Kilpailuta lainat ilmaiseksi – Voit saada tarjoukset jopa 23 pankilta

Lainojen kilpailutus on helppoa ja nopeaa, eikä se sido sinua mihinkään.

 • Instant Kilpailuta lainat 60 000 € asti
 • Rocket Lainapäätös minuuteissa
 • Badge Turvallinen ja läpinäkyvä vertailu

Aloita lainan kilpailutus tästä

20000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Täytä lainahakemus
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Lopullinen todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen ja vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
 • Instant Kilpailuta lainat 60 000 € asti
 • Rocket Lainapäätös minuuteissa
 • Badge Turvallinen ja läpinäkyvä vertailu

Näin kilpailutat lainat

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","provider_product_introduction","freetext","faq_collapsible","newsletter_subscription"] Kilpailuta lainat ja löydä edullisin korko Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Löydä edullisin tarjous kilpailuttamalla lainat

Kilpailuta laina hakemalla lainatarjous usealta eri lainantarjoajalta vain yhden sijaan. Voit pyytää tarjouksia kätevästi netissä täyttämällä lainahakemuksen sivuillamme. Keräämme puolestasi sinulle mahdolliset lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme, jolloin voit saada useita tarjouksia noin minuutin sisällä lainahakemuksen täyttämisestä. Myös itse laina on mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana.

Kun olet saanut lainatarjoukset, alkaa varsinainen kilpailutusvaihe, eli tarjousten analysointi. Vertailupalvelu tekee tästä helppoa, sillä näet kaikkien lainojen ehdot ja kustannukset selkeästi listattuina. Kilpailuttamalla lainat voit säästää lainasummasta riippuen jopa tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksissa.

Siirry lainahakemukseen tästä

Näin laina kilpailutetaan

Pankit, joiden lainan voit kilpailuttaa

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Näin lainan kilpailuttaminen toimii käytännössä

Suurin osa rahoituslaitoksista käyttää riskiperusteista hinnoittelua määritellessään asiakkaalle tarjottavaa korkoa. Näin ollen juuri itselle mahdollista korkoa ei voi tarkistaa suoraan pankin hinnastosta, vaan sen voi selvittää vain tekemällä lainahakemuksen omilla tiedoillaan. Kun kilpailutat lainat palvelussamme, näet tulossivulla henkilökohtaiset lainatarjoukset, jotka juuri sinun tiedoillasi ovat saatavilla.

Lainojen kilpailutuksen neljä vaihetta:

 1. Täytä lainahakemus – Hakemuksessa kysytään henkilötietojen lisäksi tarkentavia kysymyksiä taloudelliseen tilanteeseesi liittyen. Vastausten perusteella pankit arvioivat takaisinmaksukykyäsi ja tekevät päätöksen siitä, voivatko ne tarjota sinulle lainaa.
 2. Vertaile tarjoukset – Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset yleensä noin minuutissa. Näytämme hakuehtojasi parhaiten vastaavat tarjoukset todellisen vuosikoron mukaisessa edullisuusjärjestyksessä.
 3. Allekirjoita lainasopimus – Kun olet valinnut edullisimman lainan, voit siirtyä pankin sivuille allekirjoittamaan sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Pankki saattaa myös pyytää tässä vaiheessa esimerkiksi palkkakuittia tai eläketodistusta hakemuksen tueksi.
 4. Saat rahat tilillesi – Useimmiten rahat siirretään tilillesi viimeistään yhden arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Valitse kilpailukykyisin laina todellisten kustannusten perusteella

Kun teet lainavertailun VertaaEnsin.fi-sivustolla, saat vain minuuteissa näkyviin useamman lainatarjouksen yhteistyökumppaneiltamme. Lainojen kustannukset on esitelty helposti vertailtavassa muodossa, sillä näet selkeästi kunkin lainan koron, avaus- ja tilinhoitomaksut, todellisen vuosikoron sekä kokonaishinnan – kilpailutus on siis käytännössä hoidettu puolestasi.

Kiinnitä huomiota näihin seikkoihin, kun kilpailutat lainat:

 • Todellinen vuosikorko – Nimelliskoron sijaan kannattaa kiinnittää huomiota todelliseen vuosikorkoon, sillä se sisältää kaikki lainan kulut.
 • Kuukausierä – Kuukausittaisen lyhennyksen on oltava helposti maksettavissa, mutta sitä ei tule laskea liian alas laina-aikaa venyttämällä, sillä tällöin korkoa peritään pidemmältä ajalta.
 • Takaisinmaksettava summa ja kokonaiskustannukset – Nämä kertovat konkreettisesti, kuinka suuren summan tulet maksamaan pankille lainanlyhennyksinä, ja kuinka suuret kustannukset lainalla on euroissa mitattuna.

Näin paljon voit säästää kilpailuttamalla lainat

Seuraavat esimerkit havainnollistavat lainojen kilpailutuksesta saatavaa rahallista hyötyä. Luvut ovat suuntaa-antavia, sillä lainan tarkka korko riippuu aina asiakkaan tiedoista ja pankin niiden pohjalta tekemästä riskiarviosta. Pankkien käytännöt kuitenkin vaihtelevat melko suuresti, joten sama henkilö voi saada lainatarjouksen hyvinkin erilaisilla koroilla eri rahoituslaitoksilta.

Esimerkki 1: Kulutusluotto 5 000 €, laina-aika 3 vuotta

Halvimmillaan 5 000 euroa maksavan kulutusluoton kokonaiskulut ovat noin 5 580 €, jos korko on 6 %, avausmaksu 0 € ja tilinhoitomaksu 3 €/kk. Jos samansuuruisen kulutusluoton korko on 19 %, avausmaksu 50 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, kulut kohoavat peräti 6 840 euroon. Näin lainan kilpailutus voi säästää noin 1 260 euroa, joka on erotus halvimman ja kalleimman lainan välillä. Kalleimman lainan kulut ovat täten yli kaksi kertaa suuremmat kuin halvimman lainan.

Esimerkki 2: Autolaina 15 000 €, laina-aika 7 vuotta

Jos 15 000 euron autolainan korko on 5 %, avausmaksu 50 € ja tilinhoitomaksu 3 € kuukaudessa, ovat kokonaiskustannukset 18 144 €. Jos taas korko on 18 %, avausmaksu 90 € ja tilinhoitomaksu 5 €/kk, tulee lainalle hintaa 27 048 €. Kalliimpi laina on tällöin peräti 8 904 euroa kalliimpi kuin halvempi laina. Lainoja kannattaa siis ehdottomasti vertailla. Lisäksi, jos uuden auton hankinta on mielessä, kannattaa tutustua kätevään autorahoituslaskuriimme.

Asuntolainoissa kilpailutuksella saavutettavat erot ovat prosentuaalisesti pienempiä, mutta silti usein rahallisesti huomattavia. Myös pitkä laina-aika kasvattaa euromääräistä eroa, vaikka korot näyttäisivät olevan lähellä toisiaan. Kilpailutuksella ei voi saada aikaan muuta kuin säästöä ja taloudellista hyötyä – kilpailuta pankkilaina siis aina, kun haet lainaa.

Korkokatto ja lainojen kilpailuttaminen

Uusi kuluttajasuojalaki asetti pysyvän katon lainan korolle ja sivukuluille 1.9.2019 alkaen. Maksimikorko on lain puitteissa 20 % ja sivukulut saavat olla yhteensä 150 € vuodessa. Vuoden 2021 aikana on lisäksi voimassa väliaikainen kulutusluottoja koskeva lakimuutos, jonka ansiosta yläraja lainasta perittävälle korolle on 10 % syyskuun 2021 loppuun asti.

Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda entistä enemmän säästöä korkokaton voimassaoloaikana, sillä korot ovat laskeneet merkittävästi lakimuutoksen voimaantulon jälkeen. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainasopimukseen on edelleen mahdollista kirjata yli 10 prosentin korko, joka astuu tällöin voimaan korkokaton voimassaolon päätyttyä. Kilpailuttamalla parannat mahdollisuuksiasi löytää pysyvästi edullisen lainan, jonka korko ei nouse syyskuun 2021 jälkeen.

Kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin

Lainan kustannukset ovat ehdottomasti tärkein kulmakivi, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun kilpailuttaa lainat. Moni tekee virheen siinä, että tuijottaa vain lainan nimelliskorkoa lainaa valitessaan. Nimelliskorko ei kuitenkaan sisällä mitään muita lainan kustannuksia kuin lainaan lisättävän koron, joten se ei vielä paljasta, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan.

Nimelliskorkoa parempi mittari lainojen kilpailutukseen onkin lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko huomioi myös muut lainan kulut, joita ovat esimerkiksi tilinhoitopalkkio ja avausmaksu. Palvelumme kautta voit vertailla kätevästi juuri todellista vuosikorkoa ja saada näin hyvän käsityksen kunkin lainan hinnasta.

Avausmaksu on lainan käyttöönotosta laskutettava kulu, jonka suuruus vaihtelee lainasumman koon mukaan. Suurilla lainasummilla on usein suurempi avausmaksu kuin pienillä, mutta toisaalta avausmaksu voi koostaa suuremman prosentuaalisen osuuden pienestä lainasta.

Tilinhoitopalkkio on kuukausittaiseen lainanlyhennykseen liittyvä lisäkulu, eli eräänlainen laskutuslisä. Tyypillisesti tilinhoitopalkkio on muutaman euron suuruinen. Pitkillä laina-ajoilla tilinhoitomaksuista voi kuitenkin kertyä suuria summia. Jo 8 euron tilinhoitopalkkio ehtii seitsemän vuoden laina-ajan aikana kasvattaa lainan kustannuksia 672 eurolla.

Valmistaudu lainojen kilpailutukseen huolellisesti

Vaikka lainatarve olisi äkillinen, täytyy lainahakemuksen tekemiseen ja lainasopimukseen sitoutumiseen hieman valmistautua. Ennen lainan hakemista on syytä arvioida oma maksukyky realistisesti. Myös lainasumma kannattaa harkita tarkkaan, ettei päädy ottamaan omaan maksukykyyn suhteutettuna liian suurta lainaa.

Lisäksi lainan maksuaikataulu tulee suunnitella huolellisesti. Laina-ajan pidennys kasvattaa aina luoton kokonaiskustannuksia, koska mitä pidempi laina-aika on, sitä pidemmältä ajalta lainan korko juoksee. Toisaalta kannattaa muistaa, että liian tiukka maksuaikataulukaan ei ole hyvä idea, sillä se voi ajaa oman talouden liian tiukoille ja johtaa jopa lisälainan ottamiseen.

Lainaa ei kannata käyttää mihin tahansa tarkoituksiin, vaan lainarahalla kannattaa kustantaa ainoastaan kaikkein välttämättömimmät menot. Tärkeää lainan ottamista harkitessa on olla rehellinen itselleen ja pohtia, onko lainalla rahoitettava ostos tarpeellinen ja onko oma talous riittävän vakaalla pohjalla luoton takaisinmaksuun.

Muistilista lainaa hakevalle

 • Älä hae lainaa, jos et ole varma takaisinmaksun onnistumisesta.
 • Määrittele laina-aika tarkkaan, jottet päädy maksamaan korkoa liian pitkältä ajalta, mutta saat toisaalta kuitattua lainan kuukausierän helposti.
 • Kilpailuta laina aina ennen hakemista, sillä näin voit säästää huomattavia summia lainan kuluissa.
 • Maksa laina takaisin mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Sinulla on oikeus maksaa koko lainasumma takaisin etukäteen ilman lisäkustannuksia.

Kun lainasumma, laina-aika ja käyttötarkoitus on mietitty, kilpailuta lainat parhaan tarjouksen löytääksesi. Muista myös, että pankilta saatu lainatarjous ei sido sinua vielä mihinkään. Kannattaakin pyytää lainatarjouksia monesta eri pankista, jotta saa kokonaiskäsityksen kaikista markkinoilla tarjolla olevista lainoista. Jos muutat mielesi myöhemmin, verkosta haettu laina on mahdollista perua kahden viikon sisällä luottosopimuksen tekemisestä.

Näin lainaprosessi etenee, kun olet valinnut tarjouksen

Lainojen kilpailutuksen ja korkovertailun jälkeen voit valita, mikä laina sopii sinulle parhaiten. Hylätyille lainatarjouksille ei tarvitse tehdä mitään, vaan voit jättää ne täysin huomiotta. Valitun lainasopimuksen allekirjoittamiseen on hyvä edetä lainantarjoajan ohjeiden mukaan. Sopimus allekirjoitetaan lähtökohtaisesti netissä verkkopankkitunnuksilla.

Monesti rahoituslaitos pyytää lainahakemuksen tueksi liitteitä, joiden avulla se varmistaa asiakkaan tulotason olevan riittävä ja vastaavan hakemuksessa ilmoitettuja tietoja. Yleisin pyydetty liite on todistus tuloista, eli tyypillisesti joko palkkakuitti tai todiste eläkkeestä. Useimmiten tulot pyydetään todistamaan viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

Jos lainasopimuksen hyväksymisen tai liitteiden lähettämisen kanssa on ongelmia, lainantarjoajan asiakaspalvelu osaa parhaiten neuvoa ongelmien ratkaisussa. Voit myös halutessasi soittaa meille numerossa 010 271 7291. Asiakaspalvelu on paikalla ma-pe klo 10-17 ja soittaminen on maksutonta.

Lainan kilpailutus on helpointa netissä

Lainan kilpailutus tarkoittaa lainatarjouksen pyytämistä useammalta lainantarjoajalta samanaikaisesti. Kun lainatarjoukset sitten on saatu, tulee ne myös analysoida huolellisesti parhaan tarjouksen löytämiseksi. Kilpailutus voidaan viimeistellä esittämällä yhdelle pankille jonkin toisen pankin tekemä lainatarjous ja pyytämällä vastatarjousta. Tämä tosin pätee lähinnä asuntolainoihin ja muihin isoihin vakuudellisiin luottoihin.

Kun tarvitset lainaa ilman vakuuksia, voit pankista toiseen juoksemisen sijaan kilpailuttaa kulutusluotot sivuillamme ja hakea lainaa peräti 23 pankilta vain yhdellä hakemuksella. Lainojen kilpailuttaminen on asiakkaalle täysin ilmaista, eikä se sido ottamaan lainaa. Voit siis halutessasi vain tarkistaa, millaisia lainatarjouksia pankit sinulle tarjoaisivat. Jos rahoitustarve on ajankohtainen, voit hakea lainaa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia.

Lainan kilpailuttamisen idea on löytää mahdollisimman edullinen laina, jotta ei turhaan päädy maksamaan lainasta enempää kuin on tarpeen. Kaikki lainat kannattaa aina kilpailuttaa, olipa kyse sitten lainojen yhdistämisestä tai vaikkapa pienestä 500 euron lainasta, sillä vertailemalla lainoja voit säästää satoja tai jopa tuhansia euroja. Ole siis järkevä ja kilpailuta laina ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Näissä tilanteissa lainojen kilpailutus ei välttämättä onnistu

Palvelumme kautta voi hakea lainaa jokainen vähintään 18-vuotias, Suomessa pysyvästi asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää. Lainahakemus ei kuitenkaan aina tule takaisin hyväksyttynä, sillä pankeilla on useita muitakin kriteerejä, joiden perusteella ne arvioivat asiakkaan luottokelpoisuutta. Lainojen kilpailutus ei siksi välttämättä onnistu seuraavissa tilanteissa:

 • Hakija on hyvin nuori tai iäkäs – Monet rahoituslaitokset edellyttävät asiakkaan olevan vähintään 20-vuotias, joskus jopa tätä vanhempi. Toisaalta melko yleinen on myös noin 75 vuoden yläikäraja.
 • Tulot eivät ole riittävät lainasummaan nähden – Minimivaatimuksena hakemuksen hyväksynnälle ovat 12 000 euron vuositulot, mutta lainasummasta ja pankista riippuen voidaan vaatia korkeampia tuloja. Esimerkiksi 10 000 euron lainaa ei yleensä saa näin pienillä tuloilla.
 • Taustalla on maksuhäiriömerkintä – Aiemmat maksuvaikeudet ennakoivat uutta merkintää korkealla todennäköisyydellä, eikä pankki siksi voi ottaa riskiä ja myöntää lainaa maksuhäiriömerkinnän saaneelle hakijalle. Hakijan luottotiedot tarkistetaan aina lainapäätöksen yhteydessä.

Jos täytät hakuvaatimukset, voit hakea lainaa sivun ylälaidassa. Näet vain yhdellä hakemuksella jopa yli 20 pankin valikoimista ne tarjoukset, jotka tiedoillasi on mahdollista saada. Voit valita itsellesi sopivimman tarjouksen helposti, sillä listaamme kaikkien vaihtoehtojen kustannukset helposti vertailtavassa muodossa. Vertailu ei velvoita ottamaan lainaa, joten tarjouksia voi hakea täysin riskittä. Kilpailuta laina ja löydä markkinoiden edullisin rahoitus nopeasti ilman vakuuksia!

Lainojen kilpailutus – Usein kysyttyä

Lainan kilpailutus lainavertailun avulla on todella helppoa ja läpinäkyvää. Kilpailutukseen käytetty aika on ehdottomasti muutaman lisäminuutin arvoista, sillä kilpailuttamalla lainoja syntyy usein huomattavia säästöjä. Ero halvimman ja kalleimman lainan kokonaiskustannuksista voi lainasummasta riippuen olla satoja tai jopa tuhansia euroja. Ei siis missään nimessä kannata ottaa lainaa tutustumatta ensin useamman pankin tarjouksiin.
Lainojen vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi-sivustolla, sillä kilpailutamme puolestasi jopa 23 pankin ja rahoituslaitoksen vakuudettomat lainavaihtoehdot. Täytät vain yhden hakemuksen, jonka välitämme eteenpäin yhteistyökumppaneille. Tämän jälkeen saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa ja voit valita niistä itsellesi sopivimman. Kun olet löytänyt edullisimman lainan, voit siirtyä rahoituslaitoksen sivuille allekirjoittamaan sopimuksen ja lähettämään mahdolliset liitteet, minkä jälkeen saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana.
Parhaan lainan tunnistaa parhaiten todellisen vuosikoron ja kokonaiskustannusten perusteella. Kun kilpailutat lainat VertaaEnsin.fi-sivustolla, näet selkeästi jokaisen lainavaihtoehdon todellisen vuosikoron, takaisinmaksettavan summan ja kokonaiskustannukset. Näin saat kattavan kuvan kunkin lainan todellisesta hinnasta ja tunnistat edullisimman lainan helposti.
Voit kilpailuttaa ja ylipäätään hakea lainaa VertaaEnsin.fi-sivustolla, jos täytät seuraavat ehdot:
 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Säännölliset tulot
 • Pysyvä osoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
Kyllä voi. Jos vanhan lainan korko ja kustannukset ovat korkeat, voi lainavertailu auttaa löytämään edullisemman lainan. Voit maksaa vanhan lainan kokonaan pois ja lyhentää tämän jälkeen uutta, matalampikorkoista lainaa. Erityisen kannattavaa lainojen uudelleen kilpailutus on silloin, kun aiempia luottoja on useampia. Tällöin voit yhdistää olemassa olevat lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi ja maksaa yhden lainan lyhennyksiä useamman sijaan.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.