Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaa jopa 23 lainaa helposti ja ilmaiseksi. Saat tarjoukset alle 2 minuutissa.

Vertaa jopa 23 lainaa helposti ja ilmaiseksi

Vertailemalla asiakkaamme ovat säästäneet keskimäärin 750 € vuodessa

 • Benefits Kilpailuta lainat jopa 60 000 € asti
 • Benefits Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Benefits Lainatarjoukset jopa 23 pankilta
 • Benefits Kilpailuta lainat jopa 60 000 € asti
 • Benefits Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Benefits Lainatarjoukset jopa 23 pankilta

Näin haet ja vertailet lainaa

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

["personal_loan_hero_calculator_form","three_steps_refresh","provider_logo_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainaa helposti elämän tärkeisiin hankkeisiin

Vertaa lainoja ja löydä sinulle paras laina avullamme. VertaaEnsin.fi lainavertailu on auttanut yli 300 000 suomalaista säästämään rahaa vertailemalla parhaat lainat. Käyttäjistämme 55% hakevat lainaa lainojen yhdistämiseen, auton, veneen tai remontin rahoittamiseen. Avullamme voit vertailla useita vakuudettomia lainoja yhdellä hakemuksella.

Voit hakea lainaa, jos täytät seuraavat edellytykset:

 • Vähintään 18 vuoden ikä
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Säännölliset työ- tai eläketulot

Lainaa helposti elämän tärkeisiin hankkeisiin

Paljonko saan lainaa?

Voit hakea palvelumme kautta vakuudetonta lainaa minimissään 500 euroa, ja maksimissaan 60 000 euroa. Hyväksytyn velan määrä riippuu henkilökohtaisesta maksukyvystä. Tarjous on aina henkilökohtainen, sillä velanantajat käyttävät riskiperusteista hinnoittelua. Näin ollen jokaisen asiakkaan kohdalla tarjous on räätälöity tilanteen mukaan, ja siksi lainatarjoukset ovat erilaisia eri asiakkaille.

Lainan korko ja kulut voivat vaihdella tarjouksen mukaan. Esimerkki: Jos haet lainaa 20000 euroa, tarjous voi olla seuraavanlainen:

 • Lainasumma: 20 000 €
 • 120 kuukauden takaisinmaksuaika
 • Korko: 7 %, Avausmaksu: 0 €, Tilinhoitomaksu: 5 €
 • Kuukausierä: 237 €, Lainan kustannukset: 8466 €
 • Maksettavaa yhteensä: 28 466€
 • Todellinen vuosikorko on 7.7 %

Lainatarjous on aina henkilökohtainen, ja jotta voimme tarjota sinulle parhaan vaihtoehdon, täytä perustietosi hakemukseen. Kysymme henkilötietojasi, jotta voimme välittää ne rahoitusyhtiöille, jotta he voivat tehdä tarjouksen. Emme luovuta henkilötietoja muille osapuolille.

Miten valita paras laina?

Täytä ensin tietosi, jotta sinulle voidaan näyttää henkilökohtaisia lainatarjouksia. Näet henkilökohtaiset lainatarjouksesi listattuna jo muutamassa minuutissa. Näin voit vertailla tarjouksia ja valita parhaan lainan. Saat lainatarjoukset myös sähköpostiisi, eikä päätöstä ole pakko tehdä heti.

Vertaillessasi eri vaihtoehtoja, kiinnitä huomiota mikä on lainan todellinen vuosikorko, ja muut kulut. Kannattaa laskea myös lainan kokonaiskustannukset koko laina-ajalle. VertaaEnsin.fi lainalaskurilla voit kätevästi laskea itsellesi lainan määrän, kulut ja takaisinmaksuaikataulun. Lainalaskurilla voit myös vertailla, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat omaan talouteesi, jotta löydät oikean tarjouksen sopivalla kuukausierällä. Hae lainaa helposti palvelumme kautta löydettyäsi edullisimman rahoituksen.

Me vertailemme puolestasi jopa yli 20 erilaista lainantarjoajaa, joten sinulla on hyvät mahdollisuudet löytää tilanteeseesi sopiva laina.

Yhteistyökumppaneitamme ovat muuan muassa Avida, Bigbank, Ferratum, Santander, Brabank, Risicum, Fellow Finance ja Bank Norwegian.

VertaaEnsin.fi lainavertailun edut:

 • Säästät aikaa, kun lainatarjouksen saaminen eri tarjoajilta kestää vain muutaman minuutin
 • Säästät rahaa vertaamalla, kun voit löytää parhaan vaihtoehdon sinulle
 • Näet yli 20 eri vaihtoehtoa, jotka on räätälöity juuri sinun tarpeisiisi.
 • Palvelu on ilmainen, eikä velvoita ottamaan lainaa
 • Vertailu esittää selkeästi monimutkaiset rahoitustuotteet

Lainojen yhdistäminen

Lainavertailua voit käyttää myös edellisten lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen soveltuu eri tarkoituksiin otettujen lainojen pois maksamista uudella lainalla. Jos nykyisiä luottoja on paljon, tai niiden kustannukset ovat korkeita, kannattaa yhdistää lainat yhdeksi.

Yhdistämällä lainat helpotat oman talouden hallintaa, sekä pidät huolta, että oma talous ja rahoitusratkaisut ovat tasapainossa.

Lainat on mahdollista yhdistää muun muassa seuraavien luotonmyöntäjien kautta:

  Avida Finans

  Avida myöntää lainaa jopa 40000 euroa ilman vakuuksia 15 vuoden maksuajalla. Voit hakea Avida lainaa jos olet 24-70 vuotias, sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja sinulla on säännölliset, yli 16 000 euron vuositulot.

  Balanzia

  Balanzia laina sopii hyvin luottojen yhdistämiseen. Voit hakea Balanzian lainaa jos olet yli 24-vuotias ja vähintään kolme vuotta Suomessa asunut henkilö. Maksuhäiriömerkintöjä Balanzian lainaa hakiessa ei saa olla ja vuositulojen pitää ylittää 16 000 euroa.

  Instabank

  Instabank myöntää lainoja 500 ja 50 000 euron väliltä. Instabankin lainaa hakiessa saat yleensä vastauksen välittömästi. Voit hakea luottoa Instabankilta jos olet vähintään 23-vuotias ja vuositulosi ovat yli 20 000 euroa.

  Bank Norwegian

  Bank Norwegianin lainalla voit kätevästi yhdistää vanhoja lainoja. Bank Norwegianilta voit hakea lainaa jos olet vähintään 23-vuoden ikäinen ja olet asunut Suomessa vähintään 36 kuukautta. Maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Mikä on laina?

Laina on velkasopimus kuluttajan ja rahoitusyhtiön tai pankin välillä. Velkaan kuuluu pääoma ja korko. Korko on lainan hinta, johon kuuluu pankin veloittama marginaali sekä viitekorko. Velan korko ja kulut sovitaan erikseen lainasopimuksessa.

Lainatuote voi olla seuraavanlainen:

 • Lainasumma: 6000 €
 • Kolmen vuoden eli 36 kuukauden takaisinmaksuaika
 • Korko: 8 %, Avausmaksu: 0 €, Tilinhoitomaksu: 5 €
 • Kuukausierä: 193 €
 • Lainan kustannukset: 949 €
 • Maksettavaa yhteensä: 6949€
 • Todellinen vuosikorko on 10.20 %

Tällainen luotto on yleensä vakuudeton, joten et tarvitse takaajia tai vakuuksia, kun haet lainaa.

Milloin saan rahat tilille?

Saat lainapäätöksesi sähköpostiin muutamassa minuutissa. Toimitettuasi lainanantajan pyytämät liitteet, saat rahat usein tilillesi saman tai seuraavan pankkipäivän aikana. Kaikki pankit eivät vaadi liitteitä. Yleisin tarvittavia liitteitä ovat viimeisimpien kuukausien palkkakuitit. Muita liitteitä, joita lainanantaja voi vaatia ovat:

 • Viimeisin verotuspäätöksen erittelyosa tai verotustodistus
 • Henkilöllisyystodistus

Hyväksytyn lainan saa siis tilille 0-2 päivän kuluessa riippuen liitteistä ja niiden käsittelystä. Laina maksetaan saman päivän aikana tilillesi, jos pankki ei vaadi liitteitä ja jos hakemus tehdään päiväsaikaan. Jotkut pankit lopettavat vasta myöhään illalla rahojen siirtämisen. Liitteidenkin kanssa lainan voi saada tilille saman päivän aikana, jos kaikki sujuu nopeasti. Keskimäärin lainan saa tilille kuitenkin yhden päivän kuluessa hakemuksesta, kunhan pankki on vastaanottanut liitteet ja tarkistanut ne, saadaan laina maksuun.

Lainan maksuun voi mennä kaksikin päivää, jos liitteiden tarkastus vaatii enemmän aikaa, tai tarvitaan lisäselvitystä.

Erilaiset lainatyypit

Kulutusluotto: Kattotermi kulutukseen tarkoitetuille luotoille, jotka voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia. Auto-, remontti- tai häälaina ilman vakuutta on käytännössä kulutusluotto. Kulutusluoton laina-aika on määritelty luottosopimuksessa, ja se voi olla yleensä 1-15 vuotta.

Joustoluotto: Luottokortin kaltainen lainatuote, jossa rahoituslaitos myöntää luottorajan, jonka puitteissa asiakas voi nostaa luottoa oman taloudellisen tilanteensa mukaan. Korkoja ja kuluja kertyy käytetystä luotosta, sekä uusista nostoista voi mennä maksuja.

Pikavippi: Nopeasti myönnettävä vakuudeton lainatuote, joka soveltuu yllättävään tilanteesees, jossa tarvitaan nopeaa rahoitusratkaisua. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta.

Vertaislaina: Kulutusluotto, jonka myöntäjänä toimii toinen kuluttaja eikä rahoitusyhtiö. Lainoja välittävät erilaiset vertaislainapalvelut.

Vakuudellinen laina: Lainatuote, johon rahoitusyhtiö vaatii lainasumman takuudeksi omaisuutta tai takaajia. Vakuudettomiin lainoihin verrattuna, korko on yleensä alhaisempi, mutta vakuudettoman lainan haku on kuluttajalle nopeampaa.

Tilastoja lainoista ja korkokatto

Kaikkein yleisin päivä lainahakemukselle vuonna 2020 on tiistai. Toiseksi yleisin päivä oli maanantai. Koko vuoden lukuja tarkastellessa lainanhaun aktiivisuudessa on nähtävissä selkeä korrelaatio viikon edetessä. Loppuviikosta haetaan vähemmän lainaa kuin alkuviikosta. Kaikkein vähiten lainoja haetaan lauantaina ja toiseksi vähiten sunnuntaina. Yleisin kellonaika lainahakemukselle vuonna 2020 oli kello 18.

Syyskuussa 2019 voimaan astunut kulutusluottoja koskeva lakimuutos on ollut positiivinen muutos kuluttajan kannalta. Uusien vakuudettomien kulutusluottojen korot ovat laskeneet huomattavasti.

Muutoksen jälkeen kulutusluotoista saa periä enintään 20 prosentin nimelliskoron, ja lisäkulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Nämä kaikki vaikuttavat todelliseen vuosikorkoon, ja aikaisemmin vakuudettomien lainojen kulut saattoivat olla todella suuria. Joidenkin lainojen todelliset vuosikorot kohosivat jopa satoihin prosentteihin.

Miten lakimuutos näkyy nyt käytännössä ensimmäisen kuukauden jälkeen? VertaaEnsin.fi selvitti elo-ja syyskuun tilastoista, että uusien palvelun kautta vertailtujen vakuudettomien kulutusluottojen todelliset vuosikorot putosivat lakimuutoksen myötä jopa useita kymmeniä prosentteja.

VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Sebastian Blomqvist kommentoi muutosta seuraavasti:

“Uusi regulaatio on odotetusti laskenut kulutusluottojen keskimääräisiä korkoja ja kuluja, ja ollut positiivinen asia kuluttajille yleisesti. Kuluttajat ovat hyötyneet laskeneiden korkojen ja kulujen lisäksi myös pelisääntöjen selkiytymisestä, sillä ääripään korot eivät ole enää mahdollisia uuden lainsäädännön vuoksi. Näen, että muutos on tervehdyttänyt lainantarjoajien ja kuluttajien välistä suhdetta.”

Lainojen korkokatto vuonna 2021

Vuoden 2021 syyskuun loppuun asti on voimassa väliaikainen korkokatto, jonka ansiosta kulutusluottojen korot on rajattu 10 prosenttiin. Normaali pysyvä korkokatto on ollut 20 % vuodesta 2019 lähtien. Väliaikainen lakimuutos siis puolitti kulutusluottojen korkokaton. Lakimuutos ei kuitenkaan koske osamaksurahoitusta tai luottokortteja.

Nykyinen 10 prosentin korkokatto tuli ensimmäisen kerran voimaan vuoden 2020 heinäkuussa, jolloin väliaikainen kulutusluottoja koskeva laki säädettiin. Ensin laki säädettiin aikavälille 01.07.2020-31.12.2020, ja eduskunta päätti jatkaa sitä uudelleen 01.01.2021 alkaen 30.09.2021 asti. Korkokatto ei kuitenkaan vaikuta automaattisesti ennen 01.01.2021 otettujen lainojen korkoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että ennen vuoden 2021 alkua otettu laina kannattaa kilpailuttaa uudestaan.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.