Lainaa ilman vakuuksia - Löydä parhaat vakuudettomat lainat helposti

Vakuudeton laina on joustava tapa rahoittaa arjen ja vapaa-ajan hankintoja. Hae lainaa ilman vakuuksia ja takaajia kauttamme ja valitse sopivin vakuudeton laina useiden pankin tarjousten joukosta.

 • Vertailemme puolestasi 500 - 60 000 € vakuudettomat lainat
 • Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään
 • Saat lainpäätöksen heti

Aloita laskemalla kuukausierä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa.

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Hae lainaa ilman vakuuksia näin

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina tarkoittaa lainaa, jonka saamiseksi ei tarvita vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että jos tarvitset esimerkiksi autoasi varten lainan, et joudu asettamaan ostamaasi autoa lainan vakuudeksi, kuten vakuudellisessa lainassa.

Vakuudeton laina tarkoittaa myös, että lainan saamisen edellytyksenä on asiakkaan oma maksukyky, sillä pankin on varmistuttava siitä, että vakuudettoman lainan myöntäminen ei ole liian riskialtista. Tästä syystä vakuudettoman lainan saamiseksi edellytetään säännöllisiä tuloja sekä puhtaita luottotietoja ilman maksuhäiriömerkintöjä.

Laina ilman vakuuksia vai laina vakuuksilla?

Netissä myönnettävät lainat ja kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia. Vakuudettoman lainan hakemiseen ei vaadita pantiksi asetettavaa omaisuutta, eli vakuutta. Yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa ilman vakuuksia 500 eurosta 60 000 euroon asti.

Kun mietit olisiko sinulle sopivampi vaihtoehto vakuudellinen vai vakuudeton laina, on hyvä vertailla muutamia asiaan vaikuttavia tekijöistä. Mieti ensinnäkin:

 • Lainan käyttötarkoitus
 • Mahdolliset saatavilla olevat vakuudet
 • Lainan aikataulu
 • Siirry rahoituslaitoksen sivuille allekirjoittamaan lainasopimus.

Vakuudelliselle lainalle on mahdollista saada matalampi korko, mutta laina ilman vakuuksia on nopeampi ja helpompi ratkaisu etenkin äkilliseen rahoitustarpeeseen. Vakuudettoman lainan käyttötarkoitusta ei yleensä rajata tarkasti luotonmyöntäjän puolesta, joten sinun ei tarvitse perustella yksityiskohtaisesti lainasi syytä.

Kun haet lainaa ilman vakuuksia, saatetaan lainan käyttötarkoitusta kuitenkin kysyä hakemuksessa, koska sillä voi olla jonkin verran vaikutusta vakuudettoman lainan korkoon. Yleisimmät käyttötarkoitukset palvelumme kautta haetulle vakuudettomalle lainalle ovat aiempien lainojen yhdistäminen, ajoneuvohankinnat sekä odottamattomat menot.

Vakuudellisen ja vakuudettoman lainan erot

Vakuudellinen laina Vakuudeton laina
Lainasumma Noin 10 000 € alkaen 500-60 000 €
Korko Noin 3-5 % Noin 5-20 %
Vakuudet Esimerkiksi asunto, kesämökki, auto, arvopaperit Ei vaadita
Lainan hakeminen Vaatii neuvottelut vakuuksista Tapahtuu kokonaan netissä
Käsittelyaika Yleensä useita viikkoja Alustava päätös heti, laina tilille 1-2 päivässä

Hae vakuudeton laina vaivattomasti

Aloita kilpailutus

Vakuudettoman lainan hakeminen

Koska lainaa ilman vakuuksia haetaan monesti yllättävään rahantarpeeseen, on hakuprosessin sujuvuus ensisijaisen tärkeää. Vakuudettoman lainan hakeminen onkin huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa vakuudellisen lainan hakuprosessiin verrattuna.

Nopeimmillaan on mahdollista saada laina ilman vakuuksia heti tilille saman päivän aikana sopimuksen teosta. Varmistaaksesi halvin laina ilman vakuuksia, voit kauttamme kilpailuttaa kaikki yhteistyöpankkimme yhdellä hakemuksella. Useita tarjouksia vertailemalla parannat mahdollisuuksiasi löytää edullinen vakuudeton laina.

Haet lainaa ilman vakuuksia verkkopalvelussamme seuraavasti:

 1. Täytä ilmainen lainahakemus sivun ylälaidassa tai siirtymällä sivulle lainahakemus. Hakemuksen täyttämiseen menee keskimäärin 5 minuuttia.
 2. Yhteistyökumppanimme tekevät alustavan lainapäätöksen noin 1-2 minuutin kuluessa. Saat luottopäätöksen välittömästi.
 3. Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse itsellesi sopivin.
 4. Siirry lainanmyöntäjän sivuille allekirjoittamaan lainasopimus.
 5. Lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä pankki pyytää yleensä lähettämään todistuksen tuloista. Todistukseksi käy esimerkiksi palkkakuitti, eläkepäätös tai yrittäjän kohdalla yrityksen viimeisin tilinpäätös.
 6. Saat vakuudettoman lainan tilillesi noin 1-2 arkipäivän kuluessa lainan hyväksymisestä.

Kuka voi hakea lainaa ilman vakuuksia?

Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät vakuudetonta lainaa hakijoille, joilla on hyvät mahdollisuudet maksaa laina takaisin korkoineen. Maksukykyä arvioidaan esimerkiksi hakijan tulojen, menojen, maksuhistorian ja elämäntilanteen perusteella. Tarkat hakukriteerit vaihtelevat jonkin verran pankkien välillä, mutta lähtökohtaisesti lainaa on mahdollista saada, jos hakijan täyttäessä seuraavat ehdot:

 • Vähintään 18 vuoden ikä (pankista riippuen ikäraja voi olla korkeampi)
 • Säännölliset työ- tai eläketulot
 • Ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä

Suuren vakuudettoman lainan saaminen on todennäköisempää, mikäli lainalla on kaksi hakijaa. Lainalle on siis mahdollista lisätä rinnakkaishakijaksi esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Tällöin myös puolison tiedot vaikuttavat saatavilla olevan lainasumman määrään. Esimerkiksi rinnakkaishakijan vakituinen työsuhde sekä moitteettomasti hoidetut talousasiat parantavat mahdollisuuksia saada verrattain suuri vakuudeton laina ja alhaisempi korko.

Pankit, joilta voit hakea vakuudetonta lainaa

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Usein kysyttyjä kysymyksiä vakuudettomista lainoista

Mihin tarkoitukseen lainat ilman vakuuksia ovat?

Voit rahoittaa vakuudettomalla lainalla lähes mitä vain menoja, johon lainarahaa tarvitset. Yleisimpiä käyttökohteita isommille summille ovat esimerkiksi mökki-, remontti- sekä autolaina ilman vakuuksia.

Pienempiä vakuudettomia lainoja käytetään esimerkiksi kodinkoneiden hankintaan tai entisten kulutusluottojen yhdistämiseen. Vakuudettomasta lainojen yhdistämisestä voit lukea enemmän sivullamme lainojen yhdistäminen.

Mistä saa edullisimman lainan ilman vakuuksia?

Kun tavoitteenasi on löytää mahdollisimman edullista vakuudetonta lainaa, on silloin kannattavinta vertailla monen eri vakuudettomia lainoja myöntävän yrityksen tarjoukset.

Kätevimmin vertailet eri rahoituslaitokset VertaaEnsin.fi palvelun avulla. Lainahakemuksemme on maksuton ja lähetämme sen samalla kertaa jokaiselle yhteistyökumppanillemme. Näin saat useita tarjouksia vertailtavaksi yhdellä kertaa.

Onko mahdollista hakea vakuudeton laina ilman liitteitä?

Jotkin pankit myöntävät vakuudetonta lainaa ilman liitteitä. Tällöin kuitenkin lainasumman ja laina-ajan on oltava pieni. Yleisesti ottaen pankki pyytää liitteitä viimeistään sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä varmistuakseen, että hakijalla on tarvittavan säännölliset ja riittävät tulot lainan takaisinmaksuun.

Saako lainan ilman vakuuksia nopeasti?

Vakuudettoman lainan voit saada hyvinkin nopeasti. VertaaEnsin.fi sivuston lainahakemuksen täyttämiseen kuluu aikaa noin 5 minuuttia. Kun olet lähettänyt hakemuksen, automaattinen järjestelmä tarkastaa tietosi ja saat välittömästi päätöksen siitä, voivatko yhteistyöpankit myöntää sinulle vakuudettoman lainan.

Tuleeko vakuudeton laina heti tilille?

Myönteisen lainapäätöksen saatuasi annamme sinulle kirjautumistunnukset palveluumme, josta näet jokaisen sinulle tehdyn lainatarjouksen. Kun paras vakuudeton laina on löytynyt, voit siirtyä suoraan lainaa myöntävän tahon sivustolle allekirjoittamaan sopimuksen. Tämän jälkeen voit saada vakuudettoman lainan tilillesi jopa samana päivänä tai 1-2 pankkipäivän kuluessa.

Onko minun mahdollista hakea vakuudeton laina yritykselle?

Kauttamme on mahdollista hakea myös yrityslainaa ilman vakuuksia. Tällöin laina haetaan henkilökohtaisena vakuudettomana lainana. Et tarvitse lainaan y-tunnusta tai yrityksen taloustietoja, vaan vastaat itse henkilökohtaisesti lainan takaisinmaksusta. Vakuudeton yrityslaina toimii siis samalla tavalla kuin kulutusluotto.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.