Vertaa sähkösopimuksia, säästä hinnassa!

Halvin sähkösopimus on vain klikin päässä. Valitse sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon — kauttamme saat sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen aina kilpailutettuun hintaan.

  • Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset helposti ja nopeasti
  • Luotettava ja puolueeton sähkösopimusten vertailu
  • Solmi uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä

Hae paras sähkösopimus

    Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
    Syötä tai tarkista antamasi tieto. Esim. 2 A 13 (katunumero rappu asuntonumero). Tämän täytyy alkaa numerolla.

    Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden sopimukset

    Ja löydä sinulle sopivin nopeasti ja vaivattomasti

    VertaaEnsin.fi -palvelussa voit vertailla tunnetuimpien sähköyhtiöiden sopimukset koko Suomen laajuisesti. Helppokäyttöinen ja nopea sähkösopimusten vertailu kestää ainoastaan alle kaksi minuuttia. Kysymme ainoastaan vuosittaista sähkönkulutustasi ja toivomaasi sopimustyyppiä, jonka jälkeen esittelemme tarjoukset hintajärjestyksessä. Jos et tiedä kotisi tarkkaa sähkönkulutusta, palvelumme arvioi sen puolestasi. Voit myös rajata hakuasi vain uusiutuvaan energiaan perustuviin sähkösopimuksiin. Tärkeintä on, että löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen!

    • Näytä kaikki kumppanit

    Tilaa edullisimmat sähkösopimukset tästä!

    Valitse alta edullisin sähkösopimus kotiin tai mökille. Tuhannet kotitaloudet kilpailuttavat ja vertaavat sähkösopimuksensa palvelussamme päivittäin luotettavasti ja helposti. Tässä ovat kuluvan kuukauden katsotuimmat ja edullisimmat sähkösopimukset. Klikkaa, tutustu ja tee halvin sähkösopimus netissä jo tänään!

    Halvin 12kk sähkösopimus

    KSS Valinta 12kk oli edullisin kiinteähintainen 12 kk sähkösopimus 3/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 13 senttiä/kWh kalleimpaan 12 kk sähkösopimukseen verrattuna.

    Halvin 24kk sähkösopimus

    KSS Valinta 24kk oli edullisin kiinteähintainen 24 kk sähkösopimus 3/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 10 senttiä/kWh kalleimpaan 24 kk sähkösopimukseen verrattuna.

    Halvin opiskelijasähkö

    Väen Valinta oli edullisin sähkösopimus opiskelijalle 3/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 30 senttiä/kWh kalleimpaan opiskelijasähköön verrattuna.

    Halvin jatkuva sähkösopimus

    Fortum Vakio L oli edullisin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 3/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 16 senttiä/kWh kalleimpaan toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen verrattuna.

    Halvin pörssisähkösopimus

    Väen verraton oli edullisin pörssisähkösopimus 3/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 2 senttiä/kWh kalleimpaan pörssisähkösopimukseen verrattuna.

    Sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asuntoon

    Jokainen koti on yksilöllinen. Siksi on tärkeää valita sähkösopimus, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Valitse sopiva sähkösopimus eri asumistilanteisiin helposti alla listatuilla suosituksillamme. Lisätietoja suositelluista sähkösopimustyypeistä löydät alempaa tältä sivulta. Alempaa löydät myös lisätietoa mikä on eri lämmitystavoille ja energiankulutuksille sopivin sähkösopimustyyppi. Yksittäisten sähkösopimuksien perustietoihin pääset tutustumaan yksityiskohtaisesti kilpailuttamalla sähkön palvelussamme.

    Sähkösopimus yksiöön

    Sähkösopimus yksiöön

    Yksiön sähkönkulutus on yleensä alle 2 000 kWh vuodessa. Tästä johtuen yksiössä asuvan kuluttajan kannattaa suosia kiinteähintaista pakettisopimusta ilman perusmaksua.

    Sähkösopimus kerrostaloon

    Sähkösopimus kerrostaloon

    Kerrostalokaksion/kolmion vuosikulutus on yleensä 2 000 — 4 000 kWh vuodessa pinta-alasta, asukasmäärästä ja lämmitystavasta riippuen. Paras sähkösopimus tälle kulutukselle on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisopimus..

    Sähkösopimus rivitaloon

    Sähkösopimus rivitaloon

    Valitse määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jos kotisi lämmitystapa on sähkö. Pörssisähkö on myös erinomainen valinta jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa.

    Mikäli asunnon vuosittainen sähkönkulutus on alle 5 000 kWh kaukolämmön ansiosta, suosittelemme sähkösopimukseksi kiinteähintainen pakettitarjousta.

    Sähkösopimus omakotitaloon

    Sähkösopimus omakotitaloon

    Omakotitaloon sopiva sähkösopimus on joko pörssisähkö tai määräaikainen sopimus.

    Sähkölämmitteisen omakotitalouden keskimääräinen vuosikulutus on 19 000 kWh. Tästä jopa 70 % muodostuu lämmityskuluista. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, pörssisähkö tulee sinulle pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

    Sähkösopimus mökille

    Sähkösopimus mökille

    Pörssisähkö on paras sopimustyyppi mökille, jonka käyttö rajoittuu kesään. Muussa tapauksessa vapaa-ajan asunnolle kannattavin vaihtoehto on yleensä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

    Sähkösopimus kaikkiin elämäntilanteisiin

    Kauttamme löydät sähkösopimuksen kaikkiin elämäntilanteisiin. Vuosikulutukseen perustuvat vinkkimme auttavat valitsemaan sopivimman sähkösopimuksen eri elämänvaiheisiin.

    Sähkösopimus opiskelijalle

    Sähkösopimus opiskelijalle

    Opiskelijan kotiin sopivat sähkösopimukset ovat toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai kiinteähintainen pakettidiili ilman perusmaksua. Näistä jälkimmäinen on suosittu vaihtoehto, koska kuukausimaksun pysyessä kiinteänä myös oman talouden suunnittelu on helppoa.

    Sähkösopimus pariskunnalle

    Sähkösopimus pariskunnalle

    Pariskunnan kaukolämmitteisen kodin sähkösopimukseksi kannattaa valita kuukausikuluiltaan kiinteä sopimus ilman perusmaksua. Sähkölämmitteiseen kotiin sopii puolestaan pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkö kannattaa etenkin, jos lämmityksen ja muun kulutuksen ajankohtaa voi ajoittaa.

    Sähkösopimus lapsiperheelle

    Sähkösopimus lapsiperheelle

    Lapsiperheen sähkönkulutus vaihtelee suuresti asumismuodosta, käytetystä lämmitystavasta ja perheen koosta riippuen.

    Jos perheen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh vuodessa), määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva kiinteähintainen pakettisopimus on usein paras vaihtoehto.

    Jos perheen sähkönkulutus asettuu keskiluokkaan (alle 12 000 kWh), kannattaa katse suunnata vaihtuvahintaisiin sopimuksiin tai pörssisähköön.

    Jos perheen sähkönkulutus on suurta (yli 15 000 kWh) ja lämmityksen ajankohtaa pystyy ohjaamaan, on pörssisähkö suositeltavin vaihtoehto. Muussa tapauksessa määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa parhaat edut.

    Löydä paras sähkösopimus: pieni opas tärkeimpiin kesto- ja hinnoitteluehtoihin

    1 vuoden määräaikainen sähkösopimus

    1 vuoden sähkösopimus on yleisin määräaikainen sähkösopimus. Sopimus antaa käyttöösi sähkön kiinteällä kWh-hinnalla 12 kuukauden ajaksi. Tänä aikana sähköyhtiö ei voi nostaa sähkön hintaa. Voit irtautua määräaikaisesta sähkösopimuksesta vain poikkeustilanteessa, kuten muuton takia. Vuoden sähkösopimus on kannattava valinta jos haluat ennustettavuutta sähkölaskuusi, mutta et kuitenkaan halua sitoutua kahden tai kolmen vuoden ajaksi.

    24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

    24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi sähkön hintaa. Kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12 kuukauden aikana.

    36 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

    3 vuoden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Lisäksi sähköyhtiö tarjoaa asiakkaalle mahdollisuutta jatkaa sopimusta ylimääräisen vuoden verran, mutta tästä voi kieltäytyä. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi muuttaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa, eikä asiakas vastavuoroisesti pysty irtautumaan sopimuksesta kuin poikkeustilanteissa. Kolmen vuoden sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12-24 kuukauden aikana.

    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa kunnes sähköyhtiö tai sähkön tilaajaa päättää irtisanoa sopimuksen. Tästä syystä tämä sähkösopimus tunnetaan myös nimellä "jatkuva sähkösopimus". Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on aina 14 vuorokautta kummallakin osapuolella.

    Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voimassaoloaikana sähköyhtiö voi muuttaa sähkön hintaa. Sähköyhtiön on ilmoitettava mahdollisesta hintamuutoksesta sinulle vähintä 1 kuukausi ennen. Poikkeuksena tähän on pörssisähkö, jossa ilmoitusvelvollisuus koskee vain nk. marginaalimaksun osuutta.

    Sähkösopimuksissa tarjolla olevat hinnoittelumallit

    Tällä hetkellä sähkösopimuksia on saatavilla neljällä hinnoittelumallilla. Eri hinnoittelumallien määräävä tekijä on joko energiankulutuksen määrä tai käytön ajankohta. Erilaisten hinnoittelumallien tavoitteena on tarjota juuri sinun energiankulutukseesi parhaiten sopiva hinnoitteluperuste. Hinnoittelumallit ovat:

    1. Avoimen kulutuksen mallissa maksat kuluttamastasi energiasta yhtä ja samaa kiinteää kWh-hintaa riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä kulutut ja koska kulutus tapahtuu. Tämä on vanhin ja perinteisin hinnoittelumallin sähkön myynnissä. Hinnoittelumallin etuna on vakaus ja turvallisuus joka syntyy kun hinta on sidottu määrätylle tasolle määräajaksi.
    2. Pakettisähkössä sinulle tarjotaan edullisempi kWh-hinta sopimuksessa määrättyyn vuosittaiseen kWh-kulutukseen asti. Rajan ylittävästä energiankulutuksesta sinulta veloitetaan korkeampi kWh-hinta tai erilllinen lisämaksu. Tämän hinnoittelumallin etuna on sähkölasku ennakoituvuus, tästä syystä mm. opiskelijat suosivat pakettisähkösopimuksia.
    3. Pörssisähkösopimuksessa maksat sähköstäsi tunneittain vaihtuvaa hintaa, joka seuraa Pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin hintatasoa. Hintaan lisätään sähköyhtiön määrittämä marginaalimaksu. Hinnoittelumallin etuna on mahdollisuus hankkia sähköä muita hinnoittelumalleja edullisemmin. Pörssisähkön heikkous on puolestaan erittäin nopea ja voimakas hinnan vaihtelevuus. Tästä syystä pörssisähkö sopii parhaiten kotitaloudelle jonka maksukyky on vahvalla pohjalla.
    4. Uusin hinnoittelumalli on nk. hybridisähkösopimus eli kulutusvaikutussähkö. Tässä mallissa sähköllä on perinteiseen tapaan kiinteä kWh-hinta, johon joko lisätään tai vähennetään nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutus määräytyy sen mukaan käytätkö sähköäsi ajankohtina jolloin sähkön markkinahinta sähköpörssissä on keskiarvoa edullisempi (kWh-hintaa laskeva vaikutus) tai korkeampi (kWh-hintaa nostava vaikutus). Kulutusvaikutussähkö yrittää tarjota pörssisähkön etuja ilman hintoihin liittyvää voimakasta vaihtelua.

    Lue lisää aiheesta sähkön hinta.

    Usein kysyttyjä kysymyksiä

    Minkälainen sähkösopimus minulle sopii?

    Eri tyyppisissä sähkösopimuksissa on hyvät ja huonot puolensa. Tästä syystä uutta sähkösopimusta valittaessa kannattaakin kiinnittää huomio omiin kulutustottumuksiin.

    Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet lyhyen yhteenvedon kustakin sähkösopimustyypistä:

    Sähkösopimusvertailu - sopimustyyppien keskeiset piirteet
      Pörssisähkö Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö Määräaikainen yleissähkö Määräaikainen yösähkö Määräaikainen kausisähkö
    Hinnoittelutapa Vaihtuvahintainen, joka tunnilla on eri hinta Vaihtuvahintainen, hinta voi vaihtua kesken sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden
    Sopimuskauden kesto Jatkuva / toistaiseksi Jatkuva / toistaiseksi 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus
    Irtisanominen Muutto tai 14 vrk Muutto tai 14 vrk Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä
    Onko kulutuksen ajankohdalla merkitystä? Sähkö on edullisinta pääsääntöisesti klo 23-05 välillä.
    Kalleinta sähkö on klo 8-9 sekä 18-20 välillä.
    Ei merkitystä Ei merkitystä Sähkö on edullisinta klo 22-06 Sähkö on edullisinta yöllä, sunnuntaisin ja kesällä
    Uuden sopimuksen saatavuus Helposti saatavilla Erittäin rajattu saatavuus markkinatilanteesta johtuen Helposti saatavilla Rajattu saatavuus Rajattu saatavuus

    Tarvitsen väliaikaisen sähkösopimuksen. Minkälainen sopimus minun tulisi valita?

    Tilanteessa jossa tarvitset lyhytkestoisen sähkösopimuksen suosittelemme valitsemaan joko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen tai pörssisähkösopimuksen. Kummassakin sopimustyypissä pystyt lopettamaan sopimuksen haluamanasi ajankohtana 14 vuorokauden irtisanomisajan huomioiden.

    Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

    Sähkön hinta sopimuskaudella voi olla kiinteä tai vaihtuva. Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta (c/kWh) pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

    Osassa sähkösopimuksia hintaan vaikuttaa lisäksi nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutuksen myötä myös kiinteähintainen sähkösopimus voi käyttäytyä vaihtuvahintaisen sähkösopimuksen tavoin. Tällöin sähkösopimuksen todellinen kWh-hinta määräytyy täysin henkilökohtaisen kulutuksen mukaisesti. Arvioitu kulutusvaikutus yleensä muutamia senttejä per kilowattitunti.

    Mitä tarkoittavat yleissähkö, aikasähkö ja kausisähkö?

    Yleissähkö eli yleistariffi on sähköä, jonka maksut muodostuvat kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kulutusmaksusta (senttiä/kWh). Kulutusmaksu on sama vuoden jokaisena hetkenä. Yleissähköä on saatavilla kaikista sähköyhtiöistä kaikkiin koteihin.

    Aikasähkö eli aikatariffi on sähköä, jonka kulutusmaksu(senttiä/kWh) on vaihtuva kellonajan tai vuodenajan mukaan. Tunnetuimpia aikasähkön muotoja ovat yösähkö (edullisimpi kWh-hinta klo 22-07 välillä) sekä kesä/talvisähkö (edullisempi kWh-hinta tarjolla 1.4-31.10 sekä yöaikaan). Aikasähkösopimuksia on tarjolla ensisijaisesti rivitalo- ja omakotitalouksiin. Pörssisähkö muistuttaa aikasähköä, mutta siinä kWh-hinnoittelu vaihtelee tunneittain.

    Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

    Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla tarkoittaa sitä, että sähkölaskun loppusumma pysyy samana kuukaudesta toiseen, kunhan kodin sähkönkulutus ei ylitä pakettiin sisältyvää sähkön määrää. Tämänkaltainen pakettisähkö tarjoaa mielenrauhaa ja ennakoitavuutta, vaikka oma sähkönkulutus vaihtelisikin jossain määrin.

    Mitä tarkoittaa sähkösopimus ilman perusmaksua?

    Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

    Voiko sähkön hinta muuttua kesken sopimuskauden?

    Määräaikaisen sopimuksen hinta ei voi muuttua kesken sopimuskauden. Muissa sopimustyypeissä sähkön hinta voi muuttua myös sopimuskauden aikana. Sähköyhtiön on tiedotettava mahdollisesta hinnan muutoksesta 30 vuorokautta etukäteen.

    Mistä halvin tai edullisin sähkösopimus?

    Halvin tai edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla sähkö ja vertailemalla sähkösopimuksien kokonaishintoja. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset tämän sivun yläreunassa löytyvän lomakkeen kautta. Lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen..

    Löysin kauttanne edullisen sähkösopimuksen. Kuinka kauan tarjous on voimassa?

    Tarjousten voimassaolosta päättävät sähköyhtiöt. Palvelumme päivittäiset hintapäivitykset yritetään ajastaa klo 8-10 välille, mutta kaikissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista. Koska emme voi tietää kuinka pitkään yksittäiset tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa, suosittelemme aina hyödyntämään tarjouksen heti.

    Jos sähkösopimuksen hinta laskee tai löydät paremman tarjouksen, on sinulla aina mahdollisuus perua tilauksesi 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä.

    Voiko sähkösopimuksen tehdä etukäteen?

    Sähkösopimuksen voi tehdä ennakkoon. Sähkösopimuksen alkamispäivämäärän voi asettaa korkeintaan kolmen kuukauden päähän sopimuksen tekemisestä.

    Milloin uusi sähkösopimus tulee voimaan?

    Uuden sähkösopmuksen voimaantulokausi riippuu pitkälti sinun tilanteestasi. Muuton yhteydessä uuden sähkösopimuksen saa nopeimmillaan jopa samalle päivälle. Tilanteessa jossa vaihdat nykyisen asuntosi sähkösopimusta, joudut odottamaan vähintään 15 päivän ajan ennen uuden sähkösopimuksen alkamista. Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen ja kyseessä ei ole muutto, joudut odottamaan sopimuskauden loppuun ennen uuden sopimuksen voimaantuloa.

    Kuinka löydän sähkösopimukseni alkamis- ja päättymispäivän?

    Nykyisen sähkösopimuksesi alkamispäivä ja loppumispäivä löytyvät sähkösopimuksestasi. Useimpien sähköyhtiöiden lasku sisältää myös tiedon sopimuskauden kestosta.

    Löydät sekä sopimuksen että tuoreimman laskun kirjatumalla oman sähköyhtiösi sovellukseen ja tarkastelemalla omia tietojasi.

    Mitä tapahtuu jos määräaikainen sähkösopimukseni loppuu ja minulla ei ole uutta sähkösopimusta?

    Määräaikaisen sopimuksen päättyminen ei tarkoita, että jäisit ilman sähköä vaikka sinulla ei olisi uutta sähkösopimusta. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu automaattisesti toistaiseksi voimaksi olevaksi sopimukseksi ellei sopimuksesi ehdoissa toisin määrätä.

    Onko sähkösopimus puhelimitse mahdollinen?

    Asiakaspalvelumme vastaa puhelinnumerossa 010 271 7291 kysymyksiisi sähköstä ja avustaa tarvittaessa sähkösopimuksen tilaamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Varsinainen tilausprosessi on kuitenkin tehtävä netissä, sillä osa sähköyhtiöistä varmentaa asiakkaan henkilöllisyyden verkkopankkitunnuksilla oston yhteydessä.

    Voinko hankkia sähkösopimuksen ulkomaille?

    Sähkösopimuksen tekeminen ulkomailla sijaitsevaan osoitteeseen ei ole mahdollista palvelumme kautta.

    Onko mahdollista hankkia kotivakuutus ja sähkösopimus samanaikaisesti?

    Kotivakuutuksen voi hankkia samanaikaisesti sähkösopimuksen kanssa osassa sähköyhtiöistä. Esimerkiksi Fortum tarjoaa tämän option uusille asiakkailleen.

    Olen alaikäinen, voinko solmia sähkösopimuksen itse?

    Alaikäinen ei voi solmia sähkösopimusta itsenäisesti, vaan huoltajan tai muun täysin oikeustoimikelpoisen henkilön on tehtävä sähkösopimus alaikäisen puolesta. Ennen oman sähkösopimuksen sopimista kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö opiskelija-asunnon vuokraan.

    Saako sähkösopimuksen ilman luottotietoja?

    Sähkösopimuksen voi saada ilman luottotietoja. Sähkö luokitellaan perusoikeuksiin, jonka vuoksi toimitusvelvollinen sähköyhtiö ei voi kieltäytyä sähkön myynnistä maksuhäiriömerkintöihin vedoten. Sen sijaan sähköyhtiö, jolla ei ole toimitusvelvollisuutta voi kieltäytyä sähkön myynnistä luottohäiriöön vedoten.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.