Vertaa jopa 23 lainaa helposti ja ilmaiseksi. Saat tarjoukset alle 2 minuutissa. Vertaa jopa 23 lainaa helposti ja ilmaiseksi

Lainahakemus

 • Valintamerkki Kilpailuta lainat 60 000 € asti Ilmainen
 • Valintamerkki Vertailu ei sido sinua mihinkään Lainaa jopa 60 000€
 • Valintamerkki Jopa 23 tarjousta Lainapäätös 2 minuutissa
115 €
Syötä sukunimi
Syötä sukunimi
Syötä puhelinnumero
Tarkista henkilötunnuksesi (käytä isoja kirjaimia)
Valitse vaihtoehto
 1. 1. Laina- ja henkilötiedot
 2. 2. Asumistiedot
 3. 3. Työ- ja tulotiedot
 4. 4. Velat ja muut kulut

4.6
Perustuu 105 arvosteluun
powered by
+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua

Näin haet ja vertailet lainaa

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainaa helposti elämän tärkeisiin hankkeisiin

Lainaa helposti elämän tärkeisiin hankkeisiin
Vertaa lainoja ja löydä sinulle paras laina avullamme. VertaaEnsin.fi lainavertailu on auttanut yli 300 000 suomalaista säästämään rahaa vertailemalla parhaat lainat. Avullamme vertailet helposti lainatuotteiden kuluja ja voit hakea lainaa esimerkiksi lainojen yhdistämiseen tai auton, veneen tai remontin rahoittamiseen. Voit tarkastella useita vakuudettomia lainoja yhdellä hakemuksella, joten edullisin laina löytyy helposti.

VertaaEnsin.fi lainavertailun edut:
 • Säästät aikaa – Lainahakemuksen tekeminen kestää vain muutaman minuutin.
 • Saat lainapäätöksen usealta pankilta – Näet lainatarjoukset suoraan palvelustamme ilman erillistä yhteydenottoa rahoituslaitoksiin.
 • Säästät rahaa – Vertailemme jopa 23 vaihtoehtoa, joiden joukosta löydät helposti edullisimman lainan.
 • Palvelu on ilmainen – Lainavertailu ei lisää lainaasi kuluja, vaan tuo säästöjä.
Vertailun tekeminen ja tarjousten vastaanottaminen eivät sido lainan ottamiseen. Voit siis huoletta kokeilla vertailua, vaikka haluaisit vain tarkistaa millaisia lainatarjouksia voisit saada.

Laina – Usein kysyttyä

Mikä on laina?

Laina on sopimus kuluttajan ja rahoitusyhtiön, eli pankin tai luottolaitoksen välillä. Lainaan kuuluu pääoma, korko ja mahdolliset kulut. Korko on lainan hinta, joka koostuu pankin veloittamasta marginaalista sekä viitekorosta, kun taas lainan muut kulut liittyvät avausmaksuun ja kuukausittaiseen tilinhoitomaksuun. Lainan korko ja kulut sovitaan erikseen lainasopimuksessa.

Miten lainaa haetaan?

Voit hakea lainaa helposti ja nopeasti netistä täyttämällä lainahakemuksen VertaaEnsin.fi-sivustolla. Välitämme hakemuksesi eteenpäin yli 20 yhteistyökumppanillemme, joilta saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa.

Näet kunkin saamasi lainatarjouksen koron ja kustannukset helposti vertailtavassa muodossa ja löydät näin edullisimman lainan. Tämän jälkeen voitkin siirtyä valitsemasi lainantarjoajan sivuille allekirjoittamaan lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi ja lähettämään mahdolliset liitteet (esim. palkkakuitti, eläkepäätös) hakemuksesi tueksi. Parhaimmillaan saat lainan tilillesi vielä samana päivänä.

Kuka voi saada lainaa?

Voit saada lainaa, jos täytät seuraavat lainaehdot:

 • Vähintään 18 vuoden ikä (monesti korkeampi)
 • Vakituinen osoite Suomessa
 • Riittävät tulot suhteessa lainasummaan
 • Olet hoitanut raha-asiasi mallikkaasti

Tarkemmat vaatimukset vaihtelevat rahoituslaitoksesta toiseen, joten näet itsellesi mahdolliset lainavaihtoehdot helpoiten hakemalla lainaa useammasta pankista yhdellä kertaa. Tämä onnistuu parhaiten netissä toimivan vertailupalvelun kautta.

Miksi lainaa ei myönnetä?

Yleisiä syitä lainahakemuksen hylkäämiselle ovat maksuhäiriömerkintä sekä lainasummaan suhteutettuna riittämättömät tulot. Jos kyse on jälkimmäisestä, voi uuden hakemuksen tekeminen pienemmälle summalle olla ratkaisu ongelmaan. Myös hakijan ikä vaikuttaa, sillä jotkin rahoituslaitokset eivät myönnä lainaa esimerkiksi alle 24- tai yli 75-vuotiaille hakijoille.

Voiko lainan perua?

Jos päätät syystä tai toisesta, että valittu vaihtoehto ei ole sinulle sopiva, lainasopimuksen peruminen on mahdollista 14 päivän sisällä. Voit myös maksaa koko lainan ennenaikaisesti takaisin myöhemmässä vaiheessa, jolloin lainan kokonaiskustannukset laskevat. Voit tehdä tämän ilman ylimääräisiä kuluja, sillä kuluttajalla on aina oikeus maksaa lainasumma kerralla pois.

Paljonko saan lainaa?

Voit hakea palvelumme kautta vakuudetonta lainaa vähimmillään 500 euroa ja enimmillään 60 000 euroa. Se, kuinka paljon saat lainaa, riippuu henkilökohtaisesta maksukyvystäsi. Jokaisen asiakkaan tarjous on räätälöity tämän omien tietojen pohjalta, ja siksi lainatarjoukset ovat erilaisia eri asiakkaille

Jos haet lainaa yksin, otetaan hakemuksessa huomioon henkilökohtainen taloustilanteesi, jonka mukaisesti lainan maksimisumma määräytyy. Voit hakea lainaa myös toisen henkilön kanssa, jolloin on monesti mahdollista hakea suurempaa lainasummaa. Lainan määrään ja korkoon vaikuttaa siis se, haetko luottoa yksin vai yhdessä esimerkiksi puolison kanssa.

Miten valita paras laina?

Useimmiten kustannuksiltaan edullisin laina on myös kokonaisuuden kannalta paras vaihtoehto. Alhainen todellinen vuosikorko on paras mittari lainan edullisuudesta, koska se sisältää kaikki luottoon liittyvät korot ja palkkiot. Vertailemalla todellista vuosikorkoa saat siis puolueettoman analyysin kunkin lainatuotteen hinnasta. Palvelumme kautta parhaan lainan valitseminen on helppoa, sillä todellinen vuosikorko on eritelty selkeästi jokaisen tarjotun lainan osalta.

Milloin saan rahat tilille?

Kun olet tehnyt hakemuksen, saat lainapäätöksen sähköpostiin muutamissa minuuteissa. Se, kuinka nopeasti rahat tulevat tilille, riippuu pitkälti pankkien vaatimista liitteistä ja niiden toimittamisesta. Kaikki pankit eivät vaadi liitteitä hakemuksen tueksi, mutta yleensä pyydetään ainakin joitain seuraavista:

 • Viimeisimpien kuukausien palkkakuitit
 • Viimeisin verotuspäätöksen erittelyosa tai verotustodistus
 • Henkilöllisyystodistus

Hyväksytyn lainan saa yleensä tilille yhden tai kahden päivän kuluessa riippuen liitteistä ja niiden käsittelystä. Voit saada rahat heti samana päivänä, jos pankki ei vaadi liitteitä ja jos hakemus tehdään päiväsaikaan. Liitteidenkin kanssa lainan voi saada tilille päivän sisällä, jos kaikki sujuu nopeasti.

Lainan korko, kustannukset ja laina-aika

Korko tarkoittaa rahan hintaa, eli lainan ottamisen yhteydessä korvausta, jonka lainanottaja maksaa lainasta lainantarjoajalle. Yleensä lainan korosta puhuttaessa tarkoitetaan nimelliskorkoa. Nimelliskorko käsittää kuitenkin ainoastaan lainan marginaalikoron ja viitekoron, kun taas todellinen vuosikorko käsittää myös muut kulut ja on näin parempi merkki lainan todellisesta hinnasta.

Lainanottajan kannattaa vertailla etenkin todelliset vuosikorot, joissa on otettu huomioon kaikki lainan kulut, kuten mahdollinen kuukausittainen tilinhoitopalkkio ja lainan avausmaksu. Eri lainatyypeistä vakuudellinen laina on yleensä koron puolesta edullisempi, kun taas vakuudettoman lainan saa usein nopeasti tilille. Vakuudetonta lainaa varten et tarvitse mitään vakuuksia tai takaajaa. Enimmillään vakuudetonta kulutusluottoa voi hakea palvelumme kautta jopa 60 000 euroon asti.

Hae lainaa vasta siinä vaiheessa, kun olet vertaillut usean rahoituslaitoksen tarjoukset. Palvelumme kautta voit hakea lainaa samanaikaisesti jopa 23 pankilta. Näet siis helposti, millaisia tarjouksia juuri sinulle on saatavilla.

Kiinnitä huomiota laina-aikaan

Laina-aika tarkoittaa otetun lainan takaisinmaksuaikaa. Laina-ajan voi räätälöidä itselleen sopivaksi kuukausierää ja kuluja silmälläpitäen. Laina-aika määrittelee myös pitkälti kuukausierän, sekä lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset. Pitkällä laina-ajalla kuukausierää saa pienennettyä, mutta lainasta kertyvien kokonaiskustannusten määrä kasvaa.

Oheinen taulukko havainnollistaa maksuajan vaikutusta 10 000 euron lainan lopullisiin kustannuksiin. Esimerkissä on käytetty 8 %:n korkoa ja 5 euron tilinhoitomaksua.

Maksuajan vaikutus lainan kustannuksiin
Lainasumma Laina-aika Kuukausierä Takaisinmaksu yhteensä
10 000 € 2 vuotta 457 € 10 968 €
10 000 € 4 vuotta 249 € 11 952 €
10 000 € 6 vuotta 180 € 12 960 €
10 000 € 8 vuotta 146 € 14 016 €

Jos siis harkitsee lainaa pitkällä maksuajalla, tulee ottaa huomioon, että kustannuksia saattaa kertyä jo muutamalla lisävuodella huomattavasti. Mikäli oma tilanne kuitenkin vaatii pitkän laina-ajan, voit hakea lainaa jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla.

Lainavertailu auttaa löytämään parhaan lainan

Ennen kuin teet lainahakemuksen, käy läpi oma taloudellinen tilanteesi. Jos tiedät selviäväsi otettavan rahoituksen kuluista ja käyttötarkoitus on tarkkaan mietitty, voit hakea lainaa vertailun kautta. Lainat kannattaa vertailla, vaikka sinulla olisi jo lainaa ennestään. Voit saada lainaa myös vanhojen lainojen yhdistämiseen tai nykyisten luottojen maksuun.

Lainavertailu auttaa sinua löytämään tarkoitukseesi sopivimmat ratkaisut, sillä voit tarkastella rauhassa eri pankkien vaihtoehtoja. Lainavertailu ei ole sitova, vaan sopimus astuu voimaan vasta kun olet allekirjoittanut sen pankin kanssa. Vaihtoehtojen tarkasteleminen ja koron vertaileminen eivät siis velvoita ottamaan luottoa.

Laina myönnetään henkilökohtaisella korolla

Vertailutyökalu pyytää ensin perustietoja taloudellisesta tilanteesta maksukyvyn kartoittamiseksi. Tässä ovat avainasemassa muun muassa hakijan tulot, työpaikka sekä mahdollinen rinnakkaishakija. Myös hakijan iälle saatetaan asettaa täysi-ikäisyyttä tiukempia ehtoja: usein henkilön tulee olla vähintään 20-24-vuotias saadakseen lainaa.

Lainantarjoaja tekee vertailun kautta saatujen tietojen perusteella luottoarvion hakijasta ja päättää näin sekä lainan koron että sen, tarjoaako se hakijalle ylipäätään lainaa. Sinun tulee olla hoitanut raha-asiasi kunnolla, sillä lainan hakeminen ilman luottotietoja ei lähtökohtaisesti onnistu. Useimmat rahoituslaitokset tarkistavat hakijan luottotiedot hakemuksen tekemisen yhteydessä.

Hakemuksen tehtyäsi näet vaihtoehdot välittömästi listattuna. Kunkin lainan todellinen vuosikorko, kuukausierä ja maksuaika ovat selkeästi esillä, eli voit vertailla tarjouksia helposti koron perusteella ja valita itsellesi parhaan lainan.

Jos teet päätöksen heti lainavertailun jälkeen, voit saada lainan nopeasti tilille. Saat kuitenkin lainatarjoukset sähköpostiisi, ja voit näin harkita päätöstä tarvittaessa pidempään. Kun olet valinnut sopivan rahoitusratkaisun, voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti. Lainasopimuksesta lähetetään kirjallinen vahvistus, minkä jälkeen saat rahat tilillesi.

Avausmaksun ja tilinhoitomaksun vaikutus lainan kustannuksiin

Lainoja vertailtaessa kannattaa olla tarkkana, sillä vaikka lainan nimelliskorko pysyisi samana, voivat erinäiset lisämaksut kasvattaa kustannuksia merkittävästi. Alla olevasta taulukosta näet suuntaa antavan arvion 5 000 euron lainan kustannuksista ja todellisesta vuosikorosta, kun avaus- ja tilinhoitomaksu kasvavat.

5 000 euron lainan kulut, viitekorko 7 %
Avausmaksu Tilinhoitomaksu Todellinen vuosikorko
0 € 0 € 7 %
5 € 1 € 8,1 %
15 € 3 € 9,1 %
25 € 4 € 9,8 %
50 € 6 € 11,5 %
80 € 8 € 13,4 %

Kuten taulukko osoittaa, jo muutaman euron kuukausikustannus voi aiheuttaa suuria vaihteluja todellisessa vuosikorossa. Jos todellinen vuosikorko on seitsemän prosentin sijaan 13,4 prosenttia, lainan kokonaiskuluissa on satojen eurojen erot.

Hakiessa kannattaa kiinnittää koron lisäksi huomiota myös laina-aikaan. Kun tarkastelee laina-aikoja, huomataan esimerkiksi, että vuoden tai kahden muutoksella on iso vaikutus kokonaiskustannuksiin. Useilta pankeilta voit hakea pientäkin lainamäärää jopa 10 vuoden maksuajalla, mutta tämä nostaa automaattisesti lainan kokonaiskuluja.

Maksuajan lisäksi on järkevää tarkastella lainattavan rahan määrää. Kätevin tapa vertailla erilaisia vaihtoehtoja on käyttää lainalaskuria. VertaaEnsin.fi lainalaskurilla voit tehdä kätevän vertailun ja laskea itsellesi sopivan lainasumman, koron ja takaisinmaksuaikataulun. Laske nämä ensin kuntoon ja hae lainaa vasta, kun olet varmistanut sen sopivan kuukausibudjettiisi.

Lainaa voi hakea vakuuksilla tai ilman

Useat lainantarjoajat myöntävät lainaa ilman takaajia tai vakuuksia noin 50 000–60 000 euroon asti. Tätä suuremman lainan kohdalla vaaditaan yleisesti vakuuksia tai takaaja, minkä lisäksi perinteiset pankit voivat vaatia takausta pienempiinkin lainoihin. Lainan takaajalta vaaditaan suostumusta ja kykyä vastata lainasta ja sen takaisinmaksusta, jos lainanottaja ei itse kykene maksamaan lainaansa.

Vakuudellinen laina omasta pankista saattaa olla koroltaan edullinen ratkaisu, sillä vakuudeksi asetettava omaisuus pienentää pankille koituvaa riskiä. Kaikilla ei kuitenkaan ole reaaliomaisuutta, jonka voisi asettaa lainan vakuudeksi. Tällöin netistä haettava vakuudeton laina voi olla järkevä ratkaisu.

Lainasi korko ja kulut vaihtelevat tarjouksen mukaan, ja halvin laina löytyy helpoiten vertailemalla useampia lainatarjouksia. Tarjousten vastaanottaminen ei sido sinua lainan ottamiseen, vaan lainavertailun kokeileminen on täysin riskitöntä. Näin ollen voit päättää hyväksyä saamasi lainatarjouksen vasta siinä vaiheessa, kun olet varmistanut kahteen kertaan, että päätös on oikea taloutesi kannalta.

Laina tilille jopa samana päivänä – Kuinka se onnistuu?

Seuraavat seikat vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti saat lainaa tilille:

Pienemmän lainasumman saa yleensä käyttöönsä nopeammin kuin kymmenien tuhansien eurojen lainan. Myös päiväsaikaan tehty hakemus ja pyydettyjen liitteiden nopea lähetys nopeuttavat prosessia.

Lainan takaisinmaksu

Lainan takaisinmaksu alkaa joko heti kun luotto on otettu tai erikseen sovitun ajan kuluttua. Takaisinmaksun alettua lainaa lyhennetään kuukausittain. Kuukausittainen maksu muodostuu lainan lyhennysosasta, koroista ja muista kuluista.

Kuluttajansuojalain mukaisesti voit maksaa lainan takaisin etukäteen, ja tämä on usein taloudellisesti järkevää. Jos maksat koko velan pois etuajassa, et maksa kuukausittaisia korkoja loppulainasta. Paras lyhennystapa on siis maksaa koko laina takaisin mahdollisimman nopeasti.

Jos kuitenkin tuntuu, että tarvitset lisäaikaa lainasta selviytymiseen, voit hakea maksuvapaata kuukautta. Yleensä tämä onnistuu, kun olet maksanut lainaa takaisin ajallaan parin kuukauden ajan.

Erilaiset lainatyypit

Kulutusluotto: Kattotermi kulutukseen tarkoitetuille luotoille, jotka voivat olla vakuudettomia tai vakuudellisia. Kulutusluoton laina-aika on määritelty luottosopimuksessa, ja se on yleensä 1-15 vuotta.

Jos tarvitset lainaa ilman vakuuksia esimerkiksi häiden, auton tai remontin rahoitukseen, on tyypillisesti kyseessä kulutusluotto. Vakuudeton laina on mahdollista saada tilille jopa yhden päivän aikana.

Joustoluotto: Luottokortin kaltainen lainatuote, jossa rahoituslaitos myöntää luottorajan, jonka puitteissa asiakas voi nostaa luottoa oman taloudellisen tilanteensa mukaan. Korkoja ja kuluja kertyy ainoastaan nostetusta luotosta.

Pikavippi: Nopeasti myönnettävä vakuudeton lainatuote, joka soveltuu yllättävään tilanteeseen, jossa tarvitaan nopeaa rahoitusratkaisua. Nykyisin pienlaina on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla.

Vertaislaina: Kulutusluotto, jonka myöntäjänä toimii toinen kuluttaja, eikä rahoitusyhtiö. Lainaa välittävät erilaiset vertaislainapalvelut, kuten Fellow Finance.

Vakuudellinen laina: Lainatuote, johon rahoitusyhtiö vaatii lainasumman vakuudeksi omaisuutta tai takaajia. Luotto, joka myönnetään vakuutta vastaan on lainantarjoajalle riskittömämpi vaihtoehto, jolloin korko voi olla matalampi. Vakuudettomiin lainoihin verrattuna korko on yleensä alhaisempi, mutta vakuudettoman lainan haku on kuluttajalle nopeampaa.

Suomalaiset hakevat usein lainaa esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

Lainojen yhdistäminen

Voit hakea lainaa myös vanhojen lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistämisellä tarkoitetaan aiemmin otettujen lainojen pois maksamista uudella lainalla. Jos nykyisiä luottoja on paljon, tai niiden kulut ovat korkeita, kannattaa yhdistää lainat yhdeksi. Yhdistämällä velat helpotat oman talouden hallintaa ja varmistat, että oma talous ja rahoitusratkaisut ovat tasapainossa.

Luottojen yhdistelyyn tarkoitettua lainaa tarjoavat muun muassa Bank Norwegian, Fellow Finance, Avida sekä Resurs Bank. Monilta rahoituslaitoksilta voit hakea lainaa ilman vakuuksia aina 50 000 euroon asti. Laina-aika voi olla enimmillään 15 vuotta, mutta lainaa kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman nopeasti kustannusten minimoimiseksi.

Lainojen korkokatto on laskenut hintoja

Pysyvä korkokatto

Syyskuussa 2019 voimaan astunut pysyvä kulutusluottoja koskeva lakimuutos on ollut positiivinen muutos kuluttajan kannalta. Korkokaton myötä vakuudettomien kulutusluottojen korot laskivat huomattavasti.

Muutoksen jälkeen kulutusluotoista on saanut periä enintään 20 prosentin nimelliskoron, ja lisäkulut saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Nämä kaikki vaikuttavat lainan todelliseen vuosikorkoon. Aikaisemmin vakuudetonta lainaa saatettiin myöntää todella korkealla korolla, ja joidenkin lainojen todelliset vuosikorot kohosivat jopa satoihin prosentteihin.

VertaaEnsin.fi:n toimitusjohtaja Sebastian Blomqvist kommentoi muutosta seuraavasti:

“Regulaatio on odotetusti laskenut kulutusluottojen keskimääräisiä korkoja ja kuluja, ja ollut positiivinen asia kuluttajille yleisesti. Kuluttajat ovat hyötyneet laskeneiden korkojen ja kulujen lisäksi myös pelisääntöjen selkiytymisestä, sillä ääripään korot eivät ole enää mahdollisia uuden lainsäädännön vuoksi. Näen, että muutos on tervehdyttänyt lainantarjoajien ja kuluttajien välistä suhdetta.”

 

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.