Nordea – lainat ja luotot

Nordea on Pohjoismaiden ja Itämeren alueen suurin rahoituspalvelukonserni. Nordea tarjoaa muun muassa vakuudettomia lainoja, luottokortteja sekä asuntolainoja. Voit vertailla eri pankkien lainatuotteita vertailussamme.

Nordean asiakaspalvelu päivystää puhelimitse arkisin klo 8-20 numerossa 0200 3000. Viikonloppuisin puhelinpalvelu on paikalla klo 10-16. Lisäksi Nordean sivuilla palvelee ympärivuorokautisesti Nova-niminen chatbot.

Nordea lainantarjoajana

Nordean lainat

Suomen suurimpiin pankkeihin lukeutuva Nordea tarjoaa laajan valikoiman luottoja ja lainoja eri tarkoituksiin. Pankista voi hakea esimerkiksi asuntolainaa ja pienempiin hankintoihin soveltuvaa joustoluottoa. Lisäksi Nordea myöntää niin tavallisia kuin premium-tason luottokortteja.

Nordean lainat eivät tällä hetkellä ole mukana lainavertailussamme. Voit kuitenkin halutessasi pyytää lainatarjouksen suoraan Nordeasta ja vertailla saamaasi tarjousta maksutta yli 20 pankin tarjouksiin lainavertailussamme. Näin löydät edullisimman lainatarjouksen.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa

Palvelun käyttö on helppoa eikä sido sinua mihinkään

Tietoa Nordean palveluista

Nordea lainahakemus ja lainatarjous

Nordean lainahakemuksen voi täyttää verkossa. Hakemuksen teko edellyttää vahvaa tunnistautumista verkkopankkitunnuksilla. Asuntolainaa voivat hakea kaikkien pankkien asiakkaat, mutta kulutusluottoa myönnetään ainoastaan Nordean nykyisille asiakkaille.

Vakuudettoman kulutusluoton kohdalla Nordea tekee lainatarjouksen yleensä hyvin nopeasti. Laina maksetaan tilille heti lainapäätöksen jälkeen klo 7–22.30 välisenä aikana.

Vakuudellisissa lainoissa ja asuntolainoissa lainatarjouksen saaminen voi kestää pidempään.

Nordea Joustoluotto

Nordean Joustoluotto on vakuudeton kulutusluotto, jota voi hakea 2 000 eurosta 50 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuaika on 1–5,5 vuotta. Joustoluotto on suunnattu pankin omille asiakkaille ja sen hakemiseen vaaditaan Nordean pankkitunnukset.

Nordean joustoluoton korko koostuu 3 kk Euriborista ja asiakastason mukaan määräytyvästä korkomarginaalista. Premium-asiakkaille korkomarginaali on 2,90 %, asuntolaina-asiakkaille 5,90 % ja muille asiakkaille 8,90 %. Lisäksi luotosta peritään korkeintaan 12,50 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Korkea tilinhoitomaksu nostaa Nordean Joustoluoton todellista vuosikorkoa. Esimerkiksi 5 000 € lainasummalla ja 74 kk takaisinmaksuajalla todellinen vuosikorko on perustason asiakkaille 14,2 %. Vastaavan suuruisen lainan voi löytää edullisemmin vertailemalla vaihtoehtoja VertaaEnsin.fi-palvelussa.

Joustoluottoa voivat hakea täysi-ikäiset Nordean asiakkaat, joilla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Luottoa ei myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Lainojen yhdistäminen Nordeassa

Nordea mainostaa aktiivisesti lainansiirtopalveluaan, jonka avulla muulta otetut osamaksut ja kulutusluotot voi yhdistää yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen on Nordeassa mahdollista vain pankin omille asiakkaille.

Yhdistelylainan hakemuksessa kysytään tietoja hakijan nykyisistä lainoista, joiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 50 000 euroa. Jos hakemus hyväksytään, Nordea maksaa lainat pois hakijan puolesta. Tämän jälkeen yhdistelylainaa lyhennetään normaalin Joustoluoton tavoin.

Nordean asuntolaina

Nordean asuntolaina on pankin omien sanojen mukaan markkinoiden notkein. Joustavuutta tuovat jopa 35 vuoden maksuaika sekä LyhennysJousto-ominaisuus. LyhennysJousto mahdollistaa maksuvapaan kuukauden pitämisen tai kuukausierän väliaikaisen laskemisen taloustilanteen ollessa tiukoilla.

Nordean asuntolainaa voi hakea täyttämällä lainahakemuksen verkossa. Asunnon vakuusarvo on pankin tulkinnan mukaan yleensä 75 % hankintahinnasta. Loppuosaa varten vaaditaan joko säästöjä tai lisävakuuksia.

Muut lainat

Nordea myöntää sekä vakuudellista että vakuudetonta kulutusluottoa useaan käyttötarkoitukseen. Lainatyyppejä ovat muun muassa seuraavat:

  • Nordea Remonttilaina
  • Nordea Autolaina
  • Nordea mökkilaina

Yli 15 000 euron hankintoihin lainan voi saada vakuudellisena. Jos vakuuksia ei ole tai lainantarve on pienempi, on vakuudeton joustoluotto hyvä vaihtoehto.

Nordea lainalaskuri

Nordean sivuilta löytyy useampi lainalaskuri.

Joustoluottolaskurin avulla voi tarkastella lainasumman ja kuukausierän vaikutusta takaisinmaksuaikaan. Laskuri on tosin melko yksinkertainen, eikä se anna tietoja esimerkiksi korosta tai takaisinmaksettavasta summasta. Kattavamman lainalaskurin löydät täältä.

Nordean asuntolainalaskuri on toimiva työkalu, jolla voi laskea omaan talouteen sopivan asuntolainan määrän. Laskuri kertoo arvion asuntolainan kuukausierästä ja korkokustannuksista valitulle lainasummalle ja laina-ajalle.

Nordean luottokortit

Nordea tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman erilaisia luottokortteja. Pankin omien korttien lisäksi Nordeasta on mahdollista hakea Finnairin, Stockmannin ja Tuohen erikoisluottokortteja, joilla saa käyttöönsä erilaisia etuja ja palkinto-ohjelmia. Useimmat kortit edellyttävät Nordean asiakkuutta, mutta kaikki eivät.

Nordean suosituimmat luottokortit:

  • Nordea Credit
  • Nordea Gold
  • Nordea Premium
  • Tuohi Mastercard
  • Stockmann Mastercard

Luottoraja vaihtelee kortin ja hakijan maksukyvyn mukaan noin 1 500 eurosta 20 000 euroon. Nordea myöntää luottokortteja myös opiskelijoille.

Nordea yrityksenä

Nordea on pohjoismaiden johtavia eläke- ja henkivakuutustuotteiden tarjoajia. Suomessa Nordea on OP-Ryhmän jälkeen toiseksi suurin pankkiryhmittymä. Tämän lisäksi Nordea on markkina-arvoltaan kymmenen suurimman finanssipalveluita tarjoavien pankkien joukossa Euroopassa ja yksi harvoista eurooppalaisista pankeista, joilla on AA-luottoluokitus.

Nordean päätoimisto sijaitsee Tukholmassa ja sillä on yhteensä yli 1 000 toimipistettä ympäri maailmaa. Sen suurin omistaja on finanssikonserni Sampo. Nordea syntyi vuonna 2001 neljän pohjoismaalaisen pankin yhdistyessä. Nämä pankit olivat Ruotsalainen Nordbanken, Suomalainen Merita, Tanskalainen Unibank ja Norjalainen Christiania Bank og Kreditkasse.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.