Nopea sähkösopimus on muuttajan ykkösvalinta!

Sähkösopimuksen solmiminen uuteen asuntoon vie vain muutaman minuutin.

 • Valintamerkki Runsas valikoima vaihtuvia sähkötarjouksia
 • Valintamerkki Yli 10% Suomen uusista sähkösopimuksista solmitaan palvelumme kautta
 • Valintamerkki Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkötarjous

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

  Löydä edullinen sähkösopimus uuteen kotiin

  Unohditko solmia uuden sähkösopimuksen?

  Unohditko solmia uuden sähkösopimuksen?

  Jos sähkösopimuksen tekeminen on unohtunut muuttokiireessä ja tarvitset sähköt samalle päivälle, soita paikallisen sähköyhtiön 24/7-muuttopalveluun. Sähkön pikakytkentä on lisämaksullinen palvelu, jonka avulla paikallinen sähkönsiirtoyhtiö voi tarjota uuden kodin sähköt nopeutetulla aikataululla (1–48 tuntia yhteydenotosta).

  Hieman hitaampi etenemistapa on hankkia sähkösopimus netin kautta. Nettitilauksen kautta sähköt saa nopeimmillaan seuraavalle arkipäivälle ilman lisämaksua muuton yhteydessä. Esimerkiksi Fortum tarjoaa tämän edun kun vertailet muuttajan sähkösopimuksia palvelussamme. Sähköyhtiöstä riippuen asiakastietojen käsittelyyn ja muihin käytännön asioihin menee keskimäärin 2-5 vuorokautta. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa sopivan sähkösopimuksen valinnassa.

  Vältä tuplaveloitus — muista irtisanoa vanhan kodin sähkösopimus

  Jos vaihdat sähkösopimusta muuton yhteydessä, kannattaa vanhan kodin sopimus lakkauttaa muuttopäivään mennessä. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen purkamisesta tulisi ilmoittaa viimeistään kaksi viikkoa ennen sopimuksen purkua. Muussa tapauksessa voit joutua maksamaan myös entisen kotisi sähköstä, kunnes uusi asukas tekee oman sähkösopimuksen.

  Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi, sinun ei välttämättä tarvitse tehdä mitään. Useimmat sähköyhtiöt saavat automaattisesti tiedon uudesta sähkön käyttöpaikastasi muuttoilmoituksen perusteella. Toki on hyvä käytäntö viestiä osoitteenmuutoksesta suoraan sähköyhtiöön myös.

  Sähkösopimus kannattaa irtisanoa muuton yhteydessä
  Opiskelijakodin sähkönkulutus on hyvin rajattua

  Opiskelijan kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö asunnon vuokraan

  Opiskelija-asuntojen sähkö sisältyy usein vuokraan, mutta asia kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli joudut solmimaan sähkösopimuksen, on kiinteähintainen sähkösopimus hyvä valinta. Samansuuruisena pysyvä sähkölasku helpottaa myös opiskelijabudjetin suunnittelua ja ylläpitämistä.

  Uuden kodin lämmitystapa muodostaa jopa 70 % sähkön kulutuksesta

  Kun olet perillä uuden kotisi lämmitystavasta, pystyt arvioimaan kodin sähkönkulutusta paremmin. Jos olet epävarma lämmitystavasta, asia on helppo tarkistaa isännöitsijäntodistuksesta tai kauppakirjasta.

  Kaukolämmitteisen kodin vuosikulutus on yleensä alle 5 000 kWh. Tällöin hyvä vaihtoehto on kuukausihinnoittelultaan kiinteä pakettisähkösopimus. Jos sähkön hinnan nousu huolettaa, kannattaa sopimustyypiksi valita määräaikainen sopimus.

  Sähkölämmitteisen asunnon vuosittainen energiankulutus on yleensä yli 5 000 kWh, isoissa omakotitaloissa jopa 30 000 kWh. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, on pörssisähkö sopivin valinta. Muussa tapauksessa soveltuvin valinta on määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Ensimmäinen oma koti on usein pienikokoinen kerrostaloasunto. Kerrostalossa yksin asuvan henkilön sähkönkulutus on keskimäärin 1 610 kWh vuodessa. Näin pienelle vuosikulutukselle soveltuvin vaihtoehto on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisähkösopimus.

  Lämmitys on jopa 70% jokaisen suomalaisen kodin energiankulutuksesta
  Perheen kasvaessa myös sähkönkulutus nousee

  Uusi perheenjäsen tarkoittaa yleensä isompaa asuntoa — ja sähkönkulutusta

  Perheesi muuttaessa tilavampaan kotiin on syytä harkita pörssisähköä ja perehtyä edullisempiin sähkönkulutusaikoihin, jolloin sinulla on mahdollisuus säästää merkittäviä summia. Tämä on olennaista etenkin, jos muutto tapahtuu isompaan rivi- tai omakotitaloon, jossa on sähkölämmitys. Isomman asunnon mukana tulee kasvava sähkönkulutus, josta jopa 70 prosenttia muodostuu lämmityskuluista. Pystyt arvioimaan sähkönkulutuksesi kätevästi laskurillamme.

  Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa muuttaessa

  Muuttaessa moni jatkaa vanhalla sähkösopimuksella. Näin ei ole kuitenkaan pakko tehdä, sillä muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen voi irtisanoa välittömästi sopimustyypistä riippumatta. Kyseessä on siis hyvin ainutlaatuinen tilaisuus vaihtaa edullisempaan sähköön kesken sopimuskauden.

  Muuttaessa uusi sähkösopimus tulisi solmia vähintään 2–3 viikkoa ennen muuttoa. Et voi kuitenkaan tehdä sähkösopimusta etukäteen kolmea kuukautta pidemmälle.

  Sähkösopimus kannattaa tehdä ajoissa ennen muuttoa
  Sähkösopimus kannattaa päivittää vaikka tie veisikin maailmalle väliaikaisesti

  Voit irtisanoa määräaikaisen sopimuksen myös tilapäisen muuton yhteydessä

  Välillä elämäntilanne saattaa vaatia tilapäistä muuttoa pois pysyvästä kodista. Kyseessä voi olla unelmien kesätyö ulkomailla tai työn vaatima väliaikainen muutto. Tässä tapauksessa sinun on mahdollista irtisanoa määräaikainen sähkösopimus, kuten normaalinkin muuton yhteydessä. Jos asut väliaikaisessa kodissasi yli kolme kuukautta, sinun tulee ilmoittaa tästä Digi- ja väestötietovirastolle. Väliaikainenkin muutto on oiva tilaisuus kilpailuttaa sähkösopimus ja säästää.

  Joskus elämäntilanne ei mahdollista sähkön kilpailutusta

  Kun muuttunut elämäntilanne pakottaa muuttamaan nopealla varoitusajalla, sinulle ei välttämättä jää aikaa kilpailuttaa uuteen kotiin soveltuvaa sähkösopimusta. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa toistaiseksi voimassa oleva sopimus tai pörssisähkösopimus. Tämä takaa sinulle sähköt lyhyelläkin varoitusajalla, tarjoten kuitenkin mahdollisuuden kilpailuttaa sähkösopimus, kun olet asettunut taloksi uuteen kotiisi.

  Parisuhteen päättymisen kokevat useimmat suomalaiset

  Muuttajan kalenteri

  kalenteri 1

  Irtisano vanha sähkösopimus

  Vanha sähkösopimus kannattaa irtisanoa kuukausi ennen muuttoa.

  Kalenteri 2

  Kilpailuta sähkösopimukset

  Tee uusi sopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

  kalenteri 3

  Muuttopäivänä

  Muutto on helppoa, kun sähköt toimivat.

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Saako sähköt uuteen kotiin muuttopäivänä?

  Mikäli tarvitset sähkösopimuksen heti (nyt / samana päivänä), sinun kannattaa soittaa valitsemasi sähköyhtiön asiakas- tai muuttopalveluun ja kertoa, että tarvitset sähköt nopeasti uuteen asuntoon. Sähköjen pikakytkentä saman päivän aikana on yleensä mahdollista, myös viikonloppuisin. Alueellisen sähkönsiirtoyhtiön hinnastosta riippuen pikakytkentä voi olla joko ilmainen tai maksaa jopa useita satoja euroja.

  Jos tarvitset sähköt uuteen kotiisi aikaisintaan parin arkipäivän päähän, on sinulla huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tilatessasi uutta sähkösopimusta netin kautta, sinun kannattaa varautua siihen, että osalla sähköyhtiöstä uuden tilauksen läpimenoaika on 2—5 vuorokautta tilauksesta. Tästä syystä uuden asunnon sähkösopimuksen hankintaa ei kannata jättää viime tinkaan. Poikkeuksiakin on, esim. Fortum lupaa sähköt seuraavalla arkipäivälle ilman lisäveloitusta edellisen aamupäivän aikana tehdyissä tilauksissa.

  Helpoiten sähköt muuttopäiväksi saa hoitamalla sähkösopimuksen kuntoon noin 2-3 viikkoa ennen muuttopäivää.

  Onko sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen mahdollista?

  Olemassaolevan sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen onnistuu varmiten tilanteissa, joissa kodin pinta-ala, lämmitystapa ja monet muut sähkönkulutukseen vaikuttavat asiat pysyvät ennallaan. Näissäkin tilanteissa sähköyhtiö voi kumminkin kieltäytyä sähkösopimuksen siirtämisestä toiseen osoitteeseen, koska sähkösopimus solmitaan aina osoitekohtaisesti.

  Jos sen sijaan muutat matalan vuosikulutuksen asunnosta runsaan sähkönkulutuksen asuntoon (esim. kerrostalosta omakotitaloon), sähköyhtiö ei todennäköisesti hyväksy nykyisen sähkösopimuksesi siirtoa uuteen osoitteeseen.

  Koska kodin sähkönkulutus muuttuu asunnon myötä, suosittelemme kilpailuttamaan oman sähkösopimuksen muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen siirtämisen sijaan.

  Jatkuuko määräaikainen sähkösopimukseni muuton jälkeen?

  Määräaikainen sähkösopimuksesi voi jatkua ennallaan uudessa osoitteessa muuton jälkeen. Edellytyksenä tälle on että olet antanut uuden käyttöpaikan osoitteesi tiedoksi sähköyhtiöllesi ja että sähköyhtiö hyväksyy käyttöpaikan siirron. Helpoiten asian hoitaminen onnistuu ottamalla yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun.

  Jos et ilmoita uudesta osoitteestasi sähköyhtiölle (sekä Digi- ja Väestöviraston palveluun), sähkösopimuksesi vanhassa osoitteessa jatkuu kunnes uusi asukas solmii uuden sähkösopimuksen samaan osoitteeseen. Sähkösopimuksesi ei siis siirry tai katkea muuttaessa ellet ilmoita asiasta sähköyhtiöön.

  Muuton yhteydessä sekä sinulla että sähköyhtiöllä on kuitenkin oikeus irtisanoa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimusvelvoitteita. Sähköyhtiöt hyödyntävät määräaikaisen sopimuksen irtisanomista etenkin tilanteissa, joissa uuden osoitteen sähkönkulutus ylittäisi vanhassa sopimuksessa mainitut käyttörajat. Kuluttajan kannalta muuttaminen on usein ainoa keino purkaa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimussakkoa.

  Voinko tehdä sähkösopimuksen ennen muuttoa?

  Voit tehdä uuden sähkösopimuksen ennen muuttoa. Uuden sähkösopimuksen voit tehdä aikaisintaan 3 kuukautta ennen muuttoa, ja sähkösopimus tulisi hankkia viimeistään 2—3 viikkoa ennen suunniteltua muuttopäivää.

  Voiko minulla olla päällekkäiset sähkösopimukset?

  Sähkösopimus solmitaan aina asuntokohtaisesti, eli sinulla voi olla useampi sähkösopimus voimassa samanaikaisesti. Saatat tarvita sähköä kahdessa tai useamma osoitteessa, jos vaikka muuttosi jaksottuu useamman viikon ajalle tai remontoit uutta asuntoa.

  Sen sijaan tilanne, jossa sinulla olisi kaksi päällekkäistä samanaikaisesta sähkösopimusta samaan osoitteeseen ei ole mahdollinen.

  Muutin uuteen kotiin ja vanha asuntoni jäi tyhjäksi. Tarvitsenko kaksi sähkösopimusta?

  Sähkösopimus tehdään aina asuntokohtaisesti, eli tarvitset erillisen sähkösopimuksen sekä tyhjää asuntoa että varsinaista osoitettasi varten.

  Muutan vuokra-asuntoon, tarvitsenko oman sähkösopimuksen?

  Vuokrasopimus tiedon sisältyykö asuntosi vuokraan sähkönkäyttö vai ei.

  Jos vuokrasopimuksessa mainitaan "vuokra sisältää sähkön", on vuokranantaja huolehtinut asunnon sähkösopimuksesta. Kaikissa muissa tilanteissa vuokralaisen tulisi hankkia oma sähkösopimus ennen muuttoa, sekä poismuuton yhteydessä huolehtia sähkösopimuksen irtisanominen.

  Myin omakotitaloni, täytyykö minun ilmoittaa asiasta sähköyhtiöön?

  Sähköliittymä on kiinteistön irtainta omaisuutta, eikä se siirry kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle automaattisesti. Tästä syystä kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä.

  Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kaupasta tulisi ilmoittaa suoraan sähköyhtiölle, jotta sähköliittymän omistajan siirto saadaan aloitettua. Siirrosta tehdään erillinen sopimus, jonka aikana liittymän omistajuus siirtyy uudelle omistajalle.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.