Halvin sähkösopimus löytyy vertailemalla

Halvin sähkösopimus on vain klikin päässä. Valitse sähkösopimus kotiin, mökille tai vapaa-ajan asuntoon ja nauti vuodessa jopa 230€ säästöistä

 • Laajassa vertailussa yli 40 sähkösopimusta Vertailussa yli 40 sähkösopimusta
 • Solmi uusi edullinen sähkösopimus vaivatta parilla klikillä Solmi uusi sähkösopimus vaivatta
 • Kilpailuta nyt ja säästä rahaa

Hae paras sähkösopimus

  Katuosoite on virheellinen. Sen tulee olla 3 - 45 merkkiä pitkä.
  Tiedoksi, että emme löytäneet tätä osoitetta postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
  Huomioithan, että et ole kirjoittanut talonumeroa katuosoitteeseen. Voit kuitenkin jatkaa eteenpäin laittamatta numeroa.
   Postinumero on virheellinen.
   Emme löytäneet tätä postinumeroa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
   Postin tietokannan mukaan katuosoite ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postitoimipaikka on virheellinen. Sen tulee olla 2 - 45 merkkiä pitkä.
    Emme löytäneet tätä postitoimipaikkaa postin tietokannasta. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    Postin tietokannan mukaan postitoimipaikka ei ole postinumeron alueella. Voit kuitenkin jatkaa tuloksiin tästä huolimatta.
    4.5
    Arvostelut tarjoaa

    Halvimmat pörssisähkösopimukset

    Pörssisähkö
    Hehku Flex
    Marginaali
    0.44 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    2.90 €/kk
    Pörssisähkö
    Ilmasto pörssisähkö
    Marginaali
    0.45 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.99 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    1.99 €/kk
    Pörssisähkö
    Tarkka Opiskelija
    Marginaali
    0.59 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.90 €/kk
    Ensimmäiset 12 kuukautta
    2.45 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    7000 kWh

    Halvimmat määräaikaiset sopimukset

    Määräaikainen
    Kiinteä 24kk
    Myyntihinta
    8.39 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Määräaikainen
    Kiinteä 12kk
    Myyntihinta
    8.79 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    3.50 €/kk
    Ensimmäiset 3 kuukautta
    0.00 €/kk
    Määräaikainen
    Ilmastosähkö 24kk
    Myyntihinta
    8.30 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.50 €/kk

    Halvimmat toistaiseksi voimassa olevat sopimukset

    Toistaiseksi voimassa oleva
    Vartti Sesonkihinta
    Myyntihinta
    6.35 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    2.50 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    25000 kWh
    Toistaiseksi voimassa oleva
    Tyyni Jatkuva
    Myyntihinta
    7.90 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    2.90 €/kk
    Ensimmäiset 2 kuukautta
    0.00 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    20000 kWh
    Toistaiseksi voimassa oleva
    KSS Vartti
    Myyntihinta
    7.59 snt/kWh
    Kiinteä kuukausihinta
    4.39 €/kk
    Maksimaalinen kulutus
    5000 kWh

    Onko pörssisähkö edullisempaa kuin yleissähkö?

    Keskeisin kysymys halvimman sähkösopimuksen valitsemisessa on kuinka hyvin voit ajoittaa sähkön kulutustasi päivän halvimmille tunneille. Jo pelkästään pörssisähkön tapauksessa kulutuksen täysimääräinen siirto yön edullisille tunneille tarkoittaa jopa 30% pienempää sähkölaskua kuin pörssisähkön päivähinnoilla. Mikäli kulutus on kuitenkin korkeinta päivällä ja pörssisähkön kalleimmilla tunneilla, ei hintaero eri sopimustyyppien välillä ole yhtä selkeää.

    Vuodenajalla on vaikutus sähkön hintaan. Yleisesti ottaen, kesällä sähkön hinta on edullisempaa, kuin talvella. Talvella moni siis haluaakin määräaikaisen sopimuksen, joka tuo suojaa mahdollisilta hintaheilahteluilta. Kuluttajalle, joka ei halua seurata pörssisähköä jatkuvasti, mutta ei myöskään halua sitoutua pidemmäksi aikaa voi lyhyt määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus olla sopiva.

    Sähkön hinta elää ja muuttuu jatkuvasti, jonka takia säännöllinen kilpailuttaminen on varma tapa pysyä ajantasalla miltä juuri tämän hetken sopimukset näyttävät.


    Sähkösopimuksia vertaillessa, muista kiinnittää huomiota myös perusmaksuun!

    Sähkön myyntihinnoissa on eroja sopimusten välillä, mutta suuri osa sähkölaskusta perustuu perusmaksuun joka on kiinteä kuukausimaksu. Mikäli siis saat edullisemman perusmaksun tai tarjouksen, jossa esimerkiksi ensimmäiset kuukaudet ovat ilman perusmaksua, kannattaa tätä ehdottomasti hyödyntää.

    Selkeät sopimusehdot määrittävät reilun ja läpinäkyvän sopimussuhteen

    Sähkösopimuksen tekeminen on tärkeä päätös, johon liittyy useita huomioitavia seikkoja. Ennen sähkösopimuksen allekirjoittamista on hyvä tutustua huolellisesti yleisiin sopimusehtoihin. Yleisiä sopimusehtoja ovat mm. sopimuksen voimassaolo mukaanlukien määräaikaisuus, sopimuksen sitovuus, maksuehdot, irtisanomiskäytännöt sekä korvausehdot. Yleiset sopimusehdot auttavat varmistamaan selkeän ja reilun sopimussuhteen sähkönmyyjän ja asiakkaan välillä.

    Sopimusehdot voivat poiketa jopa saman sähköyhtiön sisällä, tästä syystä sopimuksen ehdot kannattaa lukea huolellisesti ennen hyväksymistä. Sähkövertailumme avulla pystyt tutustumaan kunkin sopimuksen keskeisiin sopimusehtoihin helposti.

    Sähkösopimuksia kannattaa vertailla perusteellisesti ja kysyä rohkeasti lisätietoja asiakaspalvelustamme. Näin varmistat itsellesi parhaan mahdollisen sähkösopimuksen.

    Mistä halvin sähkösopimus?

    Halvimman sähkösopimuksen valinta riippuu monista tekijöistä, kuten kulutusarviosta, mittausajanjaksosta ja sopimuksen tyypistä. Jokainen kotitalous on erilainen, joten sopimuksen valinnassa on otettava huomioon oma kulutustaso ja sijainti.

    Sähkösopimuksen valinnassa kiinnitä huomiota seuraaviin tekijöihin:

    1. 💰 Hinta: Vertaile eri tarjouksia ja etsi kilpailukykyinen hinta, joka sopii budjettiisi.
    2. 📆 Sopimuksen kesto: Harkitse, haluatko määräaikaisen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Määräaikainen sopimus voi tarjota hintavakautta tietyn ajanjakson ajan.
    3. 🔥Lisäedut: Tutki, tarjoavatko sähköyhtiöt lisäetuja, kuten alennushintaisia jaksoja, asiakasetuja tai ekologisia vaihtoehtoja.
    4. ☎️ Asiakaspalvelu: Arvioi sähköyhtiön asiakaspalvelun laatua ja luotettavuutta. Hyvä asiakaspalvelu voi olla tärkeä tekijä, jos sinulla ilmenee kysymyksiä tai ongelmia sopimuksen aikana.

    Sähkösopimuksen tilaaminen — Asiantuntijoiden vinkit

    Seuraa näitä vaiheita, niin säästät aikaa ja vaivaa:

    1. Tarkista nykyisen sähkösopimuksesi voimassaoloaika ja irtisanomismahdollisuudet. On tärkeää ymmärtää vanhan sopimuksen ehdot ja mahdolliset irtisanomiskäytännöt, jotta vältytään mahdollisilta lisäkustannuksilta tai ongelmilta uuteen sopimukseen siirryttäessä.
    2. Vertaa eri sähköntoimittajien tarjouksia ja hinnoittelua. Sähkövertailumme kattaa yli 40 ajantasaista sähkötarjousta, ottaen huomioon sopimuksen keston, hinnan ja tuotantotavat. Jokainen kuluttaja arvostaa erilaisia ominaisuuksia, joten on tärkeää valita sopimus, joka parhaiten vastaa omia tarpeitasi ja mieltymyksiäsi.
    3. Valitse uusi toimittaja ja solmi uusi sähkösopimus. Sähkövertailumme avulla uuden sähkösopimuksen valinta ja allekirjoittaminen käyvät vaivattomasti ja nopeasti. Mikäli sinulla herää kysymyksiä, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteessa asiakaspalvelu@vertaaensin.fi
    4. Uusi toimittaja hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen ja uuden sopimuksen käynnistämisen. Halutessasi voit myös itse irtisanoa sähkösopimuksen ottamalla yhteyttä nykyiseen sähköyhtiöösi. Vanha sähköyhtiö lukee mittarilukemasi etänä ja lähettää sinulle tämän jälkeen sähkösopimuksen loppulaskun.

    Me vertaamme, sinä säästät — Miten se toimii?

    Meidän tehtävämme VertaaEnsin.fi-palvelussa on varmistaa, että löydät kauttamme sähkösopimukset aina parhaaseen hintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa suoraa neuvottelua sähköyhtiöiden kanssa ja pyrkimystä hankkia joka kuukaudelle vähintään muutama erikoishintainen sähkösopimus sähkövertailumme käyttäjille. Tämä mahdollistaa sen, että sähkön hinnat joita näet sähkövertailussamme ovat ajoittain joko sähköyhtiön omaa listahintaa edullisempia tai vähintäänkin samalla tasolla.

    Sopimusvaihtoehdot

    Kun harkitset sopivaa sähkösopimusta, sinun on punnittava lyhyen ja pitkän aikavälin sopimusten etuja ja haittoja. Sähkösopimukset voidaan jakaa neljään eri sopimustyyppiin: pörssisähkö, määräaikainen, toistaiseksi voimassa oleva ja hybridi. Erilaisten hinnoittelumallien tavoitteena on tarjota juuri sinun energiankulutukseesi parhaiten sopiva hinnoitteluperuste. Lue lisää kaikista sopimustyypeistä ja löydä omasi!

    Pörssisähkö

    Onko pörssisähkösopimus halvin sähkösopimus?

    Pörssisähkösopimuksella maksat sähköstä markkinahintaa, eli spot-hintaa, joka muodostuu Pohjoismaiden yhteisessä Nord Pool -sähköpörssissä ja päivittyy joka tunti.

    Määräaikainen sopimus

    Onko määräaikainen sopimus halvin sähkösopimus?

    Määräaikaisella sopimuksella sitoudut maksamaan yhtä ja samaa sähkön hintaa per kilowattitunti tietyksi määräajaksi.

    Toistaiseksi voimassa oleva sopimus

    Onko toistaiseksi voimassa oleva sopimus halvin sähkösopimus?

    Sopimuksessa maksat kiinteää hintaa, mutta et sitoudu määräaikaan. Sopimus on nimensä mukaan voimassa toistaiseksi, eli kunnes se irtisanotaan jonkin osapuolen toimesta.

    Hybridisopimus

    Onko hybridisopimus halvin sähkösopimus?

    Hybridisopimus yhdistää määräaikaisen ja pörssisähkön hinnoittelut yhteen malliin käyttämällä hinnoittelussa kulutusvaikutusta.

    Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

    Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.

    Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin sähkösopimuksista

    Minkälainen sähkösopimus minulle sopii?

    Jos haluat keskimäärin halvimman sähkön eikä sinua haittaa hinnan jatkuva vaihtelu, valitse pörssisähkö. Jos haluat kiinteän hinnan mikä on muuttumaton pidemmäksi ajaksi, valitse määräaikainen sopimus. Jos et halua sitoutua yhteen sähkönmyyjään etkä halua sähkön hinnan jatkuvaa vaihtelua, valitse toistaiseksi voimassa oleva sopimus . Uutta sähkösopimusta valittaessa kannattaa kiinnittää huomio omiin kulutustottumuksiin ja pyrkiä löytämään sopimus, joka soveltuu parhaiten omaan tarpeeseen. Lue lisää sopimustyypeistä sähkösopimukset-sivultamme

    Mitä eri sähkösopimustyyppejä on saatavilla?

    Alla olevaan taulukkoon olemme koostaneet lyhyen yhteenvedon kustakin sähkösopimustyypistä:

    Sähkösopimusvertailu - sopimustyyppien keskeiset piirteet
      Pörssisähkö Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkö Määräaikainen yleissähkö Määräaikainen yösähkö Määräaikainen kausisähkö
    Hinnoittelutapa Vaihtuvahintainen, joka tunnilla on eri hinta Vaihtuvahintainen, hinta voi vaihtua kesken sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden.
    Osassa sopimuksia lisäksi nk. kulutusvaikutus.
    Kiinteä hinta koko sopimuskauden Kiinteä hinta koko sopimuskauden
    Sopimuskauden kesto Jatkuva / toistaiseksi Jatkuva / toistaiseksi 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus 1, 2 tai 3 vuoden sopimus
    Irtisanominen Muutto tai 14 vrk Muutto tai 14 vrk Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä Mahdollinen vain muuton yhteydessä
    Onko kulutuksen ajankohdalla merkitystä? Sähkö on edullisinta pääsääntöisesti klo 23-05 välillä.
    Kalleinta sähkö on klo 8-9 sekä 18-20 välillä.
    Ei merkitystä Ei merkitystä Sähkö on edullisinta klo 22-06 Sähkö on edullisinta yöllä, sunnuntaisin ja kesällä
    Uuden sopimuksen saatavuus Helposti saatavilla Erittäin rajattu saatavuus markkinatilanteesta johtuen Helposti saatavilla Rajattu saatavuus Rajattu saatavuus

    Tarvitsen väliaikaisen sähkösopimuksen. Minkälainen sopimus minun tulisi valita?

    Tilanteessa jossa tarvitset lyhytkestoisen sähkösopimuksen suosittelemme valitsemaan joko toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen tai pörssisähkösopimuksen. Kummassakin sopimustyypissä pystyt lopettamaan sopimuksen haluamanasi ajankohtana 14 vuorokauden irtisanomisajan huomioiden.

    Miten sähkön kulutuksen ajankohta vaikuttaa eri sopimustyyppeihin?

    Sähkön kulutuksen ajankohdalla on merkitystä joissain sopimustyypeissä. Esimerkiksi pörssisähkö on edullisinta yleensä klo 23-05 välillä. Jotkut sopimukset tarjoavat edullisempaa sähköä yöllä, sunnuntaisin tai kesäkaudella.

    Mitä eroa on vaihtuvahintaisella ja kiinteähintaisella sähkösopimuksella?

    Vaihtuvahintaisessa sähkösopimuksessa sähkön hinta voi muuttua sopimuskauden aikana. Kiinteähintaisessa sopimuksessa sähkön hinta (c/kWh) pysyy samana koko sopimuskauden ajan.

    Mitä tarkoittaa kulutusvaikutus sähkösopimuksissa?

    Osassa sähkösopimuksia hintaan vaikuttaa lisäksi nk. kulutusvaikutus ja nämä sopimukset tunnetaan nimellä hybridisopimus. Kulutusvaikutuksen myötä myös kiinteähintainen sähkösopimus voi käyttäytyä vaihtuvahintaisen sähkösopimuksen tavoin. Tällöin sähkösopimuksen todellinen kWh-hinta määräytyy täysin henkilökohtaisen kulutuksen mukaisesti. Arvioitu kulutusvaikutus yleensä muutamia senttejä per kilowattitunti.

    Mitä tarkoittaa pakettisähkö?

    Sähkösopimus kiinteällä kuukausihinnalla tarkoittaa sitä, että sähkölaskun loppusumma pysyy samana kuukaudesta toiseen, kunhan kodin sähkönkulutus ei ylitä pakettiin sisältyvää sähkön määrää. Tämänkaltainen pakettisähkö tarjoaa mielenrauhaa ja ennakoitavuutta, vaikka oma sähkönkulutus vaihtelisikin jossain määrin.

    Mitä tarkoittaa sähkösopimus ilman perusmaksua?

    Moni sähköyhtiö veloittaa kiinteää kuukausittaista perusmaksua, vaikka sähköä ei kulutettaisi ollenkaan. Poikkeuksena ovat kuukausihinnaltaan kiinteät pakettisähkösopimukset. Näissä perusmaksu on usein sisällytetty kuukausittaiseen tasaveloitukseen. Sopimus ilman perusmaksua on hyvä vaihtoehto pieneen asuntoon, jossa vuosikulutuksen huippuja halutaan tasata pitkin vuotta.

    Voiko sähkön hinta muuttua kesken sopimuskauden?

    Määräaikaisen sopimuksen hinta ei voi muuttua kesken sopimuskauden. Muissa sopimustyypeissä sähkön hinta voi muuttua myös sopimuskauden aikana. Sähköyhtiön on tiedotettava mahdollisesta hinnan muutoksesta 30 vuorokautta etukäteen.

    Mistä halvin tai edullisin sähkösopimus?

    Halvin tai edullisin sähkösopimus löytyy kilpailuttamalla ja vertailemalla sähkösopimuksien kokonaishintoja. Voit kilpailuttaa sähkösopimukset tämän sivun yläreunassa löytyvän lomakkeen kautta. Lue lisää aiheesta sähkön kilpailuttaminen.

    Kuinka kauan sähkön hinnat ja sähkötarjoukset ovat voimassa?

    Hintojen ja tarjousten voimassaolosta päättävät sähköyhtiöt. Palvelumme päivittäiset hintapäivitykset yritetään ajastaa klo 8-10 välille, mutta kaikissa tilanteissa tämä ei ole mahdollista. Koska emme voi tietää kuinka pitkään yksittäiset tarjoukset ja kampanjat ovat voimassa, suosittelemme aina hyödyntämään tarjouksen heti.

    Voinko peruuttaa sähkösopimuksen, jos hinta laskee tai löydän paremman tarjouksen?

    Kyllä, jos sähkösopimuksen sähkösopimuksen hinta laskee tai löydät paremman tarjouksen, voit peruuttaa tilauksesi 14 vuorokauden sisällä tilauksen tekemisestä.

    Miten voin irtisanoa sähkösopimuksen?

    Irtisanomisen ehdot vaihtelevat sopimustyypeittäin. Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen ja pörssisähkösopimuksen voi purkaa 14 vuorokauden irtisanomisajalla ilman syytä. Määräaikaisen sähkösopimuksen purkaminen on yleensä mahdollista vain muuton yhteydessä ja uuden sopimuksen voi tehdä aikaisintaan 90 päivää ennen sopimuskauden päättymistä.

    Mitä tapahtuu jos määräaikainen sähkösopimukseni loppuu ja minulla ei ole uutta sähkösopimusta?

    Määräaikaisen sopimuksen päättyminen ei tarkoita, että jäisit ilman sähköä vaikka sinulla ei olisi uutta sähkösopimusta. Tässä tilanteessa määräaikainen sähkösopimuksesi muuntuu automaattisesti toistaiseksi voimaksi olevaksi sopimukseksi ellei sopimuksesi ehdoissa toisin määrätä.