Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti pankkitilille useammassa erässä.

Lainan hakijalle myönnetään vakuudeton luotto, jonka voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotto on usein suhteellisen pieni, tyypillisesti 1000-2000 euron suuruinen luotto. Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta eli ei koko summasta. Luottoa vapautuu aina uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä. Juostoluotto on siis jatkuva luotto, ja toimii luottokortin tapaan.

Joustoluotossa saat nostaa rahaa tilillesi silloin kun haluat. Rahat saat käyttöösi heti, ja voit tehdä nostoja oman aikataulusi mukaan.

Hae luottoa verkossa muutamissa minuuteissa. Jos saat myönteisen luottopäätöksen, rahat maksetaan heti tilillesi kun olet vahvistanut tarjouksen. Laske sinulle sopiva lainasumma lainalaskurillamme ennen kuin sitoudut mihinkään lainaan.

Pikavipit muuttuivat joustoluotoiksi

Joustoluottojen suosio on kasvanut Suomessa pikavippien myötä. Pikavipeille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 50% + viitekorko. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin.

Monesta pikavipistä tulikin uusi joustoluotto: tällöin todellisen vuosikoron voi laskea esimerkiksi 2000 euron myönnettävälle lainasummalle.

Lain mukainen todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa joissa laina-aika on lyhyt, sillä kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu suhteessa lainasummaan ovat suhteellisen suuret, samoin korko. Samalla laina-ajat eli pikavippien takaisinmaksuajat muuttuivat pidemmiksi.

Kun todellisen vuosikoron laskee esimerkiksi 2000 euron joustoluotolle 12 kuukauden maksuajalla, ei todellinen vuosikorko näytä yhtä korkealta kuin esimerkiksi 500 euron nostolle, minkä asiakas haluaa maksaa takaisin esimerkiksi 3 kuukaudessa.

Todellista vuosikorkoa on käytännössä mahdoton ilmoittaa, sillä se riippuu lainanhakijan nostamasta summasta (jos hän ei nostakaan koko joustoluottoa käyttöönsä), sekä maksuaikataulusta.

Lakialoite ei siis tehnyt pikavipeistä edullisempia, vaan päinvastoin monimutkaisempia.

Joustoluotot eivät ole myöskään välttämättä pikavippejä edullisempia, sillä niistä veloitetaan usein nostokulu tai muu maksu aina, kun luotolta nostaa lisää lainarahaa tililleen käyttöönsä. Nostokulu voi olla suhteellisen suuri, eikä sitä ole aina ilmoitettu selkeästi. Lainanhakija ei osaa arvioida kuinka monta kertaa hän tulee oikeasti luottoa nostamaan, kun sitä onkin myönnetty kerralla 2000 euroa, eikä esimerkiksi vain lainaa 500 euroa tai 300 euroa, minkä verran hän olisi oikeasti tarvinnut.

Vertaile joustoluottoja

Joustoluottojen korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Tämän takia joustoluottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa. Hinnastot eivät ole aina selkeästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla.

Vertailumme on ottanut selville Suomessa tarjottavien joustoluottojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut tai muut kulut mitä lainasta veloitetaan.

Käytä lainalaskuriamme joustoluottojen vertailuun, ja löydä sinulle halvin joustoluotto. Näet joustoluottovertailun tuloksissa myös joustoluotolle lasketun todellisen vuosikoron. Ole tarkkana, sillä todellinen vuosikorko on laskettu joustoluoton koko summalle, eli noin 2000 euron lainasummalle. Korkokatosta huolimatta nämäkin korot nousevat usein muutamaan sataan prosenttiin osalla tarjoajista.

Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös pankkeja. Jos ilmoitat lainalaskurissamme oman pankkisi, näet oman pankkisi joustoluotto-tarjouksen, jota on helppo vertailla muihin joustoluotto-tarjouksiin ja löytää paras joustoluotto. Omalta pankilta on muutenkin hyvä pyytää lainatarjous, mikäli olet sellaista harkitsemassa.

Muistathan ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään. Siispä vertaa joustoluotot ja säästä. Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa luotoltasi rahaa omaan tahtiin, etkä halua maksaa liikaa luoton käytöstä.

Joustoluoton hakeminen

Löydettyäsi lainavertailustamme sinulle sopivimman lainavaihtoehdon, joka on toivottavasti edullisin joustoluotto, voit hakea lainaa painamalla“jatka” nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla. Tämän jälkeen siirryt lainantarjoajan lainahakemukseen tai heidän sivuilleen, niin voit vielä tutustua rauhassa lainahakemukseen ja ehtoihin.

Hae joustoluottoa, jos haluat nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti. Joustoluotto on joustava ratkaisu, jos et tiedä etukäteen tarkalleen milloin voit tarvita rahaa tilillesi, esim. remontin yhteydessä tai yllättävään rahantarpeeseen.

Muista kuitenkin, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Kannattaa aina miettiä, onko hankinta mitä varten haet lainaa oikeasti tarpeellinen ja tärkeä. Jos on, harkitse myös onko sinulla muita keinoja rahoittaa laina, kuten laina sukulaiselta tai ystävältä, olisiko sinulla jotain käyttämättömiä tavaroita joita voisit myydä, tai voiko hankinta odottaa sen verran, että olet saanut säästöösi rahaa tarpeeksi tekemällä esimerkiksi lisätöitä.

Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin hakemista. Usein luottoraja on noin 1000-2000 euroa, ja luoton korko saattaa hyvinkin olla matalampi, eikä nostokuluja ole. Luottokorttia tulee myös käyttää kohtuudella ja harkiten. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustoluotto on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti.

Joustoluottoa kannattaa joka tapauksessa hakea, vaikka epäilisi, että lainaa ei ehkä saisikaan. Esimerkiksi joustoluotto opiskelijalle voi olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto, eikä edullinen joustoluotto ole vain päiväuni.

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saat rahat tilillesi heti. Täytä lainahakemus vaivattomasti, ja hae lainaa heti. Täytä hakemus ja saat luottopäätöksen. Sen jälkeen tee nosto tilillesi haluamasi summan mukaan. Kun hakemus on tehty, koko joustoluotto tai pienempi summa on mahdollista saada heti tilille.

Joustoluoton takaisinmaksu

Joustoluotto lainatyyppinä saattaa vaikuttaa lainan takaisinmaksuaikatauluun. Suunnittele maksuaikataulu samalla huolellisuudella kuin lainan nostoerät. Joustoluotto sopii juurikin tilanteeseen, jossa lainasumman suuruutta ei voi välttämättä etukäteen tietää, tai ei jaksa tehdä joka kerta uutta eri hakemasta.

Luoton takaisinmaksuun vaikutat eniten itse, ja käytettävän luoton määrä riippuu myös sinusta. Kaikista paras on, jos maksaa luoton mahdollisimman pikaisesti takaisin.

Juostoluotolla ei varsinaisesti ole lyhennysvapaata kuukautta, vaan saat päättää maksuaikataulun itse. Usein joustoluotoilla on jonkinlaisia minimilyhennysehtoja.

Pienikin muutos maksuaikataulussa saattaa vaikuttaa merkittävästi lainan hintaan. Kannattaa muistaa, että jos haussa on laina ilman vakuuksia, vertailumme näyttää parhaan vaihtoehdon. Muista siis maksaa joustoluottosi yhtä suurella tarkkuudella kuin verot, vaikka et olisikaan tehnytkään maksuaikataulua.

Luoton kustannuksista saa pienimmät vertaamalla joustoluotot ennen hakemista. Kannattaa aina miettiä, mikä on juuri sinulla sopiva laina ja muistaa, että on myös muita lainojen ilman vakuuksia ja takaajia. Tyypillisimmin joustoluottoa haetaan 2000 eurosta alaspäin, mutta myös suuremmat summat ovat mahdollisia.

Joustoluotto on eri asia kuin vain yhdesti haettava kertaluotto. Tee sivuillamme ilmainen hakemus, ja kilpailuta kaikki lainatyypit jotta saat joustoluoton tai muun lainan. Kannattaa hakea joustoluottoa ja nostaa rahat tilillesi vasta vertailtuasi!

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme