Instabank laina – Hae ja vertaa muihin pankkeihin

Instabank on norjalainen pankki, joka toimii Norjan lisäksi Suomessa. Instabank myöntää lainaa 500 ja 50 000 € väliltä. Takaisinmaksuaika on 3–15 vuotta, ja lainassa voi valita maksavansa kiinteää tai joustavaa kuukausierää. Voit vertailla Instabankin lainoja ja niiden korkoja muiden lainantarjoajien lainoihin vertailussamme.

Instabankiin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@instabank.fi tai puhelimitse +358 75 3266 170. Asiakaspalvelun aukioloajat ovat Instabankilla arkisin klo 10–16 välisenä aikana.

Perustietoa Instabankista

Instabank perustettiin vuonna 2016, ja jo samana syksynä se sai ensimmäisen asiakkaansa. Instabankin konttori sijaitsee Oslossa, Norjassa. Pankki tarjoaa kahdentyyppistä lainaa, joista toisessa voi valita kiinteän kuukausierän ja toisessa maksuaikataulu on joustava, ja sen voi itse päättää.

Voit vertailla Instabankin lainatarjouksia muiden lainantarjoajien lainoihin, kulutusluottoihin ja niiden kuluihin kätevästi lainavertailussamme.
Instabankin lainan nimelliskorko on 7,99 prosentin ja 19,99 prosentin välillä. Tällä hetkellä lainoihin sovelletaan kuitenkin lakisäädöstä, joten 30.9.2021 asti lainan korko ei saa ylittää 10 prosenttia. 1.10.2021 alkaen Instabankin lainan korot muuttuvat annettujen tarjousten mukaisesti.

Korkojen lisäksi lainan muut kulut ovat Instabankilla avausmaksu, joka on tällä hetkellä 90 euroa, sekä tilinhoitomaksu, joka on tällä hetkellä 5 euroa.

Instabank laina

instabank laina
Tältä sivulta löydät ajankohtaista tietoa Instabankin tarjoamista lainoista, sekä niiden ominaisuuksista. Löydät myös tarvittaessa tietoa muiden pankkien ja rahoituslaitoksien tuotteista ja voit vertailla niitä Instabankin tarjoamiin rahoitustuotteisiin. Pääset myös tarvittaessa hakemaan lainaa suoraan lainavertailumme kautta päätöksen tehtyäsi.

Vertaile lainat vaivattomasti ja ilmaiseksi

Näet kaikki tulokset listassa

Tietoa lainan hakemisesta Instabankilta

Kuka voi hakea lainaa Instabankilta?

Instabank-lainaa voivat hakea vähintään 23-vuotiaat henkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Vuotuisten bruttotulojen täytyy ylittää 25 000 €, ja lainanhakijan iän ja lainan takaisinmaksuajan yhteenlaskettu pituus ei saa ylittää 80 vuotta.

Lainaa voi hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä tarkoittaa että molemmat hakijat ovat yhtä lailla vastuussa lainan maksamisesta riippumatta siitä, kumpi lainarahaa käyttää.

Instabank lainan takaisinmaksu

Takaisinmaksuerän suuruus riippuu siitä, oletko valinnut Instabank tasaerälainan vai joustavan lainan.

Jos maksat tasaerälainaa, on yksittäinen erä sitä suurempi, mitä lyhyemmässä ajassa lainan maksat. Pidempi maksuaika pienentää kuukausierää, mutta on kokonaisuutena kalliimpi. Maksuerän suuruuteen vaikuttavat myös lainasumma, henkilökohtainen taloustilanne ja sen hetkinen korkotilanne. Instabank laina on sidottu 3 kk Euribor 360 -korkoon, joka tarkistetaan tammi,- huhti,- heinä,- ja lokakuussa.

Instabank joustava laina tarkoittaa, että myönnettyä lainasummaa on mahdollisuus käyttää myönnetyn lainakehyksen puitteissa. Lainan puitteet koostuvat myönnetystä lainasummasta ja avausmaksusta. Lainasumma on siis aina lainanhakijan käytössä ilman erillistä hyväksyntää Instabankilta. Korkoa maksetaan vain siitä summasta, mikä on kulloinkin lainattuna. Lainalla ei ole erityistä takaisinmaksuerää, tai ennalta määrättyä maksuaikataulua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että lainan korot juoksevat koko sen ajan kun lainaa on jäljellä, ja laina on maksettava aina pois.

Voiko lainan perua?

Lainanottajalla on kuluttajansuojalain mukaan oikeus peruuttaa etämyyntilaina 14 kalenteripäivän sisällä siitä, kun lainasopimus on tehty tai laina maksettu asiakkaalle. Ilmoitus lähetetään kirjallisena, ja lainasumma sekä 14 päivän ajalta kertyneet nimelliskorot täytyy palauttaa 30 kalenteripäivän kuluttua peruutusilmoituksen lähettämisestä.

Lainanantaja voi vaatia lainanottajaa maksamaan myös peruuttamattomat viranomaiskulut, esim. Rekisteröintimaksu. Lainanottajalla on milloin tahansa oikeus maksaa koko laina pois kokonaan tai osittain. Maksut, korot ja kulut on maksettava siihen asti, että pankki saa tiedon ennenaikaisesta maksusta.

Miten hakea lainaa Instabankilta?

Näin haet lainaa Instabankilta

Lainahakemuksen voi tehdä kokonaan verkossa. Siirry vertailuumme, täytä tietosi ja lähetä tarjoushakemus. Tiedoillasi varmistetaan että, saat maksukykysi kanssa yhteensopivia lainatarjouksia. Saat sinulle sopivat lainatarjoukset heti näkyviin ja jos Instabank on valmis myöntämään sinulle lainaa, näkyy se tulossivulla yhtenä vaihtoehtona.

Valittuasi Instabankin tarjouksen, Instabank lähettää sinulle alustavan lainapäätöksen. Lainatarjous on voimassa 30 päivän ajan hakuhetkestä ja sen voi hyväksyä helposti käyttämällä sähköistä tunnistautumista. Toimi ohjeiden mukaisesti ja saat lainan pian tilillesi.

Instabank kokemuksia

VertaaEnsin.fi tekee yhteistyötä luotettavien lainantarjoajien kanssa ja Instabank on yksi yhteistyökumppaneistamme. Lainan ottaminen Instabankilta voi olla hyvä vaihtoehto sinulle, esimerkiksi jos haluat yhdistää lainat ja maksaa korkoja ainoastaan yhdestä lainasta.

Instabankin missiona on tarjota kuluttajille lainaa arjen tarpeisiin, sekä mahdollisuuden aiempien lainojen uudelleenjärjestelyyn. Instabank pyrkii myös lanseeraamaan lisää tuotteita vastatakseen ajankohtaisesti markkinoiden tarpeisiin. Koska kaikki tapahtuu verkossa, kulut saadaan pidettyä alhaisina. Näin pankki pystyy tarjoamaan palveluja kilpailukykyiseen hintaan.

Kun tarvitset lainaa, parhaan asiakaskokemuksen saat vertailemalla lainoja ensin huolellisesti, jotta löydät edullisimman vaihtoehdon. Lue myös aina lainan ehdot huolella läpi ja varmista, että maksusuunnitelma sopii budjettiisi.

Instabank säästötili

Instabank tarjoaa myös säästämisen ratkaisuja. Säästötilin voi avata muutamassa minuutissa verkossa pankin kotisivuilla. Instabankin säästötilillä ei ole minimirajaa talletettavalle summalle, eikä talletuksille ole asetettu määräaikaa. Nostoista tai tilisiirroista peritä maksuja, eikä tilillä ole nostorajoituksia. Säästötilin korko on 0,8 % aina 100 000 euroon asti.

Säästötilin voi avata 18 vuotta täyttänyt vakituisesti Suomessa asuva henkilö, joka omistaa pankkitunnukset tai aktivoidun mobiilivarmenteen. Instabankin säästötilille talletetut varat on suojattu 100 000 euroon asti, sillä Instabank kuuluu Norjan talletussuojan piiriin.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.