Kilpailuta Fortum sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle halvimmat tarjoukset. Voit myös halutessasi vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Ilmainen ja nopea palvelu
 • Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Esim. 2 A 13 (katunumero rappu asuntonumero). Tämän täytyy alkaa numerolla.

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Vertaile Fortum sähkön hinta

  Vertaile Fortum sähkön hinta

  Sähköliittymien vertailu on vaativa tehtävä, etenkin jos vertailun suorittaa vanhanaikaisesti.

  Sähkön tarjoajia ja liittymävaihtoehtoja on lukuisia, ja toimijat päivittävät hintojaan jopa viikoittain. Palvelumme kautta saat reaaliaikaiset sähkötarjoukset useilta eri toimijoilta, ja palvelumme etsii sinulle automaattisesti vertailumme parhaan tarjouksen. Sähkön kilpailutus verkkopalvelumme kautta on helppoa ja maksutonta.

  Palvelumme kautta voit kilpailuttaa myös Fortumin sähkösopimuksen. Jos olet hankkimassa uutta sähkösopimusta, muista tehdä ­ver­tailu aina ennen uuden sopimuksen solmimista, sillä määräaikaisesta sopimuksesta irtautuminen on hyvin hankalaa.

  Ajankohtaista: Fortum ja Kotimaan Energia yhdistyvät 1.10.2022. Muutos ei vaikuta olemassa oleviin Fortumin tai Kotimaan Energian sopimuksiin tai hintoihin, vaan kaikki sopimukset siirtyvät Fortumille. Kotimaan Energialle ei voi enää solmia uusia sähkösopimuksia.

  Tietoa Fortumin sähkösopimuksista

  Miten Fortum tuottaa sähköä?

  Fortum hyödyntää sähköntuotannossaan mm. vesivoimaa, ydinvoimaa, tuulivoimaa sekä aurinkosähköä.

  Ilmastotavoitteet ovat tärkeä osa Fortumin toimintastrategiaa. Yritys on asettanut tavoitteekseen vähentää päästöjään niin, että sen Euroopan toiminta on hiilineutraalia vuoteen 2035 ja maailmanlaajuinen toiminta vuoteen 2050 mennessä. Uusiutuvat energiamuodot tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja näin kuormittavat ympäristöä vähemmän. Nykyisellään Fortumin hiilineutraalin sähköntuotannon osuus on 64 %.

  Sähkövertailussamme esitämme jokaisen sähkötarjouksen yhteydessä tietoa tuotantotavoista. Halutessasi voit rajata tarjoukset vain ympäristöystävällisillä tavoilla tuotettuihin sähkötarjouksiin.

  Mitä on Fortum Tarkka / Fortum pörssisähkö?

  Pörssisähköön perustuva Fortum Tarkka on tuntihinnoiteltu sopimus, jonka avulla kuluttaja voi hyötyä pörssisähkön hintavaihtelusta. Jokaiselle tunnille on oma pörssihintansa, mikä mahdollistaa sähkönkulutuksen kohdentamisen hetkiin, jolloin sähkön tuntihinta on edullisimmillaan.

  Fortum Tarkka -sopimuksen hinta koostuu kuukausittaisesta perusmaksusta, pienestä välityspalkkiosta sekä sähkön arvonlisäverosta. Fortumin sivuilta voi tarkistaa kulloinkin voimassa olevan tuntihinnan.

  Miten sähkön hinta määräytyy Fortumilla?

  Fortum-sähköliittymän hinnoittelu voi olla pörssisähköön perustuva tai kiinteähintainen.

  Kiinteähintaisessa liittymässä sähkön hintataso on määritelty joko toistaiseksi tai määräaikaisesti. Kulutusperusteisen sähkömaksun lisäksi maksat kiinteää kuukausimaksua, joka vuonna 2023 on 4,50 €/kk.

  Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtuu joka tunti. Vuorokausi ja tuntihintoja sekä omaa kulutusta voit seurata Oma Fortum-sovelluksen kautta. Nord Pool sähköpörssin Suomen aluehintoihin lisätään arvonlisävero ja välityspalkkio. Lisäksi maksat kuukausittaisen perusmaksun.

  Fortumin sähkösopimukset vuonna 2023

  Fortumilla on sekä kiinteä- että vaihtuvahintaisia sopimuksia. Alle on eritelty Fortumin sähkösopimukset vuonna 2023 ja niiden kulutusrajat:

  • Vakio S -> max 2000 kWh
  • Vakio M -> 2000 - 3000 kWh
  • Vakio L -> yli 3000 kWh
  • Tarkka (pörssisähkö)
  • Kesto
  • Takuu
  • Duo

  Fortumin sähkösopimukset löydät hintavertailustamme.

  Onko Fortumilla sähkösopimusta opiskelijalle?

  Opiskelijalle sopiva sopimus voi olla Vakio S-sähkösopimus, joka on kiinteähintainen, hiilidioksidivapaa sopimus. Vakio S sisältää 2 000 kWh sähkönkulutusta vuodessa. Kulutusraja on mitoitettu niin, että se riittää normaaliin käyttöön yksiössä tai kaksiossa.

  Miten Fortumin sähkösopimus irtisanotaan?

  Yleisesti ottaen sähkösopimuksen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassaoleva, irtisanomisaika on pääsääntöisesti 14 vuorokautta. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa, ellei sopimuksen purkamiselle ole hyviä perusteita, kuten esimerkiksi muutto uuteen asuntoon.

  Fortum sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu ottamalla yhteyttä Fortumin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähköpostilla. Irtisanominen kannattaa tehdä huolellisesti, koska asiakkuuden päättymiseen liittyy usein avoimia laskuja tai hyvityksiä.

  Jos vaihdat sopimuksen toiselle yhtiölle, huolehtii uusi sähköyhtiö yleensä aiemman sähkösopimuksen irtisanomisesta.

  Fortumin muut tuotteet

  Sähköenergian lisäksi Fortum tarjoaa myös muita tuotteita. Yksi yleisimmistä tuotteista on Fortum Kotivakuutus. Voit valita samaan pakettiin sekä sähkösopimuksen että kotivakuutuksen.

  Fortum kotivakuutus ei ole yhtiön oma tuote, vaan vakuutuksen myöntää AIG Europe. Kotivakuutus kattaa kodissa tapahtuneet vahingot ja sen enimmäiskorvaus vaihtelee vakuutuksen laajuuden mukaan. Kun päätät ottaa kotivakuutuksen Fortumilta, tee vakuutussopimus hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Tällöin vakuutus kattaa vahingot myös muuton aikana.

  Fortum on keskittänyt paljon resursseja myös sähköautoilun edistämiseen osana ilmastostrategiaansa. Yrityksellä on laaja verkosto sähköauton latauspisteitä, joita voi käyttää Fortum Charge and Drive Finland -sovelluksen avulla.

  Fortum yrityksenä

  Vuonna 1998 perustettu Fortum on Suomen suurin energiayritys. Suomen lisäksi Fortum toimii myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Fortumin liiketoiminnan ytimessä on sähkön ja lämmön tuotanto; lisäksi Fortum tarjoaa muita energia- ja ympäristöteollisuuteen liittyviä palveluita.

  Fortum asiakaspalvelu palvelee numerossa 0200 19000 maanantaista perjantaihin klo 8-17. Jos tarvitset tietoa esimerkiksi laskutuksesta, yhtiön palvelukanava, Oma Fortum, toimii kätevänä tietolähteenä. Fortumin asiakaspalvelun muut kanavat löydät Fortumin sivuilta.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.