Säästä rahaa sähkön kilpailutuksella – Kilpailuta sähkö helposti

Ilmainen ja nopea sähkön kilpailutus on helppo tapa pienentää kodin sähkölaskua.

 • Vertailussa yli 40 suomalaista sähkösopimusta
 • Löydä paras sähkösopimus helposti
 • Kilpailuta ja säästä rahaa

Aloita kilpailutus tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Sähkön kilpailutus vaihe vaiheelta

    Sähkön kilpailutus tarkoittaa tarjousten pyytämistä useammalta eri sähköyhtiöltä. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää edullisin vaihtoehto laajasta valikoimasta sähkösopimuksia. Ilmainen sähkövertailumme kilpailuttaa eri sähkönmyyjiä Suomessa. Vertaile vaihtoehtoja, tutustu ainutlaatuiksiin sähkötarjouksiin, ja valitse parempi sähkösopimus luotettavaan tietoon perustuen. Sähkön kilpailutus etenee seuraavasti:

    🚀 Aloita sähkön kilpailutus: napauta alla olevaa "Aloita kilpailutus tästä" -painiketta.

    💡 Ilmoita energiankulutus: kirjoita vuotuinen sähkönkulutuksesi tai arvio sille varattuun syötekenttään.

    ⚙️ Valitse sopimustyyppi: Valitse, millaisen sopimuksen haluat: esimerkiksi määräaikaisen tai toistaiseksi voimassa olevan. Voit myös valita, miten sähkö tuotetaan.

    🔍 Tutustu tuloksiin: Katso kilpailutuksen tulokset, vertaile eri tarjouksia ja valitse uusi sähkösopimus.

    Tyytyväiset asiakkaat arvostavat sähkövertailumme vaivattomuutta!

    1. Seppo Tiirikainen

     Todella toimiva palvelu. Vertailu oli nopea ja kattava ja säästin paljon aikaa ja rahaa.

    2. Kari Mattila

     Toimi hyvin ,erittäin helppo vanhalle ukollekin.

    3. Sirpa Laaksonen

     Kesämökin sähkösopimuksen tekemiseen sain tarvittavan avun. Kiitos.

    Kannattaako minun vertailla sähkön hintoja vai sähkösopimuksia?

    Vaikka arjen puheessa käsitteitä sähkön kilpailutus ja sähkösopimuksen kilpailutus käytetään usein rinnakkain, on niiden välillä tärkeä ero.

    Sähkön kilpailutuksen tavoitteena on löytää hetken halvin sähkö, riippumatta siitä millainen sopimus on tai mitkä yksityiskohdat ovat.

    Sähkösopimuksen kilpailutuksen tavoitteena on löytää kokonaisvaltaisesti paras mahdollinen sähkösopimus. Vaikka sopimuksen hinta ei olisikaan hetken halvin, se saattaa tarjota parhaat edut pidemmällä aikavälillä. Sähkövertailumme avulla eri sopimustyyppien, kuten kiinteähintaisten tai pörssisähkösopimusten, vertaileminen käy vaivattomasti.

    Säästä sähkölaskussa joka kuukausi – Kilpailuta sähkö säännöllisesti

    💡 Sähköntoimittajat, eli sähköyhtiöt, tarjoavat kotitalouksille sähköä vaihtelevilla hinnoilla ja ehdoilla. Siksi sähkön kilpailuttaminen ja hintojen vertailu voivat olla taloudellisesti kannattavia. Hyödynnä sähkövertailusivustoja, kuten VertaaEnsin.fi, vertaillessasi hintoja, tai tutustu eri sähköntoimittajien tarjontaan käymällä läpi sähköyhtiöiden kotisivuja.

    📆 Säännöllinen sähkön kilpailuttaminen on tietoisen kuluttajan viisas valinta. Omaa sähkösopimusta kannattaa tarkastella ja vertailla erityisesti määräaikaisen sopimuksen päättyessä tai muuton yhteydessä. Jos sinulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, voit kilpailuttaa sähköntoimittajan useita kertoja vuodessa.

    💰 Edullisimman sähköyhtiön valitseminen kilpailutuksen avulla voi pienentää sähkölaskuasi huomattavasti. Suurin hyöty, jopa yli tuhannen euron säästö, saavutetaan omakotitalouksissa, joissa käytetään sähkölämmitystä. Myös kaukolämpöä käyttävät kotitaloudet ja kerrostaloasukkaat voivat hyötyä sähkön kilpailutuksesta, saavuttaen jopa satojen eurojen vuosittaiset säästöt sähkölaskussa.

    🏠 Hanki sähköt kotiin ja mökille parhaaseen hintaan. VertaaEnsin.fi on kilpailuttanut suomalaisten sähkösopimuksia vuodesta 2020. Tarjoamme luotettavan, maksuttoman ja helppokäyttöisen palvelun kotitalouksille suunnattujen sähkösopimusten vertailuun.

    Sähkön siirtohinta muodostaa jopa kolmanneksen kotitalouden sähkölaskusta — mutta sen osuutta ei voi kilpailuttaa

    💡 Vaikka sähkön kilpailuttaminen onkin helppoa ja kannattavaa, on sähkölaskussa myös osa-alue, jota ei voi kilpailuttaa. Sähkönsiirron eli siirtomaksun osuuden kilpailuttaminen ei ole mahdollista, vaan kuluttajien on tyydyttävä alueellisen verkkoyhtiön tarjoamaan siirtohintaan. Kuluttajat voivat kuitenkin vaikuttaa omaan sähkönkulutukseensa ja sitä kautta siirtohinnan kokonaiskustannuksiin. Kilpailutukseen yhdistettynä sähkönsäästö onkin hyvä tukitoimi sähkölaskun pienentämiseksi.

    Valitsemalla luotettavan sähkön kilpailuttajan saat parhaat tarjoukset ja säästät aikaa

    VertaaEnsin.fi on kilpailuttanut suomalaisten sähkösopimuksia vuodesta 2020. Tavoitteenamme on olla Suomen johtava kaupallinen kilpailutussivusto sähkösopimuksille. Asiakastyytyväisyyden ja positiivisten kokemusten varmistamiseksi tavoitteenamme on tehdä sähkösopimusten kilpailuttamisesta helppoa, läpinäkyvää ja turvallista. Yhteistyömme johtavien energiantoimittajien kanssa takaa, että sähkövertailumme tarjoaa luotettavaa tietoa, joka auttaa sinua tekemään hyvin perusteltuja päätöksiä.

    Valitse VertaaEnsin.fi luotettavaksi kumppaniksesi sähkön kilpailuttamisessa. Hyödynnä laajaa sähköntoimittajien tietokantaamme ja vertaile vaivattomasti johtavien sähköntarjoajien hintoja ja sopimuksia. Ilmainen ja erittäin helppokäyttöinen sähkövertailumme auttaa sinua löytämään päivän parhaat tarjoukset hetkessä. Voit luottaa vankkaan asiantuntijuuteemme valitessasi sinulle parhaiten sopivat sähkösopimukset.

    ❤️ Haluamme olla nyt ja myös tulevaisuudessa ensisijainen valintasi sähkön kilpailuttamisessa.

    Vältä riskit ja kilpailuta sähkö onnistuneesti

    Pohjimmiltaan sähkön tai sähkösopimuksen kilpailuttaminen on erittäin helppo ja yksinkertainen toimenpide. Tästä huolimatta kilpailuttaminen sisältää muutamia riskitekijöitä, joiden tunnistaminen ja huomioon ottaminen on tärkeää. Seuraavilla vinkeillä voit välttää ikävät ongelmakohdat.

    Sopimuksen ehdot tai muutokset: Vaikka Suomen kuluttajansuojalaki suojelee kuluttajaa kattavasti erilaisissa ongelmatilanteissa, on sekin voimaton, jos olet hyväksynyt "huonon" sähkösopimuksen. Älä ohita sopimustekstissä mainittuja riskitekijöitä ajatellen, että riskit eivät koskaan toteudu.

    Kampanjahinnoittelu: Sähkövertailustamme voit löytää tarjouksia, joissa edullinen hinta on voimassa tietyn ajanjakson. Muista tarkistaa, kuinka kauan tarjoushinta on voimassa ja miten hinta muuttuu tarjousjakson jälkeen.

    Palvelutaso ja asiakaspalvelu: Eri sähköyhtiöt tarjoavat erilaista palvelua ja asiakastukea. Suuret yhtiöt voivat tarjota monipuolisempaa palvelua, kun taas pienemmillä yhtiöillä voi olla rajallisemmat resurssit. Valitse omiin tarpeisiisi sopiva ratkaisu.

    Piilokustannukset: Lue sähkösopimuksen ehdot huolella, jotta vältät mahdolliset piilokustannukset. Tarkista erityisesti palvelumaksut ja määräaikaisen sopimuksen purkukulut.

    Sähkömarkkinoiden vaihtelu vs oman talouden joustokyky: Sähkön hinta voi vaihdella nopeasti ja voimakkaasti markkinatilanteen mukaan. Joskus pörssisähkö voi olla edullista, kun taas toisinaan kiinteähintainen sopimus voi olla parempi valinta. Valitse sähkösopimus, joka sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

    Vertaa sähkön hintatasoa nykyhetkeen – älä katso menneeseen

    Sähkön tämänhetkinen hintataso poikkeaa huomattavasti historiallisesta hintatasosta. Kun vertaat sähkösopimuksia, keskity nykyhetken hintoihin. Fingridin ennusteen mukaan sähkön hinta pysyy tavallista korkeammalla tasolla myös vuodet 2023 ja 2024. Tämänhetkistä markkinatilannetta kannattaa siis tarkastella uutena normina.

    Sähkön hintamuutokset ovat nykyään rajumpia, hankalammin ennustettavia ja lyhytkestoisempia. Kuluttajalle tämä muutos näkyy jopa päivittäin muuttuvina sopimushintoina. Tuoreimmat hintatiedot ja uusimmat tarjoukset saat näkyville kilpailuttamalla sähkösi palvelussamme säännöllisesti.

    Säästäksesi sähkölaskussa vertaa saatavilla olevia sähkösopimuksia nykyiseen sähkösopimukseesi. Tämä voi tuntua työläältä, mutta pienikin hintaero kWh-hinnassa voi auttaa saavuttamaan huomattavia taloudellisia säästöjä pitkällä aikavälillä. Muista, sähkön kilpailuttaminen ei ole vaikeaa, ja voit löytää edullisemman vaihtoehdon jo muutamassa minuutissa.

    Kuluttajan kannalta olennaisinta on tuntea omat kulutustottumuksensa ja pyrkiä valitsemaan niihin mahdollisimman hyvin soveltuva sähkösopimus. Voit saada apua sähkösopimuksen valintaan asiakaspalvelumme kautta (yhteysstiedon tämän sivun lopussa).

    Oman sähkönkulutuksen tunteminen on entistäkin tärkeämpää

    Kun harkitset uutta sähkösopimusta, mietit todennäköisesti mikä sähkösopimus olisi juuri sinulle paras vaihtoehto. Haluatko sähkösopimuksen, jossa hinta pysyy samana koko sopimuskauden, vai olisiko pörssisähkö parempi vaihtoehto sinulle? Koska tulevaisuuden ennustaminen on aina haastellista, keskity asioihin joita hallitset omassa sähkönkäytössäsi. Muutamia tärkeitä kysymyksiä ovat:

    • Kuinka paljon sähköä käytät vuodessa?
    • Milloin sähkönkulutuksesi on suurimmillaan?
    • Miten taloutesi pärjäisi, jos sähkön hinta nousisi viisinkertaiseksi puolen vuoden ajaksi?
    • Minkä tyyppinen sähkösopimus sopisi parhaiten kulutustapoihisi?

    Jos arvostat taloudellista vakautta, mutta et tunne sähkönkulutustapojasi tarkasti, valitse sähkösopimus, jossa hinta pysyy samana määräajan tai pidempään.

    Jos voit säädellä sähkönkulutustasi ja taloutesi voi joustaa, harkitse pörssisähköä.

    Kilpailuta sähkö ja löydä lisää sopimuksia kuten nämä

    Ilmasto pörssisähkö
    Marginaali
    0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    1.99 €/kk
    Varma 6kk
    Myyntihinta
    8.15 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Hehku Jatkuva
    Myyntihinta
    10.99 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    2.40 €/kk

    Sähkön kilpailutus — Pikaopas

    1. Laskuri

     Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

    2. Tarjoukset vertailussa

     Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Sähkön kilpailutus – Usein kysyttyä

    Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

    Jos nykyinen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voit kilpailuttaa sähkön milloin tahansa. Kuitenkin, jos vaihdat sähköntarjoajaa useammin kuin kerran vuodessa, saatat joutua maksamaan lisämaksun sähkömittarin lukemisesta.

    Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen, voit kilpailuttaa sähkön vasta määräajan päättyessä tai muuttaessasi (lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen muuton yhteydessä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit harkita sähkön kilpailuttamista noin 1–2 vuoden välein.

    Kuinka toimin jos muutan uuteen asuntoon, mutta en tiedä asunnon sähkönkulutusta?

    Mikäli muutat uuteen asuntoon etkä tunne asunnon sähkönkulutusta, kulutuslaskurimme arvioi energiankulutuksen luotettavasti asunnon tyypin, koon, lämmitystavan ja asukasmäärän perusteella. Voit myös ilmoittaa todellisen sähkönkulutuksesi kilpailutuksen taustatiedoksi.

    Kuinka tilaan sähkösopimuksen palvelustanne?

    Valitse sopivin tarjous vertailumme tulossivulta ja siirry täyttämään tilauslomake. Täytä lomakkeessa pyydetyt tiedot ja seuraa ohjeita. Palvelumme tilausavustaja huolehtii kaikesta sähkösopimuksen tekemiseen liittyvästä paperityöstä puolestasi. Tilauksen yhteydessä sähköyhtiö vahvistaa henkilöllisyytesi joko verkkopankkitunnuksilla tai henkilötunnuksella.

    Miten palvelunne eroaa Energiaviraston kilpailutuspalvelusta?

    Suomen johtavana kaupallisena sähkövertailupalveluna pyrimme tarjoamaan ainutlaatuisia tarjouksia ja etuja vertailupalvelumme käyttäjille. Sähköyhtiöiden tarjoamat kampanjaedut ovat saatavissa ainoastaan palvelumme kautta solmituissa sähkösopimuksissa rajatun ajanjakson. Esimerkkejä neuvottelemistamme tilaajaeduista ovat esim. alennettu sähkösopimuksen perusmaksu tai alennettu kWh-hinta sopimuskaudeksi. Pyrimme siihen, että vertailumme jokaisessa tuoteryhmässä olisi tarjolla vähintään yksi ainutlaatuinen kampanjaetu, jota ei saa mistään muusta palvelusta.

    Energiaviraston ylläpitämässä vertailupalvelussa listataan ainoastaan sähköyhtiöiden yleisesti tarjolla olevia sähkösopimukset listahinnoilla. Kampanjatuotteita ja erikoistarjouksia ei huomioida Energiaviraston vertailupalvelussa. Suomessa on em. lisäksi useita muitakin sähkön hintavertailusivustoja, joiden kautta voit kilpailuttaa sähkön. Sähkön vertailusivustoa valittaessa kannattaa varmistaa, että sähkövertailussa on mukana laaja valikoima sähköyhtiöitä ja että tarjouksia vertaillaan riippumattomasti. Näin saat luotettavan kuvan eri vaihtoehdoista ja voit tehdä parhaan päätöksen. Samalla kannattaa tutustua millaista palautetta asiakkaat ovat antaneet vertailusivustojen käytön helppoudesta ja kuinka sivusto käsittelee henkilökohtaisia tietojasi.

    Kuinka usein hintatietoja päivitetään?

    Päivitämme sähkösopimuksien ehdot, hinnat ja saatavuustiedot joka arkipäivä. Voit siis luottaa siihen, että palvelussamme listatut tarjoushinnat ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimusten tyypeistä?

    Voit saada lisätietoa eri sähkösopimustyypeistä ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin kotitalouksiin ja asuntotyyppeihin Sähkösopimukset sivulta. Sivulla listataan myös kuluneen kuukauden edullisimmat sähkösopimukset sopimustyypeittäin.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimuksista muuton yhteydessä?

    Lisätietoa sähkön kilpailuttamisesta muuton yhteydessä löydät Sähkösopimus ja muutto sivulta. Linkin takaa löydät muun muassa muuttajan kalenterin ja muistilistan, jotka sisältävät tärkeää tietoa päivämääristä, oikeuksista ja velvollisuuksista kilpailuttaessasi sähköä muuton yhteydessä.

    Mistä löydän lisätietoa sähkön hinnasta?

    Ajankohtaista lisätietoa sähkön hinnasta, sähkön hinnoittelusta ja sähkömarkkinoiden tilanteesta saat Sähkön hinta sivulta. Sivulla esitetään muun muassa päivittäin muuttuva keskimääräinen sähkön kWh-hinta kilpailutetuille sähkösopimuksille.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.