Vertaa jopa 23 pankin tarjoukset ja hae remonttilainaa sinulle sopivalla kuukausierällä Vertaa jopa 23 pankin tarjoukset ja hae remonttilainaa
Vertailemalla asiakkaamme ovat säästäneet keskimäärin 750€ vuodessa


























Näin haet ja kilpailutat remonttilainaa
-
Täytä hakemus
Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.
-
Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.
-
Vertaile tarjoukset
Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää
Rahoitusta remontille

Remontin voi rahoittaa joko vakuudellisella tai vakuudettomalla kulutusluotolla, tai asuntolainalla. Koska remontin voi rahoittaa niin monella tapaa, muista aina tutkia ja kilpailuttaa vaihtoehdot ennen lainapäätöksen tekoa.
Sopivaa rahoitusvaihtoehtoa valittaessa kannattaa miettiä, mitkä ovat omat tarpeet ja taloudelliset mahdollisuudet. Vakuudellinen laina on usein edullisempi, mutta vakuudettomaan lainaan et tarvitse vakuuksia tai takaajaa ja lainan saa yleensä nopeammin tilille.
Tärkeää tietoa remonttilainoista
Mihin remonttilainaa tarvitsee?
Kaikilla tulee joskus eteen tilanne, jolloin kotia tai esimerkiksi kesämökkiä pitää remontoida. Ehkä edessä on kodin kattoremontti, keittiön uudistaminen tai saunaremontti? Oli kohde mikä tahansa, nousee remonttia suunnitellessa usein esille remontoinnin kalliit kustannukset. Lisäkustannuksia voi syntyä varsinkin, jos remontin tekemiseen tarvitsee palkata alan ammattilainen tai kyseessä on jokin isompi remontti, johon tarvitaan kalliita tarvikemateriaaleja.
Paras tilanne olisi se, että remontin pystyisi rahoittamaan kokonaan omilla säästöillä. Usein remontin vaatimat kustannukset kuitenkin nousevat sen verran korkeiksi, että remontti rahoitetaan joko kokonaan tai osittain lainarahalla.
Ulkopuolisen rahoituksen vaihtoehtoja ovat ainakin remonttiyhtiön osamaksurahoitus, vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto tai asuntolainaan yhdistettävä remonttilaina. Myös yhtiölainaosuus on mahdollista korvata remonttilainalla, jolloin pääsee itse vaikuttamaan lyhennyssuunnitelmaan ja lainan koroista on mahdollista saada verovähennykset. Tällöin vakuutena käytetään omaa asuntoa.
Remontin rahoittaminen
Isommissa remonteissa herää usein kysymys rahoituksen järjestämisestä: jos rahaa ei löydy tarpeeksi omasta takaa, voi olla tarpeen hakea remonttiin lainaa.
Alla on esitelty kolme eri remonttilainavaihtoehtoa:
Vakuudeton kulutusluotto on sopiva vaihtoehto pienempiin tai isompiin tarpeisiin. Esimerkiksi muutaman tuhannen euron pintaremonttiin voi hakea kulutusluottoa, jota varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainaa ilman vakuuksia voi saada jopa 60 000 euroon asti, joten isompikin remontti voi onnistua vakuudettoman kulutusluoton avulla. Vakuudeton kulutusluotto on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin, jos lainalle ei ole mahdollista asettaa vakuutta tai takaajia.
Vakuudellinen kulutusluotto sopii isompiin remontteihin. Vakuudellisen kulutusluoton hyvä puoli on se, että lainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman lainan. Tällaista lainaa varten tulee kuitenkin olla jonkinlainen vakuus kuten asunto. Vakuudetonta lainaa voi hakea omasta pankista tai rahoituslaitokselta.
Asuntolainalla remontin rahoittaminen onnistuu, jos remontti osuu asunnon oston yhteyteen. Tällöin asuntolainaa voi hakea myös remontin kustannusten kattamiseksi. Mikäli jo olemassaolevaan asuntoon halutaan kuitenkin tehdä remonttia asuntolainalla, tulee remontin kohdistua talon perusrakenteisiin. Vaikka asuntolainoissa on kulutusluottoja matalampi korko, on niissä myös pidempi laina-aika. Laina-ajan kasvaessa myös remonttilainan kulut kasvavat. Harkitse siis tarkkaan, haluatko lyhentää remonttilainaa asuntolainan yhteydessä vuosikaudet vai maksaa remontin takia otetun lainan nopeammin takaisin kulutusluoton muodossa.