Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä! Paras yhdistelylaina löytyy vertailemalla.

Täytä hakemus heti ja voit saada lainat yhdistettyä jopa saman päivän aikana

 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 60 000 €
 • Rocket Palvelu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske lainan kuukausierä

30000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 60 000 €
 • Rocket Palvelu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Lainojen yhdistämisen eri vaiheet

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä lainakustannuksiin

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa vanhojen velkojen pois maksamista uudella lainalla. Yhdistelylainan hakeminen on kannattavaa, jos uuden lainan kokonaiskustannukset ovat vähemmän, kuin vanhojen luottojen yhteenlasketut kustannukset. Lainojen yhdistämisellä pyritään nimenomaan välttämään turhien kustannusten maksamista useampaan eri paikkaan. Lisäksi lainojen yhdistäminen selkeyttää omaa taloutta, kun lainaa lyhentää vain yhdelle luotonmyöntäjälle kerrallaan.

Lainojen yhdistämisen hyödyt:

 • Ylimääräisten laskutuslisien välttäminen
 • Tilinhoitokulujen minimointi
 • Säästäminen korkokuluissa
 • Ainoastaan yksi lainanlyhennys kerrallaan helpottaa oman talouden hallintaa
 • Voit aloittaa säästämisen yhdistämisestä syntyneellä säästöllä
 • Pienempi riski unohtaa lyhennyksien eräpäivät, kun maksaa vain yhtä lainaa

Yhteistyökumppanit

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylaina ei ole sidottu tietyn lainan maksamiseen, joten voit maksaa uudella lainalla mitä tahansa olemassa olevia velkoja. Suomessa yleisiä lainoja ovat autoon, veneeseen, remonttiin, kodinkoneisiin, tai laskujen maksamiseen otetut vakuudettomat kulutusluotot.

Jos sinulle on kertynyt esimerkiksi luottokorttivelkaa ja tämän lisäksi olet ottanut rahoituksen autoa varten ja vielä osamaksun kodinkoneeseen, voit hakea yhdistelylainaa, joka kattaa näiden kaikkien jäljellä olevan velkasumman. Näin sinun ei tarvitse lyhentää velkoja kolmeen eri osoitteeseen, vaan pääset helpommalla ja luultavasti halvemmalla, kun lyhennät vain yhtä lainaa korkoineen. Luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja muut pienlainat voi kaikki yhdistää.

Finanssiala ry:n huhtikuussa 2019 julkaisema raportti kertoo, että noin 140 000 suomalaisella on minimissään kaksi kulutusluottoa.

Jos siis mietit, voiko lainat yhdistää, vastaus on luultavasti kyllä, kunhan täytät normaalit lainanhaku kriteerit. Voit vertailla palvelussamme yhdistelylainoja 500 - 60 000 euron välillä. Voit siis yhdistää vanhoja lainoja tuhansienkin eurojen edestä ja saat edullisimmat vaihtoehdot kätevästi sähköpostiisi sitoutumatta mihinkään.

Lainatarjouksia voivat hakea 18 vuotta täyttäneet Suomessa vakituisesti asuvat henkilöt. Usein myös luottotiedot on oltava ehdottomasti kunnossa.

Yhdistelylainaa voi hakea myös yhdessä

Lainojen yhdistäminen on mahdollista myös puolison kanssa. Tämä on varteenotettava vaihtoehto, etenkin jos molemmilla on kertynyt vaikkapa luottoja erikseen, tai olette tehneet yhteisiä hankintoja osamaksuilla. Hakemalla suurempaa lainaa, jolla kattaa kaikki pienemmän luotot voi olla suuria hyötyjä.

Lainojen yhdistäminen yhteishakijan kanssa voi olla jopa kannattavampaa kuin yksin. Molemmat säästävät jo toki omien lainojensa kustannuksissa, mutta tämän lisäksi lainantarjoajat saattavat myöntää myös suuremman lainasumman kerralla. Tämä johtuu siitä, että yhteisellä lainahakemuksella otetaan huomioon molempien tulot, jolloin riski on lainanmyöntäjälle pienempi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että luotonmyöntäjä saa paremman takuun takaisinmaksusta, ja voi tarjota lainasummalle myös pienempää korkoa.

VertaaEnsin.fi on auttanut yli 300 000 ihmistä kilpailuttamaan erilaisia tarjolla olevia lainoja. 30% asiakkaistamme käyttää lainavertailua kilpailuttaakseen yhdistelylainat. Asiakkaamme ovat säästäneet jopa tuhansia euroja vertailemalla lainojen kustannuksia ja yhdistämällä vanhat luotot.

Miten yhdistää lainat?

Tarkastele ensiksi olemassa olevia velkojasi, jotka haluat yhdistää, ja selvitä näiden kokonaiskustannukset. Laske paljonko hoitokulut, korot ja muut kustannukset ovat kullekin lainalle. Kustannuksien lisäksi laske yhteen vanhojen lainojen olemassa oleva lainasaldo, jotta tiedät kuinka paljon lainaa tarvitset velkojen yhdistämiseen.

Miten lainojen yhdistäminen toimii, kun velkasumma on jo tiedossa?

Kun olet selvittänyt velkojesi tämän hetkisen tilanteen, vertaile yli 20 tarjoajan yhdistettävät rahoitukset yhdellä hakemuksella VertaaEnsin.fi avulla. Edullisimman yhdistelylainan löytäminen onnistuu helpoiten, kun näet samalla sivulla useamman tarjouksen. Saat lainavertailusta henkilökohtaisia lainatarjouksia, jotka perustuvat omiin henkilötietoihisi ja maksukykyysi.

Voit käyttää takaisinmaksuajan ja kustannusten arviointiin lainalaskuriamme. Lainalaskurin avulla saat paremman kuvan kustannusten ja maksuajan vaikutuksesta kuukausierään. Kun laskuri on näyttänyt sinulle mahdolliset kustannukset, voit siirty lainavertailuun hakemaan sinulle sopivaa lainatarjousta, jolla lainojen yhdistäminen tapahtuu.

Oma talous kannattaa suunnitella niin, että uutta lainaa ei varmasti tarvitse yhdistelylainan takaisinmaksuaikana. Jos sinulla on esimerkiksi pieniä satojen eurojen kulutusluottoja, ottamalla yhden suuremman lainan, voit säästää satoja euroja kuukaudessa kustannuksissa, kuten esimerkiksi koroissa ja tilinhoitomaksuissa.

Kuinka paljon voin säästää yhdistämällä lainat?

Alla olevaan taulukkoon on kerätty esimerkkejä yhdistelylainoista. Esimerkit ovat markkinoilla olevia tarjoajia, ja yhdistettävän velan korkoesimerkki on tarkistettu vuonna 2019. Katso esimerkistämme, kuinka lainojen yhdistely tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää.

Esimerkki: 4 avointa lainaa
 • Nordea luottokortti: 1000€, todellinen vuosikorko 27390%
 • S-Pankki, laina luottokortilta: 1500€, todellinen vuosikorko 16,17%
 • Kulutusluotto Instabank: 3000€, todellinen vuosikorko 13,49%
 • Kulutusluotto Santander: 2000€, todellinen vuosikorko 12,10%
Yhdistä velat: avoimet lainat
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus
Nordea luottokortti(Tuohi) 1000 € 27,90 % 24 kk 55,84 € 316,16 €
S-Pankki laina luottokortilta 1500 € 16,17 % 24 kk 73,57 € 272,88 €
Kulutusluotto Instabank 3000 € 13,49 % 36 kk 101,79 € 664,44 €
Kulutusluotto Santander 2000 € 12,10 % 60 kk 44,59 € 675,40 €
Yhteensä 7500 € 275,79 1928,88 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 500 € yhdistelylainalla. Tässä esimerkissä lainat yhdistämällä säästää lähes 800 euroa, ja kuukausittainen lyhennyskin putoaa. Tämän lisäksi lainat tulevat maksetuksi nopeammin yhdistelylainalla.

Yhdistä lainasi yhdeksi, esimerkki
Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus Erotus
7 000 € 9,50 % 36 kk 240,25 € 1149,00 € 779,88 €

Kuinka valita paras yhdistelylaina?

Jussi Valsta, rahoitusasiantuntija ja VertaaEnsin.fi toimitusjohtaja neuvoo:

Kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin ja laske vähintään kaksi kertaa, että uuden lainan kustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen

Yhdistelylaina on tarkoitettu ratkaisuksi auttamaan tilanteissa, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, pikaluotto, sekä auton rahoitus maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdistäminen helpottaa. Yhdistelylainojen tarjottava laina-aika vaihtelee suuresti. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan, että maksuaikaa pidennetään tai lykätään myöhemmäksi uudella lainalla.

Maksa lainasi mahdollisimman nopeasti. Korkokustannukset kasvavat, jos lainan takaisinmaksuaikaa pidennetään. Silloin lainakustannukset voivat olla suuremmat kuin mitä odotit. Suunnittele siis tarkkaan realistinen takaisinmaksuaika lainalle, niin osaat arvioida lainakustannukset oikein. Esimerkiksi lainojen yhdistäminen opiskelijalle voi tulla kyseeseen opintolainan yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan myönnetä yleensä tarpeeksi suurta summaa kerralla.

Jos tähtäimessäsi on siis ennen kaikkea edullinen lainojen yhdistäminen, pyri löytämään ensin edullisin korko vertailemalla. Lisäksi edullinen lainojen yhdistäminen vaatii, että minimoit kokonaiskustannukset. Kuten sanottu, tämä tarkoittaa sitä, että yhdistelylaina tulisi maksaa pois mahdollisimman nopealla aikataululla, jolloin kustannuksissa säästää selvää rahaa.

Halvin lainojen yhdistäminen löytyy, kun maltat kartoittaa sinulle sopivia vaihtoehtoja ja kiinnität huomiota lainatarjouksien eroihin. Todellinen vuosikorko kertoo parhaiten, onko kyseessä halpa lainojen yhdistäminen, vai ei.

Lainojen yhdistäminen opiskelijalle voi tulla kyseeseen opintolainan yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan myönnetä yleensä tarpeeksi suurta summaa kerralla.

Ketkä tarjoavat yhdistelylainoja?

Luottoratkaisuja lainojen yhdistämiseen myöntävät Suomessa useat pankit ja rahoituslaitokset. VertaaEnsin tekee yhteistyötä yli 20 eri rahoittajan kanssa, ja voit saada tarjouksen usealta eri tarjoajalta kun täytät lainahakemuksen.

Yhdistelylainoja ja apua talouden tasapainottamiseen tarjoavat yhteistyökumppanimme, joita ovat muun muassa Resurs Bank, Avida, Brabank, Fellow Finance. Myös perinteiset pankit tarjoavat samaa mahdollisuutta, esimerkiksi lainojen yhdistäminen Nordean kautta on mahdollista.

Vaikka saattaisi vaikuttaa helpoimmalta ratkaisulta valita lainojen yhdistämisen yhteydessä oma pankki, ei tämä välttämättä ole edullisin ratkaisu. Tietty pankki voi tarjota suuremmalle yhdistelylainalle suurempaa korkoa, jolloin lainojen yhdistämisellä ei välttämättä säästäkään niin suurta summaa kuluissa, kuin olisi mahdollista. Kannattaa siis ehdottomasti vertailla lainantarjoajia, sillä kaikilla on lainoilleen toisistaan poikkeavat korot ja muut kustannukset.

Lainojen yhdistämiseen tarkoitetusta vertailustamme saat omaan talouteesi sopivat tarjoukset mahdollisten 23:n lainantarjoajan joukosta. Lainatarjouksien vastaanottaminen ei sido sinua yhdistelylainan ottamiseen. Lainasopimus syntyy vasta, kun hyväksyt saamasi tarjouksen ja allekirjoitat sen.

Voit siis huoletta ottaa tarjoukset vastaan niin monelta lainantarjoajalta kuin haluat ja tehdä päätöksen vasta sitten. Kaikkia Suomen markkinoilla toimivia lainanmyöntäjiä koskevat samat velvollisuudet ja lait, joiden mukaan määräytyy muun muassa korkokatto.

Kuka voi yhdistää lainat?

Voit hakea yhdistettävää luottoa ja yhdistää useat velat jos olet yli 18-vuotias, sinulla on suomalainen henkilötunnus ja säännölliset työ- tai eläketulot. Lainojen yhdistäminen puolison kanssa on myös mahdollista, ja usein lainansaantimahdollisuudet paranevat, koska yhteishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä. Palvelumme kautta onnistuu lainan yhdistäminen puolison kanssa tai yksittäisenä hakijana.

Lainojen yhdistämisen ilman luottotietoja saattaa olla mahdotonta. Yhdistelylainat ovat usein hieman suurempia summia, sillä niillä on tarkoitus maksaa entiset lainansa pois. Tämä tarkoittaa sitä, että lainantarjoajien kriteerit myös hakijan tulojen kannalta ovat korkeammat. Lainojen yhdistäminen ilman vakuuksia sen sijaan ei usein ole ongelma.

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Asiakkaat, jotka ovat käyttäneet palveluamme, ovat saaneet hyviä kokemuksia lainojen yhdistämisestä. Voit yhdistää lainasi vertailumme kautta ja näin ollen uuden lainan todellinen vuosikorko ja yhdistelylainan kuukausierä voivat olla pienempiä. Lainojen yhdistely mahdollistaa joustavan maksusuunnitelman, ja voit saada paremmat lainaehdot. Luottojen yhdistäminen on tuonut asiakkaidemme mielestä myös selkeyttä talouteen.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Sinulla on useampi velka maksettavana eri luotonmyöntäjälle, joista kaikista kertyy erikseen kuluja
 • Haluat selkeyttää omaa talouttasi maksamalla vain yhtä lainaa
 • Et halua huolehtia monesta eri lainanlyhennyksestä eräpäivineen
 • Sinulla on korkeakorkoisia osamaksuja tai luottokorttivelkoja

2020 heinäkuussa voimaan astunut lakimuutos puolitti kulutusluottojen korkokaton 20 prosentista 10 prosenttiin. Lakimuutos ei ulottunut koskemaan esimerkiksi luottokortteja, joten etenkin tällä hetkellä kannattaa vertailla lainojen yhdistämistä, sillä alentuneen korkokaton myötä voit säästää entistäkin enemmän yhdistämällä vanhat lainat yhdeksi uudeksi lainaksi. Lainojen yhdistäminen pienellä korolla on mahdollista.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistunut, voi syynä olla samat esteet, kuin muissakin lainoissa. Olethan varma, että lainasumma ei ole liian suuri tulihisi suhteutettuna? Tässä tapauksessa voit yrittää hakea pienempää lainasummaa.

Kuten muissakin lainoissa, yhdistelylainaa hakiessa on täytettävä tietyt lainanhakukriteerit. Tavanomaisimpia kriteereitä lainan myöntämiselle, ovat täysi-ikäisyys, puhtaat luottotiedot, Suomen kansalaisuus, vakituinen osoite Suomessa, sekä säännölliset ja riittävät tulot haettuun lainasummaan nähden.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.