Kodin sähkösopimukset yhdestä palvelusta

Tutustu palvelumme avulla Suomen johtavien sähköyhtiöiden tarjouksiin. Klikkaa "Näytä sähkösopimukset" ja valitse juuri sinulle paras sähkösopimus. Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu helposti ja nopeasti netissä.

 • Vertaa kodin ja mökin sähkösopimukset helposti netissä
 • Hyödynnä johtavien sähköyhtiöiden päivän tarjoukset ja edut
 • Tilaa uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä

Aloita tästä!

  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Osoitteessa on oltava vähintään kadun tai tien nimi ja yksi numero. Syötä tämän lisäksi mahdollinen porraskirjain ja asuntonumero. Esim. Esimerkkikatu 2 A 13.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
   4.5
   Arvostelut tarjoaa

   Päivän edullisimmat sähkösopimukset

   Ilmasto pörssisähkö
   Marginaali
   0.42 snt/kWh
   Kiinteä kuukausihinta
   3.99 €/kk
   Ensimmäiset 4 kuukautta
   0.00 €/kk
   Louna Perussähkö 24kk
   Myyntihinta
   8.68 snt/kWh
   Kiinteä kuukausihinta
   4.60 €/kk
   Oiva Plus
   Myyntihinta
   8.79 snt/kWh
   Kiinteä kuukausihinta
   4.50 €/kk

   Meiltä löydät parhaat sähkötarjoukset

   Olemme Suomen johtava kaupallinen sähkösopimusten vertailupalvelu. Edustamamme sähköyhtiöt palvelevat joka vuosi noin 1,7 miljoonaa suomalaista kotitaloutta Hangosta Utsjoelle. Fortum, Oomi, Väre, Nordic Green Energy, KSS Energia, Vihreä Älyenergia - ja monet muut johtavat sähköyhtiöt löydät palvelustamme.

   Myös he löysivät uuden sähkösopimuksen palvelustamme

   1. Jari I

    Tältä firmalta sai sähköt nopeasti ja helposti. Suosittelen !

   2. Kari Mattila

    Toimi hyvin ,erittän helppo vanhalle ukollekin.

   3. Sirpa Laaksonen

    Kesämökin sähkösopimuksen tekemiseen sain tarvittavan avun. Kiitos.

   Näin tutustut sähkösopimuksiin

   1. Laskuri

    Arvioi sähkönkulutuksesi

    Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

   2. Tarjoukset vertailussa

    Vertaile tarjoukset

    Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

   3. Tilaa uusi sopimus

    Solmi uusi sähkösopimus

    Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

   Sähkösopimus kotiin tai vapaa-ajan asuntoon

   Jokainen koti on yksilöllinen. Siksi on tärkeää valita sähkösopimus, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Valitse sopiva sähkösopimus eri asumistilanteisiin helposti alla listatuilla suosituksillamme. Lisätietoja suositelluista sähkösopimustyypeistä löydät alempaa tältä sivulta. Alempaa löydät myös lisätietoa mikä on eri lämmitystavoille ja energiankulutuksille sopivin sähkösopimustyyppi. Yksittäisten sähkösopimuksien perustietoihin pääset tutustumaan yksityiskohtaisesti kilpailuttamalla sähkön palvelussamme.

   Sähkösopimus yksiöön

   Sähkösopimus yksiöön

   Yksiön sähkönkulutus on yleensä alle 2 000 kWh vuodessa. Tästä johtuen yksiössä asuvan kuluttajan kannattaa suosia kiinteähintaista pakettisopimusta ilman perusmaksua.

   Sähkösopimus kerrostaloon

   Sähkösopimus kerrostaloon

   Kerrostalokaksion/kolmion vuosikulutus on yleensä 2 000 — 4 000 kWh vuodessa pinta-alasta, asukasmäärästä ja lämmitystavasta riippuen. Paras sähkösopimus tälle kulutukselle on kuukausihinnaltaan kiinteä pakettisopimus..

   Sähkösopimus rivitaloon

   Sähkösopimus rivitaloon

   Valitse määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus jos kotisi lämmitystapa on sähkö. Pörssisähkö on myös erinomainen valinta jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa.

   Mikäli asunnon vuosittainen sähkönkulutus on alle 5 000 kWh kaukolämmön ansiosta, suosittelemme sähkösopimukseksi kiinteähintainen pakettitarjousta.

   Sähkösopimus omakotitaloon

   Sähkösopimus omakotitaloon

   Omakotitaloon sopiva sähkösopimus on joko pörssisähkö tai määräaikainen sopimus.

   Sähkölämmitteisen omakotitalouden keskimääräinen vuosikulutus on 19 000 kWh. Tästä jopa 70 % muodostuu lämmityskuluista. Jos pystyt ohjaamaan lämmityksen ajankohtaa, pörssisähkö tulee sinulle pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

   Sähkösopimus mökille

   Sähkösopimus mökille

   Pörssisähkö on paras sopimustyyppi mökille, jonka käyttö rajoittuu kesään. Muussa tapauksessa vapaa-ajan asunnolle kannattavin vaihtoehto on yleensä määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

   Sähkösopimus kaikkiin elämäntilanteisiin

   Kauttamme löydät sähkösopimuksen kaikkiin elämäntilanteisiin. Vuosikulutukseen perustuvat vinkkimme auttavat valitsemaan sopivimman sähkösopimuksen eri elämänvaiheisiin.

   Sähkösopimus opiskelijalle

   Sähkösopimus opiskelijalle

   Opiskelijalle sopiva sähkösopimus tarjoaa joustavuutta ja edullisuutta. Pakettisopimuksen kiinteä kuukausimaksu tekee talouden budjetoinnista helppoa ilman ikäviä yllätyksiä. Sopimuksen joustavuus antaa mahdollisuuden muuttaa sitä tarpeen mukaan opiskeluvuosien aikana. Tutustu vaihtoehtoihin.

   Sähkösopimus pariskunnalle

   Sähkösopimus pariskunnalle

   Pariskunnan kaukolämmitteisen kodin sähkösopimukseksi kannattaa valita kuukausikuluiltaan kiinteä sopimus ilman perusmaksua. Sähkölämmitteiseen kotiin sopii puolestaan pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. Pörssisähkö kannattaa etenkin, jos lämmityksen ja muun kulutuksen ajankohtaa voi ajoittaa.

   Sähkösopimus lapsiperheelle

   Sähkösopimus lapsiperheelle

   Lapsiperheen sähkönkulutus vaihtelee suuresti asumismuodosta, käytetystä lämmitystavasta ja perheen koosta riippuen.

   Jos perheen sähkönkulutus on pientä (alle 5 000 kWh vuodessa), määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva kiinteähintainen pakettisopimus on usein paras vaihtoehto.

   Jos perheen sähkönkulutus asettuu keskiluokkaan (alle 12 000 kWh), kannattaa katse suunnata vaihtuvahintaisiin sopimuksiin tai pörssisähköön.

   Jos perheen sähkönkulutus on suurta (yli 15 000 kWh) ja lämmityksen ajankohtaa pystyy ohjaamaan, on pörssisähkö suositeltavin vaihtoehto. Muussa tapauksessa määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa parhaat edut.

   Tunne oikeudet ja velvollisuudet - Markkinavalvonnan merkitys sähkökaupassa

   Sähkösopimuksen tekeminen Suomessa on helppoa ja turvallista. Keskeisessä roolissa asiantilan kannalta on sähkökaupan sääntely ja siihen liittyvä markkinavalvonta.

   Sähkökaupan valvonnasta vastaavat Energiavirasto ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). Viranomaiset varmistavat että sähköyhtiöt noudattavat lakia ja säädöksiä. Tämä tarkoittaa selkeiden ja ymmärrettävien sähkösopimusehtojen tarjoamista kuluttajille, hintojen seurantaa ja kilpailun edistämistä. Markkinavalvonnan tavoitteena on luoda terve ja kilpailukykyinen sähkömarkkina, joka hyödyttää kaikkia asiakkaita.

   Sähkönmyyjien on noudatettava markkinavalvontaviranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Keskeisimmät ohjeet ovat:

   • Sähkönmyyjien on ilmoitettava selkeästi sopimuksen ehdot ja hinnat
   • Kuluttajilla on oikeus peruuttaa sopimus ilman erityistä syytä 14 päivän kuluessa sopimuksen tekemisestä
   • Kuluttajilla on oikeus saada korvausta, jos sähkönmyyjä rikkoo sopimusehtoja tai lakia

   Valitse sähköyhtiö johon luotat

   Suomessa toimii reilut 50 sähkön myyjää, joista useammat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia sähkösopimuksia erilaisiin tarpeisiin. VertaaEnsin.fi on auttanut suomalaisia kuluttajia. Palvelumme kautta vertailet nopeasti tunnettujen sähköyhtiöiden päivittäiset sopimushinnat ja toimitusehdot.

   Asiakaspalvelumme auttaa sinua ongelmatilanteissa

   Olemme sitoutuneet tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua sähkösopimuksen valintaan liittyen. Jos tarvitset apua tai olet tyytymätön sähkövertailumme toimintaan, voit ottaa yhteyttä meihin puhelimitse, sähköpostitse tai some-kanaviemme kautta. Vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

   Alla muutamia vinkkejä, jotta voimme käsitellä asiasi nopeasti ja tehokkaasti.:

   • Kerro selkeästi millaista apua tarvitset
   • Jos kohtasit ​​ongelmia, anna yksityiskohtaisia ​​tietoja ongelmatilanteesta. Mitä yritit tehdä ja mikä ei toiminut. Jos sinulla on tilausvahvistus, mainitse tilauksen koodi.
   • Ole kohtelias ja asiallinen
   • Muista ilmoittaa yhteystietosi, jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä

   Asiakaspalvelumme tavoitat puhelimitse ja sähköpostitse. Yhteystiedot ja aukiloajat löydät sivun lopusta.

   Usein kysyttyjä kysymyksiä

   Milloin uusi sähkösopimus tulee voimaan?

   Uuden sähkösopimuksen voimaantulokausi riippuu pitkälti sinun tilanteestasi. Muuton yhteydessä uuden sähkösopimuksen saa nopeimmillaan jopa samalle päivälle. Tilanteessa jossa vaihdat nykyisen asuntosi sähkösopimusta, joudut odottamaan vähintään 15 päivän ajan ennen uuden sähkösopimuksen alkamista. Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen ja kyseessä ei ole muutto, joudut odottamaan sopimuskauden loppuun ennen uuden sopimuksen voimaantuloa.

   Voiko sähkösopimuksen tehdä etukäteen?

   Sähkösopimuksen voi tehdä ennakkoon. Sähkösopimuksen alkamispäivämäärän voi asettaa korkeintaan kolmen kuukauden päähän sopimuksen tekemisestä.

   Kuinka löydän sähkösopimukseni alkamis- ja päättymispäivän?

   Nykyisen sähkösopimuksesi alkamispäivä ja loppumispäivä löytyvät sähkösopimuksestasi. Useimpien sähköyhtiöiden lasku sisältää myös tiedon sopimuskauden kestosta.

   Löydät sekä sopimuksen että tuoreimman laskun kirjatumalla oman sähköyhtiösi sovellukseen ja tarkastelemalla omia tietojasi.

   Kuinka löydän sähköyhtiön yhteystiedot?

   Tässä pari tapaa, joilla voit löytää sähköyhtiöiden yhteystiedot helposti:

   • Jos olet hankkimassa uutta sähkösopimusta palvelumme kautta, saat uuden sähköyhtiosi yhteystiedot tilausvahvistuksen yhteydessä. Tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa sinua puhelinnumerossa 010 271 7291.
   • Jos tarvitset apua laskutukseen liittyvässä kysymyksessä, kannattaa sinun etsiä käsiisi tuorein sähköyhtiöltä tullut lasku. Useimmat sähköyhtiöt tarjoavat laskutusasioille erillisen asiakaspalvelun, jonka yhteystiedot löytyvät sähkölaskulta.
   • Jos sinulla on muu kysymys, kannattaa sinun olla yhteydessä sähköyhtiön yleiseen asiakaspalveluun. Löydät yhteystiedot sähköyhtiön omilta verkkosivuilta sekä sähköyhtiön mobiilisovelluksista.

   Onko sähkösopimus puhelimitse mahdollinen?

   Asiakaspalvelumme vastaa puhelinnumerossa 010 271 7291 kysymyksiisi sähköstä ja avustaa tarvittaessa sähkösopimuksen tilaamiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Varsinainen tilausprosessi on kuitenkin tehtävä netissä, sillä osa sähköyhtiöistä varmentaa asiakkaan henkilöllisyyden verkkopankkitunnuksilla oston yhteydessä.

   Voinko hankkia sähkösopimuksen ulkomaille?

   Sähkösopimuksen tekeminen ulkomailla sijaitsevaan osoitteeseen ei ole mahdollista palvelumme kautta.

   Onko mahdollista hankkia kotivakuutus ja sähkösopimus samanaikaisesti?

   Kotivakuutuksen voi hankkia samanaikaisesti sähkösopimuksen kanssa osassa sähköyhtiöistä. Esimerkiksi Fortum tarjoaa tämän option uusille asiakkailleen.

   Olen alaikäinen, voinko solmia sähkösopimuksen itse?

   Alaikäinen ei voi solmia sähkösopimusta itsenäisesti, vaan huoltajan tai muun täysin oikeustoimikelpoisen henkilön on tehtävä sähkösopimus alaikäisen puolesta. Ennen oman sähkösopimuksen sopimista kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö opiskelija-asunnon vuokraan.

   Saako sähkösopimuksen ilman luottotietoja?

   Sähkösopimuksen voi saada ilman luottotietoja. Sähkö luokitellaan perusoikeuksiin, jonka vuoksi toimitusvelvollinen sähköyhtiö ei voi kieltäytyä sähkön myynnistä maksuhäiriömerkintöihin vedoten. Sen sijaan sähköyhtiö, jolla ei ole toimitusvelvollisuutta voi kieltäytyä sähkön myynnistä luottohäiriöön vedoten.

   Mitä tarkoittaa yleissähkö?

   Yleissähkö eli yleistariffi on sähköä, jonka maksut muodostuvat kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kulutusmaksusta (senttiä/kWh). Kulutusmaksu on sama vuoden jokaisena hetkenä. Yleissähköä on saatavilla kaikista sähköyhtiöistä kaikkiin koteihin.

   Mitä tarkoittaa aikasähkö?

   Aikasähkö eli aikatariffi on sähköä, jonka kulutusmaksu(senttiä/kWh) on vaihtuva kellonajan mukaan. Tunnetuin aikasähkön muoto on yösähkö (edullisimpi kWh-hinta klo 22-07 välillä). Aikasähkösopimuksia on tarjolla ensisijaisesti rivitalo- ja omakotitalouksiin. Pörssisähkö muistuttaa aikasähköä, mutta siinä kWh-hinnoittelu vaihtelee tunneittain.

   Mitä tarkoittaa kausisähkö?

   Kausisähkön hinta vaihtelee vuodenajan mukaan. Yleensä sähkön hinta on korkeampi talvella ja halvempi kesällä. Kausisähkösopimus sopii kuluttajille, jotka käyttävät sähköä enemmän tiettyinä vuodenaikoina, esimerkiksi talvella lämmitykseen tai kesällä ilmastointiin. Perinteisesti kesäsähkö on saatavilla 1.4-31.10 sekä yöaikaan. Kausisähkösopimuksia on tarjolla ensisijaisesti rivitalo- ja omakotitalouksiin.

   Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

   Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.