Sähkösopimus jokaiseen tarpeeseen

Valitse sopiva sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon — kauttamme saat sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen aina kilpailutettuun hintaan.

 • Valintamerkki Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset helposti
 • Valintamerkki Yli 10 % Suomen uusista sähkösopimuksista tehdään kauttamme
 • Valintamerkki Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkösopimus

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden sopimukset

  Ja löydä sinulle sopivin nopeasti ja vaivattomasti

  Vertaa sähkösopimukset ja löydä sinulle sopivin

  1. Laskuri

   Arvioi sähkönkulutuksesi

   Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arvioita

  2. Tarjoukset vertailussa

   Vertaile tarjoukset

   Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  3. Tilaa uusi sopimus

   Tilaa uusi sähkösopimus

   Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  VertaaEnsin.fi -palvelussa voit vertailla tunnetuimpien sähköyhtiöiden sopimukset koko Suomen laajuisesti. Prosessi on helppo ja vie alle kaksi minuuttia. Kysymme ainoastaan vuosittaista sähkönkulutustasi ja toivomaasi sopimustyyppiä, jonka jälkeen esittelemme tarjoukset hintajärjestyksessä. Mikäli et tiedä kotisi tarkkaa sähkönkulutusta, me arvioimme sen puolestasi. Voit myös halutessasi vertailla vain uusiutuvia energialähteitä hyödyntävät sähkösopimukset. Tärkeintä on, että löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen!

  Sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asuntoon

  Jokainen koti on yksilöllinen. Tästä syystä juuri omaan kotiin sopivan sähkösopimuksen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Lue vinkkimme eri asumistilanteisiin ja valitse tarpeisiisi sopivin sähkösopimus.

  Sähkösopimus yksiöön

  Sähkösopimus yksiöön

  Sähkönkulutus yksiössä on usein alle 2 000 kWh. Tästä johtuen yksiössä asuvan kuluttajan kannattaa suosia kiinteähintaista pakettisopimusta ilman perusmaksua.

  Sähkösopimus kerrostaloon

  Sähkösopimus kerrostaloon

  Kerrostaloasunnon vuosikulutus on yleensä 2 000 — 4 000 kWh pinta-alasta, asukasmäärästä ja lämmitystavasta riippuen. Paras sähkösopimus tälle kulutukselle on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisopimus.

  Sähkösopimus rivitaloon

  Sähkösopimus rivitaloon

  Jos kotisi ensisijainen lämmitystapa on sähkö, kannattaa valita määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Mikäli pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, myös pörssisähkö on hyvä valinta.

  Mikäli vuosittainen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh) kaukolämmön ansiosta, kannattaa katse suunnata kiinteähintaiseen pakettisopimukseen.

  Sähkösopimus omakotitaloon

  Sähkösopimus omakotitaloon

  Omakotitaloon sopiva sähkösopimus on joko pörssisähkö tai määräaikainen sopimus.

  Sähkölämmitteisen omakotitalouden keskimääräisestä 19 000 kWh:n vuosikulutuksesta jopa 70 % muodostuu lämmityskuluista. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, pörssisähkö tulee sinulle pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

  Sähkösopimus mökille

  Sähkösopimus mökille

  Pörssisähkö on paras sopimustyyppi mökille, jonka käyttö rajoittuu kesään. Muussa tapauksessa vapaa-ajan asunnolle kannattavin vaihtoehto on yleensä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Sähkösopimus kaikkiin elämäntilanteisiin

  Kauttamme löydät sähkösopimuksen kaikkiin elämäntilanteisiin. Vuosikulutukseen perustuvat vinkkimme auttavat valitsemaan sopivimman sähkösopimuksen.

  Sähkösopimus opiskelijalle

  Sähkösopimus opiskelijalle

  Opiskelijan kotiin soveltuvin sähkösopimus on joko toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tai kiinteähintainen pakettidiili ilman perusmaksua. Etenkin jälkimmäinen on suosittu vaihtoehto. Kuukausimaksun pysyessä kiinteänä myös oman talouden suunnittelu on helppoa.

  Sähkösopimus pariskunnalle

  Sähkösopimus pariskunnalle

  Pariskunnan kaukolämmitteisen kodin sähkösopimukseksi kannattaa valita kuukausikuluiltaan kiinteä sopimus ilman perusmaksua. Sähkölämmitteiseen kotiin sopii puolestaan pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkö kannattaa etenkin, jos lämmityksen ja muun kulutuksen ajankohtaa voi ajoittaa.

  Sähkösopimus lapsiperheelle

  Sähkösopimus lapsiperheelle

  Lapsiperheen sähkönkulutus vaihtelee suuresti asumismuodosta, käytetystä lämmitystavasta ja perheen koosta riippuen.

  Jos perheen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh vuodessa), määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva kiinteähintainen pakettisopimus on usein paras vaihtoehto.

  Jos perheen sähkönkulutus asettuu keskiluokkaan (alle 12 000 kWh), kannattaa katse suunnata vaihtuvahintaisiin sopimuksiin tai pörssisähköön.

  Jos perheen sähkönkulutus on suurta (yli 15 000 kWh) ja lämmityksen ajankohtaa pystyy ohjaamaan, on pörssisähkö suositeltavin vaihtoehto. Muussa tapauksessa määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa parhaat edut.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

  Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Löydät lisätietoa aiheesta Vaihda Sähkösopimus -sivultamme.

  Voinko tehdä sähkösopimuksen ennen muuttoa?

  Sähkösopimus tulisi laatia vähintään 2—3 viikkoa ennen suunniteltua muuttopäivää. Jos sähkösopimus on jäänyt tekemättä ennen muuttoa, kannattaa olla suorassa yhteydessä sähköyhtiöön. Lisätietoa aiheesta löydät Sähkösopimus Muuttajalle -sivultamme.

  Yhteistyökumppanimme

  Vertailemme muun muassa nämä sähköyhtiöt
  Näytä kaikki kumppanit

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.