Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile vakuudettomia lainoja ja löydä matalin korko

Lainavertailu vertaa vakuudettomat lainat puolestasi helposti ja täysin ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Instant Hae vakuudetonta lainaa jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin vakuudettoman lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske lainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 9 8 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
 • Instant Hae vakuudetonta lainaa jopa 50 000 €
 • Rocket Voit saada jopa 20 eri pankin vakuudettoman lainatarjouksen
 • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin löydät vakuudettoman lainan

Täytä hakemus
Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset
Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 20 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset
Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Vakuudeton laina

Netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudettomat lainat tarkoittavat, että laina myönnetään ilman pantiksi annettavaa omaisuutta. Usein vakuudellisessa lainassa on matalampi nimelliskorko, kuin vakuudettomissa lainoissa, koska lainanantajan riski menettää rahansa on pienempi vakuutena toimivan pantin takia.

Tyypillisesti vakuudettomat lainat ovat pikavippejä tai kulutusluottoja. Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia. Kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Kaikki vertailustamme löytyvät lainat ovat vakuudettomia. Muistathan, että vertailemalla löytyy aina halvin laina, kuin myös edullinen laina ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina

Yhteistyökumppanit

Mikä on vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jonka voi saada ilman pantattavaa omaisuutta tai takausta. Yleensä pankki tai rahoituslaitos haluaa myönnetylle lainalle vakuudet, jotka toimivat lainan takaisinmaksun turvana. Lainan vakuutena voi olla asunto, arvopaperit, rahatalletus, tai joskus toisen henkilön antama henkilötakaus. Valtaosassa vakuudellisista lainoista on vaatimuksena kuitenkin reaalivakuus, eli jotain konkreettista omaisuutta.

Vakuudettomissa lainoissa tällaista vakuutta ei vaadita, vaan pankki myöntää lainan riskiarvioonsa perustuen. Vakuudettomissakin lainoissa hakijalta kuitenkin vaaditaan säännöllisiä tuloja ja selvitystä nykyisistä veloista. Vakuudettomien lainojen korot ovat usein hieman korkeampia kuin vakuudellisten, koska vakuudettomissa lainoissa lainantarjoaja ei saa mitään omaisuutta takeeksi lainan takaisinmaksusta.

Vakuudettomien lainojen korkeammilla koroilla pyritään siis kompensoimaan lainan lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Suomessa vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joten kilpailua ja valinnanvaraa alalla riittää.

Vakuudettomia lainoja voit hakea muun muassa seuraavien luotonmyöntäjien kautta:

 • Brabank

  Brabank on entinen Monobank. Brabank myöntää vakuudetonta lainaa jopa 50000 euroa peräti 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Voit hakea Brabank luottoa, jos olet yli 23 vuotta, mutta alle 70. Sinulla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa. Brabankin vakuudetonta lainaa varten sinulla täytyy olla yli 1200 euron kuukausitulot.
 • Resurs Bank

  Resurs Bank laina on suosittu vakuudeton 1000 - 50 000 euron laina, jonka voit saada 12 vuoden maksuajalla. Laina maksetaan tilille 1 - 3 arkipäivän kuluessa. Maksuhäiriömerkintöjä Resurs Bankin vakuudetonta lainaa hakiessa ei saa myöskään olla.
 • Collector

  Collector myöntää lainoja 2000 euron ja 25 000 euron väliltä. Vakuudettoman lainan takaisinmaksuaika Collectorilla on jopa 18 vuotta. Hyväksyttyä lainhakemusta varten sinun täytyy olla yli 20-vuotias ja sinulla täytyy olla yli 15 000 euron vuositulot.
 • Fellow Finance

  Fellow Finance tarjoaa vertaislainoja 500 euron ja 20 000 euron välillä. Fellow Financen vakuudetonta lainaa varten sinun täytyy olla yli 20-vuotias, mutta alle 75-vuotias. Sinulla täytyy olla myös suomalainen pankkitili.

Ovatko vakuudettomat lainat kalliita?

Vaikka vakuudettoman lainan nimelliskorko on usein korkeampi kuin vakuudellisten, lainojen kokonaiskustannukset riippuvat monesta tekijästä kuten lainakorosta, tilinhoitomaksuista, aloitusmaksuista tai nostoprovisioista. Matala nimelliskorko ei aina ole merkki edullisesta lainasta. Vakuudeton laina on yleensä varsin edullinen laina ja varteenotettava vaihtoehto.

Laina ilman vakuuksia maksetaan yleensä myös nopealla aikataululla takaisin, joten hieman korkeampi korko ei aina välttämättä kerro koko totuutta. Jos tarvitset lainaa heti ilman vakuuksia, ja aiot maksaa koko summan nopeasti takaisin, korkeakorkoisempi rahoitustuote voi olla perusteltu.

Lainanmyöntäjien tulee ilmoittaa lainanhaun yhteydessä kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko, joten eri vaihtoehtojen vertailu on tämän perusteella kohtuullisen helppoa. Paras hintataso vakuudettomalle lainalla löytyy aina kilpailuttamalla, joten älä unohda selkeää lainojen vertailua.

Esimerkki vakuudettomasta lainasta:

 • Lainattava summa 5000 €
 • Laina-aika 3 vuotta
 • Korko 8%
 • Todellinen vuosikorko 10,45%
 • Avausmaksu 130 €, tilinhoitopalkkio 1€/kk
 • Takaisinmaksettava summa 5803€

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavipit ovat pieniä lainoja, jotka myönnetään lähes aina ilman vakuuksia. Pikavippien laina-ajat ovat tyypillisesti suhteellisen lyhyitä ja jotkin tarjoajat myöntävät jopa täysin korotonta pikavippiä, kunhan luoton maksaa takaisin alle 30:ssä päivässä. Useimmiten pikavippejä haetaan netissä tai tekstiviestillä.

Vuonna 2013 tuli voimaan pikavippejä koskeva korkokatto, jonka mukaan alle 2 000 euron suuruisten pikavippien todellinen vuosikorko ei saa olla yli 50 prosenttia. Ennen lakiuudistusta pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat olla jopa tuhansia prosentteja. Nykyään vakuudettomia lainoja myöntäviä yrityksiä säätelee vuonna 2019 voimaan tullut kulutusluottoja rajoittanut laki, joka määrittää koron vieläkin alemmaksi. Lainat ovat kuluttajalle siis entistä halvempia.

Joustoluotto tarkoittaa, että lainaa voi nostaa käyttöön tarvitsemansa summan, eli koko myönnettyä lainasummaa ei tarvitse koskaan ottaa käyttöön. Pientä vakuudetonta luottoa hakevien kannattaa olla varovaisia tällaisten joustoluottojen kanssa, ettei epähuomiossa päädy ottamaan enemmän lainaa kuin alun perin oli tarkoitus, tai enemmän kuin oma maksukyky kestää. Järkevästi käytettynä joustoluotto ei kuitenkaan ole sen huonompi vakuudeton luotto kuin muutkaan.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Pikavippien lisäksi lainaa ilman vakuuksia voi saada ottamalla vakuudettoman kulutusluoton. Tyypillisesti kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1000 – 50000 euron välillä, ja niiden takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavippien. Myös vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea nykyään kätevästi netistä.

Koska lainaa ilman vakuuksia voi saada sekä pikavipin että kulutusluoton muodossa, kannattaa ennen lainapäätöksen tekemistä vertailla eri lainoja huolellisesti. Usein kulutusluotto voi tulla pikavippiä edullisemmaksi, eikä tällaisen käyttöluoton hakuprosessi välttämättä ole juuri pikavipin hakuprosessia pidempi tai vaikeampi.

Lainaa heti ilman vakuuksia

Vakuudettoman luoton voi saada tilille hyvinkin nopeasti, jos hakemuksen täyttää huolellisesti. Jos haet lainaa ilman vakuuksia ja takaajia esimerkiksi maanantaina, voit saada rahat tilillesi jopa saman päivän aikana. Aloita siis vertailemalla lainat laskurimme avulla, ja tämän jälkeen pääset valitsemaan itsellesi parhaan vakuudettoman luoton. Valinnan jälkeen rahoitusyhtiö tai pankki saattaa pyytää liitteitä hakemuksesi tueksi.

Kuinka paljon voi saada vakuudetonta lainaa?

Voit hakea lainaa ilman vakuuksia ja takaajia kauttamme muutaman satasen luotosta aina useisiin tuhansiin. Yhteistyökumppanimme voivat myöntää lainaa pienellä korolla jopa 50 000 euroon asti. Lainan takaisinmaksuaikaa ei kannata paisuttaa. Sitä halvempi laina, mitä aikaisemmin pystyt lainan maksamaan takaisin.

Esimerkki isommasta lainasta:

 • Lainattava summa 10000 €
 • Laina-aika 5 vuotta
 • Korko 12,6%
 • Todellinen vuosikorko 14,90%
 • Avausmaksu 95 €, tilinhoitopalkkio 5€/kk
 • Takaisinmaksettava summa 13958€

Kuka voi hakea vakuudetonta lainaa?

Jos haet palvelumme avulla vakuudetonta lainaa netistä, sinun täytyy olla yli 18-vuotias, sinulla täytyy olla suomalainen henkilötunnus, säännölliset työ- tai eläketulot ja olet hoitanut raha-asiat ennen moitteettomasti. Lainan hakemiseen kannattaa valmistautua, ottamalla valmiiksi viimeisimpien kuukausien palkkakuitit. Useissa tapauksissa lainaa ilman luottotietoja ei ole mahdollista saada.

Artikkelit

OPAS Eroon veloista

Eroon veloista

Tiedätkö, miten päästä eroon veloista nopeimmin? Lue täältä.

OPAS lainaehdot

Yleiset lainaehdot

Kertaa yleiset lainaehdot täältä, niin tiedät miten hakea lainaa tehokkaimmin.

ARTIKKELIT Lainan korko

Lainan korko

Miten lainan korko muodostuu?

ARTIKKELIT Lainaa työttömälle

Lainaa työttömälle

Voiko työtön saada lainaa? Lue täältä lisää.

BLOG Tarkista luottotiedot

Tarkista omat luottotiedot

Tarkista luottotiedot ilmaiseksi – näin se onnistuu!

OPAS lainaehdot

Yleiset lainaehdot

Kertaa yleiset lainaehdot täältä, niin tiedät miten hakea lainaa tehokkaimmin.

ARTIKKELIT Lainaa työttömälle

Lainaa työttömälle

Voiko työtön saada lainaa? Lue täältä lisää.

OPAS Eroon veloista

Eroon veloista

Tiedätkö, miten päästä eroon veloista nopeimmin? Lue täältä.

ARTIKKELIT Lainan korko

Lainan korko

Miten lainan korko muodostuu?

BLOG Tarkista luottotiedot

Tarkista omat luottotiedot

Tarkista luottotiedot ilmaiseksi – näin se onnistuu!

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.

Mascot