Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainojen yhdistäminen tuo säästöjä! Paras yhdistelylaina löytyy vertailemalla.

Täytä hakemus heti ja voit saada lainat yhdistettyä jopa saman päivän aikana

 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 50 000 €
 • Rocket Palvelu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske lainan kuukausierä

30000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 9 8 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 50 000 €
 • Rocket Palvelu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Lainojen yhdistämisen eri vaiheet

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainojen yhdistäminen tuo rahallista säästöä ja selkeyttä talouteen

Olemme auttaneet 120 000 ihmistä kilpailuttamaan erilaisia tarjolla olevia lainoja. 30% VertaaEnsin.fi lainavertailun käyttäjistä kilpailuttavat luottonsa velkojen yhdistämistä varten. Jotkut asiakkaistamme ovat säästäneet jopa tuhansia euroja yhdistämällä velat.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa vanhojen velkojen pois maksamista uudella lainalla. Jos yhdistelylainan kokonaiskustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen, ja olet varma, että et tule tarvitsemaan uutta lainaa yhdistelylainan takaisinmaksuaikana, yhdistelylaina on sinulle oikea ratkaisu.
Jos sinulla on pieniä satojen eurojen kulutusluottoja, ottamalla yhden suuremman lainan, voit säästää satoja euroja kuukaudessa.

Syitä yhdistää lainat:

 • Ylimääräisten laskutuslisien välttäminen
 • Tilinhoitokulujen minimointi
 • Ainoastaan yksi lainanlyhennys helpottaa omien menojen seuraamista
 • Voit aloittaa säästämisen yhdistämisestä syntyneellä säästöllä

Lainojen yhdistäminen ei tarkoita lainasumman kasvattamista

Yhteistyökumppanit

Mitä lainoja voi yhdistää?

Yhdistelylaina ei ole sidottu tietyn lainan maksamiseen, joten voit maksaa uudella lainalla mitä tahansa olemassa olevia velkoja. Suomessa yleisiä lainoja ovat autoon, veneeseen, remonttiin, kodinkoneisiin, tai laskujen maksamiseen otetut vakuudettomat kulutusluotot.

Finanssiala ry:n huhtikuussa 2019 julkaisema raportti kertoo, että noin 140 000 suomalaisella on minimissään kaksi kulutusluottoa. Luottokorttivelat, osamaksusopimukset ja muut pienlainat voi kaikki yhdistää.

Miten yhdistää lainat?

Tarkastele ensiksi olemassa olevia velkojasi, jotka haluat yhdistää, ja selvitä näiden kokonaiskustannukset. Laske paljonko hoitokulut, korot ja muut kustannukset ovat kullekin lainalle. Kustannuksien lisäksi laske yhteen vanhojen lainojen olemassa oleva lainasaldo, jotta tiedät kuinka paljon lainaa tarvitset velkojen yhdistämiseen.

Kun tiedät tämän hetkisen tilanteen, vertaile yli 20 tarjoajan yhdistettävät rahoitukset yhdellä hakemuksella VertaaEnsin.fi avulla. On helpompi yhdistää lainojasi, kun näet samalla sivulla useamman tarjouksen.

Kuinka paljon voin säästää yhdistämällä lainat?

Alla olevaan taulukkoon on kerätty esimerkkejä yhdistelylainoista. Esimerkit ovat markkinoilla olevia tarjoajia, ja yhdistettävän velan korkoesimerkki on tarkistettu vuonna 2019. Katso esimerkistämme, kuinka lainojen yhdistely tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää.

Esimerkki: 4 avointa lainaa
 • Nordea luottokortti: 1000€, todellinen vuosikorko 27390%
 • S-Pankki, laina luottokortilta: 1500€, todellinen vuosikorko 16,17%
 • Kulutusluotto Instabank: 3000€, todellinen vuosikorko 13,49%
 • Kulutusluotto Santander: 2000€, todellinen vuosikorko 12,10%
Yhdistä velat: avoimet lainat
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus
Nordea luottokortti(Tuohi) 1000 € 27,90 % 24 kk 55,84 € 316,16 €
S-Pankki laina luottokortilta 1500 € 16,17 % 24 kk 73,57 € 272,88 €
Kulutusluotto Instabank 3000 € 13,49 % 36 kk 101,79 € 664,44 €
Kulutusluotto Santander 2000 € 12,10 % 60 kk 44,59 € 675,40 €
Yhteensä 7500 € 275,79 1928,88 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 500 € yhdistelylainalla. Tässä esimerkissä lainat yhdistämällä säästää lähes 800 euroa, ja kuukausittainen lyhennyskin putoaa. Tämän lisäksi lainat tulevat maksetuksi nopeammin yhdistelylainalla.

Yhdistä lainasi yhdeksi, esimerkki
Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus Erotus
7 000 € 9,50 % 36 kk 240,25 € 1149,00 € 779,88 €

Kuinka valita paras yhdistelylaina?

Jussi Valsta, rahoitusasiantuntija ja VertaaEnsin.fi toimitusjohtaja neuvoo:

Kiinnitä huomiota kokonaiskustannuksiin ja laske vähintään kaksi kertaa, että uuden lainan kustannukset ovat vähemmän kuin vanhojen velkojen

Yhdistelylaina on tarkoitettu ratkaisuksi auttamaan tilanteissa, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, pikaluotto, sekä auton rahoitus maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdistäminen helpottaa. Yhdistelylainojen tarjottava laina-aika vaihtelee suuresti. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan, että maksuaikaa pidennetään tai lykätään myöhemmäksi uudella lainalla.

Maksa lainasi mahdollisimman nopeasti. Korkokustannukset kasvavat, jos lainan takaisinmaksuaikaa pidennetään. Silloin lainakustannukset voivat olla suuremmat kuin mitä odotit. Suunnittele siis tarkkaan realistinen takaisinmaksuaika lainalle, niin osaat arvioida lainakustannukset oikein. Esimerkiksi lainojen yhdistäminen opiskelijalle voi tulla kyseeseen opintolainan yhteydessä. Sitä ei kuitenkaan myönnetä yleensä tarpeeksi suurta summaa kerralla.

Ketkä tarjoavat yhdistelylainoja?

Luottoratkaisuja lainojen yhdistämiseen myöntävät Suomessa useat pankit ja rahoituslaitokset. VertaaEnsin tekee yhteistyötä yli 20 eri rahoittajan kanssa, ja voit saada tarjouksen usealta eri tarjoajalta kun täytät lainahakemuksen.

Yhdistelylainoja ja apua talouden tasapainottamiseen tarjoavat yhteistyökumppanimme, joita ovat muun muassa Resurs Bank, Avida, Brabank, Fellow Finance. Myös perinteiset pankit tarjoavat samaa mahdollisuutta, esimerkiksi lainojen yhdistäminen Nordean kautta on mahdollista.

Kuka voi yhdistää lainat?

Voit hakea yhdistettävää luottoa ja yhdistää useat velat jos olet yli 18-vuotias, sinulla on suomalainen henkilötunnus ja säännölliset työ- tai eläketulot. Lainojen yhdistäminen puolison kanssa on myös mahdollista, ja usein lainansaantimahdollisuudet paranevat, koska yhteishakija pienentää rahoituslaitoksen riskiä. Palvelumme kautta onnistuu lainan yhdistäminen puolison kanssa tai yksittäisenä hakijana.

Lainojen yhdistäminen kokemuksia

Asiakkaat, jotka ovat käyttäneet palveluamme, ovat saaneet hyviä kokemuksia lainojen yhdistämisestä. Voit yhdistää lainasi vertailumme kautta ja näin ollen uuden lainan todellinen vuosikorko ja yhdistelylainan kuukausierä voivat olla pienempiä. Lainojen yhdistely mahdollistaa joustavan maksusuunnitelman, ja voit saada paremmat lainaehdot. Luottojen yhdistäminen on tuonut asiakkaidemme mielestä myös selkeyttä talouteen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Mascot