Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Löydä edullinen laina vertailusta

Täytä hakemus alle 2 minuutissa, voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae ja vertaile edulliset lainat 500 - 60 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske lainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} kuukautta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk.
Lopullinen lainasumma ja todellinen vuosikorko ovat asiakaskohtaisia. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Todellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
 • Instant Hae ja vertaile edulliset lainat 500 - 60 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Löydä edullisin laina helposti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan

Edullinen laina on aina parempi vaihtoehto kuin kallis laina. Parhaiten lainan edullisuudesta voi varmistua vertailemalla sitä muihin markkinoilla oleviin vastaaviin lainoihin. Lainan edullisuus riippuu myös lainatyypistä, sillä esimerkiksi 5 prosentin korko on erittäin edullinen kulutusluotolle.

Jos kyseessä olisi asuntolaina, sama korko olisi tämän hetken korkotilanteessa kiskurihintainen, eikä mikään pankki niin kallista asuntolainaa voikaan tarjota tämän hetken markkinatilanteessa. Vaikka asuntolainassa ei ole korkea korko, on siinä erittäin suuri lainasumma, joka tuottaa pankille määrällisesti enemmän korkotuloja.

Asuntolainaa voit hakea pankista, kun taas meidän kauttamme löydät edullisimmat vakuudettomat kulutusluotot. Näet yhdellä hakemuksella jopa 23 pankin lainatarjoukset, joten edullisin laina löytyy varmasti!

Vertailun avulla voit löytää edullisimman lainan

Pankit, joilta voit hakea edullista lainaa

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Miten tunnistaa edullinen laina?

Suurin lainan edullisuuteen vaikuttava tekijä on lainan korko. Korkoja vertaillessa on kuitenkin syytä olla tarkkana, sillä usein lainoja mainostetaan edullisella nimelliskorolla, joka ei kuitenkaan kata kaikkia kustannuksia. Nimelliskorko tarkoittaa lainan koron suuruutta yksinään, ilman muita lainaan lisättäviä kuluja. Lainan todellinen vuosikorko puolestaan kertoo lainan koron niin, että kaikki lainan lisäkulut on otettu huomioon.

Kun tarvitsee lainaa, vaihtoehtoja kannattaa tämän takia vertailla aina keskenään todellinen vuosikorko, ei nimelliskorko edellä. Edullinen laina pitkällä maksuajalla ja matalalla korolla voi olla kuluttajalle paras vaihtoehto, kunhan sellaisen onnistuu löytämään.

Edullinen laina löytyy helpoiten puolueettoman vertailumme kautta, sillä näytämme sinulle yhdellä kertaa kaikki tarjoukset, joita tiedoillasi on mahdollista saada jopa 23 eri pankilta. Tarjoukset on myös järjestelty todellisen vuosikoron mukaiseen järjestykseen niin, että edullisin laina on helppo tunnistaa.

Kiinnitä huomiota näihin kustannuksiin:

Useimmiten edulliseenkin lainaan lisätään puhtaan koron lisäksi muitakin erilaisia kuluja kuten avausmaksu, nostopalkkio ja tilinhoitomaksu. Avausmaksulla tarkoitetaan lainan avaamisesta perittävää maksua. Se voi kulkea joskus myös nostopalkkion nimellä, jolloin lainantarjoaja itse asiassa saa avausmaksun useampaan kertaan.

Lainan avausmaksu vaihtelee tyypillisesti lainasumman mukaan. Isokokoisten lainojen avausmaksut ovat yleensä suurempia kuin pienten lainojen. Kaikkiin lainoihin ei kuitenkaan lisätä avausmaksua, vaan jotkut voivat olla kokonaan avausmaksuttomia.

Nostopalkkio liittyy yleensä joustoluottoihin. Joustoluotolle asetetaan tietty luottolimiitti, jonka sisällä lainaa voi nostaa itselle sopivissa osissa - koko summaa ei siis tarvitse nostaa kerralla. Lisäksi joustoluottoa vapautuu käyttöön aina, kun lainaa lyhentää. Jos siis on ottanut 2 000 euron joustoluoton ja nostanut siitä 500 €, luottoa on jäljellä 1 500 €. Jos lainaa lyhentää 500 eurolla, luottoa tulee käytettäväksi 2 000 €.

Nostopalkkio on sidottu jokaiseen yksittäiseen nostoon, eli aina kun lainaa nostaa tililleen käytettäväksi, lainan myöntänyt taho voi periä erillisen nostopalkkion. Jos siis tekee pieniä nostoja, saattaa nostopalkkion koko suhteessa lainamäärään kasvaa kohtuuttoman suureksi.

Tilinhoitomaksu taas on lähes jokaisen lainan kuukausierään lisättävä kulu. Tyypillisesti tilinhoitomaksu on muutamia euroja. Vaikka summa ei suurelta tunnu, pitkä laina-aika voi kasvattaa tilinhoitomaksuista kertyvän potin huomaamatta isoksi. Jos lainassa on esimerkiksi 8 euron kuukausittainen tilinhoitomaksu, viiden vuoden laina-ajalla pelkistä tilinhoitomaksuista ehtii kertyä lisäkuluja lainaan 480 euroa!

Koska lainoihin siis lisätään monia erilaisia kuluja, tulee lainan vuosikoron lisäksi laskea lainan kokonaiskustannukset ja miettiä, onko kyseessä silti halpa laina. Lainan kokonaiskustannuksista käy yksinkertaisesti ilmi, paljonko laina tulee yhteensä kaikkine kuluineen maksamaan laina-ajan puitteissa. Vaikka kaikenlainen laskeskeleminen voi tuntua tylsältä, kannattaa aina lainaa hakiessa kuitenkin laskea lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset.

Lainojen kustannuksissa on suuria eroja, jotka pyritään usein piilottamaan vivahde-erojen taakse. Niinpä vertailemalla voi suurten lainasummien kohdalla säästää helposti jopa tuhansia euroja. Halvin laina löytyy helpoiten vertailemalla, sillä ilmoitamme selkeästi lainan kokonaiskustannukset ja säästämme sinut näin turhilta laskutoimituksilta.

Millainen laina on edullinen?

Kysymykseen, mikä on edullinen kulutusluotto, ei ole yksiselitteistä vastausta. Lainan edullisuutta pohtiessa kannattaakin lähteä liikkeelle lainatyypistä. Vuonna 2019 säädetyn pysyvän korkokaton mukaan kulutusluottojen vuosikorko ei saa nousta yli 20 prosentin. Monet pikavippien tarjoajat myönsivät ennen lainaa noin 50 prosentin todellisella vuosikorolla, mutta nykyään vastaavat kiskurikorot eivät onneksi ole mahdollisia. Jopa pikavippi voi siis olla kohtalaisen edullinen laina, kunhan sen maksaa takaisin ajoissa.

Kiristyneestä lainsäädännöstä huolimatta edullista lainaa mainostavien pikavippiyhtiöiden kanssa tulee olla tarkkana. Esimerkiksi niin kutsuttuihin "korottomiin pikavippeihin" liittyvät hyvin tiukat ehdot: mukamas edullinen laina täytyy usein maksaa kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä, jotta korottomuudesta pääsee nauttimaan. Kun 0-prosentin korkoaika umpeutuu, voi korko lähteä huimaan kiitonousuun. Lisäksi korko on monesti piilotettu erinäisiin sivukuluihin nostopalkkion ja tilinhoitomaksun nimellä. Koroton pikavippi ei siis välttämättä olekaan niin edullinen luotto, kuin ensivilkaisulla näyttää. Ikävien yllätysten välttämiseksi lainaehdot täytyy lukea hyvin tarkasti läpi ennen kuin ottaa ensisilmäyksellä edulliselta vaikuttavaa lainaa heti netistä.

Kulutusluottojen kohdalla edullisen lainan korkoprosentit ovat niin ikään laskussa viimeaikaisten lakimuutosten ansiosta. Vakuudettomien kulutusluottojen korot alkavat tällä hetkellä noin 5 prosentista kohoten pariin kymmeneen prosenttiin. Tosin vuoden 2021 syyskuun loppuun asti voimassa olevan väliaikaisen korkokaton ansiosta lainan vuosittainen nimelliskorko ei saa ylittää kymmentä prosenttia, tai muut kulut 150 euroa. Jos kulutusluoton korko on alle 10 prosenttia, on kyseessä kohtalaisen edullinen laina.

Monet lainantarjoajat määrittelevät lainan koron asiakkaasta tehdyn riskiarvion perusteella. Matalan riskin asiakkaat saavat lainan luonnollisesti pienemmällä korolla kuin suuren riskin asiakkaat. Toisilla vakuudettomien kulutusluottojen tarjoajilla puolestaan on käytössä kiinteä hinnoittelu, eli lainan korko on kaikille hakijoille sama.

Edullista lainaa etsiessä on järkevää kilpailuttaa lainantarjoajat ja lainatarjoukset keskenään. Lainatarjouksen pyytäminen ei sido hakijaa lainanottamiseen, joten tarjouksia voi huoletta pyytää useampia ja vertailla rauhassa eri lainojen kokonaiskustannuksia.

Mitä tehdä ennen lainanhakua?

Ennen kuin ottaa edullista lainaa pankista, kannattaa rehellisesti miettiä, pystyykö lainan maksamaan takaisin kaikkine korkoineen ja kuluineen. Ei myöskään ole fiksua ottaa lainaa suunnittelematta tarkkaan omaan taloustilanteeseen sopivaa maksuaikataulua. Jos lainanmaksu venyy liian pitkäksi, kasvavat lainan kokonaiskustannukset suuremmiksi lähes huomaamatta. Maksuaikataulu voi myös olla liian nopea ja ajaa henkilökohtaisen tilanteen niin ahtaalle, että päätyy ottamaan lisää kulutusluottoa. Tällöin ensivilkaisulla edullinen laina on lopulta kaikkea muuta kuin kestävä ratkaisu.

Ei kannata myöskään suin päin syöksyä hankkimaan lainaa. On syytä pohtia hetkinen, tarvitseeko kyseessä olevaa ostosta niin paljon, ettei voi ensin säästää sitä varten hitaasti mutta varmasti. Toisaalta lainanotto on ihan sallittua silloin, jos tietää pystyvänsä maksamaan lainan takaisin. Kulutusluotoista liikkuu useita myyttejä, kuten että ne vievät ottajansa talouden turmioon, tai että niitä ottavat eläisivät vastuuttomasti yli varojensa. Kulutukseen otettu luotto voi kuitenkin maineestaan huolimatta olla edullinen laina pitkällä maksuajalla, jolloin se ei vaaranna vastuullisen lainanottajan taloutta.

Lainaa ei kannata käyttää mihin tahansa, kuten ylimääräisiin arjen hankintoihin ja hurvitteluun. Kulutusluottoa voi tosin tietyissä tapauksissa suositella otettavan välttämättömien menojen rahoitukseen, jos tarvittavaa puskurirahastoa ei vielä ole kertynyt. Tärkeintä on tuntea oma tilanne ja olla rehellinen lainanmaksun kestävyydestä.

Lainantarjoajat käyttävät monesti riskiperusteista hinnoittelua asiakaskohtaisesti, eli kokonaiskustannukset selviävät vasta kun lainatarjous on tehty. Lainatarjous ei sido kuitenkaan mihinkään, eikä ikinä kannata suostua huonoon tarjoukseen. Muista myös, että jos olet hakenut lainaa netistä, sinulla on oikeus perua laina laillisesti kahden viikon sisällä.

Oman talouden on oltava sen verran tasapainossa, että se kestää lainan ottamisen ja takaisinmaksun. Vaikka kyseessä olisi kuinka edullinen laina tahansa, täytyy lainapääoman lisäksi maksaa ylimääräiset kustannukset, kuten korko ja muut maksut. Lainaerien täytyy olla sen suuruiset, että omat tulot riittävät niiden takaisinmaksuun vaivattomasti. Yleensä ei kannata ottaa uutta lainaa vanhojen maksuun. Lainojen yhdistäminen saattaa olla poikkeus silloin tällöin, mutta sekään ei aina ole halvin vaihtoehto.

Se, mikä lainantarjoaja tarjoaa edullisinta lainaa, riippuu etenkin lainasummasta ja laina-ajasta, mutta myös lainanhakijan elämäntilanteesta. Pienten lainasummien (alle 1 000 €) ollessa kyseessä, pikavipit ovat melkein ainoa vaihtoehto. Yli 1000 euron lainojen kohdalla kannattaa pikalainojen lisäksi tarkistaa myös kulutusluottotarjonta. Koska vain lainanhakija itse tietää oman tilanteensa ja rahantarpeensa, halpa laina netistä löytyy helpoiten vertailemalla eri lainojen ominaisuuksia puolueettomalla hakutyökalullamme.

Hae edullinen laina helposti netissä

Jokaisen lainantarjoajan etsiminen, listaaminen, kilpailuttaminen ja lainatarjouksen pyytäminen voi olla työläs prosessi. Vertailussamme saat samat tiedot selville alle minuutissa, ja “jatka”-napista pääset kurkistamaan lainanmyöntäjän nettisivuille lukemaan lisätietoa lainatuotteesta ja jättämään lopullisen hakemuksen. Lainaa voi hakea myös käymällä pankkikonttorissa, mutta tämä on tyypillisesti paljon nettilainaa työläämpi ja hitaampi prosessi.

Lainaa ei voi saada ilman tiettyjä vaatimuksia hakijan iän, tulojen ja maksuhistorian suhteen. Esimerkiksi säännölliset tulot, puhtaat luottotiedot ja suomalaiset verkkopankkitunnukset ovat tyypillisiä lainaehtoja. Lain mukaan kulutusluottoa ei myönnetä alaikäisille, ja joskus lainantarjoajille on muitakin ikävaatimuksia, kuten S-Pankin 25 vuoden raja.

Edullinen laina on mahdollinen, kun täytät nämä ehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias. Pankista riippuen ikäraja voi olla korkeampikin, yleensä 20-25 vuotta.
 • Sinulla on suomalainen osoite ja pankkitili. Monesti lainanmyöntäjä myös edellyttää, että olet asunut Suomessa vähintään edelliset kolme vuotta.
 • Tulosi ovat riittävät lainasummaan nähden. Työ- tai eläketulojen tulee olla lähtökohtaisesti ainakin 12 000 euroa vuodessa ennen veroja.
 • Olet hoitanut aiemmat raha-asiasi moitteettomasti. Lainaa ei useimmiten ole mahdollista saada ilman luottotietoja.

Jos täytät edellä mainitut ehdot, voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia puolueettomasta vertailustamme. Lainahakemuksen hyväksyntää emme kuitenkaan voi taata, sillä rahoituslaitokset perustavat päätöksensä aina omaan riskiarviointiinsa.

Jos lainahakemus tule takaisin hylättynä, on syynä monesti liian suuri lainamäärä tai turhan pitkä laina-aika. Tällöin lyhyempi laina-aika tai maltillisempi summa voi auttaa saamaan hyväksytyn lainahakemuksen uuden yrityksen jälkeen.

Lainan edullinen takaisinmaksu

Ykkössääntö lainan takaisinmaksussa on mitoittaa se omaan tilanteeseen sopivaksi. Käyttö- tai säästörahaa olisi hyvä jäädä ainakin hiukan lainanmaksujen ja välttämättömien kulujen jälkeen. Myös maksuaika on luultua tärkeämpi lainan hintaan vaikuttava tekijä.

Pienet kuukausierät voivat houkutella, mutta ne kasvattavat laina-aikaa ja täten kokonaiskustannuksia salakavalasti. Edullinen laina pitkällä maksuajalla voi siis olla hankala löytää. Liian lyhyt laina-aika taas tarkoittaa ylisuuria lainaeriä, jotka voivat ajaa elämisen kohtuuttomaan rajoittamiseen tai jopa uuden lainan ottamiseen.

Paras tapa selvittää sopiva laina-aika ja kuukausierät on kirjata kaikki tulot ja menot Excel-taulukkoon tai erilaisiin budjetointisovelluksiin. Näin on helpompi nähdä, miten suurta kuukausierää olisi varaa maksaa ilman että taloustilanne menettää tasapainonsa. Ei kuitenkaan kannata elää kädestä suuhun, vaan laittaa edes pieni summa säästöön, mikäli suinkin mahdollista. Koskaan ei tiedä, milloin yllättävä tilanne iskee vyön alle.

Muista nämä takaisinmaksun suhteen:

 • Hae lainaa vain, jos tiedät selviäväsi sen kustannuksista.
 • Mitoita laina-aika tarkasti. Liian pitkä laina-aika voi kasvattaa kokonaiskustannuksia, mutta liian lyhyt saattaa ajaa talouden raiteiltaan.
 • Tarkista lainan todellinen vuosikorko. Nimelliskoroltaan edullinen laina voi kätkeä sisäänsä ylimääräisiä kustannuksia erilaisten lisämaksujen muodossa.
 • Priorisoi takaisinmaksu kuukausibudjetissa. Laina voi aiheuttaa huomattavia talousvaikeuksia, jos et saa maksettua sitä takaisin ajoissa.

Jos lainanmaksu ei onnistukaan suunnitellusti, ei kannata jäädä yksin, vaan ottaa pikaisesti yhteyttä lainantarjoajaan ja neuvotella maksuaikataulusta. Myös Takuusäätiöltä voi hakea apua velkaantumisen uhatessa. Velkaantuneisuus ja maksuhäiriömerkinnät ovat yleistyneet viime vuosina, eikä enempää tarvita. Suunnittele siis takaisinmaksusuunnitelma valmiiksi ja hae lainaa vasta ollessasi varma, että selviät sen kuluista.

Mitä lainatyyppejä on olemassa?

Edullista lainaa hakiessa on hyvä pohtia, minkä tyyppisen lainan ottaa. Yleisiä lainatyyppejä ovat esimerkiksi erinäiset pikavipit ja kulutusluotto. Kulutusluotot voidaan jakaa vielä vakuudettomiin ja vakuudellisiin. Pikalainoille tyypillistä on lyhyt laina-aika ja suhteellisen pienet lainasummat, sillä usein pikavippiä voi hakea noin 100 – 2 000 euroa.

Monet pikavipintarjoajat ovat tosin korkokattoa alentavan lakimuutoksen jälkeen siirtyneet tarjoamaan joustoluottoja, joita kuitenkin mainostetaan edelleen pikavippeinä. Siksi usein vaikkapa 500 euron pikavippiä haettaessa saa käyttöönsä 2 000 euron luottotilin, jolta voi nostaa rahaa aina tarpeen mukaan. Tällaisten lainojen kanssa tulee olla todella varovainen, ettei päädy ottamaan enempää luottoa kuin oma maksukyky antaa periksi.

Kulutusluotot vaihtelevat löyhästi arvioiden suuruudeltaan noin 1 000 eurosta 60 000 euroon asti. Vakuudellisessa kulutusluotossa lainantarjoajalle annetaan lainasta vakuudeksi omaisuutta, kuten auto tai kiinteistö. Vakuus varmistaa, että lainantarjoaja saa lainatun summan varmasti takaisin. Tästä syystä vakuudellisten kulutusluottojen korko saattaa usein olla matalampi kuin vakuudettomien.

Ilman vakuuksia myönnettävissä kulutusluotoissa ei tarvitse antaa mitään vakuutta lainalle, joten vakuudettomien kulutusluottojen korkotaso saattaa olla vakuudellisia korkeampi. Lainantarjoaja siis ikään kuin pyrkii kompensoimaan vakuudettomuuden aiheuttamaa riskiä korkeammilla koroilla. Toisaalta tällaisen luoton etu on nimenomaan siinä, että sitä voi hakea ilman vakuuksia.

Edullista lainaa valitessa on järkevää miettiä, minkälaisena lainana tarvitun lainasumman voi saada. Jos tarvitsee lainaa esimerkiksi 1000 euroa, kannattaa ehdottomasti pikalainojen lisäksi tutustua kulutusluottoihin, sillä usein kulutusluotot ilman vakuuksia ovat kustannuksiltaan edullisempia kuin suoranaiset pikavipit. Myös oman pankin lainatarjonta on syytä tarkastaa, sillä useimmat pankit myöntävät lainoja noin 1000 eurosta alkaen.

Jos tarvittava lainasumma on yli 2 000 euroa, on halvin laina todennäköisesti kulutusluotto tai vakuudellinen laina. Edullista lainaa etsiessä kannattaa tarkistaa, tuleeko vakuudellinen laina omasta pankista vai vakuudeton laina esimerkiksi netistä halvemmaksi vaihtoehdoksi.

Edullisimman lainatarjouksen valitseminen

Parhaimman lainatarjouksen valinta voi olla vaikeaa, joten kannattaa tutustua lainoihin ja niiden kustannuksiin huolellisesti. Ei myöskään kannata uskoa kaikkea, mitä lainantarjoajien nettisivuilla isoilla kirjaimilla kirjoitetaan, vaan myös pienet printit tulee lukea huolella.

Osa rahoitusyhtiöistä saattaa esimerkiksi mainostaa korotonta lainaa, mikä sinällään voi olla aivan tottakin. Korottomuus kuitenkin yleensä toteutuu vain varsin tiukoilla ehdoilla, tai korottomuuden takia lainan muut kulut, kuten nosto- ja avausmaksut sekä kuukausittaisen tilinhoitokulut, voivat olla kohtuuttoman suuret. Näin todellinen vuosikorko on kaikkea muuta kuin 0 %, eikä kyseessä todellakaan ole markkinoiden halvin laina.

Osa lainantarjoajista puolestaan saattaa mainostaa, etteivät he peri kuukausittaisia tilinhoitomaksuja tai nostokuluja, mikä usein tarkoittaa, että lainan korko voi olla suhteellisen korkea. Usein mainokset korottomasta tai lisämaksuttomasta lainasta ovat siis liian hyviä ollakseen totta, ja ”puuttuvat” kulut kyllä piilotetaan jonnekin.

Juuri piilokulujen takia edullinen laina löytyy aina helpoiten vertailupalvelusta. Voit hakea yhdellä lomakkeella yli 20 pankin lainat ilman vakuuksia, ja esittelemme ne sinulle selkeässä edullisuusjärjestyksessä. Koko prosessi on parhaimmillaan ohi saman päivän aikana, sillä monilta kumppaneiltamme on mahdollista nostaa laina heti tilille.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.