Lainalaskuri auttaa suunnittelemaan lainasi fiksusti

Lainalaskuri auttaa arvioimaan lainan kustannukset. Voit vertailla lainan määrän, maksuajan ja koron vaikutusta takaisinmaksuun. Lainalaskelman tehtyäsi voit täyttää lainahakemuksen ja kilpailuttaa lainatarjoukset kerralla jokaisen yhteistyöpankkimme kesken.

  • Laskee 500–60 000 € lainan kulut
  • Laske lainan todellinen vuosikorko
  • Kilpailuta kerralla useat pankit ja lainat

Anna lainan perustiedot

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Korkoa
Muut kulut
Kuukausierä
Todellinen vuosikorko
Takaisinmaksu yhteensä
Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskuri laskee lainan todelliset kustannukset

VertaaEnsin.fi:n helppo lainalaskuri on tarkka työkalu erilaisten lainojen kustannusten arviointiin ja laskentaan. Oli kyseessä sitten vakuudeton laina, joustoluotto tai asuntolaina, voit arvioida laskurillamme lainan kustannukset. Sinun ei tarvitse opetella Excelin tai muun ohjelman käyttöä - syötät vain pyydetyt tiedot ja lainalaskurimme laskee ja esittää lainan kulut sekä numeroina että visuaalisesti.

Lainalaskurin avulla voit helposti katsoa itsellesi sopivan suuruisen lainan sekä omaan talouteesi sopivan takaisinmaksuajan. Kuten huomaat, on lukujen lisäksi mahdollista katsoa lainan kustannuksia myös ympyrädiagrammin avulla. Diagrammista näet helposti mistä osuuksista lainasi kokonaiskustannus koostuu, ja sen kuinka laina-ajan pituus muuttaa esimerkiksi korkomaksujen osuutta lainassa suhteessa lainanlyhennykseen.

On hyvä muistaa, että lainalaskurimme antama tulos on vain teoreettinen laskelma lainan kustannuksista. Pankit määrittävät lainan korkotason aina asiakas- ja tilannekohtaisesti, eli ainut tapa saada "varma tieto" lainan todellisista kuluista on pyytää pankilta lainatarjous. Laskurimme avulla voit jättää lainahakemuksen kerralla useaan pankkiin. Lainojen vertailu palvelumme kautta on helppoa ja maksutonta.

Laske lainalaskurilla lainan kuukausierä ja korko

Näet lainan kustannukset selkeästi

Lainalaskurin kentät

Lainan tiedot

Lainasumma (€)
Lainasumman määrä euroina. Lainasumma laskurissa on vähintään 500 € ja korkeintaan 60 000 €.
Maksuaika (kk)
Lainan maksuaika ilmaistaan kuukausissa. Jos haluat maksaa lainan takaisin esim. 10 vuodessa, aseta maksuajaksi 120.
Korko (%)
Lainan vuotuinen korkoprosentti. Laskurin oletusarvoinen korkoprosentti on 7 %, joka vastaa korkoa, jolla normaalituloinen kuluttaja voi saada lainaa ilman vakuuksia. Jos tiedossasi on vain lainan kuukausikorko, kerro se luvulla 12.
Avausmaksu (€)
Lainaan voi sisältyä kertaluontoinen avausmaksu. Lain mukaan avausmaksu voi olla korkeintaan 150 €.
Tilinhoitomaksu (€)
Lainaan voi sisältyä kuukausittain perittävä tilinhoitomaksu. Vuosittaisen tilinhoitomaksun ja avausmaksun summa ei saa ylittää 150 € rajaa.

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on lainattua summaa. Mitä isompi lainan lyhennyksen osuus kokonaisuudesta, sen edullisempi laina.
Korkoa
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on korkokuluja.
Muut kulut
Kuinka suuri prosentuaalinen osuus takaisinmaksettavasta lainasta on avauskuluja ja tilinhoitomaksuja.
Kuukausierä (€)
Kuukausittain maksettava lainan lyhennys. Tähän summaan sisältyy myös lainan korot ja muut kulut.
Todellinen vuosikorko (%)
Todellinen vuosikorko huomio lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksujen aiheuttamat kulut korkokuluiksi. Suomen kuluttajansuojalain mukaan lainantarjoajien täytyy ilmoittaa todellinen vuosikorko, sillä se auttaa kuluttajia vertailemaan lainojen kokonaiskustannuksia.
Takaisinmaksu yhteensä (€)
Takaisinmaksettava lainasumma kokonaisuudessaan. Tämä koostuu lainatusta summasta, korkokuluista, lainan avausmaksusta ja tilinhoitomaksuista koko laina-ajan aikana.
Täytä lainahakemus
Jos haluat hakea lainaa laskemallesi lainasummalle, klikkaa itsesi lainahakemus sivulle. Täyttämällä maksuttoman lainahakemuksen voit kilpailuttaa kerralla kaikki yhteistyössä kanssamme toimivat pankit. Lainahakemuksen jättäminen ja kilpailuttaminen eivät sido sinua ottamaan lainaa.

Lainalaskurissa mukana olevat yhteistyökumppanit

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Usein kysytyt kysymykset lainalaskurista

Mikä on lainalaskuri?

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jonka avulla voit tarkistaa lainasi kustannukset ja kuinka koron muutos tai eri laina-ajat vaikuttavat lainasi kuukausierään. Lainalaskuria on myös kätevä käyttää kun mietit, kuinka paljon lainaa tarvitset. Tällöin voit eri koroilla katsoa mahdollisen kuukausierän lainalle ja suunnitella sopivaa takaisinmaksuaikataulua.

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurissa saat itse määrittää ja laskea, joko nykyisen lainasi tai tarvitsemasi uuden lainan. Muuttamalla lainasummaa, takaisinmaksuaikaa sekä korkokustannuksia, voit laskea itsellesi sopivan suuruisen kuukausierän lainaasi varten.

Kuinka tarkka lainalaskuri on?

Lainalaskurilla voit laskea arvion kuukausierästäsi euron tarkkuudella, mikäli sinulla on tiedossasi lainamäärä, laina-aika, lainan korkoprosentti sekä kuukausittaiset tilinhoitokulut. Jos taas olet miettinyt hakevasi uuden lainan, voit lainalaskurilla kokeilla maksuerän suuruutta eri lainan määrällä sekä eri lyhennysajoilla.

Mitä hyötyä lainalaskurista on?

Lainalaskurista on hyötyä erilailla eri tilanteissa. Mikäli sinulla on esimerkiksi muuttuvakorkoinen laina, voit lainalaskurilla katsoa kuinka korkojen nousu vaikuttaa lainasi kuukausikustannuksiin. Mikäli lainan koron muutos tipahtaa alaspäin, voit lainalaskurilla katsoa kuinka paljon lainanlyhennyksen osuus suhteessa korkokuluihin nousee kuukausierässä.

Jos taas haluat yhdistää lainasi, voit lainalaskurilla laskea kokonaiskulut useille lainoillesi ja sen jälkeen verrata niitä yhteen lainaan. Voit huomata, että yksi isompi laina olisikin taloudellisesti kattavaa verrattuna useaan pieneen lainaan. Mikäli tämä tilanne on sinulle ajankohtainen, voit tutustua aiheeseen tarkemmin sivullamme lainojen yhdistäminen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.