Kilpailuta Oomin sähkösopimus ja valitse edullisin vaihtoehto vertailusta

Arvioimme vuosittaista sähkönkulutustasi ja haemme sinulle edullisimmat tarjoukset Oomilta ja muilta yhteistyökumppaneiltamme. Sähkön kilpailutus verkkopalvelumme kautta on helppoa ja maksutonta.

 • Vertailemme yli 40 tarjousta Saatavilla yli 40 tarjousta
 • Ilmainen ja nopea palvelu
 • Läpinäkyvä ja puolueeton vertailu

Aloita sähkösopimusten vertailu tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Oomi yrityksenä

    Oomi Oy eli Oomi Energia on Suomen suurimpiin lukeutuva sähkönmyyntiyhtiö, jolla on noin 400 000 asiakasta. Oomi myy sähköenergiaa asiakkaille ympäri Suomen. Yritys kertoo keskittyvänsä erityisesti sujuvan asiakaskokemuksen tarjoamiseen, sillä heidän toimintansa yksi ydinarvoista on asiakastyytyväisyys, kilpailukykyistä hintaa unohtamatta.

    Oomin perustivat keväällä 2020 Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö ja Oulun Sähkönmyynti Oy. Lisäksi yrityksen osakkaita ovat Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia.

    Oomi logo

    • Perustettu: 2020
    • Työntekijöitä: 126 (2021)
    • Liikevaihto: 348 miljoonaa euroa (2021)
    • Osoite: Teknobulevardi 7, 01530 Vantaa

    Tietoa Oomin sähkösopimuksista

    Miten Oomin myymä sähkö on tuotettu?

    Oomi Energia tarjoaa useita erilaisia sopimustyyppejä ja asiakas voi halutessaan valita ostamansa sähkön tuotantotavan. Oomi Uusiutuva -sopimuksessa kaikki asiakkaalle välitettävä sähkö on tuotettu joko aurinko-, vesi- tai tuulivoimalla. Seka- ja yhdistelmäsähkö on puolestaan tuotettu yhdistelemällä eri energialähteitä, joita ovat uusiutuvien energiamuotojen lisäksi ydinvoima ja fossiiliset polttoaineet.

    Oomi ilmoittaa sivuillaan, että 36,4 % sen myymästä sähköenergiasta oli tuotettu uusiutuvista lähteistä vuonna 2021. Ydinvoimalla oli tuotettu 34,3 % ja fossiilisilla 29,3 % Oomin myymästä energiasta.

    Oomin sähkön hinta

    Oomi tarjoaa sähköä kilpailukykyisellä hinnalla niin määräaikaisten kuin toistaiseksi voimassa olevien sopimusten muodossa, joissa laskutus perustuu voimassa olevaan hinnastoon. Tarjolla on esimerkiksi Oomi Aktiivinen -sähkösopimus, jonka hinta perustuu pörssisähköön. Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain eikä Oomi tarjoa hintatakuu -palvelua. Tämän lisäksi tarjolla on usein sopimuksia, joissa on kiinteä hinta.

    Sähkön hinta kannattaa vertailla aina ennen sähkösopimuksen tekemistä. Vertailussamme mukana olevien sähköyhtiöiden keskimääräisen sähkön hinnan löydät Sähkön hinta — sivultamme.

    Oomin sähkösopimuksen solmiminen ja irtisanominen

    Kun solmit uuden sähkösopimuksen Oomin tai jonkin toisen sähköyhtiön kanssa, tulee sinun ensin varmistaa, ettei sinulla ole voimassa olevaa määräaikaista sähkösopimusta. Määräaikaisen sähkösopimuksen irtisanominen ei pääsääntöisesti ole mahdollista, ellei sopimuksen purkamiselle ole hyviä perusteita, kuten esimerkiksi muutto uuteen asuntoon tai sopimusehdoissa eritelty sopimussakko. Sopimuksen lopettaminen tapahtuu siis sopimusehtojen mukaan.

    Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen yleinen irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Kun solmit uuden sopimuksen esimerkiksi Oomin kanssa, hoitaa sähköyhtiö yleensä aiemman sopimuksen irtisanomisen puolestasi.

    Uusi sähkösopimus kannattaa solmia vähintään kaksi viikkoa ennen toivottua voimaantulopäivää. Oomi auttaa kuitenkin tarvittaessa saamaan sähköt päälle nopeammallakin aikataululla. Mikäli tarvitset apua muuttoon liittyvissä kysymyksissä, voit soittaa Oomin muuttopuhelimeen, joka palvelee numerossa 09 2522 1100.

    Muut Oomin tarjoamat palvelut

    Oomi tarjoaa kotitalouksille sähköenergian lisäksi aurinkopaneelipaketteja. Kotitalous voi tuottaa osan kuluttamastaan sähköstä aurinkopaneelien avulla, joka puolestaan säästää pitkällä aikavälillä sähkölaskussa.

    Oomin aurinkopaneelit toimitetaan avaimet käteen -periaatteella, eli myös paneelien asennus kuuluu paketin hintaan. Vieraile Oomin sivuilla ja pyydä heiltä tarjous paneelipaketista.

    Myös sähköauton latauspaikan asennus onnistuu Oomin kautta. Yritys tarjoaa asennusta työsuhdeautoilijoille, taloyhtiöille ja yrityksille. Yksityisasiakkaille latauspaikan asennus on mahdollista aurinkopaneelien asennuksen yhteydessä.

    Oomilla on oma online-palvelu, josta selviää esimerkiksi tietoa oman kodin sähkönkulutuksesta. Palveluun sisäänpääsy vaatii kirjautumisen.

    Minulla on muutto edessä. Miten minun tulisi toimia?

    Älä unohda, että uuteenkin kotiin tarvitsee sähköä. Jotta voit jatkaa edelleen Oomin asiakkaana, ota yhteyttä heidän asiakaspalveluunsa. Mikäli haluat kuitenkin vaihtaa sähköyhtiötä muuton yhteydessä, voit vertailla eri vaihtoehtoja sähkövertailumme kautta.

    Oomi VertaaEnsin.fi -palvelussa

    Miten-sahkosopimus-kilpailutetaan

    Niin Oomi kuin useat muut yhteistyökumppanimme tarjoavat myös ympäristöystävällisiä, uusiutuvaan energiaan pohjautuvia sähkösopimuksia. Halutessasi voit vertailla vain uusiutuvia energianlähteitä hyödyntävät sähkötarjoukset. Voit vertailla Oomi Energian tarjoamia sähkösopimuksia muiden yhteistyökumppaniemme sopimuksiin ilmaisen sähkövertailumme avulla. Pääset vertailuun tämän sivun ylälaidassa.