Instabank laina – Hae ja vertaa muihin pankkeihin

Norjalainen Instabank myöntää lainaa 500 ja 50 000 € väliltä. Takaisinmaksuaika on 3–15 vuotta. Voit vertailla Instabankin lainoja ja niiden korkoja muiden lainantarjoajien lainoihin vertailussamme.

Instabankiin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@instabank.fi tai puhelimitse numerossa +358 75 3266 170. Asiakaspalvelu on paikalla arkisin klo 10–16.

Instabank lainantarjoajana

Instabankin vakuudeton lainatarjonta on yksi Suomen laajimmista, sillä lainaa voi hakea hyvin erisuuruisille summille. Pienimmillään lainasumma voi olla vain 500 € ja suurimmillaan peräti 50 000 €.

Hae Instabankin ja yli 20 muun lainantarjoajan kulutusluottoa yhdellä hakemuksella VertaaEnsin.fi-palvelussa. Voit saada useampia lainatarjouksia vain minuuteissa ja näet helposti, mikä yhteistyökumppaneistamme tarjoaa sinulle lainaa matalimmalla korolla.

Vertaile lainat helposti ja ilmaiseksi

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Tietoa Instabankin palveluista

Instabank laina

Instabankin laina on ilman vakuuksia ja takaajia myönnettävää kulutusluottoa, jonka voi käyttää vapaasti valitsemaansa tarkoitukseen. Lainasumma on 500–50 000 € ja laina-aika kolmesta viiteen vuotta.

Instabank-lainan korko on asiakaskohtainen: se siis vaihtelee hakijasta tehdyn luottoarvion ja jossain määrin myös lainasumman perusteella. Alimmillaan korko on 7,99 % ja korkeimmillaan 19,99 %. Lisäksi Instabank perii 5 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksun ja suuremmista lainoista 90 euron avausmaksun.

Instabankin lainan hakuehdot

Instabankilta voi saada myönteisen lainapäätöksen, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Vähintään 23 vuoden ikä
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vähintään 20 000 euron vuosittaiset bruttotulot
 • Hakijan iän ja lainan takaisinmaksuajan summa ei saa olla yli 80 vuotta

Instabankin lainan hakeminen

Lainoja kannattaa aina vertailla ennen lainan ottamista, sillä vertailu auttaa löytämään edullisen koron. Siksi Instabankin lainaa kannattaa hakea VertaaEnsin.fi-palvelun kautta. Palvelussa täytät vain yhden lainahakemuksen, jonka välitämme eteenpäin niin Instabankille kuin yli 20 muulle yhteistyökumppanillemme.

Jos Instabankin laina osoittautuu vertailun voittajaksi, voit siirtyä pankin sivuille allekirjoittamaan lainasopimuksen ja lähettämään pyydetyt liitteet. Instabank vaatii hakijalta todistuksen tuloista. Se voi olla jokin seuraavista:

 • Työntekijä: palkkalaskelma ja mahdollisesti esitäytetty veroilmoitus
 • Yrittäjä: tilinpäätös, kevytyrittäjältä laskutusyhteenveto
 • Eläkeläinen: eläkepäätös

Jos liitteiden kanssa on epäselvyyksiä, Instabank ottaa hakijaan yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Pienempien lainojen osalta Instabankin hakuprosessi on hyvin nopea, mutta suurempien lainojen kohdalla lainahakemus käsitellään usein manuaalisesti, mikä pidentää käsittelyaikoja.

Lainan takaisinmaksu

Instabankin laina maksetaan takaisin kiinteissä kuukausierissä, jotka pysyvät samansuuruisina koko laina-ajan läpi. Tarvittaessa lainalle voi hakea kahta maksuvapaata kuukautta vuodessa. Myös ennenaikainen takaisinmaksu on mahdollinen, eikä siitä aiheudu ylimääräisiä kustannuksia.

Instabank lainaturva

Instabankin lainaturva on tarkoitettu tilanteisiin, joissa lainan takaisinmaksu estyy yllättävän elämäntilanteen vuoksi. Lainaturvavakuutus kattaa seuraavat tilanteet:

 • Kuolemantapaus
 • Työkyvyttömyys
 • Tahaton työttömyys
 • Yrittäjän sairaalahoito

Lainaturvan hinta on 8,9 % lainan kuukausierästä.

Instabank säästötili

Instabankin säästötili on etenkin matalan korkotason aikana varteenotettava säästämisen ratkaisu, sillä monet perinteiset pankit eivät maksa lainkaan korkoa talletuksille. Instabankista korkeintaan 100 000 euron säästöille saa 0,45 %:n talletuskoron, joka maksetaan tilille vuosittain.

Instabankin säästötilillä ei ole nosto- tai tilinhoitomaksuja. Nostoja ei myöskään rajoiteta.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.