Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vakuudeton laina

Netissä myönnettävät kulutusluotot ovat yleensä vakuudettomia lainoja. Vakuudettomat lainat tarkoittavat, että laina myönnetään ilman pantiksi annettavaa omaisuutta. Usein vakuudellisessa lainassa on matalampi nimelliskorko, kuin vakuudettomissa lainoissa, koska lainanantajan riski menettää rahansa on pienempi vakuutena toimivan pantin takia.

Tyypillisesti vakuudettomat lainat ovat pikavippejä tai kulutusluottoja. Käytännössä kaikki pikavipit ovat vakuudettomia. Kulutusluottoja on olemassa sekä vakuudellisina että vakuudettomina. Kaikki vertailustamme löytyvät lainat ovat vakuudettomia. Muistathan, että vertailemalla löytyy aina halvin laina, kuin myös edullinen laina ilman vakuuksia. Lainan ilman vakuuksia voi ottaa sekä pankkilainana, kulutusluottona, joustoluottona että pikavippinä, kannattaa lainaa ottaessa harkita tarkkaan millaista lainaa haluaa.

Pikavipit ovat yleensä alle 1 000 euron lainoja, joustoluotot alle 2 100 euron lainoja ja kulutusluotot suurempia. Pankkilaina ilman vakuuksia on pankin tarjoama vakuudeton luotto.Kulutusluottoja myöntävät sekä pankit että rahoitusyhtiöt. Huomaa kuitenkin, että jotkin kulutusluottojen tarjoajat myöntävät myös alle 1 000 euron lainoja, joten muista kilpailuttaa lainat ennen päätöksentekoa.

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavipit ovat pieniä lainoja ja pikalainat myönnetään aina ilman vakuuksia. Pikavippien laina-ajat ovat tyypillisesti suhteellisen lyhyitä ja jotkin tarjoajat myöntävät jopa täysin korotonta pikavippiä, kunhan luoton maksaa takaisin alle 30:ssä päivässä. Useimmiten pikavippejä haetaan netissä tai tekstiviestillä. Vuonna 2013 tuli voimaan pikavippejä koskeva korkokatto, jonka mukaan alle 2 000 euron suuruisten pikavippien todellinen vuosikorko ei saa olla yli 50 prosenttia. Ennen lakiuudistusta pikavippien todelliset vuosikorot saattoivat olla jopa tuhansia prosentteja. Nykyään pikavippifirmat pyrkivät kiertämään korkokattoa myöntämällä 2 000 euron joustoluottoa, vaikka lainaa olisi haettu vähemmän.

Joustoluotto tarkoittaa, että lainaa voi nostaa käyttöön tarvitsemansa summan, eli koko myönnettyä lainasummaa ei tarvitse koskaan ottaa käyttöön. Pientä vakuudetonta luottoa hakevien kannattaa olla varovaisia tällaisten joustoluottojen kanssa, ettei epähuomiossa päädy ottamaan enemmän lainaa kuin alun perin oli tarkoitus, tai enemmän kuin oma maksukyky kestää. Järkevästi käytettynä joustoluotto ei kuitenkaan ole sen huonompi vakuudeton luotto kuin muutkaan.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Pikavippien lisäksi lainaa ilman vakuuksia voi saada ottamalla vakuudettoman kulutusluoton. Tyypillisesti kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat 1 000 – 50 000 euron välillä, ja niiden takaisinmaksuajat ovat usein pidempiä kuin pikavippien. Myös vakuudettomia kulutusluottoja voi hakea nykyään kätevästi netistä. Koska lainaa ilman vakuuksia voi saada sekä pikavipin että kulutusluoton muodossa, kannattaa ennen lainapäätöksen tekemistä vertailla eri lainoja huolellisesti. Usein kulutusluotto voi tulla pikavippiä edullisemmaksi, eikä tälläisen käyttöluoton käyttöluoton hakuprosessi välttämättä ole juuri pikavipin hakuprosessia pidempi tai vaikeampi.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Laina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, jonka voi saada ilman pantattavaa omaisuutta. Useimmiten vakuudettomissakin lainoissa hakijalta kuitenkin vaaditaan säännöllisiä tuloja. Vakuudettomien lainojen korot ovat usein hieman korkeampia kuin vakuudellisten, koska vakuudettomassa lainassa lainantarjoaja ei saa mitään omaisuutta ikään kuin takeeksi lainan takaisinmaksusta. Vakuudettomien lainojen korkeammilla koroilla pyritään siis kompensoimaan lainan lainantarjoajalle aiheuttamaa riskiä. Suomessa vakuudettomien kulutusluottojen markkinoilla on kymmeniä eri lainantarjoajia, joten kilpailua ja valinnanvaraa alalla riittää.
Vaikka vakuudettoman lainan nimelliskorko on usein korkeampi kuin vakuudellisten, lainojen kokonaiskustannukset riippuvat monesta tekijästä kuten lainakorosta, tilinhoitomaksuista, aloitusmaksuista tai nostoprovisioista. Matala nimelliskorko ei aina ole merkki edullisesta lainasta. Vakuudeton laina on yleensä varsin edullinen laina ja varteenotettava vaihtoehto. Paras hintataso vakuudettomalle lainalla löytyy aina kilpailuttamalla, joten älä unohda lainojen vertailua.

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.