Lainavertailu on helppo ja turvallinen tapa säästää lainakuluissa

Ilmainen lainavertailumme on auttanut yli 300 000 suomalaista löytämään edullisen lainan.

 • Lainavertailun käyttö ei sido sinua mihinkään.
 • Voit saada lainatarjouksen jopa 23 pankilta.
 • Lainavertailun tekeminen kestää vain muutaman minuutin.

Aloita lainavertailu tästä!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Lainavertailu auttaa säästämään aikaa, rahaa ja vaivaa

🕒 Säästä aikaa – Lainavertailun avulla vertaat jopa yli 20 pankin lainatarjoukset yhdellä lainahakemuksella. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainavertailu vie vain muutaman minuutin.

💰Säästä rahaa – Ero lainavertailun kalleimman ja halvimman lainan kokonaiskustannuksissa voi olla jopa tuhansia euroja.

📈Helppolukuiset tulokset – Kunkin lainatarjouksen korko, kuukausierä, kokonaiskulut ja ehdot esitetään selkeästi ja vertailukelpoisesti.

💡Lainavertailu ei lisää lainaasi kuluja – Palvelu on ilmainen, koska saamme korvauksen lainavertailussa mukana olevilta yhteistyökumppaneilta. Lainatarjoukset ja niiden ehdot ovat samanlaisia kuin jos hakisit lainaa suoraan pankilta.

Lainavertailussa mukana olevat pankit

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Lainavertailun avulla säästät aikaa, rahaa ja vaivaa!

Kuinka paljon lainaa tarvitset?

Joskus elämä tuo eteen tilanteita, joissa tarvitaan nopeaa rahoitusapua. Kun tarvitset lainaa, löydät sopivan vaihtoehdon meiltä.

Lainaa 500 euroa

Lainaa laskun maksamiseen

500 euron laina on hyvä apu arjen yllättäviin menoihin, kuten laskujen maksuun, kun oma tilipussi ei ihan riitäkään. Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, ja rahat voivat olla tililläsi lähes heti. Kun haet 500 euron lainaa, kannattaa maksuaika pitää kohtuullisena, esimerkiksi enintään 3 vuotta eli 36 kuukausittaista maksuerää. Tällöin kuukausittainen maksuerä on noin 20 euroa. Voit myös maksaa lainan pois heti, kun taloutesi tila sen sallii.

Lainaa 1 000–5 000 euroa

Hae pienlainaa kodin remonttiin tai lomamatkaan.

Tarvitsetko rahaa kodin remonttiin, auton hankintaan tai lomamatkaan? Voit hakea pientä 1 000–5 000 euron lainaa, päätös lainasta tulee yleensä 1–2 päivän kuluessa. Muista valita lainasumma ja maksuaika siten, että ne sopivat tuloihisi. Esimerkiksi 5 000 € lainan kuukausittainen lyhennys 5 vuoden maksuajalla on noin 115 €/kk (yhteensä 6 900 €). 15 vuoden maksuajalla saman lainan lyhennys olisi noin 59 €/kk (yhteensä 10 620 €).

Lainaa 10 000–20 000 euroa

Hae 10 000 euron yhdistelylainaa

10 000 – 20 000 euron lainan yleisin käyttökohde on lainojen yhdistäminen. Sekä luottokorteissa että osamaksuissa korko on usein perinteistä lainaa korkeampi, ja tästä syystä ne kannattaa maksaa pois edullisemmalla yhdistelylainalla.

Myönteisen lainapäätöksen saamiseksi kannattaa suhteuttaa haettava lainasumma sekä maksuaikataulu omiin tuloihin. Jos kuukausittainen lainanlyhennys ylittää yli kolmanneksen käteen jäävistä tuloista, ei lainaa todennäköisesti myönnetä. Koska pankit käsittelevät jokaisen lainahakemuksen yksilöllisesti, kannattaa lainaa hakea vaikka tulot jäisivät laskennallisesti liian pieniksi.

Lainaa 30 000–40 000 euroa

Hae 30-40 000 euron lainaa esimerkkiksi ajoneuvohankintaan.

30 000 ja 40 000 euron vakuudettomissa lainoissa taustalla ovat yleensä aiemmin otetut korkeakorkoiset osamaksut ja lainat esim. remonttien tai ajoneuvohankintojen rahoittamiseksi.

Sekä lainan käyttötarkoituksella että hakijan tuloilla on huomattava merkitys siihen, myönnetäänkö lainaa vai ei. Jos uudella lainalla lyhennetään kalliimman koron omaavia lainoja, on lainan ottaminen ja myöntäminen taloudellisesti kannattava päätös. Tämän kokoluokan laina on mahdollista saada jopa 2 500 euron kuukausituloilla, jos tulot ovat säännöllisiä ja elinkustannukset pienet.

50 000 tai 60 000 euron laina

Toteuta isoja unelmia lainarahalla

Suurimpien lainasummien käyttökohteissa esiin nousevat yhdistelylainojen ohella asumisen ja vapaa-ajan unelmat. Vakuudettoman lainan avulla voi rahoittaa esimerkiksi kodin tai kesämökin hankkimisen syrjäseuduilta.

Usein kysyttyä lainavertailustamme

Miten vertailen lainoja?

Vertaile lainat seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä tietosi lainahakemukseen - välitämme tietosi yli 20 pankille.
 2. Vertailemme pankkien lainatarjoukset puolestasi ja esitämme vertailun tulokset helposti luettavassa muodossa sinulle.
 3. Valitse pankki, josta haluat hakea lainaa.
 4. Allekirjoita lainasopimus pankin kanssa sähköisesti.
 5. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Lainavertailun vaiheet 3–5 ovat valinnaisia.

Milloin lainat kannattaa vertailla?

Lainojen vertailu kannattaa aina kun olet hakemassa uutta lainaa. Myös vanhoja lainasopimuksia kannattaa verrata säännöllisesti. Jos saat lainatarjouksen, jonka korko tai käsittelykustannukset ovat alhaisemmat kuin nykyinen lainasi, voit säästää rahaa maksamalla vanhan lainan pois uudella lainalla.

Voinko vertailla lainoja ilman lainahakemusta?

Lainavertailu edellyttää aina lainahakemuksen täyttämistä.

Lainavertailun tulokset perustuvat pankeilta saatuihin yksilöllisiin lainatarjouksiin. Korot, kulut ja lainan ehdot perustuvat aina hakemuksen perusteella tehtyyn riskiluokitukseen.

Lainahakemuksen täyttäminen lainavertailua varten ei sido sinua lainatarjouksen vastaanottamiseen. Se on ainoastaan pyyntö saada pankilta tietoja, millä ehdoilla he olisivat valmiita myöntämään lainaa.

Kuinka usein voin tehdä lainavertailun?

Voit vertailla lainoja milloin haluat. On kuitenkin hyvä huomioida, että uuden lainavertailun tekeminen peruuttaa kaikki aiemmin saadut lainatarjoukset (rahoituslaitoksesta riippuen lainatarjoukset ovat voimassa enintään 40 päivää). Tämä voi johtaa uusien lainatarjousten ehtojen heikkenemiseen.

Tästä syystä lainavertailua ei suositella liian usein. Yleisenä nyrkkisääntönä on, että lainoja kannattaa vertailla kahden kuukauden välein. Varsinkin, jos tuloissasi on tapahtunut merkittäviä muutoksia lainavertailujen välillä, voi uusi vertailu auttaa sinua saamaan lainaa paremmilla ehdoilla.

Mitä tietoja lainavertailussa kysytään?

Lainavertailussa kysytään muun muassa henkilö-, tulo-, meno- ja varallisuustietoja. Näiden tietojen perusteella pankit arvioivat kykyäsi selviytyä lainan takaisinmaksusta. Mahdollisimman tarkkojen tietojen antaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada lainatarjous.

Pankki voi varmentaa tietoja pyytämällä todisteen tuloista, eli esimerkiksi palkkakuitin tai eläkepäätöksen.

Asiakaspalvelumme (yhteystiedot löydät sivun lopusta) avustaa sinua tarvittaessa lainavertailun vaatimien tietojen antamisessa. Myös lainavertailussamme mukana olevat pankit palvelevat sinua tarvittaessa.

Voiko työtön vertailla lainoja?

Lainavertailun toiminta perustuu siihen, että pankki voi myöntää sinulle lainatarjouksen. Lainatarjous on mahdollista saada vain, jos seuraavat vähimmäisehdot täyttyvät:

 • Vähintään 18 vuoden ikä (pankista riippuen ikäraja voi olla korkeampi)
 • Säännölliset (ja riittävät) työ- tai eläketulot
 • Ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä

Tarkat kriteerit vaihtelevat jonkin verran pankkien välillä.

Mitä lainoja voin vertailla?

Lainavertailullamme voit vertailla kaikenlaisia ja kaikenkokoisia vakuudettomia lainoja. Yleisimmät lainojen käyttötavat ovat yhdistelylainat, kulutusluotto, joustoluotto, remonttilaina ja autolaina.

Mitkä pankit ovat lainavertailussa?

Lainavertailussa mukana olevat rahalaitokset on lueteltu tällä sivulla osiossa "Lainavertailussa mukana olevat pankit".

Osa kumppaneistamme on ulkomaisia pankkeja ja lainanantajia, mutta ne kaikki toimivat Finanssivalvonnan valvonnassa samalla tavalla kuin suomalaiset pankit ja lainanantajat. Kaikki lainavertailukumppanimme tarjoavat asiakaspalvelua suomeksi, joten sinun ei tarvitse myöskään miettiä kieliasioita.

Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko?

Todellinen vuosikorko eroaa lainan nimellisestä korkoprosentista siten, että siihen on sisällytetty kaikki lainan kulut ja maksut. Toisin sanoen kaikki lainaan sisältyvät kulut on muutettu koroksi. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan:

 • lainan käsittelykulut
 • lainaa maksettaessa perittävät ilmoituskulut
 • avaus- ja palvelumaksut

EU-direktiivi 98/7/EY sekä kuluttajansuojalaki määräävät, että kaikkien kulutusluottoja ja muita lainoja myöntävien yrityksien täytyy ilmoittaa todellinen vuosikorko vertailukelpoisessa muodossa. Säännön on tarkoitus auttaa kuluttajaa vertailemaan lainoja puolueettomasti keskenään ja paljastamaan ns. piilokustannukset.

Kuka tarjoaa tämän lainavertailun?

Vertaa Ensin Suomi Oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden vertailuun erikoistunut toimija. Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia ja toimitilamme sijaitsevat Helsingin keskustassa.

Yli kaksi miljoonaa kuluttajaa on käyttänyt verkkopalveluamme. Lainavertailumme hyödyntävät edistynyttä automaatiota, jotta sinä voit löytää edullisen lainan itsellesi. Toimintamme perustuu yhteistyökumppaneilta saatuun palkkioon, joten vertailu on aina sinulle täysin maksutonta.


Mikä on laina?

Lainalla viitataan yleisesti luotto- tai velkasopimukseen, jossa osapuolina ovat lainanantaja ja lainanottaja. Yleisimmin lainanantaja on pankki tai muu rahoituslaitos ja lainaottajana toimii yksityishenkilö.

Rahalainassa lainanantaja myöntää ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi sovittuja ehtoja vastaan. Näitä ehtoja ovat mm. vakuudet (tai vakuuden puute), lainatun pääoman takaisinmaksu sovitussa ajassa, lainatusta pääomasta saatava korvaus eli korko sekä erilaiset avaus- ja käsittelymaksut, joilla katetaan lainanantajalle muodostuvia kustannuksia. Lainanottaja voi hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen, eikä lainantarjoajan tekemä tarjous sido ottamaan lainaa. Hyväksyessään lainanantajan lainarjouksen kuluttaja sitoutuu lainan ehtoihin.

Laina voi olla nk. kertalaina (koko lainasumma on nostettavissa kerralla) tai nk. joustolaina (lainasummasta voi nostaa vain osan tai lainaa voi nostaa osissa).

Lainaa on saatavilla useissa eri muodoissa, kuten pankkilainat, luottokortit, osamaksusopimukset sekä erilaiset rahoitukset (auto- tai venerahoitus).

Millaisia lainoja on olemassa?

Jos haet elämäsi ensimmäistä lainaa, voi lainatuotteiden ja käsitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa. Siksi olemme koostaneet alle yksinkertaistetun jaottelun erityyppisistä lainatuotteista käyttötarkoituksen mukaan.

 • Laina on yleiskäyttöinen rahoitusratkaisu arjen odottamattomiin menoihin. Perinteisessä lainassa lainasumma nostetaan aina kokonaisuudessaan. Laina voi olla yleiskäyttöinen pankkilaina tai käyttötarkoitukseltaan tarkemmin määritelty (esim. autolaina, mökkilaina tai remonttilaina).
 • Joustoluotto viittaa lainaan, jossa nostat myönnetystä lainasta vain tarvitsemasi määrän ja suoritat kuluja ainoastaan nostamastasi määrästä. Joustoluotto käyttäytyy siis kuten luottokortti, mutta ilman korttia.
 • Ja jos sinulla on edeltäviä lainoja, voit vähentää lainojen kustannuksia joko kilpailuttamalla lainasi tai yhdistämällä lainasi yhdistelylainan avulla.

Mitä varten lainaa voi saada?

Palvelussamme yleisimmin haetut lainan käyttötarkoitukset ovat:

Lisäksi yhdistämällä aiemmat lainasi yhdeksi lainaksi voit pienentää lainojen kokonaiskustannuksia. Tällöin suoritat vain yhden lainan korkoja ja kuluja useamman lainan sijaan.

Miten lainan korko muodostuu?

Henkilökohtainen luottokelpoisuutesi määrittelee lainan koron ja ehdot.

Alhaisimmillaan lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Kuka voi hakea lainaa?

Vakuudeton laina tarkoittaa, että et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajaa lainan myöntämistä varten. Riittää kun olet vähintään 18 vuotias, ja että sinulla on säännölliset ja riittävät kuukausitulot sekä moitteettomat luottotiedot.

Milloin laina on tililläni?

Lainan tilitysaika vaihtelee lainasummasta riippuen.

Pienissä lainoissa (500 - 5 000 €) lainan saa nopeimmillaan jopa 5 tunnissa.

Suurempien lainojen käsittelyajat ovat pääsääntöisesti 1–2 pankkipäivää.

Lainan hakuprosessia voi nopeuttaa myös omalla toiminnallaan, eli täyttämällä hakemuksen mahdollisimman huolellisesti ja varaamalla valmiiksi todisteen tuloista. Todisteeksi kelpaa esimerkiksi palkkakuitti tai eläkepäätös. Näiden asiakirjojen avulla luotonantaja tarkistaa hakijan tulotason, ja niitä pyydetään yleisesti etenkin suurempien lainasummien kohdalla.

Miten lainaa lyhennetään?

Lainan lyhennys tapahtuu tasaerissä. Kaikki takaisinmaksuerät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja lainan takaisinmaksuaika on tarkalleen määritelty. Toisin sanoen, lainaa nostettaessa on jo tiedossa takaisinmaksun viimeisen maksuerän päivämäärä.

Lainalaskurimme avulla pystyt arvioimaan kuukausittaisen lyhennyksen suuruuden eri lainasummilla ja laina-ajoilla.

Kuinka pitkä laina-aika on?

Laina-aika määrittää ajan, jossa laina suoritetaan kokonaisuudessaan takaisin luotonmyöntäjälle. Yksilöllinen lyhennyssuunnitelma ja laina-aika sovitaan aina pankin kanssa. Lyhimmillään laina-aika on 1 vuosi ja pisimmillään 15 vuotta.

Lainan lyhennys alkaa tavallisesti lainan myöntämisestä seuraavana kuukautena.

Miten haen lainaa?

Lainan hakeminen netistä on tehty hyvin yksinkertaiseksi. Täytä hakulomakkeessa kysytyt taustatiedot, tutustu saamiisi lainatarjouksiin, ja lopuksi hyväksy mielestäsi paras tarjous. Tämän jälkeen pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen sähköisesti.

Ennen lainan hakemista omaa taloutta kannattaa tarkastella mahdollisimman objektiivisesti. Kykenetkö lyhentämään lainaa säilyttäen nykyiset elintapasi ja harrastuksesi? Entä mitä tapahtuu jos sinä tai puolisosi menettää työpaikan?

Jos taloutesi on kunnossa, ei lainan hakeminen ja saaminen yleensä aiheuta ongelmia. Vastaavasti, jos lainanmyöntäjällä on epäilyksiä takaisinmaksukyvystä, jää lainatarjous usein myöntämättä. Perinteisen 50/30/20-budjetointisäännön mukaisesti lainojen kuukausittaisen lyhennyksen ei tulisi ylittää 20 % nettotuloista ja yli kolmanneksen osuus tarkoittaa tilannetta, jossa taloudelliset riskit ovat hyvin suuret. Tällaisessa tilanteessa onkin hyödyllistä tarkastella omia tuloja ja menoja, ja tarvittaessa hakea alkuperäistä hakemusta pienempää lainasummaa ja/tai pidempää laina-aikaa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.