Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yhdistä lainat ja säästä. Saat tarjoukset heti

Täytä hakemus alle 2 minuutissa, voit saada lainat yhdistettyä jopa saman päivän aikana

 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 60 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske yhdistelylainan kuukausierä

12000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae ja vertaile lainaa 500 - 60 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 20 eri pankin lainatarjouksen

Näin vertailet ja yhdistät lainasi

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Yhdistä lainat, mutta älä kasvata lainasummaa

Yhdistä lainat jos sinulla on avoimena useampi laina. Kun yhdistät lainat, se tarkoittaa että otat uuden lainan, jolla maksat kalliimmat velat pois. Näin säästät korkokuluissa. Jos lainasi todellinen vuosikorko ei ole sinulle riittävän edullinen, vertaile ja yhdistä lainat yhdeksi.
Kun yhdistät lainasi, tarkoituksena on pienentää velan kokonaiskustannuksia ja vähentää kuukausimaksuja. Yhdisteltävien lainojen kanssa kannattaa kiinnittää huomiota uuteen maksusuunnitelmaan, vaikka tarvitsisit lainaa heti tilille. Esimerkiksi jos yhdistää vanhat lainat yhdeksi lainaksi, voit säästää satoja euroja. Vertaamalla varmistat, että uusi laina kannattaa tulee todella halvemmaksi.

Yhdistä lainat, mutta älä kasvata lainasummaa

Yhteistyökumppanit, jotka yhdistävät lainasi

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Kuinka paljon voit säästää kun yhdistät lainasi?

Yhdistämällä lainat voit säästää helposti satoja euroa

Voit käytännössä yhdistää mitkä tahansa avoinna olevat lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Katso esimerkistämme, kuinka se tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää kun yhdistät avoimet lainat.

Esimerkki: 4 avointa lainaa
 • Luottokorttilasku 1: 800€
 • Luottokorttilasku 2: 1 200€
 • Kulutusluotto 1: 3 000€
 • Kulutusluotto 2: 2000€
Yhdistä velat: avoimet lainat
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus
K-plussa Mastercard 800 € 9,50 % 12 kk 75,15 € 901,76 €
Stockmann Mastercard 1 200 € 10,00 % 12 kk 109,00 € 1 307,99 €
Kulutusluotto Credento 3 000 € 16,46 % 24 kk 159,41 € 3 807,95€
Kulutusluotto Santander 2 000 € 12,70 % 24 kk 109,01 € 2 616,25 €
Yhteensä 7 000 € 8 633,95 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 000 € yhdistelylainalla. Tässä esimerkissä lainat yhdistämällä säästää melkein 1 060 €.

Yhdistä lainoja yhdeksi, esimerkki
Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus Erotus
7 000 € 7,45 % 24 kk 316,84 € 7 604,84 € 1059,84 €

Miten yhdistän lainat käytännössä?

Periaatteessa lainat voi yhdistää millä tahansa uudella lainalla, jonka tarkoituksena on maksaa takaisin edelliset lainat. Uusi yhdisteltävä laina on käytännössä järjestelylaina. Lainaa haettaessa sinun täytyy kuitenkin kertoa luoton tarkoitus, koska kaikki pankit tai rahoituslaitokset eivät välttämättä myönnä lainaa pelkästään edellisten luottojen takaisinmaksuun.

Yhdistelylainaa tai järjestelylainaa voi hakea samalla lailla kuin kaikkia muitakin lainoja. Lainavertailustamme voit löytää paljon sopivia yhdistelylainoja, joilla voi yhdistää kulutusluotot. Lainojen yhdistämistä tarjoavat muun muassa Bigbank, Santander, Avida, MyLender sekä Bank Norwegian. Joidenkin lainantarjoajien tarjoama lainasumma voi olla jopa 60 000 €.

Kannattaa tutustua lainalaskuriimme ja vertailla huolella kaikkien yhdistelylainojen korkoja ja kustannuksia. Jos vertailun päätteeksi löydät itsellesi sopivan lainatarjouksen, sinun tarvitsee vain klikata “jatka” -napiia, jolloin siirryt suoraan lainantarjoajan sivulle lainahakemuksen täyttämiseen.

Onko yhdistämisestä haittaa?

Lainojen yhdistämisessä on tärkeää huomioida, ettei lainaa oteta yhtään enempää kuin mitä tarvitsee edellisten velkojen takaisinmaksuun. Jos yhdistää vanhat lainat, olisi hyvä, että uusia lainoja ei hakisi lainan takaisinmaksun aikana.

Maksuhäiriöt lisääntyvät Suomessa. Yhä useammin nämä maksuhäiriöt kuitenkin kohdistuvat samoille henkilöille, joka tarkoittaa, että nämä ihmiset ottavat uutta lainaa vaikka eivät kykene suoriutumaan nykyisistä lainanlyhennyksistään. Vanhan lainan lyhentäminen uudella lainalla on harvoin kannattavaa ja huonosti raha-asiansa hoitanut voi päätyä lainakierteeseen, joka päättyy maksuhäiriömerkintään. Paljon puhutut pikavippikierteet ovat hyvä esimerkki siitä, miten lainaa ei kannata maksaa uudella lainalla.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa, jos kolme ehtoa täyttyvät: Ensiksi, kuluttajalla on useita sellaisia lainoja, joiden kustannukset ovat korkeita. Toiseksi, kuluttaja on täysin varma, ettei tarvitse uuden lainan takaisimaksuaikana enempää lainaa. Kolmanneksi, kuluttajan kannattaa tarkastaa, että lainojen yhdistäminen tulee ylipäätänsä halvemmaksi kuin lainojen takaisinmaksu erikseen. Jos kuluttaja on varma näistä kolmesta asiasta, voi lainojen yhdistämistä harkita. Kannattaa kuitenkin vertailla vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Miksi yhdistää useampi laina yhdeksi?

Velkaantuneelle on tyypillistä, että maksettavia laskuja on yhtä aikaa useampia: luottokorttilaskuja saattaa olla enemmän kuin yksi, tai lainan maksua varten on otettu toinen laina netistä. Usean laskun kanssa saattaa myös käydä unohduksia, ja jokin lasku saattaa jäädä maksamatta, kun eräpäivät tai summat menevät sekaisin. Tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto. Maksuajat- ja ehdot riippuvat lainantarjoajasta, ja ne ovat yleensä neuvoteltavissa joustavasti. Näin maksettavana onkin vain yksi laina useamman sijaan. Tämä voi auttaa myös muistamaan laskujen maksamisen ajoissa, kun ei tarvitse muistaa useampaa eräpäivää, yksi riittää.

Yhdistä lainat kokemuksia

Lainojen yhdistely on ollut hyödyllistä monelle joilta löytyy useampi pienlaina. Maksamalla ainoastaan yhtä lainaa tulee säästämään huomattavasti kuluissa. Yhdestä lainasta huolehtiminen luonnollisesti myös helpottaa lainanmaksajan taloudenhallintaa. Yleensä yhdistelylainan kokemukset ovat positiivisia, jos kuluttaja on vertaillut lainansa huolella ja saanut lainatarjouksen, jolla kulut putoavat huomattavasti.

Nyrkkisääntönä kannattaa yhdistää kaikki lainat, jos pystyy pienentämään lainanmaksun kokokustannuksia ottamalla uuden lainan, jolla maksaa kerralla pois edelliset korkeammat kustannukset omaavat lainat. Tällä tavoin säästää rahaa lainanmaksussa.

Mistä löytyy halvin vaihtoehto?

Yhdistä lainasi siis vain jos tiedät, että kulut pienenevät. Kannattaa erityisesti tarkastella mikä on yhdistettävän velan todellinen vuosikorko. Vertailustamme näet yli 20 rahoituslaitosta, ja voit verrata kätevästi näitä keskenään. Kun pienin korko on löydetty, voit hakea rahoitusta välittömästi. Esimerkiksi Resurs Bankin lainat ovat hyviä vaihtoehtoja kun haluat laittaa kulutusluotot yhdeksi lainaksi. Myös Nordean kulutusluotto tai joustoluotto voi olla erittäin hyvä vaihtoehto.

Lainojen yhdistelyn hyödyt

Kun yhdistät lainasi, saat pienemmän kuukausierän ja paremmat lainaehdot. Pienempi kuukausierä muodostuu todellisesta vuosikorosta, edullisemmista kuukausilyhennyksistä, sekä paremmasta maksuaikataulusta.

Kun sinulla on halvin lainavaihtoehto, hyödyt siis ainakin seuraavilla tavoilla:
 • Pienempi kokonaiskorko
 • Joustavampi ja edullisempi maksuaikataulu
 • Nopeampi maksusuunnitelma
 • Vähemmän tilinhoitomaksuja
 • Selkeyttä omaan talouteen

Artikkelit

OPAS

Yleiset lainaehdot

BLOGI

Kulutusluottojen korkokatto kiristyi

Lue 3 vinkkiä muutokseen

BLOGI

Kuinka maksaa iso laina pois nopeasti?

OPAS

Lainan kustannukset

OPAS

Velkajärjestely

BLOGI

Kulutusluottojen korkokatto kiristyi

Lue 3 vinkkiä muutokseen

OPAS

Lainan kustannukset

OPAS

Yleiset lainaehdot

BLOGI

Kuinka maksaa iso laina pois nopeasti?

OPAS

Velkajärjestely

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.