Kulutusluottoa 500-60 000 € — Kilpailuta ja valitse sinulle paras kulutusluotto useista vaihtoehdoista

Löydä edullinen kulutusluotto helposti. Voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Kilpailutamme 500 - 60 000 € kulutusluotot puolestasi Nopeasti
 • Ensimmäiset tarjoukset jopa muutamassa minuutissa Kilpailukykyisellä korolla
 • Ilmainen hakemus ja kulutusluottojen kilpailutus, joka ei sido sinua mihinkään

Hae kulutusluottoa tästä!

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Näin haet kulutusluottoa

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Vakuudeton kulutusluotto on nopea ja joustava, kertaluonteinen laina.

Odottomattomat laskut, auton osto, lomareissu, kodin remontti⁠ – syitä kulutuslainan hakemiseen on monia. Tällöin sinun voi olla tarvetta hakea kulutusluottoa, joihin et tarvitse takaajaa tai vakuuksia.

Tätä varten on apunasi VertaaEnsin.fi:n kulutusluottovertailu. Kauttamme voit hakea kulutusluottoa jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia. Vertailemme puolestasi kaikki yhteistyöpankkiemme kulutusluottotarjoukset yhdellä hakemuksella.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotolla tarkoitetaan nimensä mukaisesti kertaluonteista pankkilainaa, joka on tarkoitettu käytettäväksi johonkin kulutukseen. Luotto voi olla 500–60 000 euroa ja sen takaisinmaksu kestää tyypillisesti 1–15 vuotta.

Eri tarkoituksiin otetuissa kulutusluotoissa käytetään useita eri nimiä (kuten remonttilaina, autolaina tai venelaina). Kun haet yleistä kulutuslainaa, sinun ei yleensä tarvitse kertoa lainanantajalle, miten lainaa käytetään.

Hae kulutusluottoa kätevästi netissä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Miten valita paras kulutusluotto?

Omaan tilanteeseen parhaiten sopiva kulutusluotto löytyy useita vaihtoehtoja vertailemalla. Valinnassa on syytä kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin asioihin:

 • Luotto ilman vakuuksia vai vakuudella
 • Kulutusluoton korko
 • Lainan muut kulut
 • Oma taloudellinen tilanne ja takaisinmaksukyky
 • Sopiva laina-aika
 • Haluatko yhdistää lainat kulutusluoton avulla? Valitse tällöin yhdistelylaina

Edullisin kulutusluotto löytyy kilpailuttamalla pankit ja vertailemalla saadut tarjoukset. Euromääräisesti mitattuna ero edullisen ja kalliin kulutusluoton välillä voi olla jopa 750€ vuodessa.

Vakuudettomat kulutusluotot eivät edellytä vakuuksia tai takaajia. Myös niiden hakuprosessi on huomattavasti nopeampi ja kevyempi kuin vakuudellisten kulutusluottojen. Vakuudettoman kulutusluoton nimelliskorko on lähes aina korkeampi kuin vakuudellisessa kulutusluotossa.

Yleisin esimerkki vakuudellisista kulutuslainoista ovat kauppojen tarjoamat osamaksusopimukset. Näissä ostettava kulutushyödyke, esimerkiksi auto, toimii lainan vakuutena. Myös perinteiset pankit tarjoavat asiakkailleen vakuudellista kulutusluottoa, joka on yhden tyyppinen pienlaina.

Huomaa, että lainavertailumme kautta voit vertailla vain lainaa ilman vakuuksia.

Kulutusluottolaskuri kertoo kulutusluoton koron ja kuukausierän

Mikäli haluat tietää paljonko kulutusluottosi kuukausierä tulee olemaan, voit siirtyä kulutusluottolaskurille tämän sivun yläreunasta tai klikkaamalla sivulle lainalaskuri.

Laskurin avulla sinun on helppo katsoa, kuinka pitkä takaisinmaksuaika sinun olisi hyvä ottaa kulutusluotollesi. Laskurilla näet arvion luottosi kuukausierästä ja voit sen perusteella suuntaa-antavasti miettiä luottosi pituutta.

Huomaa, että vaikka pidempi laina-aika pienentää maksettavan kuukausierän määrää, kertyy koroista ja kuluista kuitenkin suurempi kokonaissumma. Tästä syystä emme suosittele ottamaan mahdollisimman pitkää laina-aikaa, etenkin jos tarvitsemasi kulutusluotto ei ole kovin suuri.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Tarkat hakukriteerit vaihtelevat pankista ja rahoituslaitoksesta toiseen, mutta lähtökohtaisesti kulutusluoton hakijan täytyy 1) olla täysi-ikäinen, 2) asua pysyvästi Suomessa, 3) saada säännöllistä (ja riittävää) palkka- tai eläketuloa, ja 4) hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää.

Myös eläkeläinen voi hakea ja saada kulutusluottoa, sillä eläke on säännöllinen tulo. Korkea ikä on kuitenkin huomattava riskitekijä luotottamisen kannalta. Tästä syystä lainahakemuksen yhteydessä on tärkeää suhteuttaa haettava lainasumma omaan ikään. Mitä iäkkäämpi olet, sen hankalampaa on saada lainatarjouksia isommille lainasummille vaikka sinulla olisi hyvä tulotaso.

Jos et saanut lainatarjousta haluamallasi summalle, kannattaa sinun hakea pienempää kulutusluottoa.

Kulutusluottoa on mahdollista hakea myös yhdessä

Voit hakea kulutusluottoa joko yksin tai samassa taloudessa asuvan yhteishakijan kanssa. Voitte hakea yhteistä kulutusluottoa, mikäli yhteishakija täyttää samat ehdot kuin lainan ensisijainen hakija, sillä hänellä on samat velvoitteet lainan takaisinmaksamisen suhteen. Myös yhteishakijan tulo- ja menotiedot tarkistetaan samalla tasolla kuin ensisijaisella hakijalla.

Pääsääntöisesti kulutusluoton hakeminen yhteishakijan kanssa kannattaa aina. Yhteishakijan kanssa tehty lainahakemus voi edesauttaa isomman luottosumman sekä edullisemman korkotarjouksen saamisessa, sillä luotottamisen riskit jakautuvat tällöin kahden hakijan kesken.

Yhteistyökumppanit

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Usein kysyttyjä kysymyksiä kulutusluotoista

Mikä on kulutusluoton koron vaihteluväli?

Kulutusluoton nimelliskorko määräytyy aina asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan pankkikohtaisesti. Korko on siis henkilökohtainen, ja sen saa selville vain tekemällä lainahakemuksen omilla tiedoillaan.

Halvimmillaan kulutusluoton nimelliskorko on noin 4,5 % ja kalleimmillaan 20 %.

Mikä on edullisen kulutusluoton korko?

Kun kyseessä on vakuudeton kulutusluotto, voidaan sitä pitää matalakorkoisena, jos lainatarjouksen nimelliskorko on alle 10 %.

Jos kaikkien saamiesi lainatarjousten korko on isompi kuin 10%, kannattaa sinun tarkastella omaa talouttasi ja hakemaasi kulutusluottoa mahdollisimman objektiivisesti. Nimelliskorko perustuu pankin tekemään riskiarvioon takaisinmaksukyvystäsi hakemasi kulutusluoton suhteen. Mitä isomman riskin riskin pankki näkee, sen korkeampi on nimelliskorko.

Miten kulutusluoton vertailu tapahtuu?

Kun teet VertaaEnsin.fi sivulla hakemuksen kulutusluotolle, saat meiltä tunnukset, jolla pääset kirjautumaan palveluumme. Kirjautuneena pääset tarkastelemaan jokaista sinulle tehtyä kulutusluottotarjousta.

Näet palvelussamme jokaisen tarjouksen korot sekä kulut. Näin saat selville lainasi tarkat ehdot sekä takaisinmaksuerän summan ja maksuerien määrät. Tarjouksilla ei ole kiire, joten voit rauhassa vertailla jokaisen luottotarjouksen ennen valintaasi.

Kuinka kauan kulutusluoton lainatarjous on voimassa?

Lainatarjouksen voimassaolo vaihtelee pankkikohtaisesti. Pääsääntöisesti saamasi kulutusluottotarjoukset ovat voimassa 2–4 viikkoa.

Onko minun mahdollista saada kulutusluotto heti?

Yleisesti ottaen pienet kulutusluotot maksetaan tilille 24 tunnin sisällä hakemisesta. Isommissa kulutusluotoissa maksuaika on 1–2 pankkipäivää.

Kuinka nopeasti luotonmyöntäjä siirtää kulutusluoton tilillesi on useamman tekijän summa. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm.

 • Lainahakemuksen jättöpäivä ja kellonaika – useimmat pankit käsittelevät hakemuksia vain arkisin klo 9–23 välillä.
 • Lainahakemuksen tiedot – jos hakemuksen tiedot ovat puutteellisia, voi pankki pyytää sinulta lisätietoja.
 • Haettavan kulutusluoton määrä.

Miten lyhennän kulutusluottoa?

Kulutusluoton lyhennys tapahtuu samansuuruisissa maksuerissä sovitun takaisinmaksukauden aikana. Tiedät aina etukäteen kuukausittain laskutettavan summan, sekä takaisinmaksun aikataulun. Tämä käytäntö auttaa sinua suunnittelemaan ja ylläpitämään omaa talouttasi.

Lainanmyöntäjästä riippuen saat maksusuunnitelman ja lainan lyhentämisessä käytettävät laskut joko sähköisesti tai paperilla.

Halutessasi voit maksaa koko kulutusluoton pois myös ennenaikaisesti. Myös kulutusluoton lyhentäminen maksusuunnitelmaa isommissa erissä on yleensä mahdollista.

Mitä vaihtoehtoja on kulutusluotolle?

Vakuudettomalle kulutusluotolle on useampikin vaihtoehto. Mikäli tarvitset suuremman kuin 60 000 euron luoton, on sinun kannattava hakea tällöin vakuudellista lainaa. Tätä pienemmille summille vakuudeton kulutusluotto on usein kannattavampi vaihtoehto kuin esimerkiksi osamaksusopimukset tai luottokortit.

Mikäli sinulla taas on tarve jatkuvalle luotolle, jota voit käyttää aina tarpeen niin vaatiessa, suosittelemme sinua tutustumaan palvelussamme vaihtoehtoon nimeltä joustoluotto.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.