Vertaa lainoja 60 000 € asti – Lainavertailu netissä on helppo ja luotettava tapa säästää

Jo yli 300 000 suomalaista on löytänyt edullisen lainan ilmaisen vertailumme avulla.

 • Valintamerkki Hae lainaa 60 000 € asti Ilmainen vertailu
 • Valintamerkki Tarjoukset jopa 23 pankilta Lainapäätös heti
 • Valintamerkki Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään Tarjouksia jopa 23 pankilta

Aloita lainavertailu tästä

Lainojen vertailu on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Perustuu 92 arvosteluun
powered by

VertaaEnsin.fi vertaa lainat puolestasi

Lainan hakeminen VertaaEnsin.fi-palvelussa on helppoa ja nopeaa. Täytä pyydetyt tiedot ja kilpailutamme yli 20 pankin lainatarjoukset puolestasi. Lainojen vertailu ja lainatarjousten vastaanottaminen eivät sido sinua lainan ottamiseen. Voit siis testata palveluamme ilman sitoumuksia.

 • Säästät aikaa – Lainahakemuksen täyttäminen netissä kestää vain muutaman minuutin. Konttorissa asiointia ei vaadita.
 • Saat lainapäätöksen usealta pankilta – Näet lainatarjoukset suoraan sivuillamme ilman erillistä yhteydenottoa rahoituslaitoksiin.
 • Helppolukuiset tulokset – Jokaisen lainan korko, kuukausierä ja ehdot on esitelty selkeästi ja vertailukelpoisesti.
 • Säästät rahaa – Vertailemme yli 20 pankin lainatarjoukset. Ero vertailumme kalleimman ja halvimman lainan kustannuksissa voi olla jopa tuhansia euroja.
 • Palvelu on ilmainen – Lainavertailu ei lisää lainaasi kuluja, sillä saamme korvauksen vertailussa mukana olevilta yhteistyökumppaneilta.

Valitse laina, joka sopii juuri sinulle

Jos teet elämäsi ensimmäistä lainavertailua, voi lainatuotteiden ja käsitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa. Siksi olemme koostaneet alle yksinkertaistetun jaottelun eri tyyppisistä lainatuotteista käyttötarkoituksen mukaan.

 • Laina eli luotto on yleiskäyttöinen rahoitusratkaisu arjen odottamattomiin menoihin.
 • Kulutusluotto nimensä mukaisesti tarjoaa luottoa arjen hankintoihin.
 • Vakuudeton laina mahdollistaa unelmien, kuten häiden tai lomamatkan toteuttamisen.
 • Joustoluottoa voit käyttää esimerkiksi auton tai remontin rahoitukseen. Nostat myönnetystä lainasta vain tarvitsemasi määrän.
 • Ja jos sinulla on edeltäviä lainoja, voit vähentää lainojen kustannuksia joko kilpailuttamalla lainasi tai yhdistämällä lainasi yhdistelylainan avulla.

Lainan koosta tai käyttötarkoituksesta riippumatta voit aloittaa lainahakemuksen tekemisen tästä:

Pankit, joiden lainat vertailemme

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainavertailu – Usein kysyttyä

Miten vertailen lainoja?

Lainojen vertailu netissä on helppoa. Kun haet lainaa verkkopalvelumme kautta, täytät vain yhden lainahakemuksen, mutta voit silti saada tarjouksia useammilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Vertaile lainat seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä tietosi lainahakemukseen - välitämme tietosi yli 20 pankille.
 2. Vertailemme pankkien lainatarjoukset puolestasi
 3. Valitse pankki josta haluat hakea lainaa.
 4. Allekirjoita lainasopimus pankin kanssa sähköisesti
 5. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Mitä tietoja vertailussa kysytään ja miksi?

Lainavertailussa kysytään muun muassa henkilötietoja sekä tulo- ja varallisuustietoja. Näiden tietojen perusteella pankit arvioivat kykyäsi selviytyä lainan takaisinmaksusta. Mahdollisimman tarkkojen tietojen antaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada lainatarjous.

Pankki voi varmentaa tietoja pyytämällä todisteen tuloista, eli esimerkiksi palkkakuitin tai eläkepäätöksen.

Miten lainojen vertailu käytännössä toimii?

Kun lähetät lainahakemuksen verkkosivustollamme, lähetämme sen eteenpäin 23 luotettavalle lainantarjoajalle (Santander, Nordax ja Avida). Järjestelmämme kerää heiltä saapuneet lainatarjoukset, ja koostaa näistä sinulle henkilökohtaisesti rakennetun yhteenvedon tarjouksista sopivuusjärjestyksessä. Tämä prosessi kestää noin yhden minuutin.

Saat meiltä tarvittaessa myös ilmaista lainaneuvontaa apua sopivan tarjouksen valitsemiseen soittamalla numeroon 010 271 7291. Myös yhteistyökumppanimme palvelevat sinua laina-asioissa aina suomeksi.

Miksi lainan korko ja sivukulut kannattaa vertailla?

Alhaisimmillaan vakuudettoman lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia. Laajan vaihteluvälin vuoksi lainoja on tärkeä vertailla, sillä jo pienilläkin lainasummilla erot lainan kokonaiskuluissa voivat nousta huomattavaksi eri vaihtoehtojen välillä.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Vertailemme puolestasi eri lainantarjoajien tarjoukset ja niiden korot helposti yhdellä hakemuksella.

Kannattaako laina ottaa perinteisestä pankista vai netissä toimivalta rahoituslaitokselta?

Kaikki Suomessa toimivat rahoituslaitokset kuuluvat Finanssivalvonnan piiriin ja toimivat samoilla pelisäännöillä. Lainaa voi siis hakea turvallisesti yhteistyökumppaneiltamme.

Lainan korko ja kustannukset vaihtelevat myös perinteisissä pankeissa luottokelpoisuutesi mukaan. Pankista hankittava vakuudellinen laina on yleensä koroltaan edullisempaa, mutta toisaalta sitä voi olla vaikeampi hakea ja saada.

Netissä haettava vakuudeton laina on joustavampi vaihtoehto, jonka hakeminen on helpompaa ja joka maksetaan yleensä tilille nopeammin. Tällainen laina voikin olla hyvä ratkaisu etenkin silloin, kun lainaa tarvitsee nopealla aikataululla.

Miksi valita VertaaEnsin.fi lainan vertailijaksi?

Vertaa Ensin Suomi Oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden vertailuun erikoistunut toimija. Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia ja toimitilamme sijaitsevat keskellä Helsinkiä.

Yli kaksi miljoonaa kuluttajaa on käyttänyt verkkopalveluamme. Lainavertailumme hyödyntävät edistynyttä automaatiota, jotta sinä voit löytää edullisen lainan itsellesi. Toimintamme perustuu yhteistyökumppaneilta saatuun palkkioon, joten vertailu on aina sinulle täysin maksutonta.


VertaaEnsin tiimi

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.