Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Lainaa netistä helposti ja luotettavasti – Paras tarjous löytyy vertailemalla

Lainavertailu vertaa nettilainat puolestasi helposti ja ilmaiseksi. Näet kaikki vaihtoehdot ja saat lainaa netistä jopa saman päivän aikana.

  • Instant Hae lainaa netistä jopa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Laske nettilainan kuukausierä

20000 €
120 kk
Arvioitu kuukausierä: 0 € 8 5 0
Vertaile lainoja ilmaiseksi Miten lainalaskuri toimii?
  • Instant Hae lainaa netistä jopa 60 000 € asti
  • Rocket Voit saada yli 20 eri pankin lainatarjouksen
  • Badge Palvelu on ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Näin haet lainaa netistä

Täytä hakemus

Täytä hakemus

Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme rahoituslaitokset

Kilpailutamme yli 22 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

Vertaile tarjoukset

Vertaile tarjoukset

Vertaile saamasi henkilökohtaiset tarjoukset ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

["hero_section","three_steps_refresh","cta_sticky_banner","topic_introduction","provider_logo_refresh","faq_refresh","articles","newsletter_subscription"] Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina. Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Lainaa pankista vai netistä?

Kun tarvitset luottoa, on sitä kätevää hakea netistä. Löydät juuri itsellesi parhaan vaihtoehdon, kun vertailet lainat sivuillamme. Verkossa asiointi on helppoa ja hakemuksen tekeminen tapahtuu vain muutamassa minuutissa.

Netissä asioinnin voi ajoittaa omaan aikatauluun sopivaksi. Mikä olisikaan mukavampaa kuin lainahakemuksen täyttäminen rauhassa omalla kotisohvalla? On siis kaikin puolin helpompaa hakea luottoa netistä kuin pankin konttorista.

Lainaa pankista vai netistä?

Yhteistyökumppanit joilta saat nettilainan

Vertailemme esimerkiksi nämä pankit puolestasi

Lainaa netistä – Miksi?

Joskus lainaa tarvitsee heti esimerkiksi jonkin yllättävän hankinnan tai laskun erääntymisen takia. Tällöin verkossa asiointi on nopeampaa ja helpompaa sovittaa omiin aikatauluihin kuin yrittää sopia tapaamista pankkineuvojan kanssa pankkikonttoriin. Pankkineuvojan puheille pääseminen samana päivänä voi olla mahdotonta, ja tapaaminen ei itsessään tarkoita, että rahat tippuisivat tilille saman tien. Onneksi kuitenkin pankit ja rahoituslaitoksetkin tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden hakea lainaa helposti verkkopalvelujen kautta.

Nettilaina on perusolemukseltaan vakuudetonta, ja sen myöntäminen ei yleensä kestä yhtä kauan kuin vakuudellisen pankkilainan. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että pankki saa asiakkaalta lainasumman takaamiseksi jonkin vakuuden, joka suojaa lainantarjoajaa luottotappioilta siinä tapauksessa, jos lainanhakija ajautuu maksuvaikeuksiin. Vakuudettomien lainojen korko on usein hieman korkeampi kuin vakuudellisten, koska niiden saamiseksi ei tarvita lainantakaajia tai vakuuksia.

Netistä haettavat lainat ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja tai pikavippejä. Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ei edellytä vakuuden antamista pankille lainan saamiseksi. Lisäksi netissä haettavat lainat eivät edellytä takaajia, ja joitain verkosta haettavia lainoja on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia. Lainaa saa siis netistä ilman vakuuksia lainaa saa netistä nopeasti.

Nettilainan edut

Netissä asioimisessa on etunsa, olipa kyseessä minkä tahansa tuotteen tai palvelun ostaminen. Etsiminen on helppoa ja nopeaa, samoin eri vaihtoehtojen vertailu ja ostosten tekeminen. Tämä koskee myös eri nettilainoja, joista hyviä esimerkkejä ovat erilaiset pikalainat netistä sekä joustoluotot.

Monet lainantarjoajat tarjoavat erilaisia nettiportaaleja, joiden kautta voi hakea lainaa, hallita omaa lainatiliään sekä ottaa yhteyttä lainantarjoajaan. Lisäksi mobiilisovellukset lainojen hallintaan helpottavat laina-asioiden hoitamista lennossa.

Jos haluat hakea lainaa pankista, tulee sinun varata aika konttorista ja neuvotella lainasta henkilökohtaisesti. Lisäksi jos haet vakuudellista lainaa, sinulla tulee olla myös omaisuutta, jota tarjota vakuudeksi lainasummalle.

Netissä voit katsella eri luottoja omalla ajalla kun sinulle parhaiten sopii, ja voit myös vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja. Samalla on myös aikaa perehtyä rauhassa lainan ehtoihin ennen lainahakemuksen allekirjoittamista.

Voit myös maksaa lainan omaan tahtiin. Et tarvitse lainalle vakuuksia tai takaajia, ja saat lainaa tilillesi haluamasi summan. Voit saada lainaa jopa 60 000 euroa.

Nettilainan haitat

On muutamia haittapuolia, jotka on kannattavaa tiedostaa, jos hakee netistä lainaa. Yleensä netistä haettavalla lainalla on korkeampi korko kuin pankista haettavalla lainalla. Jos kuitenkin luottohistoriasi on kunnossa ja omaat säännölliset tulot, voit saada netistä suhteellisen matalakorkoista lainaa ilman vakuuksia.

Toinen haittapuoli netistä haettavassa luotossa on se, että et myöskään saa samaa henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa mitä saisit vierailemalla paikan päällä pankkikonttorissasi. Kun haet lainaa netistä, on sinulla enemmän vastuuta omilla harteillasi tehdä järkeviä päätöksiä raha-asioittesi suhteen. Voit esimerkiksi päättää, haetko lainaa 1 000 vai 60 000 euroa.

Netistä haettavan lainan korko?

Korkotaso on vakuudettomissa kulutusluotoissa korkeampi, koska luotonantajan riski menettää rahansansa on suurempi kuin vakuudellisessa luotossa. Eli jos luotonottaja joutuu maksuvaikeuksiin, pankilla tai rahoituslaitoksella ei ole panttina mitään omaisuutta, jonka se voisi ottaa itselleen estääkseen rahojensa menettämistä. Kaikilla ei kuitenkaan ole käytössään omaisuutta, jonka voisi antaa lainan vakuudeksi, joten vakuudettomat kulutusluotot ovat pelastus monelle lainaa tarvitsevalle. .

Lainantarjoajia on monia, joista useat myöntävät vakuudetonta lainaa kohtuullisin koroin, mutta joukosta löytyy myöskin kalliimpia lainavaihtoehtoja. Esimerkiksi pienillä 500 euron lainoilla on yleensä korkeammat korot.

Lainan korko on joko kiinteä tai riskiperusteinen. Riskiin perustuva korko on usein houkuttelevampi, koska se on yleensä matalampi kuin kiinteäkorkoisen lainan alhaisin korko. Toisaalta vain ani harvalle lainanhakijalle myönnetään tämä alhaisin mahdollinen korko, joten kiinteäkorkoinen luotto voi olla varmempi valinta, koska luoton kustannukset ovat kaikille hakijoille samat. Riskiperusteisten lainojen vaara on myös se, luotto voidaan myöntää kaikkein korkeimmalla korolla, mikä on useimmiten paljon korkeampi kuin kiinteäkorkoisten lainojen vakio korkotaso. Verkossa kiinteäkorkoisten sekä riskiperusteisten lainojen vertailu onnistuu helposti, ja molempiin korkotyyppeihin pohjautuvat lainavaihtoehdot ovat lähes jokaisen käden ulottuvilla.

Lainan hakeminen verkossa

Netissä lainahakemuksen voi tehdä kellon ympäri, mutta vuoden 2009 lokakuussa kiellettiin kulutusluottojen maksaminen yöaikaan. Lainapäätöksen voi antaa yöaikaan, mutta ilta yhdentoista jälkeen myönnetyt kulutuslainat saa nostaa 7 jälkeen aamulla. Näin ollen useimmat lainanmyöntäjät siirtävät varat lainanhakijan tilille ainoastaan omien aukioloaikojensa aikana. Eli jos lainanmyöntäjän asiakaspalvelu sattuu olemaan kiinni vielä seitsemältä aamulla, et saa rahoja tilillesi.

Kannattaa pitää mielessä, että vaikka luottohakemus hyväksyttäisiin ja lainarahat siirrettäisiin tilillesi välittömästi, varat voivat pahimmillaan näkyä tililläsi muutaman arkipäivän kuluttua. Parhaimmassa tapauksessa nettilainan voi kuitenkin saada tililleen jo saman päivän kuluessa.

Miten haen lainaa netistä?

Tärkeimpänä ehtona nettilainan hakemiselle on yleensä se, että lainanhakijalla on verkkopankkitunnukset. Jotkin lainantarjoajat kelpuuttava myös muunlaisen tunnistamisen, mutta yleisin tapa on vahvistaa henkilöllisyys oman pankin verkkopankkitunnuksilla. .

Kuitenkin VertaaEnsin.fi palvelun avulla verkkopankkitunnuksia ei tarvitse vielä hakuvaiheessa. Kun olet syöttänyt perustiedot lainan tarpeesta ja itsestäsi, saat vertailun näkyviin. Vertailussa näkyvät selkeästi eri palveluntarjoajien kulut ja erot. Kun haetaan uutta lainaa netistä, on tärkeää selvittää kulut etukäteen. .

Pelkkä korkoprosentti ei yleensä kerro mikä palvelu on paras, vaan myös muuta lainan ominaisuudet tulee vertailla. Usean nettilainan kohdalla on hyvä tietää, mikä on lainan takaisinmaksuaika tai miten lainan voi maksaa takaisin nopeammin kuin on suunnitellut.

Monet pohtivat, onko lainan hakeminen netistä turvallista. Lainan hakeminen netissä vaatii Suomessa yleensä vahvaa tunnistautumista - hakijalla on oltava verkkopankkitunnukset, joilla on mahdollista toteuttaa TUPAS-tunnistautuminen. Näin varmennustietojen kulkeminen on oltava turvattu ja asiakastietojen hallinnointi ja lähettäminen salattu.

Yleisesti ottaen lainan hakeminen netistä on siis turvallista, mutta varmista, että oma yhteytesi on turvattu käyttämällä HTTPS-yhteyttä. HTTPS on yleinen suojausmenetelmä, jolla varmistetaan, että kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään, mitä tietoja lähetät ja vastaanotat verkossa. Oman järjen käyttö on myös sallittua. Jos lainantarjoajan verkkosivu vaikuttaa epäilyttävältä, ei omia tietoja kannata antaa tai lainaa hakea näiltä sivuilta. Huonosti tietoa tarjoavat verkkosivut ovat usein merkki siitä, ettei lainan hakeminen tältä lainantarjoajalta muutenkaan kannata.

Mitä kuluja tulee, jos hakee netistä lainaa?

Kuten edellä mainittiin, nettilainaan kuuluu aina korko. Jotkin lainantarjoajat mainostavat ilmaisia luottoja, mutta yleensä näihinkin kuuluu muita kuluja. Ensinnäkin lainan todellinen korko tulee aina selvittää.

Todellinen vuosikorko on hyvä mittari lainanhinnalle. Todellinen kulut huomioiva vuosikorko sisältää lainan nimelliskoron, sekä muut kulut. Jos kyseessä on lyhytaikainen laina, lainan nimelliskorko voi olla jopa kohtuullisen matala. Mutta näissä tapauksissa on äärimmäisen tärkeää ottaa selville lainan muut kulut.

Muista siis, että pelkkä lainan kuukausierä ei kerro kaikkea. Takaisinmaksettava summa voi vaihdella paljonkin, oli kuukausierä mitä tahansa. Hae lainaa vastuullisesti, ja tarkista kulut ennen kuin saat rahat tilille.

Esimerkiksi jos nostat 1000 euron lainan netistä, kuukausimaksu voi olla erittäin kohtuullinen vuoden maksuajalle. Nimellinen vuosikorko ei välttämättä ylitä edes kymmentä prosenttia, mutta esimerkiksi kuukausittainen lainanhoitokulu nostaa lainan hintaa. Jos lainanhoitokulu on vaikkapa 10 euroa kuukaudessa, sillä on jo huomattava vaikutus todelliseen vuosikorkoon.

Artikkelit

OPAS todellinen vuosikorko

Mikä on todellinen vuosikorko

Tiedätkö miten lasketaan lainan todellinen vuosikorko?

OPAS lainan kustannukset

Lainan kustannukset

Lue lisää lainan kustannuksista, ja vältä piilokulut

BLOG Yrityslaina

Yrityslaina

Kuluttajalainoissa ja yrityslainoissa on isoja eroja. Lue täältä ja tiedät mitä.

BLOG lainaa eläkeläiselle

Lainaa eläkeläiselle

Voiko eläkeläinen saada kulutusluottoa?

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa voi myös hakea ilman luottotietoja. Lue täältä miten.

OPAS lainan kustannukset

Lainan kustannukset

Lue lisää lainan kustannuksista, ja vältä piilokulut

BLOG lainaa eläkeläiselle

Lainaa eläkeläiselle

Voiko eläkeläinen saada kulutusluottoa?

OPAS todellinen vuosikorko

Mikä on todellinen vuosikorko

Tiedätkö miten lasketaan lainan todellinen vuosikorko?

BLOG Yrityslaina

Yrityslaina

Kuluttajalainoissa ja yrityslainoissa on isoja eroja. Lue täältä ja tiedät mitä.

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa ilman luottotietoja

Lainaa voi myös hakea ilman luottotietoja. Lue täältä miten.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme niin saat mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.