Määräaikainen sopimus antaa turvaa sähkön hintavaihteluilta. Määräaikainen sopimus antaa sinulle turvaa sähkön hintavaihteluilta.

Jo 120 000 suomalaista kotitaloutta on solminut sähkösopimuksensa kauttamme ja saanut selvää säästöä sähkölaskuissaan. Liity joukkoon ja aloita säästäminen jo tänään.

 • Yli 40 ajankohtaista tarjousta takaa kattavan vertailun
 • Löydä halvin tarjous 1 minuutissa ja tilaa heti kauttamme
 • Helppo ja luotettava tapa säästää rahaa sähkölaskussasi

Aloita kilpailutus tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Lyhyt vai pitkä määräaikainen sähkösopimus?

    Kun harkitset sopivan sähkösopimuksen valintaa, sinun tulee punnita lyhyen ja pitkän aikavälin sopimusten etuja ja haittoja.

    Lyhytaikainen sopimus – Yleensä 3–12 kuukautta kestävä lyhytaikainen sopimus tarjoaa joustavuutta ja vapautta. Se mahdollistaa sähköyhtiön vaihtamisen useammin ja pääsyn lähes markkinahintaiseen sähköön. Tämä vaihtoehto sopii erityisesti tilanteisiin, joissa sähkön hinta on laskussa. Lyhytaikaisen sopimuksen heikkous on sen lyhytaikainen suoja hinnannousuja vastaan.

    Pitkäaikainen sopimus – 1–3 vuotta kestävä pitkäaikainen sopimus tarjoaa pitkäaikaista turvallisuutta ja ennustettavuutta sähkölaskuihin. Se mahdollistaa hintavaihteluiden välttämisen ja suojautumisen hintojen mahdollisilta nousuilta. Kuitenkin pitkäaikaisissa sopimuksissa saatat menettää mahdolliset markkinahinnan muutosten tuomat hyödyt ennen sopimuksen päättymistä. Yleisimmät pitkäaikaiset sopimukset ovat kestoltaan 12, 18 tai 24kk. 36 kuukauden sopimus on myös mahdollinen, mutta se sitoo sekä asiakasta että sähköyhtiötä vain kahdeksi vuodeksi. Sähköyhtiö tarjoaa tämän jälkeen asiakkaalle mahdollisuutta jatkaa sopimusta ylimääräisen vuoden verran samoilla ehdoilla, mutta tästä voi kieltäytyä. Sähköyhtiö ei siis voi velvoittaa sitoutumaan pidemmäksi aikaa, kuin kahdeksi vuodeksi.

    Kun määräaikainen sähkösopimuksesi lähenee loppuaan, sinulla on mahdollisuus tehdä jatkosopimus tai kilpailuttaa uusi sopimus. Muista aina vertailla tarjottua sopimusta muiden sähköyhtiöiden tarjouksiin palvelumme avulla, jotta varmistat kilpailukykyisen hinnan.

    Miksi kilpailuttaa sähkösopimus?

    Säästöt ja ennakoitavuus – Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman vaihtoehdon ja säästää rahaa sähkölaskussasi. Riippuen sähkönkulutuksesta säästöt voivat vaihdella kymmenistä satoihin euroihin vuodessa. Sähkön hinta elää jatkuvasti, ja säännöllinen kilpailuttaminen takaa sen, ettet maksa sähkölaskustasi liian kallista hintaa. Määräaikainen sähkösopimus tarjoaa ennakoitavuutta ja taloudellista vakautta, sillä hinta ja ehdot määritellään etukäteen tiettyyn ajanjaksoon.

    Helppous ja valinnanvapaus – Sähköyhtiön ja sähkösopimuksen valinta voi olla haastavaa, mutta käyttämällä vertailusivustoja, kuten VertaaEnsin.fi, näet kaikki sopimukset yhdessä paikassa ja voit valita sinulle sopivat kriteerit, kuten sähkön alkuperän. Kilpailuttaminen on helppoa ja vie vähemmän aikaa kuin yksittäisten sopimusten läpikäyminen erikseen.

    Tietoisuus ja jatkuvasti ajantasalla pysyminen – Kilpailuttaminen auttaa tekemään tietoisen ostopäätöksen, kun vertailet eri sähkösopimuksia ja valitset itsellesi parhaan vaihtoehdon. Pysyt jatkuvasti ajan tasalla markkinatilanteesta ja saat mahdollisuuden hyödyntää parhaita tarjouksia.

    Muistathan että jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkösopimuksen milloin vain, sopimuksilla on 14 päivän irtisanomisoikeus. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, kilpailutus kannattaa tehdä ennen sopimuksen päättymistä. Uuden sähkösopimuksen voi tehdä 90 päivää ennen vanhan sopimuksen päättymistä, mikä onkin hyvä aika aloittaa tutustuminen uusiin sopimuksiin. Muuton yhteydessä sähkö kannattaa aina kilpailuttaa, sillä muuttaessa myös määräaikaisen sopimuksen voi vaihtaa ilman irtisanomiskustannuksia.

    Suosituimmat määräaikaiset sähkösopimukset tänään!

    Määräaikainen
    Kiinteä 24kk
    Myyntihinta
    8.39 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Määräaikainen
    Kiinteä 12kk
    Myyntihinta
    8.79 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Määräaikainen
    Ilmastosähkö 24kk
    Myyntihinta
    8.30 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.50 €/kk

    Tyytyväiset asiakkaat arvostavat sähkövertailumme vaivattomuutta!

    1. Arja

     No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

    2. Hannu

     Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

    3. Marja

     helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

    Millaisia sähkösopimuksia on tarjolla?

    Sähkösopimukset voidaan jakaa neljään eri sopimustyyppiin: Pörssisähkö, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva ja hybridi.

    Pörssisähkö

    Pörssisähkösopimus

    Pörssisähkösopimuksella maksat sähköstä markkinahintaa, eli spot-hintaa, joka muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool -sähköpörssissä ja päivittyy joka tunti.

    Pörssisähkösopimus sopii sinulle, jos haluat seurata ja hyötyä sähkön markkinahintojen vaihtelusta. Tämä sopimus antaa mahdollisuuden reagoida hintojen muutoksiin ja voi olla taloudellisesti kannattava, jos olet valmis ottamaan vastuun hintariskistä ja seuraamaan sähkön hintakehitystä aktiivisesti.

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sopii sinulle, jos haluat joustavuutta etkä halua sitoutua pidemmäksi aikaa.

    Tämä sopimus mahdollistaa helpon vaihdon ja mahdollisuuden hyötyä markkinahintojen mahdollisista muutoksista. Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta et sitoudu määräaikaan.

    Tässä sopimustyypissä riskinä on sopimusmuutokset, sillä sähköyhtiöllä on oikeus muuttaa hinnoittelua.

    Hybridisopimus

    Hybridisopimus

    Hybridisopimus yhdistää määräaikaisen ja pörssisähkön hinnoittelut yhteen malliin.

    Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta mukana on myös kulutusvaikutus. Tämä tarkoittaa sitä, että jos kulutat sähköä kun se on halpaa, maksat vähemmän ja jos kulutat sähköä silloin kun se on kallista, maksat enemmän. Sopimushintaan voidaan siis lisätä tai siitä voidaan vähentää maksua, kulutuksesta riippuen. Keskimäärin käyttövaikutus vaihtelee -3 ja +3 snt/kWh välillä.

    Määräaikainen sopimus

    Määräaikainen sopimus

    Määräaikaisella sopimuksella sitoudut maksamaan yhtä ja samaa sähkön hintaa per kilowattitunti tietyksi määräajaksi.

    Määräaikainen sähkösopimus on paras vaihtoehto sinulle, jos haluat sitoutua tiettyyn sähkönmyyntisopimukseen määräajaksi, yleensä 1-3 vuodeksi. Tämä sopimusmuoto tarjoaa vakautta ja kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat suojautua mahdollisilta hintavaihteluilta markkinoilla etkä halua miettiä vaihtelevia markkinahintoja.

    Miten kilpailutan sähkön? — Pikaopas

    1. Laskuri

     Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

    2. Tarjoukset vertailussa

     Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Sähkön kilpailutus – Usein kysyttyä

    Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

    Jos nykyinen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voit kilpailuttaa sähkön milloin tahansa. Kuitenkin, jos vaihdat sähköntarjoajaa useammin kuin kerran vuodessa, saatat joutua maksamaan lisämaksun sähkömittarin lukemisesta.

    Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen, voit kilpailuttaa sähkön vasta määräajan päättyessä tai muuttaessasi (lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen muuton yhteydessä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että voit harkita sähkön kilpailuttamista noin 1–2 vuoden välein.

    Kuinka toimin jos muutan uuteen asuntoon, mutta en tiedä asunnon sähkönkulutusta?

    Mikäli muutat uuteen asuntoon etkä tunne asunnon sähkönkulutusta, kulutuslaskurimme arvioi energiankulutuksen luotettavasti asunnon tyypin, koon, lämmitystavan ja asukasmäärän perusteella. Voit myös ilmoittaa todellisen sähkönkulutuksesi kilpailutuksen taustatiedoksi.

    Kuinka tilaan sähkösopimuksen palvelustanne?

    Valitse sopivin tarjous vertailumme tulossivulta ja siirry täyttämään tilauslomake. Täytä lomakkeessa pyydetyt tiedot ja seuraa ohjeita. Palvelumme tilausavustaja huolehtii kaikesta sähkösopimuksen tekemiseen liittyvästä paperityöstä puolestasi. Tilauksen yhteydessä sähköyhtiö vahvistaa henkilöllisyytesi joko verkkopankkitunnuksilla tai henkilötunnuksella.

    Miten palvelunne eroaa Energiaviraston kilpailutuspalvelusta?

    Suomen johtavana kaupallisena sähkövertailupalveluna pyrimme tarjoamaan ainutlaatuisia tarjouksia ja etuja vertailupalvelumme käyttäjille. Sähköyhtiöiden tarjoamat kampanjaedut ovat saatavissa ainoastaan palvelumme kautta solmituissa sähkösopimuksissa rajatun ajanjakson. Esimerkkejä neuvottelemistamme tilaajaeduista ovat esim. alennettu sähkösopimuksen perusmaksu tai alennettu kWh-hinta sopimuskaudeksi. Pyrimme siihen, että vertailumme jokaisessa tuoteryhmässä olisi tarjolla vähintään yksi ainutlaatuinen kampanjaetu, jota ei saa mistään muusta palvelusta.

    Energiaviraston ylläpitämässä vertailupalvelussa listataan ainoastaan sähköyhtiöiden yleisesti tarjolla olevia sähkösopimukset listahinnoilla. Kampanjatuotteita ja erikoistarjouksia ei huomioida Energiaviraston vertailupalvelussa. Suomessa on em. lisäksi useita muitakin sähkön hintavertailusivustoja, joiden kautta voit kilpailuttaa sähkön. Sähkön vertailusivustoa valittaessa kannattaa varmistaa, että sähkövertailussa on mukana laaja valikoima sähköyhtiöitä ja että tarjouksia vertaillaan riippumattomasti. Näin saat luotettavan kuvan eri vaihtoehdoista ja voit tehdä parhaan päätöksen. Samalla kannattaa tutustua millaista palautetta asiakkaat ovat antaneet vertailusivustojen käytön helppoudesta ja kuinka sivusto käsittelee henkilökohtaisia tietojasi.

    Kuinka usein hintatietoja päivitetään?

    Päivitämme sähkösopimuksien ehdot, hinnat ja saatavuustiedot joka arkipäivä. Voit siis luottaa siihen, että palvelussamme listatut tarjoushinnat ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimusten tyypeistä?

    Voit saada lisätietoa eri sähkösopimustyypeistä ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin kotitalouksiin ja asuntotyyppeihin Sähkösopimukset sivulta. Sivulla listataan myös kuluneen kuukauden edullisimmat sähkösopimukset sopimustyypeittäin.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimuksista muuton yhteydessä?

    Lisätietoa sähkön kilpailuttamisesta muuton yhteydessä löydät Sähkösopimus ja muutto sivulta. Linkin takaa löydät muun muassa muuttajan kalenterin ja muistilistan, jotka sisältävät tärkeää tietoa päivämääristä, oikeuksista ja velvollisuuksista kilpailuttaessasi sähköä muuton yhteydessä.

    Mistä löydän lisätietoa sähkön hinnasta?

    Ajankohtaista lisätietoa sähkön hinnasta, sähkön hinnoittelusta ja sähkömarkkinoiden tilanteesta saat Sähkön hinta sivulta. Sivulla esitetään muun muassa päivittäin muuttuva keskimääräinen sähkön kWh-hinta kilpailutetuille sähkösopimuksille.

    Mitä en voi kilpailuttaa ja miksi?

    Sähkösopimuksessa ainoa osa, jota et voi kilpailuttaa, on sähkönsiirto. Jokaisella alueella Suomessa toimii oma sähköverkkoyhtiö, joka vastaa sähkön jakamisesta. Nämä yhtiöt toimivat alueillaan monopoliasemassa.

    Sähkön jakamisella viitataan sähkön siirtoon tuottajalta kuluttajalle. Sähkön siirtohinnat vaihtelevat alueittain, mutta niihin kuluttajana et voi vaikuttaa. Voit kuitenkin ostaa sähköä eri yrityksiltä ympäri maan ja kilpailuttaa myyntihinnan.

    Jos sähkösopimuksesi on eri yritykseltä kuin paikallinen sähköverkkoyhtiö, saat kaksi erillistä sähkölaskua: toisessa laskussa on sähkön myyntihinta ja toisessa sähkön siirto.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.