Sähkösopimus uuteen kotiin

Sähkösopimuksen solmiminen uuteen kotiin vie vain muutaman minuutin.

 • Valintamerkki Runsas valikoima vaihtuvia sähkötarjouksia
 • Valintamerkki Yli 10 % muuttajista tekee sopimuksen kauttamme
 • Valintamerkki Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkötarjous

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

  Löydä edullinen sähkösopimus uuteen kotiin

  Muuttajan kalenteri

  kalenteri 1

  Irtisano vanha sähkösopimus

  Vanha sähkösopimus kannattaa irtisanoa kuukausi ennen muuttoa.

  Kalenteri 2

  Kilpailuta sähkösopimukset

  Tee uusi sopimus vähintään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

  kalenteri 3

  Muuttopäivänä

  Muutto on helppoa, kun sähköt toimivat.

  Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa muuttaessa

  Muuttaessa moni jatkaa vanhalla sähkösopimuksella. Näin ei ole kuitenkaan pakko tehdä, sillä muuton yhteydessä vanhan sähkösopimuksen voi irtisanoa välittömästi sopimustyypistä riippumatta. Kyseessä on siis hyvin ainutlaatuinen tilaisuus vaihtaa edullisempaan sähköön kesken sopimuskauden.

  Muuttaessa uusi sähkösopimus tulisi solmia vähintään 2–3 viikkoa ennen muuttoa. Et voi kuitenkaan tehdä sähkösopimusta etukäteen kolmea kuukautta pidemmälle.

  Sähkösopimus kannattaa tehdä ajoissa ennen muuttoa
  Unohditko solmia uuden sähkösopimuksen?

  Unohditko solmia sähkösopimuksen?

  Jos sähkösopimuksen tekeminen on unohtunut ja tarvitset sähköt heti, kannattaa sinun soittaa sähköyhtiön 24/7-muuttopalveluun ja pyytää sähkön pikakytkentää. Pikakytkentä on lisämaksullinen palvelu, jonka avulla uuden kodin sähköt saadaan kytkettyä 24–48 tunnin sisällä. Tämän kaltaisessa tilanteessa suositeltavin sähkösopimustyyppi on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Kun olet asettunut taloksi uuteen kotiisi, voit silti kilpailuttaa sähkösopimukseksi ja vaihtaa edullisempaan vaihtoehtoon.

  Vältä tuplaveloitus — muista irtisanoa vanhan kodin sähkösopimus

  Jos vaihdat sähkösopimusta muuton yhteydessä, kannattaa vanhan kodin sopimus lakkauttaa muuttopäivään mennessä. Muussa tapauksessa voit joutua maksamaan myös entisen kotisi sähköstä, kunnes uusi asukas tekee oman sähkösopimuksen.

  Jos haluat jatkaa nykyisellä sähkösopimuksellasi, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Sähköyhtiö saa automaattisesti tiedon uudesta sähkön käyttöpaikastasi muuttoilmoituksen perusteella.

  Sähkösopimus kannattaa irtisanoa muuton yhteydessä
  Lämmitys on jopa 70% jokaisen suomalaisen kodin energiankulutuksesta

  Uuden kodin lämmitystapa muodostaa jopa 70 % sähkön kulutuksesta

  Kun olet perillä uuden kotisi lämmitystavasta, pystyt arvioimaan asunnon sähkönkulutusta paremmin. Jos olet epävarma lämmitystavasta, asia on helppo tarkistaa isännöitsijäntodistuksesta tai kauppakirjasta.

  Kaukolämmitteisen kodin vuosikulutus on yleensä alle 5 000 kWh. Tällöin hyvä vaihtoehto on kuukausihinnoittelultaan kiinteä pakettisähkösopimus. Jos sähkön hinnan nousu huolettaa, kannattaa sopimustyypiksi valita määräaikainen sopimus.

  Sähkölämmitteisen asunnon vuosittainen energiankulutus on yleensä yli 5 000 kWh, isoissa omakotitaloissa jopa 30 000 kWh. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, on pörssisähkö sopivin valinta. Muussa tapauksessa soveltuvin valinta on määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

  Opiskelijan kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö asunnon vuokraan

  Opiskelija-asuntojen sähkö sisältyy usein vuokraan, mutta asia kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin etukäteen. Mikäli joudut solmimaan sähkösopimuksen, on kiinteähintainen sähkösopimus hyvä valinta. Samansuuruisena pysyvä sähkölasku helpottaa myös opiskelijabudjetin suunnittelua ja ylläpitämistä.

  Opiskelijakodin sähkönkulutus on hyvin rajattua
  Ensimmäisessä kodissa on yleensä niukasti sähköä kuluttavia laitteita

  Ensimmäisen oman kodin energiankulutus on yleensä pientä

  Ensimmäinen oma koti on usein pienikokoinen kerrostaloasunto. Sähkönkulutukseen vaikuttaa kodin koko, elektronisten laitteiden määrä ja lämmitystapa. Kerrostalossa yksin asuvan henkilön sähkönkulutus on keskimäärin 1 610 kWh vuodessa. Näin pienelle vuosikulutukselle soveltuvin vaihtoehto on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisähkösopimus.

  Uusi perheenjäsen tarkoittaa yleensä isompaa asuntoa — ja sähkönkulutusta

  Perheesi muuttaessa tilavampaan kotiin on syytä harkita pörssisähköä ja perehtyä edullisempiin sähkönkulutusaikoihin, jolloin sinulla on mahdollisuus säästää merkittäviä summia. Tämä on olennaista etenkin, jos muutto tapahtuu isompaan rivi- tai omakotitaloon, jossa on sähkölämmitys. Isomman asunnon mukana tulee kasvava sähkönkulutus, josta jopa 70 prosenttia muodostuu lämmityskuluista. Pystyt arvioimaan sähkönkulutuksesi kätevästi laskurillamme.

  Perheen kasvaessa myös sähkönkulutus nousee
  Parisuhteen päättymisen kokevat useimmat suomalaiset

  Joskus elämäntilanne ei mahdollista sähkön kilpailutusta

  Kun muuttunut elämäntilanne pakottaa muuttamaan nopealla varoitusajalla, sinulle ei välttämättä jää aikaa kilpailuttaa uuteen kotiin soveltuvaa sähkösopimusta. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Tämä takaa sinulle sähköt lyhyelläkin varoitusajalla, tarjoten kuitenkin mahdollisuuden kilpailuttaa sähkösopimus, kun olet asettunut taloksi uuteen kotiisi. Kotiuduttuasi voit kilpailuttaa sähkösopimukset sivuillamme.

  Voit irtisanoa määräaikaisen sopimuksen myös tilapäisen muuton yhteydessä

  Välillä elämäntilanne saattaa vaatia tilapäistä muuttoa pois pysyvästä kodista. Kyseessä voi olla unelmien kesätyö ulkomailla tai työn vaatima väliaikainen muutto. Tässä tapauksessa sinun on mahdollista irtisanoa määräaikainen sähkösopimus, kuten normaalinkin muuton yhteydessä. Jos asut väliaikaisessa kodissasi yli kolme kuukautta, sinun tulee ilmoittaa tästä Digi- ja väestötietovirastolle. Väliaikainenkin muutto on oiva tilaisuus kilpailuttaa sähkösopimus ja säästää.

  Sähkösopimus kannattaa päivittää vaikka tie veisikin maailmalle väliaikaisesti

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Saako sähköt uuteen kotiin muuttopäivänä?

  Sähköt saa helpoiten muuttopäiväksi tekemällä uuden sähkösopimuksen hyvissä ajoin etukäteen (vähintään kaksi viikkoa ennen). Mikäli tämä unohtuu, voit soittaa valitsemasi sähköyhtiön muuttopalveluun ja kertoa tilanteestasi. Sähköjen pikakytkentä saman vuorokauden aikana on yleensä mahdollista lisämaksua vastaan.

  Saako määräaikaisen sähkösopimuksen purettua?

  Muuttaminen on ainoa varma keino purkaa määräaikainen sähkösopimus. Jotkut sähköyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta irtisanoa määräaikainen sopimus sopimussakkoa vastaan, mutta tämä on yleensä hyvin kallis vaihtoehto.

  Voinko siirtää nykyisen sähkösopimukseni uuteen asuntoon?

  Vanhan sähkösopimuksen siirtäminen uuteen kotiin on mahdollista, joskin sopimuksen kilpailuttaminen kannattaa aina.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.