Täytä lainahakemus, vertaile tarjoukset ja valitse edullisin laina Tee lainahakemus

Lainahakemuksen täyttö on helppoa ja vie vain muutaman minuutin.

 • Valintamerkki Löydä edullinen 500–60 000 € laina Helposti
 • Valintamerkki Yhdellä hakemuksella jopa 23 pankin lainatarjoukset Nopeasti
 • Valintamerkki Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään Luotettavasti

Aloita laskemalla kuukausierä

Olet vain minuuttien päässä henkilökohtaisista lainatarjouksista.

Arvioitu kuukausierä:

Näin haet ja vertailet lainaa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile 23 lainaa yhdellä hakemuksella

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Täytä lainahakemus sitoumuksetta ja vertaile useamman pankin lainat

Lainahakemus – Tärkeää tietoa
Lainahakemus ja lainan hakeminen ovat tärkeä osa oman talouden hallintaa, ja niitä tulee harkita huolella. Ennen lainan hakemista tulee olla kattava käsitys siitä, millaista lainaa on hakemassa, mistä sitä hakee, ja mitä tietoja lainanantaja mahdollisesti kysyy hakijalta. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainan saaminen on prosessi, jonka haluamme tehdä mahdollisimman helpoksi ja selkeäksi.

Täytä hakemus sivuillamme ja hae lainaa kerralla jopa 23 pankilta. Näet aina itsellesi sopivimmat tarjoukset ja voit valita niistä edullisimman.

Lainaa kumppaneiltamme

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Lainahakemus – Tärkeää tietoa

Mikä on lainahakemus?

Lainahakemus on lomake tai dokumentti, jolla haet lainaa pankilta tai rahoituslaitokselta. Lainahakemuksen avulla pankki arvioi lainanhakijan tiedot ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä. Lainahakemukseen tulee tiedot hakijasta ja haettavasta lainasta.

Hakemuksen täyttäminen onnistuu kauttamme helposti vain parissa minuutissa. Voit hakea samalla hakemuksella lainaa jopa yli 20 pankilta, joille välitämme hakemuksesi automaattisesti. Tämän jälkeen voit vertailla tarjouksia ja valita itsellesi sopivimman luoton.

Hakemus ei sido sinua mihinkään, sillä lainasopimus astuu voimaan vasta, jos hyväksyt jonkin tarjouksista ja allekirjoitat sen pankin sivuilla.

Miten lainahakemus täytetään?

Lainanhakuprosessi lähtee liikkeelle lainahakemuksen täyttämisellä. Lainahakemukset vaihtelevat hieman rahoituslaitoksen mukaan, mutta käytännössä kaikki pankit haluavat ensisijaisesti tietää, millainen hakijan taloudellinen tilanne on.

Hakemuksen täyttö kestää noin kolme minuuttia. Kun hakemus on täytetty, saat lähes välittömästi päätöksen siitä, voidaanko sinulle myöntää lainaa. Yhteistyökumppaneillamme on muutamia yleisiä ehtoja, jotka sinun tulee täyttää.

Yleiset kriteerit lainanhakijoille:

 • Lainoja myönnetään vain 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille henkilöille. Monesti ikäraja on tätä korkeampi, esimerkiksi 20 tai 24 vuotta.
 • Lainanhakijan vuositulojen (ennen veroja) on ylitettävä 12 000 €.
 • Hakijalta vaaditaan säntillistä taustaa raha-asioiden hoidosta – julkisista maksuhäiriöistä ei saa löytyä merkintöjä.

Mitä tietoja tarvitaan?

Lainahakemukseen tarvitaan perustiedot hakijasta tai hakijoista. Voit hakea lainaa yksin tai yhdessä esimerkiksi puolison kanssa. Joskus luoton takaajana voi toimia myös kolmas henkilö, jonka tiedot pankki myös haluaa.

Mikäli haluat että lainahakemuksesi käsitellään mahdollisimman nopeasti, mieti laina-ajan ja -summan lisäksi valmiiksi omat perustiedot sekä hakemusta tukevat liitteet. Tee lainahakemus vasta huolellisen valmistautumisen jälkeen.

Perustietoihin kuuluvat ainakin seuraavat:

 • Hakijan nimi, osoite ja yhteystiedot
 • Palkansaajalta palkkatiedot, yleensä viimeiseltä kolmelta kuukaudelta
 • Eläkeläiseltä vaaditaan eläkepäätös
 • Yrittäjältä tarvitaan henkilökohtainen verotuspäätös ja viimeisin vahvistettu tilinpäätös
 • Tiedot perheestä, erityisesti elätettävien määrä
 • Tiedot työsuhteesta
 • Nykyiset lainat ja velvoitteet

Kuinka nopeasti lainahakemus käsitellään?

Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, saat tiedon tarjouksista lähes välittömästi. Parhaassa tapauksessa listattuna on useita eri tarjouksia, joita voit vertailla.

Voit käydä rauhassa läpi saamasi tarjoukset ja päättää sen jälkeen, hyväksytkö jonkun niistä. Nopeimmillaan yhteistyökumppanimme maksavat lainan tilille heti, eli saat rahat käyttöösi vielä saman päivän aikana.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan vaihtoehdon, saat lopullisen lainatarjouksen, kunhan olet toimittanut tarvittavat liitteet lainanmyöntäjälle. Tarkista vielä tässä vaiheessa, että kaikki yksityiskohdat (laina-aika, korko, lainasumma, jne.) ovat varmasti oikein.

Mikäli tarvitset apua hakemuksen tekemisessä tai sinulla on muuta kysyttävää, ota meihin yhteyttä numerossa 010 271 7291. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin klo 10:00 - 17:00

Milloin rahat tulevat tilille?

Jos täytät kriteerit ja lainahakemus hyväksytään, alat saada tarjouksia lainoista välittömästi. Ensimmäiset lainatarjoukset tulevat usein jo minuutin sisällä. Lähetämme sinulle myös tiedon sähköpostitse sekä tekstiviestitse, kun olet saanut uusia tarjouksia. Pääset aina takaisin vertailuun viesteistä löytyvän linkin kautta.

Hyväksyessäsi jonkin lainatarjouksista saat nopeimmillaan lainan tilillesi saman päivän aikana. Useimmilla luotonmyöntäjillä yhteydet toimivat nopeasti kaikkiin yleisimpiin pankkeihin, mutta tarkemman ajan saat aina luotonmyöntäjien verkkosivuilta tai asiakaspalvelusta. Tyypillisesti lainan saaminen tilille ei vie 1-2 arkipäivää pidempää.

Voit nopeuttaa prosessia omalta osaltasi lähettämällä liitteet nopeasti lainanantajalle ja täyttämällä hakemuksen huolellisesti ilman virheitä.

Millainen laina sopii minulle?

Arvioi realistisesti tilanteeseesi soveltuva lainasumma ja kuukausierä. Kun harkitset lainasummaa, käytä lainalaskuria niin löydät sopivamman lainan kuukausierän itsellesi.

Kun olet hakemassa lainaa, arvioi tarkasti mihin tarvitset rahaa ja mihin aiot lainasi käyttää. Myös lainasumma ja takaisinmaksuaikataulu tulee mitoittaa oman talouden mukaan.

Se, paljonko voi saada lainaa, riippuu monesta asiasta. On hyvä miettiä tarkasti, minkä verran lainaa tarvitsee. Liian ison lainan hakeminen voi olla houkutteleva vaihtoehto, mutta korko- ja muut kulut kasvavat lainasumman noustessa.

Lainan saamiseen ja lainasummaan vaikuttavat muun muassa hakijan tulot ja maksuhistoria. Perusvaatimuksina lainan saamiselle ovat säännölliset tulot ja puhdas maksuhistoria, joten lainaa ilman luottotietoja ei yleensä ole mahdollista saada.

Jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä, lainahakemus useimmiten hylätään. Yksi poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön, sillä Svea tarjoaa Järjestelylainaa myös luottotiedottomille. Ehdot ovat kuitenkin tiukat: hakijalla ei saa olla uusia maksuhäiriömerkintöjä viimeisen vuoden aikana. Mikäli hakijalla on vanhempia luottohäiriömerkintöjä, ne on täytynyt suorittaa, eli niissä täytyy olla ref-merkintä. Korko saattaa olla melko korkea tällaisissa tapauksissa, sillä aiempi maksuhäiriömerkintä nähdään pankin puolesta riskitekijänä.

On olemassa nyrkkisääntöjä sille, kuinka suuria lainoja asiakkaalle voidaan myöntää. Esimerkiksi Handelsbanken lähtee usein siitä, että kulutusluottoa voi saada kolme kertaa kuukausitulojensa verran. Eli jos kuukausittaiset bruttotulot (eli tulot ennen veroja) ovat esimerkiksi 2 789 euroa, voit saada Handelsbankenista kulutusluottoa korkeintaan 8 367 euroa.

Palvelumme avulla voit hakea lainaa 23 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Valitse haluamasi lainasumma 500 ja 60 000 euron välillä, arvioi sopiva laina-aika ja täytä lomake sivun ylälaidassa. Myös uuden hakemuksen täyttäminen on mahdollista, jos jäät ilman tarjouksia ensimmäisellä kerralla. Usein syynä hylylle on liian suuri lainasumma tuloihin nähden, joten uusi hakemus kannattaa tehdä pienemmälle summalle.

Lainan korko ja takaisinmaksu

Vaikka useimmat lainan tarjoajat esittävät sivuillaan samoja nimelliskorkoja, korko vaihtelee monesti hakijan mukaan. Kun siis täytät lainahakemuksen, mieti omaa tilannettasi, ja kuinka lainanmyöntäjä sen näkee. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saat henkilökohtaisen lainatarjouksen, jossa näet lainasi ehdot, kuten takaisinmaksukykysi perusteella määrittyvän lopullisen koron.

Lainan takaisinmaksu alkaa heti sopimuksen alettua. Lainahakemuksessa ja lainasopimuksessa on määritelty erikseen lyhennyssuunnitelma, jossa kerrotaan takaisinmaksun aikataulu. Pienissä joustoluotoissa laina-aika on yleensä noin kaksi vuotta, kun taas isommissa lainoissa se voi olla jopa kymmenen vuotta.

Jos lainan lyhentämisessä on ongelmia, ota heti yhteyttä lainantarjoajaan ja sovi maksusuunnitelmasta. Takaisinmaksun uudelleenjärjestelyllä voidaan monesti välttää maksuhäiriömerkintä, mutta tällöin on tärkeää ottaa yhteyttä luotonmyöntäjään varhaisessa vaiheessa.

Oli lainasumma lopulta mikä hyvänsä, tulee aina kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin. Yksittäisestä hyvästä mittarista ei pidä tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä esimerkiksi alhainen nimelliskorko tai matalat avauskustannukset eivät kerro koko tarinaa. Näiden sijaan tulisi keskittyä kokonaisuuteen; lopulta joutuu kuitenkin maksamaan kokonaiskustannukset, joten niistä on hyvä olla perillä heti alkuunsa.

Kokonaiskustannukset tarkoittavat kaikkia niitä kustannuksia, jotka lainasta tulevat. Toinen käytetty mittari on todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan prosenttimuotoisena ja siihen on laskettu mukaan:

 • nimelliskorko
 • lainan käsittelykulut
 • lainaa maksettaessa perittävät ilmoituskulut
 • lainan avaus- ja palvelumaksut

Hae lainaa vasta siinä vaiheessa, kun olet varmistunut tarjouksen edullisuudesta. Tämä onnistuu helpoiten palvelumme kautta, sillä listaamme vaihtoehdot lainan kuukausierän ja korkokulujen mukaisessa järjestyksessä. Et tarvitse lainahakemusta varten vakuutta tai takaajia, sillä kaikki vertailemamme lainat myönnetään ilman vakuuksia.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.