Löydä paras luotto ilmaisen vertailun avulla

Kilpailutamme luotot puolestasi vain 2 minuutissa. Voit saada rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Valintamerkki Hae luottoa 60 000 € asti Luottoa 500–60 000 €
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen Jopa 23 tarjousta
 • Valintamerkki Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään Vertailu ei sido mihinkään

Aloita luottovertailu tästä Aloita laskemalla kuukausierä

Saat henkilökohtaiset tarjoukset minuuteissa.

Arvioitu kuukausierä:

Näin löydät edullisen luoton

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Vertaile ja löydä edullisin luotto

Hakemuksen teko on helppoa ja nopeaa

Vakuudellinen vai vakuudeton luotto?

Vakuudellinen vai vakuudeton luotto?
Vakuudellisista kulutusluotoista puhuttaessa käytetään yleisesti myös termiä pankkilaina. Vakuudellisissa luotoissa lainanmyöntäjä vaatii luotonhakijalta vakuuden tai takaajan lainaa vastaan sen varalta, että lainanottajan takaisinmaksukyky syystä tai toisesta pettää. Vakuutena voi toimia esimerkiksi asunto tai auto.

Vakuudettomissa kulutusluotoissa lainaa saa ilman vakuuksia tai takaajia. Lainan hakeminen ei edellytä pankissa käymistä, vaan onnistuu kätevästi netissä, kunhan luottotiedot ovat kunnossa ja hakija täyttää lainaehdot.

Myös vakuudettomien luottojen korot ovat nykyään kilpailukykyisiä, sillä korkotasoa on alennettu lainsäädännön keinoin. Eri luotonantajien tarjoamat korot voivat kuitenkin poiketa toisistaan jopa useammalla prosenttiyksiköllä. Siksi luotot kannattaa aina kilpailuttaa ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tärkeää tietoa luotoista

Kertaluotto vai joustoluotto?

Kertaluotto on kiinteä lainasumma, joka nostetaan kerralla tilille ja maksetaan takaisin yleensä samansuuruisissa kuukausierissä. Kulutusluoton voi aina lyhentää halutessaan ennenaikaisesti ilman lisäkuluja. Seuraava kertaluotto lasketaan aina uutena luottona.

Joustoluottoa voi nostaa aina tarvittaessa luottorajan sallimissa rajoissa. Esimerkiksi 3 000 euron joustoluotossa voit ensin nostaa vaikkapa puolet ja myöhemmin loput 1 500 euroa joko kerralla tai pienemmissä erissä. Kun luottoa lyhennetään, sama summa vapautuu uudelleen käytettäväksi.

Voit tutustua kulutusluottoihin tarkemmin ja löytää itsellesi sopivimman luoton luottovertailustamme.

Miten haen luottoa netistä?

Voit hakea luottoa netistä eri tarpeisiin ja hankintoihin. Luoton hakeminen netistä on nopea ja joustava tapa löytää uudet luotot ja valita itselle paras vaihtoehto. Kun teet hakemuksen sivuillamme, voit hakea lainaa nopeasti oman aikataulusi mukaan, ja saat luottopäätöksen usein välittömästi. Tämän lisäksi saat rahat tilillesi jopa samana arkipäivänä.

Hae luottoa näin:

 • Tee hakemus sivun ylälaidassa. Sen täyttämiseen kuluu muutama minuutti.
 • Välitämme hakemuksen yhteistyökumppaneillemme, joilta saat tarjoukset lähes välittömästi.
 • Hyväksy valitsemasi lainatarjous ja siirry allekirjoittamaan sopimus lainantarjoajan sivuille.
 • Lähetä rahoituslaitokselle mahdolliset liitteet. Tämän jälkeen luotto siirretään tilillesi viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Kuka luoton voi saada?

Pankkien ja rahoitusyhtiöiden vaatimukset luotonhakijaa koskien ovat tietyiltä osin yhtenäisiä, mutta vaihtelevat jonkin verran esimerkiksi tulovaatimusten suhteen. Yleisesti luotonmyöntäjät vaativat, että hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja usein vähintään 20-vuotias. Hakijan tuloista ja muista tekijöistä riippuu, paljonko lainaa saa ja millaisilla ehdoilla. Jos kaikki ehdot täyttyvät, luottoa voi saada heti tilille.

Voit hakea luottoa ilman vakuuksia tai takaajia, jos sinulla on riittävät tulot ja asut vakituisesti Suomessa. Ennen kuin luottohakemuksesi hyväksytään, luotonmyöntäjä tekee antamiesi tietojesi mukaan luottoriskiarvion, jotta lainan takaisinmaksukykysi voidaan varmistaa. Huono luottohistoria voi johtaa korkeampaan korkotasoon tai luottopäätöksen suoraan hylkäämiseen.

Toisille luotontarjoajille riittää pelkkä netissä täytetty hakulomake, mutta toiset voivat vaatia erilaisia dokumentteja ilmoittamiesi tietojen todisteeksi. Esimerkkejä vaadituista liitteistä ovat henkilötodistus, palkkalaskelmat ja verotukseen liittyvät asiakirjat. Pankit myöntävät lainaa usein vain omille asiakkailleen, mutta netissä toimivat rahoituslaitokset tarjoavat vakuudetonta luottoa riippumatta siitä, minkä pankin asiakas hakija on.

Tärkeintä luoton hakemisessa on varmistua siitä, että kyseessä on sinulle sopivin luotto. Luottovertailumme avulla löydät sinulle parhaimman käyttöluoton tai luottokortin. Jos teet hakemuksen viikolla, saat rahat tilillesi usein jo saman päivän aikana.

Ketkä tarjoavat luottoa Suomessa?

Suomen rahoitusmarkkinoilla on useita kymmeniä luottojen tarjoajia. Suomessa suurimpia lainan- ja luottokortinmyöntäjiä ovat perinteiset pankkiryhmät kuten OP, Nordea, Danske Bank, Aktia ja Handelsbanken. Näiltä pankeilta on mahdollista saada luottoa niin vakuuksia vastaan kuin ilman vakuuksia.

Muita rahoituslaitoksia ja lainantarjoajia ovat esimerkiksi Bigbank, Santander, Euroloan, Luottoraha, Nopsalaina, Credit24, Risicum, OK Money ja Bank Norwegian. Näillä luotontarjoajilla ei ole tyypillisesti fyysisiä palvelupisteitä tai konttoreita, vaan palvelu tapahtuu sähköisesti netissä. Lainojen ehdot ja kustannukset vaihtelevat todella suuresti, joten luottojen vertailu kannattaa. Voit tehdä ilmaisen hakemuksen helposti sivuillamme, jolloin haet luottoa ilman vakuuksia yhdellä kertaa yli 20 rahoituslaitokselta.

Millaisella korolla käyttöluottoa voi saada?

Vertailumme kautta luottoa voi saada 4,45-20 prosentin vuosikorolla luotonmyöntäjästä riippuen. Lisäksi laina saattaa sisältää muita kuluja, kuten aloitusmaksun tai tilinhoitopalkkion. Todellinen vuosikorko määräytyy koron ja näiden sivukulujen perusteella.

Koron määräytymistä ei voi arvioida tarkasti etukäteen, sillä kaikki lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia ja näin ollen korko perustuu yksilöllisiin tekijöihin. Hakijan tietojen lisäksi luoton korkoon vaikuttaa haluttu luottosumma sekä luoton takaisinmaksuaika.

Kilpailutus kannattaa jo sen takia, että näkee lainatarjoukset juuri omilla tiedoilla. Palvelu on maksuton eikä sido mihinkään.

Syitä luottohakemuksen hylkäämiseen

Luottohakemus voidaan hylätä useiden erilaisten syiden takia. Tällaisia syitä voivat olla hakijan riittämättömät tulot, suuret menot tai epävakaa maksukäyttäytyminen. Toiset luotontarjoajat ilmoittavat perusteet hylätylle päätökselle, mutta aina syytä ei ilmoiteta.

Pelkät säännölliset tulot eivät välttämättä automaattisesti takaa hyväksyttyä luottopäätöstä. Keskipalkkaiselle luotonhakijalle saattaa tulla yllätyksenä, jos 10 000 euron luottohakemus tuleekin odotusten vastaisesti takaisin hylättynä. Syynä saattaa tällöin olla liian suuren luoton hakeminen suhteutettuna tuloihin tai menoihin.

Luottohakemus voidaan hylätä myös hakijan aiempaan maksukäyttäytymiseen perustuen. Esimerkiksi jo olemassa olevat luotot vaikuttavat hakemuksen hyväksymiseen. Myös maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa on lähes poikkeuksetta suora este luottohakemuksen hyväksymiselle.

Mikäli ensimmäinen luottohakemus tulee takaisin hylättynä, voi olla hyvä idea yrittää hakea samankokoista tai pienempää luottoa myös toiselta luotontarjoajalta. VertaaEnsin.fi-luottovertailun etu on, että voit hakea luottoa yhdellä hakemuksella yli 20 rahoituslaitokselta. Näin ollen saat kerralla hyvän käsityksen siitä, mitkä pankit voivat myöntää sinulle luottoa.

Mitä luotoissa kannattaa huomioida?

Se, millainen luotto on kenellekin paras, riippuu täysin jokaisen omasta tarpeesta. Ennen luoton hakemista tulee miettiä, onko lainaraha ainoa realistinen valinta ja millaisella maksusuunnitelmalla luoton pystyy maksamaan takaisin. Pienempien hankintojen rahoitukseksi sopii hyvin luottokortti tai vakuudeton luotto, kun taas isompiin sijoituksiin on mahdollista saada edullisempi korko valitsemalla vakuudellinen laina.

Suuria hankintoja, kuten auton ostoa tai remontin tekoa on perusteltua ja järkevää rahoittaa lainarahalla, jos auton tai remontin tarve on välttämätön esimerkiksi työssäkäynnin tai asumisen kannalta. Remonttikustannukset sekä autojen hinnat ovat tyypillisestä useita tuhansia euroja, eikä monella ole sellaisia säästöjä tallessa. Sen sijaan ylimääräisiä arjen hankintoja tai huvitteluja ei kannata maksaa lainarahalla.

Luotoissa kannattaa aina kiinnittää huomiota ennen kaikkea niiden kokonaiskustannuksiin. Korko on tärkein yksittäinen tekijä, joka määrittää luoton hinnan. Korkoa maksetaan kuukausittain luoton lyhentämättömästä osasta. Myös laina-aika vaikuttaa kustannuksiin, sillä korko juoksee sitä pidemmältä ajalta, mitä kauemmin luotto on voimassa.

Lisäksi avaus- ja palvelumaksut ovat tekijöitä, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Hyvä vertailumittari luotoille on todellinen vuosikorko, joka ottaa nimelliskoron lisäksi huomioon luoton muut kulut.

VertaaEnsin.fi:n luottovertailu näyttää sinulle aina luoton todellisen vuosikoron ja muut oleelliset tiedot, jotta voit tehdä luotonhakupäätöksesi mahdollisimman kattavan analyysin perusteella. Oli haluamasi lainasumma sitten 1 000 tai 10 000 euroa, haet kauttamme luottoa ilman vakuuksia helposti ja luotettavasti.

Luoton takaisinmaksu

Tärkeintä luotonottajalle on pitää selkeästi mielessä oman taloustilanteen vaikutus takaisinmaksuaikaan ja lainaerän suuruuteen. Koskaan ei kannata valita liian suurta lainaerää eikä liian pitkää takaisinmaksuaikaa, vaan on pyrittävä löytämään tasapaino näiden välillä. Elämässä voi kuitenkin tulla muutoksia, jotka vaikuttavat taloudelliseen tilanteeseen ja takaisinmaksuun. Tällaisessa tilanteessa on aina välittömästi otettava yhteyttä velkojaan ja soviteltava uusi maksuaikataulu. Jos oma taloustilanne huolettaa, voi myös ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvontaan tai Takuusäätiöön.

Kun ottaa luoton, kannattaa tehdä jo samalla suunnitelma takaisinmaksun pituudesta ja yksittäisen lainaerän suuruudesta. Mitä lyhyempi maksuaika, sitä suurempia tulevat kuukausierät olemaan. Jos on valinnut suuret kuukausierät ja tapahtuu jotain yllättävää, voi olla vaikeaa selviytyä maksuista. Jos puolestaan laina-aika on pitkä, nousevat lainan kustannukset suuremmiksi. Ei kannata kuitenkaan unohtaa, että lainan pystyy aina maksamaan takaisin ennen sovittua päivää ilman lisäkuluja. Varmista kuitenkin aina lainan tarjoajalta, miten se käytännössä tehtäisiin.

Onnistunut maksusuunnitelma ottaa huomioon lyhennyserän lisäksi oman talouden kaikki menot ja tulot. Kun kaikki ulos menevä ja sisään tuleva raha on tarkalleen tiedossa, on helppo päättää, kuinka paljon luottoa on varaa ottaa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.