Löydä halvin remonttilaina vertailemalla

Näet kaikki lainat kustannuksineen ja voit valita edullisimman vaihtoehdon.

  • Instant Hae remonttilainaa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Aloita remonttilainojen vertailu tästä

20000 €
10 vuotta
Arvioitu kuukausierä: 0 € 6 4 0
Täytä lainahakemus
Lainaesimerkki: Kun lainasumma on {{loanAmount}} €, takaisinmaksuaika {{tenure}} vuotta, tilinhoitomaksu {{monthlyFee}} €, avausmaksu {{startUpFee}} € ja nimelliskorko {{interestRate}} %, on lainan todellinen vuosikorko {{apr}} %. Takaisinmaksettava summa on tällöin {{totalRepayment}} €, eli {{monthlyRepayment}} €/kk. Lainasumma voi olla 500–60 000 € ja takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Lopullinen todellinen vuosikorko on asiakaskohtainen ja vaihtelee välillä 4,95–38 %. Nimelliskorko on korkeintaan 10 % 30.9.2021 asti, tämän jälkeen sopimuksen mukainen.
  • Instant Hae remonttilainaa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin kilpailutat remonttilainat

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","newsletter_subscription"] Kilpailuta remonttilaina 2 minuutissa Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Remontin rahoitus

Kodin kunnostusta suunniteltaessa joutuu usein pohtimaan, miten remontin rahoittaa. Monesti kunnostuskulut rahoitetaan ainakin osittain remonttilainalla, jota haetaan joko pankista tai rahoitusyhtiöstä. Remontin rahoitus onnistuu joko vakuudellisella tai vakuudettomalla kulutusluotolla, tai vaihtoehtoisesti asuntolainalla.

Koska rahoitusvaihtoehtoja on niin monia, kannattaa aina tutkia ja kilpailuttaa vaihtoehdot ennen lainapäätöksen tekoa. Edullisin remonttilaina löytyy vertailemalla.

Remonttirahoitus

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Mistä löytyy halvin remonttilaina?

Voit hakea lainaa samanaikaisesti useammalta pankilta täyttämällä hakemuksen tämän sivun ylälaidassa. Kun kilpailutat jopa yli 20 pankin tarjoukset kerralla, saat selville vain minuuteissa, minkä rahoituslaitoksen remonttilaina on edullisin.

Ilman vertailupalvelua halvimman remonttilainan löytäminen on paljon hitaampi ja vaivalloisempi prosessi, sillä monella rahoituslaitoksella lainan korko on asiakaskohtainen. Vertailupalvelun kautta taas näet suoraan, kuinka matala korko juuri sinulle myönnetään kunkin pankin toimesta.


Voit saada lainan kodin kunnostukseen lukuisilta pankeilta

Vertailumme kautta on mahdollista saada vakuudeton remonttilaina 23 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Voit hakea remonttilainaa jopa 60 000 euroa, joten isommankin urakan rahoitus onnistuu ilman vakuuksia. Laina-aika voidaan niinikään räätälöidä sopivaksi, sillä se voi olla pisimmillään jopa 15 vuotta.

Remonttilaina löytyy usean perinteisen pankin ja uudemman luotonmyöntäjän valikoimista. Esimerkiksi Santander, Fellow Finance ja Saldo tarjoavat kodin kunnostukseen lainaa, jota hakeaksesi et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Usein myönnetyn lainan määrä voi kuitenkin olla suurempi ja todellinen vuosikorko pienempi, jos haet sitä yhdessä rinnakkaishakijan kanssa.

Riippuu pitkälti rahoituslaitoksesta, kuinka paljon remonttilainaa voit hakea. Joidenkin pankkien kohdalla korkein myönnetty lainasumma on 10 000 euroa, kun taas toisilta saat luoton esimerkiksi 50 000 euroon asti. Myönnetyn lainan määrä ja laina-aika riippuvat myös hakijan tiedoista, sillä kaikki remonttilainatarjoukset ovat henkilökohtaisia.

Mitkä ovat vaihtoehdot remontin rahoittamiseen?

Paras tilanne olisi tietysti se, että remontin pystyisi rahoittamaan kokonaan omilla säästöillä. Usein kustannukset kuitenkin nousevat sen verran korkeiksi, että korjausurakka rahoitetaan joko kokonaan tai osittain velkarahalla, eli ottamalla lainaa remonttiin. Tällöin on tärkeää valita sopiva rahoitustuote erityyppisten remonttilainojen joukosta.

Vakuudeton kulutusluotto on sopiva vaihtoehto pienempiin tai isompiin tarpeisiin. Esimerkiksi muutaman tuhannen euron vaatimaan pintaremonttiin voi hakea kulutusluottoa, jota varten ei tarvitse vakuuksia tai takaajia. Lainaa ilman vakuuksia myönnetään jopa 60 000 euroon asti, eli suurempikin urakka voi onnistua vakuudettoman kulutusluoton avulla. Vakuudeton kulutusluotto on hyvä, joustava vaihtoehto varsinkin silloin, jos lainalle ei ole mahdollista antaa vakuutta tai takaajia.

Vakuudellinen luotto sopii isompiin remontteihin. Vakuudellisen kulutusluoton hyvä puoli on se, että lainan korko on yleensä matalampi kuin vakuudettoman lainan. Toisaalta tällaista lainaa varten tulee olla jonkinlainen vakuus, kuten asunto tai auto. Vakuudetonta lainaa voi hakea omasta pankista tai rahoituslaitokselta.

Remontin rahoittaminen asuntolainalla onnistuu, jos kodin remonttitarve osuu asunnon ostamisen yhteyteen. Tällöin asuntolainaa voi hakea myös remontoinnin kustannusten kattamiseksi. Mikäli jo olemassa olevaan asuntoon halutaan tehdä korjauksia asuntolainalla, täytyy niiden kohdistua talon perusrakenteisiin. Vaikka asuntolainoissa on kulutusluottoja matalampi korko, on niissä myös pidempi laina-aika. Laina-ajan kasvaessa myös remonttilainan kulut kasvavat. Harkitse siis tarkkaan, haluatko lyhentää lainaa asuntolainan yhteydessä vuosikaudet, vai maksaa koko luoton ripeämmin takaisin kulutusluoton muodossa.

Remonttilainan korko

Remonttilainoja myöntävät sekä rahoitusyhtiöt että perinteiset pankit ja voit helposti hakea lainaa netistä. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on kuitenkin fiksua verrata ja kilpailuttaa vaihtoehdot: jos valitsee ensimmäisen vastaantulevan lainantarjoajan ja -koron, voi helposti maksaa satoja tai tuhansia euroja liikaa remontistaan.

Pankkien tarjoaman vakuudellisen remonttilainan korkoon sisältyy usein 12 kk euribor ja marginaali. Ilman vakuuksia myönnettävä remonttilaina on puolestaan verrattavissa kulutusluottoon, joten sen korko on henkilökohtainen. Saat tarkan koron näkyviin vasta täytettyäsi hakemuksen omilla tiedoillasi, mutta suuntaa antavat korot voi toki tarkistaa vaikkapa lainalaskurista.

Selkein merkki lainan edullisuudesta on alhainen todellinen vuosikorko, sillä se sisältää kaikki luoton kustannukset. Älä siis valitse remonttilainaa ilman, että olet vertaillut korot huolella. Onneksi tämä hoituu nopeasti verkossa VertaaEnsin.fi-palvelun avulla.

Mihin remonttilainaa voi käyttää?

Kaikilla tulee joskus eteen tilanne, jolloin kotia tai esimerkiksi kesämökkiä pitää kunnostaa. Ehkä edessä on kodin kattoremontti, keittiön uudistaminen tai saunan kunnostus? Tai kenties kesämökin laituri kaipaa perusteellista muodonmuutosta?

Oli kohde mikä tahansa, nousevat remonttia suunnitellessa usein esille sen kalliit kustannukset. Materiaalien lisäksi remontointiin tarvitaan aikaa ja asiantuntijuutta, sillä harvemmin selvitään pelkällä omatoimisella nikkaroinnilla. Lisäkustannuksia voi syntyä varsinkin silloin, jos täytyy palkata alan ammattilainen tai jos kyseessä on jokin isompi remontti, johon tarvitaan kalliita materiaaleja.

Ulkopuolisen rahoituksen vaihtoehtoja ovat ainakin rakennusyhtiön osamaksurahoitus, vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto tai asuntolainaan yhdistettävä remonttilaina. Myös yhtiölainaosuus on mahdollista korvata remonttilainalla, jolloin pääsee itse vaikuttamaan lyhennyssuunnitelmaan ja lainan koroista on mahdollista saada verovähennykset. Tällöin vakuutena käytetään omaa asuntoa.


Kilpailuta itsellesi halvin remonttilaina

Vertailumme kautta voit hakea esimerkiksi parhaan 50 000 euron lainan isomman korjausurakan rahoittamiseen tai 5 000 euron lainan pienempään pintaremonttiin. Lainan summalla ei niinkään ole väliä, sillä kilpailuttaminen auttaa säästämään huomattavia summia jo silloin, kun kyseessä on muutaman tonnin vakuudeton remonttilaina.

Lainan määrän voi valita vapaasti 500 ja 60 000 euron väliltä, kun taas laina-aika voi olla mikä tahansa väliltä 6 kuukautta – 15 vuotta. Lainan määrä kannattaa sovittaa omiin tuloihin niin, että saat lyhennykset helposti maksettua.

Vertailutyökalu ilmoittaa kunkin luoton kulut selkeästi: niin todellinen vuosikorko kuin kuukausittaiset kustannukset ovat näkyvissä. Kilpailuta laina ja valitse sitten tarjotuista vaihtoehdoista edullisin tai muuten sopivin, niin remonttilaina voi olla tililläsi jo seuraavana päivänä.

Miten valitsen parhaan lainan?

Remonttilaina kannattaa valita muutaman eri tekijän perusteella. Ensiksi kannattaa pohtia, millainen korjausurakka on kyseessä: onko kyseessä pienempi pintaremontti vai suurempi perustavanlaatuinen remontti? Kulutusluotolla voi rahoittaa kaikki kunnostukset, mutta asuntolainalla voi remontoida vain tiettyjen ehtojen toteutuessa.

Kun olet valinnut lainatyypin, vertaa lainan kokonaiskustannuksia kuten korkoa, tilinhoitomaksuja, nostoprovisiota ja lainan perustamismaksuja. Vertailumme avulla halvin laina löytyy kätevästi, sillä näet kunkin lainatarjouksen kokonaiskustannukset selkeästi eriteltynä.


Valitse remonttilaina näin

  • Päätä lainan tyyppi – Asuntolainaa voi hyödyntää vain tietyn tyyppisten remonttien rahoittamiseen, kun taas vakuudeton remonttilaina on joustava, mutta sen korko on usein hieman korkeampi.
  • Valitse sopiva lainasumma – Remonttilainan määrä kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti. Mitä suurempi laina on, sitä korkeammat ovat myös kustannukset. Toisaalta laina tulisi mitoittaa niin, että se kattaa varmasti koko korjaustarpeen.
  • Tee hakemus sivuillamme – Saat kerralla useamman lainantarjoajan tarjouksen, joiden joukosta pääset valitsemaan itsellesi parhaan remonttilainan. Katso tarkkaan etenkin todellinen vuosikorko, sillä se on paras indikaattori lainan edullisuudesta.
  • Hyväksy tarjous ja allekirjoita sopimus verkossa – Saat vaihtoehdot myös sähköpostiisi, joten voit hyväksyä lainan vasta sitten, kun olet varma päätöksestäsi. Lainasopimus ei ole sitova ennen kuin olet allekirjoittanut sen pankin sivuilla.

Remonttilaina pankilta vai rahoitusyhtiöltä?

Vaikka tutun ja turvalliseksi todetulta omalta pankilta voi olla helppo pyytää lainatarjous remonttiin, se ei välttämättä ole halvin vaihtoehto. Suomen lainamarkkinoille on saapunut lukuisia uusia tekijöitä, jotka tarjoavat varsin kilpailukykyisiä lainoja pankkien tarjoamiin vakuudettomiin remonttilainoihin verrattuna.

Sivultamme voit hakea yhdellä kertaa kaikki ilman vakuuksia myönnettävät remonttilainat. Hae lainaa vasta sitten, kun olet vertaillut tarjontaa tarkkaan ja löytänyt itsellesi parhaan remonttirahoituksen.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.