Lainojen yhdistäminen säästää rahaa koroissa ja kuukausierissä Yhdistä lainat

Yhdistä lainat ja selkeytä talouttasi maksamalla vain yhtä lainanlyhennystä useamman sijaan.

 • Valintamerkki Hae yhdistelylainaa 60 000 € asti Helposti
 • Valintamerkki Voit saada lainatarjouksia jopa 23 pankilta Luotettavasti
 • Valintamerkki Tarjousten vertailu ei sido sinua mihinkään Kilpailukykyisellä korolla

Aloita lainojen yhdistäminen tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa.

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Perustuu 92 arvosteluun
powered by

Lainojen yhdistämisen eri vaiheet

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä lainakustannuksiin

lainojen yhdistäminen auttaa säästämään koroissa ja kuluissa
Lainojen yhdistäminen tarkoittaa aiempien velkojen, esimerkiksi kulutusluottojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistämisellä pyritään välttämään turhien kustannusten maksamista useampaan eri paikkaan. Lisäksi velkojen niputtaminen selkeyttää omaa taloutta, kun maksettavana on vain yksi laina useamman sijaan.

VertaaEnsin.fi-palvelussa on mukana yli 20 rahoituslaitosta, jotka tarjoavat mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Täytä siis hakemus täällä ja tarkista, millaisella korolla saisit yhdistelylainaa. Jos edullisimman lainatarjouksen kokonaiskustannukset alittavat nykyisten luottojen yhteenlasketut kulut, on lainat järkevää yhdistää.

Yhdistä lainat ja saavuta seuraavat hyödyt jo tänään:
 • Säästät lainan korkokuluissa
 • Vältät ylimääräiset tilinhoitomaksut ja laskutuslisät
 • Oman talouden hallinta helpottuu, kun maksat vain yhtä lainaa
 • Voit aloittaa säästämisen yhdistämisestä syntyneillä säästöillä

Yhteistyökumppanit lainojen yhdistämistä varten

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Lainojen yhdistäminen – Usein kysyttyä

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun uuden lainan kustannukset ovat aiempien velkojen yhteenlaskettuja kustannuksia pienemmät. Matalamman koron lisäksi säästät lainan muissa kustannuksissa, sillä esimerkiksi kuukausittainen tilinhoitomaksu peritään vain yhdestä lainasta. Lainojen yhdistäminen myös selkeyttää taloutta, kun muistettavana on vain yksi eräpäivä useamman sijaan.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylainaa ei ole sidottu tietyn lainan maksamiseen, joten sen avulla voi maksaa pois mitä tahansa olemassa olevia velkoja. Yleisiä yhdistelylainan käyttökohteita ovat joustoluotot, osamaksut, luottokorttivelka ja pienet kulutusluotot. Jos pariskunnan molemmille osapuolille on kertynyt lainoja omilla tahoillaan, voi molempien lainat yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka takaisinmaksusta puolisot vastaavat yhdessä.

Kuinka paljon lainoja yhdistämällä voi säästää?

Tarkka säästösumma riippuu monesta tekijästä, kuten aiempien velkojen määrästä ja kokonaiskustannuksista sekä uuden lainan korosta. Esimerkiksi 10 000 euron lainan kohdalla säästöä voi syntyä jo lainan kuukausierässä noin 100 euroa, mikä tarkoittaa vuositasolla yli 1 000 euron säästösummaa. Voit selvittää itsellesi mahdollisen säästön helposti hakemalla yhdistelylainaa palvelumme kautta ja vertaamalla saamiasi tarjouksia tämänhetkisten lainojesi kustannuksiin.

Kuka voi yhdistää lainat?

Voit hakea yhdistelylainaa VertaaEnsin.fi-sivun kautta, jos olet yli 18-vuotias, asut pysyvästi Suomessa ja sinulla on säännölliset työ- tai eläketulot. Julkisia maksuhäiriömerkintöjä sinulla ei saa olla. Nämä ovat hakijalta edellytetyt vähimmäisehdot, mutta niiden täyttäminen ei aina takaa hyväksyttyä lainapäätöstä, sillä rahoituslaitoksilla voi olla tiukempia ehtoja esimerkiksi iän tai tulotason suhteen.

Päätös tehdään aina hakijan tietojen perusteella, joten saat tiedon niin lainan saamisen mahdollisuudesta kuin tarjottavasta korosta vain täyttämällä hakemuksen.

Miksi en voi yhdistää lainojani?

Lainojen yhdistämistä koskevat samat luotonmyöntökriteerit kuin muitakin vakuudettomia lainoja. Jos et saa lainatarjouksia, syynä voivat olla esimerkiksi liian pienet tulot haettuun lainasummaan nähden tai vaikeudet aiempien raha-asioiden hoidossa. Maksuhäiriömerkintä on suora este lainojen yhdistämiselle vertailupalvelun kautta.

Mitkä pankit tarjoavat yhdistelylainoja?

VertaaEnsin.fi:n kautta voit hakea yhdistelylainaa yli 20 eri rahoituslaitokselta, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa aiempien lainojen yhdistämiseen. Näin voit saada tarjouksen usealta pankilta, kun täytät lainahakemuksen sivuillamme. Myös perinteiset pankit tarjoavat mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen, mutta eivät välttämättä edullisimmalla hinnalla. Siksi tarjouksia kannattaa aina vertailla ennen lopullisen päätöksen tekoa.

Voiko lainat yhdistää yhdessä puolison kanssa?

Kyllä, ja usein tämä on kannattavaa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, otetaan lainapäätöksessä huomioon kahden ihmisen tulot. Tällöin riski on pankin kannalta pienempi ja lainaa voidaan monesti myöntää enemmän ja matalammalla korolla.

Vertailu auttaa löytämään edullisimman yhdistelylainan

Lainojen yhdistäminen on mahdollista usealla eri tavalla, sillä sitä tarjoavat niin monet tavalliset pankit kuin netissä toimivat luotonmyöntäjät. Aina ei kuitenkaan ole yksinkertaista selvittää, mikä tarjolla olevista vaihtoehdoista on edullisin. Tämän vuoksi tarjoukset kannattaa hakea useammalta pankilta yhden sijaan; kun edessäsi on monta tarjousta, löydät helposti lainojen yhdistämisen halvimmalla korolla.

VertaaEnsin.fi on auttanut jo yli 300 000 ihmistä kilpailuttamaan erilaisia vakuudettomia lainoja. 30 % asiakkaistamme käyttää lainavertailua kilpailuttaakseen yhdistelylainat. Asiakkaamme ovat säästäneet jopa tuhansia euroja vertailemalla lainojen kustannuksia ja yhdistämällä vanhat lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi.

Toimi näin, kun tavoitteenasi on yhdistää lainat


Näin lainojen yhdistäminen etenee

Lainat voi yhdistää yksin tai yhdessä

Lainojen yhdistämistä pohtivan hakijan tulee täyttää normaalit hakukriteerit, jotta lainojen yhdistäminen onnistuu. Lainatarjouksia voivat hakea 18 vuotta täyttäneet Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Pankkikohtainen ikäraja voi tosin olla korkeampi, esimerkiksi 20 tai 24 vuotta. Myös luottotietojen on oltava ehdottomasti kunnossa, sillä rahoituslaitoksilla on lakisääteinen velvollisuus tarkistaa asiakkaan luottotiedot ennen lainan myöntämistä.

Yhdistelylainaa on mahdollista hakea myös puolison kanssa. Tämä on varteenotettava vaihtoehto, etenkin jos molemmille on kertynyt korollista luottokorttivelkaa tai hankintoja on tehty yhdessä kalliilla osamaksuilla. Huomattavia säästöjä voi kerryttää myös yhdistämällä molempien puolisoiden aiemmat kulutusluotot yhdeksi lainaksi.

Lainojen yhdistäminen yhteishakijan kanssa voi olla jopa kannattavampaa kuin yksin. Molemmat säästävät toki jo omien lainojensa kustannuksissa, mutta tämän lisäksi lainantarjoajat saattavat myöntää suuremman lainasumman kerralla tai tarjota lainasummalle pienempää korkoa. Tämä johtuu siitä, että yhteisellä lainahakemuksella otetaan huomioon molempien tulot, jolloin riski on lainanmyöntäjälle pienempi.

Henkilökohtaista tukea lainojen yhdistämiseen

Kun harkitset lainojen yhdistämistä, voit käyttää takaisinmaksuajan ja kustannusten arviointiin lainalaskuriamme. Lainalaskurin avulla saat paremman kuvan lainan kustannusten ja maksuajan vaikutuksesta kuukausierään. Kun laskuri on näyttänyt budjettiisi sopivat kustannukset, voit siirtyä lainavertailuun hakemaan sinulle sopivaa lainatarjousta, jolla luottojen yhdistäminen tapahtuu.

Lainavertailussa saat näkyviin jopa 23 lainantarjoajan rahoitusvaihtoehdot. Edullisin yhdistelylaina löytyy helpoiten, kun näet samalla sivulla useamman tarjouksen. Kaikki tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja perustuvat omiin henkilötietoihisi ja maksukykyysi. Et siis tule epähuomiossa ottaneeksi taloudelliseen tilanteeseesi sopimatonta lainaa.

Kun olet saanut yhden tai useampia tarjouksia yhdistelylainasta, asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä tarjouksiin liittyen. Saat siis maksutta osaavaa lainaneuvontaa, joka auttaa sopivimman yhdistelylainan valinnassa. Emme koskaan suosittele lainojen yhdistämistä, mikäli uusi laina ei kohenna taloudellista tilannettasi.

Näin paljon lainojen yhdistäminen voi säästää

Lainojen yhdistämisen seurauksena voi säästää huomattavia summia. Alla olevaan taulukkoon on kerätty esimerkkejä lainoista, joiden kustannuksissa olisi mahdollista säästää yhdistelylainan avulla. Katso esimerkistämme, kuinka lainojen yhdistely tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää, kun maksettavana on vain yksi laina.

Esimerkissä on käytetty todellista vuosikorkoa, johon sisältyvät varsinaisen koron lisäksi tilinhoito- ja avausmaksut. Korkoesimerkki on tarkistettu vuonna 2022.

Esimerkki: 4 avointa lainaa

Tilanne ennen lainojen yhdistämistä
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus
Nordea luottokortti (Tuohi) 1 000 € 27,70 % 24 kk 53 € 248 €
S-Pankki laina luottokortilta 1 500 € 12,80 % 24 kk 70 € 180 €
Kulutusluotto Instabank 3 000 € 13,49 % 36 kk 101 € 636 €
Kulutusluotto Santander 2 000 € 12,10 % 60 kk 44 € 640 €
Yhteensä 7 500 € 268 € 1 704 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 500 € yhdistelylainalla. Tässä esimerkissä lainat yhdistämällä säästää lähes 800 euroa, ja kuukausittainen lyhennyskin putoaa. Tämän lisäksi lainat tulevat maksetuksi nopeammin.

Tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus Erotus
7 500 € 8 % 36 kk 234 € 924 € 780 €

Myös yhdistelylainojen koroissa on eroja – vertailu siis todella kannattaa

Eri rahoituslaitokset tarjoavat hyvin erisuuruisia korkoja lainojen yhdistämiseen tarkoitetulle lainalle, joten toinen huomattava säästöerä syntyy siitä, että valitsee pienikorkoisen yhdistelylainan useiden vaihtoehtojen joukosta. Ne lainanhakijat, jotka hakivat yhdistelylainaa VertaaEnsin.fi:n kautta kesäkuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä, säästivät yhdistelylainan kuukausierässä keskimäärin 113,8 € valitsemalla halvimman tarjouksen kalleimman sijaan. Ero on huomattava myös silloin, kun tarkastellaan keskimääräistä tarjousta, joka oli kuukausitasolla 59,3 € halvinta tarjousta kalliimpi.

Koska lainojen yhdistämiseen tarkoitetut lainat ovat usein kooltaan suuria ja maksuajaltaan usean vuoden mittaisia, kertyy lainan takaisinmaksuaikana helposti tuhansien eurojen erot halvimman ja kalleimman yhdistelylainan kokonaiskustannuksiin. Tyypillinen yhdistelylaina maksetaan takaisin noin seitsemässä vuodessa, ja tänä aikana halvin vaihtoehto tulee keskimäärin yli 5 000 euroa keskimääräistä ja yli 9 900 euroa kalleinta vaihtoehtoa edullisemmaksi.

Juuri omalla kohdalla saavutettava säästö riippuu siitä, kuinka paljon lainaa tarvitsee ja miten pitkällä laina-ajalla summan aikoo maksaa takaisin. Jos hakija yhdistää lainoja yli 20 000 euron edestä, on ero keskimmäisen ja halvimman tarjouksen kuukausierässä selvästi yli 100 euroa, ja takaisinmaksuaikana säästöjä lainan kokonaiskustannuksissa voi kertyä pitkälti yli 10 000 euroa.

Lainat voi yhdistää verkossa tai kivijalkapankissa

Luottoratkaisuja lainojen yhdistämiseen myöntävät useat pankit ja rahoituslaitokset. VertaaEnsin.fi tekee yhteistyötä yli 20 eri rahoituslaitoksen kanssa, joten voit saada tarjouksen usealta eri tarjoajalta kun täytät lainahakemuksen sivuillamme.

Voit yhdistää aiemmat lainat yhdeksi lainaksi ja saada apua oman talouden tasapainottamiseen yhteistyökumppaneiltamme, joita ovat muun muassa Resurs Bank, Avida, Brabank ja Fellow Finance. Myös perinteiset pankit tarjoavat samaa mahdollisuutta, joten esimerkiksi Nordean kautta on mahdollista saada yhdistelylaina.

Vaikka saattaisi vaikuttaa helpoimmalta ratkaisulta valita lainojen yhdistämisen yhteydessä oma pankki, ei tämä aina ole edullisin ratkaisu. Pankki voi tarjota yhdistelylainalle suurempaa korkoa, jolloin lainojen yhdistämisellä ei kenties säästäkään niin suurta summaa kuluissa, kuin olisi mahdollista. Kannattaa ehdottomasti vertailla lainantarjoajia, sillä pienin korko löytyy vain kilpailuttamalla lainat.

Valitse paras yhdistelylaina useamman vaihtoehdon joukosta

Lainojen yhdistämiseen tarkoitetun vertailun avulla saat omaan talouteesi sopivat tarjoukset jopa 23 lainantarjoajan joukosta. Nopeimmillaan saat lainatarjouksen muutamassa minuutissa ja rahat tilille jopa saman päivän aikana. Lainatarjouksien vastaanottaminen ei sido sinua yhdistelylainan ottamiseen. Lainasopimus syntyy vasta, kun hyväksyt saamasi tarjouksen ja allekirjoitat sen. Voit siis huoletta ottaa tarjoukset vastaan niin monelta lainantarjoajalta kuin haluat.

Lainojen yhdistäminen on kannattavaa käytännössä aina, kun yhdistelylainan kulut ovat aiempien lainojesi kustannuksia pienemmät. VertaaEnsin.fi-palvelussa voit vertailla yhdistelylainoja 500 eurosta 60 000 euroon asti. Voit siis tarvittaessa yhdistää vanhoja lainoja tuhansienkin eurojen edestä. Saat edullisimmat vaihtoehdot kätevästi sähköpostiisi sitoutumatta mihinkään, joten voit tehdä lainapäätöksen harkitusti ja yhdistää lainat vasta siinä vaiheessa, kun olet varmistanut uuden lainan olevan aiempia velkojasi edullisempi.

Sebastian Blomqvist, rahoitusasiantuntija ja VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja neuvoo:

Kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin ja laske vähintään kaksi kertaa, että uuden lainan kustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen.

Lainojen yhdistäminen tasapainottaa taloutta

Yhdistelylaina on tarkoitettu ratkaisuksi tilanteeseen, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, pikaluotto, sekä auton rahoitus maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdisteleminen helpottaa.

Yhdistelylainojen laina-aika vaihtelee suuresti ja voi olla jopa 15 vuotta. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole, että maksuaikaa pidennetään tai lykätään myöhemmäksi uuden lainan avulla, koska tämä kasvattaa korkokustannuksia. Tällöin lopullinen takaisinmaksettava summa voi olla suurempi kuin mitä odotit, ja lainojen yhdistämisestä saatava hyöty pienenee. Suunnittele siis tarkkaan realistinen, mutta maltillisen pituinen takaisinmaksuaika, niin saat täyden hyödyn lainojen yhdistämisestä.

Halvin tapa yhdistää lainat yhdeksi löytyy, kun maltat kartoittaa sinulle sopivia vaihtoehtoja ja kiinnität huomiota lainatarjousten eroihin. Todellinen vuosikorko kertoo parhaiten, onko kyseessä halpa lainojen yhdistäminen vai ei. Pelkän nimellisesti edullisemman koron perässä ei siis kannata juosta, vaan huomio kannattaa keskittää todellisiin kustannuksiin.

Näistä syistä lainojen yhdistäminen ei aina onnistu

Lainojen yhdistäminen voi jäädä puolitiehen, jos yksikään lainantarjoaja ei myönnä tarpeeksi suurta lainaa. Syyt siihen, miksi lainojen yhdistely ei onnistu, ovat yleensä samat kuin muita lainoja haettaessa.

Alla listattuna esimerkkejä tilanteista, joissa lainan yhdistäminen ei välttämättä ole mahdollista:

Voit yhdistää lainat vain, jos täytät määrätyt lainanhakukriteerit. Tavanomaisimpia kriteereitä lainan myöntämiselle ovat täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot, vakituinen osoite Suomessa sekä säännölliset ja riittävät tulot haettuun lainasummaan nähden. Lainojen yhdistäminen ilman luottotietoja on useimmissa tapauksissa mahdotonta.

Yhdistelylainat ovat usein hieman suurempia summia, sillä niillä on tarkoitus maksaa entiset lainat pois. Tämä tarkoittaa sitä, että lainantarjoajien kriteerit myös hakijan tulojen kannalta ovat korkeammat. Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia sen sijaan ei ole ongelma.

Jos tavoitteenasi on saada yksi laina entisten tilalle, mutta tarjousten saaminen ei jostain syystä onnistu, kannattaa olla yhteydessä lainanmyöntäjän asiakaspalveluun. Me emme valitettavasti pysty kertomaan tarkkaa syytä hakemuksen hylkäämiselle, sillä emme itse myönnä lainoja. Lainapäätöksen tekee aina rahoituslaitos, ja tarkat kriteerit esimerkiksi tulotason suhteen vaihtelevat pankkien välillä joskus huomattavasti.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Lainojen yhdistäminen – kokemuksia

 1. Arvo Saijets

  Oskar on ammattilainen hyvin osasi työnsä sain lainani yhdistettyä pienellä vaivalla,säästö se on pienikin säästö, se on hyvä että annetaan reilusti aikaa miettiä eikä pommiteta koko ajan ,kyllä se hoituu ajan kanssa .

 2. Jari Pirinen

  Kannatti kerrankin vertailla, nopea haku nopea vastaus. Huomattavasti kevyempi korko kuin aiemmassa. Kiitos!

 3. Jeni Lehto

  Hyvä ja asiantunteva Oscar sai minut ymmärtää että todellakin kannattaa vertailla lainoja. Nyt sain lainan pienemmällä korolla ja toivottavasti asiat menee hyvin myös jatkossa minulla.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.