Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Paras autolaina löytyy vertailemalla

Täytä autolainahakemus 2 minuutissa, voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

  • Instant Vertaile ja hae autolainaa 500–60 000 €
  • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske autolainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Vertaile ja hae autolainaa 500–60 000 €
  • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Näin kilpailutat autolainat

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä edullisin autolaina Autolainan kilpailutus hoituu parissa minuutissa.

Mikä on autolaina?

Auton ostamista varten voi ottaa rahoituslaitokselta lainaa. Yleensä autolaina on vakuudeton laina tai vakuudellinen kulutusluotto, jossa lainan vakuudeksi voi käydä esimerkiksi jo aiemmin hankittu auto tai muu vastaava.

Mikäli siis mietteissäsi on hankkia auto, eivätkä omat säästöt riitä koko ostosumman rahoittamiseksi, kannattaa harkita autolainan ottamista. Aloita tekemällä huolellinen autolainavertailu sivuillamme ja hae autolainaa helposti ja nopeasti.

Rahoitusta autolle

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Autorahoitus lainarahalla

Millainen autorahoitus kannattaa valita? Eri lainavaihtoehdoissa voi olla suuria eroja niin koroissa, kuin muissakin kuluissa. Tämän vuoksi kannattaa tutustua kaikkiin rahoitusvaihtoehtoihin, sekä vertailla huolella eri autolainojen kuluja.

Kiinnitä huomiota esimerkiksi lainojen kuukausimaksuihin, jotka kasvattavat lainasummaa helposti etenkin pitkällä aikavälillä. VertaaEnsin.fi:n autolainavertailu tekee lainan valitsemisesta helpompaa, koska se näyttää sinulle kaikki sopivimmat ja edullisimmat vaihtoehdot.

Autorahoituslaskuri on hyvä työkalu, jolla löytyy halvin autolaina ilman vakuuksia. Löydä sinulle sopivin autorahoitus vertaamalla.

Auto ilman käsirahaa tai autolaina ilman vakuuksia

Auton voi rahoittaa vakuudettomalla kulutusluotolla, jota voi hakea useammalta eri lainantarjoajalta vertailussamme. Vertailussa ovat mukana vain parhaat autolainantarjoajat, kuten Bank Norwegian ja Nordea, jotka tarjoavat auton rahoittamiseen sopivia lainatuotteita.

Kulutusluottoja suositaan muun muassa siksi, että niiden vertailu on helppoa ja nopeaa, koska sen voi tehdä netissä ja saat lainaa nopeasti.

Omalta pankilta kannattaa myös pyytää tarjousta auton rahoittamiseen, sillä usein pankit myöntävät omille asiakkailleen suhteellisen edullista korkoa, riippuen tietysti hakijan profiilista ja muista avoimista lainoista. Kun haet lainaa sopivan auton ostamiseen, pankki kysyy yleensä tietoja taloudellisesta tilanteestasi. Autolainan korko voi siis vaihdella huomattavasti, sillä se on sidonnainen hakijan tietoihin.

Lainanhakuun et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Usein autolainoissa on kiinteä korko, mutta myös vaihtuvakorkoinen laina on mahdollinen. Autolainojen korot vaihtelevat rahoituslaitoksen mukaan, ja myös luoton määrä vaikuttaa koron määrään. Halvin autolaina on monesti tarjolla autoliikkeessä, jos ostetun auton asettaa lainan vakuudeksi. Vakuudeton autolaina on kuitenkin usein hyvä vaihtoehto etenkin käytettyä autoa ostettaessa.

Oman pankin lisäksi on syytä myös katsoa muita lainavaihtoehtoja, sillä etenkin suurissa hankinnoissa voi säästää paljon rahaa vertailemalla kaikkien eri pankkien sekä rahoituslaitosten tarjoamia lainoja.

Käytetyn auton osto lainalla

Jos haluat pitää auton omistuksen kokonaan itselläsi, etkä pitää autoa lainan vakuutena, hyvä vaihtoehto on vakuudeton kulutusluotto. Näin lainan takaisinmaksu on omissa käsissä, ja voit myydä auton ilman rahoitusyhtiön lupaa. Autolainojen kilpailutus usealla taholla kannattaa, jotta autolainan korko painuu mahdollisimman pieneksi.

Autolaina vai osamaksusopimus?

Yksi tapa rahoittaa auto on osamaksusopimus. Monet autoliikkeet tarjoavat osamaksurahoitusta auton oston yhteydessä, ja käytettyjen autojen nettisivuilla saattaa olla esillä eri pankkien ja rahoituslaitosten autolainatarjouksia.

Osamaksusopimuksessa autolle saa kiinteän koron ja pitkän maksuajan, mikä houkuttelee monia autonostajia. He kokevat saavansa osamaksusopimuksessa turvaa, koska korko on kiinteä ja maksuaika pitkä. Osamaksusopimukset ovat erityisen suosittuja, kun tarkoituksena on hankkia uusi auto heti, kun edellinen on maksettu.

Lisäksi leasing-rahoitus on yksi vaihtoehto auton rahoittamiseen. Ei siis ole aivan yksinkertaista sanoa, mikä on paras autolaina.

Onko leasing kannattavampi kuin autolaina?

Leasing on suosittu vaihtoehto autolainalle. Leasing eli liisaaminen tarkoittaa määräaikaista vuokraamista tietyillä ehdoilla. Vuokra-aika on suhteellisen pitkä, autoissa yleensä 2-5 vuotta, ja leasing-maksua maksetaan kuukausittain.

Ero osamaksusopimukseen on, että sopimuskauden päätyttyä auto ei siirry vuokraajan omistukseen, vaan yritys ostaa auton takaisin tiettyyn hintaan. Vuokraajan on joissain tapauksissa mahdollista myös lunastaa auto itselleen sopimuksen päätteeksi, lasketulla jäännösarvohinnalla.

Leasing ei välttämättä ole kaikista paras autolaina, sillä jäännösarvo voi olla suhteellisen suuri. Koska autolainan korko lasketaan prosentteina jäljellä olevan jäännösarvon mukaan, suuren jäännösarvon autoilla on mahdollista ,että kokonaiskustannus on suurempi omistamiseen verrattuna, vaikka todellinen vuosikorko antaisi ymmärtää muuta.

Autoleasingia voidaan pitää järkevänä ratkaisuna, jos haluaa välttää taloudellisia riskejä. Leasing-sopimuksen hintaan kuuluvat nimittäin tekniset huollot sekä määräaikaishuollot, vakuutusmaksut ja mahdollisesti myös muut palvelut, kuten esimerkiksi renkaiden vaihto ja säilytys.

Kuitenkin autonkorjaustaitoiselle henkilölle tällainen paketti tulee kalliiksi. Jos esimerkiksi renkaanvaihdot ja säilytyksen hoitaa itse, säästää kuluissa heti satasia vuosittain. Leasing-paketit eivät myöskään yleensä sisällä huolto-ohjelman ulkopuolisia korjauksia, joten näistä asiakas joutuu maksamaan itse.

Jos autoilija haluaa vaihtaa autonsa tasaisin väliajoin uudempaan, on leasing-sopimus luontevin vaihtoehto. Leasing-vaihtoehdoissakin on kuitenkin eroja, joten ne on hyvä vertailla huolella ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Kannattaa esimerkiksi katsoa eri autolainojen tarjouksia kätevällä autorahoituslaskurillamme, ja vertailla niitä sitten huolella leasing-sopimusten hintoihin. Jos taas päätät rahoittaa auton hankinnan lainarahalla, kilpailuta autolaina ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Neuvot autolainan hakijalle

Kannattaa olla tarkkana, millaisen sopimuksen solmii. Pidä mielessä ainakin nämä 3 vinkkiä:

  • Jos haluat tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä, kohdistetaan lyhennykset tavanomaisesti maksueriin, eikä lainasummaan. Ylimääräinen lyhennys ei tällöin lyhennä lainan pääomaa vaan kohdistuu seuraavaan lainaerään. Tämä ei ole hyvä, sillä ylimääräisten lyhennysten maksaminen ei käytännössä hyödytä sinua lainkaan, koska laina-aika ei lyhene ja päädyt maksamaan aivan saman loppusumman kuin silloin, jos et olisi tehnyt ylimääräistä lyhennystä.
  • Autokaupat voivat tarjota sopimuksia, joissa maksuerät ovat pieniä lukuun ottamatta viimeistä maksuerää, joka on todella suuri. Tällöin lainan hinta uhkaa nousta huomattavasti suuremmaksi kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi. Tämä johtuu siitä, että autolainan korko lasketaan aina jäljellä olevan lainapääoman mukaan. Laina-ajalta kertyy siis huomattavasti enemmän korkoa kuin silloin, jos loppuerä olisi pienempi.
  • Auton arvon muutosta ei ole aina helppo ennustaa. Tämä asettaa erityisiä haasteita, jos tarkoituksena on maksaa jäljellä oleva laina autosta saaduilla tuloilla. Pahimmassa tapauksessa voi käydä niin, että auton arvo on alhaisempi kuin siitä jäljellä oleva laina. Tämä tarkoittaa, ettei autosta saatavalla summalla ole mahdollista maksaa auton loppuerää

Autolainan hakeminen ja takaisinmaksu

Kun löydät itsellesi sopivimman autolainavaihtoehdon, voit jatkaa lainahakemukseen klikkaamalla “jatka” -nappia lainatuotteen vieressä. Tätä kautta pääset suoraan lainanmyöntäjän sivuille tai lainahakemukseen, jonka voit täyttää suoraan sivuillamme.

Kannattaa pitää mielessä, että lainan korko vaihtelee usealla tarjoajalla lainanhakijan profiilista riippuen, eikä kaikille asiakkaille välttämättä myönnetä edullisinta korkoa. Korkosi selviää, kun teet lainahakemuksen. Hakemuksia voi tehdä useampia, sillä ne ovat tarjouspyyntöjä, jotka eivät vielä sido mihinkään.

Muista kuitenkin, että lainaa ei kannata hakea enempää kuin tarvitset, vaan ainoastaan sen verran mitä olet varma, että pystyt maksamaan takaisin aikataulun puitteissa. Takaisinmaksu tulee ajoittaa niin, että pysyt aikataulussa, mutta kustannukset eivät kuitenkaan nouse pilviin hitaan ja pitkän maksuaikataulun takia.

Takaisinmaksua varten kannattaa myös varmistaa itselleen säännölliset tulot. Jos mahdollista, voit esimerkiksi maksaa alussa mahdollisimman nopeasti lainaa pois, kun lainasumma on suuri ja korkoa kertyy nopeasti. Kun velkasi on pienentynyt, korkokulut eivät ole enää suhteessa lainaan yhtä suuret kuin alussa. Hanki auto rahoituksella vain, jos se sopii taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainan takaisinmaksu kannattaa mitoittaa oman talouden mukaan, ja myös miettiä auton arvon kehitystä. Kannattaakin hakea lainaa vain jos tiedät, että oma talous kestää auton rahoituskulut. Laske itsellesi sopiva autolaina heti ja unelmiesi auto on muutaman klikkauksen päässä.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.