Laina arjen tarpeisiin Hae 500 – 60 000 € lainaa

Kun tarvitset rahoitusapua, meiltä voit hakea lainaa vaivattomasti. Saat rahat tilillesi heti lainan myöntämisen jälkeen.

  • Valintamerkki Lainaa 500—60 000 €
  • Valintamerkki Laina-aika jopa 15 vuotta
  • Valintamerkki Lainan korko alkaen 4,50%

Aloita laskemalla lainan kuukausierä

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.6
Perustuu 92 arvosteluun
powered by

Joskus elämä tuo eteen tilanteita, joissa tarvitaan nopeaa rahoitusapua. Kun tarvitset lainaa, löydät sopivan vaihtoehdon meiltä.

Kuinka paljon lainaa tarvitset?

Lainaa 500 euroa

500 euron laina on pienin palvelumme kautta haettava lainasumma. Tämä summa auttaa saamaan joustoa arjen odottamattomiin kuluihin; esimerkiksi kun oman tilin saldo ei riitä laskun maksamiseen. Koska lainasumma on pieni, tapahtuu hakemuksen käsittely usein automaattisesti ja nopeimmillaan saat rahat tilillesi lähes välittömästi.

Lainaa hakiessa on hyvä kiinnittää huomiota maksuaikaan. Useimmat luotonantajat eivät myönnä 500 euron lainaa, jos hakemuksen maksuaika on liian pitkä. Suositeltava maksuaika 500 euron lainalle on korkeintaan 3 vuotta. Tällöin kuukausittainen maksuerä on arviolta 20 euroa. Voit myös suorittaa lainan pois heti kun taloudellinen tilanteesi on parantunut.

Lainaa 1000–5000 euroa

Pienten, 1000 – 5000 euron lainojen käyttökohteena ovat yleensä kodin remontit, ajoneuvojen hankinnat sekä lomamatkat. Myös yhdistelylainat ovat suosittu käyttökohde. Koska vakuudettoman lainan voi käyttää haluamallaan tavalla, vain mielikuvituksesi on rajana sen suhteen miten hyödynnät saamasi lainan. Jos tulotietosi ovat kunnossa, voit saada myönteisen lainapäätöksen yleensä 1–2 vuorokauden sisällä.

Tässä kokoluokassa myönteisen lainapäätöksen saamisen kannalta on olennaista, että suhteutat hakemasi lainasumman ja laina-ajan tuloihisi. Jos lainan takaisinmaksu vie yli kolmanneksen käteen jäävistä kuukausituloistasi, et todennäköisesti saa hakemaasi lainaa (ellei kyseessä ole yhdistelylaina). Tällöin laina-ajan pidentäminen voi auttaa saamaan myönteisen lainalupauksen. Esimerkiksi 5000 euron lainaa 5 vuoden maksuajalla tulisi lyhentää arviolta 115 euroa kuukaudessa; jos laina-aika olisikin 15 vuotta olisi kuukausittain lyhennys enää 59 euroa.

Lainaa 10000–20000 euroa

10 000 - 20 000 euron lainan yleisin käyttökohde on lainojen yhdistäminen. Sekä luottokorteissa että osamaksuissa korko on usein perinteistä lainaa korkeampi, ja tästä syystä onkin järkevää hoitaa "kalliskorkoiset" lainat pois edullisemmalla lainalla. Lue lisää aiheesta yhdistelylaina.

Myönteisen lainapäätöksen saamiseksi kannattaa suhteuttaa haettava lainasumma sekä maksuaikataulu omiin tuloihin. 15000 euron laina viiden vuoden maksuajalla tarkoittaisi arviolta 319 euron kuukausittaista lyhennystä, 10 vuoden aikajanalla takaisinmaksuerä olisi arviolta 198 euroa. Jos kuukausittainen lainanlyhennys ylittää yli kolmanneksen käteen jäävistä tuloista, ei lainaa todennäköisesti myönnetä. Koska pankit käsittelevät jokaisen lainahakemuksen yksilöllisesti, kannattaa lainaa hakea myös vaikka tulot jäisivät laskennallisesti liian pieniksi.

30000 tai 40000 euron laina

30000 ja 40000 euron vakuudettomissa lainoissa vakuudettomissa lainoissa yhdistelylaina on edelleen suosituin käyttökohde. Taustalla ovat yleensä aiemmin otetut osamaksut ja lainat esim. remonttien tai ajoneuvohankintojen rahoittamiseksi.

Tämän kokoluokan lainoissa sekä hakijan tuloilla että lainan käyttötarkoituksella on huomattava merkitys siihen, myönnetäänkö lainaa vai. Esimerkiksi 40 000 euron laina 10 vuoden maksuohjelmalla vaatii arviolta 515 euron kuukausilyhennyksen. Jos tuolla summalla lyhennetään kalliimman koron omaavia lainoja, on lainan myöntäminen taloudellisesti kannattava päätös. Tämän kokoluokan laina on mahdollista saada jopa 2,500 euron kuukausituloilla, jos tulot ovat säännöllisiä ja elinkustannukset pienet.

50 000 tai 60 000 euron laina

Suurimpien lainasummien käyttökohteissa nousevat yhdistelylainojen ohella asumisen ja vapaa-ajan unelmat. Vakuudettoman lainan avulla voi rahoittaa esimerkiksi kodin tai kesämökin hankkimisen syrjäseuduilta.

Laina – Usein kysyttyä

Mikä on laina?

Lainalla viitataan yleisesti luotto-tai velkasopimukseen, jossa osapuolina ovat lainanantaja ja lainanottaja. Yleisimmin lainanantaja on pankki tai muu rahoituslaitos, ja lainaottajana toimii yksityishenkilö.

Rahalainassa lainanantaja myöntää ennalta sovitun rahasumman lainanottajan käytettäväksi sovittuja ehtoja vastaan. Näitä ehtoja ovat mm. vakuudet (tai vakuuden puute), lainatun pääoman takaisinmaksu sovitussa ajassa, lainatusta pääomasta saatava korvaus eli korko, ja erilaiset avaus- ja käsittelymaksut joilla katetaan lainanantajalle muodostuvia kustannuksia. Lainanottaja voi hyväksyä tai hylätä lainatarjouksen, eikä lainantarjoajan tekemä tarjous sido ottamaan lainaa. Hyväksyessään lainanantajan lainarjouksen kuluttaja sitoutuu lainan ehtoihin.

Laina voi olla nk. kertalaina (koko lainasumma on nostettavissa kerralla) tai nk. joustolaina (lainasummasta voi nostaa vain osan, tai lainaa voi nostaa osissa).

Lainaa on saatavilla useissa eri muodoissa, kuten pankkilainat, luottokortit, osamaksusopimukset sekä erilaiset rahoitukset (auto- tai venerahoitus).

Mitä erilaisia lainoja on olemassa?

Jos haet elämäsi ensimmäistä lainaa, voi lainatuotteiden ja käsitteiden määrä aiheuttaa päänvaivaa. Siksi olemme koostaneet alle yksinkertaistetun jaottelun joistakin eri tyyppisistä lainatuotteista käyttötarkoituksen mukaan.

  • Laina on yleiskäyttöinen rahoitusratkaisu arjen odottamattomiin menoihin. Perinteisessä lainassa lainasumma nostetaan aina kokonaisuudessaan. Laina voi olla yleiskäyttöinen pankkilaina tai käyttötarkoitukseltaan tarkemmin määritelty (esim. autolaina, mökkilaina tai remonttilaina).
  • Joustoluotto viittaa lainaan, jossa nostat myönnetystä lainasta vain tarvitsemasi määrän ja suoritat kuluja ainoastaan nostamastasi määrästä.
  • Ja jos sinulla on edeltäviä lainoja, voit vähentää lainojen kustannuksia joko kilpailuttamalla lainasi tai yhdistämällä lainasi yhdistelylainan avulla.

Mihin tarkoituksiin lainaa on mahdollista saada?

Palvelussamme yleisimmin haetut lainan käyttötarkoitukset ovat:

Lisäksi yhdistämällä aiemmat lainasi yhdeksi lainaksi voit pienentää lainojen kokonaiskustannuksia. Tällöin suoritat vain yhden lainan korkoja ja kuluja useamman lainan sijaan.

Millä korolla voin saada lainaa ja miksi tarjousten korko vaihtelee?

Henkilökohtainen luottokelpoisuutesi määrittelee lainan koron ja ehdot.

Alhaisimmillaan lainan nimelliskorko on noin 4,5 prosenttia, kun taas laissa määritelty enimmäiskorko on 20 prosenttia.

Lisäksi lainaan voidaan lisätä erilaisia käsittelymaksuja, kuten avausmaksu ja tilinhoitomaksu. Näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Mitkä ehdot lainan hakijan tulisi täyttää?

Vakuudeton laina tarkoittaa, että et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajaa lainan myöntämistä varten. Riittää kun olet vähintään 18 vuotias, ja että sinulla on säännölliset ja riittävät kuukausitulot sekä moitteettomat luottotiedot.

Kuinka nopeasti laina on käytettävissä (tililläni)?

Lainan tilitysaika vaihtelee lainasummasta riippuen.

Pienissä lainoissa (500 - 5000 €) lainan saa nopeimmillaan jopa 5 tunnissa.

Suurempien lainojen käsittelyajat ovat pääsääntöisesti 1-2 pankkipäivää.

Lainan hakuprosessia voi nopeuttaa myös omalla toiminnallaan, eli täyttämällä hakemuksen mahdollisimman huolellisesti ja varaamalla valmiiksi todisteen tuloista. Todisteeksi kelpaa esimerkiksi palkkakuitti tai eläkepäätös. Näiden asiakirjojen avulla luotonantaja tarkistaa hakijan tulotason, ja niitä pyydetään yleisesti etenkin suurempien lainasummien kohdalla.

Mikä on kuukausittain lainan lyhennyksen suuruus?

Lainan lyhennys tapahtuu tasaerissä. Kaikki takaisinmaksuerät ovat lainan myöntämishetkellä yhtä suuria ja lainan takaisinmaksuaika on tarkalleen määritelty. Toisin sanoen, lainaa nostettaessa on jo tiedossa takaisinmaksun viimeisen maksuerän päivämäärä.

Lainalaskurimme avulla pystyt arvioimaan kuukausittaisen lyhennyksen suuruuden eri lainasummilla ja laina-ajoilla.

Kuinka pitkä laina-aika voi olla?

Laina-aika määrittää ajan, jossa laina suoritetaan kokonaisuudessaan takaisin luotonmyöntäjälle. Yksilöllinen lyhennyssuunnitelma ja laina-aika sovitaan aina pankin kanssa. Lyhimmillään laina-aika on 1 vuosi ja pisimmillään 15 vuotta.

Lainan lyhennys alkaa tavallisesti lainan myöntämistä seuraava kuukautena.

Miten haen lainaa?

Lainan hakeminen netistä on tehty hyvin yksinkertaiseksi. Täytä hakulomakkeessa kysytyt taustatiedot, tutustu saamiisi lainatarjouksiin, ja lopuksi hyväksy mielestäsi paras tarjous. Tämän jälkeen pääset allekirjoittamaan lainasopimuksen sähköisesti.

Ennen lainan hakemista omaa taloutta kannattaa tarkastella mahdollisimman objektiivisesti. Kykenetkö lyhentämään lainaa säilyttäen nykyiset elintapasi ja harrastuksesi? Entä mitä tapahtuu jos sinä tai puolisosi menettää työpaikan?

Jos taloutesi on kunnossa, ei lainan hakeminen ja saaminen yleensä aiheuta ongelmia. Vastaavasti jos lainanmyöntäjällä on epäilyksiä takaisinmaksukyvystä, jaa lainatarjous usein myöntämätttä. Perinteisen 50/30/20-budjetointisäännön mukaisesti lainojen kuukausittaisen lyhennyksen ei tulisi ylittää 20% nettotuloista ja yli kolmanneksen osuus tarkoittaa tilannetta jossa taloudelliset riskit ovat hyvin suuret. Tälläisessä tilanteessa onkin hyödyllistä tarkastella omia tuloja ja menoja, ja tarvittaessa hakea alkuperäistä hakemusta pienempää lainasummaa ja/tai pidempää laina-aikaa.