Menu
Soita
Soita 010 271 7291 Ma-Pe 10:00 - 17:00 (puhelun hinta 0€ + pvm/mpm)

Olet kirjautunut ulos.

Lähetämme sinulle sähköpostitse ohjeet kuinka nollaat salasanan.

Lainaa voi helposti hakea netistä

Verkossa asiointi on helppoa ja siksi moni etsii myös lainaa netistä. Netti on pullollaan erilaisia lainantarjoajia, joiden vertaileminen on tehty helpoksi juuri VertaaEnsin.fi:n kaltaisten vertailusivustojen kautta. Netissä asioinnin voi ajoittaa omaan aikatauluun sopivaksi, ja mikä onkaan mukavampaa kuin lainahakemuksen täyttäminen rauhassa omalla kotisohvalla?

Joskus lainan saamiselle on kiire esimerkiksi jonkin yllättävän hankinnan tai laskun erääntymisen takia. Tällöin verkossa asiointi on nopeampaa ja helpompaa sovittaa omiin aikatauluihin kuin yrittää sopia tapaamista pankkineuvojan kanssa pankkikonttoriin. Pankkineuvojan puheille pääseminen samana päivänä voi olla mahdotonta, ja tapaaminen ei itsessään tarkoita, että rahat tippuisivat tilille saman tien. Onneksi kuitenkin pankit ja rahoituslaitoksetkin tarjoavat kuluttajille mahdollisuuden hakea lainaa helposti verkkopalvelujen kautta.

Netistä haettava luotto on vakuudetonta, ja sitä myönnetään yleensä nopeammin kuin vakuudellista, pankista haettavaa lainaa. Vakuudellisissa lainoissa nimittäin annetaan pankille lainasumman vastineeksi jokin vakuus, mikä suojaa lainanmyöntäjää eli pankkia mahdolliselta luottotappioilta, jos asiakas ei pystykään maksamaan lainaa takaisin. Toisaaalta vakuudettomalla lainalla ei ole vakuuksia tai takaajia, jolloin lainan korkotaso on yleensä hieman korkeampi kuin vakuudellisissa lainoissa.

Nettilainan edut

Netissä asioimisessa on etunsa, olipa kyseessä minkä tahansa tuotteen tai palvelun ostaminen. Etsiminen on helppoa ja nopeaa, samoin eri vaihtoehtojen vertailu ja ostosten tekeminen. Tämä koskee myös eri nettilainoja, joista hyviä esimerkkejä ovat erilaiset pikavipit sekä joustoluotot. Monet lainantarjoajat tarjoavat erilaisia nettiportaaleja, joiden kautta voi hakea lainaa, hallita omaa lainatiliään sekä ottaa yhteyttä lainantarjoajaan. Lisäksi mobiilisovellukset lainojen hallintaan helpottavat laina-asioiden hoitamista lennossa.

Jos haluat hakea lainaa pankista, tulee sinun varata aika konttorista ja neuvotella lainasta henkilökohtaisesti. Lisäksi jos haet vakuudellista lainaa, sinulla tulee olla myös omaisuutta, jota tarjota vakuudeksi lainasummalle.

Netissä voit katsella eri luottoja omalla ajalla kun sinulle parhaiten sopii, ja voit myös vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia vaihtoehtoja. Samalla on myös aikaa perehtyä rauhassa lainan ehtoihin ennen lainahakemuksen allekirjoittamista.

Nettilainan haitat

Netistä haettavalla luotolla on kuitenkin muutamia haittapuolia, mitkä on tärkeää tiedostaa. Yleensä netistä haettavalla lainalla on korkeampi korko kuin pankista haettavalla lainalla. Jos kuitenkin luottohistoriasi on kunnossa ja omaat säännölliset tulot, voit saada netistä suhteellisen matalakorkoista kulutusluottoa ilman vakuuksia.

Toinen haittapuoli netistä haettavassa luotossa on se, että et myöskään saa samaa henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa mitä saisit vierailemalla paikan päällä pankkikonttorissasi. Kun haet lainaa netistä, on sinulla enemmän vastuuta omilla harteillasi tehdä järkeviä päätöksiä raha-asioittesi suhteen.

Netistä haettavan lainan korkotaso

Korkotaso on vakuudettomissa kulutusluotoissa korkeampi, koska luotonantajan riski menettää rahansansa on suurempi kuin vakuudellisessa luotossa. Eli jos luotonottaja joutuu maksuvaikeuksiin, pankilla tai rahoituslaitoksella ei ole panttina mitään omaisuutta, jonka se voisi ottaa itselleen estääkseen rahojensa menettämistä. Kaikilla ei kuitenkaan ole käytössään omaisuutta, jonka voisi antaa lainan vakuudeksi, joten vakuudettomat kulutusluotot ovat pelastus monelle lainaa tarvitsevalle. Lainanmyöntäjiä on useita, joista monet tarjoavat kohtuullisella korolla vakuudetonta lainaa, mutta joukossa on myös kalliita lainavaihtoehtoja. Lainan korkoon vaikuttaa usein lainanhakijan riskipitoisuus, mm. ikä ja tulot.

Kulutusluoton korko voi olla kiinteä tai riskien perusteella määritelty. Riskiperusteinen korko voi usein olla houkutteleva, koska sen alin mahdollinen korko on yleensä reilusti matalampi kuin kiinteän koron lainoissa. Harmillisesti vain harva lainanhakija saa tämän matalimman korkotason käyttöönsä, jolloin kiinteän koron kulutusluotto voi olla selkeämpi valinta, koska lainan kulut ovat kaikille aina samat. Riskiperusteisissa lainoissa on myös aina vaarana, että lainanhakijalle myönnetään lainaa korkeimmalla mahdollisella korolla, joka on usein reilusti korkeampi kuin kiinteäkorkoisen lainojen korkotaso yleisesti. Näiden lainakorkojen vertailu onnistuu helposti verkossa ja kiinteäkorkoisia sekä riskihinnoitteluun perustuvia lainoja voi molempia hakea helposti netistä.

Lainahakemuksen täyttäminen verkossa

Lainahakemuksen voi tehdä verkossa mihin kellonaikaan tahansa, mutta vuoden 2009 lokakuussa kiellettiin kulutusluottojen maksaminen yöaikaan. Luottopäätöksen saa antaa yöllä, mutta kello 23:n jälkeen myönnetyt kulutusluotot saa nostaa vasta aamuseitsemän jälkeen. Näin ollen useimmat lainantarjoajat siirtävät lainarahat hakijan tilille vasta aukioloaikojensa puitteissa. Eli jos lainantarjoajan asiakaspalvelu ei ole auki vielä aamuseitsemältä, rahojakaan ei vielä siirretä silloin.

On kuitenkin hyvä huomioida, että vaikka lainahakemuksesi hyväksyttäisiin ja rahat siirrettäisiin saman tien, rahat voivat näkyä tililläsi pahimmillaan vasta muutaman pankkipäivän päästä. Parhaimmassa tapauksessa netistä haetun lainan voi kuitenkin saada omalle tililleen saman päivän aikana.

Hae Suomen edullisinta lainaa avullamme

Netistä haettavat lainat ovat yleensä vakuudettomia kulutusluottoja tai pikavippejä. Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että lainan saaminen ei edellytä vakuuden antamista pankille lainan saamiseksi. Lisäksi netissä haettavat lainat eivät edellytä takaajia, ja joitain verkosta haettavia lainoja on mahdollista hakea rinnakkaishakijan kanssa, mikä parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia.

Monet pohtivat, onko lainan hakeminen netistä turvallista. Lainan hakeminen netissä vaatii Suomessa yleensä vahvaa tunnistautumista - hakijalla on oltava verkkopankkitunnukset, joilla on mahdollista toteuttaa TUPAS-tunnistautuminen. Näin varmennustietojen kulkeminen on oltava turvattu ja asiakastietojen hallinnointi ja lähettäminen salattu.

Yleisesti ottaen lainan hakeminen netistä on siis turvallista, mutta varmista, että oma yhteytesi on turvattu käyttämällä HTTPS-yhteyttä. HTTPS on yleinen suojausmenetelmä, jolla varmistetaan, että kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään, mitä tietoja lähetät ja vastaanotat verkossa. Oman järjen käyttö on myös sallittua. Jos lainantarjoajan verkkosivu vaikuttaa epäilyttävältä, ei omia tietoja kannata antaa tai lainaa hakea näiltä sivuilta. Huonosti tietoa tarjoavat verkkosivut ovat usein merkki siitä, ettei lainan hakeminen tältä lainantarjoajalta muutenkaan kannata.