Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Miten lainalaskuri toimii?

Etsitkö tarpeisiisi sopivaa lainaa? Sinun ei kuulu allekirjoittaa lainapapereita koskaan, jos et ole kilpailuttanut lainaa - muutoin voit olla varma, että maksat ylimääräistä. Lainojen vertaileminen on onneksi nykyään helppoa, sillä lainalaskurimme etsii sinulle parhaimman vaihtoehdon markkinoiden parhaiden lainojen joukosta. Aseta vain laskuriin etsimäsi lainan tiedot, ja hoidamme muun puolestasi.

On tärkeä muistaa, että nimelliskorko itsessään ei kerro kaikkea lainasta. Lainan oikeita kustannuksia kuvaa parhaiten todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan erilaiset avaus- tai nostokulut. Laskurimme näyttää sinulle todellisen vuosikoron, arvioidun kuukausierän ja yhteensä takaisinmaksettavan summan asettamiesi tietojen perusteella.

Täytettyäsi maksuajan ja muut tiedot, paina vertaile lainoja painiketta. Pääset täyttämään sivilisäätysi ja muita lisätietoja, jotta voimme löytää sinulle sopivimmat lainantarjoajat.

Voit vertailla lainat ja laskea kuukausierän

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri ei vertaile kaikkia mahdollisia summia, vaan se on rajattu vertailemaan 500 – 60 000 euron vakuudettomien lainojen kustannuksia. Lainalaskuri käy läpi parhaat Suomen markkinoilla toimivat lainantarjoajat ja pankit.

Lainantarjoajia on Suomessa yli 60, ja lainasummasta riippuen saat siis laskurilla selville kymmeniä lainatarjouksia haluamallesi lainasummalle ja -ajalle.

Vertailumme näyttää lainasi tiedot antamiesi ennakkotietojen perusteella. Näet sopivan kuukausierän muuttamalla lainan kokonaissummaa. Kuukausittainen maksuerä yhteensä on lainan lyhennys ja korko.

Voit vertailla muun muassa pikavippien kustannuksia, limiittilainojen hintaeroja, lainojen yhdistämisen kustannuksia tai vaihtoehtoja loman rahoittamiseen. Toisaalta jos olet hankkimassa esimerkiksi autoa tai muuta ajoneuvoa, kannattaa kääntyä autolainalaskurin tai venelainalaskurin puoleen.

Lainan korko ja muut ehdot

Mieti ensin paljonko tarvitset lainaa. Täytä hakemus ja lainalaskurin tuloksista näkyy korko ja muut ehdot.

Laskurimme näyttää sinulle lainan nimelliskoron lisäksi todellisen vuosikoron sekä lainan kuukausierän. Lainan kiinteä tasaerä on helppo budjetoida kuukausimenoihin, jotta lainan takaisinmaksu sujuu suunnitellusti.

Suomen kuluttajasuojalain mukaan lainantarjoajien täytyy ilmoittaa todellinen vuosikorko samalla tavalla.

Netistä haettavien lainojen tarkemmat tiedot ja muut kustannukset, kuten lainan avausmaksut, nostokulut tai tilinhoitomaksut näkyvät myös lainan lisätiedoissa. Voit tarkistaa myös lainan kokonaiskustannukset klikkaamalla “lisätietoa”-painiketta.

Lainalaskuri on järjestänyt lainat edullisuusjärjestykseen, eli se, missä kuukausierä on matalin, on edullisin laina.

Lainan korko määritellään antamiesi tietojen perusteella

Monessa lainassa on asiakaskohtainen korko, eli korko riippuu lainanhakijan profiilista eikä siis ole sama kaikille hakijoille. Tämän takia lainalaskurista ei näe heti kaikkien lainojen korkoja, vaan lainan korkolaskuri näyttää vaihtoehdot, minkälaisella korolla voisit saada lainaa. Saat oman asiakaskohtaisen korkotarjouksen vasta kun olet vastannut kaikkiin laskurin kysymyksiin.

Se miten vastaat kysymyksiin, määrittelee asiakaskohtaisen korkosi ja miten lainalaskuri määrittelee korkosi. Lainasi kustannuksiin voi esimerkiksi vaikuttaa se, asutko vuokralla vai omistusasunnossa. Lisäksi jos olet avio-/avoliitossa, voit saada lainaa helpommin kun puolisosi hakee sitä kanssasi yhteishakijana: näin voit saada huomattavasti suuremman lainasumma sekä mahdollisesti myös matalamman koron lainaan.

Hae tarpeisiisi sopivaa lainaa

Kannattaa myös mainita, jos olet jo jonkin pankin asiakas, sillä osa pankeista myöntää lainaa vain omille asiakkailleen. Lisäksi omalle pankille uskolliset asiakkaat voivat saada halvempia lainoja. Jos haet lainaa pankista, voit asettaa lainalle vakuuden.

Kun olet antanut lainalaskurillemme tiedot itsestäsi sekä lainan käyttötarkoituksesta, laskuri osaa laskea sinulle edullisimman lainan tarkemmin. Antamasi tiedot nimittäin vaikuttavat siihen, paljonko eri tarjoajat ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa.

Pankki kysyy usein liitteitä lainahakemukseesi. Koska monella lainantarjoajalla on käytössään riskiperusteinen hinnoittelu, lainalaskuri kertoo sinulle, mitkä ovat mahdollisuutesi saada lainaa kyseiseltä tarjoajalta.

Lainalaskuri tulojen mukaan: jos tulosi ovat liian pienet tai et olet tarpeeksi vanha hakemaan lainaa joltakin tarjoajalta, lainalaskuri kertoo heti, etteivät lainaehdot täyty. Näin et hukkaa aikaasi turhaan hakemalla lainaa sellaiselta lainantarjoajalta, joka ei tule hyväksymään lainahakemustasi.

Erityyppisiä lainalaskureita

Lainalaskureita on monentyyppisiä. Monella pankilla on sivuillaan asuntolainalaskuri, jonka avulla pystyy laskemaan esimerkiksi oman asuntolainan jäljellä olevan takaisinmaksuajan, tai katsomaan, kuinka paljon nopeammin luoton maksaisi pois, jos kuukausierää nostaisi.

Asuntolainalaskurin lisäksi tarjolla on myös paljon pankkilainalaskuri tai kulutusluoton lainalaskureita pienemmille lainasummille. Käytännössä kaikki lainalaskurit toimivat "paljonko saan lainaa laskureina".

Täytä hakemus ja pyydä lainatarjous, se ei sido sinua mihinkään. Hae lainaa kätevän lainalaskurimme avulla ja et haaskaa aikaa henkilökohtaisessa lainaneuvottelussa.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Lainalaskuri on todella kätevä työkalu, jolla voit vertailla eri pankkien ja lainantarjoajien rahoitusvaihtoehtoja. Laskuri auttaa sinua päättämään, mikä laina sopisi sinulle parhaiten. Ensiksi sinun täytyy vain määritellä lainan määrä, korko, muut kustannukset (kuten tilinhoitomaksut) sekä laina-aika. Näiden tietojen perusteella lainalaskuri laskee sinulle lainan kokonaiskustannukset. Esimerkiksi vaihtelemalla laina-aikaa, voit tehdä laskuristamme laina-aika laskurin ja nähdä miten laina-aika vaikuttaa kustannuksiin. VertaaEnsin.fi:n laskuri eroaa useimmista siinä, että se laskee lainan kustannukset monille eri rahoituslaitoksen lainoille. Lainalaskurissamme näet myös todellisen vuosikoron, joka on ehdoton vaatimus kattavaan lainalaskuriin.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.