Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Netistä haettavat lainat ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja tai pikavippejä. Vakuudeton laina, tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ei edellytä omaisuuden antamista vakuudeksi esimerkiksi pankille lainan saamiseksi. Lisäksi netissä haettavat lainat eivät edellytä takaajia ja joitan verkosta haettavia lainoja on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia.
Monet pohtivat, onko lainan hakeminen netistä turvallista. Lainan hakeminen netissä vaatii yleensä vahvaa tunnistautumista Suomessa - eli hakijalla on oltava verkkopankkitunnukset, joilla on mahdollinen toteuttaa vahva TUPAS-tunnistautuminen. Näin varmennustietojen kulkemisen on oltava turvattu ja asiakastietojen hallinnointi ja lähettäminen salattu. Yleisesti ottaen lainan hakeminen netistä on turvallista, mutta varmista, että oma yhteytesi on turvattu käyttämällä HTTPS-yhteyttä. HTTPS on yleinen suojausmenetelmä, jolla varmistetaan, että kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään, mitä tietoja lähetätä ja vastaanotat verkossa. Oman järjen käyttö on myös sallittu. Jos lainantarjoajan verkkosivu vaikuttaa epäilyttävältä, ei omia tietoja kannata antaa tai lainaa hakea näiltä sivuilta. Huonosti tietoa tarjoavat verkkosivut ovat usein merkki siitä, että lainan hakeminen ei kannata muutenkaan tältä lainantarjoajalta.

Lainan hakeminen netistä on helppoa

Netissä asiointi on helppoa ja siksi moni etsii lainaa netistä. Netti on pullollaan erilaisia lainantarjoajia, ja vertaileminen on tehty helpoksi juuri VertaaEnsin.fi:n kaltaisten vertailusivustojen kautta. Netissä asioinnin voi ajoittaa omaan aikatauluun sopivaksi, ja mikä onkaan mukavampaa kuin lainahakemuksen täyttäminen rauhassa omalla kotisohvalla.

Lainarahassa on hyviä ja huonoja puolia: luotto tuo joustoa omaan talouteen, mutta laina tulee maksaa takaisin korkojen kera. Kulutusluotto ja pikavippi ovat kuluttajille nopeasti ja helposti haettavia lainavaihtoehtoja äkilliseen rahantarpeeseen. Jokin suuri tai yllättävä hankinta, tai pian erääntyvän ja tärkeän laskun maksaminen ovat esimerkkejä menoeristä joihin haetaan netistä kulutusluottoa.

Lainarahaa saa nopeasti ja helposti, mutta sillä on myös hintansa. Mieti siis tarkkaan miten akuutti rahantarpeesi on, ja miten pystyt maksamaan lainan takaisin ennen kuin haet netistä kulutusluottoa tai muuta lainaa.

Kulutusluottoa on helppoa hakea netistä

Kun lainan saamiselle on kiire, verkossa asiointi on usein nopeampaa ja helpompi sovittaa omiin aikatauluihin kuin yrittää sopia tapaamista pankkineuvojan kanssa pankkikonttoriin. Pankkineuvojan puheille pääseminen samana päivänä voi olla mahdotonta, ja tapaaminen ei itsessään tarkoita, että rahat tippuisivat tilille saman tien. Onneksi pankit kuten rahoituslaitoksetkin tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden hakea lainaa heti verkkopalvelujen kautta. Kun olet vertaillut ja löytänyt netistä itsellesi parhaimman lainan, voit siirtyä lainahakemuksen täyttämiseen.

Netistä haettava kulutusluotto tai pikalaina on vakuudetonta, ja sitä myönnetään yleensä nopeammin kuin vakuudellista, pankista haettavaa lainaa. Vakuudellisissa lainoissa annetaan pankille lainasumman vastineeksi jokin vakuus, mikä suojaa lainanmyöntäjää eli pankkia mahdolliselta luottotappioilta, jos asiakas ei pystykään maksamaan lainaa takaisin. Vakuudettomassa lainassa, lainalla ei ole vakuuksia tai takaajia, jolloin lainan korkotaso on yleensä hieman korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa.

Korkotaso on vakuudettomissa kulutusluotoissa korkeampi, koska luotonantajan riski menettää rahansansa on suurempi kuin vakuudellisessa luotossa. Eli jos luotonottaja joutuu maksuvaikeuksiin, pankilla tai rahoituslaitoksella ei ole panttina mitään omaisuutta, jonka se voisi ottaa itselleen estääkseen rahojensa menettämistä. Kaikilla ei kuitenkaan ole käytössään omaisuutta, jonka voisi antaa lainan vakuudeksi, joten vakuudettomat kulutusluotot ovat pelastus monelle lainaa tarvitsevalle. Lainanmyöntäjiä on useita, joista monet tarjoavat kohtuullisella korolla vakuudetonta lainaa, mutta joukossa on myös kalliita lainavaihtoehtoja. Lainan korkoon vaikuttaa usein lainanhakijan riskipitoisuus, mm. ikä ja tulot.

Kulutusluoton korko voi olla kiinteä tai riskien perusteella määritelty. Riskiperusteinen korko voi usein olla houkutteleva, koska sen alin mahdollinen korko on yleensä reilusti matalampi kuin kiinteän koron lainoissa. Harmillisesti vain harva lainanhakija saa tämän matalimman korkotason käyttöönsä, jolloin kiinteän koron kulutusluotto voi olla selkeämpi valinta, koska lainan kulut ovat kaikille aina samat. Riskiperusteisissa lainoissa on myös aina vaarana, että lainanhakijalle myönnetään lainaa korkeimmalla mahdollisella korolla, joka on usein reilusti korkeampi kuin kiinteäkorkoisen lainojen korkotaso yleisesti. Näiden lainakorkojen vertailu onnistuu helposti verkossa ja kiinteäkorkoisia sekä riskihinnoitteluun perustuvia lainoja voi molempia hakea helposti netistä.

Lainahakemuksen täyttäminen verkossa

Lainahakemuksen voi tehdä verkossa mihin kellonaikaan tahansa, mutta vuonna 2009 lokakuussa kiellettiin kulutusluottojen maksaminen yöaikaan. Luottopäätöksen saa antaa yöllä, mutta kello 23:n jälkeen myönnetyt kulutusluotot saa nostaa vasta aamuseitsemän jälkeen. Useimmat lainantarjoajat siirtävät lainarahat hakijan tilille vasta aukioloaikojensa puitteissa. Eli jos lainantarjoajan asiakaspalvelu ei ole auki vielä aamuseitsemältä, rahojakaan ei vielä siirretä silloin.

On kuitenkin hyvä huomoida, että vaikka lainahakemuksesi hyväksyttäisiin ja rahat siirrettäisiin saman tien, rahat voivat näkyä tililläsi pahimmillaan vasta muutaman pankkipäivän päästä. Parhaimmillaan netistä haetun lainan voi kuitenkin saada omalle tililleen saman päivän aikana.

Nettilainan edut

Netissä asioimisessa on etunsa, olipa kyseessä minkä tahansa tuotteen tai palvelun ostaminen. Etsiminen on helppoa ja nopeaa, samoin eri vaihtoehtojen vertailu ja ostosten tekeminen. Tämä koskee myös kulutusluottoja ja pikavippejä, joista varsinkin pikavipit ovat tehneet paljon töitä sen eteen, että lainan hakeminen olisi helppoa ja nopeaa – ja että sen voisi tehdä netistä. Monet lainantarjoajat tarjoavat erilaisia nettiportaaleja, joiden kautta voi hakea lainaa, hallita omaa lainatiliään ja -tietojaan sekä ottaa yhteyttä lainan tarjoajaan. Lisäksi mobiilisovellukset lainojen hallintaan helpottavat laina-asioiden hoitamista lennossa: et tarvitse kuin älypuhelimen.

Jos haluat hakea lainaa pankista, tulee sinun varata aika konttorista ja neuvotella lainasta henkilökohtaisesti. Jos haet vakuudellista lainaa, sinulla tulee olla omaisuutta, jota tarjota vakuudeksi lainasummalle.

Netissä voit katsella eri lainavaihtoehtoja omalla ajalla kun sinulle parhaiten sopii, ja voit vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja. Ehdit myös perehtyä rauhassa ehtoihin ennen kuin allekirjoitat lainahakemuksen.

Eri vaihtoehtojen vertailu, sekä hakeminen onnistuu netissä kätevästi. Voit etsiä helposti eri lainavaihtoehtoja lainavertailussamme, kunnes löydät itsellesi halvimman ja sopivimman vaihtoehdon.

Nettilainan haitat

Netistä haettavalla lainalla on kuitenkin muutamia haittapuolia, mitkä on tärkeää tiedostaa. Yleensä netistä haettavalla kulutusluotolla tai pikavipillä on korkeampi korko kuin pankista haettavalla lainalla. Jos kuitenkin luottohistoriasi on kunnossa ja omaat säännölliset tulot, voit saada netistä matalakorkoista kulutusluottoa ilman vakuuksia.

Toinen haittapuoli netistä haettavassa kulutusluotossa on, että et myöskään saa samaa henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa mitä saisit vierailemalla paikan päällä pankkikonttorissasi. Kun haet lainaa netistä, on sinulla enemmän vastuuta omilla harteillasi tehdä järkeviä päätöksiä raha-asioittesi suhteen.

Laina-aika ja kuukausittainen maksuerä

Kulutusluoton sekä pikavippien takaisinmaksuaika tulisi pitää aina mahdollisimman lyhyenä, ettet joudu maksamaan liikaa korkokustannuksia. Tämä tarkoittaa, että kuukausittaisen maksuerän tulisi olla maksukykysi mukaan mahdollisimman suuri.

On kuitenkin erittäin tärkeää, että maksuerä on realistinen ja pysyt maksuaikataulussa. Jos asetat lainan takaisinmaksulle liian tiukat ehdot etkä pysty noudattamaan niitä, lainakustannuksesi nousevat.

Tärkeää on siis löytää paras mahdollinen suhde lainan takaisinmaksuajan ja maksuerän suuruuden väliltä niin ettet joudu maksamaan liikaa korkoa, mutta pysyt maksusuunnitelmassa. Voit käyttää hyödyksesi vaikkapa ilmaista Excel-budjettiamme kotitalouksille.

Netistä haettavia kulutusluottoja kannattaa kuitenkin vertailla ennen hakemista, sillä lainojen ehdoissa ja kustannuksissa voi olla suuriakin eroja. Voit vertailla helposti eri kulutusluottoja ja pikavippejä sivuillamme koron ja maksuerän perusteella, niin löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Lainavertailu