Vertaa sähkösopimuksia, säästä hinnassa!

Halvin sähkösopimus on vain klikin päässä. Valitse sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon — kauttamme saat sähkösopimuksen kaikkialle Suomeen aina kilpailutettuun hintaan.

 • Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset helposti ja nopeasti
 • Luotettava ja puolueeton sähkösopimusten vertailu
 • Solmi uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä

Hae paras sähkösopimus

  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Osoitteessa on oltava vähintään kadun tai tien nimi ja yksi numero. Syötä tämän lisäksi mahdollinen porraskirjain ja asuntonumero. Esim. Esimerkkikatu 2 A 13.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.

   Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden sopimukset

   Ja löydä sinulle sopivin nopeasti ja vaivattomasti

   Löydä edullisin vaihtoehto nopeasti ja helposti

   VertaaEnsin.fi -palvelussa voit vertailla tunnettujen sähköyhtiöiden sopimukset koko Suomen laajuisesti. Sähkösopimusten helppo ja nopea vertailu kestää vain alle kaksi minuuttia. Kysymme ainoastaan vuosittaista sähkönkulutustasi ja toivomaasi sopimustyyppiä, jonka jälkeen esittelemme tarjoukset hintajärjestyksessä. Jos et tiedä kotisi tarkkaa sähkönkulutusta, palvelumme arvioi sen puolestasi. Voit myös rajata hakuasi vain uusiutuvaan energiaan perustuviin sähkösopimuksiin. Tärkeintä on, että löydät juuri sinulle sopivan sähkösopimuksen!

   Vertaile eri tarjouksia, tilaa edullisimmat sähkösopimukset tästä

   Valitse alta edullisin sähkösopimus kotiisi tai mökillesi. Tuhannet kotitaloudet kilpailuttavat ja vertaavat sähkösopimuksensa palvelussamme päivittäin luotettavasti ja helposti. Tässä ovat kuluvan kuukauden katsotuimmat ja edullisimmat sähkösopimukset. Klikkaa, tutustu ja tee halvin sähkösopimus netissä jo tänään!

   Halvin 12kk sähkösopimus

   Louna Perussähkö 12kk on edullisin kiinteähintainen 12 kk sähkösopimus 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 16 senttiä/kWh kalleimpaan 12 kk sähkösopimukseen verrattuna.

   Halvin 24kk sähkösopimus

   KSS Valinta 24kk on edullisin kiinteähintainen 24 kk sähkösopimus 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 13 senttiä/kWh kalleimpaan 24 kk sähkösopimukseen verrattuna.

   Halvin pörssisähkösopimus

   GNP Flex oli edullisin pörssisähkösopimus 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 3 senttiä/kWh kalleimpaan pörssisähkösopimukseen verrattuna.

   Halvin jatkuva sähkösopimus

   Väen valinta on edullisin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 8 senttiä/kWh kalleimpaan toistaiseksi voimassa olevaan sähkösopimukseen verrattuna.

   Halvin sähköpaketti

   KSS IISI M on edullisin pakettisopimus (5000 kWh) 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 27 euroa/kk kalleimpaan pakettisoimuksneen verrattuna.

   Halvin opiskelijasähkö

   GNP Kiinteä 6kk on edullisin sähkösopimus opiskelijalle 5/2023. Tämän sopimuksen tilaaja säästi keskimäärin 6 senttiä/kWh kalleimpaan opiskelijasähköön verrattuna.

   Etsitkö halvinta mahdollista sähkösopimusta?

   Haluamme auttaa sinua löytämään edullisimman vaihtoehdon. Halvimman sähkösopimuksen käsite perustuu aina vertailuun ja kysymysten asettamiseen. Keskeisimpiä kysymyksiä halvimman sähkösopimuksen löytämisessä ovat:

   • Mistä joukosta sopimus on halvin vaihtoehto?
   • Millä aikavälillä sopimus on halvin vaihtoehto?
   • Millä kulutusarviolla sopimus on halvin vaihtoehto?

   Esimerkiksi sopimuksen hinta voi olla edullisin juuri nyt, viikon keskiarvolla, kuukauden keskiarvolla tai jopa pidemmällä aikajänteellä. Tästä syystä halvimman sähkösopimuksen käsite on hyvinkin monisyinen.

   Paras tapa löytää halvin sähkösopimus on kilpailuttaa sopimus säännöllisesti. Halvimman sähkösopimuksen löytäminen tämän sivun yläosasta löytyvän sähkövertailun kautta kestää vain muutaman minuutin. Voit kilpailuttaa sähkösopimuksen, kun nykyinen määräaikainen sopimuksesi päättyy tai muissa sopimustyypeissä aina halutessasi. Kun olet antanut perustietosi sähkövertailuumme voit tarkastella kaikkia vertailussamme mukana olevia sähkösopimuksia halvimmasta kalleimpaan, tämänhetkisen hinnan perusteella. Poikkeuksen muodostavat pörssisähkösopimukset, joissa vertailuperusteena käytämme edellisen kuukauden keskiarvoa tuntikohtaisesti vaihtuvan spot-hinnoittelun takia.

   Mikä on edullisin sähkösopimus minulle?

   On tärkeää huomata, että sama sähkösopimus ei välttämättä ole aina edullisin vaihtoehto kaikille kotitalouksille. Jokainen kotitalous on erilainen, ja tästä syystä sähköyhtiöt tarjoavat laajan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia. Esimerkiksi kotitaloutesi vuosikulutusarvio tai sijainti voi vaikuttaa siihen, mitä sopimuksia voit saada.

   Sähkövertailumme auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan ja edullisimman sähkösopimuksen. Voit vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia ja valita sopimuksen, joka vastaa parhaiten tarpeitasi. Syötä omat kulutustietosi laskuriin ja tutustu eri sopimusten hintoihin, ehtoihin ja kestoon.

   Kun valitset sopivaa sähkösopimusta, kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin:

   1. Hinta: Vertaile eri tarjouksia ja etsi kilpailukykyinen hinta, joka sopii budjettiisi.
   2. Sopimuksen kesto: Harkitse, haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Määräaikainen sopimus voi tarjota hintavakautta tietyn ajanjakson ajan.
   3. Lisäedut: Tutki, tarjoavatko sähköyhtiöt lisäetuja, kuten alennushintaisia jaksoja, asiakasetuja tai ekologisia vaihtoehtoja.
   4. Asiakaspalvelu: Arvioi sähköyhtiön asiakaspalvelun laatua ja luotettavuutta. Hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä, jos sinulla ilmenee kysymyksiä tai ongelmia sopimuksen aikana.

   Suosittelemme kilpailuttamaan sähkösopimukset palvelussamme, jotta voit löytää tämänhetkiset halvimmat sähkösopimukset. Kilpailutusprosessi auttaa sinua saamaan kattavan kuvan markkinatilanteesta ja varmistamaan, että valitset parhaan mahdollisen sopimuksen omiin tarpeisiisi.

   Sähkösopimuksen vaihtaminen - Vinkkejä ja neuvoja uuden sähköntoimittajan löytämiseksi

   Sähköntoimittajan vaihtaminen ei ole vaikeaa. Seuraa näitä vaiheita, niin säästät aikaa ja vaivaa:

   1. Selvitä nykyisen sähkösopimuksesi kesto ja irtisanomisaika.
   2. Vertaa eri sähköntoimittajien tarjouksia ja hinnoittelua. Sähkövertailussamme pystyt vertailemaan yli 40 aina ajan tasalla olevaa sähkötarjousta.
   3. Valitse uusi toimittaja ja tee uusi sähkösopimus. Sähkövertailumme avulla uuden sähkösopimuksen valinta ja sopimuksen allekirjoittaminen sujuvat helposti ja nopeasti.
   4. Uusi toimittaja hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen ja uuden sopimuksen käynnistämisen. Halutessasi voit irtisanoa sähkösopimuksen myös itse olemalla yhteydessä sähköyhtiösi asiakaspalveluun. Vanha sähköyhtiö lukee mittarilukemasi etänä ja lähettää sinulle tämän jälkeen sähkösopimuksen loppulaskun.

   Vaihda sähkösopimus parempaan asiantuntijoidemme ohjeilla

   Alla olemme listanneet asiakaspalvelumme asiantuntijoiden parhaat käytännöt. Seuraamalla näitä kokemuspohjaisia ohjeita varmistat itsellesi nopean ja sujuvan siirtymän uuteen sähkösopimukseen.

   Määräaikaisuus ja irtisanomisehdot ovat olennainen osa sähkösopimuksia. Tutustu huolella nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomiskäytäntöihin. Vanhan sopimuksen irtisanomisaika ja päivämäärä on hyvä selvittää ennen sähkösopimuksen vaihtamista. Kerromme lisää määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisajoista ja -ehdoista myöhemmin tällä sivulla.

   Tutustu tarjolla oleviin sähkösopimuksiin ja vertaile sekä hintoja että ehtoja. Uuden sähkösopimuksen valintaan ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, koska jokainen kuluttaja arvostaa eri asioita. Palvelumme avulla voit vertailla sähkösopimuksia eri kriteereillä, kuten sopimustyypillä ja tuotantotavan vihreydellä. Jokaisesta vertaillusta sopimuksesta esitämme arvioidun kokonaiskustannuksen, jka sisältää myös oletusarvoisen laskutustavan mukaiset kulut.

   Ole aktiivinen ja kysy paljon kysymyksiä. Sähköntoimittajan vaihtaminen voi herättää monia kysymyksiä ja epävarmuuksia. Asiakaspalvelumme auttaa sinua ongelmatilanteissa.

   Asiakaspalvelumme palvelee arkisin puhelinnumerossa 010 271 7291 klo 10—17. Puhelun hinta on 0 € + pvm/mpm. Asiakaspalvelumme vastaa myös sähköpostiviesteihin osoitteessa asiakaspalvelu@vertaaensin.fi

   Valitse edullisin tarjoushintainen sähkösopimus - säästä jopa 65% sähkölaskussa

   Sähkövertailussamme näemme päivittäin kuinka suuria säästöjä suomalaiset saavat aikaiseksi kilpailuttamalla sähkösopimuksensa. Historiallisten tilastojen perusteella keskimääräinen säästö on jopa 35–65% vuosittaisessa sähkölaskussa kuluttajan valitessa päivän halvimman sähkötarjouksen. Kuten alla olevat kuvaajat osoittavat, edullisimman tarjoushintaisen sähkösopimuksen valitseminen mahdollistaa kotitaloudelle jopa tuhansien eurojen vuotuisen säästön sähkölaskuista vuodessa optimaalisissa olosuhteissa.

   Sähkön kilpailutus voi leikata 1 hengen kerrostaloyksiön (kaukolämpö) vuosittaista sähkölaskua keskimäärin 100-400€ kulutuksen määrästä ja vertailtavan sähkösopimuksen kWh-hinnasta riippuen. Kuvaaja päivitetty 3.5.2023) Sähkön kilpailutus voi leikata 2 hengen rivitaloasunnon (kaukolämpö) vuosittaista sähkölaskua keskimäärin 200-700€ kulutuksen määrästä ja vertailtavan sähkösopimuksen kWh-hinnasta riippuen. (kuvaaja päivitetty 3.5.2023) Sähkön kilpailutuksen vaikutus vuosittaiseen sähkölaskuun, 2h rivitalo sähkölämmitys, (kuvaaja päivitetty 3.5.2023) Sähkölämmitteisessä omakotitalossa voi säästää jopa 4000€ vuodessa kilpailuttamalla sähkön ja valitsemalla edullisimman sähkösopimuksen. Kuvaaja päivitetty 3.5.2023.

   Me vertaamme, sinä säästät — Näin netin kovimmat sähkötarjoukset syntyvät

   Meidän tehtävämme VertaaEnsin.fi-palvelussa on varmistaa, että löydät kauttamme sähkösopimukset aina parhaaseen hintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa, että me neuvottelemme suoraan sähköyhtiöiden kanssa ja pyrimme hankkimaan joka kuukaudelle vähintään muutaman erikoishintaisen sähkösopimuksen sähkövertailumme käyttäjille. Täma mahdollistaa sen, että sähkön hinnat joita näet sähkövertailussamme ovat ajoittain sähköyhtiön omaa listahintaa edullisempia tai vähintäänkin samoja kuin sähköyhtiön omilla sivuilla. Tarjouspäivien kuningas on tietenkin Black Friday, jolloin löydät palvelustamme useita ale-hinnoiteltuja sopimuksia.

   Opas kokonaisvaltaisesti halvimman sähkösopimuksen valitsemiseksi

   Ymmärrä sähkösopimuksen ehtojen yksityiskohdat, vältä sudenkuopat

   Sähkösopimuksen tekeminen on tärkeä päätös, johon liittyy useita huomioitavia seikkoja. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista on hyvä tutustua huolellisesti yleisiin sopimusehtoihin. Yleisiä sopimusehtoja ovat mm. sopimuksen voimassaolo mukaanlukien määräaikaisuus, sopimuksen sitovuus, maksuehdot, irtisanomiskäytännöt sekä korvausehdot. Yleiset sopimusehdot auttavat varmistamaan selkeän ja reilun sopimussuhteen sähkönmyyjän ja asiakkaan välillä. Sopimusehdot voivat poiketa jopa saman sähköyhtiön sisällä, tästä syystä sopimuksen ehdot kannattaa lukea huolellisesti ennen hyväksymistä.

   Sähkösopimuksia kannattaa vertailla perusteellisesti ja kysyä rohkeasti lisätietoja asiakaspalvelustamme. Näin varmistat itsellesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

   Tutustu eri sopimusvaihtoehtoihin ja säästä pitkällä tähtäimellä

   1 vuoden määräaikainen sähkösopimus

   1 vuoden sähkösopimus on yleisin määräaikainen sähkösopimus. Sopimus antaa käyttöösi sähkön kiinteällä kWh-hinnalla 12 kuukauden ajaksi. Tänä aikana sähköyhtiö ei voi nostaa sähkön hintaa. Voit irtautua määräaikaisesta sähkösopimuksesta vain poikkeustilanteessa, kuten muuton takia. Vuoden sähkösopimus on kannattava valinta jos haluat ennustettavuutta sähkölaskuusi, mutta et kuitenkaan halua sitoutua kahden tai kolmen vuoden ajaksi.

   24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

   24 kuukauden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi sähkön hintaa. Kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12 kuukauden aikana.

   36 kuukauden määräaikainen sähkösopimus

   3 vuoden määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä kahden vuoden kiinteän ajanjakson. Lisäksi sähköyhtiö tarjoaa asiakkaalle mahdollisuutta jatkaa sopimusta ylimääräisen vuoden verran, mutta tästä voi kieltäytyä. Sopimuskauden aikana sähköyhtiö ei voi muuttaa asiakkaalta perittyä sähkön hintaa, eikä asiakas vastavuoroisesti pysty irtautumaan sopimuksesta kuin poikkeustilanteissa. Kolmen vuoden sähkösopimus on taloudellisesti kannattava valinta markkinatilanteessa, jossa sähkön hinnan ennustetaan nousevan seuraavan 12-24 kuukauden aikana.

   Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

   Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on nimensä mukaisesti voimassa kunnes sähköyhtiö tai sähkön tilaajaa päättää irtisanoa sopimuksen. Tästä syystä tämä sähkösopimus tunnetaan myös nimellä "jatkuva sähkösopimus" ja "kestosopimus". Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanomisaika on aina 14 vuorokautta kummallakin osapuolella.

   Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voimassaoloaikana sähköyhtiö voi muuttaa sähkön hintaa. Sähköyhtiön on ilmoitettava mahdollisesta hintamuutoksesta sinulle vähintä 1 kuukausi ennen. Poikkeuksena tähän on pörssisähkö, jossa ilmoitusvelvollisuus koskee vain nk. marginaalimaksun osuutta.

   Osittain kiinteähintainen sähkösopimus

   Osittain kiinteähintainen sähkösopimus tarjoaa kiinteän hinnan tietyksi ajanjaksoksi, jonka jälkeen sopimuksen hinnoittelu alkaa seurata markkinahintaa. Toinen variaatio sopimustyypistä on nk. hybridisopimus, jossa sähkön hinnalle on määrätty kiinteä perusosuus, jonka päälle tulee pörssihintaan perustuva negatiivinen tai positiivinen kulutusvaikutus. Osittain kiinteähintaisten sähkösopimusten ensisijainen tavoite on suojautuminen sähkömarkkinoiden hintaheilahteluilta. Kun sopimuskausi päättyy, asiakkaalla on mahdollisuus jatkaa sopimusta uusilla ehdoilla tai vaihtaa uuteen sähkösopimukseen.

   Sähkösopimuksissa tarjolla olevat hinnoittelumallit

   Tällä hetkellä sähkösopimuksia on saatavilla neljällä hinnoittelumallilla. Eri hinnoittelumallien määräävä tekijä on joko energiankulutuksen määrä tai käytön ajankohta. Erilaisten hinnoittelumallien tavoitteena on tarjota juuri sinun energiankulutukseesi parhaiten sopiva hinnoitteluperuste. Hinnoittelumallit ovat:

   1. Avoimen kulutuksen mallissa maksat kuluttamastasi energiasta yhtä ja samaa kiinteää kWh-hintaa riippumatta siitä, kuinka paljon sähköä kulutut ja koska kulutus tapahtuu. Tämä on vanhin ja perinteisin hinnoittelumallin sähkön myynnissä. Hinnoittelumallin etuna on vakaus ja turvallisuus joka syntyy kun hinta on sidottu määrätylle tasolle määräajaksi.
   2. Pakettisähkössä sinulle tarjotaan edullisempi kWh-hinta sopimuksessa määrättyyn vuosittaiseen kWh-kulutukseen asti. Rajan ylittävästä energiankulutuksesta sinulta veloitetaan korkeampi kWh-hinta tai erilllinen lisämaksu. Tämän hinnoittelumallin etuna on sähkölasku ennakoituvuus, tästä syystä mm. opiskelijat suosivat pakettisähkösopimuksia.
   3. Pörssisähkösopimuksessa maksat sähköstäsi tunneittain vaihtuvaa hintaa, joka seuraa Pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin hintatasoa. Hintaan lisätään sähköyhtiön määrittämä marginaalimaksu. Hinnoittelumallin etuna on mahdollisuus hankkia sähköä muita hinnoittelumalleja edullisemmin. Pörssisähkön heikkous on puolestaan erittäin nopea ja voimakas hinnan vaihtelevuus. Tästä syystä pörssisähkö sopii parhaiten kotitaloudelle jonka maksukyky on vahvalla pohjalla.
   4. Uusin hinnoittelumalli on nk. hybridisähkösopimus eli kulutusvaikutussähkö. Tässä mallissa sähköllä on perinteiseen tapaan kiinteä kWh-hinta, johon joko lisätään tai vähennetään nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutus määräytyy sen mukaan käytätkö sähköäsi ajankohtina jolloin sähkön markkinahinta sähköpörssissä on keskiarvoa edullisempi (kWh-hintaa laskeva vaikutus) tai korkeampi (kWh-hintaa nostava vaikutus). Kulutusvaikutussähkö yrittää tarjota pörssisähkön etuja ilman hintoihin liittyvää voimakasta vaihtelua.

   Lue lisää aiheesta sähkön hinta.

   Lyhytaikainen vai pitkäaikainen sähkösopimus - kumpi kannattaa valita?

   Kun etsit sopivaa sähkösopimusta, joudut usein punnitsemaan lyhyen ja pitkän aikavälin sähkösopimuksen etuja ja haittoja.

   Lyhytaikainen sähkösopimus, joka kestää yleensä 3–12 kuukautta, on hyvä valinta, jos haluat joustavuutta ja vapautta. Lyhyen sopimuksen etu on, että voit vaihtaa sähköyhtiötä useammin ja päästä käsiksi lähes markkinahintaiseen sähköön. Lyhytaikainen sopimus on hyvä valinta tilanteeseen, jossa sähkön hinta on voimakkaassa laskussa. Lyhytaikaisen sähkösopimuksen huonona puolena on sen tarjoama heikko suoja sähkön hinnannousuja vastaan.

   Pitkäaikainen, 1–3 vuoden sähkösopimus, voi olla hyvä valinta, jos haluat pitkän aikavälin turvallisuutta ja ennustettavuutta sähkölaskuusi.Pitkän sopimuksen etu on, että voit välttää hintavaihtelut ja suojautua hintojen mahdolliselta nousuilta. Toisaalta, jos sähkön markkinahinnan muutokset johtavat halvempiin sopimushintoihin markkinoilla, et hyödy niistä ennen kuin sopimuksen päättymisaika on lähellä. Pitkäaikaisten sähkösopimusten hinnat ovatkin yleensä lyhytkestoisia sopimuksia kalliimpia, sillä niissä pyritään huomioimaan useamman vuoden hintakehitys.

   Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksista

   Minkälainen sähkösopimus minulle sopii?

   Eri tyyppisissä sähkösopimuksissa on hyvät ja huonot puolensa. Tästä syystä uutta sähkösopimusta valittaessa kannattaakin kiinnittää huomio omiin kulutustottumuksiin.

   Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet lyhyen yhteenvedon kustakin sähkösopimustyypistä:

   Sähkösopimusvertailu - sopimustyyppien keskeiset piirteet
     Pörssisähkö Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö Määräaikainen yleissähkö Määräaikainen yösähkö Määräaikainen kausisähkö
   Hinnoittelutapa Vaihtuvahintainen, joka tunnilla on eri hinta Vaihtuvahintainen, hinta voi vaihtua kesken sopimuskauden.
   Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
   Kiinteä hinta koko sopimuskauden.
   Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
   Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden
   Sopimuskauden kesto Jatkuva / toistaiseksi Jatkuva / toistaiseksi 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus
   Irtisanominen Muutto tai 14 vrk Muutto tai 14 vrk Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä
   Onko kulutuksen ajankohdalla merkitystä? Sähkö on edullisinta pääsääntöisesti klo 23-05 välillä.
   Kalleinta sähkö on klo 8-9 sekä 18-20 välillä.
   Ei merkitystä Ei merkitystä Sähkö on edullisinta klo 22-06 Sähkö on edullisinta yöllä, sunnuntaisin ja kesällä
   Uuden sopimuksen saatavuus Helposti saatavilla Erittäin rajattu saatavuus markkinatilanteesta johtuen Helposti saatavilla Rajattu saatavuus Rajattu saatavuus

   Tarvitsen väliaikaisen sähkösopimuksen. Minkälainen sopimus minun tulisi valita?

   Tilanteessa jossa tarvitset lyhytkestoisen sähkösopimuksen suosittelemme valitsemaan joko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen tai pörssisähkösopimuksen. Kummassakin sopimustyypissä pystyt lopettamaan sopimuksen haluamanasi ajankohtana 14 vuorokauden irtisanomisajan huomioiden.

   Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

   Sähkön hinta sopimuskaudella voi olla kiinteä tai vaihtuva. Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta (c/kWh) pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

   Osassa sähkösopimuksia hintaan vaikuttaa lisäksi nk. kulutusvaikutus. Kulutusvaikutuksen myötä myös kiinteähintainen sähkösopimus voi käyttäytyä vaihtuvahintaisen sähkösopimuksen tavoin. Tällöin sähkösopimuksen todellinen kWh-hinta määräytyy täysin henkilökohtaisen kulutuksen mukaisesti. Arvioitu kulutusvaikutus yleensä muutamia senttejä per kilowattitunti.

   Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

   Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla tarkoittaa sitä, että sähkölaskun loppusumma pysyy samana kuukaudesta toiseen, kunhan kodin sähkönkulutus ei ylitä pakettiin sisältyvää sähkön määrää. Tämänkaltainen pakettisähkö tarjoaa mielenrauhaa ja ennakoitavuutta, vaikka oma sähkönkulutus vaihtelisikin jossain määrin.

   Mitä tarkoittaa sähkösopimus ilman perusmaksua?

   Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

   Voiko sähkön hinta muuttua kesken sopimuskauden?

   Määräaikaisen sopimuksen hinta ei voi muuttua kesken sopimuskauden. Muissa sopimustyypeissä sähkön hinta voi muuttua myös sopimuskauden aikana. Sähköyhtiön on tiedotettava mahdollisesta hinnan muutoksesta 30 vuorokautta etukäteen.

   Mistä halvin tai edullisin sähkösopimus?

   Halvin tai edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla sähkö ja vertailemalla sähkösopimuksien kokonaishintoja. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset tämän sivun yläreunassa löytyvän lomakkeen kautta. Lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen..

   Löysin kauttanne edullisen sähkösopimuksen. Kuinka kauan tarjous on voimassa?

   Tarjousten voimassaolosta päättävät sähköyhtiöt. Palvelumme päivittäiset hintapäivitykset yritetään ajastaa klo 8-10 välille, mutta kaikissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista. Koska emme voi tietää kuinka pitkään yksittäiset tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa, suosittelemme aina hyödyntämään tarjouksen heti.

   Jos sähkösopimuksen hinta laskee tai löydät paremman tarjouksen, on sinulla aina mahdollisuus perua tilauksesi 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä.

   Mitä tapahtuu jos määräaikainen sähkösopimukseni loppuu ja minulla ei ole uutta sähkösopimusta?

   Määräaikaisen sopimuksen päättyminen ei tarkoita, että jäisit ilman sähköä vaikka sinulla ei olisi uutta sähkösopimusta. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu automaattisesti toistaiseksi voimaksi olevaksi sopimukseksi ellei sopimuksesi ehdoissa toisin määrätä.

   Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

   Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.