Sähkövertailu tuo konkreettisia säästöjä!

 • Kattavassa vertailussa yli 70 ajankohtaista sähkösopimusta
 • Löydä paras sähkösopimus alle minuutissa ja tilaa heti
 • Vertailemalla säästät rahaa – jopa 230€ vuodessa
Asiakkaamme luottavat meihin
4.5/5
Arvostelut tarjoaa:

Sähkövertailu tuo konkreettisia säästöjä!

 • Kattavassa vertailussa yli 70 ajankohtaista sähkösopimusta
 • Löydä paras sähkösopimus alle minuutissa ja tilaa heti
 • Vertailemalla säästät rahaa – jopa 230€ vuodessa

Aloita vertailu tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.

    Miksi sähkösopimusten vertailu kannattaa?

    Sähkösopimusvertailu kannattaa

    Sähkösopimuksien vertailu auttaa sinua tekemään parempia ja valikoituja päätöksiä. Vertailun avulla voit säästää rahaa, helpottaa sähkösopimusten etsintää sekä tehdä tietoisempia päätöksiä.

    Säästöt – Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit löytää edullisemman vaihtoehdon ja säästää rahaa sähkölaskussasi. Riippuen sähkönkulutuksesta säästöt voivat vaihdella kymmenistä satoihin euroihin vuodessa. Sähkön hinta elää jatkuvasti ja niin tekevät myös sähkösopimukset. Säännöllinen kilpailuttaminen takaa sen, ettet maksa sähkölaskustasi liian kallista hintaa.

    HelppousSähköyhtiön ja sähkösopimuksen valinta voi olla haastavaa ja aiheuttaa valinnanvaikeutta. Kaikki kilpailevat samoista asiakkaista ja jokaisen sopimuksen läpikäynti erikseen vie paljon aikaa. Käyttämällä vertailusivustoamme näet kaikki sopimukset yhdessä paikassa ja voit itse valita sinulle sopivat kriteerit, jotka haluat huomioida valinnassasi.

    Tietoisuus – Sähkösopimuksien kilpailutus auttaa sinua tekemään tietoisen ostopäätöksen. Olet verrannut eri sähkösopimuksia ja valinnut tietoisesti mikä on sinulle paras. Pysyt siis jatkuvasti ajantasalla, etkä joudu myöhemmin miettimään olisiko joku toinen vaihtoehto ollut kuitenkin parempi.

    Löydä oikea sopimus vertaamalla

    Sähkövertailu kannattaa
    Sähkösopimuksien vertailu auttaa sinua tekemään parempia ja valikoituja päätöksiä. Vertailun avulla voit säästää rahaa, helpottaa sähkösopimusten etsintää sekä tehdä tietoisempia päätöksiä.

    Paras sopimus on yksilöllinen. Kriteerit, joista itselle sopivin sopimus koostuu voi olla esimerkiksi:
    • Sopimustyyppi. Oletko valmis ottamaan riskejä, mikäli markkinahinta heittelee vai haluatko mielummin varmuutta ja hintavakautta? Pystytkö vaikuttamaan omaan sähkönkulutukseesi ja seuraamaan sitä aktiivisesti?
    • Hinta. Tutki sekä myyntihinaa, että perusmaksua. Haluatko sopimuksen jossa myyntihinta on mahdollisimman pieni, vai esimerkiksi hieman korkeamman myyntihinnan pienemmällä kuukausimaksulla? Onko tarjolla tarjouksia ilman perusmaksua?
    • Sähkön alkuperä. Tulisiko sähkön olla esimerkiksi fossiilivapaata tai täysin vihreää? Haluatko että sähkössäsi käytetään uusiutuvia energianlähteitä, kuten tuuli- tai vesivoimaa?

    Näin teet tilauksen

    Sähkövertailun pikaopas – Näin vertaat


    1. Laskuri

     1. Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota


    2. Tarjoukset vertailussa

     2. Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     3. Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Vertailussa esimerkiksi nämä sopimukset

    Ilmasto pörssisähkö
    TARJOUS
    Sopimuksen kesto Jatkuva kesto
    Hinnan vaihtuvuus Pörssihinta
    Marginaali 0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta 3.99 €/kk
    >> Ensimmäiset 6 kuukautta 1.99 €/kk
    Hehku Kiinteä 24kk
    TARJOUS
    Sopimuksen kesto Määräaikainen 24kk
    Hinnan vaihtuvuus Kiinteä hinta
    Myyntihinta 8.49 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta 3.50 €/kk
    >> Ensimmäiset 3 kuukautta 0.00 €/kk
    Vartti Sesonkihinta
    Sopimuksen kesto Jatkuva kesto
    Hinnan vaihtuvuus Vaihtuva hinta
    Myyntihinta 8.10 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta 3.95 €/kk
    Maksimaalinen kulutus 25000 kWh

    Tyytyväiset asiakkaat arvostavat sähkövertailumme vaivattomuutta!

    Mitä sähkön vertailusta tulisi tietää?

    💡 Vertailupalvelut? Vertailupalvelumme tarkoitus on auttaa kuluttajia löytämään paras mahdollinen sähkösopimus. Palvelumme kautta voit vertailla sähkösopimuksia ilmaiseksi ja vaivattomasti. Toimimme puolueettomasti luotettavien yhteistyökumppaneiden kanssa, tavoitteenamme olla Suomen johtava kaupallinen kilpailutussivusto sähkösopimuksille. Asiakastyytyväisyyden ja positiivisten kokemusten varmistamiseksi tavoitteenamme on tehdä sähkösopimusten kilpailuttamisesta helppoa, läpinäkyvää ja turvallista. Kysymyksissä tai ongelmissa voit aina kääntyä asiakaspalvelumme puoleen.

    💡 Tuotteet? Sähkövertailussamme tarjousten hinnat ja ehdot ovat täsmälleen samoja kuin sähköyhtiöiden omilla sivuilla. Ajoittain saatat saada kauttamme jopa paremman diilin kuin mistään muualta. Vertailustamme löydät yli 70 ajankohtaista sähkösopimustarjousta.

    💡 Sähkönkulutus? Oman sähkönkulutuksen tiedostaminen auttaa sähkösopimuksen valinnassa ja kulutuksen seuraamisessa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää tarkkaa kulutustasi, jotta voisit kilpailuttaa sähkösopimuksia. Laskurimme avulla voimme arvioida kulutuksen puolestasi ja löytää sopivat sähkösopimukset tarpeisiisi!

    💡 Milloin voin vertailla? Sähkösopimuksia voi vertailla aina. Sopimuksen tilaaminen tai vaihtaminen riippuu tämän hetkisestä sopimustyypistäsi. Jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, sinulla on 14 päivän irtisanomisoikeus. Mikäli sinulla on määräaikainen sähkösopimus, et voi muuttaa sitä ennen sopimuskauden päättymistä. Uuden sähkösopimuksen voi kuitenkin tehdä 90 päivää ennen vanhan sopimuksen päättymistä, mikä onkin hyvä aika aloittaa tutustuminen uusiin sopimuksiin. Muuton yhteydessä sähkösopimuksia kannattaa aina vertailla, sillä muuttaessa myös määräaikaisen sopimuksen voi vaihtaa ilman irtisanomiskustannuksia.

    Sähkösopimukset tutuksi

    Määräaikaiset
    Määräaikainen sähkösopimus on paras vaihtoehto kuluttajalle, joka haluaa sitoutua tiettyyn sähkönmyyntisopimukseen määräajaksi, yleensä 1-3 vuotta. Tämä sopimusmuoto voi tarjota vakautta ja kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat suojautua mahdollisilta hintavaihteluilta markkinoilla.
    Hinta
    Aika
    Hyödyt
    • Hinnan vakaus.
    • Sopimusedut.
    • Pitkän aikavälin ennustettavuus.
    Haitat
    • Sitoutuminen.
    • Irtisanomisseuraamukset.
    • Markkinahintojen ohitus.
    Toistaiseksi voimassa olevat
    Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa joustavuutta ja ei halua sitoutua pidemmäksi aikaa. Tämä sopimus mahdollistaa helpon vaihdon ja mahdollisuuden hyötyä markkinahintojen mahdollisista muutoksista.
    Hinta
    Aika
    Hyödyt
    • Joustavuus.
    • Helppo vaihto.
    • Markkinahintojen hyödyntäminen.
    Haitat
    • Hinnan epävakaus.
    • Sopimusmuutosten riski.
    • Pitkällä aikavälillä mahdolliset kustannusmuutokset.
    Pörssisähkö
    Pörssisähkösopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa seurata ja hyötyä sähkön markkinahintojen vaihtelusta. Tämä sopimus antaa mahdollisuuden reagoida hintojen muutoksiin ja voi olla taloudellisesti kannattava, jos kuluttaja on valmis ottamaan vastuun hintariskistä ja seuraamaan sähkön hintakehitystä aktiivisesti.
    Hinta
    Aika
    Hyödyt
    • Markkinahintojen hyödyntäminen.
    • Joustavuus hintavaihteluille.
    • Mahdollisuus säästää edullisilla hinnoilla.
    Haitat
    • Hinnan epävakaus.
    • Ennustamattomat kustannukset.
    • Vaatii aktiivista seurantaa.
    Hybridisopimus
    Hybridisähkösopimus sopii kuluttajalle, joka haluaa yhdistää sekä kiinteän hinnan määräajaksi että mahdollisuuden hyötyä pörssisähkön vaihtelusta. Tämä sopimus tarjoaa joustavuutta ja osittaisen suojan markkinahintojen muutoksilta, samalla mahdollistaen tietyn ennustettavuuden sähkön kustannuksissa.
    Hinta
    Aika
    Hyödyt
    • Hintasuojaa määräajaksi.
    • Mahdollisuus hyötyä markkinahinnoista.
    • Osittainen ennustettavuus.
    Haitat
    • Sitoutuminen määräaikaan.
    • Mahdolliset irtisanomiskulut.
    • Vaatii seurantaa ja aktiivista päätöksentekoa.

    Tietoa meistä

    Tervetuloa VertaaEnsin.fi:hin, missä pyrimme helpottamaan talouden hallintaasi. Tarjoamme ilmaista vertailutietoa ja käteviä työkaluja, joiden avulla voit tehdä fiksumpia päätöksiä henkilökohtaisessa taloudessasi. Yli miljoona tyytyväistä käyttäjää luottaa palveluumme. Tutustu sivustoomme, löydä parhaat tarjoukset ja tee päätöksiä, jotka auttavat sinua säästämään rahaa – aina ilmaiseksi!

    Sivustomme ei pelkästään tarjoa vertailutietoa vaan myös käytännön vinkkejä ja työkaluja, jotka voivat tukea taloudellista hyvinvointiasi. Kehitämme jatkuvasti palveluamme vastaamaan paremmin käyttäjiemme tarpeisiin. Liity joukkoomme ja ota ensimmäinen askel kohti taloudellista vakautta!

    Mediapoimintoja

    Sähkövertailu – Usein kysyttyä

    Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

    Jos sinulla on pörssisähkö tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, voit kilpailuttaa sähkön milloin tahansa. Kuitenkin, jos vaihdat sähköntarjoajaa useammin kuin kerran vuodessa, saatat joutua maksamaan lisämaksun sähkömittarin lukemisesta.

    Jos sähkösopimuksesi on määräaikainen, voit kilpailuttaa sähkön vasta määräajan päättyessä tai muuttaessasi (lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen muuton yhteydessä). Käytännössä tämä tarkoittaa, että kilpailuttaa sähkön vähintään noin 1–2 vuoden välein.

    Mistä löydän lisätietoa sähkösopimusten tyypeistä?

    Voit saada lisätietoa eri sähkösopimustyypeistä ja niiden soveltuvuudesta erilaisiin kotitalouksiin ja asuntotyyppeihin sähkösopimukset sivulta.

    Mitä sähkö maksaa 2024?

    Sähkön hintaa ennustetaan futuurikaupan seuraamisella. Käytännössä futuurit ovat sähköä, jonka sähköyhtiöt sitoutuvat ostamaan määrättyyn hintatasoon etukäteen ennen kuin kysynnästä, tarjonnasta tai vaikkapa vallitsevista sääolosuhteista on yksityiskohtaista tietoa. Futuureihin perustuvat ennusteet ovat kuitenkin suuntaa antavia, ja markkinoiden tilanne voi muuttua nopeastikin kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sähkön futuurihintoja voi seurata mm. Nasdaqin kautta.

    Kannattaako ottaa pörssisähkö vai määräaikainen sopimus?

    Pitkällä tarkastelujaksolla pörssisähkö on halvin vaihtoehto sähkösopimukseksi. Koska vuodet ovat hyvinkin erilaisia sekä sähkön tuotannon että kysynnän kannalta, voi pörssisähköllä saavutettavia tuloksia verrata perinteiseen osakesijoittamiseen. Yhtenä vuotena pörssisähköllä ansaitsee rahaa, toisena menettää - pitkällä aikavälillä saldo jää kumminkin positiiviseksi. Tämän mallin huomioiden pörssisähkö on taloudellisesti järkevä valinta. Kuitenkin määräaikainen sopimus tarjoaa vakautta ja kiinteän hinnan tietyksi ajaksi, mikä voi olla hyödyllistä jos haluat suojautua mahdollisilta hintavaihteluilta markkinoilla, etkä halua miettiä vaihtelevia markkinahintoja.

    Voiko sähkösopimuksia olla kaksi?

    Kyllä, sähkösopimuksia voi olla kaksi, jos ne ovat eri käyttöpaikoille. Sinulla voi esimerkiksi olla sähkösopimus omaan kerrostaloasuntoon ja maatilan navettaan. Samaan kerrostaloasuntoon voi olla vain yksi sopimus. 

    Missä voin vertailla sähkösopimuksia?

    Vertaamme sähkösopimuksia puolueettomasti ja ilmaiseksi. VertaaEnsin.fi sivuilta pääset vertailemaan jopa 70 sähkötarjousta ja tilaamaan uuden sopimuksen helposti.

    Mitä tarkoittaa +/- käyttövaikutus sähkösopimuksessa?

    Käyttövaikutus tarkoittaa sähkösopimuksen käyttöpaikan kulutuksella painotetun keskihinnan ja pörssisähkön keskihinnan erotusta. Eli käyttövaikutus laskee tai nostaa sähkön hintaa, riippuen siitä mille ajankohdalle ajoitat sähkönkulutuksesi. Sähkölaskun hintaa voi siis saada alemmas, mikäli sähkönkäyttöä rajoitetaan edullisimmille tunneille.

    Onko sähkönsiirto halvempaa yöllä?

    Sähkönsiirron hinta koostuu perusmaksusta sekä siirtomaksusta. Sähkönsiirto snt / kWh on kiinteähintainen. Tämä tarkoittaa että hinta ei muutu ajankohdasta riippuen, vaan lasketaan kulutuksen mukaan. Sähkön siirtohintaan ei siis voi vaikuttaa omalla kulutuksellaan juuri ollenkaan. 

    Kuinka usein hintatietoja päivitetään?

    Päivitämme sähkösopimuksien ehdot, hinnat ja saatavuustiedot joka arkipäivä. Voit siis luottaa siihen, että palvelussamme listatut tarjoushinnat ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.