Kilpailuta Fortum sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle halvimmat tarjoukset. Voit myös halutessasi vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Yli 70 tarjousta saatavilla
 • Ilmainen ja nopea palvelu
 • Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

    Sähkövertailu on aina ilmainen

    Suosituimmat Fortum sähkösopimukset

    Tarkka Opiskelija
    Marginaali
    0.59 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.90 €/kk
    Ensimmäiset 12 kuukautta
    2.45 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    7000 kWh
    Tarkka
    Marginaali
    0.59 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.90 €/kk
    Vakio S
    Kiinteä kuukausihinta
    25.00 €/kk
    Mukana paketissa
    2000 kWh
    Maksimaalinen kulutus
    2000 kWh

    Tietoa Fortumin sähkösopimuksista

    Millaisia sähkösopimuksia Fortum tarjoaa vuonna 2023?

    Fortumilla on sekä kiinteä- että vaihtuvahintaisia sopimuksia. Alle on eritelty Fortumin sähkösopimukset vuonna 2023:

    • Vakio opiskelija S (maksimikulutus 2 000 kWh vuodessa, toistaiseksi voimassa)
    • Vakio S (maksimikulutus 2 000 kWh vuodessa, toistaiseksi voimassa)
    • Vakio M (maksimikulutus 2 000–3 000 kWh vuodessa, toistaiseksi voimassa)
    • Tarkka (pörssisähkö, toistaiseksi voimassa)
    • Kesto (toistaiseksi voimassa)
    • Takuu (määräaikainen)
    • Duo (määräaikainen)

    Fortumin sähkösopimukset löydät hintavertailustamme.

    Mikä on Fortum Tarkka?

    Pörssisähköön perustuva Fortum Tarkka on tuntihinnoiteltu sopimus, jonka avulla kuluttaja voi hyötyä pörssisähkön hintavaihtelusta. Jokaiselle tunnille on oma hintansa, mikä mahdollistaa sähkönkulutuksen kohdentamisen hetkiin, jolloin sähkön tuntihinta on edullisimmillaan. Lisäksi Fortum tarjoaa Hintatakuu -lisäpalvelua, jolla pörssisähkön hinnan voi lukita väliaikaisesti.

    Fortum Tarkka -sopimuksen hinta koostuu kuukausittaisesta perusmaksusta, pienestä välityspalkkiosta sekä sähkön arvonlisäverosta. Fortumin sivuilta voi tarkistaa kulloinkin voimassa olevan tuntihinnan.

    Mikä on Fortum Maksujousto?

    Fortum Maksu­jousto on Fortumin asiakkaille suunnattu palvelu, jonka avulla asiakkaat voivat valita taval­lista sähkö­laskua vapaammin laskutuksen ajankohdan ja kuinka paljon he haluavat maksaa kerralla. Lisäksi Maksujousto-palvelu ehdottaa tasaisempia kuukausimaksuja, jos kodin sähkönkulutus esimerkiksi moninkertaistuisi talvikuukausina. Maksujouston avulla asiakas voi myös pitää maksuvapaan kuukauden ilman korkoja tai lisäkuluja.

    Fortum Maksujousto-palvelu on tarjolla Fortum Tarkka ja Fortum Takuu -sopimuksiin ja sen palvelumaksu on 4,90 € kuukaudessa.

    Miten sähkön hinta määräytyy Fortumilla?

    Fortum-sähköliittymän hinnoittelu voi olla pörssisähköön perustuva tai kiinteähintainen ja laskutus näissä perustuu voimassa olevaan hinnastoon.

    Kiinteähintaisessa liittymässä sähkön hintataso on määritelty joko toistaiseksi tai määräaikaisesti. Kulutusperusteisen sähkömaksun lisäksi maksat kiinteää kuukausimaksua, joka on 3,99–4,50 €/kk vuonna 2023.

    Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtuu joka tunti. Vuorokausi- ja tuntihintoja sekä omaa kulutusta voit seurata Oma Fortum-sovelluksen kautta, joka vaatii erillisen kirjautumisen. Nord Pool sähköpörssin Suomen aluehintoihin lisätään arvonlisävero ja välityspalkkio. Tämän lisäksi maksettavaksi tulee kuukausittainen perusmaksu.

    Onko Fortumilla erillistä sähkösopimusta opiskelijalle?

    Fortum tarjoaa opiskelijoille Vakio opiskelija S -sähkösopimusta, joka on kiinteähintainen ja hiilidioksidivapaa sopimus. Sopimus sisältää 2 000 kWh sähköä vuodessa eli käytännössä noin 166 kWh kuukautta kohden. Kulutusraja on mitoitettu siten, että se riittää normaaliin yksiö- ja kaksioasumiseen.

    Miten Fortumin sähkösopimus irtisanotaan?

    Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi yleisesti ottaen irtisanoa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen ei pääsääntöisesti ole mahdollista, ellei sopimuksen purkamiselle ole hyviä perusteita, kuten esimerkiksi muutto uuteen asuntoon tai sopimusehdoissa eritelty sopimussakko. Sopimuksen irtisanominen tapahtuu siis sopimusehtojen mukaan.

    Jos asiakas vaihtaa sähkösopimuksen toiselle yhtiölle, uusi sähköyhtiö huolehtii lähtökohtaisesti sähkösopimuksen irtisanomisesta. Irtisanoaksesi sähkösopimuksen itse, ota yhteys Fortumin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähköpostilla.

    Mitä Fortumin sähkösopimukselle tapahtuu muuton yhteydessä?

    Muuton yhteydessä on muistettava, että uudessakin asunnossa tarvitsee sähköä. Jos kuluttaja haluaa muuton yhteydessä jatkaa Fortumin asiakkaana, hänen tulee ottaa yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun. Sähköyhtiötä voi myös vaihtaa muuton yhteydessä, jolloin sähkövertailumme auttaa vertailemaan kaikki tarjolla olevat vaihtoehdot.

    Miten Fortum tuottaa sähköä?

    Fortum hyödyntää sähköntuotannossaan mm. vesi-, ydin-, tuuli- ja aurinkovoimaa.

    Ilmastotavoitteet ovat tärkeä osa Fortumin toimintastrategiaa. Yritys on asettanut tavoitteekseen vähentää päästöjään niin, että sen Euroopan toiminta on hiilineutraalia vuoteen 2035 ja maailmanlaajuinen toiminta vuoteen 2050 mennessä. Uusiutuvat energiamuodot tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä, jonka seurauksena ympäristöä kuormitetaan vähemmän. Nykyisellään Fortumin hiilineutraalin sähköntuotannon osuus on 64 %.

    Sähkövertailumme esittää jokaisen sähkötarjouksen yhteydessä tietoa tuotantotavoista. Palvelumme avulla sähkösopimuksia voi rajata siten, että valittavana on vain ympäristöystävällisesti tuotettuja sähkötarjouksia.

    Fortumin muut tuotteet

    Sähköenergian lisäksi Fortum tarjoaa myös muita tuotteita. Yksi suosituimmista tuotteista on ollut Fortum Kotivakuutus, jonka on voinut hankkia sähkösopimuksen ottamisen yhteydessä. Tällä hetkellä Fortum ei kuitenkaan solmi uusia kotivakuutuksia.

    Fortum on keskittänyt paljon resursseja myös sähköautoilun edistämiseen osana ilmastostrategiaansa. Yrityksellä on laaja verkosto sähköauton latauspisteitä, joita voi käyttää Fortum Charge and Drive Finland -sovelluksen avulla. Lisäksi Fortum mainostaa Fortum Älylataus -palvelua, jonka avulla kuluttaja voi ladata sähköautoaan sähkön hinnan ollessa alimmillaan. Tämän ansiosta sähköauton latauskulut voivat laskea jopa 50 %.

    Fortum yrityksenä

    Vuonna 1998 perustettu Fortum on Suomen suurin energiayritys. Suomen lisäksi Fortum toimii myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Fortumin liiketoiminnan ytimessä on sähkön ja lämmön tuotanto, minkä lisäksi Fortum tarjoaa muita energia- ja ympäristöteollisuuteen liittyviä palveluita.

    Fortum logo

    • Perustettu: 1998
    • Työntekijöitä: 374 (2021)
    • Liikevaihto: 138,7 miljoonaa euroa (2021)
    • Osoite: Keilalahdentie 2–4, 02150 Espoo

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.