Luottokorttien tilinhoitomaksut vertailussa

Luottokortteja voidaan vertailla monenlaisin perustein, joista yleisimpiä ovat vuosimaksut ja korot. Jos ei aina maksa luottokorttilaskuaan pois kokonaisuudessaan kuukauden päätteeksi, kannattaa kortin valinnassa ottaa huomioon myös tilinhoitomaksujen suuruus ja määräytymisperuste.

Mitä ovat limiittilaina ja limiittiluotto?

Pikavippilain uudistuksen jälkeen yhä harvempi yritys markkinoi lainojaan pikavippeinä, vaan tilalle on tullut muita termejä. Esimerkiksi erilaiset limiittilainat ja -luotot ovat vallanneet alaa. Joustoluotot ovat yksi lempinimi limiittiluotoille, ja niitä ovat alkaneet tarjota muutkin kuin…

Uutiskatsaus viikko 16

Lue viikoittainen uutiskoosteemme, niin tiedät, mitä talousmaailmassa tapahtuu! MasterCard sanoo hyvästit PIN-koodeille. MasterCard on kehittänyt luottokortin, jonka käyttäjän ei enää tarvitse huolehtia kortin PIN-koodin muistamisesta.

Korttiturvallisuus: MasterCard SecureCode ja Verified by Visa

Nettishoppaillessa huomaa, että pelkät luottokortin tiedot eivät välttämättä enää riitä maksun suorittamiseksi. Korttitietojen lisäksi pitää usein tuplatunnistautua esimerkiksi nettipankkitunnuksilla. Mihin tällä oikein pyritään ja miten kaksivaiheinen tunnistautuminen käytännössä toimii?

Finanssialan Keskusliitto tyrmää lainakaton kiristyksen

Aiemmin uutisoimme Finanssivalvonnan (Fiva) kritisoineen viime kesänä käyttöön otettua asuntolainojen lainakattoa tehottomaksi ja Fiva onkin esittänyt, että lainakattosääntelyyn tulisi tehdä muutoksia, jotta sille asetetut tavoitteet toteutuisivat paremmin. Finanssialan Keskusliitto (FK) puolestaan ei näe tarvetta lainakaton…