Sähköä arvojesi mukaisesti

Edullinen hinta on vain osa hyvää sähkösopimusta. Kilpailuttamalla voit löytää arvojesi mukaisen sähkösopimuksen.

 • Valintamerkki Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset
 • Valintamerkki Yli 10 % uusista sopimuksista tehdään kauttamme
 • Valintamerkki Nopea ja puolueeton vertailu

Hae paras sähkötarjous

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile tunnettujen sähköyhtiöiden tarjoukset

  Valitse sinulle paras vaihtoehto vertailustamme

  Valitse arvojesi mukainen sähkösopimus

  “Sen oikean” sähköyhtiön löytäminen on useaman tekijän summa. Mahdollisia kriteereitä voivat olla hinta, sopimustyyppi, paikallisuus ja sähköntuotantotapa. Tällä sivulla kerromme sähkön tuotantotavoista.

  Tuulivoima on edullisin sähköntuotantotapa

  Tuulivoima on edullisin sähköntuotantotapa Suomessa

  Tuulivoimalla tarkoitetaan tuulen liike-energian muuntamista sähköksi. Tuulivoima on kaikista edullisin sähköntuotantotapa Suomessa.

  Aurinkoenergian suosio kasvaa tasaisesti

  Aurinkoenergian suosio kasvaa tasaisesti

  Aurinkoenergialla tarkoitetaan auringon säteilyn hyödyntämistä sähköntuotannossa. Aurinkovoiman kustannukset jatkavat laskuaan teknologian kehittyessä.

  Vesivoimaa kotimaisista vesistöistä

  Vesivoimaa kotimaisista vesistöistä

  Vesivoimalla tarkoitetaan putoavan veden liike-energian talteen ottamista vesivoimalaitoksissa. Vesivoiman tuotannossa ei synny lainkaan kasvihuonepäästöjä.

  Ydinvoimalla tuotettu energia on fossiilivapaata

  Ydinvoimalla tuotettu energia on fossiilivapaata

  Ydinvoimalla tarkoitetaan sähköntuotantotapaa, missä atomiytimien sidosenergia vapautuu ydinreaktiossa. Toimintavarman ydinvoiman hiilidioksidipäästöt ovat vähäiset. Ydinvoima on Suomen yleisin sähkön tuotantotapa.

  Bioenergiaa maailman metsäisimmästä maasta

  Bioenergiaa maailman metsäisimmästä maasta

  Bioenergialla tarkoitetaan sähköä, joka tuotetaan polttamalla aurinkoenergiaa sitovaa biomassaa. Suomessa bioenergiaa tuotetaan pääosin puupolttoaineista ja se on merkittävin kotimainen uusiutuvan energian lähde.

  Fossiiliset energialähteet ovat energiarikkaita

  Fossiiliset energialähteet tuottavat uusiutuvia enemmän energiaa

  Fossiiliset energianlähteet koostuvat kivihiilestä, öljystä ja maakaasusta. Uusiutumattomat energianlähteet tuottavat uusiutuvia energianlähteitä enemmän energiaa.

  Määrittelemätön uusiutuva energia

  Määrittelemätön uusiutuva energia on sekoitus useita uusiutuvia energianlähteitä

  Määrittelemättömällä uusiutuvalla energialla viitataan energiantuotantotapaan, jossa on käytetty useita eri uusiutuvia energianlähteitä. Näitä energianlähteitä ei ole määritelty erikseen.

  Määrittelemätön uusiutumaton energia

  Määrittelemätön uusiutumaton energia on edullinen vaihtoehto

  Määrittelemätön uusiutumaton energia tarkoittaa energiantuotantotapaa, jossa on käytetty erilaisia uusiutumattomia energianlähteitä, joita ei ole erikseen määritelty.

  Uusiutuvan energian sanasto

  Uusiutuva energia
  Uusiutuvalla energialla viitataan sähköön, jonka tuotannossa hyödynnetään uusiutuvia energianlähteitä tavalla, joka ei vähennä niiden varantoa pitkällä aikavälillä.
  Uusiutumaton energia
  Uusiutumattomalla energialla viitataan sähköön, mikä tuotetaan fossiilisia energiamuotoja hyödyntäen. Termillä "uusiutumaton" viitataan siihen, että näiden energialähteiden varannot uusiutuvat erittäin hitaasti tai loppuvat kokonaan jossain vaiheessa.
  Ekosähkö eli vihreä sähkö
  Ekosähköllä, tai vihreällä sähköllä, tarkoitetaan ympäristöystävällistä sähköä, joka on tuotettu uusiutuvia energianlähteitä hyödyntäen. Ympäristöystävällisellä sähköllä pystytään vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja parantamaan luonnon hyvinvointia.
  Fossiilivapaa sähkö
  Fossiilivapaan sähkön tuotannossa ei ole käytetty fossiilisia polttoaineita, kuten hiiltä, öljyä tai kaasua. Fossiilivapaan sähkön tuottamiseen käytetään aurinkoenergian lisäksi tuuli-, vesi- ja ydinvoimaa.
  Hiilidioksidivapaa sähkö
  Hiilidioksidivapaalla sähköllä viitataan sähkön tuotantotapoihin, josta ei tule hiilidioksidipäästöjä. Hiilidioksidi- ja fossiilivapaan sähkön keskeinen ero on se, että hiilidioksidivapaan sähkön tuottamiseen ei käytetä ydinvoimaa.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.