Nopea sähkösopimus on muuttajan ykkösvalinta!

Sähkösopimuksen solmiminen uuteen asuntoon vie vain muutaman minuutin. Aloita sähkösopimuksen tekeminen täyttämällä viereinen lomake.

  • Runsas valikoima vaihtuvia sähkötarjouksia
  • Solmi uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä
  • Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkötarjous

    Syötä tai tarkista antamasi tieto. Osoitteessa on oltava vähintään kadun tai tien nimi ja yksi numero. Syötä tämän lisäksi mahdollinen porraskirjain ja asuntonumero. Esim. Esimerkkikatu 2 A 13.
      Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
      Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.

      Myös he valitsivat uuden sähkösopimuksen sähkövertailussamme

      1. Jari I

        Tältä firmalta sai sähköt nopeasti ja helposti. Suosittelen !

      2. Kari Mattila

        Toimi hyvin ,erittän helppo vanhalle ukollekin.

      3. Heidi Helminen

        Hyvä palvelu ja helppo asioida. Ystävällinen palvelu ja henkilökohtaisen palvelun avulla kaikki asioiminen sujui hienosti.

      Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

      Löydä edullinen sähkösopimus uuteen kotiin

      Sähkösopimuksen tekok netissä on helppoa ja yksinkertaista

      Sähkösopimus netistä jopa samalle päivälle

      Tee sähkösopimus uuteen kotiisi parissa minuutissa sivustollamme. Henkilöllisyytesi vahvistetaan tilauksen yhteydessä verkkopankkitunnistautumisella tai henkilötunnuksella.

      Nopeimmin sähköt saa valitsemalla vertailumme tuloksista Fortumin. Fortum lupaa sähköt seuraavalle arkipäivälle (jos tilaus tehdään ennen klo 12) ilman lisämaksua. Muissa sähköyhtiöissä tilauksen käsittelyaika on pääsääntöisesti 2⁠—3 arkipäivää.

      Jos tarvitset sähköt samalle päivälle, voit nopeuttaa tilauksen käsittelyä pyytämällä sähkön pikakytkentää. Pikakytkennässä paikallinen siirtoyhtiö kytkee uuden kodin sähköt nopeutetulla aikataululla (1-48 tuntia). Pikakytkennän saamiseksi sinun täytyy ensiksi tehdä uusi sähkösopimus. Tämän jälkeen soita uuden sähköyhtiösi asiakaspalveluun ja pyydä pikakytkentää tekemällesi sähkösopimukselle. Pikakytkennän saatavuus, aikataulu ja hinta vaihtelevat sähkönsiirtoalueittain. Lisätietoja aiheesta saat uudelta sähköyhtiöltäsi.

      Asiakaspalvelumme auttaa arkisin sopivan sähkösopimuksen valinnassa ja tekemisessä puhelinnumerossa 010 271 7291 klo 10—17. Puhelun hinta on 0 € + pvm/mpm.

      Vältä tuplaveloitus — muista irtisanoa vanhan kodin sähkösopimus

      Jos vaihdat sähkösopimusta muuton yhteydessä, kannattaa vanhan kodin sopimus lakkauttaa muuttopäivään mennessä. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen purkamisesta tulisi ilmoittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen sopimuksen purkua. Muussa tapauksessa voit joutua maksamaan myös entisen kotisi sähköstä, kunnes uusi asukas tekee oman sähkösopimuksen.

      Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä mitään. Useimmat sähköyhtiöt saavat automaattisesti tiedon uudesta sähkön käyttöpaikastasi muuttoilmoituksen perusteella. Toki on hyvä käytäntö viestiä osoitteenmuutoksesta suoraan sähköyhtiöön myös.

      Unohditko solmia uuden sähkösopimuksen?
      Opiskelijakodin sähkönkulutus on hyvin rajattua

      Opiskelijan kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö asunnon vuokraan

      Opiskelija-asuntojen sähkö sisältyy usein vuokraan, mutta asia kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli joudut solmimaan sähkösopimuksen, on kiinteähintainen sähkösopimus hyvä valinta. Samansuuruisena pysyvä sähkölasku helpottaa myös opiskelijabudjetin suunnittelua ja ylläpitämistä.

      Uuden kodin lämmitystapa muodostaa jopa 70 % sähkön kulutuksesta

      Kun olet perillä uuden kotisi lämmitystavasta, pystyt arvioimaan kodin sähkönkulutusta paremmin. Jos olet epävarma lämmitystavasta, asia on helppo tarkistaa isännöitsijäntodistuksesta tai kauppakirjasta.

      Kaukolämmitteisen kodin vuosikulutus on yleensä alle 5 000 kWh. Tällöin hyvä vaihtoehto on kuukausihinnoittelultaan kiinteä pakettisähkösopimus. Jos sähkön hinnan nousu huolettaa, kannattaa sopimustyypiksi valita määräaikainen sopimus.

      Sähkölämmitteisen asunnon vuosittainen energiankulutus on yleensä yli 5 000 kWh, isoissa omakotitaloissa jopa 30 000 kWh. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, on pörssisähkö sopivin valinta. Muussa tapauksessa soveltuvin valinta on määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

      Ensimmäinen oma koti on usein pienikokoinen kerrostaloasunto. Kerrostalossa yksin asuvan henkilön sähkönkulutus on keskimäärin 1 610 kWh vuodessa. Näin pienelle vuosikulutukselle soveltuvin vaihtoehto on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisähkösopimus.

      Lämmitys on jopa 70% jokaisen suomalaisen kodin energiankulutuksesta
      Perheen kasvaessa myös sähkönkulutus nousee

      Uusi perheenjäsen tarkoittaa yleensä isompaa asuntoa — ja sähkönkulutusta

      Perheesi muuttaessa tilavampaan kotiin on syytä harkita pörssisähköä ja perehtyä edullisempiin sähkönkulutusaikoihin, jolloin sinulla on mahdollisuus säästää merkittäviä summia. Tämä on olennaista etenkin, jos muutto tapahtuu isompaan rivi- tai omakotitaloon, jossa on sähkölämmitys. Isomman asunnon mukana tulee kasvava sähkönkulutus, josta jopa 70 prosenttia muodostuu lämmityskuluista. Pystyt arvioimaan sähkönkulutuksesi kätevästi laskurillamme.

      Kodin sähkösopimus-osiosta löydät lisätietoa erilaisista sähkösopimustyypeistä ja niiden eroista eri lämmitystapojen välillä. Palvelustamme saat sopivan sähkösopimus kotiin kuin kotiin kaikkialle Suomessa. Halutessasi voit myös valita 100% uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

      Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa muuttaessa

      Muuttaessa moni jatkaa vanhalla sähkösopimuksella. Näin ei ole kuitenkaan pakko tehdä, sillä muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen voi irtisanoa välittömästi sopimustyypistä riippumatta. Kilpailuttamalla sähkösopimukset palvelussamme pääset parhaiten hyödyntämään erilaiset tarjoukset ja tarjouskampanjat, joita sähköyhtiöt tarjoavat muuttajille. Kyseessä on siis hyvin ainutlaatuinen tilaisuus vaihtaa edullisempaan sähköön kesken sopimuskauden.

      Muuttaessa uusi sähkösopimus tulisi solmia vähintään 2–3 viikkoa ennen muuttoa. Et voi kuitenkaan tehdä sähkösopimusta etukäteen kolmea kuukautta pidemmälle.

      Sähkösopimus kannattaa tehdä ajoissa ennen muuttoa
      Sähkösopimus kannattaa päivittää vaikka tie veisikin maailmalle väliaikaisesti

      Määräaikainen sähkösopimus ja muutto

      Välillä elämäntilanne saattaa vaatia tilapäistä muuttoa pois pysyvästä kodista. Kyseessä voi olla unelmien kesätyö ulkomailla tai työn vaatima väliaikainen muutto. Tässä tapauksessa sinun on mahdollista irtisanoa määräaikainen sähkösopimus, kuten normaalinkin muuton yhteydessä. Jos asut väliaikaisessa kodissasi yli kolme kuukautta, sinun tulee ilmoittaa tästä Digi- ja väestötietovirastolle. Väliaikainenkin muutto on oiva tilaisuus kilpailuttaa sähkösopimus ja säästää.

      Joskus elämäntilanne ei mahdollista sähkön kilpailutusta

      Kun muuttunut elämäntilanne pakottaa muuttamaan nopealla varoitusajalla, sinulle ei välttämättä jää aikaa kilpailuttaa uuteen kotiin soveltuvaa sähkösopimusta. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai pörssisähkösopimus. Tämä takaa sinulle sähköt lyhyelläkin varoitusajalla, tarjoten kuitenkin mahdollisuuden kilpailuttaa sähkösopimus, kun olet asettunut taloksi uuteen kotiisi.

      Parisuhteen päättymisen kokevat useimmat suomalaiset

      Sähkösopimus ja muutto

      kalenteri 1

      Irtisano vanha sähkösopimus

      Vanha sähkösopimus kannattaa irtisanoa kuukausi ennen muuttoa.

      Kalenteri 2

      Kilpailuta sähkösopimukset

      Tee uusi sopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

      kalenteri 3

      Muuttopäivänä

      Muutto on helppoa, kun sähköt toimivat.

      Muuttajan muistilista

      Muutto kannattaa suunnitella huolellisesti ja hyvissä ajoin etukäteen. Aikatauluta ja tee muuttopäivän järjestelyt etukäteen, tee muuttoilmoitus ja hoidasopimusasiat kuntoon. Usein joku asia kuitenkin unohtuu muuttokiireessä. Tätä silmällä pitäen loimme muuttajan muistilistan!

      Muuttoilmoitus

      • Tee muuttoilmoitus verkossa yhdellä kertaa sekä maistraattiin että Postiin. Muuttoilmoituksen tekoa varten sivuille kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
      • Muuttoilmoitus kannattaa tehdä noin1 kk ennen muuttoa, mutta viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksen tekeminen on lakisääteinen velvollisuus
      • Ilmoita muutostasi sekä entisen että nykyisen taloyhtiösi isännöitsijälle. Myös työantajalle kannattaa ilmoittaa osoitteenmuutoksesta.
      • Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos muutto on tilapäinen ja kestää alle kolme kuukautta.
      • Vapaa-ajan asuntoa ei voi tallentaa väestötietojärjestelmään vakinaiseksi osoitteeksi, eikä mökille siis voi virallisesti muuttaa. Postit voi kuitenkin ohjata mökille esimerkiksi kesäloman ajaksi tilaamalla määräaikaisen postin siirron Postin sivuilla.

      Uusi sähkösopimus

      • Pura vanha ja solmi sähkösopimus viimeistään kahta viikkoa ennen muuttoa. Näin vältyt tuplaveloitukselta ja varmistat, ettei muuttopizzoja syödä kynttilän valossa.
      • Sähkösopimus on irtisanottava 14 päivää ennen muuttoa. Solmiessasi sopimuksen uuteen kotiin, uusi sähköntarjoaja irtisanoo vanhan sopimuksen puolestasi.
      • Edullisin sähkösopimus uuteen kotiin löytyy kilpailuttamalla.

      Sopimus- ja ilmoitusasiat muuton yhteydessä

    • Digi- ja väestöviraston eli “maistraatin” sekä Postin lisäksi tieto uudesta osoitteesta päivittyy automaattisesti eri viranomaisille, kuten Kelaan ja Verohallintoon. Myös esimerkiksi monet pankit ja vakuutusyhtiöt saavat tiedon osoitteenmuutoksesta, eikä siitä tarvitse ilmoittaa erikseen.
    • Asuessasi vuokralla, irtisano vuokrasopimuksesi heti uuden kodin löydettyäsi. Vuokra-asunnoissa on aina kuukauden irtisanomisaika.
    • Muista ottaa kotivakuutus uuteen kotiisi. Voit myös siirtää vanhan vakuutuksesi uuteen kotiin, ja halutessasi myös turvata muuton aikana tapahtuvat vahngot.
    • Mikäli saat Kelan asumistukea, ole yhteydessä Kelaan ennen muuttoasi, jotta tiedät miten muutto vaikuttaa asumistukeesi.
    • Selvitä, onko uuteen kotiisi mahdollista saada taloyhtiön internet-yhteys.
    • Ennen muuttoa

      Aikatauluttamalla ja suunnittelemalla teet muutostasi mahdollisimman helpon ja mutkattoman. Mieti muuttobudjettisi valmiiksi, ja palkkaatko muuttofirman vai turvaatko ystäviesi kantoapuun. Kummassakin tapauksessa kannattaa varmistaa muuttoapu viikkoja ennen varsinaista muuttopäivää.Mikäli muutat kuun lopulla, kannattaa mahdollinen muuttofirma kilpailuttaa ja varata jo kuun alussa, koska kuun loppupuoli on yleisintä muuttoaikaa.

      Muuttoauto kannattaa miettiä tarkasti. Henkilöauto tuskin riittää muuttoprosessin hoitamiseen. Mikäli vuokraat yli 3500 kg painavan muuttoauton, tarvitset B-luokkaa korkeamman ajokorttiluokituksen. Varmista muuttoautollesi esteetön kulkureitti etukäteen, mikäli se on mahdollista.

      Muuttolaatikot ovat kätevä apu muuton tekemiseen, sillä ne ovat kestäviä, hintaystävällisiä ja helppo pinota päällekkäin. Kunnollisten muuttolaatikoiden avulla muuttoon menevästä ajasta voi leikata parhaimmillaan jopa tunteja. Kaiva ennen muuttopäivää kuplamuovit ja pakkauspaperit esiin, jotta voi turvata särkyvät esineet muuttoa varten.

      Huomioi myös lemmikkien tarpeet. Jos mahdollista, järjestä lemmikeille hoito muuttopäiväksi.

      Muuttopäivä käsillä

      Nuku hyvin, minkä pitäisi onnistua, sillä olet hoitanut kaikki muuttoon liittyvät käytännön asiat etukäteen. Näin pääset hyvin levänneenä tositoimiin muuttopäivänä.

      Hoida loppusiivous viimeistään edellisenä päivänä ja suojaa lattiasi pahveilla tai muovilla, jotta vältyt ylimääräisiltä siivoustoimilta muuton jälkeen.

      Varmista, että tavarat on pakattu muuttolaatikkoihin ennen muuttopäivää ja merkitse kukin laatikko tarkasti sisällön ja huonesijainnin mukaan (esim. lautaset/keittiö).Varmista myös, että sinulla tarvittavat työkalut kalusteiden ja laitteiden purkamiseen ja asentamiseen helposti saatavilla..

      Uudessa kodissa

      Käy läpi tavarat mahdollisten vahinkojen varalta, asenna palohälytin. Ole yhteydessä isännöitsijääsi postilaatikon nimen, autopaikan ja muiden käytännön asioiden suhteen.

      Muutto on takanasi. Nauti olostasi, tutustu paikalliseen ympäristöön ja vilkuta naapureillesi, jos tunnet olosi sosiaaliseksi. Onnea uuteen kotiin.

      Sähkösopimus ja muutto — Usein kysyttyjä kysymyksiä

      Mitkä ovat muuttajan oikeudet ja velvollisuudet sähkösopimuksen suhteen?

      Muuttamisen yhteydessä sinulla on oikeus purkaa nykyinen sähkösopimuksesi ilman sanktioita sopimustyypistä riippumatta. Helpoiten sopimuksen purkaminen onnistuu hankkimalla uusi sähkösopimus palvelumme kautta vähintään 7 vuorokautta ennen muuttopäivää. Uusi sähköyhtiösi tiedottaa muutoksesta nykyiselle sähköyhtiöllesi.

      Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi uudessa osoitteessa, on sinulla velvollisuus olla yhteydessä sähköyhtiöösi vähintään 2 viikkoa ennen muuttoa. Sähköyhtiö voi kieltäytyä tarjoamasta sähkösopimusta uuteen asuntoosi, jos sen kulutusarvio poikkeaa huomattavasti nykyisestä asunnostasi tai asunto on eri alueella.

      Jos et irtisano tai siirrä sähkösopimustasi ajoissa, olet velvollinen maksamaan vanhasta sähkösopimuksesta syntyviä kustannuksia sopimuksen irtisanomispäivään asti.

      Jos muutat vuokralle ja vuokrasopimuksessa on maininta "vuokralainen hankkii oman sähkösopimuksen", on sinulla velvoite hankkia sähkösopimus, joka alkaa vuokrasuhteen aloituspäivänä.

      Jos olet muuttamassa pois omistamastasi kiinteistöstä, muista sähköliittymän siirtäminen uudelle omistajalle.

      Saako sähköt uuteen kotiin muuttopäivänä?

      Mikäli tarvitset sähkösopimuksen heti (nyt / samana päivänä), sinun kannattaa soittaa valitsemasi sähköyhtiön asiakas- tai muuttopalveluun ja kertoa, että tarvitset sähköt nopeasti uuteen asuntoon. Sähköjen pikakytkentä saman päivän aikana on yleensä mahdollista, myös viikonloppuisin. Alueellisen sähkönsiirtoyhtiön hinnastosta riippuen pikakytkentä voi olla joko ilmainen tai maksaa jopa useita satoja euroja.

      Jos tarvitset sähköt uuteen kotiisi aikaisintaan parin arkipäivän päähän, on sinulla huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tilatessasi uutta sähkösopimusta netin kautta, sinun kannattaa varautua siihen, että osalla sähköyhtiöstä uuden tilauksen läpimenoaika on 2—5 vuorokautta tilauksesta. Tästä syystä uuden asunnon sähkösopimuksen hankintaa ei kannata jättää viime tinkaan. Poikkeuksiakin on, esim. Fortum lupaa sähköt seuraavalla arkipäivälle ilman lisäveloitusta edellisen aamupäivän aikana tehdyissä tilauksissa.

      Helpoiten sähköt muuttopäiväksi saa hoitamalla sähkösopimuksen kuntoon noin 2-3 viikkoa ennen muuttopäivää.

      Onko sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen mahdollista?

      Olemassaolevan sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen onnistuu varmiten tilanteissa, joissa kodin pinta-ala, lämmitystapa ja monet muut sähkönkulutukseen vaikuttavat asiat pysyvät ennallaan. Näissäkin tilanteissa sähköyhtiö voi kumminkin kieltäytyä sähkösopimuksen siirtämisestä toiseen osoitteeseen, koska sähkösopimus solmitaan aina osoitekohtaisesti.

      Jos sen sijaan muutat matalan vuosikulutuksen asunnosta runsaan sähkönkulutuksen asuntoon (esim. kerrostalosta omakotitaloon), sähköyhtiö ei todennäköisesti hyväksy nykyisen sähkösopimuksesi siirtoa uuteen osoitteeseen.

      Koska kodin sähkönkulutus muuttuu asunnon myötä, suosittelemme kilpailuttamaan oman sähkösopimuksen muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen siirtämisen sijaan.

      Jatkuuko määräaikainen sähkösopimukseni muuton jälkeen?

      Määräaikainen sähkösopimuksesi voi jatkua ennallaan uudessa osoitteessa muuton jälkeen. Edellytyksenä tälle on että olet antanut uuden käyttöpaikan osoitteesi tiedoksi sähköyhtiöllesi ja että sähköyhtiö hyväksyy käyttöpaikan siirron. Helpoiten asian hoitaminen onnistuu ottamalla yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun.

      Jos et ilmoita uudesta osoitteestasi sähköyhtiölle (sekä Digi- ja Väestöviraston palveluun), sähkösopimuksesi vanhassa osoitteessa jatkuu kunnes uusi asukas solmii uuden sähkösopimuksen samaan osoitteeseen. Sähkösopimuksesi ei siis siirry tai katkea muuttaessa ellet ilmoita asiasta sähköyhtiöön.

      Muuton yhteydessä sekä sinulla että sähköyhtiöllä on kuitenkin oikeus irtisanoa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimusvelvoitteita. Sähköyhtiöt hyödyntävät määräaikaisen sopimuksen irtisanomista etenkin tilanteissa, joissa uuden osoitteen sähkönkulutus ylittäisi vanhassa sopimuksessa mainitut käyttörajat. Kuluttajan kannalta muuttaminen on usein ainoa keino purkaa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimussakkoa.

      Voinko tehdä sähkösopimuksen ennen muuttoa?

      Voit tehdä uuden sähkösopimuksen ennen muuttoa. Uuden sähkösopimuksen voit tehdä aikaisintaan 3 kuukautta ennen muuttoa, ja sähkösopimus tulisi hankkia viimeistään 2—3 viikkoa ennen suunniteltua muuttopäivää.

      Voiko minulla olla päällekkäiset sähkösopimukset?

      Sähkösopimus solmitaan aina asuntokohtaisesti, eli sinulla voi olla useampi sähkösopimus voimassa samanaikaisesti. Saatat tarvita sähköä kahdessa tai useamma osoitteessa, jos vaikka muuttosi jaksottuu useamman viikon ajalle tai remontoit uutta asuntoa.

      Sen sijaan tilanne, jossa sinulla olisi kaksi päällekkäistä samanaikaisesta sähkösopimusta samaan osoitteeseen ei ole mahdollinen.

      Muutin uuteen kotiin ja vanha asuntoni jäi tyhjäksi. Tarvitsenko kaksi sähkösopimusta?

      Sähkösopimus tehdään aina asuntokohtaisesti, eli tarvitset erillisen sähkösopimuksen sekä tyhjää asuntoa että varsinaista osoitettasi varten.

      Muutan vuokra-asuntoon, tarvitsenko oman sähkösopimuksen?

      Vuokrasopimus tiedon sisältyykö asuntosi vuokraan sähkönkäyttö vai ei.

      Jos vuokrasopimuksessa mainitaan "vuokra sisältää sähkön", on vuokranantaja huolehtinut asunnon sähkösopimuksesta. Kaikissa muissa tilanteissa vuokralaisen tulisi hankkia oma sähkösopimus ennen muuttoa, sekä poismuuton yhteydessä huolehtia sähkösopimuksen irtisanominen.

      Myin omakotitaloni, täytyykö minun ilmoittaa asiasta sähköyhtiöön?

      Sähköliittymä on kiinteistön irtainta omaisuutta, eikä se siirry kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle automaattisesti. Tästä syystä kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä.

      Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kaupasta tulisi ilmoittaa suoraan sähköyhtiölle, jotta sähköliittymän omistajan siirto saadaan aloitettua. Siirrosta tehdään erillinen sopimus, jonka aikana liittymän omistajuus siirtyy uudelle omistajalle.

      Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

      Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.