Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile vakuudettomia lainoja halvimmalla korolla. Saat tarjoukset heti

Täytä hakemus alle 2 minuutissa, voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana

 • Instant Vakuudetonta lainaa jopa 50 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Laske lainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Vakuudetonta lainaa jopa 50 000 €
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen

Näin löydät vakuudettoman lainan

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Vakuudeton laina

Netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudettomat lainat tarkoittavat, että laina myönnetään ilman pantiksi annettavaa omaisuutta. Usein vakuudellisessa lainassa on matalampi nimelliskorko, kuin vakuudettomissa lainoissa, koska lainanantajan riski menettää rahansa on pienempi vakuutena toimivan pantin takia.

Tyypillisesti vakuudettomat lainat ovat pikavippejä tai kulutusluottoja. Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia. Kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Kaikki vertailustamme löytyvät lainat ovat vakuudettomia. Muistathan, että vertailemalla löytyy aina halvin laina, kuin myös edullinen laina ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jonka voi saada ilman pantattavaa omaisuutta tai takausta. Yleensä pankki tai rahoituslaitos haluaa myönnetylle lainalle vakuudet, jotka toimivat lainan takaisinmaksun turvana. Lainan vakuutena voi olla asunto, arvopaperit, rahatalletus, tai joskus toisen henkilön antama henkilötakaus. Valtaosassa vakuudellisista lainoista on vaatimuksena kuitenkin reaalivakuus, eli jotain konkreettista omaisuutta.

Vakuudettomissa lainoissa tällaista vakuutta ei vaadita, vaan pankki myöntää lainan riskiarvioonsa perustuen. Vakuudettomissakin lainoissa hakijalta kuitenkin vaaditaan säännöllisiä tuloja ja selvitystä nykyisistä veloista. Vakuudettomien lainojen korot ovat usein hieman korkeampia kuin vakuudellisten, koska vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja ei saa mitään omaisuutta takeeksi lainan takaisinmaksusta.

Vakuudettomien lainojen korkeammilla koroilla pyritään siis kompensoimaan lainan lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Suomessa vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joten kilpailua ja valinnanvaraa alalla riittää.

Vakuudettomia lainoja voit hakea muun muassa seuraavien luotonmyöntäjien kautta:

 • Brabank

  Brabank on entinen Monobank. Brabank myöntää vakuudetonta lainaa jopa 50000 euroa peräti 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Voit hakea Brabank luottoa, jos olet yli 23 vuotta, mutta alle 70. Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa. Brabankin vakuudetonta lainaa varten sinulla täytyy olla yli 1200 euron kuukausitulot.
 • Resurs Bank

  Resurs Bank laina on suosittu vakuudeton 1000 - 50 000 euron laina, jonka voit saada 12 vuoden maksuajalla. Laina maksetaan tilille 1 - 3 arkipäivän kuluessa. Maksuhäiriömerkintöjä Resurs Bankin vakuudetonta lainaa hakiessa ei saa myöskään olla.
 • Collector

  Collector myöntää lainoja 2000 euron ja 25 000 euron väliltä. Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika Collectorilla on jopa 18 vuotta. Hyväksyttyä lainhakemusta varten sinun täytyy olla yli 20-vuotias ja sinulla täytyy olla yli 15 000 euron vuositulot.
 • Fellow Finance

  Fellow Finance tarjoaa vertaislainoja 500 euron ja 20 000 euron välillä. Fellow Financen vakuudetonta lainaa varten sinun täytyy olla yli 20-vuotias, mutta alle 75-vuotias. Sinulla täytyy olla myös suomalainen pankkitili.

Ovatko vakuudettomat lainat kalliita?

Vaikka vakuudettoman lainan nimelliskorko on usein korkeampi kuin vakuudellisten, lainojen kokonaiskustannukset riippuvat monesta tekijästä kuten lainakorosta, tilinhoitomaksuista, aloitusmaksuista tai nostoprovisioista. Matala nimelliskorko ei aina ole merkki edullisesta lainasta. Vakuudeton laina on yleensä varsin edullinen laina ja varteenotettava vaihtoehto.

Laina ilman vakuuksia maksetaan yleensä myös nopealla aikataululla takaisin, joten hieman korkeampi korko ei aina välttämättä kerro koko totuutta. Jos tarvitset lainaa heti ilman vakuuksia, ja aiot maksaa koko summan nopeasti takaisin, korkeakorkoisempi rahoitustuote voi olla perusteltu.

Lainanmyöntäjien tulee ilmoittaa lainanhaun yhteydessä kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko, joten eri vaihtoehtojen vertailu on tämän perusteella kohtuullisen helppoa. Paras hintataso vakuudettomalle lainalla löytyy aina kilpailuttamalla, joten älä unohda selkeää lainojen vertailua.

Esimerkki vakuudettomasta lainasta:

 • Lainattava summa 5000 €
 • Laina-aika 3 vuotta
 • Korko 8%
 • Todellinen vuosikorko 10,45%
 • Avausmaksu 130 €, tilinhoitopalkkio 1€/kk
 • Takaisinmaksettava summa 5803€

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavipit ovat pieniä lainoja, jotka myönnetään lähes aina ilman vakuuksia. Pikavippien laina-ajat ovat tyypillisesti suhteellisen lyhyitä ja jotkin tarjoajat myöntävät jopa täysin korotonta pikavippiä, kunhan luoton maksaa takaisin alle 30:ssä päivässä. Useimmiten pikavippejä haetaan netissä tai tekstiviestillä.

Vuonna 2013 tuli voimaan pikavippejä koskeva korkokatto, jonka mukaan alle 2 000 euron suuruisten pikavippien todellinen vuosikorko ei saa olla yli 50 prosenttia. Ennen lakiuudistusta pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat olla jopa tuhansia prosentteja. Nykyään vakuudettomia lainoja myöntäviä yrityksiä säätelee vuonna 2019 voimaan tullut kulutusluottoja rajoittanut laki, joka määrittää koron vieläkin alemmaksi. Lainat ovat kuluttajalle siis entistä halvempia.

Joustoluotto tarkoittaa, että lainaa voi nostaa käyttöön tarvitsemansa summan, eli koko myönnettyä lainasummaa ei tarvitse koskaan ottaa käyttöön. Pientä vakuudetonta luottoa hakevien kannattaa olla varovaisia tällaisten joustoluottojen kanssa, ettei epähuomiossa päädy ottamaan enemmän lainaa kuin alun perin oli tarkoitus, tai enemmän kuin oma maksukyky kestää. Järkevästi käytettynä joustoluotto ei kuitenkaan ole sen huonompi vakuudeton luotto kuin muutkaan.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Pikavippien lisäksi lainaa ilman vakuuksia voi saada ottamalla vakuudettoman kulutusluoton. Tyypillisesti kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1000 – 50000 euron välillä, ja niiden takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavippien. Myös vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea nykyään kätevästi netistä.

Koska lainaa ilman vakuuksia voi saada sekä pikavipin että kulutusluoton muodossa, kannattaa ennen lainapäätöksen tekemistä vertailla eri lainoja huolellisesti. Usein kulutusluotto voi tulla pikavippiä edullisemmaksi, eikä tällaisen käyttöluoton hakuprosessi välttämättä ole juuri pikavipin hakuprosessia pidempi tai vaikeampi.

Lainaa heti ilman vakuuksia

Vakuudettomien lainojen vertailu omin päin on haastavaa nykypäivänä, sillä lainantarjoajia vakuudettomille lainoille on yli 60 Suomessa ja jokaisella lainantarjoajalla on usein monta erilaista lainatuotetta.

Jos olet erittäin valveutunut kuluttaja ja osaat täysin objektiivisesti vertailla eri lainatuotteita ja näiden ehtoja, se on silti hyvin aikaa vievä prosessi. Pankit nimittäin supistavat jatkuvasti konttoriverkostojaan Suomessa. Toisekseen niin kutsuttujen piilokulujen kaivaminen vie aikansa. Nimelliskoron, eli pankin lainamarginaalin, lisäksi maksettavaa tulee myös avausmaksujen ja tilinhoitomaksujen muodossa.

Todellinen vuosikorko sisällyttää nimelliskoron lisäksi muut kulut. Se on paras tämän hetkinen mittari lainojen kokonaiskustannuksien vertailulle omin päin. Suomen kuluttajansuojalaki ja EU-direktiivi 98/7/EY määrittävät, että kaikissa lainailmoituksissa tulee ilmoittaa todellinen vuosikorko.

Jotkut lainanantajat jättävät ilmoituksissaan todellisesta vuosikorosta pois kuitenkin takauksen osuuden, jolloin lainan korko onkin suurempi ilman takaajaa.

VertaaEnsin.fi-lainavertailu kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat puolestasi nopeasti ja helposti. Lainvertailun käyttäminen on täysin maksutonta. Lainahakemuksen täyttäminen ei sido kuluttajaa vielä mihinkään. Lainatarjouksen tehtyäsi saat pankeilta ja muilta lainantarjoajilta sähköpostiin lainatarjoukset, joista voit valita mieleisesi lainavaihtoehdon.

 • Täytä hakemus verkkosivuillamme
 • Lainapäätöksen saat nopeasti sähköpostiin
 • Valitse mieleisin eri vaihtoehdoista

Vakuudettoman luoton voi saada tilille hyvinkin nopeasti, jos hakemuksen täyttää huolellisesti. Jos haet lainaa ilman vakuuksia ja takaajia esimerkiksi maanantaina, voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Aloita siis vertailemalla lainat laskurimme avulla, ja tämän jälkeen pääset valitsemaan itsellesi parhaan vakuudettoman luoton. Valinnan jälkeen rahoitusyhtiö tai pankki saattaa pyytää liitteitä hakemuksesi tueksi.

Kuinka paljon voi saada vakuudetonta lainaa?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia kauttamme muutaman satasen luotosta aina useisiin tuhansiin. Yhteistyökumppanimme voivat myöntää lainaa pienellä korolla jopa 50 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuaikaa ei kannata paisuttaa. Sitä halvempi laina, mitä aikaisemmin pystyt lainan maksamaan takaisin.

Esimerkki isommasta lainasta:

 • Lainattava summa 10000 €
 • Laina-aika 5 vuotta
 • Korko 12,6%
 • Todellinen vuosikorko 14,90%
 • Avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5€/kk
 • Takaisinmaksettava summa 13958€

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Jos haet palvelumme avulla vakuudetonta lainaa netistä, sinun täytyy olla yli 18-vuotias, sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus, säännölliset työ- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat ennen moitteettomasti. Lainan hakemiseen kannattaa valmistautua, ottamalla valmiiksi viimeisimpien kuukausien palkkakuitit. Useissa tapauksissa lainaa ilman luottotietoja ei ole mahdollista saada.

Hyväksytyt vakuudettomat lainat vaativat tiettyjä ehtoja, kuten säännöllisiä tuloja. Palvelumme kautta vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen vaatii seuraavien kohtien täyttymisen:

 • Sinulla on ikää yli 18 vuotta
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus ja asut Suomessa
 • Olet hoitanut aikaisemmat raha-asiat moitteettomasti
 • Sinulta löytyy säännölliset eläke- tai työtulot

Yleisimmät käyttökohteet

Palvelumme kautta haettuja vakuudettomia lainoja käytetään ennen kaikkea lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yhden suuremman lainan ottamista, jolla vanhat lainat maksetaan pois. Lainan maksaminen uudella lainalla ei kuulosta lähtökohtaisesti hyvältä vaihtoehdolta, mutta kyse ei ole suinkaan ideologisesta päätöksestä.

Lainojen yhdistäminen on laskennallisesti kannattavaa monelle kuluttajalle, joiden vanhojen lainojen kokonaiskustannukset ovat suuria. Yksi ja ainoa eräpäivä myös selkeyttää taloudenhallintaa. Ole ehdottoman varma, että täytät seuraavat kohdat jos mietit lainojen yhdistämistä ja varsinkin, kun haet lainaa.

 • Vanhojen lainojen kokonaiskustannukset ovat suuremmat kuin uuden lainan.
 • Olet varma, että et tarvitse lisää lainaa uuden lainan takaisinmaksuaikana.
 • Olet tarkistanut toistamiseen, että kokonaiskustannukset tulevat halvemmaksi.
 • Muita yleisiä käyttökohteita palvelumme kautta haetuille vakuudettomille lainoille ovat remontit, lomamatkat, autot, moottoripyörät, veneet, laskujen maksaminen, kodinkoneet ja muu elektroniikka.

Hae lainaa vasta silloin, kun tiedät, että lainaraha ja lainarahalla ostettu tuote ovat molemmat varmasti tarpeellisia. Lainalle kannattaa tehdä hyvin selkeä maksusuunnitelma.

Mitä liitteitä tarvitset vakuudettomia lainoja varten?

Vakuudettomat lainat voi saada myönnettyä erittäin ripeästi, minkä jälkeen saat myös nopeasti rahat tilillesi Lainantarjoajan täytyy kuitenkin useimmiten saada tiettyjä liitteitä lainaa varten. Näitä liitteitä ovat:

 • 3 - 6 viimeisimmän kuukauden palkkakuitit.
 • Verotustodistus tai viimeisimmän verotuspäätöksen erittelyosa
 • Tietoa liittyen nykyisiin lainoihin
 • Henkilöllisyystodistus
 • Artikkelit

  OPAS Eroon veloista

  Eroon veloista

  Tiedätkö, miten päästä eroon veloista nopeimmin? Lue täältä.

  OPAS lainaehdot

  Yleiset lainaehdot

  Kertaa yleiset lainaehdot täältä, niin tiedät miten hakea lainaa tehokkaimmin.

  ARTIKKELIT Lainan korko

  Lainan korko

  Miten lainan korko muodostuu?

  ARTIKKELIT Lainaa työttömälle

  Lainaa työttömälle

  Voiko työtön saada lainaa? Lue täältä lisää.

  BLOG Tarkista luottotiedot

  Tarkista omat luottotiedot

  Tarkista luottotiedot ilmaiseksi – näin se onnistuu!

  OPAS lainaehdot

  Yleiset lainaehdot

  Kertaa yleiset lainaehdot täältä, niin tiedät miten hakea lainaa tehokkaimmin.

  ARTIKKELIT Lainaa työttömälle

  Lainaa työttömälle

  Voiko työtön saada lainaa? Lue täältä lisää.

  OPAS Eroon veloista

  Eroon veloista

  Tiedätkö, miten päästä eroon veloista nopeimmin? Lue täältä.

  ARTIKKELIT Lainan korko

  Lainan korko

  Miten lainan korko muodostuu?

  BLOG Tarkista luottotiedot

  Tarkista omat luottotiedot

  Tarkista luottotiedot ilmaiseksi – näin se onnistuu!

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.