Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Yhdistelylainan tarkoituksena on maksaa useampia avoinna oleva laina kerralla pois uudella lainalla. Jos sinulla on maksettavanasi esimerkiksi luottokorttilasku, kulutusluotto ja pikavippi, kannattaa harkita kaikkien lainojen niputtamista yhdeksi. Näin sinulla on vain yksi lasku ja yksi eräpäivä huolehdittavanasi. Joissain tapauksissa voi siis olla kannattavaa maksaa kaikki avoimena oleva velat pois kokonaan uudella lainalla. Lainat voi yhdistää uudeksi vakuudettomaksi tai vakuudelliseksi lainaksi.
Velkaantuneelle on tyypillistä, että maksettavia laskuja on yhtä aikaa useampia: luottokorttilaskuja saattaa olla enemmän kuin yksi, tai lainan maksua varten on otettu toinen laina. Usean laskun kanssa saattaa myös käydä unohduksia, ja jokin lasku saattaa jäädä maksamatta, kun eräpäivät tai summat menevät sekaisin. Tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto. Maksuajat- ja ehdot riippuvat lainantarjoajasta, ja ne ovat yleensä neuvoteltavissa joustavasti. Näin maksettavana onkin vain yksi laina useamman sijaan. Tämä voi auttaa myös muistamaan laskujen maksamisen ajoissa, kun ei tarvitse muistaa useampaa eräpäivää, yksi riittää.

Yhdistä lainat, mutta älä kasvata lainasummaa

Yhdistelylainan tarkoituksena on pienentää lainojesi kustannuksia. Lainojen yhdistäminen ei siis tarkoita, että voisit ottaa samalla lisää uutta lainaa. Tarkoitus ei siis missään nimessä ole jo olemassa-olevan lainasumman kasvattaminen. Tämä voi johtaa helposti vielä pahempaan velkaantumiseen ja siksi yhdistelylainan kanssa tulee olla erittäin varovainen, ja harkita tarkkaan maksusuunnitelmaa. Yleensäkin olisi hyvä, ettei olisi avoinna useampaa lainaa samaan aikaan.

Kannattaa siis yhdistää lainat, jos uuden lainan kustannukset ovat pienemmät kuin vanhojen lainojen kustannukset yhteensä: voit maksaa korkeakorkoiset lainasi pois kerralla matalakorkoisemmalla lainalla. Näin lainat tulevat sinulle halvemmiksi ja säästät.

Tarkoitus ei siis missään nimessä ole jo olemassa-olevan lainasumman kasvattaminen. Tämä voi johtaa helposti vielä pahempaan velkaantumiseen ja siksi yhdistelylainan kanssa tulee olla erittäin varovainen, ja harkita tarkkaan maksusuunnitelmaa. Yleensäkin olisi hyvä, ettei olisi avoinna useampaa lainaa samaan aikaan.

Yhdistä lainat, mutta ole tarkkana kustannusten ja laina-ajan kanssa

Yhdistelylaina on tarkoitettu ratkaisuksi auttamaan tilanteissa, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, remonttilaina sekä autolaina maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdistäminen helpottaa. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan, että maksuaikaa pidennetään tai lykätään myöhemmäksi uudella lainalla.

Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu talouden parempaan kuntoon saamiseen, mutta sen kanssa tulee olla varovainen. Muista siis olla tarkkana ennen kuin haet lainaa, jonka tarkoitus on maksaa aiemmat lainat pois:

Jos lainan takaisinmaksuaikaa pidennetään, kasvavat korkokustannukset. Silloin lainakustannukset voivat olla suuremmat kuin mitä odotit. Suunnittele siis tarkkaan realistinen takaisinmaksuaika lainalle, niin osaat arvioida lainakustannukset oikein.

Yhdistä lainat ja säästä helposti satoja euroa

Voit käytännössä yhdistää mitkä tahasnsa avoinna olevat lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Katso esimerkistämme, kuinka se tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää kun yhdistät avoimet lainat.

Esimerkki: 4 avointa lainaa

  • Luottokorttilasku 1: 800€
  • Luottokorttilasku 2: 1 200€
  • Kulutusluotto 1: 3 000€
  • Kulutusluotto 2: 2000€
Yhdistä lainat: avoimet lainat
Lasku Summa Nim. vuosikorko Maksuaika, kk Maksuerä Kustannus
K-plussa Mastercard 800,00 € 9,50 % 12 75,15 € 901,76 €
Stockmann Mastercard 1 200,00 € 10,00 % 12 109,00 € 1 307,99 €
Kulutusluotto Credento 3 000,00 € 16,46 % 24 159,41 € 3 807,95€
Kulutusluotto Santander 2 000,00 € 12,70 % 24 109,01 € 2 616,25 €
Yhteensä: 7 000, 00 € 8 633,95 €

Yhdistä lainasi ja säästä helposti jopa satoja euroja

Ylläolevat avoimet lainat kannattaisi maksaa heti kokonaisuudessaan pois uudella, 7 000 € kulutusluotolla. Edullisimmassa esimerkkivaihtoehdossa lainat yhdistämällä säästäisi lähes 1 050 euroa. 

Mitä nopeammin pystyt maksamaan lainan pois, sitä vähemmän joudut maksamaan korkokustannuksia. Selvitä kuitenkin ensin lainanlyhennysehdot lainan myöntäjältä.

Yhdistä lainat, eri vaihtoehtoja:
Laina Summa Nim. vuosikorko Maksuaika, kk Maksuerä Kustannus Erotus
Komplett Bank laina (matalin korko) 7000,00 € 4,99 % 24 316,03 € 7 584,64 € 1049,31€
Bank Norwegian laina (korkein korko) 7000,00 € 22,49% 18 472,04 € 8 496,77 € 137,18€
Bigbank laina (matalin korko) 7000,00 € 8,90 % 24 336,10 € 8 066,33€ 567,62€
Santander kulutusluotto 7000,00 € 7,50 % 24 336,25 € 8 070,11 € 563,84€

Kuinka voin yhdistää lainat?

Käytännössä mikä tahansa laina sopii lainojen yhdistämiseen: uudella lainalla maksetaan pois edellinen laina. Lainantarjoajat kuitenkin haluavat tietää, mihin tarkoitukseen haet lainaa, ja kaikki eivät mahdollisesti suostu myöntämään lainaa edellisten lainojen pois maksamiseen.

Voit hakea luottoa lainojen yhdistämistä varten samalla tavalla kuin mitä tahansa lainaa tai kulutusluottoa. Löydät vertailustamme lainojen yhdistämiseen sopivat vaihtoehdot. Esimerkiksi Santander, Bank Norwegian, Avida, Bigbank, Lainaamo ja MyLender tarjoavat lainojen yhdistämistä. Bank Norwegianin ja Santanderin tarjoamat yhdistelylainat voivat olla jopa 50 000 euroa. Kun olet löytänyt vertailusta sinun tarpeillesi sopivimman ja edullisimman lainavaihtoehdon, klikkaamalla “jatka” -nappia. Tätä kautta pääset lainanmyöntäjän sivuille ja täyttämään hakemukseen.

Vertaile yhdistelylainoja ennen kuin haet

Mikäli sinulla on avoimena useampi laina ja maksamisessa on ongelmia, tai olet huomannut, ettei lainojen korko ole sinulle edullisin vaihtoehto, sinun ei kannata jatkaa vanhaa maksusuunnitelmaa, vaan maksaa lainat mahdollisimman nopeasti pois. Tämä on mahdollista uudella lainasummalla, mikä riittää kattamaan vanhojen lainojen kokonaiskustannukset. Muista kuitenkin, että lainojen yhdistämisen tarkoitus on pienentää lainojesi kustannuksia, ei hakea uutta lainarahaa käytettäväksi. Lainojen yhdistäminen on siis ratkaisu tilanteeseen, kun et muuten selviä lainojesi maksamisesta.

Yhdistelylaina on käytännössä samanlainen kuin moni muu kulutusluotto tai -laina. Lähes kaikki pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat lainaa tähänkin tarkoitukseen, joten vertaileminen on tärkeää ja kannattaa. Voit katsoa sivujemme laskurin avulla mikä yhdistelylaina olisi sinulle paras ja edullisin.

Tarkoittaako lainojen yhdistäminen aina pikavippikierrettä?

Lainojen yhdistämisessä on tärkeää huomioida, ettei lainaa oteta yhtään enempää, kuin mitä tarvitsee edellisten velkojen takaisinmaksuun. Lisäksi, lainojen yhdistämisen jälkeen, olisi hyvä, että uusia lainoja ei hakisi yhdistelylainan takaisinmaksun aikana.

Maksuhäiriöt lisääntyvät Suomessa. Yhä useammin, nämä maksuhäiriöt kuitenkin kohdistuvat samoille henkilöille, joka tarkoittaa, että nämä ihmiset ottavat uutta lainaa, vaikka eivät kykene suoriutumaan nykyisistä lainanlyhennyksistään. Vanhan lainan lyhentäminen uudella lainalla on harvoin kannattavaa ja huonosti raha-asiansa hoitanut voi päätyä lainakierteeseen, joka päättyy maksuhäiriömerkintään. Paljon puhutut pikavippikierteet ovat hyvä esimerkki siitä, miten lainaa ei kannata maksaa uudella lainalla.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa, jos kolme ehtoa täyttyvät: Ensiksi, kuluttajalla on useita sellaisia lainoja, joiden kustannukset ovat korkeita. Toiseksi, kuluttaja on täysin varma, ettei tarvitse uuden lainan takaisimaksuaikana enempää lainaa. Kolmanneksi, kuluttajan kannattaa tarkastaa, että lainojen yhdistäminen tulee ylipäätänsä halvemmaksi kuin lainojen takaisinmaksu erikseen. Jos kuluttaja on varma näistä kolmesta asiasta, voi lainojen yhdistämistä harkita. Kannattaa kuitenkin vertailla vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Lainavertailu