Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jos olet hakemassa lainaa. Lainalaskurilla voit vertailla eri pankkien ja lainantarjoajien rahoitusvaihtoehtoja. Lainalaskureita on olemassa erityyppisiä. Joissakin lainalaskureissa voit itse määrittää lainan määrän, koron ja muut kustannukset (esim. kuukausittaisen laskutuskulun ja avausmaksun) sekä laina-ajan. Näiden tietojen perusteella lainalaskuri laskee sinulle, kuinka paljon lainan kokonaiskustannukset ovat.

Miten VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri toimii?

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri on hieman erilainen, joissain tapauksissa parempi kuin tyypilliset laskurit. Määrittele lainasi: VertaaEnsin.fi:n vertailussa valitset haluamasi lainasumman (esim. 5 000 €) ja laina-ajan (esim. 24 kuukautta), joiden perusteella lainalaskurimme etsii sinulle edullisimman tarjolla olevan lainan. Laskuri näyttää sinulle kaikki saatavilla olevat lainavaihtoehdot avoimesti. Laskemme lainan todelliset kulut.

Lainalaskuri käy läpi kaikki Suomen markkinoilla toimivat lainantarjoajat ja pankit. Lainantarjoajia on yli 40, ja lainasummasta riippuen saat siis laskurilla selville kymmeniä lainatarjouksia haluamallesi lainasummalle ja -ajalle. Tällä askurilla et siis voi itse valita korkoa ja lainakustannuksia, vaan laskuri etsii kaikki saatavilla olevat lainat, ja vertailee niitä. Näet lainalaskurin tulossivulla kätevästi eri lainatarjoukset.

Näyttää koron ja muut kustannukset

Lainalaskuri näyttää sinulle lainan nimelliskoron lisäksi myös todellisen vuosikoron sekä lainan kuukausierän. Jos haluat tietää lainan kokonaiskustannukset, voit yksinkertaisesti kertoa kuukausierän laina-ajalla (kuukausien määrä). Lainojen tarkemmat tiedot ja muut kustannukset, kuten lainan avausmaksut, nostokulut tai tilinhoitomaksut näkyvät myös jokaisen lainan kohdalla lisätiedoissa. Lainalaskuri on järjestänyt lainat edullisuusjärjestykseen, eli se, missä kuukausierä on matalin, on edullisin laina.

Lainalaskurilla juuri sinulle edullisin korko

Monessa lainassa on asiakaskohtainen korko, eli korko riippuu lainanhakijan profiilista eikä siis ole sama kaikille hakijoille. Tämän takia lainalaskurista ei näe heti juuri sinulle myönnettävää korkoa. Voit selvittää sinulle tarjottavan koron kuitenkin helposti meidän avulla. Mene lainavertailuumme ja vastaa muutamaan kysymykseen ensin itsestäsi.

Kysymme ensin haluamaasi lainasummaa, lainan tarkoitusta ja laina-aikaa. Tämän lisäksi lainalaskuri kysyy myös ikääsi, kuukausipalkkaasi (brutto) sekä työsuhdetietojasi (oletko vakituisessa työsuhteessa) ja asumistietojasi ja siviilisäätyäsi. Se, asutko vuokralla vai omistusasunnossa, voi vaikuttaa lainasi kustannuksiin. Lisäksi, jos olet avio-/avoliitossa, voit saada lainaa helpommin, kun puolisosi hakee kanssasi lainaa yhteishakijana.

Yhteishakijan avulla voi saada huomattavasti suuremman lainasumman, ja mahdollisesti matalamman koron lainaan. Lisäksi, kannattaa mainita, jos olet jo jonkin pankin asiakas. Osa pankeista myöntää lainaa vaan omille asiakkailleen, tai saattaa tarjota edullisempaa korkoa uskolliselle asiakkaalle.

Kun olet antanut lainalaskurillemme hieman tietoja itsestäsi sekä lainan käyttötarkoituksesta, laskuri osaa laskea sinulle edullisimman lainan tarkemmin. Antamasi tiedot nimittäin vaikuttavat siihen, paljonko eri tarjoajat ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa. Koska monella lainantarjoajalla on käytössään riskiperusteinen hinnoittelu, lainalaskuri kertoo sinulle, mitkä ovat mahdollisuutesi saada lainaa kyseiseltä tarjoajalta.

Jos tulosi ovat liian pienet tai et olet tarpeeksi vanha hakemaan lainaa joltakin tarjoajalta, lainalaskuri kertoo heti, etteivät lainaehdot täyty. Näin et hukkaa aikaasi turhaan hakemalla lainaa sellaiselta lainantarjoajalta, joka ei tule hyväksymään lainahakemustasi.

Laskuri erilaisille lainoille ja tarkoituksille

Lainalaskureita on useita. Monella pankilla on sivuillaan esimeriksi asuntolainalaskuri, jonka avulla pystyy laskemaan esimeriksi oman asuntolainan jäljellä olevan takaisinmaksuajan, tai katsomaan, kuinka paljon nopeammin lainan maksaisi pois, jos kuukausierää nostaisi. Asuntolainalaskurin lisäksi tarjolla on myös paljon pankkilainan tai kulutusluoton lainalaskureita pienemmille lainasummille.

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri ei vertaile kaikkia mahdollisia summia, vaan se on rajattu vertailemaan 1 000 – 50 000 euron vakuudettomien lainojen kustannuksia. Voit vertailla muun muassa pikavippien kustannuksia, joustoluottojen hintaeroja, lainojen yhdistämisen kustannuksia, vaihtoehtoja loman rahoittamiseen, tai jos olet hankkimassa esimerkiksi autoa tai muuta ajoneuvoa, kannattaa kääntyä autolainalaskurin tai venelainalaskurin puoleen.

Vertaile lainoja

Edullinen laina löytyy helpoiten vertailemalla, ja se onnistuu kätevästi lainalaskurin avulla. Lainojen ominaisuuksia ja kokonaiskustannuksia on kätevää vertailla, kun kaikki tieto on yhdessä paikassa. Vertailemalla voi säästää isojen lainasummien kohdalla helposti satoja euroja, pienissäkin summissa useita kymppejä.

Esimerkki 1: 100 € pikavippi

100 euron pikavippi 40 päivän laina-ajalla kustantaa halvimmillaan 103 euroa, ja kalleimmillaan 142 euroa. Eroa näiden kahden summan välillä on siis peräti 39 euroa, toisin sanoen 39 prosenttia koko lainasummasta!

Esimerkki 2: Kulutusluotto 5 000 €, laina-aika 3 vuotta

5 000 euron kulutusluoton kokonaiskustannukset ovat halvimmillaan 5620,68 €, ja kalleimmillaan 13 068 €. Erotusta summien välillä on siis 7447,32 euroa. Kallein laina on kokonaiskustannuksiltaan lähes kolme kertaa alkuperäistä lainasummaa suurempi.

Lainaa kannattaa siis aina vertailla, hakeepa sitten pientä tai suurta lainaa. Koroilla ja kuluilla on väliä!

Lainaa hakemassa? Muista nämä asiat!

Ennen lainan hakemista kannattaa arvioida oma maksukyky realistisesti ja varmistua, että ei ota liian suurta lainaa. Vaikka laina olisi kuinka edullinen, on se kuitenkin aina laina, joka täytyy maksaa takaisin sivukuluineen.

Myös lainan maksuaikataulu kannattaa miettiä huolellisesti, jotta ei turhaan päädy ottamaan liian pitkää laina-aikaa, mikä kasvattaa aina lainan kokonaiskustannuksia, vaikka laina olisikin kuluiltaa edullinen. Toisaalta myöskään liian lyhyt laina-aika ei ole hyvä, sillä se voi ajaa taloudellisesti liian ahtaalle, ja ajaa jopa ottamaan lisää lainaa.

Lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee myös harkita tarkkaan. Jos omat rahat eivät riitä lainalla hankittavaan tuotteeseen, kannattaa pysähtyä miettimään, tarvitseeko kyseistä tavaraa todella niin kovasti, että ei voi hankkia tuotetta sitten, kun on säästänyt tarvittavat rahat itse. Joskus lainanotto tosin voi olla kannattavampi vaihtoehto kuin saman summan säästäminen itse.

Aivan mihin tahansa tarkoituksiin lainarahaa ei kannata käyttää. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei missään nimessä kannata kustantaa lainarahalla, ja lainaa voikin suositella otettavaksi vain välttämättömien menojen rahoitukseen. Tärkeintä lainanotossa onkin olla itselleen rehellinen ja miettiä, onko hankinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun.

On hyvä muistaa, että monet lainantarjoajat käyttävät asiakaskohtaista riskihinnoittelua määritellessään lainan koron, joten lainan todelliset kustannukset selviävät vasta, kun lainantarjoaja tekee lainatarjouksen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että pelkkä lainatarjous ei sido mihinkään, eikä huonoa tarjousta tule tietenkään hyväksyä. Lisäksi laki määrittelee, että netistä haetun lainan saa perua kahden viikon sisällä lainasopimuksen tekemisestä.

Lainan hakeminen lainalaskurin avulla

Lainan hakeminen on nopeaa ja helppoa netissä. Lainaa voi hakea esimerkiksi lainalaskurimme tarjoaman vertailun kautta. Kun olet löytänyt edullisimman lainavaihtoehdon, pääset "jatka" -nappia painamalla pääsee suoraan lainanmyöntäjän hakemukseen ja lainanantajan sivuille tietoihin, missä voi tutustua tarkemmin lainatuotteeseen ja jättää lainahakemuksen.

Useimmat lainantarjoajat vaativat lainanhakijalta säännöllisiä tuloja, moitteettomia luottotietoja, vakituista osoitetta Suomessa, omissa nimissä olevaa puhelinnumeroa sekä pankkitiliä suomalaisessa pankissa ja mahdollisesti verkkopankkitunnuksia. Lisäksi hakijan tulee olla täysi-ikäinen, mutta joidenkin lainantarjoajien alaikäraja lainanhakijoille on korkeampi kuin 18 vuotta.

Ennen lainan hakemista kannattaa vielä varmistua, että oma talous on sillä mallilla, että se kestää lainan ottamisen ja takaisinmaksun. Vaikka laina olisi kuinka edullinen, koituu siitä aina kuitenkin ylimääräisiä kustannuksia. Kannattaa siis varmistaa, että omat tulot riittävät suunniteltujen kuukausierien ongelmattomaan maksuun. Vanhan lainan maksu uudella lainalla ei useinkaan ole hyvä idea. Poikkeus tähän saattaa olla lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina, mutta aina sekään ei ole järkevää. Korkojen kanssa pitää olla tarkkana.

Edullisimman lainatarjouksen valitseminen

Lainalaskuri auttaa valitsemaan parhaimman lainatarjouksen, mutta siitä huolimatta lainatarjouksen valitseminen voi olla vaikeaa. Monien lainojen kustannukset ja ehdot voivat näyttää tietyssä tilanteessa samalta, mutta toisen ehdot voivat olla joustavammat, ja esimeriksi laina-ajan pidentäminen voi tulla toisessa edullisemmaksi. Toisessa lainassa taas asiakaspalvelu voi olla helpompi tavoittaa. Lainalaskurilla kannattaa siis aina vertailla, mutta sen lisäksi kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti.

Ei myöskään kannata uskoa pelkästään sitä, mitä lainantarjoajien nettisivuilla isoilla kirjaimilla kirjoitetaan, vaan myös pienet printit kannattaa lukea huolella. Osa rahoitusyhtiöistä saattaa esimerkiksi mainostaa täysin korotonta lainaa, mikä sinällään voi olla aivan tottakin. Korottomuus kuitenkin yleensä toteutuu vain varsin tiukoilla ehdoilla tai korottomuuden takia lainan muut kulut, kuten nosto- ja avausmaksut tai kuukausittaisen tilinhoitokulut, voivat olla kohtuuttoman suuret. Nämä nostavat todellisia kustannuksia. Todellisten vuosikorkojen laskeminen kannattaa.

Osa lainantarjoajista puolestaan saattaa mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein tarkoittaa, että lainan korko voi olla suhteellisen korkea. Usein mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat siis liian hyviä ollakseen totta, ja ”puuttuvat” kulut kyllä piilotetaan jonnekin. Koska lainan valitsemisessa on monta huomioitavaa pykälää, kannattaa lukea blogistamme vinkit parhaan lainatarjouksen valintaan!

Olemme palvelleet yli 20 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti

Hintavertailua viimeisen 24 tunnin aikana

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.