PayPal Suomessa – Näin se toimii

| | Aihe: Pankit ja luottokortit
paypal suomessa

Paypal on merkittävä kansainvälinen maksupalvelu ja suosittu maksutapa verkkokaupoissa. PayPalin avulla rahansiirto onnistuu pelkällä sähköpostiosoitteella.

Verkkokaupat tarjoavat jatkuvasti yhä enemmän erilaisia maksutapoja, joilla netistä ostaminen tehdään entistä helpommaksi. Paypal, kuten myös MobilePay- ja muut mobiililompakot, on tarkoitettu korvaamaan perinteisiä maksumenetelmiä, kuten luottokortilla maksamista nettikaupassa. Keskeisin ero monien muiden vaihtoehtoisten maksutapojen kesken on että Paypal toimii sekä tietokoneella että puhelimessa. PayPalin avulla maksaminen on erittäin suosittua esimerkiksi Amazon ja Ebay -verkkokaupoissa.

Onko PayPal turvallinen?

Paypal on luotettava maksupalvelu, joka palvelee asiakkaita ympäri maapallon ja sen kautta tehtävä huijaus on äärimmäisen harvinainen.

Paypal jopa parantaa turvallisuutta joissain tilanteissa, sillä ostajan arkaluontoiset tiedot eivät välity maksun vastaanottajalle missään vaiheessa. Näin esimerkiksi luottokortin tai pankkitilin tiedot eivät välity myyjälle ja niitä ei tarvitse syöttää tuntemattomille sivuille, mikäli Paypal on mahdollinen maksuvaihtoehto. Lisäksi palvelu tarjoaa erikseen ostajien turvan, sekä myyjien turvan, jotka mahdollistavat muun muassa maksun palautuksen Paypalin kautta ongelmatilanteissa.

Pidä mielessäsi nämä nyrkkisäännöt ennen verkossa maksamista:

  • Älä koskaan luovuta maksutietojasi, mikäli joku niitä kyselee – Paypal Suomi tai mikään pankki ei milloinkaan kysele pankki- tai maksutietojasi sähköpostitse.
  • Lue muiden arvosteluja myyjästä – epäluotettavilta myyjiltä ei kannata tilata mitään.
  • Pidä salasanan turvassa – PayPal-salasanaa ei kannata käyttää missään muussa palvelussa.

Miten Paypal toimii?

Paypal on suuri kansainvälinen maksupalvelu, jossa rahansiirto onnistuu pelkällä sähköpostiosoitteella. Siirtääksesi rahaa Paypalin välityksellä sinun tulee luoda tili ja samalla yhdistää tiliin maksukortti, josta rahaa siirretään.

Paypal tilin luominen:

  • Siirry rekisteröitymislomakkeeseen
  • Valitse “henkilökohtainen tili” ja klikkaa sitten “Jatka”
  • Täytä pyydetyt tiedot rekisteröitymislomakkeeseen huolellisesti ja klikkaa sitten “Jatka” -painiketta
  • Seuraavalla sivulla syötetään osoitetiedot, syntymäaika ja puhelinnumero
  • Kun lomakkeen tiedot on täytetty, lue käyttöehdot ja hyväksy ne
  • Klikkaa sitten sinistä “Hyväksy ja luo tili” -painiketta

Kun tili on luotu, sähköpostiin tulee vahvistusviesti. Klikkaa viestin “Activate” -painiketta tai linkkiä. Klikkauksen jälkeen sinun tulee vielä vahvistaa tilisi syöttämällä salasanasi.

Muista – ennen kuin Paypal maksaminen voidaan ottaa käyttöön, sinun tulee liittää tiliisi maksukortti. Tämän voi tehdä kirjautumalla tililleen ja menemällä “Lompakko” -osioon sivun ylälaidan kautta.

Kun olet syöttänyt ja hyväksynyt luotto- ja pankkikorttitiedot, Paypal tekee 1–2 euron suuruisen katevarauksen kortiltasi. Katevarauksessa näkyy vahvistuskoodi. Ota vahvistuskoodi ylös ja klikkaa “Vahvista” tilisi maksukortin kohdalla. Syötä vahvistuskoodi ja klikkaa “Vahvista”. Tämän avulla varmistetaan, että olet kortin oikea omistaja ja tililtäsi ei tosiasiassa lähde rahaa.

PayPal maksu eli rahansiirto PayPal-tililtä toiselle tapahtuu heti. Tämä toki edellyttää, että maksajan PayPal-tilillä on valmiiksi rahaa tarpeeksi tai tili on kytketty maksukorttiin.

Onko palvelun käyttö ilmaista?

Paypalin tilisiirto on maksuton, mutta vastaanotetusta rahasta palvelu sen sijaan perii pienen palkkion. Palvelu on siis ostoksien tekijälle ilmainen, joten sitä voi käyttää huoletta maksutapana verkkokaupassa.

Tarvitseeko Paypalia varten luottokortin?

Paypal rahansiirto onnistuu joko luottokortilla tai pankkitilin kautta. Kannattaa huomioida, että Visa Electronin käyttäjien tulee yleensä linkittää tiliin pankkitili. Tämän voi tehdä klikkaamalla “Lompakko” -sivulla “linkitä pankkitili” -linkkiä. Mikäli sinulla on luottokortti (Visa tai Mastercard), voit linkittää sen tiliisi klikkaamalla “Linkitä kortti”.

Mikäli et jostakin syystä onnistu liittämään tiliisi luottokorttia tai et halua luovuttaa luottokorttitietojasi, voit siirtää rahaa PayPal-tilille myös suoraan tilisiirrolla. Rahansiirto tapahtuu Trustly-maksupalvelun kautta, jolla rahaa voi siirtää nopeasti pankkitililtä PayPal-tilille.

Kuinka PayPal tilille siirretään rahaa?

Rahan voi siirtää PayPal-tilille kahdella eri tavalla. Nopeampi keino on käyttää Trustlyn Instant Top-up-menetelmää. Hitaampi ja hieman perinteisempi tapa on suoraan pankkitililtä siirtäminen. Rahojen välitön siirtyminen tarkoittaa tässä sitä, että Trustlyn avulla rahat tosiaan siirtyvät parhaimmillaan vain muutamassa sekunnissa.

Paypal tilillä ei kuitenkaan tarvitse olla rahaa, jotta voit käyttää sitä maksutapana, jos olet yhdistänyt palveluun maksukorttisi. Palvelu nimittäin veloittaa summan asiakkaan valtuutuksella suoraan palveluun yhdistetyltä maksukortilta.

Maksun peruminen

Joskus nettiostoksia tehdessä kaikki ei mene ihan putkeen. Ongelmatapauksissa asiakkaalle voi olla hyötyä siitä että on maksanut tilauksen juuri PayPalin kautta. Kaupan ehdoista riippuen maksun peruutus voi olla mahdollinen. Ollessasi tyytymätön voit myös olla suoraan yhteydessä myyjään ja pyytää tältä hyvitystä. Ongelmatilanteessa voit myös ilmoittaa asiasta PayPalille ja maksun palautusta sitä kautta. Voit pyytää hyvitystä enintään 180 päivää ostoksen maksamisen jälkeen.

PayPal tilin poisto

Voit sulkea tilisi milloin tahansa. Ohjeet tähän löytyvät palvelun ohjekeskuksesta. Myös palveluntarjoaja voi halutessaan sulkea asiakkaan tilin, kunhan siitä ilmoitetaan kaksi kuukautta etukäteen. Tili voidaan sulkea myös siinä tapauksessa, että asiakas rikkoo käyttäjäsopimusta.

Maksu kolmessa erässä

Pay in 3 on uusi kätevä ominaisuus, jonka avulla PayPalin kautta tehdyt ostokset voi yhden kertasumman sijaan maksaa kolmessa erässä. Jokainen erä on koroton. Hienon ominaisuuden avulla budjettisi pysyy kasassa ja ostosten tekeminen on entistä helpompaa.

Ongelmia PayPalin kanssa?

PayPalin asiakaspalvelu auttaa mahdollisissa ongelmatilanteissa, keskimääräinen vastausaika tukipyyntöihin on 1-3 vuorokautta. Asiakaspalvelun tuki on saataville vain rekisteröityneille PayPal-asiakkaille. Jättäessäsi tukipyynnön PayPalille, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. passin ja osoitteeseesi tulleiden laskukopioiden avulla. PayPal ei ikinä pyydä lähettämään mitään materiaalia sähköpostitse, vaan kaikki yhteydenotto tapahtuu palvelun oman, vahvasti suojatun tukiportaalin kautta.

Avatar

Nita Joutsen

Nita Joutsen on työskennellyt VertaaEnsin.fi:llä vuodesta 2019 alkaen. Hänen erikoisosaamistaan ovat rahoitusalan trendit, sekä oman talouden hallinta.

Tarjoukset