Lainan kilpailutus voi tuoda satojen eurojen säästöt Kilpailuta lainat

Kilpailuta lainat helposti ja nopeasti, ilman sitoumuksia.

 • Valintamerkki Kilpailutamme lainat puolestasi 60 000 € asti Ilmainen vertailu
 • Valintamerkki Voit saada tarjouksia jopa 23 eri pankilta Lainapäätös heti
 • Valintamerkki Turvallinen ja läpinäkyvä vertailu Tarjouksia jopa 23 pankilta

Aloita lainan kilpailutus tästä

Saat henkilökohtaiset tarjoukset minuuteissa.

Arvioitu kuukausierä:

Kilpailuta laina ja säästä lainan kuluissa

Lainojen kilpailutus tarkoittaa lainatarjouksen pyytämistä usealta eri rahoituslaitokselta vain yhden sijaan. Kilpailuta lainat verkkopalvelumme kautta helposti ja turvallisesti seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä lainahakemus
 2. Kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi
 3. Valitse mielestäsi paras tarjous
 4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 5. Saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana

Näin lainan kilpailuttaminen toimii käytännössä

Rahoituslaitokset käyttävät riskiperusteista hinnoittelua määritellessään asiakkaalle tarjottavan koron. Omaa korkoa ei siis voi tarkistaa muuten kuin tekemällä lainahakemuksen omilla tiedoillaan verkkopalvelussamme.

Näet henkilökohtaiselta tulossivulta kilpailutetut lainatarjouksesi. Lainojen kustannukset on esitelty helposti vertailtavassa muodossa: näet selkeästi kunkin lainan koron, avaus- ja tilinhoitomaksut, todellisen vuosikoron sekä kokonaishinnan.

Pankit, joiden lainan voit kilpailuttaa

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Kilpailuta lainat ja löydä edullisin korko

Saat tarjoukset minuuteissa

Usein kysyttyä lainojen kilpailutukseen liittyen

Miksi lainat kannattaa kilpailuttaa?

Lainan kilpailutus on käytännössä ainoa keino varmistaa, ettet maksa lainastasi liikaa.

Seuraava esimerkki havainnollistaa, kuinka suuret säästöt lainojen kilpailuttaminen voi tuoda.

Esimerkki: 15 000 €:n remonttilaina 7 vuoden maksuajalla

 • Halvimman tarjouksen korko on 5 %, tilinhoitomaksu 3 €/kk ja avausmaksu 50 €. Lainan kokonaiskustannukset ovat 18 144 €.
 • Kalleimman tarjouksen korko on 18 %, tilinhoitomaksu 5 €/kk ja avausmaksu 90 €. Lainan kokonaiskustannukset ovat 27 048 €.
 • Ero lainojen kokonaiskustannuksissa on 8 904 €.

Lainojen kilpailuttaminen tuo esimerkkitapauksessa tuhansien eurojen säästöt.

Miksi valita VertaaEnsin.fi lainojen kilpailuttajaksi?

VertaaEnsin.fi tekee lainojen kilpailutuksesta helppoa ja nopeaa. Yhdellä hakemuksella voit kilpailuttaa yli 20 lainantarjoajaa.

Lainan kilpailuttaminen on täysin ilmaista, sillä saamme palkkion vertailussa mukana olevilta rahoituslaitoksilta.

Esittelemme tarjoukset edullisuuden mukaisessa järjestyksessä. Lainan korko on tismalleen sama kuin suoraan rahoituslaitoksen sivuilta haettaessa.

Kuka voi kilpailuttaa ja saada lainan?

Laina on mahdollista saada, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Vähintään 20 vuoden ikä
 • Säännölliset ja lainasummaan nähden riittävät tulot
 • Osoite Suomessa
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä

Lainantarjoajasta riippuen ehdot voivat olla tiukemmatkin esimerkiksi iän tai tulotason suhteen. Jo tästä syystä vertailupalvelun käyttö sujuvoittaa lainan kilpailutusprosessia, sillä vertailusta näet vain minuuteissa, mitkä pankit voivat myöntää lainaa juuri sinulle.

Voiko lainat kilpailuttaa vaihtamatta pankkia?

Kyllä voi. Kilpailutuksen jälkeen laina maksetaan nykyiselle pankkitilillesi, joka voi olla missä tahansa suomalaisessa pankissa.

Onko lainojen kilpailutus netissä turvallista?

Vertailupalvelun hyödyntäminen lainojen kilpailutukseen on täysin turvallista, sillä mukana on ainoastaan Finanssivalvonnan alaisuudessa toimivia tunnettuja ja luotettavia rahoituslaitoksia.

Lainahakemukseen kirjattuja tietoja käsitellään aina suojatun yhteyden kautta turvatussa verkkoympäristössä. Tietoja ei luovuteta eteenpäin muille kuin vertailussa mukana oleville luotonantajille.

Voiko jo olemassa olevan lainan kilpailuttaa uudestaan?

Kyllä, aiemman lainan voi kilpailuttaa uudelleen ja korvata edullisemmalla lainalla. Laina kannattaa kilpailuttaa noin puolen vuoden välein, varsinkin jos taloudellinen tilanteesi on muuttunut.

Millaisella korolla lainaa on mahdollista saada?

Kilpailutamme vakuudettomia lainoja, joiden korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Henkilökohtainen luottokelpoisuutesi määrittelee lainan koron ja ehdot. Kilpailutamme puolestasi eri lainantarjoajien tarjoukset ja niiden korot.

Alhaisimmillaan lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia. Laajan vaihteluvälin vuoksi lainat on tärkeä kilpailuttaa.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla enintään 150 euroa vuodessa.

Kannattaako lainat kilpailuttaa useassa palvelussa?

Emme suosittele lainojen kilpailuttamista useassa palvelussa.

Kilpailutuspalvelut käyttävät osittain samoja yhteistyökumppaneita. Jos pyydät tarjousta useammassa kilpailutuspalvelussa, haet käytännössä lainaa useaan kertaan samalta rahoituslaitokselta. Tällöin heikennät mahdollisuuksiasi saada edullinen lainatarjous.

Mistä saan lisäapua lainojen kilpailutukseen?

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa arkisin klo 9-17 numerossa 010 271 7291 sekä sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@vertaaensin.fi. Palvelemme sinua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Mikä on VertaaEnsin.fi?

Vertaa Ensin Suomi Oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden kilpailutukseen erikoistunut toimija. Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia ja toimitilamme sijaitsevat Helsingin keskustassa.

Jo yli kaksi miljoonaa kuluttajaa on käyttänyt palveluamme. Vertailumme hyödyntävät edistynyttä automaatiota ja algoritmejä parhaiden tarjousten löytämiseksi. Toimintamme perustuu yhteistyökumppaneilta saatuun palkkioon, joten taloustuotteiden kilpailutus on aina sinulle täysin maksutonta.


VertaaEnsin tiimi

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.