Valitse vertailusta paras määräaikaistalletus

Vertaile määräaikaistalletusten korkoja
Pankki Talletusaika vähintään Minimitalletus Korko
Bigbank Määräaikaistalletus 1 kk 1 000 € 2,50-3,25 % talletusajasta riippuen
Hypo Määräaikaistalletus 6 kk 10 000 € 2,70–3,20 % talletusajasta riippuen
S-Pankki Määräaikaistili 1 kk 500 € Ei määritelty
POP-Pankki Määräaikaistalletus 3 kk Ei määritelty Ei määritelty
Alisa Pankki Määräaikaistalletus 6 kk 500 € 2,75-3,10 % talletusajasta riippuen

Taulukon tiedot on tarkistettu elokuussa 2023. Jos haluaa saada varoilleen parempaa tuottoa, näitä voi saada esimerkiksi osakesäästötililtä.

Mikä on määräaikaistalletus?

Määräaikaistalletus on yksinkertainen tapa tallettaa suurempia summia. Talletuksen kesto voi vaihdella kuukausista vuosiin. Mitä pidempi talletusaika, sitä parempi korko yleensä on.

Määräaikaistalletuksia voi tehdä kertatalletuksena tai kuukausittain. Jotkut pankit edellyttävät vähimmäissummaa, usein noin 1 000 euroa. Toiset pankit mahdollistavat pienemmät talletukset.

Pieniäkin summia, kuten 50 € kuukaudessa, voi tallettaa korkoa varten. Korko voidaan maksaa vuosittain toiselle tilille tai jättää kasvamaan tilille, hyödyntäen korkoa korolle -ilmiötä. Korko voidaan laskea päiväsaldolle, kuukausisaldolle tai alimmalle saldolle. Korko maksetaan vuosittain tai talletusajan päättyessä.

Määräaikaistalletus on varma tapa saada sovittu korko, vaikka markkinat heiluisivat epävakaina aikoina. Lisäksi talletussuoja takaa, että rahasi ovat turvassa pankin ongelmatilanteessa. Huono puoli on, että rahoja ei välttämättä saa käyttöön ilman lisämaksua.

Mitä pitää tietää talletusehdoista?

Lue talletusehdot tarkkaan, ne vaikuttavat tuottoon. Jos tarvitsetkin yllättäen rahaa, pankki voi veloittaa nostosta. Tämä voi olla tietyn prosenttiosuuden noston määrästä. Huomio myös, että talletustililtä saatavasta tuotosta peritään automaattisesti 30 % lähdevero.