Vertaa ja hae, 3 helppoa vaihetta

MIksi valita VertaaEnsin.fi

100% ilmainen
Helppo ja nopea vertailu
Puoleeton ja riippumaton vertailusivusto

Rahoitustuotteiden vertailu on helppoa VertaaEnsin.fi -sivuilla. Käytä lainalaskuriamme ja löydä itsellesi parhaat tarjoukset. Kaikki sivustomme tiedot ovat riippumattomia ja ajankohtaisia.

Testimonial person
Tarvitsin lainaa keittiöremonttia varten. VertaaEnsin.fi avulla löysin edullisimman lainan nopeasti ja helposti.
customerpromise.alt

Löydä Suomen edullisin laina

Autamme sinua säästämään aikaa ja rahaa vertailemalla eri rahoitustuotteita. Lainalaskurimme avulla löydät helposti ja nopeasti sinulle edullisimman lainan. Lainalaskurin käyttö on täysin ilmaista, ja vertailumme on täysin puolueeton ja läpinäkyvä.

Hae Suomen edullisinta lainaa

Auton, moottoripyörän tai veneen tai muun vastaavan ostoa varten voidaan ulkopuoliselta tarjoajalta hankkia luottoa, jolla maksetaan uuden auton hankinta. Usein autoa varten hankittu laina on vakuudeton kulutusluotto tai vakuudellinen laina, missä vakuutena voi toimia esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto tai muu vastaava. Mikäli mietteissäsi on hankkia auto, vene, moottoripyörä tai muu kulkupeli, mutta et ole varma rahoituksesta eivätkä omat säästöt riitä koko summan rahoittamiseksi, niin on tärkeää vertailla eri vaihtoehtoja huolella. Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa kuin muissa kuluissa.

Tutustu myös lainan muihin kuluihin kuten kuukausimaksuihin, jotka kasvattavat lainasummaa helposti, varsinkin pitkällä laina-ajalla. Lue lisää auton rahoittamisesta blogistamme, miten valita paras ja edullisin autolaina.

Monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta auton oston yhteydessä, ja käytettyjen autojen nettisivuillakin saattaa olla eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainatarjouksia saatavilla. Omalta pankilta kannattaa myös pyytää tarjousta autolainaan, sillä usein pankit myöntävät omille asiakkailleen suhteellisen edullista korkoa, riippuen tietysti hakijan profiilista ja muista avoimista lainoista. Autokauppojen ja oman pankin lisäksi kannattaa myös katsoa muita lainamahdollisuuksia. Suurissa hankinnoissa kannattaa vertailla muiden pankkien ja lainantarjoajien autolainoja.

Eri tarjoajien rahoitusvaihtoehdoissa ja kuluissa on suuria eroja, joten autolaina kannattaa kilpailuttaa. Voit vertailla autolainoja kätevästi ja nopeasti sivuillamme. Lainalaskurimme selvittää puolestasi parhaat vaihtoehdot haluamallesi lainasummalle ja laina-ajalle. Löydät vertailustamme autolainat aina 50 000 euroon asti, ja maksuaikaa voi saada jopa 15 vuotta: useat lainantarjoajat myöntävät maksuaikaa 6-10 vuotta maksimissaan, mutta esimerkiksi Nordax sekä Bank Norwegian myöntävät jopa 15 vuotta laina-aikaa.

Muista kuitenkin, että pelkän korkoprosentin tuijottaminen ei riitä, vaan lainasta kannattaa myös selvittää muut kulut, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Esimerkiksi todellinen vuosikorko auttaa sinua selvittämään lainan todellisia kustannuksia. Tämän takia näytämme sivuillamme nimellisen vuosikoron lisäksi myös lainan todellisen vuosikoron sekä arvioidun kuukausierän.

Kun löydät itsellesi sopivimman autolainavaihtoehdon, voit jatkaa lainahakemukseen klikkaamalla “jatka” -nappia lainatuotteen vieressä. Tätä kautta pääset suoraan lainanmyöntäjän sivuille tai lainahakemukseen, jonka voit täyttää suoraan. Muista kuitenkin, että lainan korko vaihtelee usealla tarjoajalla lainan hakijan profiilista riippuen, ja kaikille asiakkaille ei välttämättä myönnetä edullisinta korkoa. Korkosi selviää kun teet lainahakemuksen. Muista, että hakemuksia voi tehdä useampia, sillä ne ovat tarjouspyyntöjä, jotka eivät vielä sido mihinkään.

Jotkut lainantarjoajat käyttävät kiinteää, kaikille asiakkaille samaa korkoa hinnoittelussaan. Esimerkiksi Santander on tunnettu autorahoituspalveluistaan Suomessa. Heidän lainakorkonsa on asiakkaille sama, ja riippuu ainoastaan lainasummasta. Esimeriksi alle 5000 euron lainoille korko on Santanderilla 12,69%. 5 000-20 000 euron lainasummissa korko on 9,69%, 20 001-40 000 euron lainoissa korko on 7,69% ja yli 40 000 euron lainalle korko on vain 3,69%. 20000 euron lainan sijasta kannattaa siis ottaa 20 0001 euron laina, sillä korkoprosentti tippuu 9,69:stä 7,69:ään.

Muista kuitenkin, että lainaa ei kannata tämän takia hakea enempää kuin tarvitset, ja sen verran mitä olet varma että pystyt maksamaan takaisin aikataulun puitteissa. Takaisinmaksu tulee ajoittaa niin, että pysyt aikataulussa, mutta kustannukset eivät kuitenkaan nouse pilviin hitaan ja pitkän maksuaikataulun takia. Jos mahdollista, voit esimerkiksi maksaa alussa mahdollisimman nopeasti lainaa pois kun lainasumma on suuri ja korkoa kertyy nopeasti. Kun velkasi on pienentynyt, korkokulut eivät ole enää suhteessa yhtä suuret kuin lainan alussa.

Olemme palvelleet yli 20 miljoonaa henkilöä maailmanlaajuisesti

Hintavertailua viimeisen 24 tunnin aikana

Uutiskirje

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.