Löydä edullinen kulutusluotto vertailusta Hae kulutusluottoa

Kilpailuta kulutusluotot minuuteissa – voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Hae ja vertaile luottoja 60 000 € asti Nopeasti
 • Valintamerkki Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen Helposti
 • Valintamerkki Vertailu ei sido sinua mihinkään Luotettavasti

Aloita kulutusluottojen vertailu tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Arvioitu kuukausierä:

Näin löydät edullisen kulutusluoton

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin kulutusluotto

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Kulutusluotto netistä vai pankista?

Kulutusluotto netistä vai pankista
Kun haet kulutusluottoa, sinulla on useampi vaihtoehto lainan hakuun. Voit miettiä, onko kulutusluotto netistä sinulle sopiva vaihtoehto, vai olisiko perinteinen pankin kulutusluotto parempi. Netistä voit saada vakuudetonta kulutusluottoa joustavasti ja nopealla aikataululla, joten se on monesti perinteisen pankin vakuudellista luottoa helpompi ratkaisu. Kilpailu rahoituslaitosten välillä on tiukkaa, joten lainojen vertailu kannattaa aina.

Näin vertailet kulutusluotot minuuteissa:

 • Täytä ilmainen lainahakemus sivun ylälaidassa.
 • Välitämme hakemuksesi yli 20 pankille ja rahoituslaitokselle, joilta saat tarjoukset noin minuutissa.
 • Valitse sopivin lainatarjous ja siirry allekirjoittamaan sopimus lainantarjoajan sivuille.
 • Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto tarkoittaa yksinkertaisesti lainaa, jota on tarkoitus käyttää jonkinlaiseen kulutukseen. Suuruudeltaan luotto voi olla noin 500–60 000 €, ja sen takaisinmaksu kestää tyypillisesti 1–15 vuotta.

Eri tarkoituksiin otetuista kulutusluotoista käytetään useita erilaisia nimityksiä, kuten remonttilaina, lomalaina, autolaina tai venerahoitus. Lopulta kyse on kuitenkin samasta tuotteesta, eli ilman vakuuksia myönnettävästä lainasta. Rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjoamien luottojen lisäksi kulutusluottoihin lasketaan myös kauppojen tarjoamat osamaksusopimukset.
Luoton kohdetta sekä omaa takaisinmaksukykyä kannattaa punnita tarkkaan lainaa haettaessa. Vertaa lainoja aina ennen niiden hakemista, jolloin kulutusluoton korot ja kulut pysyvät asiallisina.

Kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin, kun haet kulutusluottoa:

 • Kulutusluoton korko
 • Lainan muut kulut
 • Oma taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky
 • Sopiva laina-aika
 • Haluatko yhdistää lainat? Valitse tällöin yhdistelylaina

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Kulutusluotto – Usein kysyttyä

Kuinka paljon kulutusluottoa voi hakea?

Vertailupalvelun kautta voit hakea kulutusluottoa 500 eurosta alkaen aina 60 000 euroon asti. Näet lainatarjoukset heti ja voit valita helposti maksukykysi mukaisen luottopäätöksen, jossa laina-aika ja kuukausierä ovat sopivat. Kun teet lopullisen lainapäätöksen tarjottujen vaihtoehtojen pohjalta ja allekirjoitat sähköisen lainasopimuksen, saat kulutusluoton yleensä tilille viimeistään seuraavana aamupäivänä.

Mikä on kulutusluoton korko?

Kulutusluoton korko määräytyy yleensä asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan. Korko on siis henkilökohtainen, ja sen saa selville vain tekemällä lainahakemuksen omilla tiedoillaan. Halvimmillaan kulutusluoton nimelliskorko voi olla noin 4,5 % ja kalleimmillaan 20 %.

Voiko kulutusluoton maksaa takaisin etuajassa?

Kuluttajalla on lain mukaan oikeus maksaa luotto takaisin sopimuksessa ilmoitettua laina-aikaa nopeammin ilman ylimääräisiä kustannuksia. Voit siis maksaa koko lainan pois missä tahansa vaiheessa. Ennen tavallista suuremman lyhennyksen tekemistä on kuitenkin suositeltavaa olla yhteydessä lainanmyöntäjään.

Milloin kulutusluotto kannattaa?

Kulutusluottoa voi hyödyntää turvallisin mielin, kun on ensin varmistanut oman takaisinmaksukykynsä ja luotolla tehtävän hankinnan tarpeellisuuden. Kulutusluotolla voi rahoittaa esimerkiksi lomamatkan, remontin tai kulkuneuvon hankinnan, eikä se ole maksutapana sen huonompi kuin osamaksu tai luottokortti. Ensin on kuitenkin syytä vertailla tarjontaa ja etsiä luotto, jonka korko on mahdollisimman alhainen.

Miten nopeasti saan lainan tilille?

Jos haet kulutusluottoa arkipäivänä, voit saada sen tilille jopa samana päivän aikana. Nopeimmin lainan hakeminen onnistuu netissä, jossa voit allekirjoittaa lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi ja lähettää hakemusta tukevat liitteet rahoituslaitokselle sähköisesti. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että kulutusluoton saaminen tilille vie noin yhden arkipäivän.

Kuka voi saada kulutusluoton?

Tarkat hakukriteerit vaihtelevat pankista ja rahoituslaitoksesta toiseen, mutta lähtökohtaisesti hakijan täytyy olla täysi-ikäinen, asua pysyvästi Suomessa ja saada säännöllisiä palkka- tai eläketuloja. Maksuhäiriömerkintöjä vakuudetonta kulutusluottoa hakevalla ei saa olla.

Hae vakuudetonta kulutusluottoa helposti netissä – mutta vertaile ensin tarjoukset

Kulutusluotto ilman vakuuksia on hyvin suosittu juuri siitä syystä, että lainan hakeminen onnistuu helposti ilman vakuuksia tai takaajia. Monella lainanottajalla ei välttämättä ole vakuudesta käyvää omaisuutta tai takaajia, jolloin monien muiden lainojen saaminen hankaloituu huomattavasti. Kulutusluotolla voi olla helppo rahoittaa arkimenojaan tai äkillisiä rahantarpeitaan, mutta lainan ottamisen ei pitäisi ikinä olla harkitsematon päätös. Laina täytyy maksaa takaisin korkojen kera ja mitä pidempi laina-aika on kyseessä, sitä suuremmat kulutusluoton kulut yleensä ovat.

Vakuudettomia kulutusluottoja voit hakea kätevästi netistä tai halutessasi vaikka pankkikonttorista. Vertaa lainoja kuitenkin ennen hakemista, jotta löydät varmasti juuri sinulle halvimman kulutusluoton. Hakuprosessi on simppeli, mutta jokaisen lainanantajien ehdot ja vaatimukset ovat hieman erilaiset, joten niihin kannattaa tutustua huolella. Kulutusluottojen vertailu onnistuu helposti kulutusluottovertailumme avulla vain muutamassa minuutissa.

Kun saat lainapäätöksen heti useammalta eri lainantarjoajalta, voit valita itsellesi sopivimman kulutusluoton helposti. Hae lainaa vasta sitten, kun olet vertailun avulla varmistanut, että kyseessä todella on halvin kulutusluotto, jonka voit saada. Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia on yksi netin suosituimmista lainatuotteista, joten voit hakea kulutusluottoa useasta eri pankista ja kilpailuttaa tarjoajat huolella parhaan lainatarjouksen löytääksesi.

Kertaluotto, joustoluotto ja luottokortti – Mikä näistä kannattaa valita?

Voit hakea kulutusluottoa kertaluontoisena lainana tai jatkuvana joustoluottona. Kertaluotto on kiinteä lainasumma, joka myönnetään ja jonka voit nostaa kokonaisuudessaan yhdellä kertaa. Kertaluoton nostamisen jälkeen alkaa takaisinmaksu kiinteissä kuukausierissä. Esimerkiksi 5 000 € kertaluontoisessa kulutusluotossa saat koko luottosumman kerran tilillesi ja maksat lainaa takaisin pankille tai rahoitusyhtiölle kiinteissä kuukausierissä, kunnes laina on lyhennetty kokonaisuudessaan. Kulutusluoton lyhentäminen ennenaikaisesti ilman lisäkuluja on sekin mahdollista.

Joustoluotoissa luottoa voi nostaa erissä oman tarpeen mukaan luottorajaan saakka. Esimerkkinä otettakoon 3 000 € joustoluotto, josta voit lunastaa ensin esimerkiksi 1 000 euroa, minkä jälkeen sinulle jää mahdollisuus ottaa loput 2 000 euroa käyttöön kerralla tai pienemmissä erissä myöhemmin. Kun luottoa lyhennetään, sama summa vapautuu uudelleen nostettavaksi. Prosessi toimii siis samalla tavalla kuin luottokortin käyttö.

Pohditko nyt, onko luottokortti vai kulutusluotto edullisempi? Luottokortti voi olla kätevämpi silloin, kun laskun pystyy maksamaan pois korottoman maksuajan puitteissa. Muussa tapauksessa joustoluotto voi olla parempi ratkaisu, sillä luoton korko on usein luottokortin korkoa matalampi. Kulutusluottoa kannattaa aina hakea vasta siinä vaiheessa, kun tarjonta on kartoitettu tarkasti. Halvin kulutusluotto tai edullinen reissuluotto löytyy lähes satavarmasti vertailemalla.

Huomioi nämä, kun haet kulutusluottoa

Kulutusluottoja hakiessa kannattaa kiinnittää huomiota muuhunkin kuin luoton nimelliskorkoon. Luottojen kokonaiskulut koostuvat koron lisäksi mahdollisista avaus- ja palvelumaksuista, eikä edullinen kulutusluotto siksi aina selviä vain nimelliskoron perusteella. Kokonaiskuluja vertailet helposti käyttämällä todellista vuosikorkoa. Voit kätevästi vertailla eri kulutusluottojen todellisia vuosikorkoja ja löytää sinulle halvimman lainan vertailustamme.

Voit hakea vakuudettomia kulutusluottoja kätevästi netistä, kunhan täytät lainanhakijalle asetetut vähimmäisehdot. Useimmat luotontarjoajat vaativat hakijalta moitteettomia luottotietoja, suomalaista asuinpaikkaa, puhelinnumeroa ja pankkitiliä sekä säännöllisiä tuloja. Myös vähintään 20 vuoden ikä on tyypillinen hakukriteeri. Palkkasi ja muut tiedot vaikuttavat myös siihen, kuinka paljon kulutusluottoa voit saada. Vakituiset tulot voidaan tarkistaa joko tiliotteesta tai palkkakuiteista.

Ennen kulutusluoton hakemista kannattaa tarkistaa, että taloutesi on sillä mallilla, että pystyt varmasti lyhentämään lainan kokonaisuudessaan. Eli kannattaa varmistaa, että pystyt nyt ja jatkossakin maksamaan kuukausittaisen lyhennyseräsi kokonaisuudessaan. Takaisinmaksusuunnitelmien muutokset ovat yleensä maksullisia, joten halvinta olisi sopia sellainen takaisinmaksusuunnitelma, johon pystyy varmasti sitoutumaan. Se, kuinka nopeasti voit maksaa pois lainasi, vaikuttaa myös kulutusluoton kokonaiskustannuksiin, sillä korko jatkaa juoksemistaan koko lainan takaisinmaksuajan.

Kulutusluoton kulut ja takaisinmaksu

Kulutusluoton korko määräytyy yleensä hakijan tietojen perusteella, mutta se voi myös olla jokaiselle hakijalle sama, eli kiinteä. Asiakaskohtainen korko tarkoittaa, että korko määräytyy asiakkaan riskiarvioinnin perusteella. Riskiarviossa otetaan huomioon monia seikkoja, kuten aiempi maksuhistoria sekä nykyinen lainanmaksukyky (eli tulot ja menot). Koska kulutusluotto on useimmiten vakuudeton laina, ovat korot ja kulut lähtökohtaisesti jonkin verran korkeammat kuin asuntolainan kaltaisissa vakuudellisissa lainoissa.

Niissä kulutusluotoissa, joissa korko määräytyy asiakaskohtaisesti, kannattaa huomioida että kaikki hakijat eivät välttämättä saa lainaa alimmalla markkinoidulla korolla. Tästä syystä kulutusluottovertailu kannattaa aina tehdä, vaikka tuttu suosittelisikin omaa pankkiaan. Kiinteän koron luotoissa korko taas pysyy samana kaikilla hakijoilla. Niiden nopea vertailu on helppoa, koska lainan kulut pysyvät vakiona hakijasta riippumatta.

Lainanottajan on ensiarvoisen tärkeää selvittää taloudellinen tilanteensa ennen kulutusluoton ottamista. Lainasumma ja laina-aika tulee aina suhteuttaa omaan maksukykyyn. Jos ilmenee ongelmia luoton takaisinmaksussa, on syytä ottaa yhteyttä lainanmyöntäjään, jotta voi sopia uudesta maksuaikataulusta lainalle. Yksi mahdollisuus on myös hakea halvempaa kulutusluottoa lainavertailun avulla.

Lainalle tulisi laatia takaisinmaksusuunnitelma jo lainanhaun alkuvaiheissa. Muista, että lyhyt takaisinmaksuaika tarkoittaa käytännössä suurempia kuukausimaksueriä. Tällöin säännöllisistä maksuista selviäminen saattaa olla vaikeampaa, jos omaan talouteen ilmaantuu odottamattomia menoja. Halvin kulutusluotto on kuitenkin lähtökohtaisesti aina sellainen, jonka maksat pois heti tilaisuuden tullen. Jos taloudellinen tilanteesi siis antaa periksi, voit maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

Kulutusluottovertailumme auttaa löytämään lainalle sopivimman maksuajan- ja erän. Kun saat lainapäätöksen ja kaikki kulut ovat selvillä, kannattaa maksusuunnitelma vielä tarkistaa uudemman kerran. Hyvä maksusuunnitelma sisältää kulutusluoton lyhentämiskulujen ohella myös oman talouden muita menoja ja tuloja. Tällä tavalla voit helposti nähdä kaikki karsittavat kulut sekä tarpeen mahdollisille lisätuloille. Kannattaakin laatia kuukausittainen Excel-budjetti, johon merkitään kaikki omat tulot sekä menot.

Valitse paras kulutusluotto näin

Kulutusluottojen toimintaperiaate on selkeä, ja yksi periaate pätee aina: vertaa tarjouksia ennen hakemista. VertaaEnsin.fi-kulutusluottovertailu auttaa valitsemaan jokaiselle sopivimman vaihtoehdon henkilökohtaisella korolla. Näytämme juuri sinulle parhaat kulutusluotot lainavertailussamme ja esittelemme kunkin tarjouksen todelliset kustannukset selkeästi ja helposti vertailtavassa muodossa.

Muista nämä, kun valitset parasta kulutusluottoa:

Kulutusluotto saattaa olla monelle vieraampi käsite kuin vaikkapa asuntolaina, luottokortti tai opintolaina. Kulutusluotto netistä sopii kuitenkin moneen erilaiseen tilanteeseen ja kulutusluottoa voidaan hyödyntää esimerkiksi lainojen yhdistämiseen. Edullinen kulutusluotto on omiaan helpottamaan arjen kustannuksista selviämistä ja kattamaan yllättävät menot, kuten vesivahingon tai spontaanin lomamatkan. Liian kevyin perustein lainapäätöstä ei kuitenkaan tule tehdä.

Lainasummat kulutusluotoissa ovat kohtuullisia, jolloin kulutusluoton voi saada ilman takaajia tai vakuuksia ja lainanhakuprosessi hoituu erittäin kätevästi ja nopeasti. Halvin kulutusluotto löytyy vertailemalla, joten tutustu ensin tarjontaan vertailupalvelun avulla. Kuten muissakin lainanhakupäätöksissä, kannattaa oma takaisinmaksukyky tuntea ja jättää kulutusluotto hakematta, jos talous ei ole tarpeeksi vakaalla pohjalla lainanottoon ja takaisinmaksuun.

Laina-aika on kulutusluotoissa usein pari vuotta, mutta lainaa on mahdollista hakea myös pidemmällä maksuajalla. Pisimmillään laina-aika on noin 15 vuotta ja lainaa voit hakea aina 60 000 euroon asti. Kun haet kulutusluottoa ilman vakuuksia vertailumme kautta, saat lainapäätöksen minuuteissa, ja voit hakea lainaa joko heti tai vaikkapa viikon päästä. Tarjoukset säilyvät sähköpostissasi, joten sinulle edullisin kulutusluotto on haettavissa helposti heti, kun olet tehnyt harkitun päätöksen.

Syitä kulutusluoton hylkäämiseen

Kulutusluottohakemus voidaan hylätä useiden erilaisten syiden takia. Tällaisia syitä voivat olla muiden muassa hakijan riittämättömät tulot, suuret menot sekä epävakaa maksukäyttäytyminen. Toiset luotontarjoajat ilmoittavat perusteet hylätylle päätökselle, mutta aina syytä ei ilmoiteta.

Tarkista ainakin seuraavat, jos kulutusluotto jää saamatta:

 

Mikäli ensimmäinen luottohakemus hylätään, voit hakea kulutusluottoa myös toiselta luotontarjoajalta, kenties hieman matalammalla summalla. Toinen luotontarjoaja voi samoilla tiedoilla hyväksyä käyttöluottohakemuksen, vaikka aiempi hakemus olisikin hylätty. Tässäkin suhteessa vertailupalvelu on kätevin paikka hakea lainaa, sillä saat yhdellä hakemuksella selville lukuisten pankkien lainapäätökset.

Kulutusluotot Suomessa

Kulutusluottojen määrä Suomessa oli kasvussa kesällä 2020. Vielä muutama vuotta sitten kulutusluottokanta oli 14,4 miljardin euroa ja keskimääräinen kasvuvauhti 3,7%, mutta tämä luku on ylittynyt jo vuonna 2019.

Luottokannan kasvu painottuu pidemmille, yli viiden vuoden pituisille lainoille. Pidemmät laina-ajat tarkoittavat yleensä suurempaa lainasummaa, joten kulutusluottokannan kasvu on viime vuosina painottunut useiden tuhansien eurojen arvoisille uusille kulutusluotoille. Tyypillinen kulutusluotto ilman vakuuksia on Suomessa suuruudeltaan noin 15 000 euroa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.