Löydä edullinen joustoluotto vertailusta

Kilpailuta joustolainat ilmaiseksi ja nosta rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Hae joustoluottoa 500–60 000 € Helposti
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen Nopeasti
 • Valintamerkki Ilmainen vertailu ei sido sinua mihinkään Ilman vakuuksia tai takaajia

Aloita joustoluottojen vertailu tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Arvioitu kuukausierä:

Näin haet ja vertailet joustoluottoa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Paras joustoluotto löytyy vertailusta

Vertaile joustoluottoja
Joustoluotto sopii sinulle, jos haluat nostaa lainaa joustavasti juuri silloin, kun tarve rahoitukselle ilmenee. Saat käyttöösi sopimuksen mukaisen luottorajan, jonka puitteissa nostat rahaa tilillesi aina tarpeen vaatiessa. Et siis joudu tekemään uutta luottohakemusta erikseen jokaista yllättävää tilannetta tai suurempaa hankintaa varten.

Joustolainan korot ja kulut voivat vaihdella suurestikin lainantarjoajan ja asiakkaan tietojen mukaan. Koska joustoluotto on vakuudeton laina, riippuu sen korko asiakkaan riskiarviosta, eikä henkilökohtaista korkoa voi katsoa suoraan hinnastosta. Näin ollen luottoja kannattaa vertailla huolella, ettei joudu maksamaan joustoluotosta liikaa.

Vertailustamme selviävät tarjottavien lainojen kaikki kulut: koron lisäksi näytämme mahdolliset avausmaksut, tilinhoitomaksut ja muut kustannukset, joita joustoluotosta veloitetaan. Muistathan, ettei lainatarjousten pyytäminen velvoita sinua mihinkään. Siispä vertaile tarjontaa ensin ja valitse sopivin luotto vasta sitten.

Vertaile ja löydä edullisin joustolaina

Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa

Joustoluotto – Usein kysyttyä

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto on vakuudeton, joustava luotto, jota voi nostaa tilille omien tarpeiden mukaan sopimuksessa määriteltyyn luottorajaan asti. Joustolaina myönnetään ilman vakuuksia, ja sen voi nostaa joko pienemmissä erissä tai kokonaisuudessaan heti tilille. Myös luoton takaisinmaksu on usein joustavaa, jolloin voit maksaa joustoluottoa takaisin haluamaasi tahtiin.

Yleensä joustoluotto on 1 000–10 000 euron suuruinen, suhteellisen pieni laina. Jotkut pankit kuitenkin tarjoavat joustoluottoa jopa 60 000 euroon asti.

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotosta maksetaan korkoa vain nostetun luottosumman osalta, ei koko myönnetystä summasta. Luottoa vapautuu aina luottotililtä uudestaan takaisin käyttöön sitä lyhennettäessä, minkä jälkeen voit nostaa lisää lainaa käyttöösi. Joustolaina on siis jatkuva luotto, joka toimii pitkälti luottokortin tapaan. Nostoja voi tehdä oman aikataulun mukaan ja rahat saa käyttöön heti saman päivän aikana.

Kuinka nopeasti saan päätöksen joustoluotosta?

Joustoluoton hakeminen on nopeaa ja vaivatonta, kun hakemuksen täyttää netissä vertailupalvelun kautta. Voit hakea joustolainaa yhdellä kertaa yli 20 eri rahoituslaitoksen valikoimista, jolloin sinun ei tarvitse täyttää lainahakemusta erikseen jokaisen pankin sivuilla.

Päätöksen luoton myöntämisestä saa yleensä vain minuuteissa, sillä hakuprosessi on pitkälti automatisoitu. Kun hakemus on hyväksytty, tulee lainasopimus allekirjoittaa verkkopankkitunnuksilla luotonmyöntäjän sivuilla. Tämän jälkeen on mahdollista saada joustoluotto tilille heti saman päivän aikana.

Mitkä pankit tarjoavat joustolainaa?

Joustoluottoja tarjoaa Suomessa muutama kymmenen lainantarjoajaa, joiden joukossa on myös perinteisiä pankkeja, kuten Nordea ja OP. Käytä ilmaista lainavertailuamme useiden eri rahoituslaitosten joustoluottojen vertailuun ja löydä sinulle halvin joustolaina.

Voiko joustoluottoa hakea ilman vakuuksia?

Voit hakea joustoluottoa kätevästi netistä täysin ilman vakuuksia tai takaajia. Joustoluoton hyviä puolia ovat hakemisen helppous ja joustavuus - hakemuksen täyttämiseen kuluu keskimäärin vain muutama minuutti, eikä päätöstäkään tarvitse odotella paria minuuttia kauempaa.

Mikä on joustoluoton korko?

Joustoluoton korko määräytyy yleensä asiakaskohtaisesti, jolloin pankki tai rahoituslaitos tekee tarjouksen hakijan arvioidun maksukyvyn perusteella. Pienimmillään luoton korko voi olla 4,5 prosenttia, ja alle 10 prosentin korko on mahdollinen suurelle osalle hakijoista.

Vuonna 2019 säädetty pysyvä korkokatto määrittelee joustoluoton maksimikoroksi 20 prosenttia. Luoton muut kustannukset, kuten tilinhoitopalkkio ja avausmaksu voivat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Voiko joustoluoton maksaa kerralla pois?

Kuten minkä tahansa lainan tai luoton, myös joustoluoton voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin etuajassa, eikä tästä koidu ylimääräisiä kustannuksia. Jos rahatilanne antaa periksi, aikaistettu takaisinmaksu on järkevää, sillä korkoa peritään vain siltä ajalta, kun luotossa on avointa saldoa.

Kuka voi saada joustolainaa?

Joustolainan hakuvaatimukset ovat samat kuin muissakin vakuudettomissa lainoissa. Joustoluottoa voi saada täysi-ikäinen, Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Hyväksytty lainatarjous on todennäköisempi, jos ikää on yli 20 vuotta ja tulot ovat säännölliset ja lainasummaan suhteutettuna riittävät. Tarkemmat hakukriteerit vaihtelevat pankkien välillä, joten tarjouksen saa todennäköisimmin silloin, kun hakee lainaa useammalta pankilta vertailupalvelun kautta.

Voiko joustolainaa korottaa?

Kyllä, useissa tapauksissa joustoluoton korotus onnistuu ilmaiseksi. Esimerkiksi Nordea joustoluoton kohdalla korotusta voi hakea ilman ylimääräisiä kuluja. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pankki saattaa tarkistaa asiakkaan maksukyvyn uudestaan, jos luottorajaan pyydetään huomattavaa korotusta.

Lisäksi on tärkeää, että joustolaina tulee maksettua takaisin ajallaan. Älä nosta tilillesi enempää luottoa kuin tarvitset, jolloin lainan kulut ja kuukausierä pysyvät hallinnassa. Joustoluotolla voit saada talouteesi kätevästi joustoa, kunhan muistat käyttää luottoa vastuullisesti.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Joustoluoton hakeminen on helppoa ja nopeaa

Voit hakea joustolainaa netistä muutamissa minuuteissa, ja itse lainahakemus käsitellään yleensä automaattisesti parin minuutin sisällä. Pankista riippuen joustoluotto on mahdollista nostaa tilille joko hakemusta seuraavana tai jopa samana päivänä.

Joskus joustoluoton hakeminen edellyttää liitteiden, kuten palkkakuitin tai eläkepäätöksen lähettämistä lainanmyöntäjälle. Liitteiden avulla luotonmyöntäjä varmistaa, että hakijan tulotaso on riittävä luoton takaisinmaksuun. Joustoluoton voi joskus saada myös ilman liitteitä, jos rahoituslaitos tarkistaa luottokelpoisuuden esimerkiksi Suomen Asiakastiedon rekisteristä.

Kun joustoluotto on kerran myönnetty, voit nostaa rahaa luottorajan puitteissa silloin, kun sitä tarvitset. Joustoluottoa voi siis käyttää pitkälti luottokortin tavoin, etkä joudu tekemään uutta lainahakemusta joka kerta luottoa tarvitessasi.

Joustoluotto ilman vakuuksia ja takaajia

Joustoluotot ovat poikkeuksetta vakuudettomia lainoja, eli niiden vakuudeksi ei aseteta omaisuutta. Voit myös hakea joustolainaa yksin ilman takaajaa, vaikka rinnakkaishakija voikin auttaa saamaan korkeamman luottorajan sekä matalamman koron lainalle.

Koska joustoluotto on vakuudeton laina, ei juuri itselle mahdollinen korko ole yleensä nähtävillä pankkien hinnastoista. Korko vaihtelee asiakkaan riskiprofiilin mukaisesti, joten sen saa tietoonsa vain luottoa hakemalla. Palvelumme kautta voit hakea joustoluottoa yhdellä hakemuksella yli 20 rahoituslaitokselta, täysin sitoumuksetta. Tällöin saat kerralla tarjoukset useammasta paikasta ja voit näin vertailla eri luotontarjoajien hintatasoa.

Vertaile joustoluottoja ja löydä edullisin korko

Paras joustoluotto löytyy helpoiten lainavertailumme avulla. Luottovertailu helpottaa päätöksentekoa, sillä tekemällä ainoastaan yhden hakemuksen näet useita tarjouksia samalla kertaa. Kilpailuta siis joustolaina ja muutkin rahoitustuotteet aina ennen lopullista päätöstä.

Kun edullisin joustoluotto on löytynyt, voit hakea lainaa painamalla “jatka”-nappia valitsemasi lainantarjoajan kohdalla. Tämän jälkeen siirryt valitsemasi rahoituslaitoksen sivuille, ja voit vielä tutustua rauhassa lainasopimukseen sekä sen tarkempiin ehtoihin ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Joustoluotto on usein todellinen pikalaina, sillä se voi olla mahdollista ottaa käyttöön jo samana päivänä. Joustoluotto heti tilille on siis yksi mahdollisuus, mutta usein on kannattavampaa harkita päätöstä rauhassa. Lähetämme kaikki saamasi lainatarjoukset myös sähköpostiisi, joten voit tarvittaessa punnita lainapäätöstä pidempään.

Muista nämä, kun haet joustolainaa

Joustolainan avulla voit nostaa rahaa tilillesi vaivattomasti juuri silloin, kun se sinulle sopii. Pidä kuitenkin mielessä, että lainaa ei tule ikinä hakea kevein perustein. Ennen hakemista on syytä miettiä lainan käyttötarkoitusta ja sopivuutta omaan kuukausibudjettiin. Mieti tarkkaan, onko joustolaina oikeasti tarpeellinen ja ajankohtainen. Joustoluoton sijaan voi myös harkita luottokortin tai kertaluontoisen kulutusluoton hakemista.

Omaa lainatarvetta tulee kartoittaa huolella ja perehtyä eroihin luottojen välillä. Varsinaisen koron lisäksi kannattaa tarkistaa, paljonko on esimerkiksi luottokortin vuosimaksu tai joustoluottotilin hallinnointikulu silloin, kun luotto ei ole aktiivisesti käytössä. Joissain tapauksissa kulutusluotto tai joustolaina on sopivampi vaihtoehto, joissain tapauksissa taas luottokortti. Paras lainavaihtoehto löytyy aina huolellisen pohjatyön tuloksena.

Joustolaina voidaan myöntää, jos täytät seuraavat ehdot:

Voit hakea joustoluoton vertailumme kautta ja saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Täytä lainahakemus vaivattomasti ja hae joustolainaa heti. Kun hakemus on kerran tehty ja hyväksytty, koko joustolaina tai haluamasi pienempi summa on mahdollista nostaa tilille saman tien.

Joustoluotto: kokemuksia

Joustoluotto antaa nimensä mukaisesti joustoa oman talouden hallintaan ja monilla asiakkaillamme on hyviä kokemuksia joustoluotosta rahoitustuotteena. Joustava luotto soveltuu hyvin myös kertaluonteiseen hankintaan, jota voi maksaa pois hieman kerrallaan. Hyvällä talouden suunnittelulla joustoluotto helpottaa ja tuo väljyyttä talouteen eikä suinkaan muodostu taakaksi. Moni kuluttaja kertookin, että kokemukset joustoluotosta ovat hyvin positiivisia.

Joustolaina erottuu edukseen muusta lainatarjonnasta siinä, että voit nostaa sitä kulloinkin tarvitsemasi määrän. Näin voit käyttää luottoa vaikeasti ennakoitaviin hankintoihin, joihin kertaluontoinen kulutusluotto ei soveltuisi yhtä hyvin.

Joustoluoton takaisinmaksu

Joustoluottoa maksetaan takaisin luottosopimuksessa määritellyn aikataulun mukaisesti. Yleensä luotolle on määritelty kuukausittainen minimilyhennys, mutta myös ennenaikainen takaisinmaksu on mahdollinen. Pääsääntö on, että joustolaina kannattaa pyrkiä maksamaan mahdollisimman nopealla aikataululla takaisin, sillä tällöin korkoa peritään lyhyemmältä ajanjaksolta.

Joustoluotolle voi pankista riippuen saada yhden tai useamman maksuvapaan kuukauden vuodessa. Tällöin luottoa ei tarvitse lyhentää, mutta takaisinmaksu pitenee vastaavasti kuukaudella. Muista olla huolellinen takaisinmaksun suhteen ja maksa joustolaina heti tilaisuuden tullen takaisin, niin vapautat samalla uutta luottoa käyttöösi.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.