Sähkön kilpailutuksella voit säästää jopa 230€ vuodessa.

Ilmainen ja nopea sähkön kilpailutus on helppo tapa pienentää kodin sähkölaskua.

 • Vertailussa yli 70 ajankohtaista sähkösopimusta Vertailussa yli 70 sähkösopimusta
 • Löydä paras sähkösopimus alle minuutissa Löydä sähkösopimus alle minuutissa
 • Kilpailuta ja säästä rahaa

Aloita kilpailutus tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Miksi sähkön kilpailutus kannattaa?

    Säästöt – Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman vaihtoehdon ja säästää rahaa sähkölaskussasi. Riippuen sähkönkulutuksesta säästöt voivat vaihdella kymmenistä satoihin euroihin vuodessa. Sähkön hinta elää jatkuvasti ja niin tekevät myös sähkösopimukset. Säännöllinen kilpailuttaminen takaa sen, ettet maksa sähkölaskustasi liian kallista hintaa.

    HelppousSähköyhtiön ja sähkösopimuksen valinta voi olla haastavaa ja aiheuttaa valinnanvaikeutta. Kaikki sähköyhtiöt kilpailevat samoista asiakkaista, sopimuksia on tarjolla paljon ja jokaisen sopimuksen läpikäynti erikseen vie paljon aikaa. Käyttämällä vertailusivustoamme näet kaikki sopimukset yhdessä paikassa ja voit itse valita sinulle sopivat kriteerit, jotka haluat huomioida valinnassasi. Näitä voi olla esimerkiksi sähkön alkuperä.

    Tietoisuus – Sähkösopimuksien kilpailutus auttaa sinua tekemään tietoisen ostopäätöksen. Olet verrannut eri sähkösopimuksia ja valinnut tietoisesti mikä on sinulle paras. Pysyt siis jatkuvasti ajantasalla, etkä joudu myöhemmin miettimään olisiko joku toinen vaihtoehto ollut kuitenkin parempi.

    Jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkösopimuksen milloin vain, sopimuksilla on 14 päivän irtisanomisoikeus. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, kilpailutus kannattaa tehdä ennen sopimuksen päättymistä. Uuden sähkösopimuksen voi tehdä 90 päivää ennen vanhan sopimuksen päättymistä, mikä onkin hyvä aika aloittaa tutustuminen uusiin sopimuksiin. Muuton yhteydessä sähkö kannattaa aina kilpailuttaa, sillä muuttaessa myös määräaikaisen sopimuksen voi vaihtaa ilman irtisanomiskustannuksia.

    Miten kilpailutan sähkön? — Pikaopas

    1. Laskuri

     Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

    2. Tarjoukset vertailussa

     Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Kilpailuta sähkö ja löydä lisää sopimuksia kuten nämä

    Pörssisähkö
    Ilmasto pörssisähkö
    Marginaali
    0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 6 kuukautta
    1.99 €/kk
    Määräaikainen
    Hehku Kiinteä 24kk
    Myyntihinta
    8.49 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Toistaiseksi voimassa oleva
    Vartti Sesonkihinta
    Myyntihinta
    8.10 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.95 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    25000 kWh

    Mitä sähkön kilpailutuksesta tulisi tietää?

    💡 Tarkoitus? Sähkön kilpailutuksen tarkoitus on auttaa kuluttajia löytämään paras mahdollinen sähkösopimus.

    💡 Vertailupalvelut? Sähkön keskeiseen sanastoon kuuluu vertailupalvelut, kuten VertaaEnsin.fi, joiden kautta voit kilpailuttaa sähkösopimuksia ilmaiseksi ja vaivattomasti. Toimimme puolueettomasti luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa, tavoitteenamme olla Suomen johtava kaupallinen kilpailutussivusto sähkösopimuksille. Asiakastyytyväisyyden ja positiivisten kokemusten varmistamiseksi tavoitteenamme on tehdä sähkösopimusten kilpailuttamisesta helppoa, läpinäkyvää ja turvallista. Kysymyksissä tai ongelmissa voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

    💡 Tuotteet? Sähkövertailussamme tarjousten hinnat ja ehdot ovat täsmälleen samoja kuin sähköyhtiöiden omilla sivuilla. Ajoittain saatat saada kauttamme jopa paremman diilin kuin mistään muualta. Vertailustamme löydät yli 70 ajankohtaista sähkösopimustarjousta.

    💡 Sähkönkulutus? Oman sähkönkulutuksen tiedostaminen auttaa sähkösopimuksen valinnassa ja kulutuksen seuraamisessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää tarkkaa kulutustasi, jotta voisit kilpailuttaa sähkösopimuksia. Laskurimme avulla voimme arvioida kulutuksen puolestasi ja löytää sopivat sähkösopimukset tarpeisiisi!

    Tyytyväiset asiakkaat arvostavat kilpailuttamisen vaivattomuutta!

    1. Arja

     No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

    2. Hannu

     Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

    3. Marja

     helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

    Millaisia sähkösopimuksia on tarjolla?

    Sähkösopimukset voidaan jakaa neljään eri sopimustyyppiin: Pörssisähkö, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva ja hybridi.

    Pörssisähkö

    Sähkön kilpailutus: Pörssisähkösopimus

    Pörssisähkösopimuksella maksat sähköstä markkinahintaa, eli spot-hintaa, joka muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool -sähköpörssissä ja päivittyy joka tunti.

    Pörssisähkösopimus sopii sinulle, jos haluat seurata ja hyötyä sähkön markkinahintojen vaihtelusta. Tämä sopimus antaa mahdollisuuden reagoida hintojen muutoksiin ja voi olla taloudellisesti kannattava, jos olet valmis ottamaan vastuun hintariskistä ja seuraamaan sähkön hintakehitystä aktiivisesti.

    Määräaikainen sopimus

    Sähkön kilpailutus: Määräaikainen sopimus

    Määräaikaisella sopimuksella sitoudut maksamaan yhtä ja samaa sähkön hintaa per kilowattitunti tietyksi määräajaksi.

    Määräaikainen sähkösopimus on paras vaihtoehto sinulle, jos haluat sitoutua tiettyyn sähkönmyyntisopimukseen määräajaksi, yleensä 1-3 vuodeksi. Tämä sopimusmuoto tarjoaa vakautta ja kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat suojautua mahdollisilta hintavaihteluilta markkinoilla etkä halua miettiä vaihtelevia markkinahintoja.

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Sähkön kilpailutus: Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sopii sinulle, jos haluat joustavuutta etkä halua sitoutua pidemmäksi aikaa.

    Tämä sopimus mahdollistaa helpon vaihdon ja mahdollisuuden hyötyä markkinahintojen mahdollisista muutoksista. Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta et sitoudu määräaikaan.

    Tässä sopimustyypissä riskinä on sopimusmuutokset, sillä sähköyhtiöllä on oikeus muuttaa hinnoittelua.

    Hybridisopimus

    Sähkön kilpailutus: Hybridisopimus

    Hybridisopimus yhdistää määräaikaisen ja pörssisähkön hinnoittelut yhteen malliin.

    Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta mukana on myös kulutusvaikutus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kulutat sähköä kun se on halpaa, maksat vähemmän ja jos kulutat sähköä silloin kun se on kallista, maksat enemmän. Sopimushintaan voidaan siis lisätä tai siitä voidaan vähentää maksua, kulutuksesta riippuen. Keskimäärin käyttövaikutus vaihtelee -3 ja +3 snt/kWh välillä.

    Mitä en voi kilpailuttaa ja miksi?

    Sähkösopimuksessa ainoa osa, jota et voi kilpailuttaa, on sähkönsiirto. Jokaisella alueella Suomessa toimii oma sähköverkkoyhtiö, joka vastaa sähkön jakamisesta. Nämä yhtiöt toimivat alueillaan monopoliasemassa.

    Sähkön jakamisella viitataan sähkön siirtoon tuottajalta kuluttajalle. Sähkön siirtohinnat vaihtelevat alueittain, mutta niihin kuluttajana et voi vaikuttaa. Voit kuitenkin ostaa sähköä eri yrityksiltä ympäri maan ja kilpailuttaa myyntihinnan.

    Jos sähkösopimuksesi on eri yritykseltä kuin paikallinen sähköverkkoyhtiö, saat kaksi erillistä sähkölaskua: toisessa laskussa on sähkön myyntihinta ja toisessa sähkönsiirto.

    Sähkön kilpailutus – Usein kysyttyä

    Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

    Jos sinulla on pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkön milloin tahansa. Kuitenkin, jos vaihdat sähköntarjoajaa useammin kuin kerran vuodessa, saatat joutua maksamaan lisämaksun sähkömittarin lukemisesta.

    Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen, voit kilpailuttaa sähkön vasta määräajan päättyessä tai muuttaessasi (lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen muuton yhteydessä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että kilpailuttaa sähkön vähintään noin 1–2 vuoden välein.

    Kuinka toimin jos muutan uuteen asuntoon, mutta en tiedä asunnon sähkönkulutusta?

    Kulutuslaskurimme arvioi energiankulutuksen luotettavasti asunnon tyypin, koon, lämmitystavan ja asukasmäärän perusteella. Voit myös ilmoittaa todellisen sähkönkulutuksesi kilpailutuksen taustatiedoksi.

    Kuinka tilaan sähkösopimuksen palvelustanne?

    Valitse sopivin tarjous vertailumme tulossivulta ja siirry täyttämään tilauslomake. Täytä lomakkeessa pyydetyt tiedot ja seuraa ohjeita. Palvelumme tilausavustaja huolehtii kaikesta sähkösopimuksen tekemiseen liittyvästä paperityöstä puolestasi. Tilauksen yhteydessä sähköyhtiö vahvistaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

    Miten palvelunne eroaa Energiaviraston kilpailutuspalvelusta?

    Energiaviraston ylläpitämässä vertailupalvelussa listataan ainoastaan sähköyhtiöiden yleisesti tarjolla olevia sähkösopimukset listahinnoilla. Kampanjatuotteita ja erikoistarjouksia ei huomioida. VertaaEnsin.fi:llä pyrimme tarjoamaan ainutlaatuisia tarjouksia ja etuja vertailupalvelumme käyttäjille.

    Sähköyhtiöiden tarjoamat kampanjaedut ovat saatavissa ainoastaan palvelumme kautta solmituissa sähkösopimuksissa rajatun ajanjakson. Esimerkkejä neuvottelemistamme tilaajaeduista ovat esim. alennettu sähkösopimuksen perusmaksu tai alennettu kWh-hinta sopimuskaudeksi. Pyrimme siihen, että vertailumme jokaisessa tuoteryhmässä olisi tarjolla vähintään yksi ainutlaatuinen kampanjaetu, jota ei saa mistään muusta palvelusta.

    Suomessa on em. lisäksi useita muitakin sähkön hintavertailusivustoja, joiden kautta voit kilpailuttaa sähkön. Sähkön vertailusivustoa valittaessa kannattaa varmistaa, että sähkövertailussa on mukana laaja valikoima sähköyhtiöitä ja että tarjouksia vertaillaan riippumattomasti. Näin saat luotettavan kuvan eri vaihtoehdoista ja voit tehdä parhaan päätöksen. Samalla kannattaa tutustua millaista palautetta asiakkaat ovat antaneet vertailusivustojen käytön helppoudesta ja kuinka sivusto käsittelee henkilökohtaisia tietojasi.

    Kuinka usein hintatietoja päivitetään?

    Päivitämme sähkösopimuksien ehdot, hinnat ja saatavuustiedot joka arkipäivä. Voit siis luottaa siihen, että palvelussamme listatut tarjoushinnat ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimusten tyypeistä?

    Voit saada lisätietoa eri sähkösopimustyypeistä ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin kotitalouksiin ja asuntotyyppeihin sähkösopimukset sivulta.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimuksista muuton yhteydessä?

    Lisätietoa sähkön kilpailuttamisesta muuton yhteydessä löydät sähkösopimus ja muutto sivulta. Linkin takaa löydät muun muassa muuttajan kalenterin ja muistilistan, jotka sisältävät tärkeää tietoa päivämääristä, oikeuksista ja velvollisuuksista kilpailuttaessasi sähköä muuton yhteydessä.

    Mistä löydän lisätietoa sähkön hinnasta?

    Ajankohtaista lisätietoa sähkön hinnasta, sähkön hinnoittelusta ja sähkömarkkinoiden tilanteesta saat sähkön hinta sivulta. Sivulla esitetään tämän hetkinen sähkön kWh-hinta

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.