikana.

  • Instant Hae joustolainaa 500–60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske luoton kuukausierä

15000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae joustolainaa 500–60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet joustoluottoa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä edullisin joustolaina Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa

Vertaile joustoluottoja

Joustolainan korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Hinnastot saattavat myös olla epäselvästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla. Näin ollen luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa.

Vertailustamme selviää tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut ja muut kulut, joita lainasta veloitetaan. Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös perinteisiä pankkeja. Käytä lainalaskuriamme joustoluottojen vertailuun ja löydä sinulle halvin joustolaina.

Muistathan, ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään. Siispä vertaile tarjontaa ensin ja hae lainaa vasta sitten. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa luotoltasi rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä. Voit maksaa luoton takaisin omaan tahtiin.

Vertaile joustoluottoja

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto eli joustolaina on vakuudeton laina. Sitä voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti pankkitilille useammassa erässä. Lainan hakijalle myönnetään vakuudeton luotto, jonka voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotto on tyypillisesti 1 000–10 000 euron suuruinen, suhteellisen pieni luotto. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat jopa 60 000 € joustoluottoa.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta, ei koko myönnetystä summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä, minkä jälkeen voit nostaa lisää lainaa käyttöösi. Joustolaina on siis jatkuva luotto, joka toimii luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilille silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan. Näin ollen joustolaina sopii hyvin niille, jotka haluavat nostaa lainaa joustavasti juuri silloin, kun rahalle ilmenee tarvetta.

Kuinka nopeasti joustolaina myönnetään?

Voit hakea joustolainaa netistä muutamissa minuuteissa. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan heti tilillesi, kunhan olet vahvistanut tarjouksen ja allekirjoittanut sopimuksen rahoituslaitoksen kanssa. Laske sinulle sopiva lainasumma lainalaskurillamme ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

Pankista riippuen joustoluotto on mahdollista saada tilille jopa samana päivänä. Jos tavoitteenasi on saada joustolaina heti tilille, kannattaa hakemus tehdä arkipäivänä. Pyhäpäivinä ja yön pimeinä tunteina rahat eivät yleensä liiku, joten vaikka joustolainan hakeminen onnistuu netissä milloin tahansa, vaikuttaa hakuajankohta prosessin nopeuteen.

Mitä tarkoittaa vakuudeton joustoluotto?

Joustoluotot ovat poikkeuksetta vakuudettomia lainoja, eli niiden vakuudeksi ei aseteta omaisuutta. Et myöskään tarvitse takaajaa lainan saamiseksi. Vakuudettoman joustoluoton nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosenttia eivätkä vuosittaiset lisäkulut saa ylittää 150 euroa.

Joustolainojen historia

Alle 2 000 euron lainoille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko sai olla maksimissaan 50%. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin juuri 2 000 euroa ylittävä luottotili, josta saatettiin nostaa vain 500 euroa. Tällöin todellinen vuosikorko laskettiin 2000 euron lainasummalle, vaikka koko summaa ei ikinä otettaisikaan käyttöön. Samalla laina-ajat muuttuivat pidemmiksi.

Lain mukainen todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa, joissa laina-aika on lyhyt. Tämä johtuu siitä, että kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu ovat suuret suhteessa lainasummaan, samoin kuin korko.

Kun koron laskee esimerkiksi 2 000 euron joustoluotolle 12 kuukauden maksuajalla, ei todellinen vuosikorko näytä yhtä korkealta kuin toteutuneelle 500 euron nostolle, jonka asiakas haluaa maksaa takaisin esimerkiksi 3 kuukaudessa. Oikeasti todellinen vuosikorko riippuu kuitenkin todellisesta summasta, jonka lainanhakija lopulta nostaa, sekä maksuaikataulusta.

Aiempi lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia. Erityisesti nostokuluihin kannatti kiinnittää huomiota, sillä ne olivat olla suhteellisen suuria.

Joustoluotto ja pysyvä korkokatto

Vuonna 2019 asetettu kulutusluottojen korkokatto teki lainanhausta turvallisempaa, sillä lainan nimelliskorko asetettiin maksimissaan 20 prosenttiin ja lisäkulut rajoitettiin 150 euroon vuodessa. 2013 asetettu korkokatto koski vain alle 2 000 euron luottoja, mutta uusi korkokatto koskee kaiken suuruisia vakuudettomia luottoja.

Jotkin lainantarjoajat ilmoittavat kuluistaan hieman epäselvästi. Kun tiedät luotolle asetetut nostokulut, voit suunnitella omia nostoeriäsi ja olla paremmin kartalla lainan lisäkuluista. Vertailumme avulla näet kunkin joustolainan kokonaiskustannukset helposti vertailtavassa muodossa. Lisäksi voit käyttää vertailua selvittääksesi, minkä tyyppinen laina sopii tilanteeseesi parhaiten.

Miten hakea joustoluottoa?

Paras joustoluotto löytyy helpoiten lainavertailumme avulla. Vertailun tekeminen helpottaa päätöksentekoa, sillä tekemällä ainoastaan yhden hakemuksen näet useita tarjouksia samalla kertaa. Kilpailuta siis joustolaina ja muutkin rahoitustuotteet aina ennen lopullista päätöstä.

Löydettyäsi vertailustamme sinulle sopivimman joustolainan, joka on toivottavasti edullisin vaihtoehto, voit hakea lainaa painamalla “jatka”-nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla. Joustoluotto on usein todellinen pikalaina, sillä se on mahdollista saada käyttöönsä jo samana päivänä.

Tämän jälkeen siirryt valitun lainantarjoajan lainahakemukseen tai kyseisen rahoituslaitoksen sivuille. Voit vielä tutustua rauhassa lainasopimukseen sekä sen ehtoihin, kuten joustolainan takaisinmaksuun ja lisälainan nostoehtoihin.

Muista nämä, kun haet joustolainaa

Joustolainan avulla voit nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti juuri silloin, kun se sinulle sopii. Joustoluotto on nimensä mukaisesti joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen, milloin voit tarvita rahaa. Se toimii siis hyvin esimerkiksi remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Pidä kuitenkin mielessä, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä lainan hakemisen syitä ja rahoitustuotteen sopivuutta omaan kuukausibudjettiin. Mieti tarkkaan, onko joustolaina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen.

Harkitse myös, onko sinulla muita keinoja rahoittaa hankintasi, kuten lainaamalla sukulaiselta tai ystävältä. Olisiko sinulla jotain käyttämättömiä tavaroita joita voisit myydä, tai voiko hankinta odottaa sen verran, että olet saanut säästettyä rahaa tekemällä esimerkiksi lisätöitä.

Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin hakemista. Usein luottoraja on noin 1 000-10 000 euroa, ja luoton korko saattaa hyvinkin olla matalampi, eikä nostokuluja ole. Luottokorttia tulee myös käyttää kohtuudella ja harkiten.

Omaa tarvetta kannattaa kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustolaina on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti.

Joustoluottoa voi yrittää joka tapauksessa hakea, vaikka epäilisi, että lainaa ei ehkä saisikaan. Esimerkiksi joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto, eikä edullinen joustoluotto ole pelkkä haave.

Joustolaina on mahdollista saada, jos täytät seuraavat ehdot:

  • Olet vähintään 18-vuotias. Ikärajat vaihtelevat hieman lainantarjoajan mukaan, joten joskus vaadittu vähimmäisikä on korkeampi.
  • Olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti. Joustolaina on yleensä mahdoton saada, mikäli luottotiedot ovat menneet.
  • Sinulla on riittävät ja säännölliset tulot.

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saada rahat heti saman päivän aikana. Täytä lainahakemus vaivattomasti ja hae joustolainaa heti. Kun olet saanut luottopäätöksen, tee nosto tilillesi haluamasi summan mukaan. Kun hakemus on tehty, koko joustolaina tai haluamasi pienempi summa on mahdollista saada heti tilille.

Joustoluotto kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkailla on hyviä kokemuksia joustoluotosta tuotteena. Joustoluotto soveltuu kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä hankintaan eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Joustolaina erottuu edukseen muusta lainatarjonnasta siinä, että voit nostaa sitä kulloinkin tarvitsemasi määrän. Näin voit käyttää luottoa vaikeasti ennakoitaviin hankintoihin, joihin kertaluontoinen kulutusluotto ei soveltuisi yhtä hyvin. Joustolainan hakeminen onnistuu helposti samalla hakemuksella muiden lainojen kanssa, joten voit tehdä hakemuksen vain parissa minuutissa, vertailla eri vaihtoehdot ja valita sopivimman lainatuotteen – oli se sitten joustolaina tai jokin muu.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä. Joustoluotolla on usein jokin minimilaina-aika, mutta joustoluoton voi useimpien palveluntarjoajien kohdalla maksaa isommissa erissä takaisin tai maksaa kerralla kokonaan pois milloin tahansa. Varmista takaisinmaksun ehdot aina kyseisen lainan antajalta ennen kuin haet joustolainaa.

Joustoluotto lainatyyppinä saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun. Suunnittele maksuaikataulu ja nostoerät huolellisesti joustolainaa nostaessasi, jotta saat maksettua lainan takaisin ongelmitta. Joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei halua tehdä joka kerta uutta eri hakemusta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän lainan määrä on myös itse päätettävissä. Pääsääntö on, että joustolaina kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin. Kuten yleensäkin rahoitusmaailmassa, pidempi laina-aika merkitsee korkeampia kustannuksia myös joustolainan kohdalla.

Joustoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, vaan saat päättää maksuaikataulun itse. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja, jotka on määritelty erikseen lainasopimuksessa. Muista siis olla huolellinen takaisinmaksun suhteen – maksa joustolaina heti tilaisuuden tullen takaisin, niin vapautat samalla uutta luottoa käyttöösi.

Luoton maksamiseen kannattaa miettiä valmiiksi aikataulu takaisinmaksua varten. Suunnitelman tulee olla realistinen, sillä muutos maksuaikataulussa saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Jos haet lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, löydät parhaan vaihtoehdon käyttämällä vertailuamme. Joskus joustolaina on sopivin vaihtoehto, mutta kannattaa myös harkita muita vertailemiamme lainatyyppejä.

Kuinka paljon joustolainaa voi hakea?

Joustolainan kustannuksista saa pienimmät vertaamalla ne ennen hakemista. Kannattaa aina miettiä, mikä on juuri sinulle sopiva laina ja muistaa, että on myös muita lainatyyppejä, joita varten et tarvitse vakuuksia. Tyypillisimmin joustoluottoa haetaan 4 000 eurosta alaspäin, mutta myös suuremmat summat ovat mahdollisia.

Joustolaina on hyvin erilainen tuote kuin vain yhdesti haettava kertaluotto. Tee sivuillamme ilmainen hakemus ja kilpailuta kaikki lainatyypit saadaksesi joustoluoton tai muun lainan . Vertaile luottoja ja hae itsellesi parasta vaihtoehtoa, niin saat joustoluoton nopeasti tilille.

Voiko joustolainaa korottaa?

Kyllä. Useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Nordea joustoluoton kohdalla korotus ei maksa kuluttajalle ylimääräistä.

On kuitenkin tärkeää, että joustolaina tulee maksettua takaisin ajallaan. Älä nosta enempää luottoa kuin tarvitset, niin lainan kulut ja kuukausierä pysyvät hallinnassa.

Artikkelit

LAINA yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen joustoluotolla

Joustoluotolla voit myös yhdistää lainat. Lue täältä lisää lainojen yhdistämisestä.

OPAS Näin haet lainaa

Lainanhaun ohjeet

Lue täältä ohjeet lainanhakuun.

eroon veloista

Kuinka päästä eroon veloista?

Voit päästä eroon veloista, lue täältä miten.

ARTIKKELIT norwegian bank

Bank Norwegian esittely

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Lue esittely.

BLOG

Lainaa ulkomailta

Mielessä laina ulkomailta? Lue tämä ensin!

OPAS Näin haet lainaa

Lainanhaun ohjeet

Lue täältä ohjeet lainanhakuun.

ARTIKKELIT norwegian bank

Bank Norwegian esittely

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Lue esittely.

LAINA yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen joustoluotolla

Joustoluotolla voit myös yhdistää lainat. Lue täältä lisää lainojen yhdistämisestä.

eroon veloista

Kuinka päästä eroon veloista?

Voit päästä eroon veloista, lue täältä miten.

BLOG

Lainaa ulkomailta

Mielessä laina ulkomailta? Lue tämä ensin!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.