Lainojen yhdistäminen säästää rahaa koroissa ja kuukausierissä

Yhdistä lainat ja selkeytä talouttasi maksamalla vain yhtä lainanlyhennystä useamman sijaan.

 • Yhdistä lainasi aina 60 000 € asti
 • Voit saada lainatarjouksia useilta pankilta
 • Lainat yhdistämällä voit säästää jopa satoja euroja lainakuluissa

Aloita lainojen yhdistäminen!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa aiempien velkojen, esimerkiksi useiden kulutusluottojen yhdistämistä yhdeksi uudeksi lainaksi. Lainat yhdistämällä voit säästää lainakustannuksista niin koron kuin muiden lainakustannusten laskun avulla.

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä lainakustannuksiin useammalla tavalla

Useat päällekkäiset lainat voivat pidemmän päälle aiheuttaa maksuvaikeuksia. Jos haluat välttää taloudellisen tilanteen kärjistymistä, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Lainojen yhdistämisen avulla voit maksaa olemassa olevat lainat pois ja säästää siten rahaa.

Lainojen yhdistämisestä saatava säästö perustuu lainakulujen ja koron pienenemiseen useita lainoja yhdistämällä. Kun lainan korkoprosentti laskee ja muut, ylimääräiset lainakulut poistuvat, lainan kokonaishinta laskee. Lainojen yhdistäminen auttaa myös käytännössä talouden hallintaa, koska lainoja yhdistäessä on mahdollista säätää lainan kuukausierä kestäväksi oman talouden hallinnan kannalta.


Lainojen yhdistäminen pudottaa ylimääräiset kulut pois

💸Lainat yhdistämällä maksat tilinhoitomaksua ja muita lainan kuluja vain yhdestä lainasta. Tämä vähentää kuukausittaisia lainakustannuksia. Pankit veloittavat jokaisesta lainasta kiinteitä kuukausiveloituksia lainan koosta riippumatta. Mitä useampi laina sinulla on, sitä suuremman summan käytät kuukausittaisiin palvelumaksuihin.

Esimerkiksi viiden aiemman lainan yhdistäminen yhdeksi uudeksi lainaksi voi säästää sinulle jopa 550 € vuodessa (yksittäisen lainan tilinhoitomaksu voi olla korkeintaan 150 € vuodessa). Voit säästää kuluissa yhdistämällä myös henkilökohtaiset ja puolisosi kulutusluotot yhdeksi lainaksi, jolloin yhteisvastuullisesti vastaatte yhdistetyn lainan takaisinmaksusta.


Luottojen yhdistäminen tarkoittaa jatkossa vain yhtä korkoa

💰 Säästä lainan korkokuluissa yhdistämällä luotot. Jos olet aikaisemmin ottanut korkeakorkoisia lainoja tai kulutusluottoja, voit hakea lainojen yhdistelyä vanhan lainan takaisinmaksamiseen. Luottojen yhdistäminen on taloudellisesti hyvä valinta, jos lainan ehdot ja kokonaiskulut ovat nykyisiä lainojasi edullisemmat.

Lähtökohtaisesti pienemmissä lainoissa on yleensä korkeampi korko kuin suuremmissa. Lainat yhdistämällä voit saada selvästi alhaisemman koron kuin jos sinulla on useita pieniä lainoja.


Velkojen yhdistäminen voi antaa lisää tehokkuutta taloudenhallintaan

💡Lainojen yhdistämisestä syntyneillä säästöillä voit myös aloittaa säästämisen. Kun lainan takaisinmaksuun menevät kulusi tippuvat, on sinun hyvä aika pohtia mitä tekisit syntyneillä säästöillä.

Suosittelemme, että ainakin osa lainojen yhdistämisen avulla syntyneistä säästöistä sijoitetaan tai talletetaan säästötilille. Näin voit rakentaa taloudellisen puskurin, joka auttaa sinua selviytymään tulevista haasteista ilman lisälainan tarvetta.


Vertaile useiden pankkien yhdistelmälainat

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Lue asiakkaidemme kokemuksia lainojen yhdistämisestä

 1. Tomi Salminen

  Asiakaspalvelussa Oskar niminen kaveri oli super huippu. Kaikki selkeää ja laina tuli samana päivänä kun tarjoukset sain. Sain yhdisteltyä 6 pienempää lainaa yhdeksi ja nyt on paljon selkeämmät maksut kaikinpuolin. Iso kiitos teille!

 2. Tarmo Silvonen

  Tosi hyvä tämä vertaaensin, sain nopeasti hyvän tarjouksen ja lainanlyhennys kulut putosivat 700 eurosta alle 300euron,helpottaa arkea, maksoin kaksi lainaa pois ja nyt maksan yhtä, olen tyytyväinen.

 3. Arvo Saijets

  Oskar on ammattilainen hyvin osasi työnsä sain lainani yhdistettyä pienellä vaivalla,säästö se on pienikin säästö, se on hyvä että annetaan reilusti aikaa miettiä eikä pommiteta koko ajan ,kyllä se hoituu ajan kanssa .

Mistä tiedän kannattaako minun yhdistää lainani?

Lainojen yhdistäminen kannattaa jos uusi yhdistelmälaina on kokonaisuutena edullisempi kuin vanhat lainat. Kannattavuuden arvioimiseksi sinun tulisi tehdä seuraavat toimenpiteet:

 1. Arvioi nykyiset velkasi. Tarkastele olemassa olevia lainojasi, mukaan lukien niiden korkotasot ja niihin liittyvät kulut. Laske yhteen kaikki lainoistasi aiheutuvat kulut sekä jäljellä oleva kokonaislainasaldo.
 2. Arvioi mahdolliset säästöt. Vertaa lainat palvelussamme maksutta löytääksesi edullisimman tarjouksen lainojen yhdistelyyn tarvitsemallesi summalle. Vertaa yhdistetyn lainan kustannuksia nykyisten lainojesi yhteiskustannuksiin. Muista tarkistaa tässä vaiheessa myös muut lainaehdot, kuten lyhennysvapaiden kuukausien määrä ja muut mahdolliset joustot lainaehdoissa.

Mikäli yhdistelyyn saamasi lainan kokonaiskulut ovat pienemmät kuin nykyisten lainojesi kulut, lainojen yhdistäminen on kannattavaa.


Yhdistä lainat näin

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Ohjeita lainojen yhdistämiseen

Voit hakea lainojen yhdistämistä lainavertailumme kautta. Välitämme täyttämäsi lainahakemuksen jopa kaikille pankeille ja rahoituslaitoksille, joiden kanssa teemme yhteistyötä.

Jokainen saamasi lainatarjous on henkilökohtainen ja perustuu sinun omiin henkilötietoihisi ja maksukykyysi lainan hakemisen hetkellä. Voit saada tietoa millaisilla ehdoilla pankit tarjoavat sinulle lainojen yhdistämistä vain täyttämällä uuden lainahakemuksen.


Lainojen yhdistämisen ehdot

Voit hakea lainojen yhdistämistä, jos olet yli 18-vuotias, asut pysyvästi Suomessa ja sinulla on säännölliset työ- tai eläketulot. Julkisia maksuhäiriömerkintöjä sinulla ei saa olla. Nämä ovat hakijalta edellytetyt vähimmäisehdot, mutta niiden täyttäminen ei aina takaa hyväksyttyä lainapäätöstä, sillä yksittäisillä pankeilla voi olla tiukempia ehtoja esimerkiksi iän tai tulotason suhteen.

Lainojen yhdistämistä koskevat samat luotonmyöntökriteerit kuin muitakin vakuudettomia lainoja. Jos et saa lainatarjouksia, syynä voivat olla esimerkiksi liian pienet tulot haettuun lainasummaan nähden tai vaikeudet aiempien raha-asioiden hoidossa. Maksuhäiriömerkintä on suora este lainojen yhdistämiselle vertailupalvelun kautta.


Kun saat tarjouksen lainojen yhdistämisestä

Saadessasi lainatarjouksen, tulee sinun allekirjoittaa lainasopimus verkkopankkitunnuksillasi. Tässä vaiheessa pankki voi pyytää sinua vahvistamaan hakemuksessa antamasi tiedot esimerkiksi kopioilla palkkatositteesta ja olemassa olevista lainoista.

Kun saat lainan tilillesi, voit maksaa aiemmat velat kerralla pois. Vaihtoehtoisesti jotkut yhteistyökumppaneistamme maksavat aikaisemmat lainat pois puolestasi, minkä jälkeen lyhennät uutta yhdistettyä lainaa normaalisti uudelle pankille.

Kun olet saanut yhden tai useampia tarjouksia lainojen yhdistämiseen, asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä tarjouksiin liittyen. Saat siis maksutta osaavaa lainaneuvontaa, joka auttaa sopivimman lainan valinnassa.

Usein kysyttyä lainojen yhdistämisestä

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Lainojen yhdistäminen toimii erittäin simppelisti. Sinun tulee vain laskea yhteen kaikki luottosi, osamaksusi ja muut velkasi, johon tarvitset lainojen yhdistämistä. Palvelussamme kilpailutat yhteenlasketulle summalle yhdistelylainan, jolla voit maksaa vanhat velkasi kerralla pois. Tämän jälkeen maksat vain yhtä lainaa.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainan yhdistämisen kannattavuus selviää vain kokeilemalla. Tämä tapahtuu täyttämällä sivuillamme oleva lainahakemus. Vertailemme puolestasi maksutta kanssamme yhteistyötä tekevät pankit ja sinun on helppo katsoa saamistasi tarjouksista, voisitko säästää yhdistämällä lainasi.

Miten löytyy paras lainojen yhdistäminen?

Parhaan yhdistelmälainan löytyminen edellyttää useiden pankkien kilpailutusta, sillä jokaisen pankin lainatarjous korkoineen on henkilökohtainen. Helpoiten kilpailutat pankit VertaaEnsin.fi -sivustolla, jossa yhdellä hakemuksella kilpailutat kerralla useita pankkeja!

Onko kulutusluottojen yhdistäminen mahdollista?

Mikäli sinulla on osamaksujen tai luottokorttivelkojen ohella myös vanhoja kulutusluottoja, on nämäkin mahdollista yhdistää. Yhdistettävä kulutusluotto voi olla sekä vakuudellinen tai vakuudeton.

Täytyykö minulla olla vakuuksia yhdistääkseni lainani?

VertaaEnsin.fi:n palveluun kuuluu aina vakuudeton lainojen yhdistäminen. Tämä tarkoittaa, että ainoa tarvittava vakuus on säännölliset tulot sekä luottotiedot, jossa ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijan tulee olla täysi-ikäinen.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Mikäli hakemasi summa lainojen yhdistämistä varten on esimerkiksi liian iso verrattuna tulotasoosi ja maksukykyysi, voivat pankit olla tekemättä tarjousta lainojen yhdistämisestä. Toinen syy yhdistelytarjousten saamattomuuteen voi olla, että luottotiedoissasi on esimerkiksi maksuhäiriömerkintöjä.

Onko lainojen yhdistäminen maksutonta?

VertaaEnsin.fi palvelun käyttö on aina maksutonta eikä sido sinua mihinkään. Koska palvelumme on ilmainen ja lainahakemuksen täytössä menee vain muutama minuutti, et häviä mitään, vaikka et päätyisikään ottamaan lainaa.

Voit kokeilla lainojen yhdistämisen kilpailutusta siirtymällä tästä täyttämään lainatarjous.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.