Sähkön kilpailutuksella voit säästää jopa 230€ vuodessa.

Ilmainen ja nopea sähkön kilpailutus on helppo tapa pienentää kodin sähkölaskua.

 • Vertailussa yli 70 ajankohtaista sähkösopimusta Vertailussa yli 70 sähkösopimusta
 • Löydä paras sähkösopimus alle minuutissa Löydä sähkösopimus alle minuutissa
 • Kilpailuta ja säästä rahaa

Aloita kilpailutus tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Miksi sähkön kilpailutus kannattaa?

    Säästöt – Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman vaihtoehdon ja säästää rahaa sähkölaskussasi. Riippuen sähkönkulutuksesta säästöt voivat vaihdella kymmenistä satoihin euroihin vuodessa. Sähkön hinta elää jatkuvasti ja niin tekevät myös sähkösopimukset. Säännöllinen kilpailuttaminen takaa sen, ettet maksa sähkölaskustasi liian kallista hintaa.

    HelppousSähköyhtiön ja sähkösopimuksen valinta voi olla haastavaa ja aiheuttaa valinnanvaikeutta. Kaikki sähköyhtiöt kilpailevat samoista asiakkaista, sopimuksia on tarjolla paljon ja jokaisen sopimuksen läpikäynti erikseen vie paljon aikaa. Käyttämällä vertailusivustoamme näet kaikki sopimukset yhdessä paikassa ja voit itse valita sinulle sopivat kriteerit, jotka haluat huomioida valinnassasi. Näitä voi olla esimerkiksi sähkön alkuperä.

    Tietoisuus – Sähkösopimuksien kilpailutus auttaa sinua tekemään tietoisen ostopäätöksen. Olet verrannut eri sähkösopimuksia ja valinnut tietoisesti mikä on sinulle paras. Pysyt siis jatkuvasti ajantasalla, etkä joudu myöhemmin miettimään olisiko joku toinen vaihtoehto ollut kuitenkin parempi.

    Jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkösopimuksen milloin vain, sopimuksilla on 14 päivän irtisanomisoikeus. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, kilpailutus kannattaa tehdä ennen sopimuksen päättymistä. Uuden sähkösopimuksen voi tehdä 90 päivää ennen vanhan sopimuksen päättymistä, mikä onkin hyvä aika aloittaa tutustuminen uusiin sopimuksiin. Muuton yhteydessä sähkö kannattaa aina kilpailuttaa, sillä muuttaessa myös määräaikaisen sopimuksen voi vaihtaa ilman irtisanomiskustannuksia.

    Miten kilpailutan sähkön? — Pikaopas

    1. Laskuri

     Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

    2. Tarjoukset vertailussa

     Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Kilpailuta sähkö ja löydä lisää sopimuksia kuten nämä

    Pörssisähkö
    Ilmasto pörssisähkö
    Marginaali
    0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 6 kuukautta
    1.99 €/kk
    Määräaikainen
    Hehku Kiinteä 24kk
    Myyntihinta
    8.49 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Toistaiseksi voimassa oleva
    Vartti Sesonkihinta
    Myyntihinta
    8.10 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.95 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    25000 kWh

    Mitä sähkön kilpailutuksesta tulisi tietää?

    💡 Tarkoitus? Sähkön kilpailutuksen tarkoitus on auttaa kuluttajia löytämään paras mahdollinen sähkösopimus.

    💡 Vertailupalvelut? Sähkön keskeiseen sanastoon kuuluu vertailupalvelut, kuten VertaaEnsin.fi, joiden kautta voit kilpailuttaa sähkösopimuksia ilmaiseksi ja vaivattomasti. Toimimme puolueettomasti luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa, tavoitteenamme olla Suomen johtava kaupallinen kilpailutussivusto sähkösopimuksille. Asiakastyytyväisyyden ja positiivisten kokemusten varmistamiseksi tavoitteenamme on tehdä sähkösopimusten kilpailuttamisesta helppoa, läpinäkyvää ja turvallista. Kysymyksissä tai ongelmissa voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

    💡 Tuotteet? Sähkövertailussamme tarjousten hinnat ja ehdot ovat täsmälleen samoja kuin sähköyhtiöiden omilla sivuilla. Ajoittain saatat saada kauttamme jopa paremman diilin kuin mistään muualta. Vertailustamme löydät yli 70 ajankohtaista sähkösopimustarjousta.

    💡 Sähkönkulutus? Oman sähkönkulutuksen tiedostaminen auttaa sähkösopimuksen valinnassa ja kulutuksen seuraamisessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää tarkkaa kulutustasi, jotta voisit kilpailuttaa sähkösopimuksia. Laskurimme avulla voimme arvioida kulutuksen puolestasi ja löytää sopivat sähkösopimukset tarpeisiisi!

    Tyytyväiset asiakkaat arvostavat kilpailuttamisen vaivattomuutta!

    1. Arja

     No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

    2. Hannu

     Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

    3. Marja

     helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

    Millaisia sähkösopimuksia on tarjolla?

    Sähkösopimukset voidaan jakaa neljään eri sopimustyyppiin: Pörssisähkö, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva ja hybridi.

    Pörssisähkö

    Sähkön kilpailutus: Pörssisähkösopimus

    Pörssisähkösopimuksella maksat sähköstä markkinahintaa, eli spot-hintaa, joka muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool -sähköpörssissä ja päivittyy joka tunti.

    Pörssisähkösopimus sopii sinulle, jos haluat seurata ja hyötyä sähkön markkinahintojen vaihtelusta. Tämä sopimus antaa mahdollisuuden reagoida hintojen muutoksiin ja voi olla taloudellisesti kannattava, jos olet valmis ottamaan vastuun hintariskistä ja seuraamaan sähkön hintakehitystä aktiivisesti.

    Määräaikainen sopimus

    Sähkön kilpailutus: Määräaikainen sopimus

    Määräaikaisella sopimuksella sitoudut maksamaan yhtä ja samaa sähkön hintaa per kilowattitunti tietyksi määräajaksi.

    Määräaikainen sähkösopimus on paras vaihtoehto sinulle, jos haluat sitoutua tiettyyn sähkönmyyntisopimukseen määräajaksi, yleensä 1-3 vuodeksi. Tämä sopimusmuoto tarjoaa vakautta ja kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat suojautua mahdollisilta hintavaihteluilta markkinoilla etkä halua miettiä vaihtelevia markkinahintoja.

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Sähkön kilpailutus: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sopii sinulle, jos haluat joustavuutta etkä halua sitoutua pidemmäksi aikaa.

    Tämä sopimus mahdollistaa helpon vaihdon ja mahdollisuuden hyötyä markkinahintojen mahdollisista muutoksista. Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta et sitoudu määräaikaan.

    Tässä sopimustyypissä riskinä on sopimusmuutokset, sillä sähköyhtiöllä on oikeus muuttaa hinnoittelua.

    Hybridisopimus

    Sähkön kilpailutus: Hybridisopimus

    Hybridisopimus yhdistää määräaikaisen ja pörssisähkön hinnoittelut yhteen malliin.

    Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta mukana on myös kulutusvaikutus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kulutat sähköä kun se on halpaa, maksat vähemmän ja jos kulutat sähköä silloin kun se on kallista, maksat enemmän. Sopimushintaan voidaan siis lisätä tai siitä voidaan vähentää maksua, kulutuksesta riippuen. Keskimäärin käyttövaikutus vaihtelee -3 ja +3 snt/kWh välillä.

    Mitä en voi kilpailuttaa ja miksi?

    Sähkösopimuksessa ainoa osa, jota et voi kilpailuttaa, on sähkönsiirto. Jokaisella alueella Suomessa toimii oma sähköverkkoyhtiö, joka vastaa sähkön jakamisesta. Nämä yhtiöt toimivat alueillaan monopoliasemassa.

    Sähkön jakamisella viitataan sähkön siirtoon tuottajalta kuluttajalle. Sähkön siirtohinnat vaihtelevat alueittain, mutta niihin kuluttajana et voi vaikuttaa. Voit kuitenkin ostaa sähköä eri yrityksiltä ympäri maan ja kilpailuttaa myyntihinnan.

    Jos sähkösopimuksesi on eri yritykseltä kuin paikallinen sähköverkkoyhtiö, saat kaksi erillistä sähkölaskua: toisessa laskussa on sähkön myyntihinta ja toisessa sähkönsiirto.

    Sähkön kilpailutus - Usein kysyttyä

    Milloin sähkösopimus kannattaa tehdä?

    Sähkösopimus kannattaa tehdä ja tarkistaa aina muuton yhteydessä, sekä määräajan päättyessä. Jos sinulla ei ole kiinteää sopimusta, voit vaihtaa uuteen sopimukseen aina 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Kesäisin hinnat ovat tyypillisesti matalammalla, jolloin voit myös saada hyvän määräaikaisen sopimuksen tuomaan turvaa talven yli. 

    Mitä sähkö maksaa vuonna 2024?

    Sähkön hintaa ennustetaan futuurikaupan seuraamisella. Käytännössä futuurit ovat sähköä, jonka sähköyhtiöt sitoutuvat ostamaan määrättyyn hintatasoon etukäteen ennen kuin kysynnästä, tarjonnasta tai vaikkapa vallitsevista sääolosuhteista on yksityiskohtaista tietoa. Futuureihin perustuvat ennusteet ovat kuitenkin suuntaa antavia, ja markkinoiden tilanne voi muuttua nopeastikin kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sähkön futuurihintoja voi seurata mm. Nasdaqin kautta.

    Onko pörssisähkö saman hintaista kaikilla sähköyhtiöillä?

    Pörssisähkö seuraa markkinahintaa, joka on aina sama kaikille. Sähköyhtiöt kuitenkin lisäävät tämän hinnan päälle oman marginaalin, jolloin hintaeroja yhtiöiden välille syntyy.

    Missä voin vertailla sähkösopimuksia?

    Vertaamme sähkösopimuksia puolueettomasti ja ilmaiseksi. VertaaEnsin.fi sivuilta pääset vertailemaan jopa 70 sähkötarjousta ja tilaamaan uuden sopimuksen helposti.

    Onko sähkönsiirto halvempaa yöllä?

    Sähkönsiirron hinta koostuu perusmaksusta sekä siirtomaksusta. Sähkönsiirto snt / kWh on kiinteähintainen. Tämä tarkoittaa että hinta ei muutu ajankohdasta riippuen, vaan lasketaan kulutuksen mukaan. Sähkön siirtohintaan ei siis voi vaikuttaa omalla kulutuksellaan juuri ollenkaan. 

    Miksi sähkön siirtohintaa ei voi kilpailuttaa?

    Sähköverkkoyhtiötä ei voi kilpailuttaa, koska yhdellä alueella voi toimia vain yksi sähkönjakeluverkon haltija. Sähköverkkoyhtiö omistaa sekä maan alla että päällä olevan tekniikan, eikä mikään muu yhtiö voi käyttää niitä omiin tarkoituksiinsa.

    Kilpailevien sähköverkkojen rakentaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa. Jos verkkoyhtiöitä olisi useampi samalla alueella, pitäisi kaikkiin rakennuksiin vetää erikseen jokaisen eri verkkoyhtiön sähköyhteydet. Tämä kasvattaisi sähköverkkojen ylläpidon kustannuksia ja kuormittaisi ympäristöä. Lisäksi se vaikeuttaisi sähköverkkojen hallintaa ja vaarantaisi niiden toimintavarmuuden.

    Energiavirasto valvoo sähköverkkoyhtiöiden toimintaa ja hinnoittelua sekä säätää vaatimuksia esimerkiksi toimitusvarmuuden parantamiseksi.

    Paljonko sähkö maksaa tällä hetkellä?

    Sähkön hinnan reaaliajassa voi tarkistaa sähkön hinta -sivulta.

    Kuinka usein hintatietoja päivitetään?

    Päivitämme sähkösopimuksien ehdot, hinnat ja saatavuustiedot joka arkipäivä. Voit siis luottaa siihen, että palvelussamme listatut tarjoushinnat ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

    Mikä sähkösopimus kannattaa tehdä nyt?

    Pörssisähkö on halvin sähkösopimustyyppi. Pienen marginaalin lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota perusmaksun suuruuteen. Mikäli kuitenkin koet, että sähkön hintaseuranta ei sovi sinulle etkä halua yllättyä mahdollisista hintapiikeistä on kiinteähintainen sopimus parempi. Kiinnitä huomiota perusmaksuun myös muissa sopimustyypeissä.

    Milloin sähkönkilpailutus on kannattavaa ja kuinka usein sitä kuuluisi tehdä?

    Jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkösopimuksen milloin vain, sopimuksilla on 14 päivän irtisanomisoikeus. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, kilpailutus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen sopimuksen päättymistä. Uuden sähkösopimuksen voi tehdä 90 päivää ennen vanhan sopimuksen päättymistä, mikä onkin hyvä aika aloittaa tutustuminen uusiin sopimuksiin.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.