Sähkösopimus Helsinkiin

Palvelumme avulla voit kilpailuttaa sähkösopimukset Helsingin alueelle ja säästää keskimäärin 150 euroa vuodessa valitsemalla halvimman sähkösopimuksen.

 • Anna osoite, johon haluat sähkösopimuksen
 • Valitse millaisen sähkösopimuksen haluat
 • Sähkövertailumme listaa sinulle useita vaihtoehtoisia sähkösopimuksia, halvimmasta kalleimpaan.

Aloita tästä

  Syötä tai tarkista antamasi tieto. Osoitteessa on oltava vähintään kadun tai tien nimi ja yksi numero. Syötä tämän lisäksi mahdollinen porraskirjain ja asuntonumero. Esim. Esimerkkikatu 2 A 13.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.
   Tarkista tai syötä postinumero ja paikkakunta, Postinumerossa on oltava viisi numeroa. Muista myös uudelleen aktivoida tämä kenttä.

   Tässä muutamia esimerkkejä sähkösopimuksista Helsingin alueelle

   Kaikissa alla olevissa esimerkeissä on käytetty 1 500 kWh:n vuosikulutusta. Hinnat ja arvioidut kuukausikustannukset päivitetty 29.5.2023. Lisää sopimusvaihtoehtoja löydät kilpailuttamalla sähkösopimuksesi palvelussamme.

   KSS Vartti

   Sähkön myyntihinta / kWh: 10,15 snt

   Kiinteä kuukausihinta: 4,39 €

   Arvioitu kuukausikustannus: 17 €

   Sopimustyyppi: Toistaiseksi voimassaoleva

   Hinta päivittyy 3 kk välein. Edellä mainittu hinta voimassa 1.4.-30.6.2023 ajan.

   VÄE Vankka 6kk

   Sähkön myyntihinta / kWh: 11,11 snt

   Kiinteä kuukausihinta: 4,39 €

   Arvioitu kuukausikustannus: 18 €

   Sopimustyyppi: Määräaikainen sähkösopimus

   Tuote jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tuntisähkötuotteena määräaikaisuuden päätyttyä.

   Fortum Takuu 24kk

   Sähkön myyntihinta / kWh: 13,54 snt

   Kiinteä kuukausihinta: 4,50 €

   Arvioitu kuukausikustannus: 21 €

   Sopimustyyppi: Määräaikainen sähkösopimus

   Sähköä kiinteään hintaan johtavalta sähköyhtiöltä.

   Sähkövertailussamme voit vertailla johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset koko Suomen laajuisesti. Helppokäyttöinen ja nopea sähkösopimusten vertailu kestää ainoastaan alle kaksi minuuttia.

   Sähkösopimuksen päivittäminen kannattaa - pääkaupunkiseudulla säästöä kertyy jopa 25 %

   Asuminen pääkaupunkiseudulla on tunnetusti kallista. Eräs yksinkertaisimmista keinoista säästää asumiskuluissa on vaihtaa sähkösopimus edullisempaan. Samalla voit myös harkita ympäristöystävällisemmän sähköntoimittajan valitsemista.

   Kilpailuttamalla kerrostaloasunnon sähkösopimuksen pääkaupunkiseudulla on mahdollista saavuttaa jopa 25 prosentin säästö vuotuisessa sähkölaskussa valitsemalla vertailun edullisin sähkösopimus Helsinkiin.

   Tee uusi sähkösopimus Helsinkiin näillä ohjeilla

   Monelle stadin asukkaalle Helenin eli Helsingin Energian tarjoama sähkösopimus on luonnollinen valinta, koska Helen on paikallinen sähkönsiirtoyhtiö. Vuodesta 2013 alkaen sähkösopimuksen on voinut myös tilata miltä tahansa Suomessa toimivalta sähköyhtiöltä — asuinpaikasta riippumatta. Tämä mahdollistaa huomattavasti laajemman vertailupohjan halvimman tai parhaan sähkösopimuksen löytämiseksi. Sähkövertailumme avulla voit nopeasti ja helposti kilpailuttaa ja vertailla eri sähköyhtiöiden tarjouksia Helsingin alueelle.

   Kun hankit sähkösopimuksen palvelustamme, sähkön myynnistä vastaava sähköyhtiö huolehtii tilaustietojesi siirtämisestä paikalliselle sähkönsiirtoyhtiölle. Sinun ei tarvitse siis olla erikseen yhteydessä siirtoyhtiöön. Pääkaupunkiseudun alueelliset siirtoyhtiöt ovat:

   • Helsingissä siirtoyhtiönä toimii Helsingin Energia eli Helen
   • Vantaalla ensisijaisena siirtoyhtiönä toimii Vantaan Energia
   • Espoossa siirtoyhtiönä toimii Caruna

   Jos solmit sähkösopimuksen muun kuin paikallisen sähkötoimittajan kanssa, saat sähkölaskusi kahdessa eri osassa. Sähkönmyyjä laskuttaa sinua kulutetusta energiasta, paikallinen siirtoyhtiö laskuttaa sinua energian siirrosta.

   Sähkösopimuksen valinta Helsingissä - kerrostaloasuminen ja kaukolämpö merkittävimmät valintakriteerit

   Tuoreimman tilastotiedon mukaan meitä helsinkiläisiä on reilut 660 000 henkilöä. Joka toinen meistä asuu yksin ja joka kolmas pariskuntana. Ainoastaan joka viidennessä taloudessa asuu enemmän kuin kaksi henkilöä. Keskeisin yhdistävä tekijä meille helsinkiläisille on kerrostaloasumisen ja kaukolämmön suosio — noin 86 % asuu kerrostalokodissa ja 95 % kodeista on kaukolämpö. Tilastojen valossa yleisin stadilainen koti on 57 neliön kokoinen kerrostalokaksio tai -kolmio.

   Kun etsit uutta sähkösopimusta Helsingin alueella sijaitsevaan asuntoon, edellä mainitut tilastot voivat auttaa tekemään fiksumpia päätöksiä, sillä kodin energiankulutusta ja sähkölaskua ohjaavat pitkälti seuraavat kolme tekijää:

   1. Lämmitys muodostaa jopa 70 % asunnon kokonaisenergiankulutuksesta. Kaukolämmön ansiosta enemmistössä Helsingin kodeista vuotuinen sähkönkulutus jää usein hyvin maltilliseen 1 500–3 000 kWh:n haarukkaan.
    Oman kodin sähkönkulutusta arvioidessa on hyvä huomioida, että useissa kantakaupungin ja Kallion vanhoissa kerrostaloasunnoissa kodin suurin sähkösyöppö on kylpyhuoneen ja kosteiden tilojen sähköinen lattialämmitys. Täysin sähkölämmitteisissä asunnoissa lämmityskulut konkretisoituvat jopa 15 000 kWh:ta isompana sähkönkulutuksena vuodessa. Jos et tiedä tulevan kotisi lämmitysjärjestelmää, kannattaa sinun olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

   2. Neliöiden määrä linkittyy energiankulutukseen. Yleistettynä voi sanoa, että mitä enemmän kodissa neliöitä, sen isompi kodin sähkönkulutus.
    Koska Helsingissä asutaan tiheämmin ja vähemmissä neliöissä kuin muualla Suomessa, on helsinkiläisen energiankulutus ja hiilijalanjälki keskimäärin muuta maata vähäisempää. Erot eri kaupunginosien välillä voivat olla kuitenkin huomattavia. Kantakaupungin alueella asutaan usein jopa 20 neliötä muuta maata pienemmässä kodissa. Sen sijaan esimerkiksi Merihaassa, Hermannissa ja Pasilassa on tarjolla paljon perhekoteja, joissa korostuu käytännöllinen huonejako ja runsaat neliöt. Uusinta uutta edustavat tietenkin Kalasataman pilvenpiirtäjät, jotka on suunniteltu kaupunkilaispariskunnille. Pientalovoittoiset alueet Pohjois-Helsingissä, Östersundomissa sekä kaakkoisen rannikon alueilla edustavat ainutlaatuista poikkeusta koko Helsingin mittakaavassa.
   3. Kotitalouden sähkönkulutus kasvaa noin tuhannella kilowattitunnilla jokaista henkilöä kohden
    Erot sähkölaskussa syntyvät usein pienistä asioista. Esimerkiksi sinkkutalouden kylmälaitteiden sähkönkulutus on vuositasolla noin puolet (400 kWh) vähäisempää kuin lapsiperheessä yksistään sen takia, että jääkaapin ovea avataan harvemmin. Pyykinpesun ja tiskikoneen käytöltä syntyvät erot ovat samalla tavalla tarkasteltuna jopa nelinkertaisia.

   Kun etsit uutta sähkösopimusta, voit tehdä sen helposti palvelumme kautta. Löydät meiltä useita vaihtoehtoja ja voit valita sopivan sähkösopimuksen tarpeidesi mukaan.

   Sähkö­las­ku Helsingissä (arvioitu sähkönku­lutus vuositasolla)

   Alla olemme mallintaneet arvioidun sähkönkulutuksen pääkaupunkiseudulla asuntotyypeittäin. Laskelmissa on otettu huomioon mm. sijainnin vaikutus sähkölämmitykseen. Huomioithan, että jokainen koti on ainutlaatuinen ja todellinen kulutus voi poikata arvioista.

   Taloustyyppi Asuntotyyppi Lämmitysmuoto Keskimääräinen vuosikulutus kWh
   1h Kerrostaloyksiö Kaukolämpö 1 610
   2h Rivitalo kaksio Kaukolämpö 2 840
   2h Rivitalo kaksio Sähkölämmitys 13 090
   4h Omakotitalo, ei saunaa Kaukolämpö 4 680
   4h Omakotitalo saunalla Sähkölämmitys 16 420

   Säästä jopa 25% sähkölaskusta vaihtamalla sähkösopimus halvempaan

   1. Laskuri

    Arvioi sähkönkulutuksesi

    Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

   2. Tarjoukset vertailussa

    Vertaile tarjoukset

    Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

   3. Tilaa uusi sopimus

    Solmi uusi sähkösopimus

    Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

   Kysymyksiä ja vastauksia sähkösopimuksista Helsingissä

   Mikä on paras sähkösopimus Helsingissä?

   Paras sähkösopimus helsinkiläiskotiin vaihtelee kodin sähkönkulutuksen mukaan. Suurin osa stadin kodeista kuuluu kaukolämmön piiriin, joten myös sähkölaskut pääkaupunkiseudulla ovat hyvin maltillisia. Sähkövertailumme auttaa sinua valitsemaan parhaan sopimuksen yli 40 vaihtoehdosta.

   Voinko valita minkä tahansa sähköyhtiön tarjouksen?

   Kaikki palvelussamme listatut sähköntoimittajat tarjoavat sopimuksiaan valtakunnallisesti. Sähkötarjoukset ovat siis saatavilla asuinpaikkakunnasta riippumatta.

   Jos valitset sähköyhtiöksesi jonkin muun kuin paikallisen sähkönsiirrosta vastaavan verkkoyhtiön, saat sähkölaskusi kahdessa erillisessä osassa. Sähköenergian tuottaja laskuttaa sähkönkulutuksesta toteutuneen mukaan, paikallinen verkkoyhtiö vastaavasti laskuttaa sähkön siirrosta.

   Olen muuttamassa opiskelemaan Helsinkiin. Mikä sähkösopimus minun tulisi valita?

   Ennen sähkösopimuksen hankintaa sinun kannattaa varmistaa sisältyykö sähkö asuntosi vuokraan. Olemme Hoasin (Helsingin opiskelija-asuntosäätiö) virallinen yhteistyökumppani sähkösopimusten kilpailutuksessa, ja useissa Hoasin asunnoissa sähkö sisältö vuokraan.

   Jos sähkösopimus ei sisälly vuokraan, kannattaa sinun tutustua tulevan kotisi tietoihin ennen sähkösopimuksen valintaa. Esimerkiksi isännöitsijät pystyvät kertomaan tietoja asunnon lämmitysjärjestelmästä ja arvioidusta sähkönkulutuksesta.

   Yleisin vaihtoehto opiskelijatalouteen on vakiohinnoiteltu sähkösopimus, jolloin maksat kuukausittain saman hinnan jos sähkön kulutuksesi jää alle määrätyn kWh-rajan. Sopimuksen tarjoama vakaus helpottaa opiiskelijaelämän budjetointia ja mahdollistaa oman talouden joustovaran tarkemman arvioinnin.

   Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

   Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.