Sähkön kilpailutus tuo säästöjä – Kilpailuta sähkö helposti ja nopeasti

Säännöllinen sähkön hintavertailu auttaa pitämään sähkölaskun kohtuullisena. Ilmainen ja nopea kilpailutus on helppo tapa pienentää kodin sähkölaskua.

 • Valintamerkki Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset
 • Valintamerkki Yli 70 000 käyttäjää kuukaudessa
 • Valintamerkki Sähkösopimuksen tekeminen onnistuu parissa minuutissa

Aloita kilpailutus tästä

  Tarkista tai syötä osoite ja valitse postinumero valikosta
  Syötä talonumero ja mahdollinen asuntonumero

  Vertaile johtavien sähköyhtiöiden tarjoukset

  Löydä vertailumme edullisin sähkösopimus helposti.

  Näin sähkön kilpailutus toimii

  1. Laskuri

   Arvioi sähkönkulutuksesi

   Syötä vuosikulutus tai käytä laskurimme arvioita

  2. Tarjoukset vertailussa

   Vertaile tarjoukset

   Selaa tarjouksia ja löydä halvin sähkösopimus

  3. Tilaa uusi sopimus

   Tilaa uusi sähkösopimus

   Täytä henkilötiedot ja vahvista tilauksesi

  Kilpailuta sähkö säännöllisesti

  Sähkön säännöllinen kilpailutus on tietoisen kuluttajan ratkaisu. Sähköyhtiöitä kannattaa vertailla aina määräaikaisen sopimuksen päättyessä, muuton yhteydessä ja muutoinkin vähintään vuosittain. Jos sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voi sähkön hinnan kilpailuttaa vaikka useamman kerran vuodessa.
  Kilpailutuksella saavutetut säästöt ovat suuria etenkin sähkölämmitteisen omakotitalon kohdalla, mutta myös pienemmässä kodissa asuva voi säästää kymmeniä tai satoja euroja vuodessa valitsemalla edullisimman sähköyhtiön. Vertaile siis sopimuksia palvelussamme ja tilaa sähköä kohtuuhintaan!

  Sähkön kilpailutus – Usein kysyttyä

  Mitä sähkön kilpailuttaminen tarkoittaa?

  Sähkön kilpailutus tarkoittaa useamman sähköyhtiön sopimusten vertailua. Kilpailutuksen tavoitteena on löytää joko edullisin tai muilta ehdoiltaan paras sähkö. Helpoiten sähkön kilpailutus onnistuu vertailupalvelussa, jossa näet yhdellä kertaa useamman sähköyhtiön tarjoukset.

  Miksi sähkö kannattaa kilpailuttaa?

  Sähkön kilpailutus voi tuoda merkittäviä säästöjä, sillä sähköenergian hinta vaihtelee huomattavasti eri sähköyhtiöiden välillä. Jo yhden sentin ero sähkön yksikköhinnassa voi tarkoittaa vuositasolla satojen eurojen muutosta kodin sähkölaskun loppusummassa. Vain kilpailuttamalla ja vertailemalla sähkötarjouksia voit löytää halvimman sähkön.

  sähkön hinnan kehitys vuodesta 2021

  Sähkön kilpailutuksella saavutettu säästö riippuu kotitalouden sähkönkulutuksesta ja lämmitysmuodosta. Esimerkiksi sähkölämmitteisen omakotitalon kohdalla kilpailutuksella saavutettava säästö voi olla jopa yli tuhat euroa vuodessa.

  Huomioithan, että sähkön hinta muuttuu jatkuvasti. Tuoreimmat hintatiedot ja uusimmat tarjoukset saat kilpailuttamalla sähkösi palvelussamme.

  Miten sähkön kilpailutus toimii?

  Sähkövertailumme toimintaperiaate on yksinkertainen: arvioi vuosittainen sähkönkulutuksesi ja valitse haluamasi sopimustyyppi, niin esittelemme tarpeitasi parhaiten vastaavat sähkösopimukset edullisuusjärjestyksessä.

  Kilpailutus etenee seuraavasti:

  1. Syötä osoitteesi sivun ylälaidasta löytyvään lomakkeeseen ja klikkaa “Kilpailuta sähkö” -painiketta.
  2. Merkitse arvio vuosittaisesta sähkönkulutuksestasi sille varattuun kenttään. Jos et tiedä kulutusta, arvioimme sen puolestasi asunnon tyypin, koon, lämmitystavan ja asukkaiden määrän perusteella.
  3. Valitse sopimustyyppi – vaihtoehtoja ovat määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva, ja pörssisähkö. Jos haluat vaikuttaa sähkösi alkuperään, voit valita myös sähkön tuotantotavan.
  4. Klikkaa “Vertaile sähkösopimukset” -painiketta, niin esittelemme ehtojasi vastaavat sopimukset hintajärjestyksessä.
  5. Valitse sopivin tarjous ja siirry täyttämään tilauslomake.
  6. Sähkösopimus astuu voimaan valitsemanasi päivämääränä. Lisätoimenpiteitä ei tarvita, sillä uusi sähköyhtiö irtisanoo nykyisen sopimuksen puolestasi.

  Miten usein sähkön voi kilpailuttaa?

  Jos nykyinen sähkösopimus on voimassa toistaiseksi, voi sähkön kilpailuttaa rajoituksetta milloin tahansa. Paikallinen verkkoyhtiö voi kuitenkin laskuttaa sähkömittarin lukemisesta, jos vaihdat sähkön myyjää useammin kuin kerran vuodessa.

  Jos sopimus on määräaikainen, voi sen kilpailuttaa vain määräajan päättyessä tai muuton yhteydessä. Tyypillinen sähkön kilpailutusväli on 1–2 vuotta määräaikaisuuden keston mukaan.

  Mitä sähkön kilpailutuksessa tulee huomioida hinnan lisäksi?

  Kun kuluttaja kilpailuttaa sähkösopimuksen, hinta on yleensä tärkein valintakriteeri. Tämän vuoksi myös sähkövertailussamme näkyvät tarjoukset on listattu arvioidun vuosikustannuksen mukaisessa hintajärjestyksessä. Hinnan lisäksi sopivimman sähködiilin valintaan voi kuitenkin vaikuttaa esimerkiksi sähkön tuotantotapa, sähköyhtiön kotimaisuus tai sähkösopimuksen määräaikaisuuden pituus.

  Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

  Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.