Sähköä kaikkialle Suomeen

Autamme sinua löytämään päivän parhaat sähkötarjoukset.

  • Sähköt kotiin ja mökille parhaalla hinnalla
  • Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset
  • Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu minuutissa

Hae paras sähkötarjous

    Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
    Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
      Postinumero on virheellinen.
      Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
      Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
        Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        4.5
        Arvostelut tarjoaa

        Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden tarjoukset helposti

        Löydä sähköt kotiin ja mökille parhaalla hinnalla

        Tunne sähkömarkkinoiden toimijat

        Sähköstä puhuttaessa on hyvä tunnistaa sähkön keskeinen sanasto. Käytännässä tämä tarkoittaa sähkömarkkinoiden rakenteen avaamista.

        Sähkömarkkinoilla sähköä tuotetaan, siirretään ja myydään eri toimijoiden välillä. Keskeisiä toimijoita ovat viranomaiset, sähköntuottajat, verkkoyhtiöt, sähkönmyyjät ja kuluttajat. Sähkömarkkinat voivat olla kansallisia tai kansainvälisiä, ja niillä voi käydä kauppaa eri tavoin, kuten kiinteällä tai vaihtelevalla hinnalla.

        Sähkömarkkinoiden toimijat. Keskeiset toimijat ovat viranomaiset, sähköntuottajat, sähkönverkkoyhtiöt, sähkönmyyjät ja kuluttajat.

        Viranomaiset vastaavat sähkömarkkinoiden sääntelystä ja valvonnasta Suomessa. Merkittävimmät viranomaiset ovat Energiavirasto ja Kilpailu- ja Kuluttajavirasto (KKV). Viranomaiset varmistavat, että sähkön tuotanto, siirto, jakelu ja myynti tapahtuvat lakien, sopimusten, standardien ja asetusten mukaisesti. Viranomaistoiminnan ja markkinavalvonnan tavoitteena on turvallinen, luotettava ja tehokas sähkömarkkina kaikille osapuolille.

        Sähköntuottajat ovat vastuussa sähkön tuotannosta erilaisin menetelmin. Suomessa sähköä tuottavat monet eri tahot, kuten sähköyhtiöt ja voimalaitokset. Merkittäviä sähköntuottajia Suomessa ovat esimerkiksi Teollisuuden voima, UPM Energy, Helsingin Energia ja Fortum. Lisäksi on lukuisia pientuottajia, kuten yksittäisiä tuulivoimaloita tai aurinkopaneeleja omistavia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

        Sähköverkkoyhtiöt huolehtivat sähkön siirrosta ja jakelusta toimijoiden kesken.Suomessa toimii yhteensä 67 sähköverkkoyhtiötä. Suurimpia toimijoita ovat Caruna Oy, Elenia Verkko Oyj ja Helen Sähköverkko Oy.

        Sähkömyyjät eli sähköyhtiöt ovat vastuussa sähkön myynnistä kuluttajille ja yrityksille tarjoamalla erilaisia sähkösopimuksia. Myyjien tarjoamat sähkösopimukset voivat vaihdella hinnoittelumallien, sopimuksen keston ja sähkön alkuperän mukaan. Osa sähkömyyjistä keskittyy vain sähkön myyntiin, osa tuottaa myös sähkön. Suomessa toimii yhteensä 69 sähköyhtiötä. Suurimpia toimijoita ovat Fortum, Helen ja Vattenfall.

        Kuluttajat ovat yksi tärkeimmistä sähkömarkkinoiden toimijoista, sillä he ovat niitä, jotka käyttävät sähköä ja ostavat sitä sähkönmyyjiltä. Kuluttajien valinnat vaikuttavat sähkömarkkinoiden kehitykseen ja sähkön tuotantoon, ja siksi kuluttajien rooli on merkittävä.

        Sähkön kilpailuttajat, kuten VertaaEnsin.fi, sijoittuvat kuluttajien ja sähkönmyyjien väliin. Sähkövertailun ja vastaavien työkalujen avulla kuluttajat pystyvät vertailemaan sähkösopimuksia hinnan, sopimustyypin, tuotantotavan ja muiden keskeisten sopimusehtojen osalta.

        Sähkömarkkinoiden toiminta perustuu tuottajien ja ostajien väliseen kauppaan, jossa sähköä myydään tarjousten perusteella. Sähköyhtiöt hankkivat sähköä joko suoraan tuottajilta tai sähköpörssin kautta. Sähkön hinta määräytyy avoimesti kysynnän ja tarjonnan perusteella, joka vaihtelee vuorokauden ja vuodenajan mukaan. Tämä tarkoittaa, että sähkön hinta voi vaihdella merkittävästi ja kuluttajan kannattaa seurata markkinatilannetta. Sähkömarkkinat toimivat kaikkialla maailmassa samalla periaatteella.

        Sähköalan toimijat palveluksessasi

        Sähkön päätyminen voimalaitoksesta kodin tai yrityksen pistorasiaan ei tapahdu itsekseen, vaan taustalla on pitkä palveluketju.

        Palvelun keskiössä ovat luonnollisesti sähkösopimukset. Suomessa toimii reilut 50 sähkön myyjää, joista useammat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia erilaisiin tarpeisiin. VertaaEnsin.fi on auttanut suomalaisia kuluttajia parhaiden sähkötarjousten löytämisessä vuodesta 2020. Palvelumme kautta vertailet nopeasti tunnettujen sähköyhtiöiden päivittäiset sopimushinnat ja toimitusehdot.

        Läheisesti sähkösopimuksiin liittyvät erilaiset asiakaspalvelu- ja tukipalvelut, näistä keskeisimpänä asiakkuuksien hallinta. Useimmat sähköalan toimijat tarjoavat asiakaspalvelua puhelimella, sähköpostilla ja chat-palvelulla. Joillakin sähköntoimittajilla on myös fyysisiä asiakaspalvelupisteitä. Asiakaspalvelu auttaa asiakkaita muun muassa sopimusten tekemisessä, laskutuksessa ja häiriötilanteissa. Sähkövertailumme asiakaspalvelu auttaa sinua arkisin sopivan sähkösopimuksen valinnassa ja tekemisessä (yhteystiedot ja aukioloajat löydät sivun pohjalta).

        Useat sähköalan toimijat tarjoavat nykyisin ilmaisia mobiilisovelluksia sähkönkulutuksen seurannan ja hallinnan tueksi. Vaatimuksena sovellusten käytölle on tietysti asiakkuus. Myös sähköyhtiöiden tekemä asiakasviestintä on siirtynyt yhä enenevissä määrin digitaaliseksi, ja nykyisin erilaista energiavalistusta on saatavilla enemmän kuin koskaan.

        Peruspalveluiden ohessa sähköyhtiöt tarjoavat asiakkailleen sekä etuja että maksullisia lisäpalveluita. Yleisin esimerkki etuuksista ovat bonusohjelmat sekä ilmaiset/alennetut kuukaudet. Maksullisista lisäpalveluista suosituimpia ovat aurinkopaneelit, sähköautojen latauspalvelut, energiamittareiden vuokraus, sekä älykkäiden sähkölaitteiden myynti.

        Sähkösopimus netistä, katso päivän paras sähkötarjous

        Kauttamme saat sekä kodin että vapaa-ajan asuntojen sähkösopimukset kaikkialle Suomeen parilla klikillä. Fortum, Oomi, Väre, Nordic Green Energy, KSS Energia, Vihreä Älyenergia - ja monet muut johtavat sähköyhtiöt sähkösopimuksineen löydät palvelustamme. Tutustu vaihtoehtoihin, löydä paras tarjous ja tee sähkösopimus palvelussamme helposti.

        Sähkösopimus uuteen kotiin

        Sähkösopimus uuteen kotiin

        Noin 700 000 suomalaista muuttaa uuteen kotiin vuosittain. Muutto on ainutlaatuinen mahdollisuus vaihtaa sähkösopimusta aiemmista sopimusvelvotteista riippumatta.

        Sähkösopimuksen muutos

        Sähkösopimuksen muutos

        Koska sähkösopimuksen saa irtisanoa tai vaihtaa? Tässä artikkelissa pureudumme sähkösopimuksen vaihtamiseen liittyviin käytäntöihin.

        Edullinen sähkösopimus

        Edullinen sähkösopimus

        Tuhannet kotitaloudet kilpailuttavat ja vertaavat sähkösopimuksensa palvelussamme päivittäin luotettavasti ja helposti. Klikkaa, tutustu ja löydä halvin sähkösopimus kauttamme jo tänään!

        Sähkön hinta

        Energiakriisin ja kohonneiden kuluttajahintojen myötä sähkön hinta kiinnostaa yhä useampaa kuluttajaa. Sähkön hintavertailun avulla löydät edullisimmat sähkösopimukset ja saat ajankohtaista tietoa tämänhetkisestä hintatasosta.

        Aktiivinen kuluttaja valitsee pörssisähkön

        Pörssisähkö on aktiivisen kuluttajan valinta

        Ajoita sähkönkulutuksesi vuorokauden edullisimmille tunneille ja säästä sähkölaskussa.

        Vinkit kodin sähkölaskun leikkaamiseksi

        Vinkit kodin sähkölaskun leikkaamiseksi

        Sähkön hinnan kilpailuttaminen ja kulutustapojen muuttaminen ovat tehokkaimmat tavat sähkölaskun pienentämiseksi.

        Muuta kulutustapoja ja vähennä sähkönkulutusta

        Muuta tapoja, vähennä sähkönkulutusta

        Pienillä teoilla ja päätöksillä voi saada aikaiseksi selvästi mitattavia muutoksia kodin energiankulutukseen.

        1. Laskuri

          Arvioi sähkönkulutuksesi

          Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

        2. Tarjoukset vertailussa

          Vertaile tarjoukset

          Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

        3. Tilaa uusi sopimus

          Solmi uusi sähkösopimus

          Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

        Esittelyssä sähkön tuotantotavat aurinkosähköstä ydinvoimaan

        Tuoko aurinkosähkö valoa elämääsi? Nostattaako ajatus tuulivoimasta? Noin joka kymmenes sähkön kilpailuttaja valitsee sähkösopimuksen ensisijaiseksi valintakriteeriksi energian tuotantotavan. Sillä miten energia on tuotettu, on merkitystä sekä meidän sukupolvellemme, mutta ennen kaikkea lapsillemme. Tutustu sähkön tuotantotapoihin ja käsitteisiin, ja vertaile sinulle sopivimmat toimijat.

        Sähkön laatuvaatimukset - Mitä sinun tulee tietää?

        Sähkön laatuvaatimukset takaavat asiakkaille turvallisen ja luotettavan sähkönsiirron. Harva kuluttaja tulee asiaa miettineeksi, sillä sähkön laatu Suomessa on pääsääntöisesti erittäin korkea ja vaaratilanteita syntyy erittäin harvoin. Sähkön tärkeimmät laatuvaatimukset ovat:

        Jännite
        Sähkön siirron aikana jännitteen tulee pysyä sallitulla alueella, joka on yleensä 220-230 volttia.
        Taajuus
        Sähköverkon taajuus on Suomessa 50 Hz ja sen tulee pysyä tasaisena.
        Häiriöt
        Sähköverkossa voi esiintyä häiriöitä, kuten ylijännitteitä tai oikosulkuja. Jos koet häiriöitä sähkönsiirrossa, ota yhteyttä sähköntoimittajaasi mahdollisimman pikaisesti.

        Sähköverkon ylläpitäjä ja viranomaiset vastaavat ensisijaisesti näistä asioista. Kuluttajan kannalta keskeisin asia on varmistaa, että kodin sähkölaitteet ovat yhteensopivia muun sähköverkon kanssa. Tästä syystä esimerkiksi ulkomailta tilattuja tai ostettuja sähkölaitteita käytettäessä tulee kiinnittää erityistä varovaisuutta.

        Eräs keskeisistä tekijöistä laadukkaan ja turvallisen sähkönjakelun kannalta Suomessa on maakaapelointi. Tällöin sähkö siirtyy maan alla sijaitsevassa sähköverkossa ilmassa roikkuvien johtojen sijaan. Maakaapeli on erityisesti taajamien ja kaupunkien ratkaisu, mutta viimeisen vuosikymmenen aikana myös maaseudulla ilmajohtoja on korvattu kasvavissa määrin nk. säävarmoilla sähköverkoilla. Maakaapelin käyttö vähentää sähkökatkojen ja häiriöiden määrää, parantaen siten myös sähkön laatua.

        Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

        Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.