Vertaa sähkösopimuksia ja valitse halvin. Tee edullinen sähkösopimus nyt!

Halvin sähkösopimus on vain klikin päässä. Valitse sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon — kauttamme saat sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen aina kilpailutettuun hintaan.

 • Vertailussa yli 40 sähkösopimusta Suomeen
 • Solmi uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä
 • Kilpailuta ja säästä rahaa

Hae paras sähkösopimus

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Sähkövertailumme suosituimmat sähkösopimukset

    Pörssisähkö
    Väen Verraton Fossiilivapaa
    Marginaali
    0.55 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    30000 kWh
    Määräaikainen
    VÄE Vankka 24kk
    Myyntihinta
    8.69 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.95 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    10000 kWh
    Toistaiseksi voimassa oleva
    KSS Vartti
    Myyntihinta
    8.52 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.39 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    5000 kWh

    Uusi sähkösopimus helposti ja nopeasti — aina parhaalla hinnalla

    Sähkösopimuksen tilaaminen tapahtuu käden käänteessä sähkövertailumme näppärien työkalujen avulla. Seuraa näitä vaiheita, niin säästät aikaa ja vaivaa:

    1. Selvitä nykyisen sähkösopimuksesi kesto ja irtisanomisaika.
    2. Vertaa eri sähköntoimittajien tarjouksia ja hinnoittelua. Sähkövertailussamme pystyt vertailemaan yli 40 aina ajan tasalla olevaa sähkötarjousta.
    3. Valitse uusi toimittaja ja tee uusi sähkösopimus. Sähkövertailumme avulla uuden sähkösopimuksen valinta ja sopimuksen allekirjoittaminen sujuvat helposti ja nopeasti.
    4. Uusi toimittaja hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen ja uuden sopimuksen käynnistämisen. Halutessasi voit irtisanoa sähkösopimuksen myös itse olemalla yhteydessä sähköyhtiösi asiakaspalveluun. Vanha sähköyhtiö lukee mittarilukemasi etänä ja lähettää sinulle tämän jälkeen sähkösopimuksen loppulaskun.

    Me vertaamme, sinä säästät — Näin netin kovimmat sähkötarjoukset syntyvät

    Meidän tehtävämme VertaaEnsin.fi-palvelussa on varmistaa, että löydät kauttamme sähkösopimukset aina parhaaseen hintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että me neuvottelemme suoraan sähköyhtiöiden kanssa ja pyrimme hankkimaan joka kuukaudelle vähintään muutaman erikoishintaisen sähkösopimuksen sähkövertailumme käyttäjille. Täma mahdollistaa sen, että sähkön hinnat joita näet sähkövertailussamme ovat ajoittain sähköyhtiön omaa listahintaa edullisempia tai vähintäänkin samoja kuin sähköyhtiön omilla sivuilla. Tarjouspäivien kuningas on tietenkin Black Friday, jolloin löydät palvelustamme useita ale-hinnoiteltuja sopimuksia.

    Vaihda sähkösopimus parempaan asiantuntijoidemme ohjeilla

    Alla olemme listanneet asiakaspalvelumme asiantuntijoiden parhaat käytännöt. Seuraamalla näitä kokemuspohjaisia ohjeita varmistat itsellesi nopean ja sujuvan siirtymän uuteen sähkösopimukseen.

    📑 Määräaikaisuus ja irtisanomisehdot ovat olennainen osa sähkösopimuksia. Tutustu huolella nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomiskäytäntöihin. Vanhan sopimuksen irtisanomisaika ja päivämäärä on hyvä selvittää ennen sähkösopimuksen vaihtamista. Kerromme lisää määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisajoista ja -ehdoista myöhemmin tällä sivulla.

    🏷️Tutustu tarjolla oleviin sähkösopimuksiin ja vertaile sekä hintoja että ehtoja. Uuden sähkösopimuksen valintaan ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, koska jokainen kuluttaja arvostaa eri asioita. Sähkövertailumme avulla voit vertailla sähkösopimuksia eri kriteereillä, kuten sopimustyypillä ja tuotantotavan vihreydellä. Jokaisesta vertaillusta sopimuksesta esitämme arvioidun kokonaiskustannuksen, joka sisältää myös oletusarvoisen laskutustavan mukaiset kulut.

    📈 Tutustu sähkömarkkinoiden hintakehitykseen ja trendeihin ennen sopimuksen vaihtamista. Sähkösopimuksen vaihtaminen oikeaan aikaan voi suojata hintamuutoksilta ja tuoda merkittäviä säästöjä. Määräaikainen sähkösopimus sopii tilanteeseen, jossa sähkön hinnan odotetaan nousevan seuraavan 1-3 vuoden jaksolla.

    ❓Ole aktiivinen ja kysy paljon kysymyksiä. Sähköntoimittajan vaihtaminen voi herättää monia kysymyksiä ja epävarmuuksia. Asiakaspalvelumme auttaa sinua ongelmatilanteissa osoitteessa asiakaspalvelu@vertaaensin.fi

    💡 Paras tapa löytää halvin sähkösopimus on kilpailuttaa sopimus säännöllisesti. Halvimman sähkösopimuksen löytäminen tämän sivun yläosasta löytyvän sähkövertailun kautta kestää vain muutaman minuutin. Voit kilpailuttaa sähkösopimuksen, kun nykyinen määräaikainen sopimuksesi päättyy tai muissa sopimustyypeissä aina halutessasi. Kun olet antanut perustietosi sähkövertailuumme voit tarkastella kaikkia vertailussamme mukana olevia sähkösopimuksia halvimmasta kalleimpaan, tämänhetkisen hinnan perusteella. Poikkeuksen muodostavat pörssisähkösopimukset, joissa vertailuperusteena käytämme edellisen kuukauden keskiarvoa tuntikohtaisesti vaihtuvan spot-hinnoittelun takia.

    Halvimman sähkösopimuksen löytäminen on monen tekijän summa

    Halvimman sähkösopimuksen käsite perustuu aina vertailuun ja kysymysten asettamiseen. Keskeisimpiä kysymyksiä halvimman sähkösopimuksen löytämisessä ovat: "Mistä joukosta sopimus on halvin vaihtoehto?", "Millä aikavälillä sopimus on halvin vaihtoehto?" ja "Millä kulutusarviolla sopimus on halvin vaihtoehto?". Esimerkiksi sopimuksen hinta voi olla edullisin juuri nyt, viikon keskiarvolla, kuukauden keskiarvolla tai jopa pidemmällä aikajänteellä. Tästä syystä halvimman sähkösopimuksen käsite on hyvinkin monisyinen.

    On tärkeää huomata, että sama sähkösopimus ei välttämättä ole aina edullisin vaihtoehto kaikille kotitalouksille. Jokainen kotitalous on erilainen, ja tästä syystä sähköyhtiöt tarjoavat laajan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia. Esimerkiksi kotitaloutesi vuosikulutusarvio tai sijainti voi vaikuttaa siihen, mitä sopimuksia voit saada.

    Tavoitteemme on auttaa sinua löytämään edullisimmat sopimusvaihtoehdot juuri sinun tarpeisiisi. Sähkövertailumme auttaa sinua saamaan kattavan kuvan markkinatilanteesta ja varmistamaan, että valitset parhaan mahdollisen sopimuksen omiin tarpeisiisi. Kun valitset sähkösopimusta, kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin:

    1. 💰 Hinta: Vertaile eri tarjouksia ja etsi kilpailukykyinen hinta, joka sopii budjettiisi.
    2. 📆 Sopimuksen kesto: Harkitse, haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Määräaikainen sopimus voi tarjota hintavakautta tietyn ajanjakson ajan.
    3. 🔥Lisäedut: Tutki, tarjoavatko sähköyhtiöt lisäetuja, kuten alennushintaisia jaksoja, asiakasetuja tai ekologisia vaihtoehtoja.
    4. ☎️ Asiakaspalvelu: Arvioi sähköyhtiön asiakaspalvelun laatua ja luotettavuutta. Hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä, jos sinulla ilmenee kysymyksiä tai ongelmia sopimuksen aikana.

    Tutustu eri sopimusvaihtoehtoihin

    Lyhytaikainen vai pitkäaikainen sähkösopimus - kumpi kannattaa valita?

    Kun etsit sopivaa sähkösopimusta, joudut usein punnitsemaan lyhyen ja pitkän aikavälin sähkösopimuksen etuja ja haittoja.

    Lyhytaikainen sähkösopimus, joka kestää yleensä 3–12 kuukautta, on hyvä valinta, jos haluat joustavuutta ja vapautta. Lyhyen sopimuksen etu on, että voit vaihtaa sähköyhtiötä useammin ja päästä käsiksi lähes markkinahintaiseen sähköön. Lyhytaikainen sopimus on hyvä valinta tilanteeseen, jossa sähkön hinta on voimakkaassa laskussa. Lyhytaikaisen sähkösopimuksen huonona puolena on sen tarjoama heikko suoja sähkön hinnannousuja vastaan.

    Pitkäaikainen, 1–3 vuoden sähkösopimus, voi olla hyvä valinta, jos haluat pitkän aikavälin turvallisuutta ja ennustettavuutta sähkölaskuusi.Pitkän sopimuksen etu on, että voit välttää hintavaihtelut ja suojautua hintojen mahdolliselta nousuilta. Toisaalta, jos sähkön markkinahinnan muutokset johtavat halvempiin sopimushintoihin markkinoilla, et hyödy niistä ennen kuin sopimuksen päättymisaika on lähellä. Pitkäaikaisten sähkösopimusten hinnat ovatkin yleensä lyhytkestoisia sopimuksia kalliimpia, sillä niissä pyritään huomioimaan useamman vuoden hintakehitys.

    1 vuoden määräaikainen sähkösopimus

    1 vuoden sähkösopimus on yleisin määräaikainen sähkösopimus. Sopimus antaa käyttöösi sähkön kiinteällä kWh-hinnalla 12 kuukauden ajaksi. Tänä aikana sähköyhtiö ei voi nostaa sähkön hintaa. Voit irtautua määräaikaisesta sähkösopimuksesta vain poikkeustilanteessa, kuten muuton takia. Vuoden sähkösopimus on kannattava valinta jos haluat ennustettavuutta sähkölaskuusi, mutta et kuitenkaan halua sitoutua kahden tai kolmen vuoden ajaksi.

    Kun määräaikainen sähkösopimuksesi päättyy, muuttuu se yleensä toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi, ellet erikseen hanki uutta sähkösopimusta. Huomaathan, että sähkön hinta voi muuttua määräaikaisen sopimuksen päättyessä. Lisäksi kannattaa selvittää, mitkä käytössäsi olleet asiakasedut ja alennukset päättyvät määräaikaisen sopimuksen loputtua. Muista myös kilpailuttaa sähkösopimuksesi, jotta löydät uuden sopimuksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi ja taloudellisia tavoitteitasi.

    24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

    24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi muuttaa sähkön hintaa. Kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12 kuukauden aikana.

    Kilpailuttaessasi määräaikaisen sopimuksen sinun kannattaa vertailla hintojen lisäksi myös sähköyhtiöiden sopimusehtoja. Joustavat sopimusehdot voivat sisältää esimerkiksi mahdollisuuden vaihtaa toiseen saman sähköyhtiön sopimukseen ilman lisäkustannuksia, mikäli tarpeesi tai tilanteesi muuttuvat.

    36 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

    3 vuoden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Lisäksi sähköyhtiö tarjoaa asiakkaalle mahdollisuutta jatkaa sopimusta ylimääräisen vuoden verran samoilla ehdoilla, mutta tästä voi kieltäytyä. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi muuttaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa, eikä asiakas vastavuoroisesti pysty irtautumaan sopimuksesta kuin poikkeustilanteissa. Kolmen vuoden sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12-24 kuukauden aikana.

    Kun määräaikainen sähkösopimuksesi lähestyy loppuaan, sinulla tarjotaan mahdollisuutta tehdä jatkosopimus. Ennen jatkosopimuksen hyväksymistä sinun kannattaa vertailla tarjottua sopimusta muiden sähköyhtiöiden tarjouksiin. Näin varmistat, että maksat jatkossakin kilpailukykyistä hintaa.

    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa kunnes sähköyhtiö tai sähkön tilaajaa päättää irtisanoa sopimuksen. Tästä syystä tämä sähkösopimus tunnetaan myös nimellä "jatkuva sähkösopimus" ja "kestosopimus". Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on aina 14 vuorokautta kummallakin osapuolella.

    Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voimassaoloaikana sähköyhtiö voi muuttaa sähkön hintaa. Sähköyhtiön on ilmoitettava mahdollisesta hintamuutoksesta sinulle vähintä 1 kuukausi ennen. Poikkeuksena tähän on pörssisähkö, jossa ilmoitusvelvollisuus koskee vain nk. marginaalimaksun osuutta.

    Osittain kiinteähintainen sähkösopimus

    Osittain kiinteähintainen sähkösopimus tarjoaa kiinteän hinnan tietyksi ajanjaksoksi, jonka jälkeen sopimuksen hinnoittelu alkaa seurata markkinahintaa. Toinen variaatio sopimustyypistä on nk. hybridisopimus, jossa sähkön hinnalle on määrätty kiinteä perusosuus, jonka päälle tulee pörssihintaan perustuva negatiivinen tai positiivinen kulutusvaikutus. Osittain kiinteähintaisten sähkösopimusten ensisijainen tavoite on suojautuminen sähkömarkkinoiden hintaheilahteluilta. Kun sopimuskausi päättyy, asiakkaalla on mahdollisuus jatkaa sopimusta uusilla ehdoilla tai vaihtaa uuteen sähkösopimukseen.

    Tunne sähkösopimusten hinnoittelumallit ja valitse sinulle sopivin

    Tällä hetkellä sähkösopimuksia on saatavilla neljällä hinnoittelumallilla. Eri hinnoittelumallien määräävä tekijä on joko energiankulutuksen määrä tai käytön ajankohta. Erilaisten hinnoittelumallien tavoitteena on tarjota juuri sinun energiankulutukseesi parhaiten sopiva hinnoitteluperuste. Hinnoittelumallit ovat:

    1. Avoimen kulutuksen mallissa maksat kuluttamastasi energiasta yhtä ja samaa kiinteää kWh-hintaa riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä kulutut ja koska kulutus tapahtuu. Tämä on vanhin ja perinteisin hinnoittelumallin sähkön myynnissä. Hinnoittelumallin etuna on vakaus ja turvallisuus joka syntyy kun hinta on sidottu määrätylle tasolle määräajaksi.
    2. Pakettisähkössä sinulle tarjotaan edullisempi kWh-hinta sopimuksessa määrättyyn vuosittaiseen kWh-kulutukseen asti. Rajan ylittävästä energiankulutuksesta sinulta veloitetaan korkeampi kWh-hinta tai erilllinen lisämaksu. Tämän hinnoittelumallin etuna on sähkölasku ennakoituvuus, tästä syystä mm. opiskelijat suosivat pakettisähkösopimuksia.
    3. Pörssisähkösopimuksessa maksat sähköstäsi tunneittain vaihtuvaa hintaa, joka seuraa Pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin hintatasoa. Hintaan lisätään sähköyhtiön määrittämä marginaalimaksu. Hinnoittelumallin etuna on mahdollisuus hankkia sähköä muita hinnoittelumalleja edullisemmin. Pörssisähkön heikkous on puolestaan erittäin nopea ja voimakas hinnan vaihtelevuus. Tästä syystä pörssisähkö sopii parhaiten kotitaloudelle jonka maksukyky on vahvalla pohjalla.
    4. Uusin hinnoittelumalli on nk. hybridisähkösopimus eli kulutusvaikutussähkö. Tässä mallissa sähköllä on perinteiseen tapaan kiinteä kWh-hinta, johon joko lisätään tai vähennetään nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutus määräytyy sen mukaan käytätkö sähköäsi ajankohtina jolloin sähkön markkinahinta sähköpörssissä on keskiarvoa edullisempi (kWh-hintaa laskeva vaikutus) tai korkeampi (kWh-hintaa nostava vaikutus). Kulutusvaikutussähkö yrittää tarjota pörssisähkön etuja ilman hintoihin liittyvää voimakasta vaihtelua.

    📖 Lue lisää aiheesta Sähkön hinta -sivulla.

    Selkeät sopimusehdot määrittävät reilun ja läpinäkyvän sopimussuhteen

    Sähkösopimuksen tekeminen on tärkeä päätös, johon liittyy useita huomioitavia seikkoja. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista on hyvä tutustua huolellisesti yleisiin sopimusehtoihin. Yleisiä sopimusehtoja ovat mm. sopimuksen voimassaolo mukaanlukien määräaikaisuus, sopimuksen sitovuus, maksuehdot, irtisanomiskäytännöt sekä korvausehdot. Yleiset sopimusehdot auttavat varmistamaan selkeän ja reilun sopimussuhteen sähkönmyyjän ja asiakkaan välillä.

    Sopimusehdot voivat poiketa jopa saman sähköyhtiön sisällä, tästä syystä sopimuksen ehdot kannattaa lukea huolellisesti ennen hyväksymistä. Sähkövertailumme avulla pystyt tutustumaan kunkin sopimuksen keskeisiin sopimusehtoihin helposti.

    Sähkösopimuksia kannattaa vertailla perusteellisesti ja kysyä rohkeasti lisätietoja asiakaspalvelustamme. Näin varmistat itsellesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

    Selvitys: Sähkön hintapiikki sai ihmiset paniikkiin ja muutti kuluttajakäyttäytymistä

    Sähkövertailumme tuorein markkinakatsaus (9/2023) osoittaa, että sähkön hintapiikki elokuun puolivälissä aiheutti kuluttajille paniikkireaktion.

    Sähkösopimusvertailujen määrä nousi elokuun lopussa lähes kaksinkertaiseksi normaaliin verrattuna. Merkittävässä roolissa hakuvoluumin kasvussa ovat pörssisähkön ja muiden toistaiseksi voimassa olevien sopimusten haltijat. Näitä sopimuksia on lähes puolitoista miljoonaa, ja heihin lähes 70 senttiin kilowattitunnilta kohonnut sähkön hinta iski hetkellisesti.

    Volyymin ohessa myös kuluttajakäyttäytyminen muuttui. Pörssisähkösopimuksiin kohdistuva mielenkiinto lähes puolittui, kun taas määräaikaisten sopimusten suosio kasvoi neljänneksellä. Kaikkiaan noin joka viidennen sähkönkuluttajan käytös muuttui elokuun kahden viimeisen viikon aikana.

    Muutokset eivät jakaudu tasaisesti maakunnittain, vaan nähtävissä on selviä eroja, joiden taustalla ovat alueelliset tekijät, kuten asuntotyyppien jakauma sekä paikallisten sähköyhtiöiden sopimusvalikoima.

    Voimakkaimmin tilanteeseen reagoitiin Lapin alueella, jossa mielenkiinto pörssisähköä kohden laski 66 prosenttia. Taustalla on todennäköisesti tilanne, jossa kesällä on hyödynnetty edullisia pörssisähkösopimuksia, mutta talven lähestyessä haetaan turvallisuutta kiinteästä hinnoittelusta. Pohjois-Suomen alueella sähkölämmitteisen asunnon kulutus on muuta maata selvästi korkeampi, joten jo pienillä eroilla sähkön hinnassa voi olla huomattava säästövaikutus. Pörssisähkön suosiossa nähtiin yli 50 prosentin laskua myös seitsemässä muussa maakunnassa.

    Poikkeuksen tilastoihin tekee Lapin naapurimaakunta Pohjois-Pohjanmaa. Siellä pörssisähkön suosio laski vain 19 %. Suurin toistaiseksi voimassa olevien sopimusten kysynnän kasvu, yli 50 %, nähtiin myös Pohjois-Pohjanmaalla. Taustalla on todennäköisesti alueellisen sähköntarjoajan hinnoittelu.

    Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksista

    Minkälainen sähkösopimus minulle sopii?

    Eri tyyppisissä sähkösopimuksissa on hyvät ja huonot puolensa. Uutta sähkösopimusta valittaessa kannattaa kiinnittää huomio omiin kulutustottumuksiin ja pyrkiä löytämään sopimus, joka soveltuu parhaiten omaan tarpeeseen.

    Mitä eroa on eri sähkösopimustyypeillä?

    Eri sopimustyypeillä on erilaisia hinnoittelutapoja ja sopimuskauden kestoja. Esimerkiksi pörssisähkössä hinta vaihtelee tunneittain, kun taas toistaiseksi voimassa olevassa yleissähkössä on vaihtuvahintainen hinta. Määräaikaisissa sopimuksissa on kiinteä hinta koko sopimuskauden ajan.

    Mitä eri sähkösopimustyyppejä on saatavilla?

    Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet lyhyen yhteenvedon kustakin sähkösopimustyypistä:

    Sähkösopimusvertailu - sopimustyyppien keskeiset piirteet
      Pörssisähkö Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö Määräaikainen yleissähkö Määräaikainen yösähkö Määräaikainen kausisähkö
    Hinnoittelutapa Vaihtuvahintainen, joka tunnilla on eri hinta Vaihtuvahintainen, hinta voi vaihtua kesken sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden
    Sopimuskauden kesto Jatkuva / toistaiseksi Jatkuva / toistaiseksi 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus
    Irtisanominen Muutto tai 14 vrk Muutto tai 14 vrk Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä
    Onko kulutuksen ajankohdalla merkitystä? Sähkö on edullisinta pääsääntöisesti klo 23-05 välillä.
    Kalleinta sähkö on klo 8-9 sekä 18-20 välillä.
    Ei merkitystä Ei merkitystä Sähkö on edullisinta klo 22-06 Sähkö on edullisinta yöllä, sunnuntaisin ja kesällä
    Uuden sopimuksen saatavuus Helposti saatavilla Erittäin rajattu saatavuus markkinatilanteesta johtuen Helposti saatavilla Rajattu saatavuus Rajattu saatavuus

    Tarvitsen väliaikaisen sähkösopimuksen. Minkälainen sopimus minun tulisi valita?

    Tilanteessa jossa tarvitset lyhytkestoisen sähkösopimuksen suosittelemme valitsemaan joko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen tai pörssisähkösopimuksen. Kummassakin sopimustyypissä pystyt lopettamaan sopimuksen haluamanasi ajankohtana 14 vuorokauden irtisanomisajan huomioiden.

    Miten sähkön kulutuksen ajankohta vaikuttaa eri sopimustyyppeihin?

    Sähkön kulutuksen ajankohdalla on merkitystä joissain sopimustyypeissä. Esimerkiksi pörssisähkö on edullisinta yleensä klo 23-05 välillä. Jotkut sopimukset tarjoavat edullisempiaa sähköä yöllä, sunnuntaisin tai kesäkaudella.

    Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

    Sähkön hinta sopimuskaudella voi olla kiinteä tai vaihtuva. Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta (c/kWh) pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

    Mitä tarkoittaa kulutusvaikutus sähkösopimuksissa?

    Osassa sähkösopimuksia hintaan vaikuttaa lisäksi nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutuksen myötä myös kiinteähintainen sähkösopimus voi käyttäytyä vaihtuvahintaisen sähkösopimuksen tavoin. Tällöin sähkösopimuksen todellinen kWh-hinta määräytyy täysin henkilökohtaisen kulutuksen mukaisesti. Arvioitu kulutusvaikutus yleensä muutamia senttejä per kilowattitunti.

    Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

    Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla tarkoittaa sitä, että sähkölaskun loppusumma pysyy samana kuukaudesta toiseen, kunhan kodin sähkönkulutus ei ylitä pakettiin sisältyvää sähkön määrää. Tämänkaltainen pakettisähkö tarjoaa mielenrauhaa ja ennakoitavuutta, vaikka oma sähkönkulutus vaihtelisikin jossain määrin.

    Mitä tarkoittaa sähkösopimus ilman perusmaksua?

    Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

    Voiko sähkön hinta muuttua kesken sopimuskauden?

    Määräaikaisen sopimuksen hinta ei voi muuttua kesken sopimuskauden. Muissa sopimustyypeissä sähkön hinta voi muuttua myös sopimuskauden aikana. Sähköyhtiön on tiedotettava mahdollisesta hinnan muutoksesta 30 vuorokautta etukäteen.

    Mistä halvin tai edullisin sähkösopimus?

    Halvin tai edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla sähkö ja vertailemalla sähkösopimuksien kokonaishintoja. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset tämän sivun yläreunassa löytyvän lomakkeen kautta. Lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen..

    Kuinka kauan sähkön hinnat ja sähkötarjoukset ovat voimassa?

    Hintojen ja tarjousten voimassaolosta päättävät sähköyhtiöt. Palvelumme päivittäiset hintapäivitykset yritetään ajastaa klo 8-10 välille, mutta kaikissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista. Koska emme voi tietää kuinka pitkään yksittäiset tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa, suosittelemme aina hyödyntämään tarjouksen heti.

    Voinko peruuttaa sähkösopimuksen, jos hinta laskee tai löydän paremman tarjouksen?

    Kyllä, jos sähkösopimuksen sähkösopimuksen hinta laskee tai löydät paremman tarjouksen, voit peruuttaa tilauksesi 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä.

    Miten voin irtisanoa sähkösopimuksen?

    Irtisanomisen ehdot vaihtelevat sopimustyypeittäin. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ja pörssisähkösopimuksen voi purkaa muuton yhteydessä tai 14 vuorokauden irtisanomisajalla ilman syytä. Määräaikaisen sähkösopimuksen purkaminen on yleensä mahdollista vain muuton yhteydessä.

    Mitä tapahtuu jos määräaikainen sähkösopimukseni loppuu ja minulla ei ole uutta sähkösopimusta?

    Määräaikaisen sopimuksen päättyminen ei tarkoita, että jäisit ilman sähköä vaikka sinulla ei olisi uutta sähkösopimusta. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu automaattisesti toistaiseksi voimaksi olevaksi sopimukseksi ellei sopimuksesi ehdoissa toisin määrätä.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.