Kilpailuta Fortum sähkösopimus ja löydä halvin vaihtoehto

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle halvimmat tarjoukset. Voit myös halutessasi vertailla vain vihreät sähkösopimukset.

 • Valintamerkki Yli 40 tarjousta saatavilla
 • Valintamerkki Ilmainen ja nopea palvelu
 • Valintamerkki Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Löydä sähkösopimus tästä

  Tarkista tai syötä katu ja postinumero
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile ja löydä sinulle edullisin sähkösopimus

  Sähkövertailu on aina ilmainen

  Fortum yrityksenä

  Fortum on suomalainen energiayritys, joka toimii myös muissa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Yhtiön ydinliiketoimintaa on sähkön ja lämmön tuotanto. Tämän lisäksi Fortum tarjoaa muita energia- ja ympäristöteollisuuteen liittyviä palveluita,

  Fortum on perustettu vuonna 1998 ja sen nykyisenä toimitusjohtajana toimii Pekka Lundmark. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Espoossa.
  Voit kilpailuttaa Fortumin sähkösopimuksen vertailumme kautta. Voit myös ottaa uuden sähkösopimuksen, jos olet esimerkiksi muuttamassa.

  Jos tarvitset yhteyden suoraan yritykseen, Fortum asiakaspalvelu palvelee numerossa 0200 19000. Jos tarvitset tietoa esimerkiksi laskutuksesta, yhtiön palvelukanava, Oma Fortum, toimii kätevänä paikkana tarkastaa nämä asiat. Ajantasaiset Fortum yhteystiedot löydät täältä.

  Fortum sähkö

  Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan
  Kun tarvitset uuden sähkösopimuksen, tee ­ver­tailu aina ennen sopimuksen solmimista. Näin tiedät mikä on paras sähkön hinta ja löydät itsellesi parhaan vaihtoehdon. Sähköyhtiöt päivittävät hintojaan jatkuvasti, ja esimerkiksi Fortum sähkötarjous voi olla houkutteleva. Vertailumme päivittyy jatkuvasti palveluntarjoajien osalta, joten löydät aina parhaat sähkötarjoukset työkalustamme. Sähkön kilpailutus vertailun kautta on helppoa ja maksutonta.

  Tietoa Fortumin sähkösopimuksista

  Miten Fortum tuottaa sähköä?

  Fortum tuottaaa sähköä moderneihin tarpeisiin. Fortumin sähköntuontantometodeihin kuuluu muun muassa seuraavat menetelmät:

  • Vesivoima
  • Ydinvoima
  • Tuulivoima
  • Aurinkosähkö

  Fortum on viestinyt myös pyrkivänsä vauhdittamaan puhtaaseen energiaan siirtymistä. Näin ollen Fortum keskittyy enenevässä määrin tuuli- ja aurinkovoiman tuottamiseen. Uusiutuvat energiamuodot tuottavat vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja näin kuormittavat ympäristöä vähemmän. Uusiutuvilla energiamuodoilla on merkittävä rooli tulevaisuuden sähköntuotannossa.

  Fortumin sähköntuotanto vuonna 2019 jakautui seuraavasti:

  • Sähköä tuotettu yhteensä 76,1 terawattituntia
  • Lämpöä tuotettu yhteensä 26,4 terawattituntia
  • Hiilidioksidipäästöttömän sähköntuotannon osuus 59%.

  Ilmastotavoitteet ovat tärkeä osa Fortumin toimintastrategiaa. Yritys on asettanut tavoitteekseen vähentää päästöjään niin, että sen Euroopan toiminta on hiilineutraalia vuoteen 2035 ja maailmanlaajuinen toiminta vuoteen 2050 mennessä.

  Aurinko tuottaa rajattomasti energiaa, ja tämän vuoksi Fortum aurinkosähkö on hyvä vaihtoehto energian lähteeksi. Fortum investoi jatkuvasti aurinkovoimalaitoksiin, ja tämän lisäksi tarjoaa asiakkaille Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa yksityiskäyttöön tarkoitettuja aurinkopaneelipaketteja. Kun sähkö tuotetaan aurinkopaneeleilla, haitallisia päästöjä ei vapaudu ilmakehään.

  Fortum pörssisähkö

  Monien muiden sähköyhtiöiden tapaan myös Fortum tuottaa pörssisähköä. Pörssisähköön perustuva Tarkka-sähkösopimus eroaa muista sähkösopimuksista siten, että siinä sähkönmyyntiyhtiö ei itse määrittele sähköenergian hintaa, vaan hinta muodostuu tunneittain sähköpörssin vaihteluiden mukaisesti.

  Pörssisähkön tuntihinnan lisäksi Fortum Tarkka -sopimuksen hinta koostuu kuukausittaisesta perusmaksusta, pienestä välityspalkkiosta sekä sähkön arvonlisäverosta. Fortumin sivuilta voi tarkistaa kulloinkin voimassa olevan tuntihinnan.

  Pörssisähköön perustuva Fortum Tarkka on siis tuntihinnoiteltu sopimus, jonka avulla kuluttaja voi hyötyä sähköpörssin hintavaihteluista. Jokaiselle tunnille on oma pörssihintansa, josta voit hyötyä esimerkiksi lataamalla sähköautoa vain yön tunteina.

  Fortum sähkön hinta

  Fortumin sopimuksiin kuuluu lähtökohtaisesti perusmaksu. Vuonna 2021 perusmaksu on 4,50 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi Fortumin sähkön hintaan kuuluu kulutusperusteinen sähkömaksu, joka määräytyy sopimuksen mukaan. Kuten edellä mainittiin, sopimus voi olla joko pörssisähkömalli, jossa sähkön hinta vaihtelee jatkuvasti, tai sopimus voi olla kiinteähintainen. Kiinteähintainen sopimus tarkoittaa, että asiakas maksaa kiinteän kuukausimaksun ja sähkön kulutukseen perustuva hinta on määritelty etukäteen.

  Fortum tarjoaa myös opiskelijoille sopivaa Fortum Opiskelijasähkö-pakettia. Opiskelijalle sopiva sopimus voi olla Vakio S-sähkösopimus, joka on kiinteähintainen, hiilidioksidivapaa sopimus. Fortum opiskelijasähkö sisältää yleensä noin 2000 kwh sähkönkulutusta vuodessa. Kulutusraja on mitoitettu niin, että se riittää normaaliin käyttöön yksiössä tai kaksiossa.

  Fortumin sähkösopimukset vuonna 2021

  Alle on eritelty Fortumin sähkösopimukset vuonna 2021, ja niiden kulutusrajat. Vuorokausihintoja ja omaa kulutusta voit seurata Oma Fortum-sovelluksen kautta.

  Fortumilla on sekä kiinteähintaisia että vaihtuvahintaisia sopimuksia.

  • Vakio S -> max 2000 kWh
  • Vakio M -> 2000 - 3000 kWh
  • Vakio L -> 3000 - 5000 kWh
  • Vakio XL -> 5000 - 8000 kWh
  • Tuntitarkka pörssisähkö
  • Vakaa 6 kk hinnoittelu

  Löydät Fortumin sähkötuotteet hintavertailustamme, täysin ilmaiseksi. Kun teet vertailun ennen sopimuksen solmimista, löydät varmasti sinulle sopivan ja edullisen sähkösopimuksen.

  Miten Fortumin sähkösopimus irtisanotaan?

  Sähkösopimuksen irtisanominen tapahtuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Fortum irtisanominen onnistuu asiakaspalvelun kautta joko puhelimitse tai sähköpostilla.

  Fortum sähkösopimuksen irtisanominen kannattaa tehdä huolellisesti, koska asiakkuuden päättymiseen liittyy usein avoimia laskuja tai hyvityksiä. Voi olla, että yritys haluaa tarkistaa nykyisen kulutuksen ja siihen liittyvät veloittamattomat kulut.

  Fortum sopimuksen irtisanominen kannattaa tehdä aina muuttaessa. Muuton yhteydessä sähkösopimus kannattaa aina kilpailuttaa. Vanhan sopimuksen voit irtisanoa myös verkon kautta.

  Yleisesti ottaen sähkösopimuksen voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassaoleva, irtisanomisaika on pääsääntöisesti 14 vuorokautta. Määräaikaista sopimusta ei voi irtisanoa, ellei sopimuksen purkamiselle ole hyviä perusteita, kuten esimerkiksi muutto uuteen asuntoon.

  Fortumin muut tuotteet

  Sähköenergian lisäksi Fortum tarjoaa myös muita tuotteita. Yksi yleisimmistä tuotteista on Fortum Kotivakuutus. Voit valita samaan pakettiin sekä sähkösopimuksen että kotivakuutuksen.

  Fortum kotivakuutus ei ole yhtiön oma tuote, vaan vakuutuksen myöntää AIG Europe. Kotivakuutus kattaa kodissa tapahtuneet vahingot ja sen enimmäiskorvaus vaihtelee vakuutuksen laajuuden mukaan.

  Kotivakuutus on tärkeä osa oman talouden hallintaa, joten vakuutusasiat kannattaa vertailla ja miettiä tarkkaan. Kun päätät ottaa kotivakuutuksen Fortumilta tai muulta yhtiöltä, tee vakuutussopimus hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Tällöin vakuutus kattaa vahingot myös muuton aikana. Tarkista aina, että kotivakuutus on sinun tilanteeseesi sopiva ja kattaa uuden kodin tarpeet.

  Fortum on keskittänyt paljon resursseja myös sähköautoilun edistämiseen osana ilmastostrategiaansa. Yrityksellä on laaja verkosto sähköauton latauspisteitä, joita voi käyttää Fortum Charge and Drive Finland -sovelluksen avulla. Lisäksi sähköautolle on mahdollista hankkia kotilatauspiste Fortumin kautta.

  Fortumin aurinkopaneelit

  Sähkön lisäksi Fortum tarjoaa myös aurinkopaneelipaketteja kuluttajille. Fortum aurinkopaneelit on hyvä vaihtoehto, jos haluat hyötyä aurinkoenergian käytöstä.

  Fortum aurinkopaneelit voit valita oman käyttösi mukaan. Jos esimerkiksi tarvitset aurinkopaneelit pieneen omakotitaloon tai kesämökille, voi tähän käyttöön riittää 8-12 paneelin paketit. Esimerkiksi Fortumin S-paketti tuottaa noin 2350 kilowattituntia vuodessa, ja siihen sisältyy noin kymmenen aurinkopaneelia.

  Jos sähkönkulutuksesi on suurempaa, Fortumin tarjontaan kuuluu myös isompia paneelipaketteja. Jos sinulla on isompi kattopinta-ala, voit saada yhtiöltä jopa kymmeniä paneeleja, joiden sähköntuotanto riittää isonkin talon tarpeisiin.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.