Sähkösopimus Helsinkiin

Palvelumme avulla voit kilpailuttaa sähkösopimukset Helsingin alueelle ja säästää keskimäärin 150 euroa vuodessa valitsemalla halvimman sähkösopimuksen.

 • Anna osoite, johon haluat sähkösopimuksen
 • Valitse millaisen sähkösopimuksen haluat
 • Sähkövertailumme listaa sinulle useita vaihtoehtoisia sähkösopimuksia, halvimmasta kalleimpaan

Aloita tästä

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Esimerkkejä sähkösopimuksista Helsingin alueella

    Kiinteä 24kk
    Myyntihinta
    8.09 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    2.90 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Tyyni vakiohinta
    Myyntihinta
    7.90 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.50 €/kk
    Ensimmäiset 2 kuukautta
    0.00 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    20000 kWh
    Ilmasto pörssisähkö
    Marginaali
    0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    1.99 €/kk

    Sähkövertailussamme voit vertailla johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset koko Suomen laajuisesti. Helppokäyttöinen sähkösopimusten vertailu vie ainoastaan pari minuuttia.

    Tee uusi sähkösopimus Helsinkiin näillä ohjeilla

    Monelle helsinkiläiselle Helenin eli Helsingin Energian tarjoama sähkösopimus on luonnollinen valinta, koska Helenin tytäryhtiö Helen Sähköverkko Oy toimii paikallisena sähkönsiirtoyhtiönä. Vuodesta 2013 alkaen sähkösopimuksen on voinut myös tilata miltä tahansa Suomessa toimivalta sähköyhtiöltä – asuinpaikasta riippumatta. Tämä mahdollistaa huomattavasti laajemman vertailupohjan halvimman tai parhaan sähkösopimuksen löytämiseksi.

    Kun hankit sähkösopimuksen palvelustamme, sähkön myynnistä vastaava sähköyhtiö huolehtii tilaustietojesi siirtämisestä paikalliselle sähkönsiirtoyhtiölle. Sinun ei tarvitse siis olla erikseen yhteydessä siirtoyhtiöön. Pääkaupunkiseudun alueelliset siirtoyhtiöt ovat:

    • Helen Sähköverkko Oy (Helsinki)
    • Vantaan Energia (Vantaa)
    • Caruna (Espoo)

    Jos solmit sähkösopimuksen muun kuin paikallisen sähkötoimittajan kanssa, saat sähkölaskusi kahdessa eri osassa. Sähkönmyyjä laskuttaa sinua kulutetusta energiasta ja paikallinen siirtoyhtiö laskuttaa sinua energian siirrosta.

    Sähkösopimuksen valinta Helsingissä – kerrostaloasuminen ja kaukolämpö ovat merkittävimmät valintakriteerit

    1. Lämmitys muodostaa jopa 70 % asunnon kokonaisenergiankulutuksesta. Kaukolämmön vuoksi Helsingissä sijaitsevien asuntojen vuotuinen sähkönkulutus osuu usein maltilliseen 1 500–3 000 kWh:n haarukkaan.
     Oman kodin sähkönkulutusta arvioidessa on hyvä huomioida, että useissa kantakaupungin ja Kallion vanhoissa kerrostaloasunnoissa kodin suurin sähkösyöppö on sähköinen lattialämmitys. Täysin sähkölämmitteisissä asunnoissa lämmityskulut ovat jopa 15 000 kWh korkeammat vuosittain kuin kaukolämmitetyssä asunnossa. Jos et tiedä tulevan kotisi lämmitysjärjestelmää, kannattaa olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.
    2. Neliöiden määrä vaikuttaa energiankulutukseen; mitä enemmän kodissa on neliöitä, sitä suurempi sähkönkulutus.
     Koska Helsingissä asutaan tiheämmin ja pienemmissä asunnoissa kuin muualla Suomessa, on helsinkiläisen energiankulutus ja hiilijalanjälki keskimäärin muuta maata pienempi. Erot eri kaupunginosien välillä voivat olla kuitenkin suuria, sillä kantakaupungin alueella asutaan usein 20 neliötä pienemmissä kodeissa kuin muualla Suomessa.
    3. Kotitalouden sähkönkulutus kasvaa noin 1 000 kWh jokaista asunnossa asuvaa henkilöä kohden.
     Sähkölaskun suuruuteen vaikuttavat myös pienet asiat. Esimerkiksi sinkkutalouden kylmälaitteiden sähkönkulutus on vuositasolla noin puolet lapsiperheen vastaavasta (400 kWh). Tähän vaikuttaa yksinkertaisesti se, että isommassa perheessä jääkaapin ovi avataan useammin ja käytössä on usein tilavuudeltaan suurempi jääkaappi. Samaa ajatustapaa voidaan soveltaa esimerkiksi pyykinpesu- ja tiskikoneisiin, joidenka osalta sähkönkulutus on jopa nelinkertainen isommassa perheessä.

    Kun etsit uutta sähkösopimusta, voit tehdä sen helposti palvelumme kautta. Löydät meiltä useita vaihtoehtoja ja voit valita sopivan sähkösopimuksen tarpeidesi mukaan. Vertailustamme löydät esimerkiksi ympäristöystävälliset ja vastuulliset sähkönmyyjät.

    Asuntojen arvioitu vuosittainen sähkönkulutus Helsingissä

    Olemme mallintaneet alle pääkaupunkiseudulla sijaitsevien asuntojen arvioidun sähkönkulutuksen asuntotyypin ja henkilömäärän perusteella. Laskelmissa on huomioitu esimerkiksi asunnon sijainnin vaikutus ja sen lämmitystapa. Lukemat ovat suuntaa antavia, sillä todellinen kulutus vaihtelee asunnosta ja kotitaloudesta riippuen.

    Taloustyyppi Asuntotyyppi Lämmitysmuoto Keskimääräinen vuosikulutus kWh
    1 henkilö Kerrostalo (yksiö) Kaukolämpö 1 610
    2 henkilöä Rivitalo (kaksio) Kaukolämpö 2 840
    2 henkilöä Rivitalo (kaksio) Sähkölämmitys 13 090
    4 henkilöä Omakotitalo (ei saunaa) Kaukolämpö 4 680
    4 henkilöä Omakotitalo (saunalla) Sähkölämmitys 16 420

    Vaihda sähkösopimusta – pääkaupunkiseudulla säästöä kertyy jopa 25%

    1. Laskuri

     Arvioi sähkönkulutuksesi

     Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arviota

    2. Tarjoukset vertailussa

     Vertaile tarjoukset

     Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

    3. Tilaa uusi sopimus

     Solmi uusi sähkösopimus

     Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

    Kysymyksiä ja vastauksia sähkösopimuksista Helsingissä

    Mikä on paras sähkösopimus Helsingissä?

    Paras sähkösopimus helsinkiläiskotiin riippuu kodin sähkönkulutuksesta. Suurin osa Helsingissä sijaitsevista asunnoista kuuluu kaukolämmön piiriin, jonka ansiosta sähkölaskut ovat tyypillisesti maltillisempia kuin sähkölämmitetyissä asunnoissa. Sähkövertailumme auttaa sinua valitsemaan parhaan sopimuksen yli 40 vaihtoehdosta.

    Voinko valita minkä tahansa sähköyhtiön tarjouksen?

    Kaikki palvelussamme listatut sähköntoimittajat tarjoavat sopimuksiaan valtakunnallisesti. Sähkötarjoukset ovat siis saatavilla asuinpaikasta riippumatta.

    Jos valitset sähköyhtiöksesi jonkin muun kuin paikallisen sähkönsiirrosta vastaavan verkkoyhtiön, saat sähkölaskusi kahdessa erillisessä osassa. Sähköenergian tuottaja laskuttaa sähkönkulutuksesta ja paikallinen verkkoyhtiö vastaavasti laskuttaa sähkön siirrosta.

    Olen muuttamassa Helsinkiin opiskelemaan. Mikä sähkösopimus minun kannattaa valita?

    Ennen sähkösopimuksen solmimista kannattaa varmistaa sisältyykö sähkö asuntosi vuokraan. Olemme Hoasin (Helsingin opiskelija-asuntosäätiö) virallinen yhteistyökumppani sähkösopimusten kilpailutuksessa, ja useimmissa Hoasin asunnoissa sähkö sisältyy vuokraan.

    Jos sähkö ei sisälly vuokraan, kannattaa tutustua uuden kodin spekseihin ennen sähkösopimuksen valintaa. Esimerkiksi isännöitsijät pystyvät kertomaan tietoja asunnon lämmitysjärjestelmästä ja arvioidusta sähkönkulutuksesta. Tämä auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi parhaiten soveltuvan sähkösopimuksen.

    Yleisin vaihtoehto opiskelijatalouteen on kiinteähintainen sähkösopimus, johon sisältyy tietty määrä sähköä kuukausittain. Sopimuksen kiinteähintaisuudesta johtuen opiskelijaelämän budjetointi helpottuu, kun menot ovat tiedossa jo etukäteen.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.