Löydä edullinen joustoluotto vertailusta

Kilpailuta joustolainat ilmaiseksi ja nosta rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Hae joustoluottoa 500–60 000 € Helposti
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen Nopeasti
 • Valintamerkki Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään Ilman vakuuksia tai takaajia

Hae joustoluottoa tästä

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Perustuu 92 arvosteluun
powered by

Näin haet ja vertailet joustoluottoa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Valitse vertailun paras joustoluotto

Vertaile joustoluottoja
Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa lainaa joustavasti juuri silloin, kun tarve rahoitukselle ilmenee. Saat käyttöösi sopimuksen mukaisen luottorajan, jonka puitteissa nostat rahaa tilillesi aina tarpeen vaatiessa. Et siis joudu tekemään uutta luottohakemusta erikseen jokaista yllättävää tilannetta tai suurempaa hankintaa varten.

Joustolainan korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan ja asiakkaan tietojen mukaan. Koska joustoluotto on vakuudeton laina, riippuu sen korko asiakkaan riskiarviosta, eikä henkilökohtaista korkoa voi katsoa suoraan hinnastosta. Näin ollen pankkien lainatarjoukset kannattaa kilpailuttaa, ettei joudu maksamaan joustoluotosta liikaa.

Lainavertailustamme selviävät tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kustannukset, joita joustoluotosta veloitetaan. Muistathan, ettei lainatarjousten pyytäminen velvoita sinua mihinkään. Siispä vertaile tarjontaa ensin ja valitse sopivin luotto vasta sitten.

Vertaile ja löydä edullisin joustolaina

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa

Joustoluotto – Usein kysyttyä

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotto on vakuudeton, joustava luotto, jota voit nostaa tilillesi sopimuksessa määriteltyyn luottorajaan asti. Joustolaina myönnetään ilman vakuuksia, ja sen voi nostaa joko pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan heti tilille.

Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä, minkä jälkeen voit tarvittaessa nostaa lisää lainaa käyttöösi. Joustolaina on siis jatkuva luotto, joka toimii pitkälti luottokortin tapaan.

Yleensä joustoluotto on 1 000–10 000 euron suuruinen, suhteellisen pieni laina. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat joustoluottoa jopa 60 000 euroon asti.

Miten haen joustoluottoa?

Voit hakea joustoluottoa kätevästi VertaaEnsin.fi-palvelussa täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Joustoluoton hyviä puolia ovat hakemisen helppous ja joustavuus – hakemuksen täyttämiseen kuluu keskimäärin vain 4–5 minuuttia, eikä päätöstäkään tarvitse odotella paria minuuttia kauempaa.

Kuinka nopeasti saan päätöksen joustoluotosta?

Netistä haettavien lainojen käsittelyprosessi on pitkälti automatisoitu, ja tästä syystä päätöksen lainan myöntämisestä saa lähes välittömästi.

Kun hakemus on hyväksytty, tulee lainasopimus allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla luotonmyöntäjän sivuilla. Lisäksi luotonmyöntäjä saattaa pyytää liitteitä tulotason todentamista varten. Tämän jälkeen joustoluotto maksetaan tilille jopa saman päivän aikana.

Mikä on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko määräytyy yleensä asiakaskohtaisesti, jolloin pankki tai rahoituslaitos tekee tarjouksen hakijan arvioidun maksukyvyn perusteella. Pienimmillään luoton korko voi olla 4,5 prosenttia, ja alle 10 prosentin korko on mahdollinen suurelle osalle hakijoista.

Vuonna 2019 säädetty pysyvä korkokatto määrittelee joustoluoton maksimikoroksi 20 prosenttia. Luoton muut kustannukset, kuten tilinhoitopalkkio ja avausmaksu voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kuten minkä tahansa lainan tai luoton, myös joustoluoton voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin etuajassa, eikä tästä koidu ylimääräisiä kustannuksia. Joustoluottosopimus kannattaa samalla perua, sillä luottotilistä voidaan periä kuukausimaksu, vaikka luotto ei olisi aktiivisessa käytössä.

Jos rahatilanne antaa periksi, aikaistettu takaisinmaksu on järkevää, sillä korkoa peritään vain siltä ajalta, kun joustoluotto on asiakkaan käytössä.

Kuka voi saada joustolainaa?

Joustolainan hakuvaatimukset ovat samat kuin muissakin vakuudettomissa lainoissa. Joustoluottoa voi saada täysi-ikäinen, Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Hyväksytty lainatarjous on todennäköisempi, jos ikää on yli 20 vuotta ja tulot ovat säännölliset ja lainasummaan suhteutettuna riittävät. Tarkemmat hakukriteerit vaihtelevat pankkien välillä, joten tarjouksen saa todennäköisimmin silloin, kun hakee joustolainaa useammalta pankilta vertailupalvelun kautta.

Voiko joustoluottoa korottaa?

Kyllä, useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Komplett Bankin joustoluoton kohdalla korotusta voi hakea ilman ylimääräisiä kuluja. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pankki saattaa tarkistaa asiakkaan maksukyvyn uudestaan, jos luottorajaan pyydetään huomattavaa korotusta.

Lisäksi on tärkeää, että joustolaina tulee maksettua takaisin ajallaan. Älä nosta tilillesi enempää luottoa kuin tarvitset, jolloin lainan kulut ja kuukausierä pysyvät hallinnassa. Joustoluotolla voit saada talouteesi kätevästi joustoa, kunhan muistat käyttää luottoa vastuullisesti.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.