Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Laina on lainanantajan ja lainanhakijan välinen sopimus, ja tarkoittaa rahavelkaa. Lainassa voi olla panttina jokin vakuus, mutta laina voi olla myös vakuudetonta.

Laina maksetaan takaisin yleensä korkojen kera. Korko on etukäteen sovittu osuus lainasta, ja vaihtelee lainasummasta riippuen. Useimmiten nimelliskorkoon lisätään esimerkiksi 3 kk euribor. Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät lainaa, ja perivät usein lainan koron lisäksi muitakin kustannuksia. Jotta saat edullisimman lainan, on eri lainojen vertailu tärkeää. Kuluttajasuojalain mukainen todellinen vuosikorko ilmoitetaan prosenttiosuutena lainasummasta.

Sopivimman lainan löytämiseksi hakijan tulee arvioida haettavan lainan määrää, maksuaikaa sekä sopivaa lainatyyppiä. Pankit tarjoavat usein vakuudellista lainaa pienellä korolla, ja se sopii hyvin esimerkiksi asuntolainoihin ja muihin suuriin sijoituksiin tai hankintoihin. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että hakija antaa lainan vastineeksi vakuuden, minkä tarkoitus on suojata lainanmyöntäjää mahdollisilta luottotappioilta.

Mikäli kyseessä on pienemmän hankinnan rahoittaminen, tai lainanhakija ei halua tai pysty antamaan vakuuksia haettavalle lainasummalle, tarjoavat pankit ja rahoitusyhtiöt myös vakuudettomia lainoja.

Vakuudettoman lainan hakeminen ei yleensä edellytä pankissa käymistä, vaan voit hakea lainaa netistä. Saat lainapäätöksen yleensä nopeasti ja rahat tilillesi välittömästi.

Pankit vaativat usein asiakkuutta eivätkä myönnä lainaa muille kuin omille asiakkailleen. Muut rahoitusyhtiöt ja lainantarjoajat kuin pankit myöntävät lainaa käytännössä kaikkien pankkien asiakkaille, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja hakija täyttää lainaehdot.

Vakuudettomia lainoja kutsutaan yleensä kulutusluotoiksi. Kulutusluotot ovat joko kertaluottoja ja tai joustoluottoja. Joustoluotto tarkoittaa, että lainanhakija saa käyttöönsä tietyn määrän luottoa tilille, jolta hän voi nostaa luotto osissa tarvittaessa, myönnetyn luottosumman sallimissa rajoissa. Kertalainan saa nimensä mukaisesti kerralla tilille.

Joustoluotto voi olla sopiva vaihtoehto silloin kun kokonaiskustannuksia rahoitettavalle kohteelle on vaikea arvioida. Voit nostaa joustoluottoa käyttöön yleensä ilman uutta hakemusta. Luotto vapautuu uudelleen käyttöösi, kun se maksetaan pois. Nostetulle luotolle maksetaan aina korkoa. Kuukausittain takaisinmaksettava summa on pitkälti kuluttajan itsensä päätettävissä.

Kulutusluotto on oikeastaan kattotermi vakuudettomille lainoille. Myös pikalainat ovat kulutusluottoja, mutta laina-aika on tyypillisesti lyhyt ja lainasummakin pieni.

Erityyppisillä lainoilla on omat hyvät ja huonot puolensa. Vakuudellisten lainojen etuna on, että lainaa saa matalammalla korolla. Vakuudettoman lainan todellinen vuosikorko on yleensä hieman korkeampi.

Kun tarvitset lainaa, mieti onko sinulla vakuuksia. Lainan vakuus voi olla esimerkiksi asunto-osake, mökki tai muu omaisuus. On myös mahdollista saada vakuudetonta lainaa. Lainan todellinen vuosikorko vaihtelee lainatyypin mukaan.

Yleensä jokainen lainantarjoaja vaatii täysi-ikäisyyden tai muun ikärajan, säännölliset tulot sekä asuinpaikan Suomessa. Joskus myös vaaditaan kyseisen pankin asiakkuus.

Netissä toimivista pankeista lainaa saa usein helpommin. Tällaista lainaa varten voit olla minkä tahansa pankin asiakas. Kun haet lainaa netistä, tarjonnan laajuus voi yllättää.

Suomen lainamarkkinoilla on useita kymmeniä lainantarjoajia. Kun haet lainaa, on tärkeää kilpailuttaa ja vertailla. Älä haaskaa omaa aikaasi etsimällä tietoa lainasta. Me teemme sen puolestasi. Lainavertailumme on lainan kaikki kulut huomioiva. Täytä hakemus nopeasti ja vaivattomasti sivuillamme tai vain tutustu lainamarkkinaan.

Nordea, OP, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken ovat tunnettuja pankkeja, jotka tarjoavat lainaa sekä konttoriverkoston. Muita rahoituslaitoksia ja lainantarjoajia ovat esimerkiksi Bigbank, Santander, Euroloan, Luottoraha, Nopsalaina, Credit24, Risicum, OK Money ja Bank Norwegian, Credento. Näillä lainantarjoajilla ei ole tyypillisesti fyysisiä asiakaspalvelupisteitä tai konttoreita, vaan palvelu tapahtuu sähköisesti netissä.

Vakuudettoman lainan määrä vaihtelee 1000 eurosta jopa 60 000 euroon. Useimmat lainantarjoajat myöntävät lainaa usein 10 000 euroon asti.

Lainasumman lisäksi laina-aika vaihtelee eri tarjoajien välillä. Takaisinmaksuaika suurelle lainasummalle voi olla useita vuosia. Kun laina-aika pitenee, niin samalla kustannukset myös kasvavat. Lainalaisuus on, että ylimääräisiä kuluja syntyy viivästymisestä ja maksuaikataulun muutoksista.

Korkoa kertyy nopeasti jo lyhyemmälläkin ajalla ja pienellä summalla, joten lainantarjoajia ja lainatuotteita kannattaa vertailla. Joissakin tapauksissa lainaa voi saada kuitenkin ilman korkoa tai kuluja. Esimerkiksi jotkut pikavippiyritykset tarjoavat uusille asiakkaille ensimmäisen kuukauden ajan pikavipin ilman korkoa.

Jotkut lainantarjoajat hinnoittelevat koron lainasumman mukaan. Esimerkiksi Santanderilla yli 40 000 euron lainan nimelliskorko on pienenmpi kuin 20 000 euron lainan.

Rahoitusvertailumme lainalaskurin avulla voit kätevästi määrittää ja laskea itsellesi parhaan lainan pienellä korolla. Määrittele ensin lainan käyttötarkoitus (esimerkiksi remontti tai auto), haettava lainasumma ja laina-aika, työsuhteesi ja palkkasi, siviilisäätysi sekä nykyiset asiakassuhteesi pankkeihin Suomessa, ja näet sinulle parhaiten sopivat lainavaihtoehdot.

Lainalaskurin tuloksia on helppo vertailla esimerkiksi koron, kustannusten, todellisen vuosikoron sekä maksuajan perusteella. Näin löydät itsellesi edullisimman ja sopivimman vaihtoehdon.

Lainan todellinen vuosikorko kannattaa ehdottomasti tarkistaa, sillä se kertoo lainan kokonaiskustannukset muutettuna vuotuiseksi koroksi. Lainavertailussamme todelliseen vuosikorkoon on aina sisällytetty kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Muista kuitenkin, että lyhyen laina-ajan kustannukset tulevat parhaiten esiin lainan kokonaiskustannuksessa.

Näytämme vertailussamme myös tämänhetkiset tarjoukset sekä mm. tervetuliaisedut uusille asiakkaille. Vertaile rahoitusvaihtoehdot ja löydä paras laina. Saat alustavan arvion kaikkien lainojen kuluista yhdellä hakemuksella. Hae heti minkä tahansa lainan tiedot vertailustamme.

Mieti ensin, miten paljon haluat lainata ja millä aikataululla pystyt maksamaan lainasi takaisin. Järkevän lainasumman valinta riippuu hakijan taloudellisesta tilanteesta. Muista kuitenkin, että jotkut lainanmyöntäjät määrittelevät hinnoittelun hakijakohtaisesti. Lainansaantiin vaikuttavat luottotietosi, ja lisäksi mm. tulosi ja ikäsi voivat vaikuttaa lainan korkoon ja kustannuksiin.

Esimerkiksi vertaislainoissa lainanmyöntäjä määrittelee hakijalle ns. riskiluokituksen, minkä perusteella lainan korko ja muut kustannukset muodostuvat.

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, joten kannattaa tutustua eri tuotteisiin ja niiden kustannuksiin huolella. Jotkin rahoitusyhtiöt saattavat mainostaa tarjoavansa esimerkiksi täysin korotonta lainaa, mikä tarkoittaa usein, että silloin lainassa on muita kuluja kuten suuret nosto- tai avausmaksut tai kuukausittainen tilinhoitokulu.

Puolestaan lainat, jotka mainostavat etteivät peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, saattavat sisältää suhteellisen korkean koron. Varsinkin pienissä lainasummissa kiinteät nosto- ja laskutuskulut nousevat suhteellisen suuriksi kustannuseriksi. Suurissa lainasummissa on taas tärkeämpää kiinnittää huomiota korkoon ja lainan voi ottaa pitkällä maksuajalla.

Kun olet löytänyt itsellesi sopivimman lainavaihtoehdon vertailustamme, on hakeminen helppoa: painamalla "jatka" -nappia ja pääset suoraan lainanmyöntäjän sivuille, jossa voit tehdä hakemuksen tai ottaa yhteyttä pankkiin ja tutustua tarkemmin lainatuotteeseen. Löydät lainantarjoajien sivuilta myös lisää tietoa kyseisestä lainatuotteesta.

Muista, että lainarahalla tehtäviä hankintoja tulee harkita huolella, ettei joudu ongelmiin takaisinmaksun kanssa. Jos omat rahat eivät riitä, kannattaa aina pohtia tarvitsetko kyseistä hankintaa niin kovasti, että säästäminen ei voi odottaa ja hankinta on tehtävä lainarahalla.

Suuria hankintoja ja menoeriä kuten auton ostoa tai remontin tekoa on perusteltua ja järkevää rahoittaa lainarahalla. Varsinkin jos auton tai remontin tarve on välttämätön esimerkiksi työssäkäynnin tai asumisen kannalta. Remonttikustannukset sekä auton hinta ovat tyypillisesti useita tuhansia euroja. Monella ei ole sellaisia säätöjä tallessa. Ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei kuitenkaan missään nimessä kannata maksaa lainarahalla. Tärkeintä on tehdä selväksi, onko harkinta oikeasti tarpeellinen ja kestääkö oma taloustilanne lainan takaisinmaksun.

Laina-aika tulee myös mitoittaa realistiseksi itselleen. Hae lainaa itsellesi sopivalla kuukausierällä. Jos lainan takaisinmaksun kanssa tulee ongelmia, on kannattavinta ottaa heti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella itselleen uusi maksuaikataulu. Takaisinmaksettava kokonaissumma riippuu maksuaikataulusta. Voit aina maksaa lainasi nopeammin kuin olit suunnitellut. Velkaantuneisuus on nykypäivänä yhä tyypillisempää ja maksuhäiriömerkintöjen määrät kasvavat Suomessa tasaisesti.

Takaisinmaksusuunnitelma on hyvä olla valmiina jo lainan hakuvaiheessa. Sitä ei kuitenkaan ole koskaan liian myöhäistä tehdä. Älä aseta itsellesi liian tiukkaa aikataulua, ettei maksamisen kanssa tule ongelmia. Jos pystyt maksamaan lainan aiemmin pois, se on aina mahdollista. Vuodessa takaisinmaksettava kokonaissumma kannattaa pitää mahdollisimman suurena.

Lainan lyhennyksen myöhästymisestä voidaan periä kuluttajasuojalain mukainen viivästyskorko. Kyseinen korko on 7%.

Maksusuunnitelman lisäksi on hyvä budjetoida myös muut menot ja karsia turhia kuluja. Myöskään lisätulojen hankkimisesta ei ole haittaa: ehkäpä voisit tehdä hieman ylityötunteja, vuokrata asuntoa tai huonettasi AirBnbssä, tai myydä vanhoja käyttämättömiä vaatteita ja tavaroita esimerkiksi huuto.netissä. Voit käyttää budjetin suunnitteluun esimerkiksi excel-taulukkoa. Budjetointi on aina fiksua, vaikka sinulla ei olisikaan lainaa maksettavanasi.