Artikkelit aiheesta "Verotus ja lainsäädäntö" - sivu 1
Artikkelit aikajärjestyksessä
Näin paljon suomalaiset maksavat veroja muihin maihin verrattuna
Aarne Helenius /Suomalaiset maksavat verrattain paljon veroja, joilla kuitenkin ylläpidetään laajaa hyvinvointivaltiota. Katso täältä, millainen suomalaisten verotaakka on muihin maihin verrattuna. Lue lisää »
Vanhempainvapaa ja -raha 2023
Sebastian Remes /Vanhemmuudesta saatavat lomat jaetaan raskaus- ja vanhempainvapaaseen. Millaisia tukia ja tuloja vanhemmat voivat saada vanhempainvapaiden aikana? Lue lisää »
Keskituloinen perhe voi saada lähes 6 000 € edun verovähennyksillä
Sebastian Remes /Verovähennys tarkoittaa rahamäärää, jolla verotuksessa pienennetään verotettavaa tuloa tai suoraan veron määrää. Verovähennykset kannattaa hyödyntää, jottei veroja tule maksaneeksi liikaa. Lue lisää »
Työssäkäyvän vs. koululaisen lomien jakautuminen
Mikaela Katro /Koululaisella on yleensä huomattavasti pidemmät lomat kuin vanhemmilla. Tämä tuo haasteita lastenhoitoon etenkin yksinhuoltajaperheissä. Lue lisää »
Veronpalautus vai mätkyt – kumpi kannattaa?
Sebastian Remes /Pienten summien kohdalla niin veronpalautukset kuin mätkyt kannattaa minimoida maksamalla verot mahdollisimman tarkasti. Mätkyjen ottaminen voi kuitenkin kannattaa, jos veroilta välttyneille varoille saa viivästyskorkoa suuremma... Lue lisää »
Ahvenanmaa tarjoaa Manner-Suomea paremmat edut lapsiperheille – Ero jopa 2 000 € vuodessa
Sebastian Remes /Selvitimme, missä määrin Ahvenanmaalla ja Manner-Suomessa asumisen kustannukset eroavat toisistaan. Eroja syntyy etenkin lapsiperheissä. Lue lisää »
Varainsiirtoveron maksaminen – Vastaukset yleisimpiin kysymyksiin
Sebastian Remes /Varainsiirtovero tulee yleensä maksaa kiinteistön tai asunto-osakkeen hankinnan yhteydessä. Ensiasunnonostajan ei kuitenkaan tarvitse maksaa veroa, jos hän hankkii asunnon omaksi vakituiseksi asunnokseen. Lue lisää »
Miksi ja miten testamentti kannattaa tehdä?
Pihla Pietiläinen /Suomessa vainajan omaisuus jaetaan lähtökohtaisesti lain määräämän perimysjärjestyksen mukaisesti. Mikäli henkilö haluaa itse määrätä omaisuutensa jaosta, tulee hänen tehdä testamentti. Lue lisää »
Milloin autoveroa maksetaan?
Pihla Pietiläinen /Autovero tulee maksaa, kun ajoneuvo rekisteröidään Suomessa ensimmäistä kertaa. Yleisimmin yksityishenkilö joutuu maksamaan autoveron erikseen tuodessaan auton ulkomailta Suomeen. Lue lisää »
Perintövero Suomessa
Pihla Pietiläinen /Perintönä tai testamentin perusteella tulleesta omaisuudesta täytyy maksaa veroa. Alle 20 000 euron perinnöstä perintöveroa ei kuitenkaan tarvitse maksaa. Lue, miten perintöverotus toimii Suomessa. Lue lisää »
Nimenmuutos – Mitä ottaa huomioon?
Pihla Pietiläinen /Enemmistö nimenmuutoksista tehdään Suomessa edelleen naimisiinmenon yhteydessä, mutta avioliitto ei ole ainoa syy vaihtaa nimeä. Lue täältä, miten nimenmuutoksen hakeminen tapahtuu. Lue lisää »
Vuokrasopimus – Nämä asiat tulee sisällyttää sopimukseen
Keijo Kortelainen /Vuokrasopimus on laillisesti sitova dokumentti, joka määrittää vuokralaisen ja vuokranantajan oikeudet ja velvollisuudet. Artikkelissa esittelemme asioita, jotka tulisi sisällyttää vuokrasopimukseen. Lue lisää »