Kilpailuta Vaasan Sähkön sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset sinulle. Voit halutessasi myös vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Ilmainen ja nopea palvelu
 • Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä edullisin sähkösopimus tästä

  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Osoitteessa on oltava vähintään kadun tai tien nimi ja yksi numero. Syötä tämän lisäksi mahdollinen porraskirjain ja asuntonumero. Esim. Esimerkkikatu 2 A 13.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.

   Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

   Sähkövertailu on aina ilmainen

   Vaasan Sähkö yrityksenä

   Vaasan Sähkö on nimensä mukaisesti vaasalainen sähköyhtiö, joka on perustettu jo vuonna 1892. Vaasan Sähkö tarjoaa sähköä koko Manner-Suomen laajuisesti ja tämän lisäksi kaukolämpöä vaasalaiskoteihin.

   Vaasan Sähkön tytäryhtiöitä ovat Vaasan Sähköverkko Oy ja Oy RAVERA Ab. Vaasan Sähköverkko vastaa myös Vaasan seudun sähkönsiirrosta.
   Voit kilpailuttaa Vaasan Sähkön ja muiden sähkönmyyjien sähköpimukset vertailussamme.

   Jos haluat olla yhteydessä Vaasan Sähkön asiakaspalveluun voit soittaa asiakaspalvelunumeroon 06 324 5750. Vaasan Sähkön asiakaspalvelu palvelee myös sähköpostitse osoitteessa: asiakaspalvelu@vaasansahko.fi.

   Vaasan Sähkö vertailussa

   Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
   Kun sinulla on tarve solmia uusi sähkösopimus, vertaile ensin tarjouksia netissä. Näin pysyt kartalla sähkön ajankohtaisista hinnoista. Vertailussa voit verrata myös Vaasan Sähkön sähkösopimuksia muihin tarjouksiin ja näet mikä tulisi sinulle edullisimmaksi.

   Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti ja niin myös sähköyhtiöiden tarjoukset. Vaikka sinulla olisi jo sähkösopimus tietyn yhtiön kanssa, kannattaa sähkötarjouksien hinnoista pysyä ajan tasalla. Saat tämän hetken edullisimmat sähkösopimukset listattuna yhdellä sivulla sähkön kilpailutus palvelumme avulla ja voit valita niistä itsellesi sopivimman.

   Tietoa Vaasan Sähköstä

   Vaasan Sähkön tuotteet

   Vaasan Sähkö tarjoaa muun muassa perus- sekä tuulisähkösopimuksia. Kaikissa sähkösopimuksissa voit valita yleis-, kausi- tai yösähkö mittaustapojen välillä.

   Vaasan Sähkö tarjoaa sähkösopimuksien lisäksi sähkönsiirtoa tiettyihin sijainteihin. Jos asut Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin, Laihian, Korsnäsin tai Maalahden alueella, voit ostaa myös sähkönsiirron Vaasan sähköltä. Jos et asu mainituilla alueilla, voit kuitenkin ostaa Vaasan Sähköltä sähköä mistä tahansa päin Suomea ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähkönsiirrosta.

   Perussähkösopimus ja tuulisähkösopimus

   Perussähkösopimus on Vaasan Sähkön ostetuimpia tuotteita. Perussähkö on tuotettu monia eri tuotantotapoja hyödyntäen. Perussähkösopimus on solmitaan toistaiseksi voimassaolevana, joten se ei sido käyttäjää määräajaksi.

   Perussähkösopimus on edullisempi vaihtoehto, kuin Vaasan Sähkön tuulisähkösopimus. Uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen Suomen sähköntuotannossa on erittäin tärkeää, mutta ainakin vielä toistaiseksi se on hieman hintavampi vaihtoehto.

   Vaasan Sähkön tuulisähkösopimus on vihreämpi vaihtoehto, sillä tässä sähkösopimuksessa sähkö on nimensä mukaisesti tuotettu tuulivoimaa hyödyntäen. Vaasan Sähkön tuulivoimaa tuotetaan Vaasassa, Kristiinankaupungissa, Torniossa ja Ilmajoella sijaitsevissa tuulipuistoissa, joten se on myös kotimaista.

   Perussähkösopimuksen tapaan myös tuulisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

   Vaasan Sähkö ja uusiutuvat energialähteet

   Vuonna 2021 Vaasan Sähkön myymän sähkön alkuperä jakaantui seuraavasti:

   • Uusiutuva Energia 36 %
   • Ydinvoima 39 %
   • Fossiiliset energialähteet 25 %

   Vaasan Sähkön vuonna 2021 myydystä sähköstä kertyneet hiilidioksidipäästöt olivat 148 g/kWh ja tuotannossa syntyi käytettyä ydinpolttoainetta 1 mg/kWh.

   Valitsemalla tuulivoimalla tuotetun sähkön, eli tuulisähkösopimuksen Vaasan Energian tuotevalkoimasta, voit varmistua uusiutuvin menetelmin tuotetusta sähköstä.

   Yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö

   Voit valita kolmesta eri mittaustavasta solmiessasi sähkösopimusta Vaasan Sähkön kanssa.

   • Yleissähkö
   • Yösähkö
   • Kausisähkö

   Yleissähkö on tyypillisin mittaustapa ja sitä suositellaan, jos ei tiedä oman osoitteensa mittaustapaa. Se sopii parhaiten asuntoihin, joissa ei käytetä sähkölämmitystä pääsääntöisenä lämmitysmuotona ja sähkön käyttö ajoittuu ennemmin päivälle kuin yölle. Hinta pysyy samana vuodenajasta, tai vuorokaudenajasta huolimatta.

   Yösähkö on tarkoitettu kohteisiin, joissa sähkönkäyttö on suurta yöaikaan. Yösähköllä on kaksi eri hintaa, nimittäin yö- ja päiväsähkö ovat eri hintaisia. Yösähkö on tällä mittaustavalla edullisempaa. Yösähköhinta on voimassa klo 22-07 välisenä aikana. Kausisähkö sopii käytettäväksi kohteissa, missä sähköä käytetään runsaasti ja käyttö on suurimmillaan kesäaikana. Kausisähköllä on eri hinnat talvi- ja kesäaikaan. Talviarkipäivänä käytössä on niin sanottu muun ajan hinta, joka on edullisempi. Talviarkipäivän hinta on voimassa 11. marraskuuta - 31. maaliskuuta välisenä aikana klo 7-22.

   Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

   Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.