Laina nopeasti ja luotettavasti – Hae lainaa matalalla korolla

Jo yli 300 000 suomalaista on löytänyt edullisen lainan ilmaisen vertailumme avulla.

 • Benefits Hae lainaa 60 000 € asti
 • Benefits Tarjoukset jopa 23 pankilta
 • Benefits Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään
 • Benefits Hae lainaa 60 000 € asti
 • Benefits Tarjoukset jopa 23 pankilta
 • Benefits Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään

Valitse laina, joka sopii juuri sinulle

VertaaEnsin.fi-palvelussa haet lainaa kätevästi ilman vakuuksia ja takaajia.

Perinteiseen pankkilainaan verrattuna vakuudeton laina on ehdoiltaan joustavampi, helpompi ja lähes poikkeuksetta nopeampi saada. Hae lainaa juuri silloin kun sitä tarvitset.

Lainojen vertailu ja tarjousten vastaanottaminen eivät sido sinua lainan ottamiseen. Voit siis testata palveluamme ilman sitoumuksia.

VertaaEnsin.fi lainavertailun edut

 • Säästät aikaa – Lainahakemuksen täyttäminen netissä kestää vain muutaman minuutin. Konttorissa asiointia ei vaadita.
 • Saat lainapäätöksen usealta pankilta – Näet lainatarjoukset suoraan sivuillamme ilman erillistä yhteydenottoa rahoituslaitoksiin.
 • Helppolukuiset tulokset – Jokaisen lainan korko, kuukausierä ja ehdot on esitelty selkeästi ja vertailukelpoisesti.
 • Säästät rahaa – Vertailemme yli 20 vaihtoehtoa, joiden joukosta valitset helposti edullisimman lainan.
 • Palvelu on ilmainen – Lainavertailu ei lisää lainaasi kuluja, sillä saamme korvauksen vertailussa mukana olevilta yhteistyökumppaneilta.

Pankit, joiden lainat vertailemme

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

["hero_section","provider_product_introduction","provider_logo_refresh","cta_sticky_banner","faq_collapsible","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Laina – Usein kysyttyä

Lainan hakeminen onnistuu helposti netissä ilman vakuuksia tai takaajia. Kun haet lainaa vertailupalvelun kautta, täytät yhden lainahakemuksen, mutta voit silti saada tarjouksia useammilta pankeilta ja rahoituslaitoksilta.

Hae lainaa seuraamalla näitä ohjeita:

 1. Täytä tietosi lainahakemukseen
 2. Vertailemme lainatarjoukset puolestasi
 3. Valitse edullisin tarjous
 4. Allekirjoita lainasopimus sähköisesti
 5. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä

Hakemuksessa kysytään muun muassa henkilötietoja sekä tulo- ja varallisuustietoja. Mahdollisimman tarkkojen tietojen antaminen parantaa mahdollisuuksiasi saada edullinen lainatarjous.

Pankki voi varmentaa tietoja pyytämällä todisteen tuloista, eli esimerkiksi palkkakuitin tai eläkepäätöksen.

Lähetämme lainahakemuksesi eteenpäin 23 luotettavalle lainantarjoajalle (mm. Santander, Nordax ja Avida), joilta keräämme sinulle sopivat lainatarjoukset. Tämä prosessi kestää noin yhden minuutin. Esittelemme tarjoukset sopivuusjärjestyksessä.

Saat meiltä tarvittaessa myös ilmaista lainaneuvontaa, apua sopivan tarjouksen valitsemiseen tai teknistä tukea soittamalla numeroon 010 271 7291.

Myös yhteistyökumppanimme palvelevat sinua aina suomeksi.

Lainaa on mahdollista hakea joko yksin tai rinnakkaishakijan kanssa. Kun lainahakemuksen tekee yhdessä esimerkiksi avio- tai avopuolison kanssa, on lainaa usein mahdollista saada enemmän. Myös korko voi olla matalampi, sillä lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä yhden sijaan.

Kirjaudu lainantarjoajan sivuille verkkopankkitunnuksillasi. Pankkisi lähettää tällöin tunnistetiedot lainantarjoajalle automaattisesti ja turvallisesti.

Jos haet lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, lähetetään molemmille hakijoille erillinen sähköinen allekirjoituspyyntö.

Laina on mahdollista saada tilille jopa saman päivän aikana, jos luotonmyöntäjä tarkistaa hakijan luottokelpoisuuden esimerkiksi Suomen Asiakastiedon rekisteristä. Suurempaa lainaa hakiessa on syytä varautua siihen, että rahojen saaminen kestää 1–3 arkipäivää.

Lainan hakuprosessia voi nopeuttaa myös omalla toiminnallaan, eli täyttämällä hakemuksen mahdollisimman huolellisesti ja varaamalla valmiiksi todisteen tuloista. Todisteeksi kelpaa esimerkiksi palkkakuitti, eläkepäätös tai yrityksen tilinpäätös. Näiden asiakirjojen avulla luotonantaja tarkistaa hakijan tulotason, ja niitä pyydetään yleisesti etenkin suurempien lainasummien kohdalla.

Kaikki vertailussamme mukana olevat lainat ovat vakuudettomia lainoja, joiden korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Henkilökohtainen luottokelpoisuutesi määrittelee lainan koron ja ehdot. Vertailemme puolestasi eri lainantarjoajien tarjoukset ja niiden korot.

Alhaisimmillaan lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia. Laajan vaihteluvälin vuoksi lainoja on tärkeä vertailla.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Kaikki Suomessa toimivat rahoituslaitokset kuuluvat Finanssivalvonnan piiriin ja toimivat samoilla pelisäännöillä. Lainaa voi siis hakea turvallisesti yhteistyökumppaneiltamme.

Lainan korko ja kustannukset vaihtelevat myös perinteisissä pankeissa luottokelpoisuutesi mukaan. Pankista hankittava vakuudellinen laina on yleensä koroltaan edullisempaa, mutta toisaalta sitä voi olla vaikeampi hakea ja saada.

Netissä haettava vakuudeton laina on joustavampi vaihtoehto, jonka hakeminen on helpompaa ja joka maksetaan yleensä tilille nopeammin. Tällainen laina voikin olla hyvä ratkaisu etenkin silloin, kun lainaa tarvitsee nopealla aikataululla.

Kuluttajansuojalain mukaan lainan voi maksaa kokonaisuudessaan pois milloin tahansa, eikä tästä koidu ylimääräisiä kustannuksia.

Lainan nopeampi takaisinmaksu säästää kokonaiskustannuksissa. Maksat korkoa vain siltä ajalta, kun laina on käytössä.

Jos lainan takaisinmaksu tuottaa ongelmia, tarjoavat useat rahoituslaitokset mahdollisuutta maksuvapaisiin kuukausiin. Maksuvapaasta kuukaudesta tulee sopia ottamalla yhteyttä lainanantajan asiakaspalveluun. Jos maksuvapaa myönnetään, lainaa ei lyhennetä sovittuna kuukautena, mutta laina-aikaa vastaavasti pidennetään.

VertaaEnsin.fi-palvelussa voit hakea vakuudetonta kulutusluottoa vapaasti valitsemaasi käyttötarkoitukseen. Lainaa on saatavilla niin pieniin kuin suurempiinkin hankintoihin, sillä vertailussa ovat mukana useamman rahoituslaitoksen 500–60 000 €:n lainat. Laina-ajan voit valita vapaasti 1–15 vuoden väliltä.

Esimerkkejä vakuudettoman lainan käyttötarkoituksista:

Lisäksi yhdistämällä aiemmat lainasi yhdeksi lainaksi voit pienentää lainojen kokonaiskustannuksia. Tällöin maksat vain yhden lainan korkoja ja kuluja useamman lainan sijaan.

Luotonmyöntäjä arvioi aina ennen lainapäätöksen tekemistä todennäköisyyden sille, että hakija pystyy maksamaan lainan takaisin ajallaan. Jos takaisinmaksua pidetään epätodennäköisenä, ei lainaa ole mahdollista saada.

Tarkkaa syytä lainahakemuksen hylkäämiselle ei yleensä kerrota, mutta useimmiten hylkäys liittyy epävakaaseen talous- tai työtilanteeseen. Lainan saamista vaikeuttavia riskitekijöitä ovat muun muassa hyvin nuori tai vanha ikä, pienet tulot sekä aikaisemmat ongelmat raha-asioiden hoidossa.

Jos olet saanut hylkäyspäätöksen yhdeltä lainantarjoajalta, voit löytää vertailustamme muita vaihtoehtoisia lainatarjouksia.

Vertaa Ensin Suomi Oy on vuonna 2015 perustettu taloustuotteiden vertailuun erikoistunut toimija. Olemme osa kansainvälistä Samlino-konsernia ja toimitilamme sijaitsevat keskellä Helsinkiä.

Yli kaksi miljoonaa kuluttajaa on käyttänyt palveluamme. Vertailumme hyödyntävät edistynyttä automaatiota ja algoritmejä parhaiden tarjousten löytämiseksi. Toimintamme perustuu yhteistyökumppaneilta saatuun palkkioon, joten vertailu on aina sinulle täysin maksutonta.


VertaaEnsin tiimi

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.