Kilpailuta Vaasan Sähkön sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme halvimmat tarjoukset sinulle. Voit halutessasi myös vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Valintamerkki Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä edullisin sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Vaasan Sähkö yrityksenä

  Vaasan Sähkö on nimensä mukaisesti vaasalainen sähköyhtiö, joka on perustettu jo vuonna 1892. Vaasan Sähkö tarjoaa sähköä koko Manner-Suomen laajuisesti ja tämän lisäksi kaukolämpöä vaasalaiskoteihin.

  Vaasan Sähkön tytäryhtiöitä ovat Vaasan Sähköverkko Oy ja Oy RAVERA Ab. Vaasan Sähköverkko vastaa myös Vaasan seudun sähkönsiirrosta.
  Voit kilpailuttaa Vaasan Sähkön ja muiden sähkönmyyjien sähköpimukset vertailussamme.

  Jos haluat olla yhteydessä Vaasan Sähkön asiakaspalveluun voit soittaa asiakaspalvelunumeroon 06 324 5750. Vaasan Sähkön asiakaspalvelu palvelee myös sähköpostitse osoitteella: asiakaspalvelu@vaasansahko.fi.

  Vaasan Sähkö vertailussa

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun sinulla on tarve solmia uusi sähkösopimus, vertaile ensin tarjouksia netissä. Näin pysyt kartalla sähkön ajankohtaisista hinnoista. Vertailussa voit verrata myös Vaasan Sähkön sähkösopimuksia muihin tarjouksiin ja näet, mikä tulisi sinulle edullisimmaksi.

  Sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti ja niin myös sähköyhtiöiden tarjoukset. Vaikka sinulla olisi jo sähkösopimus tietyn yhtiön kanssa, kannattaa pysyä ajantasalla sähkötarjouksien hinnoista. Saat tämän hetken edullisimmat sähkösopimukset listattuna yhdellä sivulla sähkön kilpailutus palvelumme avulla ja voit valita niistä itsellesi sopivimman.

  Tietoa Vaasan Sähköstä

  Vaasan Sähkön tuotteet

  Vaasan Sähkö tarjoaa perus- sekä tuulisähkösopimuksia. Kaikissa sähkösopimuksissa voit valita yleis-, kausi-, tai yösähkö mittaustapojen välillä.

  Vaasan Sähkö tarjoaa sähkösopimuksien lisäksi sähkönsiirtoa tiettyihin sijainteihin. Jos asut Vaasan, Mustasaaren, Vöyrin, Laihian, Korsnäsin tai Maalahden alueella, voit ostaa myös sähkönsiirron Vaasan sähköltä. Jos et asu mainituilla alueilla, voit kuitenkin ostaa Vaasan Sähköltä sähköä mistä tahansa päin Suomea ja paikallinen sähköverkkoyhtiösi laskuttaa sähkönsiirrosta.

  Perussähkösopimus ja tuulisähkösopimus

  Perussähkösopimus on Vaasan Sähkön ostetuin tuote. Perussähkö on tuotettu monia eri tuotantotapoja hyödyntäen. Perussähkösopimus on solmitaan toistaiseksi voimassaolevana, joten se ei sido käyttäjää määräajaksi.

  Perussähkösopimus on vuonna 2021 edullisempi vaihtoehto, kuin Vaasan Sähkön tuulisähkösopimus. Uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen Suomen sähköntuotannossa on erittäin tärkeää, mutta vielä hieman hintavampi vaihtoehto.

  Vaasan Sähkön tuulisähkösopimus on vihreämpi vaihtoehto, sillä tässä sähkösopimuksessa sähkö on nimensä mukaisesti tuotettu tuulivoimaa hyödyntäen. Vaasan Sähkön tuulivoimaa tuotetaan Vaasassa, Kristiinankaupungissa, Torniossa ja Ilmajoella sijaitsevissa tuulipuistoissa, joten se on myös kotimaista.

  Perussähkösopimuksen tapaan myös tuulisähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

  Vaasan Sähkö ja uusiutuvat energialähteet

  Vuonna 2018 Vaasan Sähkön myymän sähkön alkuperä jakaantui seuraavasti:

  • Uusiutuva Energia 33%
  • Ydinvoima 31%
  • Fossiiliset energialähteet 36%

  Vaasan Sähkön vuonna 2018 myydystä sähköstä kertyneet hiilidioksidipäästöt olivat 225g/kWh ja tuotannossa syntyi käytettyä ydinpolttoainetta 0,8mg/kWh.

  Valitsemalla tuulivoimalla tuotetun sähkön, eli tuulisähkösopimuksen Vaasan Energian tuotevalkoimasta, voit varmistua uusiutuvin menetelmin tuotetusta sähköstä.

  Yleissähkö, yösähkö ja kausisähkö

  Voit valita kolmesta eri mittaustavasta solmiassesi sähkösopimusta Vaasan Sähkön kanssa.

  • Yleissähkö
  • Yösähkö
  • Kausisähkö

  Yleissähkö on tyypillisin mittaustapa, ja sitä suositellaan jos ei tiedä oman osoitteensa mittaustapaa. Se sopii parhaiten asuntoihin, joissa ei käytetä sähkölämmitystä pääsääntöisenä lämmitysmuotona ja sähkön käyttö ajoittuu ennemmin päivälle, kuin yölle. Hinta pysyy samana vuodenajasta, tai vuorokaudenajasta huolimatta.

  Yösähkö on tarkoitettu kohteisiin, jossa sähkönkäyttö on yöaikaan suurta. Yösähköllä on kaksi eri hintaa, nimittäin yö- ja päiväsähkö ovat eri hintaisia. Yösähkö on tällä mittaustavalla edullisempaa. Yösähköhinta on voimassa klo 22-07 välisenä aikana. Kausisähkö sopii käytettäväksi kohteissa, missä sähköä käytetään runsaasti ja käyttö on suurimmillaan kesäaikana. Kausisähköllä on eri hinnat talvi- ja kesäaikaan. Talviarkipäivänä käytössä on niin sanottu muun ajan hinta, joka on edullisempi. Talviarkipäivän hinta on voimassa 11. tammikuuta - 31. maaliskuuta välisenä aikana klo 7-22.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.