Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton laina, eli sillä ei ole vakuuksia tai takaajia. Sitä voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti pankkitilille useammassa erässä.

Lainan hakijalle myönnetään vakuudeton luotto, jonka voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotto on tyypillisesti 1000-2000 euron suuruinen suhteellisen pieni luotto.

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta, eli ei koko summasta. Luottoa vapautuu aina uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä. Kyseessä on siis jatkuva luotto, ja toimii luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilillesi silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan.

Luottoa voit hakea verkossa muutamissa minuuteissa. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan heti tilillesi kun olet vahvistanut tarjouksen. Laske sinulle sopiva lainasumma lainalaskurillamme ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia joustolainoihin liittyviä asioita

  1. Pikavipit muuttuivat joustoluotoiksi
  2. Vertaile joustoluottoja
  3. Joustoluoton hakeminen
  4. Joustoluotto kokemuksia
  5. Joustoluoton takaisinmaksu

Pikavipit muuttuivat joustoluotoiksi

Joustoluottojen suosio on kasvanut Suomessa pikavippien myötä. Pikavipeille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 50% + viitekorko. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin uusi joustoluotto: tällöin todellisen vuosikoron voi laskea esimerkiksi 2000 euron myönnettävälle lainasummalle. Samalla laina-ajat muuttuivat pidemmiksi.

Lain mukainen todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa, joissa laina-aika on lyhyt. Tämä johtuu siitä, että kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu suhteessa lainasummaan ovat suhteellisen suuret, samoin korko.

Kun todellisen vuosikoron laskee esimerkiksi 2000 euron joustoluotolle 12 kuukauden maksuajalla, ei todellinen vuosikorko näytä yhtä korkealta kuin esimerkiksi 500 euron nostolle, minkä asiakas haluaa maksaa takaisin esimerkiksi 3 kuukaudessa.

Todellinen vuosikorko riippuu todellisesta summasta, jonka lainanhakija lopulta nostaa, sekä maksuaikataulusta.

Lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia. Erityisesti nostokuluihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne voivat olla suhteellisen suuria.

Jotkin lainantarjoajat ilmoittavat kuluistaan hieman epäselvästi. Tietämällä luotolle asetetut nostokulut, voi suunnitella omia nostoeriään ja olla paremmin kartalla luoton lisäkuluista.

Vertaile joustoluottoja

Korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Tämän takia luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa. Hinnastot saattavat joskus olla epäselvästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla.

Vertailustamme selviää Suomessa tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut tai muut kulut mitä lainasta veloitetaan.

Käytä lainalaskuriamme joustoluottojen vertailuun, ja löydä sinulle halvin vaihtoehto. Vertailun tuloksista saat selville esimerkiksi mikä olisi haluamallesi lainasummalle laskettu todellinen vuosikorko.

Vuosikorko on laskettu koko summalle. Korkokatosta huolimatta eri lainantarjoajat saattavat periä erilaisia lainanhoitokuluja, jotka voivat lisätä luoton hintaa yli maksimin.

Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös pankkeja. Jos ilmoitat lainalaskurissamme oman pankkisi, näet heidän antaman tarjouksen, jota on helppo vertailla muihin tarjouksiin ja löytää paras vaihtoehto.

Muistathan ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään. Siispä vertaile ja säästä. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa luotoltasi rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä. Voit maksaa luoton takaisin omaan tahtiin.

Joustoluoton hakeminen

Löydettyäsi vertailustamme sinulle sopivimman lainavaihtoehdon, joka on toivottavasti edullisin vaihtoehto, voit hakea lainaa painamalla “jatka” nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla.

Tämän jälkeen siirryt lainantarjoajan lainahakemukseen tai heidän sivuilleen ja voit vielä tutustua rauhassa lainahakemukseen, sekä sen ehtoihin.

Tällaisen lainan avulla voit siis nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti. Joustoluotto on joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen milloin voit tarvita rahaa tilillesi, esim. remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Muista kuitenkin, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä, lainan hakemisen syitä, onko laina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen.

Harkitse myös onko sinulla muita keinoja rahoittaa hankintasi, kuten lainaamalla sukulaiselta tai ystävältä. Olisiko sinulla jotain käyttämättömiä tavaroita joita voisit myydä, tai voiko hankinta odottaa sen verran, että olet saanut säästettyä rahaa tarpeeksi tekemällä esimerkiksi lisätöitä.

Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin hakemista. Usein luottoraja on noin 1000-2000 euroa, ja luoton korko saattaa hyvinkin olla matalampi, eikä nostokuluja ole. Luottokorttia tulee myös käyttää kohtuudella ja harkiten.

Omaa tarvetta kannattaa kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustoluotto on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti.

Joustoluottoa voi yrittää joka tapauksessa hakea, vaikka epäilisi, että lainaa ei ehkä saisikaan. Esimerkiksi joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto, eikä edullinen joustoluotto ole pelkkä haave.

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saat rahat tilillesi heti. Täytä lainahakemus vaivattomasti, ja hae lainaa heti. Täytä hakemus ja saat luottopäätöksen. Sen jälkeen tee nosto tilillesi haluamasi summan mukaan. Kun hakemus on tehty, koko luotto tai haluamasi pienempi summa on mahdollista saada heti tilille.

Joustoluotto kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkailla on hyviä kokemuksia joustoluotosta tuotteena. Joustoluotto soveltuu kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä hankintaan eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Joustoluoton takaisinmaksu

Joustoluotto lainatyyppinä saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun. Suunnittele maksuaikataulu ja nostoerät huolella. Joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei halua tehdä joka kerta uutta eri hakemasta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän luoton määrä on myös itse päätettävissä. Luotto kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin.

Joustoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, vaan saat päättää maksuaikataulun itse. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja.

Muutos maksuaikataulussa saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Kannattaa muistaa, että jos hakee lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, käyttämällä vertailuamme löydät parhaan vaihtoehdon.

Muista siis maksaa lainasi yhtä huolellisesti kuin verosi. Luoton maksamiseen kannattaa miettiä valmiiksi aikataulu takaisinmaksua varten.

Luoton kustannuksista saa pienimmät vertaamalla ne ennen hakemista. Kannattaa aina miettiä, mikä on juuri sinulle sopiva laina ja muistaa, että on myös muita vaihtoehtoja hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Tyypillisimmin joustoluottoa haetaan 2000 eurosta alaspäin, mutta myös suuremmat summat ovat mahdollisia.

Joustoluotto on eri asia kuin vain yhdesti haettava kertaluotto. Tee sivuillamme ilmainen hakemus, ja kilpailuta kaikki lainatyypit, saadaksesi joustoluoton tai muun lainan . Vertaile luottoja, hae itsellesi parasta vaihtoehtoa ja saat joustoluoton tilillesi!

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.