Autolaina — lainaa autoon ilman vakuuksia tai käsirahaa.

Löydä edullinen autolaina helposti. Kilpailuta jopa 23 autolainaa yhdellä hakemuksella ja valitse sinulle paras autolaina.

 • Kilpailuta autolainat 60 000 € asti Lainaa 60 000 € asti
 • Tarjouksia jopa 23 eri pankilta Ilmainen vertailu
 • Vertailu ei sido sinua mihinkään Tarjouksia jopa 23 pankilta

Aloita autolainojen vertailu tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Näin kilpailutat autolainat

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä edullisin autolaina

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset parissa minuutissa

Edullisin autolaina löytyy vertailemalla

Autorahoitus ilman vakuuksia
Auto on suuri hankinta, jonka ostoon vaaditaan usein ulkopuolista rahoitusta. Yksi kätevimmistä rahoitusvaihtoehdoista on vakuudeton autolaina, jolla auton voi ostaa niin yksityiseltä myyjältä kuin autoliikkeestä. Toisin kuin osamaksussa, auto siirtyy suoraan omistukseesi etkä joudu käyttämään sitä lainan vakuutena.

Lukuisat eri toimijat tarjoavat autolainoja, ja myös lainojen korot vaihtelevat merkittävästi. Siksi autolaina kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa. VertaaEnsin.fi-palvelussa vertailet yli 20 pankin autolainat helposti, nopeasti ja täysin ilmaiseksi. Esittelemme saamasi tarjoukset todellisen vuosikoron mukaisessa edullisuusjärjestyksessä, jotta halvimman autolainan valitseminen olisi mahdollisimman helppoa.

Autolaina on kätevä tapa rahoittaa käytetyn auton hankinta

Kun auton hankkii autoliikkeestä, hoituu rahoitus usein kohtuuhintaisella osamaksulla. Yksityiseltä myyjältä ostettaessa osamaksu ei kuitenkaan yleensä ole mahdollinen. Tällöin netissä kilpailutettu autolaina on kohtuuhintainen, joustava ja luotettava tapa rahoittaa käytetyn auton hankinta.

Palvelussamme voit vertailla 500–60 000 euron autolainat yli 20 pankilta. Henkilökohtaisten lainatarjousten joukosta on helppo valita edullisin, sillä autolainojen korot ja muut kustannukset on esitelty selkeästi. Ehdoiltaan paras autolaina on myös aina nostettu tulosten kärkeen.

Auton rahoitus lainalla

Autolaina on tyypillinen tapa rahoittaa etenkin kalliimman auton osto. Lainaa auton hankintaan voi hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Lainaa kannattaa hakea vain tarpeeseen, ja oma maksukyky on syytä arvioida realistisesti, jotta ei myöhemmin joudu maksuvaikeuksiin liian ison lainan takia. Kun ostat auton lainarahalla, yleensä autosi toimii luoton vakuutena. Auton osto rahoituksella onnistuu useimmissa autoliikkeissä, jotka tarjoavat lainaa autoa vastaan. Lainan vakuudeksi ei kuitenkaan kannata laittaa muuta omaisuutta kuin hankittava auto, jotta maksuvaikeuksien yllättäessä ei menetä esimerkiksi kesämökkiään.

Autolainan huono puoli on, että auton kokonaishinnasta tulee lainan lisäkulujen takia korkeampi kuin auton varsinainen ostohinta on. Hyvä puoli puolestaan on, että lainaa ottamalla auton saa heti käyttöönsä, toisin kuin odottamalla, että saa säästettyä auton hankintahinnan kokonaan itse.

Käytetyissä autoissa autorahoitus ei aina ole mahdollista, varsinkin jos ostat auton yksityiseltä omistajalta. Tällöin esimerkiksi matalakorkoinen kulutusluotto tai vakuudeton autolaina voi olla hyvä rahoitusvaihtoehto. Vakuudetonta lainaa voi tarvittaessa hakea myös auton käsirahaa varten, jos loppusumman haluaa kattaa autoliikkeen vakuudellisella autorahoituksella. Rahoitustarjouksia kannattaa vertailla netissä ennen päätöksentekoa. Autoliikkeestä saatu rahoitustarjous voi tulla kalliimmaksi kuin autolainan ottaminen toiselta taholta. Jos lainoja taas on jo ennestään, voi olla järkevää miettiä yhdistelylainaa, jolloin kuluja kertyy vain yhdestä lainasta.

Kun tarvitset lainaa auton hankintaa varten, toimi seuraavasti!

Kun tarvitset lainaa auton hankintaa varten, toimi seuraavasti
 • Etsi sopiva auto, käytä tähän riittävästi aikaa
 • Tee autolle tarkka kuntotarkastus, tämä on tärkeää erityisesti käytetyissä autoissa
 • Neuvottele auton hinta kohdilleen ja mieti sovittuun hintaan sopiva lainamäärä valmiiksi
 • Vertaile edullinen rahoitus valmiiksi ennen auton ostoa
 • Hae lainaa
 • Nauti uudesta autostasi!

Lainan hakijoiden kokemuksia lainavertailustamme

 1. Kent Nyman

  Kiitos Niklas hyvästä palvelusta. Laina tuli tosi tarpeeseen, näin ollen pääsemme kehittämään tulevia haasteita. Kiitos ja siunausta.

 2. Virve Kiri

  Yllättävän autoremontin iskiessä auttoi paljon kun ei itse tarvinnut etsiä ja lähetellä hakemuksia vaan valitset parhaimman tarjouksen jonka sivusto sinulle haki.Kiitokset Teemulle 👌

 3. Tarmo Silvonen

  Tosi hyvä tämä vertaaensin, sain nopeasti hyvän tarjouksen ja lainanlyhennys kulut putosivat 700 eurosta alle 300euron,helpottaa arkea, maksoin kaksi lainaa pois ja nyt maksan yhtä, olen tyytyväinen.

Pankit, joilta voit saada autolainaa edullisesti

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Autolaina – Usein kysyttyä

Mistä löytyy edullinen autolaina?

Eri vaihtoehtojen vertailu on avainasemassa edullista autolainaa valittaessa. Tilanteesta riippuen halvin vaihtoehto voi olla autoliikkeestä otettu rahoitus tai vakuudellinen pankkilaina. Jos autoa tai muuta omaisuutta ei kuitenkaan halua tai pysty asettamaan lainan vakuudeksi, on vakuudeton autolaina kätevä ja usein myös kohtuuhintainen ja joustava vaihtoehto.

Edullinen vakuudeton autolaina löytyy vertailupalvelun kautta. Esimerkiksi VertaaEnsin.fi-palvelussa voit täyttää yhden ilmaisen lainahakemuksen ja saada autolainatarjoukset jopa yli 20 pankilta.

Miten autolainaa haetaan?

Vakuudettoman autolainan hakeminen onnistuu helposti netissä, ja parhaimmillaan laina on tilillä heti samana päivänä.

Hae autolainaa näin:

 1. Täytä tietosi lainahakemukseen. Tämä vie keskimäärin 4-5 minuuttia.
 2. Saat henkilökohtaiset autolainatarjoukset noin minuutissa. Valitse vertailun paras autolaina ja siirry pankin sivuille viimeistelemään sopimus.
 3. Lähetä pankille pyydetyt liitteet (esim. palkkakuitti) tulotason todistamista varten.
 4. Saat autolainan tilillesi viimeistään 1-2 arkipäivässä.

Kuka voi hakea autolainaa?

Autolainaa on mahdollista saada, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Vähintään 18 vuoden ikä (lainantarjoajasta riippuen mahdollisesti korkeampi)
 • Puhtaat luottotiedot
 • Lainan takaisinmaksuun riittävä tulotaso
 • Suomalainen osoite ja pankkitili

Miten paljon autolainaa voi saada?

Palvelumme kautta autolainaa voi hakea 60 000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia.

Hakijan taloudellinen tilanne vaikuttaa siihen, miten suuri autorahoitus tälle voidaan myöntää. Usein autolainaa on mahdollista saada enemmän, jos sitä hakee yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, sillä tällöin myös puolison tulot otetaan huomioon pankin tekemässä riskiarviossa.

Vakuudellinen vai vakuudeton autolaina?

Siinä missä vakuudellisessa autolainassa käyttökohde on usein tiukkaan rajattu (koska auto toimii yleensä vakuutena), voi vakuudetonta autolainaa käyttää huomattavasti vapaammin. Jos unelmissa on useampia rahoitusta vaativia kohteita, voi vakuudettomalla autolainalla rahoittaa myös esimerkiksi veneeseen tai kodin remonttiin linkittyviä kuluja.

Mikä on autolainan korko?

Vakuudettoman autolainan korko on henkilökohtainen ja riippuu hakijan arvioidusta maksukyvystä. Alimmillaan korko on noin 5 %. Lain mukaan korkein sallittu korko on 20 % ja sivukustannukset korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.