Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainaa ilman vakuuksia – löydä vakuudeton laina halvimmalla korolla

Täytä hakemus alle 2 minuutissa, voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Kilpailutamme vakuudettomat lainat 60 000 € asti
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen

Laske lainan kuukausierä

20000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk.
Lopullinen lainasumma ja todellinen vuosikorko ovat asiakaskohtaisia. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Todellinen vuosikorko vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
 • Instant Kilpailutamme vakuudettomat lainat 60 000 € asti
 • Rocket Vertailu ei sido sinua mihinkään
 • Badge Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen

Löydä vakuudeton laina helposti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Löydä edullisin vakuudeton laina vertailemalla Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa

Laina ilman vakuuksia

Netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudeton laina tarkoittaa, että voit hakea lainaa ilman pantiksi annettavaa omaisuutta. Usein vakuudellisissa lainoissa on matalampi nimelliskorko, koska lainanantajan riski menettää rahansa on pienempi vakuutena toimivan pantin takia. Myös vakuudettomien lainojen korot ovat kuitenkin nykyään hyvin asiallisia tiukentuneen lainsäädännön ansiosta.

Tyypillisesti lainat ilman vakuuksia ovat joko pikavippejä tai kulutusluottoja. Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia, kun taas kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Kaikki vertailustamme löytyvät lainat myönnetään ilman vakuuksia. Muistathan, että vertailemalla löydät aina edullisimmat vakuudettomat lainat.

Vakuudeton laina

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jonka voi saada ilman pantattavaa omaisuutta tai takausta. Yleensä pankki tai rahoituslaitos haluaa myönnetylle lainalle vakuudet, jotka toimivat lainan takaisinmaksun turvana. Lainan vakuutena voi olla asunto, arvopaperit, rahatalletus, tai joskus toisen henkilön antama henkilötakaus. Valtaosassa vakuudellisista lainoista on vaatimuksena kuitenkin reaalivakuus, eli jotain konkreettista omaisuutta.

Vakuudettomissa lainoissa tällaista vakuutta ei vaadita, vaan pankki myöntää lainan riskiarvioonsa perustuen. Näissäkin lainoissa hakijalta kuitenkin vaaditaan säännöllisiä tuloja ja selvitystä nykyisistä veloista. Vakuudettoman lainan korko on usein hieman korkeampi kuin vakuudellisen, koska vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja ei saa mitään omaisuutta takeeksi lainan takaisinmaksusta.

Ilman vakuutta myönnettävien lainojen korkeammilla koroilla pyritään siis kompensoimaan lainan lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Suomessa kulutusluottojen markkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joilta on mahdollista saada vakuudeton laina. Kilpailua ja valinnanvaraa siis riittää, eikä korkeaan nimelliskorkoon tai tiukkoihin lainaehtoihin tarvitse tyytyä. Palvelumme kautta voit hakea vakuudetonta lainaa 60 000 euroon saakka peräti 23 eri pankilta.

Vakuudettoman lainan hyviin puoliin lukeutuu myös nopeus: voit tehdä hakemuksen aamulla, hoitaa muodollisuudet päivän aikana ja saada rahat heti tilille vielä ennen iltaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että laina maksetaan tilille pankin aukioloaikojen mukaan, joten saat lainaa näin nopealla aikataululla vain viikonlopun ulkopuolella.

Lainaa ilman vakuuksia heti tilille

VertaaEnsin.fi-lainavertailu kilpailuttaa kaikki vakuudettomat lainat puolestasi nopeasti ja helposti. Lainavertailun käyttäminen on täysin maksutonta, eikä lainahakemuksen täyttäminen vielä sido kuluttajaa mihinkään. Lainahakemuksen tehtyäsi saat pankeilta ja muilta lainantarjoajilta sähköpostiin lainatarjoukset, joista voit valita mieleisesi lainavaihtoehdon ilman vakuuksia tai takaajia.

 1. Täytä hakemus verkkosivuillamme
 2. Saat lainapäätöksen nopeasti sähköpostiin
 3. Valitse mieleisin laina eri vaihtoehdoista

Vakuudettoman lainan voi saada tilille hyvinkin nopeasti, kunhan hakemuksen täyttää huolellisesti. Jos haet lainaa ilman vakuuksia ja takaajia esimerkiksi maanantaina, voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Aloita siis vertailemalla lainat laskurimme avulla, minkä jälkeen pääset valitsemaan itsellesi parhaan vakuudettoman luoton.

Mitä liitteitä vakuudetonta lainaa varten tarvitaan?

Vakuudettomien lainojen myöntäminen tapahtuu yleensä erittäin nopealla aikataululla. Lainantarjoaja pyytää kuitenkin monesti tiettyjä liitteitä lainan myöntämistä varten, jotta voisi varmistua asiakkaan maksukyvystä. Kun lähetät pyydetyt liitteet viivyttelemättä lainantarjoajalle, saat myös lainan nopeasti tilillesi.

Yleisimmin pyydettyjä liitteitä ovat:

 • 3–6 viimeisimmän kuukauden palkkakuitit
 • Verotustodistus tai viimeisimmän verotuspäätöksen erittelyosa
 • Tietoa liittyen nykyisiin lainoihin
 • Henkilöllisyystodistus

Vakuudeton laina on mahdollista saada myös ilman liitteitä, jos lainantarjoaja käyttää luottokelpoisuuden tarkistamiseen netistä löytyvää rekisteriä. Luottotiedot voi tarkistaa esimerkiksi Suomen Asiakastiedon rekisteristä, eikä pienen vakuudettoman lainan kohdalla välttämättä tarvita muita todisteita maksukyvystä.

Kuinka paljon vakuudetonta lainaa voi saada?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia tai takaajia kauttamme muutaman satasen luotosta aina useisiin tuhansiin euroihin. Yhteistyökumppanimme voivat myöntää lainaa pienellä korolla jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika kannattaa pitää maltillisena, sillä laina on aina sitä halvempi, mitä aikaisemmin pystyt maksamaan sen takaisin.

Laina ilman vakuuksia voi olla esimerkiksi seuraavanlainen:

 • Lainattava summa 10 000 €
 • Laina-aika 5 vuotta
 • Korko 12,6 %
 • Todellinen vuosikorko 14,90 %
 • Avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5 €/kk
 • Takaisin maksettava summa 13 958 €

Kuka voi hakea lainaa ilman vakuuksia?

Jos haet palvelumme avulla vakuudetonta lainaa netistä, sinun täytyy olla yli 18-vuotias ja sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus sekä säännölliset työ- tai eläketulot. Lainan hakemiseen kannattaa valmistautua ottamalla valmiiksi viimeisimpien kuukausien palkkakuitit. Useimmissa tapauksissa lainaa ilman luottotietoja ei ole mahdollista saada.

Hyväksytty lainahakemus edellyttää aina tiettyjä ehtoja, kuten säännöllisiä tuloja ja riittävän korkeaa ikää. Kun haet lainaa ilman vakuuksia sivuillamme, saat rahat tilille jopa saman päivän aikana, kunhan täytät yleisimmät lainanhakijalle asetetut ehdot. Vakuudettomien lainojen kilpailuttaminen palvelumme kautta onnistuu, mikäli seuraavat kohdat täyttyvät:

 • Sinulla on ikää yli 18 vuotta
 • Sinulla on suomalainen henkilötunnus ja asut Suomessa
 • Olet hoitanut aikaisemmat raha-asiasi moitteettomasti
 • Sinulta löytyy säännölliset eläke- tai työtulot

Onko vakuudeton laina kallis?

Vaikka vakuudettoman lainan nimelliskorko on usein korkeampi kuin vakuudellisen, lainojen kokonaiskustannukset riippuvat monesta eri tekijästä, kuten lainakorosta, tilinhoitomaksuista, aloitusmaksuista ja nostoprovisioista. Pelkkä matala nimelliskorko ei aina ole merkki edullisesta lainasta, joten myös vakuudeton laina on usein varsin edullinen ja varteenotettava vaihtoehto.

Vakuudettomat lainat maksetaan yleensä myös nopealla aikataululla takaisin, joten hieman korkeampi korko ei välttämättä kerro koko totuutta. Jos tarvitset lainaa heti ilman vakuuksia, ja aiot maksaa koko summan nopeasti takaisin, korkeakorkoisempi rahoitustuote voi olla perusteltu.

Lainanmyöntäjien tulee ilmoittaa lainanhaun yhteydessä kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko, joten eri vaihtoehtojen vertailu on tämän perusteella kohtuullisen helppoa. Paras hintataso vakuudettomalle lainalle löytyy aina kilpailuttamalla, joten älä unohda selkeää lainojen vertailua.

Vakuudeton laina – esimerkki kuluista

 • Lainattava summa 5000 €
 • Laina-aika 3 vuotta
 • Korko 8 %
 • Todellinen vuosikorko 10,45 %
 • Avausmaksu 130 €, tilinhoitopalkkio 1 €/kk
 • Takaisin maksettava summa 5 803 €

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavipit eli pikalainat ovat pieniä lainoja, jotka myönnetään lähes aina ilman vakuuksia. Pikavippien laina-ajat ovat tyypillisesti suhteellisen lyhyitä ja jotkin tarjoajat myöntävät jopa täysin korotonta pikalainaa, kunhan luoton maksaa takaisin alle 30 päivän aikana. Useimmiten pikavippejä haetaan netissä tai tekstiviestillä.

Vuonna 2013 tuli voimaan pikavippejä koskeva korkokatto, jonka mukaan alle 2000 euron suuruisten pikavippien todellinen vuosikorko ei saa olla yli 50 prosenttia. Ennen lakiuudistusta pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat olla jopa tuhansia prosentteja. Nykyään vakuudettomia lainoja myöntäviä yrityksiä säätelee vuonna 2019 voimaan tullut kulutusluottoja rajoittanut laki, joka määrittää koron vieläkin alemmaksi. Lainat ovat kuluttajalle siis entistä halvempia.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Pikavippien lisäksi lainaa ilman vakuuksia voi saada ottamalla vakuudettoman kulutusluoton. Tyypillisesti kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat välillä 1 000 – 50 000 euroa, ja niiden takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavippien. Se, kuinka paljon lainaa voit hakea, riippuu sekä pankista että omasta maksukyvystäsi. Myös vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea nykyään kätevästi netistä.

Koska lainaa ilman vakuuksia voi saada sekä pikavipin että kulutusluoton muodossa, kannattaa ennen lainapäätöksen tekemistä vertailla eri lainoja huolellisesti. Usein kulutusluotto voi tulla pikavippiä edullisemmaksi, eikä tällaisen käyttöluoton hakuprosessi välttämättä ole juuri pikavipin hakuprosessia pidempi tai vaikeampi.

Joustoluotto tarkoittaa, että lainaa voi nostaa käyttöön tarvitsemansa summan, eli koko myönnettyä lainasummaa ei tarvitse koskaan ottaa käyttöön. Pientä vakuudetonta luottoa hakevien kannattaa olla varovaisia tällaisten joustoluottojen kanssa, ettei epähuomiossa päädy ottamaan enemmän lainaa kuin alun perin oli tarkoitus, tai enemmän kuin oma maksukyky kestää. Järkevästi käytettynä joustoluotto ei kuitenkaan ole sen huonompi vakuudeton laina kuin muutkaan.

Mistä voi hakea vakuudetonta lainaa edullisesti?

Vakuudettomien lainojen vertailu omin päin voi osoittautua haastavaksi, sillä kymmenet Suomessa toimivat rahoituslaitokset myöntävät lainaa ilman vakuuksia. Lisäksi lähes jokaisella lainantarjoajalla on monta erilaista lainatuotetta, jotka tekevät vertailusta entistä hankalampaa. Helpoin keino edullisimman lainatuotteen löytämiseen onkin vertailupalvelun käyttö; Hae lainaa sivuillamme, niin näet vain parissa minuutissa peräti 23 eri pankin lainatarjoukset kokonaiskustannuksineen.

Vaikka olisit erittäin valveutunut kuluttaja ja osaisit täysin objektiivisesti vertailla eri lainatuotteita ja niiden ehtoja, on omin päin vertailu silti hyvin aikaa vievä prosessi. Etenkin niin kutsuttujen piilokulujen esiin kaivaminen vie aikansa. Nimelliskoron eli pankin lainamarginaalin lisäksi vakuudeton laina aiheuttaa kustannuksia myös avausmaksujen ja tilinhoitomaksujen muodossa.

Todellinen vuosikorko sisällyttää nimelliskoron lisäksi muut kulut. Se on paras tämän hetkinen mittari lainojen kokonaiskustannuksien vertailulle omin päin. Suomen kuluttajansuojalaki ja EU-direktiivi 2008/48/EY määrittävät, että kaikissa lainailmoituksissa tulee ilmoittaa todellinen vuosikorko.

Jotkut lainanantajat jättävät ilmoituksissaan todellisesta vuosikorosta kuitenkin pois takauksen osuuden, jolloin lainan korko onkin suurempi ilman takaajaa. Vertailumme kautta näet aina lainan kokonaiskustannukset juuri omalla kohdallasi, jotta edullisimman lainatuotteen valitseminen olisi mahdollisimman helppoa.

Esimerkkejä rahoituslaitoksista, jotka myöntävät lainaa ilman vakuuksia

Lainavertailun avulla näet helposti ja nopeasti useamman eri pankin ja rahoituslaitoksen vakuudettomat lainatarjoukset. Edullisimman vaihtoehdon valitseminen henkilökohtaisten tarjousten joukosta onnistuu siis ilman sen suurempia kommervenkkeja. Muiden muassa seuraavat luotettavat lainanantajat löytyvät vertailtavien pankkien joukosta:

 • Brabank, eli entinen Monobank, myöntää vakuudetonta lainaa jopa 50 000 euroa pisimmillään 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Voit hakea luottoa, jos olet 23–70-vuotias Suomen kansalainen. Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa. Brabank vaatii hakijoilta yli 1 200 euron kuukausitulot.
 • Resurs Bank laina on suosittu vakuudeton 1 000–50 000 euron luotto. Voit saada lainaa 12 vuoden maksuajalla, ja se maksetaan tilille 1–3 arkipäivän kuluessa. Maksuhäiriömerkintöjä Resurs Bankin lainaa hakiessa ei saa olla.
 • Collector myöntää suomalaisille 2 000–25 000 euroa lainaa. Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika on Collectorilla jopa 18 vuotta. Hyväksyttyä lainahakemusta varten sinun täytyy olla yli 20-vuotias ja vuositulojesi tulee olla yli 15 000 euroa.
 • Fellow Finance tarjoaa vertaislainoja 500 euron ja 20 000 euron välillä. Fellow Financen vakuudetonta lainaa saadaksesi sinun täytyy olla yli 20-vuotias, mutta alle 75-vuotias. Lainan myöntämistä varten vaaditaan myös suomalainen pankkitili.

Yleisimmät käyttökohteet

Palvelumme kautta haettuja vakuudettomia lainoja käytetään ennen kaikkea lainojen yhdistämiseen. Lainojen yhdistäminen tarkoittaa yhden suuremman lainan ottamista, jolla vanhat lainat maksetaan pois. Lainan maksaminen uudella lainalla ei kuulosta lähtökohtaisesti hyvältä vaihtoehdolta, mutta kyse ei ole suinkaan ideologisesta, vaan puhtaan taloudellisesta päätöksestä.

Lainojen yhdistäminen on laskennallisesti kannattavaa monelle kuluttajalle, jos vanhojen lainojen kokonaiskustannukset ovat suuria. Yksi ja ainoa eräpäivä myös selkeyttää taloudenhallintaa. Ole ehdottoman varma, että täytät seuraavat kohdat, jos mietit lainojen yhdistämistä:

 • Vanhojen lainojen kokonaiskustannukset ovat suuremmat kuin uuden lainan.
 • Olet varma, että et tarvitse lisää lainaa uuden lainan takaisinmaksuaikana.
 • Olet tarkistanut toistamiseen, että kokonaiskustannukset tulevat halvemmaksi.

Muita yleisiä käyttökohteita palvelumme kautta haetuille vakuudettomille lainoille ovat remontit, lomamatkat, autot, moottoripyörät, veneet, laskujen maksaminen, kodinkoneet ja muu elektroniikka.

Hae lainaa vasta silloin, kun tiedät, että lainaraha ja sillä ostettu tuote ovat molemmat varmasti tarpeellisia. Lainalle kannattaa myös tehdä selkeä maksusuunnitelma, jonka avulla kuluista selviää varmasti ajallaan.

Artikkelit

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.