Hae autolainaa helposti ilman vakuuksia Autolaina nyt

Täytä autolainahakemus 2 minuutissa, voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Vertaile autolainat 60 000 € asti Helposti
 • Valintamerkki Voit saada lainatarjouksen jopa 23 eri pankilta Ilman vakuuksia
 • Valintamerkki Et tarvitse vakuuksia tai takaajia Tarjouksia jopa 23 pankilta

Aloita autolainavertailu laskemalla kuukausierä Aloita autolainavertailu tästä

Arvioitu kuukausierä:

Näin kilpailutat autolainat

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä edullisin autolaina

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset parissa minuutissa

Mikä on autolaina?

Autorahoitus ilman vakuuksia
Auton ostaminen ei aina onnistu ilman ulkopuolista rahoitusta, ja tällöin kuvioihin astuu autolaina. Autolaina voi olla joko vakuudeton laina tai vakuudellinen kulutusluotto, jossa lainan vakuudeksi asetetaan esimerkiksi ostettava auto tai jotain muuta omaisuutta.

Mikäli suunnitelmissasi on hankkia auto, eivätkä omat säästöt riitä koko ostosumman rahoittamiseksi, kannattaa harkita autolainan ottamista. Vakuudellisen autolainan saat pankista tai autoliikkeestä, kun taas meidän kauttamme vertailet parhaat vakuudettomat autorahoitukset. Aloita tekemällä ilmainen autolainavertailu ja hae autolainaa helposti ja nopeasti!

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tärkeää tietoa autolainoista

Autorahoitus lainarahalla

Se, millainen autorahoitus kannattaa valita, riippuu monesta seikasta. Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa kuin muissakin kuluissa. Tämän vuoksi kannattaa vertailla huolella eri autolainojen kuluja.

Kiinnitä huomiota etenkin lainojen kuukausimaksuihin, jotka kasvattavat lainasummaa helposti pitkällä aikavälillä. VertaaEnsin.fi:n autolainavertailu tekee lainan valitsemisesta helpompaa, koska se näyttää kaikki edullisimmat lainavaihtoehdot, joita voit hakea ilman vakuuksia.

Autorahoituslaskuri on kätevä työkalu, jolla löytyy halvin autolaina ilman vakuuksia. Voit hakea haluamasi määrän autolainaa 500–60 000 euron väliltä ja valita tarjousten joukosta juuri itsellesi sopivan lainan.

Miten haen autolainaa ilman vakuuksia?

Auton voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla, jota voit hakea useammalta eri lainantarjoajalta vertailumme kautta. Vertailussa ovat mukana vain parhaat autolainantarjoajat, kuten Bank Norwegian ja Nordea, jotka tarjoavat auton ostoon sopivia lainatuotteita.

Kulutusluottoja suositaan muun muassa siksi, että niiden vertailu on helppoa ja nopeaa. Koska hakemuksen voi tehdä netissä, saat lainaa nopeasti, parhaimmillaan jopa samana päivänä.

Hae autolainaa näin:

 1. Valitse sopiva lainatyyppi – Osamaksu tai vakuudellinen laina voi toimia hyvin etenkin uutta autoa hankittaessa, kun taas vakuudeton kulutusluotto sopii parhaiten tilanteeseen, jossa auto ostetaan yksityiseltä myyjältä.
 2. Kilpailuta autolaina – Jos päädyt hakemaan autolainaa ilman vakuuksia, voit hakea yli 20 pankin tarjoukset vertailustamme yhdellä kertaa. Palvelun kautta on mahdollista hakea lainaa 500 ja 60 000 euron välillä, ja laina-aika voi olla pisimmillään 15 vuotta.
 3. Valitse edullinen autorahoitus – Halvin autolaina on helppo tunnistaa vertailun tulosten joukosta, sillä lainat on esitelty selkeästi hintajärjestyksessä.
 4. Allekirjoita lainasopimus – Allekirjoitus hoituu helposti verkossa valitsemasi pankin sivuilla. Pankki saattaa pyytää liitteitä, kuten palkka- tai eläketodistusta hakemuksen tueksi, mutta nekin käsitellään yleensä nopeasti.
 5. Nosta autolaina tilillesi – Parhaimmillaan koko prosessi on ohi jo samana päivänä, ja olet valmis lähtemään auto-ostoksille.

Autolainaa tai muutakaan rahoitustuotetta ei kannata ottaa kevyin perustein, eikä tarjousten vertailua kannata jättää puolitiehen. Kun kilpailutat lainat kauttamme, saat juuri itsellesi räätälöidyt tarjoukset suoraan sähköpostiisi. Näin löydät helposti edullisen autolainan, jonka avulla auton ostaminen onnistuu taloudellisesti.


Autolaina pankista tai autoliikkeestä

Omalta pankilta kannattaa myös pyytää tarjousta auton rahoittamiseen, sillä usein pankit myöntävät omille asiakkailleen suhteellisen edullista korkoa. Kun haet lainaa sopivan auton ostoon, pankki kysyy yleensä tietoja taloudellisesta tilanteestasi. Autolainan korko voi siis vaihdella huomattavasti, sillä se on sidonnainen hakijan tietoihin.

Usein autolainoissa on kiinteä korko, mutta myös vaihtuvakorkoinen laina on mahdollinen. Autolainojen korot vaihtelevat rahoituslaitoksen mukaan, ja myös luoton määrä vaikuttaa koron määrään. Halvin autolaina on monesti tarjolla autoliikkeessä, jos ostetun auton asettaa lainan vakuudeksi. Autolaina ilman vakuuksia on kuitenkin usein hyvä vaihtoehto etenkin käytettyä autoa ostettaessa.

Oman pankin lisäksi on syytä myös katsoa muita lainavaihtoehtoja, sillä etenkin suurissa hankinnoissa voi säästää paljon rahaa vertailemalla kaikkien eri pankkien sekä rahoituslaitosten tarjoamia lainoja. Palvelumme avulla voit hakea autolainaa 60 000 euroon asti, etkä tarvitse lainanhakuun erillisiä vakuuksia tai takaajia.

Kannattaako käytetty auto ostaa lainalla?

Jos haluat pitää auton omistuksen kokonaan itselläsi, etkä käyttää autoa lainan vakuutena, hyvä vaihtoehto on vakuudeton kulutusluotto. Näin lainan takaisinmaksu on omissa käsissä, ja voit myydä auton ilman rahoitusyhtiön lupaa.

Vaikka vakuudellinen osamaksu on monesti koron kannalta edullisempi vaihtoehto, järjestyy rahoitus vakuudettoman autolainan avulla huomattavasti joustavammin. Näin voit esimerkiksi ostaa käytetyn auton yksityiseltä henkilöltä ilman käsirahaa. Autolainojen kilpailutus usealla taholla kannattaa, jotta autolainan korko painuisi mahdollisimman alhaiseksi.

Autolaina vai osamaksusopimus?

Yksi tapa rahoittaa auto on osamaksusopimus. Monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta auton oston yhteydessä, ja käytettyjen autojen nettisivuilla saattaa olla esillä eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainatarjouksia.

Osamaksusopimuksessa autolle saa kiinteän koron ja pitkän maksuajan, mikä houkuttelee monia autonostajia. He kokevat saavansa osamaksusopimuksessa turvaa, koska korko on kiinteä ja maksuaika pitkä. Osamaksusopimukset ovat erityisen suosittuja, kun tarkoituksena on hankkia uusi auto heti, kun edellinen on maksettu.

Onko leasing kannattavampi kuin autolaina?

Leasing on suosittu vaihtoehto autolainalle. Leasing eli liisaaminen tarkoittaa määräaikaista vuokraamista tietyillä ehdoilla. Vuokra-aika on suhteellisen pitkä, autoissa yleensä 2-5 vuotta, ja leasing-maksua maksetaan kuukausittain.

Ero osamaksusopimukseen on, että sopimuskauden päätyttyä auto ei automaattisesti siirry vuokraajan omistukseen, vaan yritys ostaa sen takaisin sovittuun hintaan. Joissain tapauksissa auto on mahdollista lunastaa itselleen jäännösarvohinnalla.

Leasing ei välttämättä ole kaikista paras autolaina, sillä jäännösarvo voi olla kohtuuttoman suuri. Koska autolainan korko lasketaan prosentteina jäljellä olevan jäännösarvon mukaan, on mahdollista, että kokonaiskustannus on suurempi omistamiseen verrattuna, vaikka todellinen vuosikorko antaisi ymmärtää muuta.

Autoleasingia voidaan pitää järkevänä ratkaisuna, jos haluaa välttää taloudellisia riskejä. Leasing-sopimuksen hintaan kuuluvat nimittäin tekniset huollot sekä määräaikaishuollot, vakuutusmaksut ja mahdollisesti myös muut palvelut, kuten renkaiden vaihto ja säilytys.

Jos autoilija haluaa vaihtaa autonsa tasaisin väliajoin uudempaan, on leasing-sopimus usein luonteva vaihtoehto. Leasing-vaihtoehdoissakin on kuitenkin eroja, joten ne on hyvä vertailla huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kannattaa esimerkiksi katsoa eri autolainojen hintoja kätevällä autorahoituslaskurillamme, ja vertailla niitä sitten leasing-sopimusten hintoihin. Jos taas päätät rahoittaa auton hankinnan lainarahalla, kilpailuta autolaina ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Neuvot autolainan hakijalle

Kuten minkä tahansa ison taloudellisen päätöksen kohdalla, myös autolainaa valitessa kannattaa olla tarkkana siitä, millaisen sopimuksen solmii. Etenkin lainan määrä, laina-aika ja näiden perusteella määrittyvä kuukausierä tulee laskea huolella niin, ettei lainan hakeminen vaaranna omaa taloudellista tilannetta.

Näiden jokaista lainatyyppiä koskevien yleisten sääntöjen lisäksi autolainaa harkitessa tulee huomioida muutama erityispiirre. Seuraavat vinkit koskevat erityisesti sellaista autolainaa, jonka takaisinmaksuun ajoneuvon arvon heikkeneminen ja osamaksusopimusten vaihtelevat erät vaikuttavat.

Huomioi nämä seikat autolainaa hakiessasi:

 • Autokaupat voivat tarjota sopimuksia, joissa maksuerät ovat pieniä lukuun ottamatta viimeistä maksuerää, joka on todella suuri. Tällöin lainan hinta uhkaa nousta huomattavasti suuremmaksi kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi. Tämä johtuu siitä, että autolainan korko lasketaan aina jäljellä olevan lainapääoman mukaan. Laina-ajalta kertyy siis huomattavasti enemmän korkoa kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi.
 • Auton arvon muutosta ei ole aina helppo ennustaa. Tämä asettaa erityisiä haasteita, jos tarkoituksena on maksaa jäljellä oleva laina autosta saaduilla tuloilla. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että auton arvo on alhaisempi kuin siitä jäljellä oleva laina. Tämä tarkoittaa, ettei autosta saatavalla summalla ole mahdollista maksaa autolainan loppuerää
 • Jos haluat tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, kohdistetaan ne tavanomaisesti maksueriin, ei lainan pääomaan. Tämä ei ole hyvä, sillä tällöin laina-aika ei lyhene ja päädyt maksamaan aivan saman loppusumman kuin silloin, jos et olisi tehnyt ylimääräistä lyhennystä. Jos siis tahdot lyhentää lainaa suuremmalla kertasummalla, ota yhteyttä pankkiin ja varmista, että lyhennys kohdistuu lainan pääomaan. Voit myös aina maksaa koko lainasumman kerralla takaisin ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Autolainan hakeminen ja takaisinmaksu

Kannattaa pitää mielessä, että autolainan korko vaihtelee usealla tarjoajalla lainanhakijan profiilista riippuen, eikä kaikille asiakkaille välttämättä myönnetä edullisinta korkoa. Korkosi selviää, kun teet lainahakemuksen. Hakemuksia voi tehdä useampia, sillä ne ovat tarjouspyyntöjä, jotka eivät vielä sido mihinkään.

Muista kuitenkin, että lainaa ei kannata hakea enempää kuin tarvitset, vaan ainoastaan sen verran, minkä pystyt maksamaan takaisin aikataulun puitteissa. Takaisinmaksu tulee ajoittaa niin, että pysyt aikataulussa, mutta lopulliset kustannukset eivät kuitenkaan nouse pilviin hitaan maksuaikataulun takia. Voit valita sopivan laina-ajan laajalla haarukalla, sillä pisimmillään se voi olla jopa 15 vuotta.

Takaisinmaksua voi myös optimoida esimerkiksi lyhentämällä lainan pääomaa alkuun nopeasti. Kun velkasi on pienentynyt, korkokulut eivät ole enää yhtä suuret suhteessa lainaan kuin alussa. Muista myös hankkia auto rahoituksella vain, jos se sopii taloudelliseen tilanteeseesi. Mikäli takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, kannattaa ottaa välittömästi yhteyttä luotonantajaan ja pyytää takaisinmaksun uudelleenjärjestelyä.

Lainan takaisinmaksu kannattaa mitoittaa oman talouden mukaan, ja myös miettiä auton arvon kehitystä. Autolainan hakeminen kannattaakin vain jos tiedät, että oma talous kestää lainan kulut. Laske itsellesi sopiva laina-aika ja lainasumma, tee ilmainen vertailu ja hae lainaa auton ostamiseen vain muutamissa minuuteissa!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.