Vertaa sähkösopimuksia, säästä hinnassa!

Halvin sähkösopimus on vain klikin päässä. Valitse sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon — kauttamme saat sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen aina kilpailutettuun hintaan.

 • Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset helposti
 • Yli 10 % Suomen uusista sähkösopimuksista tehdään kauttamme
 • Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkösopimus

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Esim. 2 A 13 (katunumero rappu asuntonumero). Tämän täytyy alkaa numerolla.

  Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden sopimukset

  Ja löydä sinulle sopivin nopeasti ja vaivattomasti

  VertaaEnsin.fi -palvelussa voit vertailla tunnetuimpien sähköyhtiöiden sopimukset koko Suomen laajuisesti. Prosessi on helppo ja vie alle kaksi minuuttia. Kysymme ainoastaan vuosittaista sähkönkulutustasi ja toivomaasi sopimustyyppiä, jonka jälkeen esittelemme tarjoukset hintajärjestyksessä. Mikäli et tiedä kotisi tarkkaa sähkönkulutusta, me arvioimme sen puolestasi. Voit myös halutessasi vertailla vain uusiutuvia energialähteitä hyödyntävät sähkösopimukset. Tärkeintä on, että löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen!

  • Näytä kaikki kumppanit

  Parhaat sähkösopimukset vuodeksi 2023

  Halpa tai edullinen sähkösopimus on tällä hetkellä monenkin toivelistalla. Mikä on paras tai edullisin sähkösopimus nyt onkin sitten hankalampi asia, sillä sähkötarjoukset ja hinnat vaihtuvat päivittäin. Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet yhteenvedon sähkövertailumme edullisimmista sähkösopimuksistä eri kategorioissa. Edullisin sähkösopimus juuri nyt selviää ainoastaan kilpailuttamalla sähköyhtiöt vertailussamme ja vertaamalla sähkösopimuksia.

  Halvimmat sähkösopimukset Tammikuu 2023
  Kiinteähintainen / määräaikainen sähkösopimus Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Halvin 12 kk sähkösopimus

  Halvin 24 kk sähkösopimus

  Halvin sähkösopimus opiskelijalle

  Halvin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Halvin pörssisähkösopimus

  KSS Kampanja 12kk

  Edullisin kiinteähintainen 12 kk sähkösopimus 1/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 23 senttiä/kWh kalleimpaan 12 kk sähkösopimukseen verrattuna.

  Fortum Duo

  Edullisin kiinteähintainen 24 kk sähkösopimus 1/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 8 senttiä/kWh kalleimpaan 24 kk sähkösopimukseen verrattuna.

  IISI XS

  Edullisin opiskelijasähkö 1/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 26 senttiä/kWh kalleimpaan opiskelijasähköön verrattuna.

  IISI M

  Edullisin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 1/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 13 senttiä/kWh kalleimpaan toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen verrattuna.

  Väen verraton

  Edullisin pörssisähkösopimus 1/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 1,3 senttiä/kWh kalleimpaan pörssisähkösopimukseen verrattuna.

  Sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asuntoon

  Jokainen koti on yksilöllinen. Tästä syystä juuri omaan kotiin sopivan sähkösopimuksen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Lue vinkkimme eri asumistilanteisiin ja valitse tarpeisiisi sopivin sähkösopimus.

  Sähkösopimus yksiöön

  Sähkösopimus yksiöön

  Sähkönkulutus yksiössä on usein alle 2 000 kWh. Tästä johtuen yksiössä asuvan kuluttajan kannattaa suosia kiinteähintaista pakettisopimusta ilman perusmaksua.

  Sähkösopimus kerrostaloon

  Sähkösopimus kerrostaloon

  Kerrostalokaksion/kolmion vuosikulutus on yleensä 2 000 — 4 000 kWh pinta-alasta, asukasmäärästä ja lämmitystavasta riippuen. Paras sähkösopimus tälle kulutukselle on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisopimus.

  Sähkösopimus rivitaloon

  Sähkösopimus rivitaloon

  Jos kotisi ensisijainen lämmitystapa on sähkö, kannattaa valita määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Mikäli pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, myös pörssisähkö on hyvä valinta.

  Mikäli vuosittainen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh) kaukolämmön ansiosta, kannattaa katse suunnata kiinteähintaiseen pakettisopimukseen.

  Sähkösopimus omakotitaloon

  Sähkösopimus omakotitaloon

  Omakotitaloon sopiva sähkösopimus on joko pörssisähkö tai määräaikainen sopimus.

  Sähkölämmitteisen omakotitalouden keskimääräisestä 19 000 kWh:n vuosikulutuksesta jopa 70 % muodostuu lämmityskuluista. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, pörssisähkö tulee sinulle pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

  Sähkösopimus mökille

  Sähkösopimus mökille

  Pörssisähkö on paras sopimustyyppi mökille, jonka käyttö rajoittuu kesään. Muussa tapauksessa vapaa-ajan asunnolle kannattavin vaihtoehto on yleensä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Sähkösopimus kaikkiin elämäntilanteisiin

  Kauttamme löydät sähkösopimuksen kaikkiin elämäntilanteisiin. Vuosikulutukseen perustuvat vinkkimme auttavat valitsemaan sopivimman sähkösopimuksen.

  Sähkösopimus opiskelijalle

  Sähkösopimus opiskelijalle

  Opiskelijan kotiin soveltuvin sähkösopimus on joko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tai kiinteähintainen pakettidiili ilman perusmaksua. Etenkin jälkimmäinen on suosittu vaihtoehto. Kuukausimaksun pysyessä kiinteänä myös oman talouden suunnittelu on helppoa.

  Sähkösopimus pariskunnalle

  Sähkösopimus pariskunnalle

  Pariskunnan kaukolämmitteisen kodin sähkösopimukseksi kannattaa valita kuukausikuluiltaan kiinteä sopimus ilman perusmaksua. Sähkölämmitteiseen kotiin sopii puolestaan pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkö kannattaa etenkin, jos lämmityksen ja muun kulutuksen ajankohtaa voi ajoittaa.

  Sähkösopimus lapsiperheelle

  Sähkösopimus lapsiperheelle

  Lapsiperheen sähkönkulutus vaihtelee suuresti asumismuodosta, käytetystä lämmitystavasta ja perheen koosta riippuen.

  Jos perheen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh vuodessa), määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva kiinteähintainen pakettisopimus on usein paras vaihtoehto.

  Jos perheen sähkönkulutus asettuu keskiluokkaan (alle 12 000 kWh), kannattaa katse suunnata vaihtuvahintaisiin sopimuksiin tai pörssisähköön.

  Jos perheen sähkönkulutus on suurta (yli 15 000 kWh) ja lämmityksen ajankohtaa pystyy ohjaamaan, on pörssisähkö suositeltavin vaihtoehto. Muussa tapauksessa määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa parhaat edut.

  Keskeistä tietoa sähkösopimuksen kestosta ja ehdoista

  1 vuoden määräaikainen sähkösopimus

  1 vuoden sähkösopimus on yleisin määräaikainen sähkösopimus. 12 kuukauden sopimusjakson aikana sähköyhtiö ei voi korottaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa, eikä asiakas pysty irtautumaan sopimuksesta kuin poikkeustilanteissa (kuten muuttamalla).

  24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

  24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi korottaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa. Jos sähkön markkinahinta on aktiivisessa nousitilanteessa (kuten nyt), voi kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus tulla asiakkaalle edullisemmaksi kuin lyhyempi määräaikainen sähkösopimus.

  36 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

  3 vuoden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Lisäksi sähköyhtiö tarjoaa asiakkaalle mahdollisuutta jatkaa sopimusta ylimääräisen vuoden verran, mutta halutessaan asiakas voi kieltäytyä kolmannesta vuodesta. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi korottaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa, eikä asiakas vastavuoroisesti pysty irtautumaan sopimuksesta kuin poikkeustilanteissa.

  Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

  Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa kunnes sähköyhtiö tai sähkön tilaajaa päättää irtisanoa sopimuksen. Tästä syystä sopimustyyppi tunnetaan myös jatkuvana sähkösopimuksena. Sopimuksessa on voitu määritellä energian käytölle vuosi/kuukausiraja (nk. pakettisähkö), jonka ylitse menevästä kulutuksesta on maksettava lisämaksua. Tai kyseessä voi olla avoin sopimus, jolloin energiaa saa käyttää niin paljon kuin tarvetta kiinteällä kWh-veloituksella.

  Sopimuksen voimassaoloaikana sähköyhtiö voi muuttaa sähkön hintaa, mutta sähköyhtiön on ilmoitettava mahdollisesta hintamuutoksesta asiakkaalle kuukaden etukäteen Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Minkälainen sähkösopimus minulle sopii?

  Eri tyyppisissä sähkösopimuksissa on hyvät ja huonot puolensa. Tästä syystä uutta sähkösopimusta valittaessa kannattaakin kiinnittää huomio omiin kulutustottumuksiin.

  Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet lyhyen yhteenvedon kustakin sähkösopimustyypistä:

  Sähkösopimusvertailu - sopimustyyppien keskeiset piirteet
    Pörssisähkö Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö Määräaikainen yleissähkö Määräaikainen yösähkö Määräaikainen kausisähkö
  Hinnoittelutapa Vaihtuvahintainen, joka tunnilla on eri hinta Vaihtuvahintainen, hinta voi vaihtua kesken sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden
  Sopimuskauden kesto Jatkuva / toistaiseksi Jatkuva / toistaiseksi 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus
  Irtisanominen Muutto tai 14 vrk Muutto tai 14 vrk Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä
  Onko kulutuksen ajankohdalla merkitystä? Sähkö on edullisinta pääsääntöisesti klo 23-05 välillä.
  Kalleinta sähkö on klo 8-9 sekä 18-20 välillä.
  Ei merkitystä Ei merkitystä Sähkö on edullisinta klo 22-06 Sähkö on edullisinta yöllä, sunnuntaisin ja kesällä
  Uuden sopimuksen saatavuus Helposti saatavilla Erittäin rajattu saatavuus markkinatilanteesta johtuen Helposti saatavilla Rajattu saatavuus Rajattu saatavuus

  Tarvitsen väliaikaisen sähkösopimuksen. Minkälainen sopimus minun tulisi valita?

  Tilanteessa jossa tarvitset lyhytkestoisen sähkösopimuksen suosittelemme valitsemaan joko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen tai pörssisähkösopimuksen. Kummassakin sopimustyypissä pystyt lopettamaan sopimuksen haluamanasi ajankohtana 14 vuorokauden irtisanomisajan huomioiden.

  Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

  Sähkön hinta sopimuskaudella voi olla kiinteä tai vaihtuva

  Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta (c/kWh) pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

  Mitä tarkoittavat yleissähkö, aikasähkö ja kausisähkö?

  Yleissähkö eli yleistariffi on sähköä, jonka maksut muodostuvat kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kulutusmaksusta (senttiä/kWh). Kulutusmaksu on sama vuoden jokaisena hetkenä. Yleissähköä on saatavilla kaikista sähköyhtiöistä kaikkiin koteihin.

  Aikasähkö eli aikatariffi on sähköä, jonka kulutusmaksu(senttiä/kWh) on vaihtuva kellonajan tai vuodenajan mukaan. Tunnetuimpia aikasähkön muotoja ovat yösähkö (edullisimpi kWh-hinta klo 22-07 välillä) sekä kesä/talvisähkö (edullisempi kWh-hinta tarjolla 1.4-31.10 sekä yöaikaan). Aikasähkösopimuksia on tarjolla ensisijaisesti rivitalo- ja omakotitalouksiin. Pörssisähkö muistuttaa aikasähköä, mutta siinä kWh-hinnoittelu vaihtelee tunneittain.

  Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

  Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla tarkoittaa sitä, että sähkölaskun loppusumma pysyy samana kuukaudesta toiseen, kunhan kodin sähkönkulutus ei ylitä pakettiin sisältyvää sähkön määrää. Tämänkaltainen pakettisähkö tarjoaa mielenrauhaa ja ennakoitavuutta, vaikka oma sähkönkulutus vaihtelisikin jossain määrin.

  Mitä tarkoittaa sähkösopimus ilman perusmaksua?

  Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

  Voiko sähkön hinta muuttua kesken sopimuskauden?

  Määräaikaisen sopimuksen hinta ei voi muuttua kesken sopimuskauden. Muissa sopimustyypeissä sähkön hinta voi muuttua myös sopimuskauden aikana. Sähköyhtiön on tiedotettava mahdollisesta hinnan muutoksesta 30 vuorokautta etukäteen.

  Mistä halvin tai edullisin sähkösopimus?

  Halvin tai edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla sähkö ja vertailemalla sähkösopimuksien kokonaishintoja. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset tämän sivun yläreunassa löytyvän lomakkeen kautta. Lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen..

  Löysin kauttanne edullisen sähkösopimuksen. Kuinka kauan tarjous on voimassa?

  Tarjousten voimassaolosta päättävät sähköyhtiöt. Palvelumme päivittäiset hintapäivitykset yritetään ajastaa klo 8-10 välille, mutta kaikissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista. Koska emme voi tietää kuinka pitkään yksittäiset tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa, suosittelemme aina hyödyntämään tarjouksen heti.

  Jos sähkösopimuksen hinta laskee tai löydät paremman tarjouksen, on sinulla aina mahdollisuus perua tilauksesi 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä.

  Voiko sähkösopimuksen tehdä etukäteen?

  Sähkösopimuksen voi tehdä ennakkoon. Sähkösopimuksen alkamispäivämäärän voi asettaa korkeintaan kolmen kuukauden päähän sopimuksen tekemisestä.

  Milloin uusi sähkösopimus tulee voimaan?

  Uuden sähkösopmuksen voimaantulokausi riippuu pitkälti sinun tilanteestasi. Muuton yhteydessä uuden sähkösopimuksen saa nopeimmillaan jopa samalle päivälle. Tilanteessa jossa vaihdat nykyisen asuntosi sähkösopimusta, joudut odottamaan vähintään 15 päivän ajan ennen uuden sähkösopimuksen alkamista. Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen ja kyseessä ei ole muutto, joudut odottamaan sopimuskauden loppuun ennen uuden sopimuksen voimaantuloa.

  Kuinka löydän sähkösopimukseni alkamis- ja päättymispäivän?

  Nykyisen sähkösopimuksesi alkamispäivä ja loppumispäivä löytyvät sähkösopimuksestasi. Useimpien sähköyhtiöiden lasku sisältää myös tiedon sopimuskauden kestosta.

  Löydät sekä sopimuksen että tuoreimman laskun kirjatumalla oman sähköyhtiösi sovellukseen ja tarkastelemalla omia tietojasi.

  Mitä tapahtuu jos määräaikainen sähkösopimukseni loppuu ja minulla ei ole uutta sähkösopimusta?

  Määräaikaisen sopimuksen päättyminen ei tarkoita, että jäisit ilman sähköä vaikka sinulla ei olisi uutta sähkösopimusta. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu automaattisesti toistaiseksi voimaksi olevaksi sopimukseksi ellei sopimuksesi ehdoissa toisin määrätä.

  Onko sähkösopimus puhelimitse mahdollinen?

  Asiakaspalvelumme vastaa puhelinnumerossa 010 271 7291 kysymyksiisi sähköstä ja avustaa tarvittaessa sähkösopimuksen tilaamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Varsinainen tilausprosessi on kuitenkin tehtävä netissä, sillä osa sähköyhtiöistä varmentaa asiakkaan henkilöllisyyden verkkopankkitunnuksilla oston yhteydessä.

  Voinko hankkia sähkösopimuksen ulkomaille?

  Sähkösopimuksen tekeminen ulkomailla sijaitsevaan osoitteeseen ei ole mahdollista palvelumme kautta.

  Onko mahdollista hankkia kotivakuutus ja sähkösopimus samanaikaisesti?

  Kotivakuutuksen voi hankkia samanaikaisesti sähkösopimuksen kanssa osassa sähköyhtiöistä. Esimerkiksi Fortum tarjoaa tämän option uusille asiakkailleen.

  Olen alaikäinen, voinko solmia sähkösopimuksen itse?

  Alaikäinen ei voi solmia sähkösopimusta itsenäisesti, vaan huoltajan tai muun täysin oikeustoimikelpoisen henkilön on tehtävä sähkösopimus alaikäisen puolesta. Ennen oman sähkösopimuksen sopimista kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö opiskelija-asunnon vuokraan.

  Saako sähkösopimuksen ilman luottotietoja?

  Sähkösopimuksen voi saada ilman luottotietoja. Sähkö luokitellaan perusoikeuksiin, jonka vuoksi toimitusvelvollinen sähköyhtiö ei voi kieltäytyä sähkön myynnistä maksuhäiriömerkintöihin vedoten. Sen sijaan sähköyhtiö, jolla ei ole toimitusvelvollisuutta voi kieltäytyä sähkön myynnistä luottohäiriöön vedoten.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.