Menu
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Lainaa voi helposti hakea netistä

Verkossa asiointi on helppoa ja siksi moni etsii myös lainaa netistä. Netti on pullollaan erilaisia lainantarjoajia, joiden vertaileminen on tehty helpoksi juuri VertaaEnsin.fi:n kaltaisten vertailusivustojen kautta. Netissä asioinnin voi ajoittaa omaan aikatauluun sopivaksi, ja mikä onkaan mukavampaa kuin lainahakemuksen täyttäminen rauhassa omalla kotisohvalla? On helppoa hakea luottoa netistä.

Joskus lainaa tarvitsee heti esimerkiksi jonkin yllättävän hankinnan tai laskun erääntymisen takia. Tällöin verkossa asiointi on nopeampaa ja helpompaa sovittaa omiin aikatauluihin kuin yrittää sopia tapaamista pankkineuvojan kanssa pankkikonttoriin. Pankkineuvojan puheille pääseminen samana päivänä voi olla mahdotonta, ja tapaaminen ei itsessään tarkoita, että rahat tippuisivat tilille saman tien. Onneksi kuitenkin pankit ja rahoituslaitoksetkin tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden hakea lainaa helposti verkkopalvelujen kautta.

Nettilaina on perusolemukseltaan vakuudetonta, ja sen myöntäminen ei yleensä kestä yhtä kauan kuin vakuudellisen pankkilainan. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että pankki saa asiakkaalta lainasumman takaamiseksi jonkin vakuuden, joka suojaa lainantarjoajaa luottotappioilta siinä tapauksessa, jos lainanhakija ajautuu maksuvaikeuksiin. Vakuudettomien lainojen korko on usein hieman korkeampi kuin vakuudellisten, koska niiden saamiseksi ei tarvita lainantakaajia tai vakuuksia.

Nettilainan edut

Netissä asioimisessa on etunsa, olipa kyseessä minkä tahansa tuotteen tai palvelun ostaminen. Etsiminen on helppoa ja nopeaa, samoin eri vaihtoehtojen vertailu ja ostosten tekeminen. Tämä koskee myös eri nettilainoja, joista hyviä esimerkkejä ovat erilaiset pikalainat netistä sekä 2 000 euron lainat kuten joustoluotot. Monet lainantarjoajat tarjoavat erilaisia nettiportaaleja, joiden kautta voi hakea lainaa, hallita omaa lainatiliään sekä ottaa yhteyttä lainantarjoajaan. Lisäksi mobiilisovellukset lainojen hallintaan helpottavat laina-asioiden hoitamista lennossa.

Jos haluat hakea lainaa pankista, tulee sinun varata aika konttorista ja neuvotella lainasta henkilökohtaisesti. Lisäksi jos haet vakuudellista lainaa, sinulla tulee olla myös omaisuutta, jota tarjota vakuudeksi lainasummalle.

Netissä voit katsella eri luottoja omalla ajalla kun sinulle parhaiten sopii, ja voit myös vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja. Samalla on myös aikaa perehtyä rauhassa lainan ehtoihin ennen lainahakemuksen allekirjoittamista.

Nettilainan haitat

On muutamia haittapuolia, jotka on kannattavaa tiedostaa, jos hakee netistä lainaa. Yleensä netistä haettavalla lainalla on korkeampi korko kuin pankista haettavalla lainalla. Jos kuitenkin luottohistoriasi on kunnossa ja omaat säännölliset tulot, voit saada netistä suhteellisen matalakorkoista lainaa ilman vakuuksia.

Toinen haittapuoli netistä haettavassa luotossa on se, että et myöskään saa samaa henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa mitä saisit vierailemalla paikan päällä pankkikonttorissasi. Kun haet lainaa netistä, on sinulla enemmän vastuuta omilla harteillasi tehdä järkeviä päätöksiä raha-asioittesi suhteen. Voit esimerkiksi päättää, haetko lainaa 1 000 vai 50 000 euroa.

Netistä haettavan lainan korkotaso

Korkotaso on vakuudettomissa kulutusluotoissa korkeampi, koska luotonantajan riski menettää rahansansa on suurempi kuin vakuudellisessa luotossa. Eli jos luotonottaja joutuu maksuvaikeuksiin, pankilla tai rahoituslaitoksella ei ole panttina mitään omaisuutta, jonka se voisi ottaa itselleen estääkseen rahojensa menettämistä. Kaikilla ei kuitenkaan ole käytössään omaisuutta, jonka voisi antaa lainan vakuudeksi, joten vakuudettomat kulutusluotot ovat pelastus monelle lainaa tarvitsevalle. Lainantarjoajia on monia, joista useat myöntävät vakuudetonta lainaa kohtuullisin koroin, mutta joukosta löytyy myöskin kalliimpia lainavaihtoehtoja. Esimerkiksi pienillä 500 euron lainoilla on yleensä korkeammat korot.

Lainan korko on joko kiinteä tai riskiperusteinen. Riskiin perustuva korko on usein houkuttelevampi, koska se on yleensä matalampi kuin kiinteäkorkoisen lainan alhaisin korko. Toisaalta vain ani harvalle lainanhakijalle myönnetään tämä alhaisin mahdollinen korko, joten kiinteäkorkoinen luotto voi olla varmempi valinta, koska luoton kustannukset ovat kaikille hakijoille samat. Riskiperusteisten lainojen vaara on myös se, luotto voidaan myöntää kaikkein korkeimmalla korolla, mikä on useimmiten paljon korkeampi kuin kiinteäkorkoisten lainojen vakio korkotaso. Verkossa kiinteäkorkoisten sekä riskiperusteisten lainojen vertailu onnistuu helposti, ja molempiin korkotyyppeihin pohjautuvat lainavaihtoehdot ovat lähes jokaisen käden ulottuvilla.

Lainaa verkossa ja hakemus

Netissä lainahakemuksen voi tehdä kellon ympäri, mutta vuoden 2009 lokakuussa kiellettiin kulutusluottojen maksaminen yöaikaan. Lainapäätöksen voi antaa yöaikaan, mutta ilta yhdentoista jälkeen myönnetyt kulutuslainat saa nostaa 7 jälkeen aamulla. Näin ollen useimmat lainanmyöntäjät siirtävät varat lainanhakijan tilille ainoastaan omien aukioloaikojensa aikana. Eli jos lainanmyöntäjän asiakaspalvelu sattuu olemaan kiinni vielä seitsemältä aamulla, et saa rahoja tilillesi.

Kannattaa pitää mielessä, että vaikka luottohakemus hyväksyttäisiin ja lainarahat siirrettäisiin tilillesi välittömästi, varat voivat pahimmillaan näkyä tililläsi muutaman arkipäivän kuluttua. Parhaimmassa tapauksessa nettilainan voi kuitenkin saada tililleen jo saman päivän kuluessa.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Netistä haettavat lainat ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja tai pikavippejä. Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ei edellytä vakuuden antamista pankille lainan saamiseksi. Lisäksi netissä haettavat lainat eivät edellytä takaajia, ja joitain verkosta haettavia lainoja on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia. Lainaa saa siis netistä ilman vakuuksia lainaa saa netistä nopeasti.

Monet pohtivat, onko lainan hakeminen netistä turvallista. Lainan hakeminen netissä vaatii Suomessa yleensä vahvaa tunnistautumista - hakijalla on oltava verkkopankkitunnukset, joilla on mahdollista toteuttaa TUPAS-tunnistautuminen. Näin varmennustietojen kulkeminen on oltava turvattu ja asiakastietojen hallinnointi ja lähettäminen salattu.

Yleisesti ottaen lainan hakeminen netistä on siis turvallista, mutta varmista, että oma yhteytesi on turvattu käyttämällä HTTPS-yhteyttä. HTTPS on yleinen suojausmenetelmä, jolla varmistetaan, että kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään, mitä tietoja lähetät ja vastaanotat verkossa. Oman järjen käyttö on myös sallittua. Jos lainantarjoajan verkkosivu vaikuttaa epäilyttävältä, ei omia tietoja kannata antaa tai lainaa hakea näiltä sivuilta. Huonosti tietoa tarjoavat verkkosivut ovat usein merkki siitä, ettei lainan hakeminen tältä lainantarjoajalta muutenkaan kannata.

Vertaile lainoja ja säästä

Pienlaina Autorahoitus Luotto
Paljonko saan lainaa Lainatarjous Yhdistä lainat

Tilaa VertaaEnsin säästövinkit

Liity postituslistallemme niin saat ilmaiset säästövinkit ja mielenkiintoiset talousuutiset suoraan sähköpostiisi.