Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Yhdistä lainat, mutta älä kasvata lainasummaa

Mikäli sinulla on avoimena useampi laina ja maksamisessa on ongelmia, tai olet huomannut, etteivät lainojen korot ole sinulle riittävän edullisia, sinun ei kannata jatkaa vanhaa maksusuunnitelmaa, vaan maksaa lainat mahdollisimman nopeasti pois. Tämä on mahdollista uudella lainasummalla, joka kattaa vanhojen lainojen kokonaiskustannukset. Voit siis yhdistää lainat yhdellä isommalla lainasummalla. Tämä lainojen yhdistäminen auttaa sinua selviämään helpommin jäljellä olevista veloista.

Yhdistelylainan tarkoituksena on pienentää lainojesi kustannuksia. Lainojen yhdistäminen ei siis tarkoita lainasumman kasvattamista, sillä tämä voi johtaa helposti vielä pahempaan velkaantumiseen. Yhdistelylainan kanssa tuleekin olla erittäin varovainen, ja kiinnittää huomiota maksusuunnitelmaan, vaikka tarvitsisit lainaa heti tilille. Esimerkiksi jos yhdistää kulutusluotot yhdeksi tai yhdistää pikavipit yhdeksi lainaksi, tulee olla varma että uusi laina, joka on tarkoitettu lainojen maksuun tulee todella halvemmaksi. Jos lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina ei tuo säästöä, ei lainan yhdeksi muuttaminen kannata.

Nyrkkisääntönä kannattaa yhdistää kaikki lainat, jos pystyy pienentämään lainanmaksun kokokustannuksia ottamalla uuden lainan, jolla maksaa kerralla pois edelliset korkeammat kustannukset omaavat lainat. Tällä tavoin säästää rahaa lainanmaksussa.

  1. Tarkkana kustannusten kanssa
  2. Yhdistämällä lainat voit säästää satasia
  3. Kuinka yhdistää lainat?
  4. Voiko lainoja yhdistämällä joutua pikavippikierteeseen?
  5. Yhdistä lainat yhdeksi
  6. Yhdistä lainat kokemuksia

Yhdistä lainat, mutta ole tarkkana kustannusten ja laina-ajan kanssa

Yhdistelylaina on pääsääntöisesti tarkoitettu niille, joilla on useampia lainoja avoinna, sekä ongelmia luottojen maksuaikataulujen kanssa. Jos jollakin on samalla aikaa esimerkiksi autolaina, limiittilaina, yhdistelylaina sekä luottokorttilasku, ja kaikissa niissä on eri eräpäivä, voi luotot yhdistää. Lainojen yhdistämisen päätarkoitus ei kuitenkaan ole maksuaikataulun pidentäminen tai lainanmaksun lykkääminen.

Lainan maksuaikataulun pidentyessä kasvavat myös siitä perittävät korkokulut. Näin lainakulut voivat muodostua suuremmiksi kuin mitä alun perin odotettiin. Tämän takia kannattaa suunnitella sopiva maksuaikataulu luotolle, jonka kautta pystyt hahmottamaan kaikkia lainakulut.

Yhdistämällä lainat voit säästää helposti satoja euroa

Voit käytännössä yhdistää mitkä tahansa avoinna olevat lainasi yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Katso esimerkistämme, kuinka se tapahtuu käytännössä ja kuinka paljon voit säästää kun yhdistät avoimet lainat.

Esimerkki: 4 avointa lainaa

  • Luottokorttilasku 1: 800€
  • Luottokorttilasku 2: 1 200€
  • Kulutusluotto 1: 3 000€
  • Kulutusluotto 2: 2000€
Yhdistä velat: avoimet lainat
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus
K-plussa Mastercard 800 € 9,50 % 12 kk 75,15 € 901,76 €
Stockmann Mastercard 1 200 € 10,00 % 12 kk 109,00 € 1 307,99 €
Kulutusluotto Credento 3 000 € 16,46 % 24 kk 159,41 € 3 807,95€
Kulutusluotto Santander 2 000 € 12,70 % 24 kk 109,01 € 2 616,25 €
Yhteensä 7 000 € 8 633,95 €

Ylempänä nähtävät avoimet luotot olisi syytä maksaa välittömästi pois 7 000 € yhdistelylainalla. Kaikkein halvimmassa esimerkissä voisi lainat yhdistämällä säästää melkein 1 050 €.


Yhdistä lainasi yhdeksi, eri vaihtoehtoja
Laskuttaja Summa Vuosikorko Maksuaika Maksuerä Kustannus Erotus
Komplett Bank 7 000 € 4,99 % 24 kk 316,03 € 7 584,64 € 1049,31 €
Bank Norwegian 7 000 € 22,49 % 18 kk 472,04 € 8 496,77 € 137,18€
Bigbank 7 000 € 8,90 % 24 kk 336,10 € 8 066,33€ 567,62 €
Santander 7 000 € 7,50 % 24 kk 336,25 € 8 070,11 € 563,84 €

Kuinka voin yhdistää lainat?

Periaatteessa lainat voi yhdistää millä tahansa uudella lainalla, jonka tarkoituksena on maksaa takaisin edelliset lainat. Lainaa haettaessa sinun täytyy kuitenkin kertoa luoton tarkoitus, koska kaikki pankit tai rahoituslaitokset eivät välttämättä myönnä lainaa pelkästään edellisten luottojen takaisinmaksuun.

Yhdistelylainaa voi hakea samalla lailla kuin kaikkia muitakin lainoja. Lainavertailustamme voit löytää paljon sopivia yhdistelylainoja, joilla voi yhdistää kulutusluotot. Lainojen yhdistämistä tarjoavat muun muassa Bigbank, Santander, Avida, MyLender sekä Bank Norwegian. Joidenkin lainantarjoajien tarjoamat lainat lainojen yhdistämistä varten voivat hätyytellä jopa 50 000 € rajoja.

Kannattaa tutustua lainalaskuriimme ja vertailla huolella kaikkien yhdistelylainojen korkoja ja kustannuksia. Jos vertailun päätteeksi löydät itsellesi sopivan lainatarjouksen, sinun tarvitsee vain klikata “jatka” -napiia, jolloin siirryt suoraan lainantarjoajan sivulle lainahakemuksen täyttämiseen.

Voiko lainoja yhdistämällä joutua pikavippikierteeseen?

Lainojen yhdistämisessä on tärkeää huomioida, ettei lainaa oteta yhtään enempää kuin mitä tarvitsee edellisten velkojen takaisinmaksuun. Jos yhdistää vanhat lainat, olisi hyvä, että uusia lainoja ei hakisi lainan takaisinmaksun aikana.

Maksuhäiriöt lisääntyvät Suomessa. Yhä useammin nämä maksuhäiriöt kuitenkin kohdistuvat samoille henkilöille, joka tarkoittaa, että nämä ihmiset ottavat uutta lainaa vaikka eivät kykene suoriutumaan nykyisistä lainanlyhennyksistään. Vanhan lainan lyhentäminen uudella lainalla on harvoin kannattavaa ja huonosti raha-asiansa hoitanut voi päätyä lainakierteeseen, joka päättyy maksuhäiriömerkintään. Paljon puhutut pikavippikierteet ovat hyvä esimerkki siitä, miten lainaa ei kannata maksaa uudella lainalla.

Lainojen yhdistäminen voi olla kannattavaa, jos kolme ehtoa täyttyvät: Ensiksi, kuluttajalla on useita sellaisia lainoja, joiden kustannukset ovat korkeita. Toiseksi, kuluttaja on täysin varma, ettei tarvitse uuden lainan takaisimaksuaikana enempää lainaa. Kolmanneksi, kuluttajan kannattaa tarkastaa, että lainojen yhdistäminen tulee ylipäätänsä halvemmaksi kuin lainojen takaisinmaksu erikseen. Jos kuluttaja on varma näistä kolmesta asiasta, voi lainojen yhdistämistä harkita. Kannattaa kuitenkin vertailla vaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Yhdistä useampi laina yhdeksi

Velkaantuneelle on tyypillistä, että maksettavia laskuja on yhtä aikaa useampia: luottokorttilaskuja saattaa olla enemmän kuin yksi, tai lainan maksua varten on otettu toinen laina netistä. Usean laskun kanssa saattaa myös käydä unohduksia, ja jokin lasku saattaa jäädä maksamatta, kun eräpäivät tai summat menevät sekaisin. Tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto. Maksuajat- ja ehdot riippuvat lainantarjoajasta, ja ne ovat yleensä neuvoteltavissa joustavasti. Näin maksettavana onkin vain yksi laina useamman sijaan. Tämä voi auttaa myös muistamaan laskujen maksamisen ajoissa, kun ei tarvitse muistaa useampaa eräpäivää, yksi riittää.

Yhdistä lainat kokemuksia

Lainojen yhdistely on ollut hyödyllistä monelle joilta löytyy useampi pienlaina. Maksamalla ainoastaan yhtä lainaa tulee säästämään huomattavasti kuluissa. Yhdestä lainasta huolehtiminen luonnollisesti myös helpottaa lainanmaksajan taloudenhallintaa. Yleensä yhdistelylainan kokemukset ovat positiivisia, jos kuluttaja on vertaillut lainansa huolella ja saanut lainatarjouksen, jolla kulut putoavat huomattavasti.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Yhdistelylainan tarkoituksena on maksaa useampia avoinna olevia lainoja kerralla pois uudella lainalla. Jos sinulla on maksettavanasi esimerkiksi luottokorttilasku, kulutusluotto ja pikavippi, kannattaa harkita kaikkien lainojen niputtamista yhdeksi. Näin sinulla on vain yksi lasku ja yksi eräpäivä huolehdittavanasi. Joissain tapauksissa voi siis olla kannattavaa maksaa kaikki avoimena oleva velat pois kokonaan uudella lainalla. Lainat voi kätevästi yhdistää uudeksi vakuudelliseksi tai vakuudettomaksi lainaksi.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.