Valitse edullisin laina jopa 23 tarjouksen joukosta Edullinen laina

Täytä hakemus minuuteissa, vertaile tarjoukset ja nosta edullinen laina tilillesi jopa samana päivänä.

 • Lainaa edullisesti 500–60 000 € Lainapäätös heti
 • Ilmainen vertailu Sitoumuksetta
 • Lainan hakeminen ei sido mihinkään Ilmainen vertailu

Aloita laskemalla kuukausierä Laske kuukausierä

Saat henkilökohtaiset tarjoukset minuuteissa

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Näin löydät edullisen lainan helposti

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Löydä edullinen korko vertailemalla

Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan

Edullinen laina on aina parempi vaihtoehto kuin kallis – joskaan aina ei ole suoralta kädeltä selvää, onko saatu lainatarjous edullinen. Parhaiten lainan edullisuudesta voi varmistua vertailemalla sitä muihin vastaaviin lainoihin.

Vakuudettomien lainojen kohdalla vertailu ei aina ole yksinkertaista, sillä rahoituslaitokset hinnoittelevat lainat asiakaskohtaisesti. Lopullista hintaa ei siis voi tarkistaa suoraan pankin nettisivuilta, vaan sen saa selville vain hakemalla lainaa. Niinpä edullista lainaa etsivän kannattaa turvautua vertailupalveluun, jonka kautta lainahakemus välitetään samanaikaisesti useammalle pankille ja rahoituslaitokselle.

VertaaEnsin.fi-sivustolla näet yhdellä hakemuksella jopa 23 pankin lainatarjoukset ja löydät näin helposti lainavertailumme halvimman lainan.

Yhteistyökumppanit, joilta voit hakea edullista lainaa

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Voit saada lainaa edullisesti, kun täytät nämä ehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias. Pankista riippuen ikäraja voi olla korkeampikin, yleensä 20–25 vuotta.
 • Sinulla on suomalainen osoite ja pankkitili. Monesti lainanmyöntäjä myös edellyttää, että olet asunut Suomessa vähintään edelliset kolme vuotta.
 • Tulosi ovat riittävät lainasummaan nähden. Työ- tai eläketulojen tulee olla lähtökohtaisesti ainakin 12 000 euroa vuodessa ennen veroja.
 • Olet hoitanut aiemmat raha-asiasi moitteettomasti. Lainaa ei useimmiten ole mahdollista saada ilman luottotietoja.

Esimerkki: Näin valitset edullisen lainan vertailusta

Seuraava taulukko havainnollistaa kustannusvertailun tärkeyttä edullista lainaa etsittäessä. Esimerkkitarjoukset ovat peräisin vertailustamme.

30 000 €:n laina 10 vuoden maksuajalla
Korko Avausmaksu Tilinhoitomaksu Todellinen vuosikorko Kokonaiskustannukset
Lainatarjous 1 6,4 % 89 € 5 €/kk 7,06 % 41 340 €
Lainatarjous 2 7,4 % 49 € 8 €/kk 8,23 % 42 556 €
Lainatarjous 3 8,9 % 0 € 9 €/kk 9,87 % 46 489 €

Vaikka korkoprosentissa on vain 2,5 prosenttiyksikön ero esimerkin edullisimman ja kalleimman tarjouksen välillä, kertyy euromääräistä eroa 10 vuoden laina-ajalta merkittävästi. Vertailun edullisimman lainan valitseminen tuo esimerkissä yli 5 000 euron säästöt.

Edullinen laina vastuullisesti

Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista kannattaa rehellisesti miettiä, pystyykö lainan maksamaan takaisin kaikkine korkoineen ja kuluineen. Jos oman talouden ajaa liian ahtaalle, on ensivilkaisulla edullinen laina lopulta kaikkea muuta kuin kestävä ratkaisu.

Edullistakaan lainaa ei kannata käyttää mihin tahansa. Ylimääräiset ostokset tai juhliminen eivät ole vastuullisia käyttökohteita, mutta kohtuuhintainen laina voi olla kätevä tapa rahoittaa esimerkiksi remontti tai muu harkittu hankinta. Myös lainojen yhdistäminen voi olla järkevää, kunhan uusi laina on edullisempi kuin aiemmat luotot.

Kun laina-aika on pitkä, kustannuksia kertyy pidemmältä ajalta ja ne nousevat suuremmiksi kuin samankokoisen lainan kulut lyhyemmällä maksuajalla. Edullinen laina pitkällä maksuajalla voi siis olla hankala löytää.

Lainalle ei kuitenkaan kannata valita niin lyhyttä laina-aikaa, että kuukausierästä alkaa olla hankala selvitä. Kuluttajan onneksi lainan voi aina maksaa takaisin etuajassa, jolloin myös sen kustannukset laskevat.

Voit helposti vertailla maksuajan vaikutusta lainan korko- ja sivukuluihin tarjoamamme lainalaskurin avulla.

Muista nämä, kun etsit edullista lainaa

Muista nämä, kun etsit edullista lainaa
 • Hae lainaa vain, jos tiedät selviäväsi sen kustannuksista.
 • Mitoita laina-aika tarkasti. Liian pitkä laina-aika voi kasvattaa kokonaiskustannuksia, mutta liian lyhyt saattaa ajaa talouden raiteiltaan.
 • Tarkista lainan todellinen vuosikorko. Nimelliskoroltaan edullinen laina voi kätkeä sisäänsä ylimääräisiä kustannuksia erilaisten lisämaksujen muodossa.
 • Priorisoi takaisinmaksu kuukausibudjetissa. Edullinenkin laina voi aiheuttaa huomattavia talousvaikeuksia, jos et saa maksettua sitä takaisin ajoissa.
 • Muista myös aina vertailla lainat ennen valintaa – näin sinulla on erinomaiset mahdollisuudet löytää edullinen laina.

Usein kysyttyä edullisen lainan valinnasta

Miten tunnistaa edullinen laina?

Parhaat merkit lainan edullisuudesta ovat matala todellinen vuosikorko ja pienet kokonaiskustannukset. Todellisessa vuosikorossa kaikki lainan lisäkulut on huomioitu ja muutettu koroksi. Kokonaiskustannukset taas kertovat selkeästi euroissa, kuinka paljon kuluja lainasta kertyy takaisinmaksun aikana.

Edullinen laina on helppo löytää luotettavan ja läpinäkyvän vertailumme kautta, sillä näytämme sinulle yhdellä kertaa kaikki tarjoukset, joita tiedoillasi on mahdollista saada jopa 23 eri pankilta. Tarjoukset on järjestelty todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen, jotta edullisin laina olisi mahdollisimman helppo tunnistaa.

Millainen korko on edullinen?

Lainan edullisuutta pohtiessa kannattaa lähteä liikkeelle lainatyypistä, sillä halpa kulutusluotto poikkeaa suuresti esimerkiksi edullisesta asuntolainasta. Kun katsotaan näiden lainatyyppien korkoja, on 5 prosentin korko kulutusluoton kohdalla erittäin edullinen, kun taas asuntolainassa vastaava korko ylittää selvästi tämänhetkisen korkotason.

Vakuudettomien lainojen korot alkavat noin 5 prosentista ja kohoavat korkeimmillaan 20 prosenttiin. Jos vakuudettoman lainan korko on alle 10 prosenttia, on kyseessä verrattain edullinen laina.

Miten korko määräytyy?

Useimmat lainantarjoajat määrittelevät koron asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella, joten korko on yleensä henkilökohtainen. Edullisen lainan saaminen on todennäköistä, jos pankki arvioi hakijan maksukyvyn hyväksi.

Eri pankeilla on hieman eri kriteerit maksukyvyn arviointiin, joten edullisinta lainaa etsiessä on syytä kilpailuttaa lainantarjoajat. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido lainan ottamiseen, joten tarjouksia voi huoletta pyytää useampia.

Miten saada edullinen laina?

Koska oman talouden kantokyky vaikuttaa lainan korkoon, voi mahdollisuuksia edullisen lainan saamiseen parantaa huolehtimalla omasta maksukyvystä. Esimerkiksi vakaa työtilanne ja moitteettomasti hoidetut raha-asiat helpottavat edullisen lainavaihtoehdon löytämistä.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.