Vaihda sähkösopimus helposti palvelumme avulla

Haluaisitko irtisanoa tai vaihtaa nykyisen sähkösopimuksesi? Lue missä tilanteissa sähkösopimuksen voi irtisanoa ja miten. Palvelumme kautta voit myös hankkia uuden sähkösopimuksen kilpailutettuun hintaan.

 • Runsas valikoima vaihtuvia sähkötarjouksia johtavilta sähköyhtiöiltä
 • Sähkösopimuksia kaikkialle Suomeen parilla klikillä
 • Nopea ja puolueeton vertailu auttaa löytämään parhaat diilit

Hae paras sähkötarjous

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Myös he vaihtoivat sähkösopimusta palvelussamme

    1. Arja

     No johan oli kätevää tehdä sähkösopimus 👌 Kiitos 😊

    2. Hannu

     Helppo vertailla ja paras löytyi vaivatta. Muitakin vertailuja tulen myöhemmin hyödyntämään.

    3. Marja

     helposti kävi, tänään tein uuden sähkösopimuksen, Uusi sopimus ja uusi firma. Toivottavasti jatkossa menee hyvin.👍

    Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden tarjoukset helposti

    Löydä vertailumme edullisin sähkösopimus helposti

    Nykyisen sähkösopimuksen irtisanominen

    Tarkista nykyinen sopimuksesi

    Tarkista sopimusehdot

    . Tutustu nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomiskäytäntöihin.

    Kilpailuta ja vertaile sähkösopimukset

    Kilpailuta sähkösopimukset

    Kilpailuta, ja löydä sinulle paras sähkösopimus.

    Tee uusi sähkösopimus

    Tee uusi sähkösopimus

    Tee uusi sopimus, jolloin sähköyhtiö irtisanoo vanhan sähkösopimuksen puolestasi.

    Sähköntoimittajan vaihtaminen helposti

    Sähköntoimittajan vaihtaminen ei ole vaikeaa. Seuraa näitä vaiheita, niin säästät aikaa ja vaivaa:

    1. Selvitä nykyisen sähkösopimuksesi kesto ja irtisanomisaika.
    2. Vertaa eri sähköntoimittajien tarjouksia ja hinnoittelua. Sähkövertailussamme pystyt vertailemaan yli 40 aina ajan tasalla olevaa sähkötarjousta.
    3. Valitse uusi toimittaja ja tee uusi sähkösopimus. Sähkövertailumme avulla uuden sähkösopimuksen valinta ja sopimuksen allekirjoittaminen sujuvat helposti ja nopeasti.
    4. Uusi toimittaja hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen ja uuden sopimuksen käynnistämisen. Halutessasi voit irtisanoa sähkösopimuksen myös itse olemalla yhteydessä sähköyhtiösi asiakaspalveluun. Vanha sähköyhtiö lukee mittarilukemasi etänä ja lähettää sinulle tämän jälkeen sähkösopimuksen loppulaskun.

    Vaihda sähkösopimus uuteen asiantuntijoidemme ohjeilla

    Alla olemme listanneet asiakaspalvelumme asiantuntijoiden parhaat käytännöt. Seuraamalla näitä kokemuspohjaisia ohjeita varmistat itsellesi nopean ja sujuvan siirtymän uuteen sähkösopimukseen.

    Määräaikaisuus ja irtisanomisehdot ovat olennainen osa sähkösopimuksia. Tutustu huolella nykyisen sähkösopimuksesi irtisanomiskäytäntöihin. Vanhan sopimuksen irtisanomisaika ja päivämäärä on hyvä selvittää ennen sähkösopimuksen vaihtamista. Kerromme lisää määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisajoista ja -ehdoista myöhemmin tällä sivulla.

    Tutustu tarjolla oleviin sähkösopimuksiin ja vertaile sekä hintoja että ehtoja. Uuden sähkösopimuksen valintaan ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, koska jokainen kuluttaja arvostaa eri asioita. Palvelumme avulla voit vertailla sähkösopimuksia eri kriteereillä, kuten sopimustyypillä ja tuotantotavan vihreydellä. Jokaisesta vertaillusta sopimuksesta esitämme arvioidun kokonaiskustannuksen, jka sisältää myös oletusarvoisen laskutustavan mukaiset kulut.

    Ole aktiivinen ja kysy paljon kysymyksiä. Sähköntoimittajan vaihtaminen voi herättää monia kysymyksiä ja epävarmuuksia. Asiakaspalvelumme (yhteystiedot löydät sivun lopusta) auttaa sinua ongelmatilanteissa.

    Sähkösopimuksen peruminen ja purkaminen

    Jos olet hankkinut uuden sähkösopimuksesi joko puhelimitse tai netin kautta, on sinulla aina kuluttajansuojalain mukainen oikeus perua tekemäsi sähkösopimus 14 vuorokauden sisällä. Peruminen purkaa solmitun sähkösopimuksen myös jos sopimus on määräaikainen.

    Sähkösopimuksen muuttaminen

    Voit lähestyä sähköyhtiötäsi sähkösopimuksen liittyvistä muutostarpeista koska tahansa. Muutostoiveet tulee tehdä mielellään sähköyhtiön tarjoaman sähköisen asiakaspalvelukanavan kautta, jolloin niistä jää myös kirjallinen merkintä. Huomioithan että sopimustyypistäsi riippuen pyytämäsi muutokset astuvat voimaan vasta voimassa olevan laskutusjakson tai sopimuskauden päätyttyä. Jos muutoksesta aiheutuu kuluja, sähköyhtiö voi laskuttaa sinulta palveluhinnastonsa mukaisen maksun.

    Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen irtisanominen

    Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voi irtisanoa koska vain. Sähkösopimuksen päättäminen tapahtuu automaattisesti kun osoitteeseen hankintaan uusi sähkösopimus. Uuden sähkösopimuksen hankinnan yhteydessä kannattaa kilpailuttaa sähkö, sillä sähkösopimusten ehdoissa ja hinnoissa on huomattaviakin eroja.

    Määräaikaisten sähkösopimuksen irtisanominen

    Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen kesken sopimuskauden ei ole pääsääntöisesti mahdollista. Sopimustyypion suosio perustuu koko sopimuskauden samana pysyvään kiinteään kulutushintaan Huonona puolena on, että määräaikainen sähkösopimus sitoo sinut määräajaksi ja tänä aikana et voi vaihtaa etkä irtisanoa sähkösopimusta tai sähköyhtiötä ilman painavia perusteita.

    Käytännössä ainut tapa päästä eroon määräaikaisesta sähkösopimuksesta on muutto. Myös väliaikainenkin muutto oikeuttaa yleensä sähkösopimuksen purkamiseen, jos muutosta on ilmoitettu Postin tai Digi- ja väestöviraston (DVV) osoitepalveluun.

    Vaihtoehtoisena käytäntönä jotkut sähköyhtiöt suostuvat purkamaan määräaikaisen sähkösopimuksen sopimussakkoa vastaan. Sopimuksen purkamista hyödynnetään kuitenkin harvoin, koska sähkösopimuksen purkamisesta syntyvät sanktiot ovat usein hyvinkin huomattavia.

    Usein kysyttyjä kysymyksiä

    Mistä tiedän milloin määräaikainen sopimukseni päättyy?

    Tieto määräaikaisen sopimuksen päättymispäivämäärästä löytyy yleensä sähkölaskun ensimmäiseltä sivulta tai sähkösopimuksestasi. Voit tarkastella tietoa myös oman sähköyhtiösi sovelluksen kautta.

    Milloin voin tehdä uuden sähkösopimuksen?

    Jos sinulla on pörssisähkösopimus tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus, on sinulla 14 päivän irtisanomisaika. Voit siis tehdä uuden sopimuksen alkamaan 14 päivän päähän. Jos sinulla on määräaikainen sopimus, uusi sopimus voi alkaa vasta päättymispäivän jälkeen. Voit kuitenkin tehdä uuden sopimuksen jo 90 päivää ennen tämän hetkisen sopimuksesi päättymispäivää ja valita aikaisimman mahdollisen aloituspäivän tilausvaiheessa.

    Voinko hankkia uuden sähkösopimuksen, jos määräaikainen sopimukseni päättyy alle 14 vuorokauden kuluttua?

    Jos määräaikainen sopimuksesi päättyy seuraavan 14 vuorokauden sisällä, et voi hankkia uutta sähkösopimusta alkamaan sopimuksen päättymispäivälle. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu päättyessään automaattisesti toistaiseksi voimassa olevaksi sopimukseksi, jossa on normaali kahden viikon irtisanomisaika. Voit siis solmia uuden sähkösopimuksen aikaisintaan kahden viikon (14+1 vuorokautta) päähän tilauspäivämäärästä.

    Esimerkiksi, jos määräaikainen sähkösopimuksesi päättyy 10.lokakuuta ja haluat saada uuden sähkösopimuksen alkamaan 11.lokakuuta, tulisi sinun tehdä uusi sopimus viimeistään 26.syyskuuta.

    Miten puran toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen?

    Toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen voit purkaa aina kahden viikon irtisanomisajolla ellei sähkösopimuksesi ehdoissa toisin mainita. Jos hankit tilalle uuden sähkösopimuksen samaan osoitteeseen, uusi sähköyhtiösi hoitaa vanhan sopimuksen purkamisen puolestasi. Halutessasi voit toki myös itse ilmoittaa vanhaan sähköyhtiöösi.

    Salliiko muutto poikkeuksia vanhan sähkösopimuksen irtisanomiseen?

    Muutto on poikkeus edellä mainittuun 14+1 vuorokauden sääntöön. Muuton yhteydessä voit solmia uuden sähkösopimuksen jopa seuraavalle päivälle, mutta useimmat sähköyhtiöt suosittelevat tekemään sopimuksen vähintään 5 vuorokautta ennen muuttoa. Lisätietoa aiheesta löydät sähkösopimus ja muutto uuteen asuntoon sivultamme.

    Miten lopetan kuolinpesän sähkösopimuksen?

    Edesmenneet sopimukset, kuten sähkösopimus, pysyvät voimassa siihen saakka, kunnes ne irtisanotaan. Sähkösopimus saa olla kuolinpesän nimissä perunkirjoitukseen saakka. Sähkölaskut maksetaan lähtökohtaisesti kuolinpesän varoista, jos pesän varat tähän riittävät.

    Mitä kuolinpesän edustajan tulee tehdä perunkirjoituksen jälkeen sähkösopimuksen suhteen?

    Perunkirjoituksen jälkeen kuolinpesän edustajan on päätettävä vainajan sähkösopimus. Kuolinpesän on tätä varten tehtävä yhdelle pesän osakkaalle valtakirjan sähkösopimukseen liittyvien asioiden hoitamiseksi. Pesän edustaja voi tämän jälkeen siirtää edesmenneen sähkösopimuksen omiin nimiinsä tai hankkia tilalle uuden sähkösopimuksen omiin nimiinsä. Asia hoituu helpoiten olemalla yhteydessä edesmenneen sähköyhtiön asiakaspalveluun.

    Voiko määräaikaisen sähkösopimuksen vaihtaa?

    Määräaikainen sähkösopimus, kuten kaikki sopimukset, perustuu kahden osapuolen keskinäiseen tahtotilaan. Solmittu sopimus on kumpaakin osapuolta velvoittava, eli vain toisen osapuolen tahtotila sopimuksen muuttamiseksi ei riitä sopimuksen muuttamiseksi. Mahdollisuutta määräaikaisen sopimuksen vaihtamiseen voi ja kannattaa kuitenkin tiedustella omalta sähköyhtiöltä avoimin mielin.

    Kuinka jatkan määräaikaisen sähkösopimukseni kestoa?

    Määräaikaisen sähkösopimuksen jatkaminen ei ole mahdollista. Määräaikainen sähkösopimuksen päättyessä sähköyhtiö voi tehdä sinulle tarjouksen uudesta määräaikaisesta tai toistaiseksi sähkösopimuksesta joko samalla tai uudella hinnalla.

    Sähkösopimuksen uusiminen tarkoittaa uuden sopimuksen tekemistä nykyisen sähköyhtiön kanssa. Sähkön hinta ja muut ehdot voivat tällöin kuitenkin poiketa aiemmasta sähkösopimuksesta.

    Kuinka usein sähkösopimuksen voi vaihtaa?

    Pörssisähkön tai toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen voi vaihtaa jopa 15 vuorokauden välein. Määräaikaisen sähkösopimuksen voi vaihtaa vain sopimuskauden päättyessä tai muuton yhteydessä.

    Pitääkö vanha sähkösopimus irtisanoa itse?

    Jos hankit uuden sähkösopimuksen samaan osoitteeseen, sinun ei tarvitse irtisanoa vanhaa sähkösopimusta erikseen. Sen sijaan jos olet hankkimassa uutta sähkösopimusta uuteen osoitteeseen, tulisi sinun huolehtia myös vanhan sähkösopimuksen irtisanomisesta itsenäisesti.

    Kuinka siirrän sähkösopimuksen toisen henkilön nimiin?

    Jos olet harkitsemassa sopimuksen siirtoa toisen henkilön nimiin, suosittelemme seuraavia toimenpiteitä:

    1. Tarkista nykyisen sopimuksesi ehdot ja voimassaoloaika. Kiinnitä huomiota etenkin palvelumaksuihin, joita sopimuksen siirtäminen toisen nimiin voi luoda.
    2. Ota yhteyttä sähköntoimittajaasi ja ilmoita halustasi vaihtaa sopimuksen omistajaa tai haltijaa
    3. Sähköntoimittaja lopettaa nykyisen sopimuksen ja solmii uuden sopimuksen uuden henkilön kanssa. Uuden sopimuksen ehdot voivat poiketa alkuperäisestä sopimuksesta.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.