Laske lainan todelliset kustannukset lainalaskurilla Lainalaskuri

Lainalaskuri auttaa löytämään sopivan lainasumman ja kuukausierän.

 • Valintamerkki Laske lainan todellinen vuosikorko Vertailussa 500–60 000 € lainat
 • Valintamerkki Voit saada jopa 23 eri pankin tarjouksen Tarjouksia jopa 23 pankilta
 • Valintamerkki Vertailussa 500–60 000 € lainat Lainapäätös heti

Laske kuukausierä

Lainan kustannukset

Lainan lyhennys
Korkoa
Muut kulut
Kuukausierä
Todellinen vuosikorko
Takaisinmaksu yhteensä
Miten lainalaskuri toimii?

Laske lainalaskurilla lainan kuukausierä ja korko

Näet lainan kustannukset selkeästi

Laske itsellesi paras laina helposti

 1. Täytä hakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 23 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile tarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Mikä on lainalaskuri?

Mikä on lainalaskuri?
Lainalaskurin avulla voit helposti arvioida, mitkä ovat lainan kulut suhteessa lainan määrään. Voit käyttää tältä sivulta löytyvää laskuria eri lainasummista muodostuvien kulujen, sekä kuukausierän arviointiin. Mieti ensin, millaisia lyhennyksiä voit maksaa, ja selvitä tämän jälkeen laskurilla juuri itsellesi sopiva lainasumma.

Lainalaskuri auttaa saamaan käsityksen lainan kuluista, kun taas lainavertailu antaa yksityiskohtaiset tiedot eri lainoista. Lainavertailun käyttö on myös ilmaista, ja se vie vain muutaman minuutin. Hae lainaa vertailusta ja varmista itsellesi sopivin tarjous!
Esimerkkilainan tiedot
Lainasumma 5 000 €
Maksuaika 30 kuukautta
Todellinen vuosikorko 9 %
Kuukausierä 184 €
Takaisinmaksu yhteensä 5 520 €

Lainalaskurissa mukana olevat yhteistyökumppanit

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi
Näytä kaikki 23 kumppania

Tärkeää tietoa laskurista

Miten lainalaskuri toimii?

Lainalaskurin käyttö on helppoa. Mieti ensin, kuinka suuria lyhennyksiä voisit maksaa joka kuukausi. Aseta sitten laskuriin alustava lainan määrä ja haluamasi laina-aika. Jos kuukausierä näyttää tässä vaiheessa turhan suurelta, voit pidentää laina-aikaa tai vaihtoehtoisesti pienentää summaa. Näin lainalaskuri auttaa sinua selvittämään, paljonko lainaa voit ottaa niin, että kuukausierä pysyy asiallisen kokoisena.

Täytettyäsi maksuajan ja muut kentät, paina Vertaile lainoja -painiketta. Pääset täyttämään omat tietosi, jotta voimme löytää juuri sinulle sopivimmat lainantarjoajat. Näet kaikki lainantarjoajat kuukausierän suuruuden mukaisessa järjestyksessä, joten tarjousten vertailu on todella helppoa. Laina maksetaan yleensä takaisin kiinteä tasaerä -periaatteella, jolloin lyhennykset pysyvät yhtä suurina koko laina-ajan läpi.

On tärkeä muistaa, että nimelliskorko itsessään ei kerro kaikkea lainasta. Lainan oikeita kustannuksia kuvaa parhaiten todellinen vuosikorko. Todelliseen vuosikorkoon lasketaan mukaan erilaiset avaus- tai nostokulut. Laskurimme näyttää sinulle todellisen vuosikoron, arvioidun kuukausierän ja yhteensä takaisinmaksettavan summan asettamiesi tietojen perusteella. Koska vertailussa otetaan huomioon lainan kokonaiskustannukset, voidaan korko ja muut ehdot laittaa selkeään paremmuusjärjestykseen kuukausierän perusteella.

Jos etsit juuri itsellesi sopivaa lainaa, lainalaskuri on järkevin vaihtoehto. Lainasopimusta ei tulisi allekirjoittaa, jos et ole kilpailuttanut lainoja - muutoin voit olla lähes varma, että maksat ylimääräistä. Lainojen vertaileminen on onneksi helppoa, sillä lainalaskurimme etsii sinulle parhaan vaihtoehdon markkinoiden reiluimpien lainatuotteiden joukosta.

Jos löydät itsellesi sopivan lainavaihtoehdon käytettyäsi lainalaskuria ja lainavertailua, voit myös hakea lainaa heti. Lainahakemus on helppo tehdä VertaaEnsin.fi:n avulla täysin verkossa, eikä se vaadi sinulta turhan paljon aikaa päätöksen tehtyäsi.

lainalaskuri

Näin vertailet lainoja ja lasket lainan kuukausierän

VertaaEnsin.fi:n lainalaskuri vertailee vakuudettomat lainat 500 – 60 000 euron välillä. Lainalaskuri käy läpi parhaat Suomen markkinoilla toimivat lainantarjoajat ja pankit. Mukana on kaikkiaan yli 20 rahoituslaitosta, ja lainasummasta riippuen saat siis lainalaskurilla selville lukuisia lainatarjouksia haluamallesi lainasummalle ja -ajalle.

Vertailumme näyttää lainasi perustiedot antamiesi ennakkotietojen perusteella. Voit määritellä sopivan kuukausierän muuttamalla lainan kokonaissummaa tai laina-aikaa. Kuukausittainen maksuerä on lainan lyhennys ja korko yhteenlaskettuna.

Voit vertailla muun muassa pienalainojen kustannuksia, limiittilainojen hintaeroja, yhdistelylainojen kustannuksia tai vaihtoehtoja loman rahoittamiseen. Toisaalta, jos olet hankkimassa esimerkiksi autoa tai muuta ajoneuvoa, kannattaa kääntyä autolainalaskurin puoleen. Yhdistä lainat -sivulta löydät lisäksi kätevän laskurin lainojen yhdistämiseen.

Selvitä lainan korko korkolaskurilla

Mieti ensin, mikä olisi itsellesi sopiva lainan määrä ja laina-aika. Korkolaskuri on hyvä työkalu, kun harkitset lainan määrää ja siitä kertyviä kuluja, sillä voit helposti vertailla kustannuksia eri summille ja tarkastella kuukausierää myös laina-ajan mukaan. Tämän jälkeen voit täyttää hakemuksen, jolloin tuloksista näkyy tarkka korko ja muut ehdot.

Laskurimme näyttää sinulle lainan nimelliskoron lisäksi todellisen vuosikoron sekä lainan kuukausierän. Lainan kiinteä tasaerä on helppo budjetoida kuukausimenoihin, jotta lainan takaisinmaksu sujuu suunnitellusti koko laina-ajan läpi.

Suomen kuluttajansuojalain mukaan lainantarjoajien täytyy ilmoittaa todellinen vuosikorko samalla tavalla. Netistä haettaessa lainasi tarkemmat tiedot ja muut kustannukset, kuten lainan avausmaksut, nostokulut tai tilinhoitomaksut näkyvät myös lainan lisätiedoissa. Voit tarkistaa myös lainan kokonaiskustannukset klikkaamalla “lisätietoa”-painiketta.

Vertailutyökalumme on järjestänyt lainat edullisuusjärjestykseen. Se laina, jonka kuukausierä on matalin, on edullisin laina ja näkyy tuloksissa ensimmäisenä. Tämän lisäksi lyhennystaulukko voi auttaa kartoittamaan kuukausierät.

Miksi lainalaskuri kysyy tietojasi?

Monessa lainassa on asiakaskohtainen korko, jolloin korko riippuu lainanhakijan profiilista, eikä siis ole sama kaikille hakijoille. Tämän takia lainalaskurista ei näe heti kaikkien lainatarjousten korkoja, vaan lainan korkolaskuri näyttää vaihtoehdot, minkälaisella korolla laina on mahdollinen. Lainalaskurin arvio on siis aina suuntaa antava. Saat oman asiakaskohtaisen korkotarjouksen vasta silloin, kun olet vastannut kaikkiin laskurin kysymyksiin.

Se, miten vastaat kysymyksiin määrittelee asiakaskohtaisen korkosi ja miten lainalaskuri määrittelee korkosi. Lainasi kustannuksiin voi esimerkiksi vaikuttaa se, asutko vuokralla vai omistusasunnossa. Lisäksi jos olet avio-/avoliitossa, voi lainahakemus onnistua paremmin kun puolisosi hakee lainaa kanssasi yhteishakijana: yhteishakijoille mahdollistuu huomattavasti suurempi lainasumma sekä usein myös matalampi korko lainaan.

Muista siis, että lainan korko määritellään antamiesi tietojen perusteella.

Hae tarpeisiisi sopivaa lainaa

Kannattaa myös mainita, jos olet jo jonkin pankin asiakas, sillä osassa pankeista laina on mahdollinen vain, jos olet jo pankin asiakas. Lisäksi omalle pankille uskolliset asiakkaat voivat nostaa halvempia lainoja. Jos haet lainaa pankista, voit asettaa lainalle vakuuden.

Kun olet antanut lainalaskurillemme tiedot itsestäsi sekä lainan käyttötarkoituksesta, laskuri osaa laskea sinulle sopivan lainan tarkemmin. Tietosi nimittäin vaikuttavat siihen, mikä on lainan määrä, eli paljonko eri tarjoajat ovat valmiita myöntämään sinulle lainaa.

Lainahakemus vaatii usein mukaansa myös liitteitä. Koska monella lainantarjoajalla on käytössään riskiperusteinen hinnoittelu, lainalaskuri kertoo sinulle, mitkä ovat mahdollisuutesi saada laina kyseiseltä tarjoajalta.

Lainalaskuri tulojen mukaan: jos tulosi ovat liian pienet tai et olet tarpeeksi vanha hakemaan lainaa joltakin tarjoajalta, lainalaskuri kertoo heti, etteivät lainaehdot täyty. Näin et hukkaa aikaasi turhaan hakemalla lainaa sellaiselta lainantarjoajalta, joka ei tule hyväksymään lainahakemustasi.

Erityyppisiä lainalaskureita

Lainalaskureita on monentyyppisiä. Monella pankilla on sivuillaan asuntolainalaskuri tai rahoituslaskuri, jonka avulla pystyy laskemaan esimerkiksi oman asuntolainan jäljellä olevan takaisinmaksuajan, tai katsomaan, kuinka paljon nopeammin luoton maksaisi pois, jos kuukausierää nostaisi.

Asuntolainalaskurin lisäksi tarjolla on myös pankkilainalaskureita ja kulutusluoton lainalaskureita pienemmille lainasummille. Myös autolainan kustannusten arviointiin on oma laskurinsa.

Lainahakemuksen täyttäminen ja tarjouksen pyytäminen eivät sido sinua mihinkään. Hae lainaa kätevän lainalaskurimme avulla ja et haaskaa aikaa henkilökohtaisessa lainaneuvottelussa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.