Mobiilimaksaminen ja siihen käytettävät sovellukset

|Juuso Korhonen

pankkien mobiilisovellukset

Mobiilimaksusovellukset esittelyssä

Mobiilimaksamisella tarkoitetaan maksua, joka tehdään jollakin mobiililaitteella kuten kännykällä, tabletilla tai älykellolla.

Mobiilimaksua voidaan käyttää miltei mitä tahansa tuotetta maksettaessa tai siirrettäessä rahaa kuluttajalta toiselle. Se voi siis olla muun muassa tilisiirto ystävälle, lähimaksaminen ruokakaupassa tai verkkokauppamaksu.

Mobiilimaksaminen on maksutapana verrattain uusi, joten sitä on haastavaa täysin verrata jo pitkään käytössä olleisiin verkkopankkiin ja maksukortteihin. Puhelimella maksaminen kuitenkin on turvallista, kun ladattava maksusovellus on tunnetun maksupalveluntarjoajan tarjoama. Mobiilimaksajan on myös itse huolehdittava oman puhelimen turvallisesta käytöstä.

Mobiilimaksusovellus

Mobiilimaksamiseen löytyy useita erilaisia sovelluksia. Osa sovelluksista on tehty puhtaasti maksamista varten ja osa on niin sanottuja lompakoita, joihin on yhdistetty esimerkiksi joustoluotto. Se, mitä sovellusta juuri sinun kannattaa käyttää, riippuu siitä, minkä pankin asiakas olet, onko sinulla käytössäsi iPhone- vai Android-puhelin sekä mihin tarkoitukseen aiot mobiilimaksamista käyttää.

Mobiilipankki

Mobiilipankkiin on mahdollista päästä älypuhelimen tai tabletin siihen tarkoitetulla sovelluksella. Mobiilisovelluksella voi hyvin hoitaa päivittäiset pankkiasiat – mutta ei kuitenkaan ihan kaikkia. Esimerkiksi omien tilitietojen katselu, laskujen maksaminen ja muut tavalliset pankkiasiat voi hoitaa mobiilisovelluksella ilman ongelmia, jopa perinteistä verkkopankkia vaivattomammin.

Miten mobiilimaksu toimii?

Mobiilimaksaminen tapahtuu siten, että maksaminen suoritetaan älylaitteeseen eli vaikkapa älypuhelimeen ladatun sovelluksen avulla. Maksutilanteessa sovellus avataan esimerkiksi salasanalla tai sormenjälkitunnistuksella.

Google Pay Suomi

Google Pay™ on Android-mobiililaitteella tehtävä helppo ja vaivaton lähimaksutapa. Se mahdollistaa Edenred-kortin (Edenred Finland Oy on työsuhde-etujen maksuvälineitä tarjoava yritys) lisäämisen mobiililaitteeseen digitaaliseen muotoon.

Google Pay toimii kaikkialla, jossa Edenred-kortti sekä lähimaksaminen toimivat. Google Paylla voi maksaa kaikissa kaupoissa, joissa on lähimaksu- tai Google Pay ‑merkit. Merkit ovat näkyvissä joko maksupäätteen näytössä tai kassalla.

OP-mobiili

OP-mobiili on älypuhelimissa ja tableteissa toimiva ilmainen sovellus, jolla pankki- ja vakuutusasiat hoidetaan helposti ja nopeasti. Käyttöönottoa varten käyttäjä tarvitsee osuuspankin verkkopalvelutunnukset, älypuhelimen tai tabletin sekä Internet-yhteyden.

Aktia Wallet

Aktia Wallet -sovelluksella käyttäjä voi hallita korttejaan sekä vahvistaa verkossa tekemänsä korttimaksut Wallet-varmenteella. Aktia Walletissa Aktian kortin voi myös kätevästi liittää Google Payhin ja Apple Payhin.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.