Löydä sähkö uuteen kotiin helposti ja säästä sähkölaskussasi

Onnea uuteen kotiin! Sähkösopimuksen solmiminen uuteen asuntoon vie vain muutaman minuutin.

 • Säästä edullisella sähkösopimuksella jopa 230€ vuodessa
 • Yli 70 sopimuksen valikoima kilpailukykyisiä tarjouksia
 • Vertaile sopimuksia 1 minuutissa ja tilaa heti

Hae paras sähkötarjous

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Myös he valitsivat uuden sähkösopimuksen sähkövertailustamme

    1. Arja

     No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

    2. Hannu

     Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

    3. Marja

     helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

    Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

    Löydä edullinen sähkösopimus uuteen kotiin

    Sähkösopimus ja muutto

    kalenteri 1

    Irtisano vanha sähkösopimus

    Vanha sähkösopimus kannattaa irtisanoa kuukausi ennen muuttoa.

    Kalenteri 2

    Kilpailuta sähkösopimukset

    Tee uusi sopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

    kalenteri 3

    Muuttopäivänä

    Muuttaminen on helpompaa, kun sähköt toimivat.

    Muuttajan muistilista

    Muutto kannattaa suunnitella huolellisesti ja hyvissä ajoin etukäteen. Aikatauluta ja tee muuttopäivän järjestelyt etukäteen, äläkä unohda muuttoilmoituksen tekoa tai sopimusasioita. Tätä muistilistaa seuraamalla et unohda mitään!

    Muuttoilmoitus

    • Tee muuttoilmoitus verkossa yhdellä kertaa sekä maistraattiin että Postiin. Muuttoilmoituksen tekoa varten sivuille kirjaudutaan joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
    • Muuttoilmoitus kannattaa tehdä kuukausi ennen muuttoa, mutta viimeistään viikko muuton jälkeen. Muuttoilmoituksen tekeminen on lakisääteinen velvollisuus. Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos muutto on tilapäinen ja kestää alle kolme kuukautta.
    • Ilmoita muutostasi sekä entisen että nykyisen taloyhtiösi isännöitsijälle. Myös työantajalle kannattaa ilmoittaa osoitteenmuutoksesta.
    • Vapaa-ajan asuntoa ei voi tallentaa väestötietojärjestelmään vakinaiseksi osoitteeksi eli mökille ei voi siis muuttaa virallisesti. Postit voi kuitenkin ohjata mökille esimerkiksi kesäloman ajaksi tilaamalla määräaikaisen postin siirron Postin nettisivuilla.

    Uusi sähkösopimus

    • Pura vanha ja solmi uusi sähkösopimus viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin vältyt tuplaveloitukselta ja varmistat, että muuttopizzoja ei syödä kynttilän valossa. Kun solmit uuden sähkösopimuksen uuteen kotiisi, uusi sähköntarjoaja irtisanoo vanhan sähkösopimuksen puolestasi.
    • Voit myös halutessasi siirtää nykyisen sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseen ottamalla yhteyttä sähköntarjoajan asiakaspalveluun.

    Sopimus- ja ilmoitusasiat muuton yhteydessä

    • Digi- ja väestöviraston eli “maistraatin” sekä Postin lisäksi tieto uudesta osoitteesta päivittyy automaattisesti eri viranomaisille, kuten Kelaan ja Verohallintoon. Myös esimerkiksi monet pankit ja vakuutusyhtiöt saavat tiedon osoitteenmuutoksesta, eikä siitä tarvitse ilmoittaa erikseen.
    • Jos asut vuokralla, irtisano vuokrasopimuksesi heti kun olet löytänyt uuden asunnon. Vuokra-asunnoissa on aina kuukauden irtisanomisaika.
    • Muista ottaa kotivakuutus uuteen kotiisi. Voit myös siirtää vanhan vakuutuksesi uuteen kotiin, ja halutessasi myös turvata muuton aikana tapahtuvat vahingot.
    • Mikäli saat Kelan asumistukea, ole yhteydessä Kelaan ennen muuttoasi, jotta tiedät miten muutto vaikuttaa asumistukeesi.
    • Selvitä onko uuteen kotiisi mahdollista saada taloyhtiön internet-yhteys.

    Ennen muuttoa

    Aikatauluttamalla ja suunnittelemalla teet muutostasi mahdollisimman helpon ja mutkattoman. Mieti muuttobudjettisi valmiiksi, ja palkkaatko muuttofirman vai turvaudutko ystäviesi kantoapuun. Kummassakin tapauksessa kannattaa varmistaa muuttoapu viikkoja ennen varsinaista muuttopäivää. Mikäli muutat kuun lopulla, kannattaa mahdollinen muuttofirma kilpailuttaa ja varata jo kuun alussa, koska kuun loppupuoli on yleisintä muuttoaikaa.

    Muuttoauton valinta kannattaa miettiä tarkasti, sillä henkilöauto tuskin riittää muuton toteutukseen. Mikäli vuokraat yli 3 500 kg painavan muuttoauton, tarvitset B-luokkaa korkeamman ajokorttiluokituksen. Varmista muuttoautollesi esteetön kulkureitti etukäteen, mikäli se on mahdollista.

    Muuttolaatikot ovat kätevä apu muuton tekemiseen, sillä niiden avulla muuttoon menevästä ajasta voi leikata parhaimmillaan jopa tunteja. Kaiva ennen muuttopäivää kuplamuovit ja pakkauspaperit esiin, jotta voi turvata särkyvät esineet muuton yhteydessä.

    Huomioi myös lemmikkien tarpeet. Jos mahdollista, järjestä lemmikeille hoito muuttopäiväksi.

    Muuttopäivä käsillä

    Hoida loppusiivous viimeistään muuttoa edeltävänä päivänä ja suojaa lattiasi pahveilla tai muovilla, jotta sinun ei tarvitse siivota suuremmin muuton jälkeen.

    Varmista, että tavarat on pakattu muuttolaatikkoihin ennen muuttopäivää ja merkitse kuhunkin laatikkoon laatikon sisältö ja huonesijainti (esim. lautaset/keittiö). Varmista myös, että sinulla tarvittavat työkalut kalusteiden ja laitteiden purkamiseen ja asentamiseen.

    Uudessa kodissa

    Käy tavarasi läpi mahdollisten vahinkojen varalta ja asenna palohälytin. Ole yhteydessä isännöitsijääsi postilaatikon nimen, autopaikan ja muiden käytännön asioiden suhteen.

    Sähkösopimus ja muutto – Usein kysyttyjä kysymyksiä

    Mitkä ovat muuttajan oikeudet sähkösopimuksen suhteen?

    Sinulla on oikeus purkaa nykyinen sähkösopimuksesi muuton yhteydessä ilman sanktioita sopimustyypistä riippumatta. Sopimuksen purkaminen onnistuu helpoiten, kun hankit uuden sähkösopimuksen palvelumme kautta vähintään 7 vuorokautta ennen muuttopäivää. Uusi sähköyhtiösi tiedottaa muutoksesta nykyiselle sähköyhtiöllesi.

    Voinko säilyttää nykyisen sähkösopimukseni uudessa osoitteessa?

    Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi uudessa osoitteessa, sinun tulee olla yhteydessä sähköyhtiöösi vähintään 2 viikkoa ennen muuttoa. Sähköyhtiö voi kieltäytyä tarjoamasta sähkösopimusta uuteen asuntoosi, jos sen kulutusarvio poikkeaa huomattavasti nykyisestä asunnostasi tai asunto on eri alueella.

    Mitä seuraa, jos en irtisano tai siirrä sähkösopimustani ajoissa muuton yhteydessä?

    Jos et irtisano tai siirrä sähkösopimustasi ajoissa, olet velvollinen maksamaan vanhasta sähkösopimuksesta syntyviä kustannuksia sopimuksen irtisanomispäivään asti.

    Mitä tulee ottaa huomioon, jos muutan vuokralle?

    Jos muutat vuokralle ja vuokrasopimuksessa on maininta "vuokralainen hankkii oman sähkösopimuksen", sinulla on velvoite hankkia sähkösopimus, joka alkaa vuokrasuhteen aloituspäivänä.

    Mitä minun tulisi tehdä, jos muutan pois omistamastani kiinteistöstä?

    Jos olet muuttamassa pois omistamastasi kiinteistöstä, muista neuvotella sähköliittymän siirrosta uuden omistajan kanssa.

    Saako sähköt uuteen kotiin muuttopäivänä?

    Mikäli tarvitset sähkösopimuksen heti (nyt samana päivänä), sinun kannattaa soittaa valitsemasi sähköyhtiön asiakas- tai muuttopalveluun ja kertoa, että tarvitset sähköt nopeasti uuteen asuntoon. Sähköjen pikakytkentä saman päivän aikana on yleensä mahdollista, myös viikonloppuisin. Alueellisen sähkönsiirtoyhtiön hinnastosta riippuen pikakytkentä voi olla joko ilmainen tai maksaa joitakin satoja euroja.

    Jos tarvitset sähköt uuteen kotiisi aikaisintaan parin arkipäivän päähän, sinulla on huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tilatessasi uutta sähkösopimusta netin kautta, sinun kannattaa varautua siihen, että osalla sähköyhtiöstä uuden tilauksen läpimenoaika on 2–5 vuorokautta tilauksen tekohetkestä. Tästä syystä uuden asunnon sähkösopimuksen hankintaa ei kannata jättää viime tinkaan.

    Onko poikkeuksia sähkösopimuksen nopeassa saatavuudessa?

    Poikkeuksiakin on, esim. Fortum lupaa sähköt seuraavalla arkipäivälle ilman lisäveloitusta edellisen aamupäivän aikana tehdyistä tilauksista.

    Onko sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen mahdollista?

    Olemassaolevan sähkösopimuksen siirtäminen uuteen osoitteeseen onnistuu varmiten tilanteissa, joissa kodin pinta-ala, lämmitystapa ja monet muut sähkönkulutukseen vaikuttavat asiat pysyvät samanlaisina. Näissäkin tilanteissa sähköyhtiö voi kuitenkin kieltäytyä sähkösopimuksen siirtämisestä toiseen osoitteeseen, koska sähkösopimus solmitaan aina osoitekohtaisesti.

    Mitä tehdä, jos muuton yhteydessä kodin sähkönkulutus muuttuu?

    Jos sen sijaan muutat matalan vuosikulutuksen asunnosta asuntoon, jossa on selvästi korkeampi sähkönkulutus (esim. kerrostalosta omakotitaloon), sähköyhtiö ei todennäköisesti hyväksy nykyisen sähkösopimuksesi siirtoa uuteen osoitteeseen. Koska kodin sähkönkulutus usein muuttuu asunnon vaihtamisen myötä, suosittelemme kilpailuttamaan sähkösopimuksen muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen siirtämisen sijaan.

    Jatkuuko määräaikainen sähkösopimukseni muuton jälkeen?

    Määräaikainen sähkösopimuksesi voi jatkua ennallaan uudessa osoitteessa muuton jälkeen. Tämän edellytyksenä on, että olet ilmoittanut sähköyhtiöllesi uuden käyttöpaikan osoitteen ja että sähköyhtiö hyväksyy käyttöpaikan siirron. Asian hoitaminen onnistuu helpoiten ottamalla yhteyttä sähköyhtiön asiakaspalveluun.

    Mitä tapahtuu, jos en ilmoita uudesta osoitteestani sähköyhtiölle muuton yhteydessä?

    Jos et ilmoita uudesta osoitteestasi sähköyhtiölle (sekä Digi- ja Väestöviraston palveluun), sähkösopimuksesi jatkuu vanhassa osoitteessa kunnes uusi asukas solmii uuden sähkösopimuksen samaan osoitteeseen. Sähkösopimuksesi ei siis siirry tai katkea muuttaessa ellet ilmoita asiasta sähköyhtiöön.

    Voinko purkaa määräaikaisen sähkösopimuksen muuton yhteydessä?

    Muuton yhteydessä sekä sinulla että sähköyhtiöllä on oikeus irtisanoa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimusvelvoitteita. Sähköyhtiöt hyödyntävät määräaikaisen sopimuksen irtisanomista etenkin tilanteissa, joissa uuden osoitteen sähkönkulutus ylittäisi vanhassa sopimuksessa mainitut käyttörajat. Kuluttajan kannalta muuttaminen on usein ainoa keino purkaa määräaikainen sähkösopimus ilman sopimussakkoa.

    Voinko tehdä sähkösopimuksen ennen muuttoa?

    Voit tehdä uuden sähkösopimuksen ennen muuttoa. Uuden sähkösopimuksen voi tehdä aikaisintaan 3 kuukautta ennen muuttoa. Sähkösopimus kannattaa kuitenkin hankkia viimeistään 2–3 viikkoa ennen suunniteltua muuttopäivää. Vertailupalvelumme avulla löydät sinulle sopivan sähkön helposti.

    Voiko minulla olla päällekkäiset sähkösopimukset?

    Ei. Tilanne, jossa sinulla olisi kaksi päällekkäistä samanaikaista sähkösopimusta samaan osoitteeseen ei ole mahdollinen. Sähkösopimus solmitaan aina asuntokohtaisesti, ja kullakin käyttöpaikalla voi olla kerrallaan vain yksi aktiivinen sopimus.

    Myin omakotitaloni, täytyykö minun ilmoittaa asiasta sähköyhtiöön?

    Sähköliittymä on kiinteistön irtainta omaisuutta, eikä se siirry kiinteistökaupan yhteydessä uudelle omistajalle automaattisesti. Tästä syystä kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtämisestä.

    Miten toimin, kun olen myynyt omakotitaloni ja haluan siirtää sähköliittymän uudelle omistajalle?

    Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon kaupasta tulisi ilmoittaa suoraan sähköyhtiölle, jotta sähköliittymän omistajuuden siirto saadaan aloitettua. Siirrosta tehdään erillinen sopimus, jonka aikana liittymän omistajuus siirtyy uudelle omistajalle.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.