Tuoreimmat sähkön hintatiedot löydät meiltä!

Olemme vertailleet sähkön hintaa ja sähkösopimuksia johtavilta sähköyhtiöiltä päivittäin vuodesta 2020. Hintaseurantamme avulla tiedät paljonko sähköstä kannattaa maksaa tänään.

 • Valintamerkki Kilpailuttamalla sähkön säästät rahaa
 • Valintamerkki Sähköt kotiin ja mökille aina parhaalla hinnalla
 • Valintamerkki Yli 10 % Suomen uusista sähkösopimuksista tehdään kauttamme

Hae päivän paras sähkötarjous

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Tarkista paljonko sähkö maksaa tänään!

  Kerro kulutuksesi ja asumistapasi, seurantamme kertoo päivän sähkötarjousten hinnat kotiisi.

  Halvin sähkö löytyy vertailemalla sähköyhtiöiden kWh-hinnat

  1. Laskuri

   Arvioi sähkönkulutuksesi

   Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

  2. Tarjoukset vertailussa

   Vertaile tarjoukset

   Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  3. Tilaa uusi sopimus

   Solmi uusi sähkösopimus

   Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  Paljonko sähkö maksaa?

  Tämän päivän (7.12.2022) keskimääräinen kilowattituntihinta vertailussamme mukana oleville sähkösopimuksille on:

  35 senttiä/kWh

  Lukema ilmaisee vertailussamme mukana olevien sähkösopimusten sähkön keskihinnan (pörssisähkön päivittäisen keskihinnan näetpörssisähkö-sivultamme.). Voit löytää sekä tätä edullisempia että kalliimpia sähkötarjouksia. Päivän parhaan sähkötarjouksen saat selville vain kilpailuttamalla sähkösopimukset.

  Miksi sähkön hinta on nousussa?

  Perinteisesti yksi kWh on maksanut viidestä seitsemään senttiin, mutta parin viimeisen vuoden aikana hinnat ovat olleet nousussa. Vuoden 2022 aikana sähkön kuluttajahinta on moninkertaistunut edellisvuodesta Ukrainan sodasta johtuvan poikkeuksellisen markkinatilanteen vuoksi. Alla oleva kaavio havainnollistaa sähkön sopimushintojen historiallisen kehityksen. Tänä syksynä ero kalleimman ja edullisimman sähkösopimuksen välillä on ollut jopa kymmeniä senttejä per kilowattitunti. Aktiivinen kuluttaja voi säästää merkittäviä summia kilpailuttamalla kodin sähkösopimuksen ja pysymällä tietoisena sähkön hintatasosta.

  sähkön hinnan kehitys vuodesta 2021

  Sähkön hinnan kehitys tulevaisuudessa

  Sähkön tämänhetkinen hinta ei aina anna tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon sähkö tulee maksamaan tulevaisuudessa. Suomen sähkönsiirron kantaverkosta vastaavan Fingridin ennusteen mukaan sähkön hinnan odotetaan nousevan jyrkästi vuoden 2022 lopussa, mutta laskevan taas kevään 2023 aikana.

  Pohjoismaissa yli 80 prosenttia kaikesta sähköstä kulkee Nord Pool -sähköpörssin kautta. Kauppaa käydään seuraavan päivän tuntihinnoilla (spot-hinta), sekä sähkön johdannaismarkkinoilla. Eräs keskeisimmistä sähkön johdannaisista on futuurit, jossa sähköyhtiöt ostavat ja myyvät sähköä jopa kuukausia etukäteen. Futuurikaupan seuraaminen auttaa sähkön todennäköisen hintakehityksen ennakoimisessa.

  Sähkön hinta Suomessa ja EU-alueella

  Alkusyksystä 2022 tekemämme selvityksen mukaan sähkön hinta EU-alueella vaihtelee huomattavasti. Unkarilainen maksaa sähköstään lähes 14 kertaa suomalaista vähemmän. Alankomaissa sähkön hinta on lähes kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Suomessa sähköstä maksettava hinta on vertailun keskikastia. Tilanne voi kuitenkin heikentyä talven tullen nopeastikin.

  Sähkön keskimääräinen hinta EU-maissa alkusyksystä 2022

  Sähkön hinta — Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Mikä tarkoittaa c/kWh?

  Sähkösopimuksessa kuluttajalta veloitettava sähkön hinta ilmoitetaan perinteisesti sentteinä per kilowattitunti (c/kWh tai senttiä/kWh). Jos sähkön kWh-hinta halutaan ilmaista euroina, jaetaan senttiä/kWh-luku sadalla. Päivittäin vaihtuvan senttiä/kWh-luvun löydät tämän sivun yläosasta.

  Kilowattitunti vastaa energiamäärää, joka kuluu kun 1 000 watin laitetta pidetään käynnissä yhden tunnin ajan.

  Miten sähkön hinta määräytyy?

  Sähköstä veloitettava hinta määräytyy sähköyhtiön ja kuluttajan keskinäisessä sopimuksessa. Sähkösopimuksen tyypistä riippuen hinta voi olla voimassa toistaiseksi tai kiinteäksi määräajaksi.

  Sähköyhtiön kuluttajalta perimä kilowattihinta perustuu siihen, että sähköyhtiö pyrkii tekemään voittoa tuottamallaan ja ostamallaan sähköllä. Sähköyhtiön hinnoittelun taustalla on pohjoismaisessa NordPool-sähköpörssissä käytävä sähkökauppa ja markkinahintaan liittyvät pitkän aikavälin odotukset. Jos sähkön hintataso pörssissä on matala ja korotuspaineita ei ole, näkyy se myös kuluttajille tarjottavien sähkösopimusten hinnoissa edullisina kWh-hintoina. Vastaavasti jos sähkön markkinahinta on korkea tai siihen kohdistuu korotuspaineita, myös kuluttajilta veloitettava sähkön hinta nousee.

  Lisätietoa pörssisähkön hinnasta ja hinnoittelun rakenteesta löydät Pörssisähkö-sivultamme