Danske Bank – lainat ja luottokortit

Danske Bank on Suomessa toimiva liikepankki. Suomen pankki on tanskalaisen Danske Bank -konsernin sivuliike. Suomen lisäksi Danske Bank -konserni toimi 16 maassa vuonna 2019. Danske Bankilla on Suomessa noin miljoona henkilöasiakasta. Voit vertailla eri pankkien luottokortteja ja lainoja vertailujemme avulla.

Danske Bankin asiakaspalvelunumero on 0200 2580 (pvm/mpm). Ulkomailta soitettaessa numero on​​ +358 200 2580. Asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-20 ja la klo 10-16. Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä myös verkkosivujen chat-palvelun kautta. Pankin asiakkaat voi lisäksi sopia verkkotapaamisia pankkialan asiantuntijoiden kanssa.

Perustietoa Danske Bankista

Danske Bank tarjoaa kattavia pankkipalveluita henkilö-, yritys-, ja yhteisöasiakkaille 16 maassa. Suomessa sillä on noin miljoona henkilöasiakasta ja 90 000 yritys- ja yhteisöasiakasta. Danske Bank tarjoaa laajan valikoiman lainoja ja luottokortteja kuluttajille. Pankki tarjoaa yhteistyössä Finnairin ja K-Plussan kanssa yhdistelmäluottokortteja, joissa on erilaisia kanta-asiakasetuja, kuten maksutapaetuja tai bonuksia. Monissa Danske Bankin luottokorteissa on ulkomaan matkavakuutus sekä ostoturvavakuutus. Danske Bankilla on laaja valikoima lainoja sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Voit vertailla pankin luottokortteja ja lainoja muiden tarjoajien rahoitustuotteisiin vertailuissamme.

Danske Bank perustettiin vuonna 1871 Tanskassa ja se on toiminut pitkään Tanskan suurimpana pankkina. 1990-luvulta lähtien pankki on laajentanut toimintaansa myös muihin Pohjoismaihin. Suomeen Danske Bank saapui ostamalla Sampo Pankin vuonna 2006 Sampo-konsernilta. Vuonna 2012 Danske Bank –nimi otettiin käyttöön kaikissa konserniin kuuluvissa toimipaikoissa. Danske Bank – konsernilla on toimintaa 16 eri maassa; Suomessa, muun muassa Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Latviassa, Virossa, Liettuassa, Iso-Britanniassa, Irlannissa, Pohjois-Irlannissa, Puolassa, Saksassa, Venäjällä ja Luxemburgissa. Konsernilla on noin 3,8 miljoonaa henkilöasiakasta ja 19 000 pankkialan ammattilaista palkkalistoillaan.

Danske Bank laina

Danske Bank laina

Tältä sivulta löydät tietoa Danske Bankin lainoista ja muista rahoitustuotteista sekä ohjeet kuinka voit vertailla eri luottotuotteita myös muilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Danske Bank tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lainatuotteita, joista löydät tietoa alta.

VertaaEnsin tarjoaa sinulle mahdollisuuden vertailla yli 20 pankin laina- ja rahoitustuotteet. Näin näet helposti millainen luottoratkaisu sopii sinulle. Voit verrata esimerkiksi Danske Bankin joustoluottoa ja näet selkeästi vertailun luottojen välillä. Danske Bankin rahoitustuotteisiin kuuluu myös osakesäästötili . Voit verrata Dansken osakesäästötiliä muihin markkinoilla oleviin tileihin ilmaisella osakesäästötilien vertailutyökalulla.

Vertaile lainat muutamassa minuutissa, helposti ja sitoumuksetta

Näet kaikki tulokset listassa

Tärkeää tietoa Danske Bankin lainoista

Danske Bankin lainatuotteet

Danskella on ison pankin tapaan tarjolla useita eri lainatuotteita. Osaan lainoista pankki vaatii vakuudeton, osa on vakuudettomia lainoja. Danske Bankin tarjoamia vakuudettomia kulutusluottoja ovat esimerkiksi käyttölaina ja haavelaina. Vakuudellinen laina on esimerkiksi kertalaina, joka voidaan ottaa jos asiakkaalla on tarjota vakuudeksi vaikkapa asunto-omaisuutta.

Kuka voi hakea Danske Bankilta lainaa?

Vakuutonta lainaa voi hakea Danske Bankin asiakkaat, joilla on säännölliset tulot. Tämän lisäksi pankki tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot ja edellytyksenä on usein myös säännöllisen palkkatulo Danske Bankin tilille. Tämän lisäksi Danske Bank kertoo tarkastelevansa luottoa myöntäessään pankin luotonhakijasta asiakassuhteen perusteella tallentamia asiakastietoja (esim. maksuliiketietoja).

Kun lainaa haetaan, käytännössä ainakin seuraavien kriteerien tulee täyttyä lainaa hakiessa:

  • Täysi-ikäisyys
  • Suomalainen henkilötunnus
  • Säännölliset tulot
  • Ei luottohäiriöitä

Lainan hakeminen on ilmaista eikä velvoita lainaottamiseen. VertaaEnsin vertailee puolestasi jopa yli 20 pankin lainatuotteet. Tee vertailu ennen kuin haet lainaa, niin löydät itsellesi parhaan tarjouksen

Danske käyttää tämän lisäksi lainanhakukriteereinä omaa kanta-asiakaspalveluaan, joissa on erilaisia etutasoja. Etutasot vaihtelevat asiakkaan käytön mukaan, ja etutaso on sitä korkeampi mitä enemmän pankin palveluja käyttää. Korkeammilla etutasoilla lainan hinta ja edut voivat olla halvempia. Jo myönnetyn laina ehdot ja edut eivät muutu etutason vaihtuessa lainasopimuksen voimassaoloaikana. Danske Bank toimii lisäksi yhteistyössä joidenkin ammattiliittojen kanssa. Esimerkiksi Akavan jäsenet saavat Danskelta hyviä etuja, joten nämä kannattaa huomioida.

Danske Bank haavelaina

Haavelaina on vakuudeton laina, jota voi käyttää omiin rahoitustarpeisiin. Haavelaina sopii henkilölle, joka ei halua antaa lainalle vakuutta ja tarvitsee maksimissaan 10 000 euron rahoituksen. Haavelainan minimisumma on yleensä 5000 euroa.

-Haavelaina on normaali kulutusluotto, jota voi käyttää esimerkiksi kodin remonttiin, matkustamiseen, auton vaihtoon tai normaaliin kulutukseen. Haavelainaa voi hakea yksin tai yhdessä kanssahakijan kanssa. Jos hakijoita on kaksi, haavelainan maksimilainamäärä on 20 000 euroa.

Haavelaina nostetaan kerralla tilille, ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla. Lainan eräpäivän saa valita itse, se voi siis olla mikä tahansa kuukauden päivä. Haavelainan ehdot sovitaan aina henkilökohtaisesti. Danske Bank ei kerro paljon tietoa etukäteen haavelainan koroista ja ehdoista, joten lisätietoja saadakseen tulee pankille tehdä lainahakemus.

Danske Bank käyttölaina ja kertalaina

Käyttölaina on jatkuvasti voimassa olevaa luotto, johon ei vaadita vakuuksia. Maksat luottoa pois kerran kuukaudessa haluamassasi tahdissa ja se on uudelleen käytettävissäsi.

Käyttölaina Danske Bankissa toimii samoin kuin perinteiset joustoluotot.

Käyttölainassa on luottoraja jonka puitteissa lainaa voi käyttää kuten luottokorttia. Kyseessä on siis limiittilaina, jota myönnetään tietty summa, minkä jälkeen asiakas saa käyttää luottoa tämän rajan puitteissa.

Etutasojen 2-4 asiakkaat voivat saada luottorajan 10 000€ asti, etutason 1 asiakkaille luottoraja on korkeintaan 5 000€. Luotto on jatkuvasti käytössä ja sitä voi nostaa tarpeen mukaan. Laina-aika vaihtelee 3 kuukaudesta jopa 6 vuoteen.

Etutaso määräytyy asioinnin määrän mukaan. Etutason 1 asiakkaiden asiointi on alle 10 000 euroa, etutason 4 asiakkaiden asiointi ylittää 150 00 euroa. Puolison kanssa voi liittyä yhdessä ja näin päästä korkeammalle asiakkuustasolle.

Käyttölainaan voi liittää myös lyhennysvapaan kaksi kertaa vuodessa.

Kertalaina on vakuudellinen laina. Näin ollen pankki vaatii lainan takuuksi vakuuksia, esimerkiksi asunto-omaisuutta. Kertalaina sopii siis henkilöille, joilla on omaisuutta jota voi pantata.

Kertalainan minimimäärä on 5 000 euroa, ja sen voi hakea erikseen Dansken lainaneuvottelussa. Kertalainalle ei ole määritelty erikseen maksimäärää joten tällä lainalla voi rahoittaa isommankin hankkeen.

Kertalainalla on mahdollisuus maksaa esimerkiksi auto tai vene välittömästi, jolloin omistajuus siirtyy heti sinulle. Kertalainaa voi käyttää myös sijoittamiseen tai isomman remontin tekemiseen.

Lainojen yhdistäminen Danske Bankissa

Jos lainanhakijalla on useita pieniä lainoja, voi lainan yhdistäminen olla järkevä vaihtoehto. Lainoja yhdistämällä lainojen korkoa on yleensä mahdollista madaltaa. Lainojen yhdistämiseen Danske Bankin kautta voi sopia useakin lainatuote.

Sen sijaan että pyytäisi vain yhden tarjouksen lainojen yhdistämisestä, on fiksumpaa kilpailuttaa useiden eri pankkien lainat VertaaEnsin.fi -laskurin kautta. Yhdistä lainasi niin sinun ei tarvitse olla yhteydessä jokaiseen pankkiin erikseen, vaan saat kerralla jopa 20 eri lainatarjousta valittavaksi. Näet siis helposti mikä pankki on sinulle kannattavin kun haluat yhdistää lainat.

Danske Bankin luottokortit

Danske Bank tarjoaa laajan valikoiman luottokortteja. Pankki tarjoaa yhteistyössä Finnairin ja K-Plussan kanssa yhdistelmäluottokortteja, joissa on erilaisia kanta-asiakasetuja, kuten maksutapaetuja tai bonuksia. Monissa Danske Bankin luottokorteissa on ulkomaan matkavakuutus sekä ostoturvavakuutus. Voit vertailla kaikkien tarjoajien luottokortteja täällä.

Danske Bank MasterCard Gold

Kortin vuosimaksu on 90 euroa ja korko 11 % + 3kk euribor. Kortilla voi saada jopa 43 päivää korotonta maksuaikaa. Laskutuspalkkio on 2 e/kk mikäli kortille on jäänyt maksettavaksi korollista luottoa. Kortti sisältää matkavakuutuksen, mikäli maksat vähintään 75 % matkastasi luotolla. Kortti sisältyy Danske Gold -palvelupakettiin. Kortissa on myös Ostoturva, joka on voimassa 180 päivää ostohetkestä ja korvaa enintään 2 000 € arvoiset tavarat. Rinnakkaiskortti maksaa 40 € vuodessa. Luottorajan voi saada jopa 10 000 euroon asti.

Danske Bank MasterCard Platinum

Dansken Platinum-kortilla saa 0,5 % maksutapaetua kaikista kortilla tehdyistä ostoksista. Kortin vuosimaksu on 180 euroa ja luoton korko 9 % + 3kk euribor. Korttiin sisältyy kattava matkavakuutus, joka on voimassa, mikäli matkasta maksetaan vähintään 75 % luotolla. Vakuutus koskee vain ulkomaanmatkoja. Platinum-kortin ostoturva on voimassa 180 päivää ostohetkestä ja se korvaa enintään 3 000 € arvoiset tavarat. Rinnakkaiskortti maksaa 60 € vuodessa.

Finnair Plus Visa Gold

Kortilla tehdyistä ostoksista saa vähintään yhden Finnair Plus -pisteen käytettyä euroa kohden, riippuen Finnair Plus -tasosta. Korttiin sisältyy kattava matkavakuutus, joka on voimassa ulkomaanmatkoilla, kun matkasta vähintään 75 % on maksettu luotolla. Lisäksi Finnair Plus Visa Goldin matkavakuutus sisältää Hole in One turvan. Jos teet hole-in-one lyönnin matkallasi, vakuutuksesta korvataan samaan aikaan samalla golfkentällä olleille muille pelaajille juomatarjoilusta aiheutuneet kustannukset. Kortin vuosimaksu on 150 euroa ja luoton korko 9 % + 3 kk euribor. Rinnakkaiskortti maksaa 30 € vuodessa.

Finnair Plus Visa

Myös tämä kortti kerryttää Finnair Plus -pisteitä ja sisältää kattavan matkavakuutuksen, kun matka maksetaan vähintään 75-prosenttisesti kortin credit-puolella. Vuosimaksu on 60 €, luoton korko 13 % + 3 kk euribor ja rinnakkaiskortin hinta 15 € vuodessa.

Danske Bank kokemuksia

Danske Bank on monipuolinen pankki sekä yksityishenkilöille että yrityksille. Yleisesti ottaen pankin palvelut toimivat hyvin ja monet asiakkaat ovat tyytyväisiä Danskeen kokonaisuutena. Jotkin asiakkaat ovat saaneet negatiivisia Danske Bank kokemuksia pankin asiakaspalvelusta ja korotetuista palvelumaksuista. Jos kuitenkin kuulut pankin etuohjelmaan, kokemukset voivat olla hyvinkin positiiviset. Pankit ja muut rahoitustuotteet kannattaakin siis vertailla tarkkaan ennen valintaa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.