Lainaa ilman vakuuksia

Vakuudeton laina on joustava tapa rahoittaa arjen ja vapaa-ajan hankintoja. Hae lainaa ilman vakuuksia kauttamme ja valitse sopivin laina yli 20 pankin tarjousten joukosta.

 • Valintamerkki Vertailemme puolestasi 500–60 000 € vakuudettomat lainat Nopeasti
 • Valintamerkki Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään Luotettavasti
 • Valintamerkki Saat lainpäätöksen heti Kilpailukykyisellä korolla

Aloita laskemalla kuukausierä

Saat henkilökohtaiset lainatarjoukset minuuteissa.

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Arvostelut tarjoaa

Näin haet lainaa ilman vakuuksia

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Valitse edullisin vakuudeton laina vertailusta

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa

Löydä edullinen laina ilman vakuuksia kauttamme

Laina ilman vakuuksia
Netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudettoman lainan hakemiseen ei vaadita pantiksi asetettavaa omaisuutta, eli vakuutta.

Vakuudettomalla lainalla rahoitetaan usein yllättäviä kustannuksia – esimerkiksi auton tai kodinkoneen korjauskuluja. Laina ilman vakuuksia sopii myös isompien projektien, kuten kesämökin kunnostuksen tai häiden rahoitusmuodoksi.

Palvelumme kautta voit hakea vakuudetonta lainaa yli 20 eri rahoituslaitokselta yhdellä hakemuksella. Useita tarjouksia vertailemalla parannat mahdollisuuksiasi löytää edullinen laina.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Vakuudettoman lainan voi saada tilille jopa heti samana päivänä

Koska lainaa ilman vakuuksia haetaan monesti yllättävään rahantarpeeseen, on hakuprosessin sujuvuus ensisijaisen tärkeää. Vakuudettoman lainan hakeminen onkin huomattavasti nopeampaa ja vaivattomampaa vakuudellisen lainan hakuprosessiin verrattuna. Nopeimmillaan lainan ilman vakuuksia saa tilille heti saman päivän aikana.

Seuraavaan taulukkoon on tiivistetty vakuudettoman ja vakuudellisen lainan tärkeimmät erot.

Vakuudellisen ja vakuudettoman lainan erot
Vakuudellinen laina Vakuudeton laina
Lainasumma Noin 10 000 € alkaen 500–60 000 €
Korko Noin 3–5 % Noin 5–20 %
Vakuudet Esimerkiksi asunto, kesämökki, auto, arvopaperit Ei vaadita
Lainan hakeminen Vaatii neuvottelut vakuuksista Tapahtuu kokonaan netissä
Käsittelyaika Yleensä useita viikkoja Alustava päätös heti, laina tilille 1–2 päivässä

Tietoa vakuudettomista lainoista

Lainaa vakuuksilla vai ilman?

Sopivimman lainatyypin valitseminen riippuu monesta eri tekijästä, kuten lainan käyttötarkoituksesta, saatavilla olevista vakuuksista ja aikataulusta. Vakuudelliselle lainalle on mahdollista saada matalampi korko, mutta laina ilman vakuuksia on nopeampi ja helpompi ratkaisu etenkin äkilliseen rahoitustarpeeseen.

Miten vakuudetonta lainaa haetaan?

Ilman vakuuksia myönnettävän lainan hakuprosessi on nopea ja yksinkertainen, sillä se perustuu pitkälti automatisoituun päätöksentekoon. Lainahakemuksen voi täyttää netissä milloin tahansa ja alustavan lainapäätöksen saa yleensä välittömästi.

Näin haet lainaa ilman vakuuksia verkkopalvelussamme:

 • Täytä ilmainen lainahakemus sivun ylälaidassa.
 • Yhteistyökumppanimme tekevät lainapäätöksen noin minuutin kuluessa.
 • Vertaile saamasi tarjoukset ja valitse itsellesi sopivin.
 • Siirry rahoituslaitoksen sivuille allekirjoittamaan lainasopimus.
 • Saat lainan tilillesi noin 1–2 arkipäivän kuluessa.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä pankki pyytää yleensä lähettämään todistuksen tuloista. Todistukseksi käy esimerkiksi palkkakuitti, eläkepäätös tai yrittäjän kohdalla yrityksen viimeisin tilinpäätös.

Kuka voi saada lainaa ilman vakuuksia?

Pankit ja rahoituslaitokset myöntävät vakuudetonta lainaa hakijoille, joilla on hyvät mahdollisuudet maksaa laina takaisin korkoineen. Maksukykyä arvioidaan esimerkiksi hakijan tulojen, menojen, maksuhistorian ja elämäntilanteen perusteella.

Tarkat hakukriteerit vaihtelevat jonkin verran pankkien välillä. Lähtökohtaisesti lainaa on kuitenkin mahdollista saada, jos seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Vähintään 18 vuoden ikä (pankista riippuen ikäraja voi olla korkeampi)
 • Säännölliset työ- tai eläketulot
 • Ei julkisia maksuhäiriömerkintöjä

Kuinka nopeasti vakuudetoman lainan saa?

Pääsääntöisesti lainan ilman vakuuksia saa tilille 1–2 arkipäivän sisällä hakemuksen tekemisestä. Parhaimmillaan koko prosessi hoituu kuitenkin saman päivän aikana.

Lainahakemuksen täyttämiseen menee keskimäärin 5 minuuttia ja alustava lainapäätös tulee noin 1–2 minuutissa. Tämän jälkeen pankille on toimitettava pyydetyt liitteet, joiden perusteella pankki antaa lopullisen lainapäätöksen yleensä yhden arkipäivän sisällä.

Kuinka paljon vakuudetonta lainaa voi saada?

Yhteistyökumppanimme myöntävät lainaa ilman vakuuksia 500 eurosta 60 000 euroon asti. Suuren lainasumman saaminen on todennäköisempää, jos lainalla on kaksi hakijaa. Avio- tai avopuolison voi lisätä lainahakemukseen rinnakkaishakijaksi.

Myös hakijan tiedot vaikuttavat saatavilla olevan lainasumman määrään. Esimerkiksi vakituinen työsuhde ja moitteettomasti hoidetut talousasiat parantavat mahdollisuuksia saada verrattain suuri vakuudeton laina.

Miten vakuudettoman lainan korko määräytyy?

Lain mukaan vakuudettoman lainan korko saa olla korkeintaan 20 % ja lisäkustannukset korkeintaan 150 euroa vuodessa. Edullisimmillaan korko on noin 5 % ja lisäkustannukset 0 euroa. Erot lainatarjousten välillä voivat olla siis hyvinkin mittavia. Jos ensisijainen tavoite on löytää halvin laina, kannattaa pankkien lainatarjoukset kilpailuttaa palvelumme kautta.

Vakuudettoman lainan korko on asiakaskohtainen ja perustuu hakijan arvioituun maksukykyyn. Matala korko on mahdollinen, jos hakijan työtilanne on vakaa ja tulotaso kohtalaisen korkea. Myös lainasummalla on jonkin verran merkitystä, sillä suuremmille summille on mahdollista saada matalampi korkoprosentti.

Asiakkaan maksukykyä arvioidaan eri kriteereillä eri pankeissa, joten sama hakija voi saada hyvinkin erilaiset lainatarjoukset eri tarjoajilta. Siksi vakuudettomat lainat kannattaa aina vertailla ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Lainalaskuri on hyödyllinen työkalu, jos haluat arvioida koron ja maksuajan vaikutusta lainan kokonaiskuluihin.

Miksi vakuudettoman lainan korko on korkeampi kuin vakuudellisessa lainassa?

Vakuudettoman lainan korko on vakuudellisen lainan korkoa korkeampi, sillä pankin riski menettää lainaamansa rahat on suurempi. Korkeammalla korolla kompensoidaan pankille lainasta aiheutuvaa riskiä.

Mihin vakuudetonta lainaa voi käyttää?

Vakuudettoman lainan käyttötarkoitusta ei yleensä rajata tarkasti luotonmyöntäjän puolesta. Käyttötarkoitusta saatetaan kuitenkin kysyä lainahakemuksessa, ja sillä voi olla jonkin verran vaikutusta vakuudettoman lainan korkoon.

Suosituimmat käyttötarkoitukset palvelumme kautta haetulle vakuudettomalle lainalle ovat aiempien lainojen yhdistäminen ja ajoneuvohankinnat.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.