Löydä sähkö uuteen kotiin helposti ja säästä sähkölaskussasi

Onnea uuteen kotiin! Sähkösopimuksen solmiminen uuteen asuntoon vie vain muutaman minuutin.

  • Säästä edullisella sähkösopimuksella jopa 230€ vuodessa
  • Yli 70 sopimuksen valikoima kilpailukykyisiä tarjouksia
  • Vertaile sopimuksia 1 minuutissa ja tilaa heti

Hae paras sähkötarjous

    Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
    Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
      Postinumero on virheellinen.
      Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
      Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
        Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
        4.5
        Arvostelut tarjoaa

        Myös he valitsivat uuden sähkösopimuksen sähkövertailustamme

        1. Arja

          No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

        2. Hannu

          Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

        3. Marja

          helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

        Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

        Löydä edullinen sähkösopimus uuteen kotiin

        Sähkösopimus ja muutto

        kalenteri 1

        Irtisano vanha sähkösopimus

        Vanha sähkösopimus kannattaa irtisanoa kuukausi ennen muuttoa.

        Kalenteri 2

        Kilpailuta sähkösopimukset

        Tee uusi sopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

        kalenteri 3

        Muuttopäivänä

        Muuttaminen on helpompaa, kun sähköt toimivat.

        Muuttajan muistilista

        Muutto kannattaa suunnitella huolellisesti ja hyvissä ajoin etukäteen. Aikatauluta ja tee muuttopäivän järjestelyt etukäteen, äläkä unohda muuttoilmoituksen tekoa tai sopimusasioita. Tätä muistilistaa seuraamalla et unohda mitään!

        Muuttoilmoitus

        • Tee muuttoilmoitus verkossa yhdellä kertaa sekä maistraattiin että Postiin. Muuttoilmoituksen tekoa varten sivuille kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
        • Muuttoilmoitus kannattaa tehdä kuukausi ennen muuttoa, mutta viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksen tekeminen on lakisääteinen velvollisuus. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos muutto on tilapäinen ja kestää alle kolme kuukautta.
        • Ilmoita muutostasi sekä entisen että nykyisen taloyhtiösi isännöitsijälle. Myös työantajalle kannattaa ilmoittaa osoitteenmuutoksesta.
        • Vapaa-ajan asuntoa ei voi tallentaa väestötietojärjestelmään vakinaiseksi osoitteeksi eli mökille ei voi siis muuttaa virallisesti. Postit voi kuitenkin ohjata mökille esimerkiksi kesäloman ajaksi tilaamalla määräaikaisen postin siirron Postin nettisivuilla.

        Uusi sähkösopimus

        • Pura vanha ja solmi uusi sähkösopimus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin vältyt tuplaveloitukselta ja varmistat, että muuttopizzoja ei syödä kynttilän valossa. Kun solmit uuden sähkösopimuksen uuteen kotiisi, uusi sähköntarjoaja irtisanoo vanhan sähkösopimuksen puolestasi.
        • Voit myös halutessasi siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen ottamalla yhteyttä sähköntarjoajan asiakaspalveluun.

        Sopimus- ja ilmoitusasiat muuton yhteydessä

        • Digi- ja väestöviraston eli “maistraatin” sekä Postin lisäksi tieto uudesta osoitteesta päivittyy automaattisesti eri viranomaisille, kuten Kelaan ja Verohallintoon. Myös esimerkiksi monet pankit ja vakuutusyhtiöt saavat tiedon osoitteenmuutoksesta, eikä siitä tarvitse ilmoittaa erikseen.
        • Jos asut vuokralla, irtisano vuokrasopimuksesi heti kun olet löytänyt uuden asunnon. Vuokra-asunnoissa on aina kuukauden irtisanomisaika.
        • Muista ottaa kotivakuutus uuteen kotiisi. Voit myös siirtää vanhan vakuutuksesi uuteen kotiin, ja halutessasi myös turvata muuton aikana tapahtuvat vahingot.
        • Mikäli saat Kelan asumistukea, ole yhteydessä Kelaan ennen muuttoasi, jotta tiedät miten muutto vaikuttaa asumistukeesi.
        • Selvitä onko uuteen kotiisi mahdollista saada taloyhtiön internet-yhteys.

        Ennen muuttoa

        Aikatauluttamalla ja suunnittelemalla teet muutostasi mahdollisimman helpon ja mutkattoman. Mieti muuttobudjettisi valmiiksi, ja palkkaatko muuttofirman vai turvaudutko ystäviesi kantoapuun. Kummassakin tapauksessa kannattaa varmistaa muuttoapu viikkoja ennen varsinaista muuttopäivää. Mikäli muutat kuun lopulla, kannattaa mahdollinen muuttofirma kilpailuttaa ja varata jo kuun alussa, koska kuun loppupuoli on yleisintä muuttoaikaa.

        Muuttoauton valinta kannattaa miettiä tarkasti, sillä henkilöauto tuskin riittää muuton toteutukseen. Mikäli vuokraat yli 3 500 kg painavan muuttoauton, tarvitset B-luokkaa korkeamman ajokorttiluokituksen. Varmista muuttoautollesi esteetön kulkureitti etukäteen, mikäli se on mahdollista.

        Muuttolaatikot ovat kätevä apu muuton tekemiseen, sillä niiden avulla muuttoon menevästä ajasta voi leikata parhaimmillaan jopa tunteja. Kaiva ennen muuttopäivää kuplamuovit ja pakkauspaperit esiin, jotta voi turvata särkyvät esineet muuton yhteydessä.

        Huomioi myös lemmikkien tarpeet. Jos mahdollista, järjestä lemmikeille hoito muuttopäiväksi.

        Muuttopäivä käsillä

        Hoida loppusiivous viimeistään muuttoa edeltävänä päivänä ja suojaa lattiasi pahveilla tai muovilla, jotta sinun ei tarvitse siivota suuremmin muuton jälkeen.

        Varmista, että tavarat on pakattu muuttolaatikkoihin ennen muuttopäivää ja merkitse kuhunkin laatikkoon laatikon sisältö ja huonesijainti (esim. lautaset/keittiö). Varmista myös, että sinulla tarvittavat työkalut kalusteiden ja laitteiden purkamiseen ja asentamiseen.

        Uudessa kodissa

        Käy tavarasi läpi mahdollisten vahinkojen varalta ja asenna palohälytin. Ole yhteydessä isännöitsijääsi postilaatikon nimen, autopaikan ja muiden käytännön asioiden suhteen.

        Sähkösopimus ja muutto – Usein kysyttyjä kysymyksiä

        Voinko säilyttää nykyisen sähkösopimukseni uudessa osoitteessa?

        Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi uudessa osoitteessa, sinun tulee olla yhteydessä sähköyhtiöösi vähintään 2 viikkoa ennen muuttoa. Sähköyhtiö voi kieltäytyä tarjoamasta sähkösopimusta uuteen asuntoosi, jos sen kulutusarvio poikkeaa huomattavasti nykyisestä asunnostasi tai asunto on eri alueella.

        Mitä seuraa, jos en irtisano tai siirrä sähkösopimustani ajoissa muuton yhteydessä?

        Jos et irtisano tai siirrä sähkösopimustasi ajoissa, olet velvollinen maksamaan vanhasta sähkösopimuksesta syntyviä kustannuksia sopimuksen irtisanomispäivään asti.

        Mitä tulee ottaa huomioon, jos muutan vuokralle?

        Jos muutat vuokralle ja vuokrasopimuksessa on maininta "vuokralainen hankkii oman sähkösopimuksen", sinulla on velvoite hankkia sähkösopimus, joka alkaa vuokrasuhteen aloituspäivänä.

        Mitä minun tulisi tehdä, jos muutan pois omistamastani kiinteistöstä?

        Jos olet muuttamassa pois omistamastasi kiinteistöstä, muista neuvotella sähköliittymän siirrosta uuden omistajan kanssa.

        Saako sähköt uuteen kotiin muuttopäivänä?

        Mikäli tarvitset sähkösopimuksen heti (nyt samana päivänä), sinun kannattaa soittaa valitsemasi sähköyhtiön asiakas- tai muuttopalveluun ja kertoa, että tarvitset sähköt nopeasti uuteen asuntoon. Sähköjen pikakytkentä saman päivän aikana on yleensä mahdollista, myös viikonloppuisin. Alueellisen sähkönsiirtoyhtiön hinnastosta riippuen pikakytkentä voi olla joko ilmainen tai maksaa joitakin satoja euroja.

        Jos tarvitset sähköt uuteen kotiisi aikaisintaan parin arkipäivän päähän, sinulla on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tilatessasi uutta sähkösopimusta netin kautta, sinun kannattaa varautua siihen, että osalla sähköyhtiöstä uuden tilauksen läpimenoaika on 2–5 vuorokautta tilauksen tekohetkestä. Tästä syystä uuden asunnon sähkösopimuksen hankintaa ei kannata jättää viime tinkaan.

        Mitä tehdä, jos muuton yhteydessä kodin sähkönkulutus muuttuu?

        Jos sen sijaan muutat matalan vuosikulutuksen asunnosta asuntoon, jossa on selvästi korkeampi sähkönkulutus (esim. kerrostalosta omakotitaloon), sähköyhtiö ei todennäköisesti hyväksy nykyisen sähkösopimuksesi siirtoa uuteen osoitteeseen. Koska kodin sähkönkulutus usein muuttuu asunnon vaihtamisen myötä, suosittelemme kilpailuttamaan sähkösopimuksen muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen siirtämisen sijaan.

        Voinko purkaa määräaikaisen sähkösopimuksen muuton yhteydessä?

        Muuton yhteydessä sekä sinulla että sähköyhtiöllä on oikeus irtisanoa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimusvelvoitteita. Sähköyhtiöt hyödyntävät määräaikaisen sopimuksen irtisanomista etenkin tilanteissa, joissa uuden osoitteen sähkönkulutus ylittäisi vanhassa sopimuksessa mainitut käyttörajat. Kuluttajan kannalta muuttaminen on usein ainoa keino purkaa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimussakkoa.

        Voiko minulla olla päällekkäiset sähkösopimukset?

        Ei. Tilanne, jossa sinulla olisi kaksi päällekkäistä samanaikaista sähkösopimusta samaan osoitteeseen ei ole mahdollinen. Sähkösopimus solmitaan aina asuntokohtaisesti, ja kullakin käyttöpaikalla voi olla kerrallaan vain yksi aktiivinen sopimus.

        Miten toimin, kun olen myynyt omakotitaloni ja haluan siirtää sähköliittymän uudelle omistajalle?

        Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kaupasta tulisi ilmoittaa suoraan sähköyhtiölle, jotta sähköliittymän omistajuuden siirto saadaan aloitettua. Siirrosta tehdään erillinen sopimus, jonka aikana liittymän omistajuus siirtyy uudelle omistajalle.

        Onko asunnossa pakko olla sähkösopimus?

        Mikäli haluat nauttia sähkön tuomista yleellisyyksistä, kuten valoista ja toimivasta jääkaapista niin kyllä, jokaisessa asunnossa on pakko olla voimassa oleva sähkösopimus.

        Voiko sähkösopimuksen tehdä toisen asuntoon?

        Sähkösopimukset ovat asuntokohtaisia ja yhdessä käyttöpaikassa voi olla vain yksi sopimus, joka tehdään henkilökohtaisesti. Jos teet sopimuksen toisen asuntoon, tulee sopimus sinun nimeesi. 

        Pitääkö sähkösopimus tehdä ennen muuttoa?

        Kyllä, sähkösopimus pitää tehdä ennen muuttoa. Voit tehdä uuden sopimuksen 90 päivää ennen muuttoa, tai pyytää vanhalta sähköyhtiöltä sähkösopimuksen siirtoa uuteen osoitteeseen.

        Voiko sähköt katkaista heti?

        Ei. Sähköt voidaan katkaista sähköyhtiön toimesta esimerkiksi maksuhäiriön seurauksena. Tätä ennen olet kuitenkin saanut jo maksumuistutuksia, eli sähköjä ei katkaista yllätyksenä. Kuluttajana voit katkaista sähköt mikäli irtisanot sopimuksesi, etkä ota tilalle uutta. Pörssi, ja toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa irtisanomisaika on 14 päivää. 

        Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

        Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.