Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Vertaile venelainat ja löydä markkinoiden matalin korko!

VertaaEnsin.fi-palvelussa voit vertailla venelainat arvioiduilla hinnoilla tai voit tehdä hakemuksen ja vertailla lainatarjouksia

  • Instant Hae venelainaa peräti 50 000 €
  • Rocket Jopa yli 20 pankin lainatarjoukset
  • Badge Ilmainen vertailu

Laske venelainan maksuerä

5000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae venelainaa peräti 50 000 €
  • Rocket Jopa yli 20 pankin lainatarjoukset
  • Badge Ilmainen vertailu

Löydä edullisin venelaina heti

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Löydä paras venelaina vertailemalla Tee vertailu alle 2 minuutissa

Paras venelaina nopeasti ja helposti

Tarvitsetko venelainaa? VertaaEnsin.fi vertailee puolestasi vakuudettomat venerahoitukset hetkessä. On kyse sitten jollasta tai jahdista, olemme täällä apunasi. Monet eri palveluntarjoajat tarjoavat veneluottoa, mutta kokonaiskustannusten erot ovat suuria. Vertaile huolellisesti tarjolla olevat vaihtoehdot ilmaisella venelainavertailulla.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mikä on venelaina?

Venelaina on tyypillisesti joko vakuudellista tai vakuudetonta kulutusluottoa. Paras vaihtoehto on aina rahoittaa vene säästöillä, mutta usein veneet ovat sen verran hintavia ostoksia, että moni joutuu turvautumaan venelainaan. Veneen rahoitustapaa valitessa eri vaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti, jotta löytää omaan tilanteeseen sopivimman rahoituksen.

Venelainojen vertailu

Koska Suomen lainamarkkinoilla toimii kymmeniä eri lainantarjoajia, myös erilaisia lainavaihtoehtoja on valtavasti, minkä myötä myös lainojen kokonaiskustannukset vaihtelevat suuresti. Laajan lainatarjonnan vuoksi onkin erittäin tärkeää muistaa vertailla lainoja ennen lainapäätöksen tekemistä, eikä venelainaa kannata ottaa sokeasti ensimmäiseltä vastaan tulleelta lainantarjoajalta.

Miten lainoja sitten vertaillaan? Usein moni tyytyy pelkän lainan nimelliskoron vertailuun, mutta se ei ole kannattavaa. Nimelliskorko kertoo vain lainasummasta perittävän koron ja pankin marginaalin (=pankin lainasta saaman voiton). Lainoihin kuitenkin lisätään aina monia muita sivukuluja, jotka voivat kasvattaa lainan kustannuksia suurestikin. Niinpä pelkän nimelliskoron tuijottamisen lisäksi kannattaa katsoa myös, paljonko lainan todellinen vuosikorko on. Lainan todellisessa vuosikorossa kaikki lainan sivukulut on muutettu koroksi.

Vaikka todellinen vuosikorko onkin varsin realistinen mittari lainan kustannuksien arvioinnissa, se ei välttämättä kuitenkaan auta hahmottamaan, paljonko laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Tämän vuoksi lainoja vertaillessa on tärkeää muistaa laskea myös lainan kokonaiskustannukset.

Lainan kokonaiskustannukset kertovat nimensä mukaisesti, paljonko laina tulee maksamaan, kun kaikki siihen liittyvät sivukulut itse lainasumman ja koron lisäksi on otettu huomioon. Vertailussamme kulutusluoton kokonaiskustannukset saa selville kertomalla kuukausierän summan laina-ajan kuukausien määrällä.

Venelainan hakeminen

Kun on huolellisesti vertaillut eri pankkien ja rahoituslaitosten venelainoja, on aika hakea lainaa. Usein lainaa voi hakea helposti ja nopeasti netissä. Vertailumme kautta lainan hakeminen onnistuu näppärästi: sopivan lainavaihtoehdon löydyttyä tarvitsee vain valita kyseinen laina omien vertailun antamista tuloksista.

Halutessaan lainaa voi tietenkin hakea myös perinteisesti käymällä pankin konttorissa. Jos hakee lainaa pankista, missä hoitaa myös päivittäisasioinnin, lainahakemuksen voi useimmiten tehdä myös verkkopankissa.

Mistä lainaa venettä varten?

Venelainaa voi hakea perinteisistä pankeista (esim. Danske Bank, OP) sekä pelkästään netissä toimivilta rahoituslaitoksilta (esim. Bank Norwegian, Santander). Ero näiden kahden lainantarjoajatyypin välillä on etenkin se, että pankit tarjoavat vakuudettomien kulutusluottojen lisäksi vakuudellisia kulutusluottoja, kun taas rahoituslaitokset tarjoavat usein vain vakuudettomia lainoja.

Kuka voi hakea venelainaa?

Ikä: Lainanhakijan täytyy poikkeuksetta olla ainakin 18-vuotias. Useilla lainantarjoajilla alaikäraja lainanhaulle on 20-vuotta. Alaikärajan lisäksi joillakin lainoilla on myös yläikäraja, jota vanhemmat eivät voi saada lainaa kyseiseltä lainantarjoajalta. Tavallisesti yläikärajat vaihtelevat 65 ja 75 ikävuoden välillä, mutta läheskään kaikki lainantarjoajat eivät ole ennalta määritelleet yläikärajaa lainanhakijalla, vaan tilanteet katsotaan tapauskohtaisesti.

Tulot: Lähes poikkeuksetta lainanhakijalta edellytetään säännöllisiä tuloja. Aina säännöllisten tulojen ei kuitenkaan tarvitse olla palkkatuloja, vaan jotkut myöntävät lainaa esimerkiksi työttömille ja eläkeläisille, kunhan nämä saavat riittävästi tuloja säännöllisesti esimerkiksi sosiaalitukien muodossa. Jos lainaa ei hae siitä pankista, jonka tilille saa säännölliset tulonsa, lainantarjoaja usein pyytää toimittamaan todistuksen tuloista. Se, kuinka pitkältä ajalta todisteet tuloista tulee toimittaa, vaihtelee lainantarjoajan mukaan, mutta yleensä todisteet tulee toimittaa ainakin lainahakemusta edeltävän kolmen kuukauden ajalta.

Luottotiedot: Luonnollisesti lainanhakijan luottotietojen täytyy olla kunnossa, jotta lainaa voi saada. Käytännössä puhtaat luottotiedot tarkoittavat, että maksuhäiriömerkintöjä tai perintävelkaa ei saa olla.

Asuinpaikka: Käytännössä aina lainahakijan edellytetään asuvan vakituisesti Suomessa. Monet lainantarjoajat myös vaativat, että lainanhakija on asunut Suomessa tietyn aikaa ennen lainahakemuksen jättämistä. Useimmiten vaadittu aika, joka Suomessa on täytynyt asua, on yhden ja kolmen vuoden väliltä. Suomessa asumista ennen lainan hakemista perustellaan sillä, että jos on asunut ulkomailla pitkän aikaa, luottotiedot ovat tältä ajalta ikään kuin tyhjät, eikä lainantarjoaja voi siten varmistua lainanhakijan luottohistoriasta. Kaikki lainantarjoajat eivät kuitenkaan automaattisesti edellytä Suomessa asumista ennen lainahakemusta, vaan tilanteet ratkaistaan tapauskohtaisesti.

Pankkitili: Yleensä lainaa saadakseen täytyy omistaa tili suomalaisessa pankissa, ja usein, jos lainahakemuksen tekee netissä, oma henkilöllisyys pitää varmentaa verkkopankkitunnuksilla tai muulla vastaavalla tavalla. Joskus pelkkä suomalainen sosiaaliturvatunnus riittää henkilöllisyyden todistamiseen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.