Vertaa ja hae, 3 helppoa vaihetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

100% ilmainen
Helppo ja nopea vertailu
Puoleeton ja riippumaton vertailusivusto

Rahoitustuotteiden vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi -sivuilla. Käytä lainalaskuriamme ja löydä itsellesi parhaat tarjoukset. Kaikki sivustomme tiedot ovat riippumattomia ja ajankohtaisia.

Testimonial person
Tarvitsin lainaa keittiöremonttia varten. VertaaEnsin.fi avulla löysin edullisimman lainan nopeasti ja helposti.
customerpromise.alt

Löydä Suomen edullisin laina

Autamme sinua säästämään aikaa ja rahaa vertailemalla eri rahoitustuotteita. Lainalaskurimme avulla löydät helposti ja nopeasti sinulle edullisimman lainan. Lainalaskurin käyttö on täysin ilmaista, ja vertailumme on täysin puolueeton ja läpinäkyvä.

Hae Suomen edullisinta lainaa

Käsitteenä joustoluotto tarkoittaa vakuudetonta luottoa, jota voi nostaa omien tarpeiden mukaisesti omalle pankkitilille useammassa erässä, toisin kuin kertaluottoa, missä haettavan lainasumman saa kerralla tilille. Lainan hakijalle siis myönnetään luottosumma, esimerkiksi 2000 euroa, jonka hakija voi nostaa pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan tililleen. Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetusta luottosummasta eli ei koko summasta, ja luottoa aina vapautuu uudestaan takaisin käyttöön luottoa lyhennettäessä. Joustoluotto on usein suhteellisen pieni, tyypillisesti 1000-2000 euron suuruinen luotto. Joustoluottojen suosio on kasvanut Suomessa pikavippien myötä.

Pikavipeille asetettiin vuonna 2013 korkokatto: lainan todellinen vuosikorko saa olla maksimissaan 50% + viitekorko. Asetus pakotti pikavippien tarjoajat muuttamaan toimintatapaansa, sillä pienten lainojen todelliset vuosikorot nousivat helposti useisiin satoihin prosentteihin. Tästä syystä monet lainantarjoajat muuttivat pikavippinsä joustoluotoiksi: tällöin todellisen vuosikoron voi laskea esimerkiksi 2000 euron myönnettävälle lainasummalle. Todellinen vuosikorko nousee helposti suureksi pienissä lainasummissa joissa laina-aika on lyhyt, sillä kustannukset kuten lainan avausmaksu ja kuukausittainen laskutusmaksu suhteessa lainasummaan ovat suhteellisen suuret, samoin korko.


Joustoluottojen korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan mukaan, samoin kuin pikavipeissä. Tämän takia joustoluottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan liikaa. Hinnastot eivät ole aina selkeästi näkyvillä lainantarjoajan sivuilla. Vertailumme on ottanut selville Suomessa tarjottavien joustoluottojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset laskutuskulut, nostokulut tai muut kulut mitä lainasta veloitetaan. Käytä lainalaskuriamme joustoluottojen vertailuun, ja löydä sinulle edullisin vaihtoehto. Näet vertailun tuloksissa myös joustoluotolle lasketun todellisen vuosikoron. Ole tarkkana, sillä todellinen vuosikorko on yleensä laskettu joustoluoton koko summalle, eli noin 2000 euron lainasummalle. Korkokatosta huolimatta nämäkin korot nousevat usein muutamaan sataan prosenttiin osalla tarjoajista.


Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös pankkeja. Jos ilmoitat lainalaskurissamme oman pankkisi, näet oman pankkisi joustoluotto-tarjouksen, jota on helppo vertailla muihin joustoluotto-tarjouksiin. Omalta pankilta on muutenin aina hyvä pyytää lainatarjous, mikäli olet sellaista harkitsemassa. Muistathan nimittäin, ettei lainatarjouksen pyytäminen sido sinua mihinkään.

Löydettyäsi lainavertailustamme sinulle sopivimman lainavaihtoehdon, voit hakea joustoluottoa painamalla “jatka” nappia haluamasi lainantarjoajan kohdalla. Tämän jälkeen siirryt lainantarjoajan lainahakemukseen tai heidän sivuilleen, niin voit vielä tutustua rauhassa lainahakemukseen ja ehtoihin.


Olemme palvelleet yli 20 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti

Hintavertailua viimeisen 24 tunnin aikana

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.