Sähkövertailustamme löydät tuoreimmat sähkön hintatiedot

Olemme vertailleet sähkön hintaa ja sähkösopimuksia johtavilta sähköyhtiöiltä päivittäin vuodesta 2020. Hintaseurantamme avulla tiedät paljonko sähköstä kannattaa maksaa tänään.

 • Kilpailuttamalla sähkön säästät rahaa
 • Sähköt kotiin ja mökille aina parhaalla hinnalla
 • Yli 10 % Suomen uusista sähkösopimuksista tehdään kauttamme

Hae päivän paras sähkötarjous

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Esim. 2 A 13 (katunumero rappu asuntonumero). Tämän täytyy alkaa numerolla.

  Tarkista paljonko sähkö maksaa tänään!

  Kerro kulutuksesi ja asumistapasi, seurantamme kertoo päivän sähkötarjousten hinnat kotiisi.

  Halvin sähkö löytyy vertailemalla sähköyhtiöiden kWh-hinnat

  1. Laskuri

   Arvioi sähkönkulutuksesi

   Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

  2. Tarjoukset vertailussa

   Vertaile tarjoukset

   Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  3. Tilaa uusi sopimus

   Solmi uusi sähkösopimus

   Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  Paljonko sähkö maksaa?

  Tämän päivän (1.2.2023) keskimääräinen kilowattituntihinta vertailussamme mukana oleville sähkösopimuksille on:

  19 senttiä/kWh

  Lukema ilmaisee vertailussamme mukana olevien sähkösopimusten sähkön keskihinnan pörssisähkösopimuksen poislukien, pörssisähkön päivittäisen keskihinnan näet pörssisähkö-sivultamme. Voit löytää vertailustamme sekä tätä edullisempia että kalliimpia määräaikaisia ja toistaiseksi voimassa olevia sähkötarjouksia. Pääset tarkastelemaan eri sähköyhtiöiden hintoja ja tarjouksia klikkaamalla "kilpailuta sähkö" painiketta alla.

  Sähkön hinnan vertailu kannattaa!

  Sähkövertailumme auttaa sinua löytämään edullisimman sähkösopimuksen Suomessa. Alla olevissa kuvaajissa esittelemme kuinka merkittäviä vuosittaisia säästöjä erilaisissa asuntotyypeissä on mahdollista saavuttaa vertailemalla sähkön hintaa; kuvaajat perustuvat tammikuun 2023 hinta- ja kulutustietoihin sähkövertailussamme. Sähkövertailu kannattaa suorittaa etenkin kun olet muuttamassa uuteen osoitteeseen, tai kun haluat selvittää kannattaisiko sinun vaihtaa nykyisen kotisi sähkösopimus edullisempaan.

  Vertailemalla sähkön hintaa palvelussamme voi 1 hengen kerrostaloyksiössä (kaukolämpö) säästää jopa 500 € vuodessa vaihtamalla edullisempaan sähkösopimukseen. Kuvaaja päivitetty 27.1.2023. Vertailemalla sähkön hintaa palvelussamme voi 2 hengen kaukolämmitteisessä rivitalossa säästää jopa 900 € vuodessa vaihtamalla edullisempaan sähkösopimukseen. Kuvaaja päivitetty 27.1.2023. Vertailemalla sähkön hintaa palvelussamme voi 2 hengen sähkölämmitteisessä rivitalossa säästää jopa 4000 € vuodessa vaihtamalla edullisempaan sähkösopimukseen. Kuvaaja päivitetty 27.1.2023. Vertailemalla sähkön hintaa palvelussamme voi 4 hengen sähkölämmitteisessä omakotitalossa säästää jopa 5000 € vuodessa vaihtamalla edullisempaan sähkösopimukseen. Kuvaaja päivitetty 27.1.2023.

  Miksi sähkön hinta on ollut nousussa?

  Perinteisesti yksi kWh on maksanut viidestä seitsemään senttiin, mutta parin viimeisen vuoden aikana hinnat ovat olleet nousussa. Vuoden 2022 aikana sähkön kuluttajahinta on moninkertaistunut edellisvuodesta Ukrainan sodasta johtuvan poikkeuksellisen markkinatilanteen vuoksi. Alla oleva kaavio havainnollistaa sähkön sopimushintojen historiallisen kehityksen. Tänä syksynä ero kalleimman ja edullisimman sähkösopimuksen välillä on ollut jopa kymmeniä senttejä per kilowattitunti. Aktiivinen kuluttaja voi säästää merkittäviä summia kilpailuttamalla kodin sähkösopimuksen ja pysymällä tietoisena sähkön hintatasosta.

  Sähkön hinnan kehitys vuodesta 2021. Lähde: VertaaEnsin.fi sähkövertailun markkinakatsaus, 29.12.2022.

  Sähkön hinnan kehitys tulevaisuudessa

  Sähkön tämänhetkinen hinta ei aina anna tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon sähkö tulee maksamaan tulevaisuudessa. Suomen sähkönsiirron kantaverkosta vastaavan Fingridin ennusteen mukaan sähkön hinnan odotetaan pysyvän korkealla tasolla talven 2023, mutta laskevan jossain määrin kevään 2023 aikana.

  Pohjoismaissa yli 80 prosenttia kaikesta sähköstä kulkee Nord Pool -sähköpörssin kautta. Kauppaa käydään seuraavan päivän tuntihinnoilla (spot-hinta), sekä sähkön johdannaismarkkinoilla. Eräs keskeisimmistä sähkön johdannaisista on futuurit, jossa sähköyhtiöt ostavat ja myyvät sähköä jopa kuukausia etukäteen. Futuurikaupan seuraaminen auttaa sähkön todennäköisen hintakehityksen ennakoimisessa. Vuodenvaihteen 2023 futuurihintoihin perustuvat ennusteet ennakoivat 25-30 sentin kWh-hintaa sähkölle tammi-maaliskuulle Huhtikuussa sähkön hinta kääntyisi laskuun, kääntyäkseen uudelleen nousuun syksyllä 2023. Näillä näkymin sähkön hintakehitys jatkuu siis historiallisen korkeana myös vuonna 2023.

  Sähkön hinta Suomessa ja Euroopassa 2022/2023

  Seuraamme sähkön markkinahintoja Suomessa ja EU-alueella päivittäin. Joulukuussa 2022 sähkön keskimääräinen markkinahinta Suomessa oli EU-alueen 9. edullisin.

  EU-maiden selvästi edullisin markkinahintainen sähkö löytyy Espanjasta ja Portugalista, joissa kummassakin on korkea omavaraisuus energian suhteen. Sama pätee myös 3. edullisimpaan maahan eli Puolaan. Joulukuun 2022 kalleimmat sähkön markkinahinnat löytyivät puolestaan Italiasta ja Sveitsistä, joissa on korkea riippuvuus uusiutumattomista energian lähteistä.

  Sähkön markkinahinnan lisäksi on hyvä huomioida myös sähkön myyntihinnan (eli sopimushinnan) kehitys. Siinä missä sähkön markkinahinta määräytyy aluekohtaisissa sähköpörsseissä ja ohjaa myyntihinnan kehitystä, voivat alueellisten sähköyhtiöden tarjoukset poiketa markkinahinnasta huomattavastikin. Lisäksi myyntihintaan vaikuttavat myös alueellisesti säädetyt sähkön hintakatot ja hyvitysmallit. Esimerkiksi Norjassa valtio kompensoi kuluttajien sähkölaskuista 80% energiakriisin ajan. Saksassa, Alankomaissa, Espanjassa ja monessa muussa EU-maassa on energian hinnalle puolestaan asetettu hintakattoja, jotka sääntelevät kululttajilta veloitettavaa kWh-hintaa.

  Sähkön keskimääräinen hinta EU-maissa joulukuussa 2022

  Näin käytät sähkövertailuamme

  Sähkövertailumme avulla voit hakea ja vertailla sähkösopimuksia helposti ja nopeasti. Vastaamalla muutamaan kysymykseen sähkönkulutukses, asuintavasta ja haluamastasi sopimustyypistä saat listauksen sinulle sopivista sähkötarjouksista paremmuusjärjestyksessä. Nopeimmillaan pystyt hankkimaan itsellesi uuden sähkösopimuksen parissa minuutissa.

  Sähkövertailumme tuloksista löydät lähes kaikki valtakunnallisesti toimivat sähköyhtiöt ja niiden sähkösopimustuotteet. Kaikki hintatiedot tarkistetaan arkisin, joten käytössäsi ovat aina tuoreimmat hinta- ja toimitustiedot.

  Jos tarvitset apua sähkövertailumme käyttämisessä tai sinulle sopivan sähkösopimuksen valinnassa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme (ma-pe klo 10-17).

  Sähkön hinta — Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Mikä tarkoittaa c/kWh?

  Sähkösopimuksessa kuluttajalta veloitettava sähkön hinta ilmoitetaan perinteisesti sentteinä per kilowattitunti (c/kWh tai senttiä/kWh). Jos sähkön kWh-hinta halutaan ilmaista euroina, jaetaan senttiä/kWh-luku sadalla. Päivittäin vaihtuvan senttiä/kWh-luvun löydät tämän sivun yläosasta.

  Kilowattitunti vastaa energiamäärää, joka kuluu kun 1 000 watin laitetta pidetään käynnissä yhden tunnin ajan.

  Miten sähkön hinta määräytyy?

  Sähköstä veloitettava hinta määräytyy sähköyhtiön ja kuluttajan keskinäisessä sopimuksessa. Sähkösopimuksen tyypistä riippuen hinta voi olla voimassa toistaiseksi tai kiinteäksi määräajaksi.

  Sähköyhtiön kuluttajalta perimä kilowattihinta perustuu siihen, että sähköyhtiö pyrkii tekemään voittoa tuottamallaan ja ostamallaan sähköllä. Sähköyhtiön hinnoittelun taustalla on pohjoismaisessa NordPool-sähköpörssissä käytävä sähkökauppa ja markkinahintaan liittyvät pitkän aikavälin odotukset. Jos sähkön hintataso pörssissä on matala ja korotuspaineita ei ole, näkyy se myös kuluttajille tarjottavien sähkösopimusten hinnoissa edullisina kWh-hintoina. Vastaavasti jos sähkön markkinahinta on korkea tai siihen kohdistuu korotuspaineita, myös kuluttajilta veloitettava sähkön hinta nousee.

  Lisätietoa pörssisähkön hinnasta ja hinnoittelun rakenteesta löydät Pörssisähkö-sivultamme