Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Miten lainalaskuri toimii?

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri eroaa tyypillisistä lainalaskureista siinä, että se näyttää sinulle heti sopivimmat lainatarjoukset laskuriin syöttämiesi tietojen perusteella tai voit saada heti lainatarjouksia. Ensiksi sinun täytyy valita haluamasi lainasumma ja laina-aika, sekä kertoa mihin haet lainaa. Sitten sinun täytyy kertoa ikäsi ja kuukausittaiset bruttotulosi, ja valita vielä sivilisäätysi, työsuhteesi sekä asumismuotosi. Tämän jälkeen voit klikata “vertaile lainoja”-painiketta, jolloin laskuri näyttää sinulle kaikki saatavilla olevat lainatarjoukset. Näistä vaihtoehdoista voit valita itsellesi sopivimman niin hinnan kuin ehtojen puolesta.

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri ei vertaile kaikkia mahdollisia summia, vaan se on rajattu vertailemaan 1 000 – 50 000 euron vakuudettomien lainojen kustannuksia. Lainalaskuri käy läpi kaikki Suomen markkinoilla toimivat lainantarjoajat ja pankit. Lainantarjoajia on yli 60, ja lainasummasta riippuen saat siis laskurilla selville kymmeniä lainatarjouksia haluamallesi lainasummalle ja -ajalle.

Voit vertailla muun muassa pikavippien kustannuksia, limiittilainojen hintaeroja, lainojen yhdistämisen kustannuksia tai vaihtoehtoja loman rahoittamiseen. Toisaalta jos olet hankkimassa esimerkiksi autoa tai muuta ajoneuvoa, kannattaa kääntyä autolainalaskurin tai venelainalaskurin puoleen.

Lainalaskurilla kuukausierä ja muut kustannukset näkyviin

Laskurimme näyttää sinulle lainan nimelliskoron lisäksi todellisen vuosikoron sekä lainan kuukausierän. Voit tarkistaa myös lainan kokonaiskustannukset klikkaamalla “lisätietoa”-painiketta. Netistä haettavien lainojen tarkemmat tiedot ja muut kustannukset, kuten lainan avausmaksut, nostokulut tai tilinhoitomaksut näkyvät myös lainan lisätiedoissa. Lainalaskuri on järjestänyt lainat edullisuusjärjestykseen, eli se, missä kuukausierä on matalin, on edullisin laina.


Lainan korko määritellään antamiesi tietojen perusteella

Monessa lainassa on asiakaskohtainen korko, eli korko riippuu lainanhakijan profiilista eikä siis ole sama kaikille hakijoille. Tämän takia lainalaskurista ei näe heti kaikkien lainojen korkoja, vaan lainan korkolaskuri näyttää vaihtoehdot, minkälaisella korolla voisit saada lainaa. Saat oman asiakaskohtaisen korkotarjouksen vasta kun olet vastannut kaikkiin laskurin kysymyksiin.

Se miten vastaat kysymyksiin, määrittelee asiakaskohtaisen korkosi ja miten lainalaskuri määrittelee korkosi. Lainasi kustannuksiin voi esimerkiksi vaikuttaa se, asutko vuokralla vai omistusasunnossa. Lisäksi jos olet avio-/avoliitossa, voit saada lainaa helpommin kun puolisosi hakee sitä kanssasi yhteishakijana: näin voit saada huomattavasti suuremman lainasumma sekä mahdollisesti myös matalamman koron lainaan.

Kannattaa myös mainita, jos olet jo jonkin pankin asiakas, sillä osa pankeista myöntää lainaa vain omille asiakkailleen. Lisäksi omalle pankille uskolliset asiakkaat voivat saada halvempia lainoja.

Kun olet antanut lainalaskurillemme tiedot itsestäsi sekä lainan käyttötarkoituksesta, laskuri osaa laskea sinulle edullisimman lainan tarkemmin. Antamasi tiedot nimittäin vaikuttavat siihen, paljonko eri tarjoajat ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa. Koska monella lainantarjoajalla on käytössään riskiperusteinen hinnoittelu, lainalaskuri kertoo sinulle, mitkä ovat mahdollisuutesi saada lainaa kyseiseltä tarjoajalta.

Lainalaskuri tulojen mukaan: jos tulosi ovat liian pienet tai et olet tarpeeksi vanha hakemaan lainaa joltakin tarjoajalta, lainalaskuri kertoo heti, etteivät lainaehdot täyty. Näin et hukkaa aikaasi turhaan hakemalla lainaa sellaiselta lainantarjoajalta, joka ei tule hyväksymään lainahakemustasi.

Erityyppisiä lainalaskureita

Lainalaskureita on monentyyppisiä. Monella pankilla on sivuillaan asuntolainalaskuri, jonka avulla pystyy laskemaan esimerkiksi oman asuntolainan jäljellä olevan takaisinmaksuajan, tai katsomaan, kuinka paljon nopeammin luoton maksaisi pois, jos kuukausierää nostaisi. Asuntolainalaskurin lisäksi tarjolla on myös paljon pankkilainalaskuri tai kulutusluoton lainalaskureita pienemmille lainasummille. Käytännössä kaikki lainalaskurit toimivat "paljonko saan lainaa laskureina".

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Lainalaskuri on kätevä työkalu, jolla voit vertailla eri pankkien ja lainantarjoajien rahoitusvaihtoehtoja. Laskuri auttaa sinua päättämään, mikä laina sopisi sinulle parhaiten. Ensiksi sinun täytyy vain määritellä lainan määrä, korko, muut kustannukset (kuten tilinhoitomaksut) sekä laina-aika. Näiden tietojen perusteella lainalaskuri laskee sinulle lainan kokonaiskustannukset. Esimerkiksi vaihtelemalla laina-aikaa, voit tehdä laskuristamme laina-aika laskurin ja nähdä miten laina-aika vaikuttaa kustannuksiin. VertaaEnsin.fi:n laskuri eroaa useimmista siinä, että se laskee lainan kustannukset yli 60 rahoituslaitoksen lainoille. Lainalaskurissamme näet myös todellisen vuosikoron, joka on ehdoton vaatimus kattavaan lainalaskuriin.

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.