Lainojen yhdistäminen säästää rahaa koroissa ja kuukausierissä Yhdistä lainat

Yhdistä lainat ja selkeytä talouttasi maksamalla vain yhtä lainanlyhennystä useamman sijaan.

 • Valintamerkki Hae yhdistelylainaa 60 000 € asti Helposti
 • Valintamerkki Voit saada lainatarjouksia jopa 23 pankilta Luotettavasti
 • Valintamerkki Korko alkaen 4,5 % Kilpailukykyisellä korolla

Aloita lainojen yhdistäminen!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Perustuu 105 arvosteluun
powered by

Näin yhdistät lainasi

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile yli 20 pankin yhdistelylainat

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Lainojen yhdistäminen tuo säästöä lainakustannuksiin

lainojen yhdistäminen auttaa säästämään koroissa ja kuluissa
Lainojen yhdistäminen tarkoittaa aiempien velkojen, esimerkiksi kulutusluottojen yhdistämistä yhdeksi lainaksi. Lainojen yhdistämisellä pyritään välttämään turhien kustannusten maksamista useampaan eri paikkaan. Lisäksi velkojen niputtaminen selkeyttää omaa taloutta, kun maksettavana on vain yksi laina useamman sijaan.

VertaaEnsin.fi-palvelussa on mukana yli 20 rahoituslaitosta, jotka tarjoavat mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Täytä siis hakemus täällä ja tarkista, millaisella korolla saisit yhdistelylainaa. Jos edullisimman lainatarjouksen kokonaiskustannukset alittavat nykyisten luottojen yhteenlasketut kulut, on lainat järkevää yhdistää.

Yhdistä lainat ja saavuta seuraavat hyödyt jo tänään:
 • Säästät lainan korkokuluissa
 • Vältät ylimääräiset tilinhoitomaksut ja laskutuslisät
 • Oman talouden hallinta helpottuu, kun maksat vain yhtä lainaa
 • Voit aloittaa säästämisen yhdistämisestä syntyneillä säästöillä

Yhteistyökumppanit lainojen yhdistämistä varten

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Lainojen yhdistäminen – Usein kysyttyä

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun uuden lainan kustannukset ovat aiempien velkojen yhteenlaskettuja kustannuksia pienemmät. Matalamman koron lisäksi säästät lainan muissa kustannuksissa, sillä esimerkiksi kuukausittainen tilinhoitomaksu peritään vain yhdestä lainasta. Lainojen yhdistäminen myös selkeyttää taloutta, kun muistettavana on vain yksi eräpäivä useamman sijaan.

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylainaa ei ole sidottu tietyn lainan maksamiseen, joten sen avulla voi maksaa pois mitä tahansa olemassa olevia velkoja. Yhdistely tosin kannattaa vain, kun aiempien lainojen kustannukset ovat yhdistelylainaa korkeammat. Matalakorkoisia vakuudellisia lainoja ei siis kannata maksaa pois yhdistelylainalla.

Yleisiä yhdistelylainan käyttökohteita ovat joustoluotot, osamaksut, luottokorttivelka ja pienet kulutusluotot. Jos pariskunnan molemmille osapuolille on kertynyt lainoja omilla tahoillaan, voi molempien lainat yhdistää yhdeksi lainaksi, jonka takaisinmaksusta puolisot vastaavat yhdessä.

Kuinka paljon yhdistelylainalla voi säästää?

Tarkka säästösumma riippuu monesta tekijästä, kuten aiempien velkojen määrästä ja kokonaiskustannuksista sekä uuden lainan korosta. Esimerkiksi 10 000 euron lainan kohdalla säästöä voi syntyä jo lainan kuukausierässä noin 100 euroa, mikä tarkoittaa vuositasolla yli 1 000 euron säästösummaa. Voit selvittää itsellesi mahdollisen säästön helposti hakemalla yhdistelylainaa palvelumme kautta ja vertaamalla saamiasi tarjouksia tämänhetkisten lainojesi kustannuksiin.

Kuka voi yhdistää lainat?

Voit hakea yhdistelylainaa VertaaEnsin.fi-sivun kautta, jos olet yli 18-vuotias, asut pysyvästi Suomessa ja sinulla on säännölliset työ- tai eläketulot. Julkisia maksuhäiriömerkintöjä sinulla ei saa olla.

Nämä ovat hakijalta edellytetyt vähimmäisehdot, mutta niiden täyttäminen ei aina takaa hyväksyttyä lainapäätöstä, sillä pankeilla voi olla tiukempia ehtoja esimerkiksi iän tai tulotason suhteen. Päätös tehdään aina tapauskohtaisesti, joten saat tiedon niin lainan saamisen mahdollisuudesta kuin tarjottavasta korosta vain täyttämällä hakemuksen.

Miksi en saa yhdistelylainaa?

Lainojen yhdistämistä koskevat samat luotonmyöntökriteerit kuin muitakin vakuudettomia lainoja. Jos et saa lainatarjouksia, syynä voivat olla esimerkiksi liian pienet tulot haettuun lainasummaan nähden tai vaikeudet aiempien raha-asioiden hoidossa. Maksuhäiriömerkintä on suora este lainojen yhdistämiselle vertailupalvelun kautta.

Mitkä pankit tarjoavat yhdistelylainoja?

VertaaEnsin.fi:n kautta voit hakea yhdistelylainaa yli 20 eri rahoituslaitokselta, jotka tarjoavat vakuudetonta lainaa aiempien lainojen yhdistämiseen. Näin voit saada tarjouksen usealta pankilta täyttämällä vain yhden lainahakemuksen.

Myös perinteiset pankit tarjoavat mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen, mutta eivät välttämättä edullisimmalla hinnalla. Siksi tarjouksia kannattaa aina vertailla ennen lopullisen päätöksen tekoa.

Voiko lainat yhdistää puolison kanssa?

Kyllä, ja usein tämä on kannattavaa. Kun lainalla on kaksi hakijaa, otetaan lainapäätöksessä huomioon kahden ihmisen tulot. Tällöin riski on pankin kannalta pienempi ja lainaa voidaan monesti myöntää enemmän ja matalammalla korolla.

Toimi näin, kun tavoitteenasi on yhdistää lainat

Henkilökohtaista tukea lainojen yhdistämiseen

Lainavertailumme kautta saat näkyviin jopa 23 lainantarjoajan rahoitusvaihtoehdot. Edullisin yhdistelylaina on helppo valita, sillä näet jokaisen tarjouksen kustannukset selkeästi listattuina. Kaikki tarjoukset ovat henkilökohtaisia ja perustuvat omiin henkilötietoihisi ja maksukykyysi. Et siis tule epähuomiossa ottaneeksi taloudelliseen tilanteeseesi sopimatonta lainaa.

Kun olet saanut yhden tai useampia tarjouksia yhdistelylainasta, asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä tarjouksiin liittyen. Saat siis maksutta osaavaa lainaneuvontaa, joka auttaa sopivimman yhdistelylainan valinnassa. Emme koskaan suosittele lainojen yhdistämistä, jos uusi laina ei kohenna taloudellista tilannettasi.

Näin paljon lainojen yhdistäminen voi säästää

Oheiseen taulukkoon on kerätty esimerkkejä lainoista, joiden kustannuksissa olisi mahdollista säästää yhdistelylainan avulla. Esimerkissä on käytetty todellista vuosikorkoa, johon sisältyvät varsinaisen koron lisäksi tilinhoito- ja avausmaksut. Korkoesimerkki on tarkistettu keväällä 2022.

Esimerkki: neljä avointa lainaa

Tilanne ennen lainojen yhdistämistä
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Kuukausierä Kustannukset
Nordea luottokortti (Tuohi) 1 000 € 27,70 % 24 kk 53 € 248 €
S-Pankki laina luottokortilta 1 500 € 12,80 % 24 kk 70 € 180 €
Kulutusluotto Instabank 3 000 € 13,49 % 36 kk 101 € 636 €
Kulutusluotto Santander 2 000 € 12,10 % 60 kk 44 € 640 €
Yhteensä 7 500 € 268 € 1 704 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 500 € yhdistelylainalla. Lainojen yhdistäminen säästää lähes 800 euroa, ja kuukausittainen lyhennyskin putoaa useammalla kymmenellä eurolla. Lisäksi lainat tulevat maksetuksi nopeammin.

Tilanne lainojen yhdistämisen jälkeen
Summa Vuosikorko Maksuaika Kuukausierä Kustannukset Erotus
7 500 € 8 % 36 kk 234 € 924 € 780 €

Myös yhdistelylainojen koroissa on eroja – vertailu siis todella kannattaa

Eri rahoituslaitokset tarjoavat hyvin erisuuruisia korkoja lainojen yhdistämiseen tarkoitetulle lainalle. Itse yhdistämisestä saadun hyödyn lisäksi toinen huomattava säästöerä syntyy, kun valitsee pienikorkoisen yhdistelylainan useiden vaihtoehtojen joukosta. Ne lainanhakijat, jotka hakivat yhdistelylainaa VertaaEnsin.fi:n kautta kesäkuun 2020 ja toukokuun 2021 välillä, säästivät yhdistelylainan kuukausierässä keskimäärin 113,8 € valitsemalla halvimman tarjouksen kalleimman sijaan. Ero on huomattava myös silloin, kun tarkastellaan keskimääräistä tarjousta, joka oli kuukausitasolla 59,3 € halvinta tarjousta kalliimpi.

Koska lainojen yhdistämiseen tarkoitetut lainat ovat usein kooltaan suuria ja maksuajaltaan usean vuoden mittaisia, kertyy lainan takaisinmaksuaikana helposti tuhansien eurojen erot halvimman ja kalleimman yhdistelylainan kokonaiskustannuksiin. Tyypillinen yhdistelylaina maksetaan takaisin noin seitsemässä vuodessa, ja tänä aikana halvin vaihtoehto tulee keskimäärin yli 5 000 euroa keskimääräistä ja yli 9 900 euroa kalleinta vaihtoehtoa edullisemmaksi.

Lainojen yhdistäminen – kokemuksia

 1. Tomi Salminen

  Asiakaspalvelussa Oskar niminen kaveri oli super huippu. Kaikki selkeää ja laina tuli samana päivänä kun tarjoukset sain. Sain yhdisteltyä 6 pienempää lainaa yhdeksi ja nyt on paljon selkeämmät maksut kaikinpuolin. Iso kiitos teille!

 2. Tarmo Silvonen

  Tosi hyvä tämä vertaaensin, sain nopeasti hyvän tarjouksen ja lainanlyhennys kulut putosivat 700 eurosta alle 300euron,helpottaa arkea, maksoin kaksi lainaa pois ja nyt maksan yhtä, olen tyytyväinen.

 3. Arvo Saijets

  Oskar on ammattilainen hyvin osasi työnsä sain lainani yhdistettyä pienellä vaivalla,säästö se on pienikin säästö, se on hyvä että annetaan reilusti aikaa miettiä eikä pommiteta koko ajan ,kyllä se hoituu ajan kanssa .

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.