Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä paras joustoluotto vertailun avulla

Lainavertailu vertaa joustoluottoja puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

  • Instant Hae luottoa 500 - 60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske luoton kuukausierä

15000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae luottoa 500 - 60 000 €
  • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet ja vertailet joustoluottoa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Vertaile joustoluottoja

Korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Tämän takia luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa. Hinnastot saattavat joskus olla epäselvästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla.
Vertailustamme selviää Suomessa tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut tai muut kulut mitä lainasta veloitetaan. Käytä lainalaskuriamme joustoluottojen vertailuun, ja löydä sinulle halvin vaihtoehto. Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös pankkeja. Muistathan ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään. Siispä vertaile ja säästä. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa luotoltasi rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä. Voit maksaa luoton takaisin omaan tahtiin.

Vertaile joustoluottoja

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton laina. Sitä voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti pankkitilille useammassa erässä. Lainan hakijalle myönnetään vakuudeton luotto, jonka voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotto on tyypillisesti 1 000-10 000 euron suuruinen suhteellisen pieni luotto. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat jopa 50 000 € joustoluottoa.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta, eli ei koko summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä. Kyseessä on siis jatkuva luotto, ja toimii luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilillesi silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan.

Kuinka nopeasti joustoluotto päätös?

Luottoa voit hakea verkossa muutamissa minuuteissa. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan heti tilillesi kun olet vahvistanut tarjouksen. Laske sinulle sopiva lainasumma lainalaskurillamme ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

Mitä tarkoittaa vakuudeton joustoluotto?

Joustoluotot ovat poikkeuksetta vakuudettomia joustoluottoja, eli niiden vakuudeksi ei aseteta omaisuutta. Etkä myöskään tarvitse takaajaa lainan saamiseksi. Vakuudettoman joustoluoton nimelliskorko ei saa ylittää 20 prosenttia eivätkä vuosittaiset lisäkulut saa ylittää 150 euroa.

Alle 2000 euron lainoille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko sai olla maksimissaan 50%. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin juuri 2000 euroa ylittävä luottotili, josta saatettiin nostaa vain 500 euroa. Tällöin todellinen vuosikorko laskettiin 2000 euron lainasummalle. Samalla laina-ajat muuttuivat pidemmiksi.

Lain mukainen todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa, joissa laina-aika on lyhyt. Tämä johtuu siitä, että kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu suhteessa lainasummaan ovat suhteellisen suuret, samoin korko.

Kun todellisen vuosikoron laskee esimerkiksi 2000 euron joustoluotolle 12 kuukauden maksuajalla, ei todellinen vuosikorko näytä yhtä korkealta kuin esimerkiksi 500 euron nostolle, minkä asiakas haluaa maksaa takaisin esimerkiksi 3 kuukaudessa.

Todellinen vuosikorko riippuu todellisesta summasta, jonka lainanhakija lopulta nostaa, sekä maksuaikataulusta.

Lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia. Erityisesti nostokuluihin kannatti kiinnittää huomiota, sillä ne olivat olla suhteellisen suuria.

2019 asetettu kulutusluottojen korkokatto teki lainanhausta turvallisempaa, sillä luoton nimelliskorko asetettiin maksimissaan 20 prosenttiin ja lisäkulut eivät saa ylittää 150 euroa vuodessa. 2013 asetettu korkokatto koski vain alle 2000 euron luottoja, mutta uusi korkokatto koskee kaiken suuruisia vakuudettomia luottoja.

Jotkin lainantarjoajat ilmoittavat kuluistaan hieman epäselvästi. Tietämällä luotolle asetetut nostokulut, voi suunnitella omia nostoeriään ja olla paremmin kartalla luoton lisäkuluista.

Miten hakea joustoluottoa?

Paras joustoluotto löytyy helpoiten lainavertailumme avulla. Vertailun tekeminen helpottaa päätöksentekoa, sillä tekemällä ainoastaan yhden hakemuksen, näet useita tarjouksia.

Löydettyäsi vertailustamme sinulle sopivimman lainavaihtoehdon, joka on toivottavasti edullisin vaihtoehto, voit hakea lainaa painamalla “jatka” nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla.

Tämän jälkeen siirryt lainantarjoajan lainahakemukseen tai heidän sivuilleen ja voit vielä tutustua rauhassa lainahakemukseen, sekä sen ehtoihin.

Tällaisen lainan avulla voit siis nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti. Joustoluotto on joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen milloin voit tarvita rahaa tilillesi, esim. remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Muista kuitenkin, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä, lainan hakemisen syitä, onko laina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen.

Harkitse myös onko sinulla muita keinoja rahoittaa hankintasi, kuten lainaamalla sukulaiselta tai ystävältä. Olisiko sinulla jotain käyttämättömiä tavaroita joita voisit myydä, tai voiko hankinta odottaa sen verran, että olet saanut säästettyä rahaa tarpeeksi tekemällä esimerkiksi lisätöitä.

Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin hakemista. Usein luottoraja on noin 1 000-10 000 euroa, ja luoton korko saattaa hyvinkin olla matalampi, eikä nostokuluja ole. Luottokorttia tulee myös käyttää kohtuudella ja harkiten.

Omaa tarvetta kannattaa kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustoluotto on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti.

Joustoluottoa voi yrittää joka tapauksessa hakea, vaikka epäilisi, että lainaa ei ehkä saisikaan. Esimerkiksi joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto, eikä edullinen joustoluotto ole pelkkä haave.

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saat rahat tilillesi heti. Täytä lainahakemus vaivattomasti, ja hae lainaa heti. Täytä hakemus ja saat luottopäätöksen. Sen jälkeen tee nosto tilillesi haluamasi summan mukaan. Kun hakemus on tehty, koko luotto tai haluamasi pienempi summa on mahdollista saada heti tilille.

Joustoluotto kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkailla on hyviä kokemuksia joustoluotosta tuotteena. Joustoluotto soveltuu kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä hankintaan eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kyllä. Joustoluotolla on usein jokin minimilaina-aika, mutta joustoluoton voi useimpien palveluntarjoajien kohdalla maksaa isommissa erissä takaisin tai maksaa kerralla kokonaan pois milloin tahansa. Varmista takaisinmaksun ehdot aina kyseisen lainan antajalta.

Joustoluotto lainatyyppinä saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun. Suunnittele maksuaikataulu ja nostoerät huolellisesti lainaa nostaessasi. Joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei halua tehdä joka kerta uutta eri hakemasta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän luoton määrä on myös itse päätettävissä. Pääsääntö on, että luotto kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin.

Joustoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, vaan saat päättää maksuaikataulun itse. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja.

Muutos maksuaikataulussa saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Kannattaa muistaa, että jos hakee lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, käyttämällä vertailuamme löydät parhaan vaihtoehdon.

Muista siis maksaa lainasi yhtä huolellisesti kuin verosi. Luoton maksamiseen kannattaa miettiä valmiiksi aikataulu takaisinmaksua varten.

Luoton kustannuksista saa pienimmät vertaamalla ne ennen hakemista. Kannattaa aina miettiä, mikä on juuri sinulle sopiva laina ja muistaa, että on myös muita vaihtoehtoja hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Tyypillisimmin joustoluottoa haetaan 4000 eurosta alaspäin, mutta myös suuremmat summat ovat mahdollisia.

Joustoluotto on hyvin erilainen asia kuin vain yhdesti haettava kertaluotto. Tee sivuillamme ilmainen hakemus, ja kilpailuta kaikki lainatyypit, saadaksesi joustoluoton tai muun lainan . Vertaile luottoja, hae itsellesi parasta vaihtoehtoa ja saat joustoluoton nopeasti tilillesi.

Voiko joustoluottoa korottaa?

Kyllä. Useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Nordea joustoluoton kohdalla korotus ei maksa kuluttajalle ylimääräistä.

Artikkelit

LAINA yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen joustoluotolla

Joustoluotolla voit myös yhdistää lainat. Lue täältä lisää lainojen yhdistämisestä.

OPAS kuinka hakea lainaa

Lainanhaun ohjeet

Lue täältä ohjeet lainanhakuun.

eroon veloista

Miten päästä eroon veloista?

Voit päästä eroon veloista, lue täältä miten.

ARTIKKELIT norwegian bank

Bank Norwegian esittely

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Lue pankin esittely.

BLOG

Lainaa ulkomailta

Aiotko hakea lainaa ulkomailta? Lue tämä ensin!

OPAS kuinka hakea lainaa

Lainanhaun ohjeet

Lue täältä ohjeet lainanhakuun.

ARTIKKELIT norwegian bank

Bank Norwegian esittely

Bank Norwegian on norjalainen pankki, joka toimii myös Suomessa. Lue pankin esittely.

LAINA yhdistelylaina

Lainojen yhdistäminen joustoluotolla

Joustoluotolla voit myös yhdistää lainat. Lue täältä lisää lainojen yhdistämisestä.

eroon veloista

Miten päästä eroon veloista?

Voit päästä eroon veloista, lue täältä miten.

BLOG

Lainaa ulkomailta

Aiotko hakea lainaa ulkomailta? Lue tämä ensin!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.