Laina nopeasti ja luotettavasti – Hae lainaa edullisella korolla

Jo yli 300 000 suomalaista on löytänyt edullisen lainan ilmaisen vertailumme avulla.

 • Valintamerkki Hae lainaa 60 000 € asti Ilmainen vertailu
 • Valintamerkki Tarjoukset jopa 23 pankilta Lainapäätös heti
 • Valintamerkki Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään Tarjouksia jopa 23 pankilta

Aloita lainavertailu tästä

Lainojen vertailu on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään

Arvioitu kuukausierä:

4.6
Perustuu 55 arvosteluun
powered by

Valitse laina, joka sopii juuri sinulle

Jos haet elämäsi ensimmäistä lainaa, voi lainatuotteiden ja käsitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa. Siksi olemme koostaneet alle yksinkertaistetun jaottelun eri tyyppisistä lainatuotteista käyttötarkoituksen mukaan.

Lainan koosta tai käyttötarkoituksesta riippumatta voit aloittaa lainahakemuksen tekemisen tästä:

VertaaEnsin.fi Lainan edut

Lainan hakeminen VertaaEnsin.fi-palvelussa on helppoa ja nopeaa.Täytä pyydetyt tiedot ja kilpailutamme yli 20 pankin lainatarjoukset puolestasi. Lainojen vertailu ja lainatarjousten vastaanottaminen eivät sido sinua lainan ottamiseen. Voit siis testata palveluamme ilman sitoumuksia.

 • Säästät aikaa – Lainahakemuksen täyttäminen netissä kestää vain muutaman minuutin. Konttorissa asiointia ei vaadita.
 • Saat lainapäätöksen usealta pankilta – Näet lainatarjoukset suoraan sivuillamme ilman erillistä yhteydenottoa rahoituslaitoksiin.
 • Helppolukuiset tulokset – Jokaisen lainan korko, kuukausierä ja ehdot on esitelty selkeästi ja vertailukelpoisesti.
 • Säästät rahaa – Vertailemme yli 20 vaihtoehtoa, joiden joukosta valitset helposti edullisimman lainan.
 • Palvelu on ilmainen – Lainavertailu ei lisää lainaasi kuluja, sillä saamme korvauksen vertailussa mukana olevilta yhteistyökumppaneilta.

Pankit, joiden lainat vertailemme

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Laina – Usein kysyttyä

Miten haen lainaa?

Lainan hakeminen netissä on helppoa. Kun haet lainaa verkkopalvelumme kautta, täytät vain yhden lainahakemuksen, mutta voit silti saada tarjouksia useammilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Hae lainaa seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä tietosi lainahakemukseen
 2. Vertailemme lainatarjoukset puolestasi
 3. Valitse edullisin tarjous
 4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 5. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Mitä tietoja lainahakemuksessa kysytään ja miksi?

Hakemuksessa kysytään muun muassa henkilötietoja sekä tulo- ja varallisuustietoja. Mahdollisimman tarkkojen tietojen antaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada edullinen lainatarjous.

Pankki voi varmentaa tietoja pyytämällä todisteen tuloista, eli esimerkiksi palkkakuitin tai eläkepäätöksen.

Miten lainojen vertailu käytännössä toimii?

Kun lähetät lainahakemuksen verkkosivustollamme, lähetämme sen eteenpäin 23 luotettavalle lainantarjoajalle (Santander, Nordax ja Avida). Järjestelmämme kerää heiltä saapuneet lainatarjoukset, ja koostaa näistä sinulle henkilökohtaisesti rakennetun yhteenvedon tarjouksista sopivuusjärjestyksessä. Tämä prosessi kestää noin yhden minuutin.

Saat meiltä tarvittaessa myös ilmaista lainaneuvontaa apua sopivan tarjouksen valitsemiseen soittamalla numeroon 010 271 7291. Myös yhteistyökumppanimme palvelevat sinua laina-asioissa aina suomeksi.

Voiko lainaa hakea rinnakkaishakijan kanssa?

Lainaa on mahdollista hakea joko yksin tai rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainahakemuksen tekee yhdessä esimerkiksi avio- tai avopuolison kanssa, on lainaa usein mahdollista saada enemmän. Myös korko voi olla matalampi, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan.

Miten lainan sähköinen allekirjoitus käytännössä tapahtuu?

Kirjaudu lainantarjoajan sivuille verkkopankkitunnuksillasi. Pankkisi lähettää tällöin tunnistetiedot lainantarjoajalle automaattisesti ja turvallisesti.

Jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, lähetetään molemmille hakijoille erillinen sähköinen allekirjoituspyyntö.

Milloin laina maksetaan tilille?

Laina on mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana, jos luotonmyöntäjä tarkistaa hakijan luottokelpoisuuden esimerkiksi Suomen Asiakastiedon rekisteristä. Suurempaa lainaa hakiessa on syytä varautua siihen, että rahojen saaminen kestää 1–3 arkipäivää.

Lainan hakuprosessia voi nopeuttaa myös omalla toiminnallaan, eli täyttämällä hakemuksen mahdollisimman huolellisesti ja varaamalla valmiiksi todisteen tuloista. Todisteeksi kelpaa esimerkiksi palkkakuitti, eläkepäätös tai yrityksen tilinpäätös. Näiden asiakirjojen avulla luotonantaja tarkistaa hakijan tulotason, ja niitä pyydetään yleisesti etenkin suurempien lainasummien kohdalla.

Millä korolla voin saada lainaa ja miksi tarjousten korko vaihtelee?

Kaikki vertailussamme mukana olevat lainat ovat vakuudettomia lainoja, joiden korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Henkilökohtainen luottokelpoisuutesi määrittelee lainan koron ja ehdot. Vertailemme puolestasi eri lainantarjoajien tarjoukset ja niiden korot.

Alhaisimmillaan lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia. Laajan vaihteluvälin vuoksi lainoja on tärkeä vertailla.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Kannattaako laina ottaa perinteisestä pankista vai netissä toimivalta rahoituslaitokselta?

Kaikki Suomessa toimivat rahoituslaitokset kuuluvat Finanssivalvonnan piiriin ja toimivat samoilla pelisäännöillä. Lainaa voi siis hakea turvallisesti yhteistyökumppaneiltamme.

Lainan korko ja kustannukset vaihtelevat myös perinteisissä pankeissa luottokelpoisuutesi mukaan. Pankista hankittava vakuudellinen laina on yleensä koroltaan edullisempaa, mutta toisaalta sitä voi olla vaikeampi hakea ja saada.

Netissä haettava vakuudeton laina on joustavampi vaihtoehto, jonka hakeminen on helpompaa ja joka maksetaan yleensä tilille nopeammin. Tällainen laina voikin olla hyvä ratkaisu etenkin silloin, kun lainaa tarvitsee nopealla aikataululla.

Voiko lainan maksaa takaisin etuajassa?

Kuluttajansuojalain mukaan lainan voi maksaa kokonaisuudessaan pois milloin tahansa, eikä tästä koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Lainan nopeampi takaisinmaksu säästää kokonaiskustannuksissa. Maksat korkoa vain siltä ajalta, kun laina on käytössä.

Voiko laina-aikaa pidentää?

Jos lainan takaisinmaksu tuottaa ongelmia, tarjoavat useat rahoituslaitokset mahdollisuutta maksuvapaisiin kuukausiin. Maksuvapaasta kuukaudesta tulee sopia ottamalla yhteyttä lainanantajan asiakaspalveluun. Jos maksuvapaa myönnetään, lainaa ei lyhennetä sovittuna kuukautena, mutta laina-aikaa vastaavasti pidennetään.

Mihin tarkoituksiin lainaa on mahdollista saada?

Kaikki palvelumme kautta myönnettävät lainat ovat nk. Vakuudettomia lainoja. Vakuudettomassa lainassa sinun ei tarvitse määrittää lainan käyttötarkoitusta, vaan voit käyttää lainan haluamallasi tavalla. Osa lainanmyöntäjistä voi kumminkin kysyä lainan käyttötarkoitusta ja käyttötarkoitus voi vaikuttaa saamaasi lainatarjoukseen.

Palvelussamme yleisimmin haetut lainan käyttötarkoitukset ovat:

Lisäksi yhdistämällä aiemmat lainasi yhdeksi lainaksi voit pienentää lainojen kokonaiskustannuksia. Tällöin maksat vain yhden lainan korkoja ja kuluja useamman lainan sijaan.

Miksi lainaa ei myönnetä?

Luotonmyöntäjä arvioi aina ennen lainapäätöksen tekemistä todennäköisyyden sille, että hakija pystyy maksamaan lainan takaisin ajallaan. Jos takaisinmaksua pidetään epätodennäköisenä, ei lainaa ole mahdollista saada.

Tarkkaa syytä lainahakemuksen hylkäämiselle ei yleensä kerrota, mutta useimmiten hylkäys liittyy epävakaaseen talous- tai työtilanteeseen. Lainan saamista vaikeuttavia riskitekijöitä ovat muun muassa hyvin nuori tai vanha ikä, pienet tulot sekä aikaisemmat ongelmat raha-asioiden hoidossa.

Jos olet saanut hylkäyspäätöksen yhdeltä lainantarjoajalta, voit löytää vertailustamme muita vaihtoehtoisia lainatarjouksia.

Miksi valita VertaaEnsin.fi lainan vertailijaksi?

Vertaa Ensin Suomi Oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden vertailuun erikoistunut toimija. Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia ja toimitilamme sijaitsevat keskellä Helsinkiä.

Yli kaksi miljoonaa kuluttajaa on käyttänyt palveluamme. Vertailumme hyödyntävät edistynyttä automaatiota ja algoritmejä parhaiden tarjousten löytämiseksi. Toimintamme perustuu yhteistyökumppaneilta saatuun palkkioon, joten vertailu on aina sinulle täysin maksutonta.


VertaaEnsin tiimi

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.