Lainalaskuri auttaa suunnittelemaan lainasi fiksusti

Lainalaskuri auttaa arvioimaan lainan kustannukset. Voit vertailla lainan määrän, maksuajan ja koron vaikutusta takaisinmaksuun. Lainalaskelman tehtyäsi voit täyttää lainahakemuksen ja kilpailuttaa jopa 23 pankin lainatarjoukset.

  • Laskee 500–60 000 € lainan kulut
  • Laske lainan todellinen vuosikorko
  • Kilpailuta jopa 23 pankkia samalla

Anna lainan perustiedot

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Korkoa
Muut kulut
Kuukausierä
Todellinen vuosikorko
Takaisinmaksu yhteensä
Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri laskee lainan todelliset kustannukset

VertaaEnsin.fi lainalaskuri on helppo ja tarkka työkalu erilaisten lainojen kustannusten arviointiin ja laskentaan. Voit arvioida lainalaskurillamme niin vakuudettoman lainan, kulutusluoton kuin asuntolainankin kustannuksia. Sinun ei tarvitse opetella Excelin tai muun ohjelman käyttöä - syötät vain pyydetyt tiedot, ja lainalaskurimme laskee ja esittää lainan kulut sekä numeroina että visuaalisesti. Voit samalla hakea lainatarjouksen yli 20 pankilta ja löytää lainavertailumme halvimman lainan. Helppoa ja yksinkertaista.

Laske lainalaskurilla lainan kuukausierä ja korko

Näet lainan kustannukset selkeästi

Miten VertaaEnsin.fi lainalaskuri eroaa pankkini lainalaskurista?

Lainalaskuri (eli korkolaskuri) löytyy lähes jokaisen pankin tai lainoja tarjoavan toimijan nettisivuilta. Teoriassa jokaisen lainalaskurin tulisi palauttaa samanlainan laskelma, mutta näin ei valitettavasti aina ole. Olemme pyrkineet varmistamaan, että lainalaskurimme laskelmat olisivat luotettavia.

Laskelman perusteella on helppo hahmottaa, minkä suuruinen laina ja maksuohjelma sopii omaan talouteen parhaiten. Laskurin tulos esitetään numerodatan lisäksi myös ympyrädiagrammissa. Toivomme, että visuaalinen esitystapa auttaa hahmottamaan paremmin miten lainan kokonaiskustannus muodostuu, ja auttaa sinua siten tekemään parempia talouspäätöksiä.

On hyvä muistaa, että lainalaskurimme antama tulos on vain teoreettinen laskelma lainan kustannuksista. Pankit määrittävät lainan korkotason aina asiakas- ja tilannekohtaisesti, eli ainut tapa saada "varma tieto" lainan todellisista kuluista on pyytää pankilta lainatarjous. Laskurimme avulla voit jättää lainahakemuksen yli 20 pankkiin. Lainojen vertailu palvelumme kautta on helppoa ja maksutonta.

Minkä tyyppisille lainoille voin käyttää laskuria?

Laskuri olettaa että lainaa lyhennetään nk. kiinteällä tasaerällä (kiinteässä tasaerälyhennyksessä kaikki takaisinmaksuerät ovat nimensä mukaisesti kiinteitä. Jos lainan korko nousee, maksuerää ei suurenneta, vaan laina-aikaa pidennetään). Voit käyttää laskuriamme myös annuiteettipohjaisen lainan kulujen arvioimisessa, mutta tällöin laskurin antama tulos on vain suuntaa antava.

Lainalaskurin kentät

Lainan tiedot

Lainasumma (€)
Lainasumma euroina. Lainasumma on vähintään 500 € ja korkeintaan 60 000 €.
Maksuaika (kk)
Lainan maksuaika ilmaistaan kuukausissa. Jos haluat maksaa lainan takaisin esim. 10 vuodessa, aseta maksuajaksi 120.
Korko (%)
Lainan vuotuinen korkoprosentti. Laskurin oletusarvoinen korkoprosentti on 7 %, joka vastaa korkoa jolla normituloinen kuluttaja voi saada lainaa ilman vakuuksia. Jos tiedät vain lainan kuukausikoron, kerro se luvulla 12.
Avausmaksu (€)
Lainaan voi sisältyä kertaluontoinen avausmaksu. Avausmaksu voi olla korkeintaan 150 €.
Tilinhoitomaksu (€)
Lainaan voi sisältyä kuukausittain perittävä tilinhoitomaksu. Vuosittaisen tilinhoitomaksun ja avausmaksun summa ei saa ylittää 150 € rajaa.

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on lainattua summaa. Mitä isompi lainan lyhennyksen osuus kokonaisuudesta, sen edullisempi laina.
Korkoa
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on korkokuluja.
Muut kulut
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on avauskuluja ja tilinhoitomaksuja.
Kuukausierä (€)
Kuukausittain maksettava lainan lyhennys. Tämä summa sisältää myös korot ja muut kulut.
Todellinen vuosikorko (%)
Todellinen vuosikorko huomio lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksujen aiheuttamat kulut korkokuluiksi. Suomen kuluttajansuojalain mukaan lainantarjoajien täytyy ilmoittaa todellinen vuosikorko, sillä se auttaa kuluttajia vertailemaan lainojen kokonaiskustannuksia.
Takaisinmaksu yhteensä (€)
Takaisinmaksettava lainasumma euroina. Tämä koostuu lainatusta summasta, korkokuluista, lainan avausmaksusta ja tilinhoitomaksuista.
Täytä lainahakemus
Jos haluat hakea lainaa laskemallesi lainasummalle, klikkaa tästä painikkeesta. Täyttämälla lainahakemuksen voit kilpailuttaa yli 20 pankin lainatarjoukset. Lainahakemuksen jättäminen ja kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Lainalaskurissa mukana olevat yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Usein kysyttyä

Mikä on lainan tilinhoitomaksu?

Tilinhoitomaksu eli laskutuspalkkio peritään kuukausittain lainan lyhennyksen yhteydessä maksuna lainatilin ylläpidosta ja laskutuksesta. Joillain pankeilla tilinhoitomaksun suuruus riippuu lainasummasta: esimerkiksi alle 3 000 euron lainoissa voi olla muutamaa euroa matalampi tilinhoitomaksu kuin tätä suuremmissa lainoissa. Yleensä kyseessä on kuitenkin kiinteä rahasumma, johon lainan määrä ei vaikuta.

Mikä on lainan avausmaksu?

Avausmaksu tarkoittaa kulua, jonka pankki tai rahoituslaitos veloittaa lainan avauksesta. Avausmaksua voidaan kutsua myös nimellä nostomaksu, perustamismaksu tai nostopalkkio, jotka kaikki tarkoittavat käytännössä samaa asiaa. Kuten muutkin kulut, avausmaksu lisätään varsinaisen lainasumman päälle.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.