Kulutusluottoa 500-60 000 € — valitse sinulle paras kulutusluotto jopa 23 vaihtoehdosta

Löydä edullinen kulutusluotto helposti. Voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Kilpailutamme 500–60 000 € kulutusluotot puolestasi Nopeasti
 • Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen Kilpailukykyisellä korolla
 • Ilmainen hakemus ei sido sinua mihinkään

Hae kulutusluottoa tästä!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Näin haet kulutusluottoa

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Hae kulutusluottoa kätevästi netissä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Vakuudeton kulutusluotto on nopea, joustava, kertaluonteinen laina.

Odottomattomat laskut, auton osto, lomareissu, kodin remontti⁠ – syitä kulutuslainan hakemiseen on monia. Kauttamme voit hakea kulutusluottoa jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Vertailemme jopa 20 pankin kulutusluottotarjouksia yhdellä hakemuksella.

Kulutusluotolla tarkoitetaan nimensä mukaisesti kertaluonteista pankkilainaa, joka on tarkoitettu käytettäväksi johonkin kulutukseen. Luotto voi olla 500–60 000 euroa ja sen takaisinmaksu kestää tyypillisesti 1–15 vuotta.

Eri tarkoituksiin otetuissa kulutusluotoissa käytetään useita eri nimiä (kuten remonttilaina, autolaina tai venerahoitus). Kun haet yleistä kulutuslainaa, sinun ei yleensä tarvitse kertoa lainanantajalle, miten lainaa käytetään.

Miten valita paras kulutusluotto?

Omaan tilanteeseen parhaiten sopiva kulutusluotto löytyy useita vaihtoehtoja vertailemalla. Valinnassa on syytä kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

 • Ilman vakuuksia vai vakuudella
 • Kulutusluoton korko
 • Lainan muut kulut
 • Oma taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky
 • Sopiva laina-aika
 • Haluatko yhdistää lainat kulutusluoton avulla? Valitse tällöin yhdistelylaina

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla pankit ja vertailemalla saadut tarjoukset. Euromääräisesti mitattuna ero edullisen ja kalliin kulutusluoton välillä voi olla jopa 750€ vuodessa.

Vakuudettomat kulutusluotot eivät edellytä vakuuksia tai takaajia. Myös niiden hakuprosessi on huomattavasti nopeampi ja kevyempi kuin vakuudellisten kulutusluottojen. Vakuudettoman kulutusluoton nimelliskorko on lähes aina korkeampi kuin vakuudellisessa kulutusluotossa.

Yleisin esimerkki vakuudellisista kulutuslainoista ovat kauppojen tarjoamat osamaksusopimukset. Näissä ostettava kulutushyödyke, esimerkiksi auto, toimii lainan vakuutena. Myös perinteiset pankit tarjoavat asiakkailleen vakuudellista kulutusluottoa, joka on yhden tyyppinen pienlaina.

Lainavertailumme kautta voit vertailla vain vakuudettomia kulutusluottoja.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Tarkat hakukriteerit vaihtelevat pankista ja rahoituslaitoksesta toiseen, mutta lähtökohtaisesti kulutusluoton hakijan täytyy 1) olla täysi-ikäinen, 2) asua pysyvästi Suomessa, 3) saada säännöllista (ja riittävää) palkka- tai eläketuloa, ja 4) hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.

Voit hakea kulutusluottoa joko yksin tai samassa taloudessa asuvan yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan tulee täyttää samat ehdot kuin lainan ensisijaisen hakijan, sillä hänellä on samat velvoitteet lainan takaisinmaksamisen suhteen kuin ensisijaisella hakijalla. Myös yhteishakijan tulo- ja menotiedot tarkistetaan samalla tasolla kuin ensisijaisella hakijalla. Pääsääntöisesti kulutusluoton hakeminen yhteishakijan kanssa kannattaa aina. Yhteishakijan kanssa tehty lainahakemus voi edesauttaa edullisemman lainatarjouksen saamisessa, sillä luotottamisen riskit jakautuvat kahden hakijan kesken.

Myös eläkeläinen voi hakea ja saada kulutusluottoa, sillä eläke on säännöllinen tulo. Korkea ikä on kuitenkin huomattava riskitekijä luotottamisen kannalta. Tästä syystä lainahakemuksen yhteydessä on tärkeää suhteuttaa haettava lainasumma omaan ikään. Mitä iäkkäämpi olet, sen hankalampaa on saada lainatarjouksia isommille lainasummille vaikka sinulla olisi hyvä tulotaso.

Jos et saanut lainatarjousta haluamallasi summalle, kannattaa sinun hakea pienempää kulutusluottoa.

Yhteistyökumppanit

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Usein kysyttäjä kysymyksiä kulutusluotoista

Mikä on kulutusluoton koron vaihteluväli?

Kulutusluoton nimelliskorko määräytyy aina asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan. Korko on siis henkilökohtainen, ja sen saa selville vain tekemällä lainahakemuksen omilla tiedoillaan.

Halvimmillaan kulutusluoton nimelliskorko on noin 4,5 % ja kalleimmillaan 20 %.

Mikä on edullisen kulutusluoton korko?

Vakuudetonta kulutusluottoa voidaan pitää matalakorkoisena, jos lainatarjouksen nimelliskorko on alle 10 %.

Jos kaikkien saamiesi lainatarjousten korko on isompi kuin 10%, kannattaa sinun tarkastella omaa talouttasi ja hakemaasi kulutusluottoa mahdollisimman objektiivisesti. Nimelliskorko perustuu pankin tekemään riskiarvioon takaisinmaksukyvystäsi hakemasi kulutusluoton suhteen. Mitä isomman riskin riskin pankki näkee, sen korkeampi on nimelliskorko..

Kuinka kauan lainatarjous on voimassa?

Lainatarjouksen voimassaolo vaihtelee pankkikohtaisesti. Pääsääntöisesti tarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.

Miten nopeasti kulutusluoton saa?

Yleistettynä pienet kulutusluotot maksetaan tilille 24 tunnin sisällä hakemisesta. Isommissa kulutusluotoissa maksuaika on 1–2 pankkipäivää.

Kuinka nopeasti luotonmyöntäjä siirtää kulutusluoton tilillesi on useamman tekijän summa. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm.

 • Lainahakemuksen jättöpäivä ja kellonaika – useimmat pankit käsittelevät hakemuksia vain arkisin klo 9–23 välillä.
 • Lainahakemuksen tiedot – jos hakemuksen tiedot ovat puutteellisia, voi pankki pyytää sinulta lisätietoja.
 • Haettavan kulutusluoton määrä

Miten lyhennän kulutusluottoa?

Kulutusluoton lyhennys tapahtuu samansuuruisissa maksuerissä sovitun takaisinmaksukauden aikana. Tiedät aina etukäteen kuukausittain laskutettavan summan, sekä takaisinmaksun aikataulun. Tämä käytäntö auttaa sinua suunnittelemaan ja ylläpitämään omaa talouttasi.

Lainanmyöntäjästä riippuen saat maksusuunnitelman ja lainan lyhentämisessä käytettävät laskut joko sähköisesti tai paperilla.

Halutessasi voit maksaa koko kulutusluoton pois myös ennenaikaisesti. Myös kulutusluoton lyhentäminen maksusuunnitelmaa isommissa erissä on yleensä mahdollista.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.