Valitse halvin laina jopa 23 tarjouksen joukosta Halvin laina

Näet kaikki vaihtoehdot yhdellä hakemuksella ja saat rahat tilille jopa saman päivän aikana.

 • Vertaile halvimmat lainat 60 000 € asti Helposti
 • Voit saada jopa 23 eri pankin lainatarjouksen Nopeasti
 • Vertailu ei sido sinua mihinkään Luotettavasti

Aloita laskemalla kuukausierä Laske kuukausierä

Arvioitu kuukausierä:

+300 000 asiakasta on käyttänyt palvelua
4.5
Arvostelut tarjoaa

Löydä halvin laina helposti ja nopeasti

 1. Täytä lainahakemus

  Täytä hakemus

  Täytä tietosi vertailua varten. Tämä ei sido sinua mihinkään.

 2. Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme rahoituslaitokset

  Kilpailutamme jopa 15 pankkia ja rahoituslaitosta alle minuutissa.

 3. Vertaile lainatarjoukset

  Vertaile tarjoukset

  Vertaile saamasi lainatarjoukset ja katso kuinka paljon voit säästää

Vertaile ja löydä sinulle edullisin laina.

Lainahakemuksen teko on helppoa ja nopeaa.

Kolme vinkkiä, joilla parannat todennäköisyyttä saada halpa laina

Kolme vinkkiä, joilla parannat todennäköisyyttä saada halpa laina
 1. Kilpailuta lainat ja vertaile tuloksia
  Mitä useampia lainatarjouksia saat pankeilta, sen todennäköisemmin saat eri hintaisia lainatarjouksia. Halvimman vaihtoehdon löytäminen edellyttää useiden eri tekijöiden vertailua. Tässä palvelumme voi olla sinulle suureksi avuksi.
 2. Suhteuta hakemasi lainasumma ja laina-aika omaan taloudelliseen tilanteeseen.
  Mitä suuremman riskin pankki näkee pyytämässäsi lainasummassa tai maksuaikataulussa, sen korkeammalla korolla lainaa myönnetään. Halvimman lainan löytää, kun käsitys oman talouden maksukyvystä on samalla linjalla pankin tekemän riskiarvion kanssa.
 3. Täytä lainahakemus huolella ja rehellisesti
  Mitä huolellisemmin täytät lainahakemuksen ja siinä pyydetyt tiedot, sitä tarkemman ja luotettavamman kuvan henkilökohtaisesta taloudestasi annat pankille. Tämä parantaa mahdollisuuksiasi saada matala riski-arvio ja sitä kautta halvempi laina.

Halvimman lainan valitseminen vertailun avulla

Seuraava esimerkki havainnollistaa, miten halvimman lainatarjouksen valitseminen käytännössä toimii. Taulukon esimerkit ovat peräisin vertailustamme, ja ne on järjestetty todellisen vuosikoron mukaiseen edullisuusjärjestykseen.

5 000 €:n laina 4 vuoden maksuajalla
Korko Avausmaksu Tilinhoitomaksu Todellinen vuosikorko Kuukausierä Kokonaiskustannukset
Tarjous 1 7,15 % 0 € 0 €/kk 7,39 % 120 € 5 760 €
Tarjous 2 6,40 % 0 € 5 €/kk 8,88 % 123 € 5 904 €
Tarjous 3 7,80 % 89 € 5 €/kk 11,61 % 129 € 6 172 €
Tarjous 4 7,79 % 0 € 12,5 €/kk 13,79 % 134 € 6 436 €

Kuten esimerkkitapaus osoittaa, todellinen vuosikorko on avainasemassa halvinta lainaa valittaessa. Pelkkää korkoa katsottaessa tarjous 2 vaikuttaa halvimmalta, mutta 5 euron tilinhoitomaksu nostaa kustannukset ensimmäistä tarjousta korkeammiksi. Neljän vuoden kuluessa halvimman lainavaihtoehdon valitseminen tuo esimerkkihenkilölle 144 euron säästöt toiseksi halvimpaan lainaan verrattuna ja peräti 676 euron säästöt kalleimpaan lainaan verrattuna.

Näin löydät vertailumme halvimman lainan

Halvin laina löytyy kilpailuttamalla

Halvimman lainan löytäminen on lainojen kilpailuttamisen tavoite. Mitä useammalta pankilta pyydät ja saat lainatarjouksen, sitä todennäköisemmin löydät eroja lainojen kokonaiskustannuksissa.

Lainavertailumme halvimman lainan löytäminen on yksinkertaista. Täytä lainahakemuksella pyydetyt tiedot, ja me kilpailutamme puolestasi yli 20 pankkia yhdellä hakemuksella. Jo yli 300 000 suomalaista on hakenut lainaa ilman vakuuksia palvelussamme ja säästänyt keskimäärin 1 400 euroa. Lainatarjousten pyytäminen ja lainojen kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään.

Halvin laina = pieni korko + matalat sivukulut

Lainan kokonaishinta koostuu lainattavasta summasta, lainan korosta ja lainan sivukuluista (voit tarkastella lainan kokonaishinnan rakennetta edistyneen lainalaskurimme avulla). Riippumatta mistä haet lainaa, lainattava summa pysyy samana. Sen sijaan lainan korko ja lainan sivukulut vaihtelevat hakemus- ja pankkikohtaisesti.

Pähkinänkuoressa voikin sanoa, että halvin laina löytyy seuraamalla yksinkertaista kaavaa – löydä laina, jossa korkojen ja sivukulujen aiheuttama kulu on mahdollisimman pieni.

Halvimman lainan löytäminen kuulostaa sinällään yksinkertaiselta. Kuvio kuitenkin monimutkaistuu, jos lähdetään etsimään pankkia, josta löytyy halvin laina.

Mistä pankista löytyy halvin laina?

Pankit käsittelevät jokaista lainahakemusta yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti. Tästä syystä myös korkotaso on jokaisessa lainatarjouksessa yksilöllinen ja tapauskohtainen. Ei siis ole mahdollista yleistää, että pankin X korko olisi halvempi kuin pankin Y korko.

Lainan sivukulujen osuus on vastaavasti pankkikohtaisesti vertailtava, sillä lainan avausmaksu ja tilinhoitomaksu ovat yleensä kiinteitä kuluja, jotka ovat kaikille pankin asiakkaille samoja.

Koska lainan kokonaiskulu on aina kahden tekijän summa, ei ole mahdollista sanoa, mistä pankista löytyy halvin laina.

Onko mitään temppuja, joilla voin varmistaa että löydän halvan lainan?

Saamasi lainatarjouksen korko määräytyy aina pankin tekemän henkilökohtaisen riskiarvion mukaan. Yleisellä tasolla voidaan sanoa, että mitä pienempi riski lainaan liittyy pankin näkökulmasta, sitä pienemmällä korolla ja edullisemmilla kokonaiskuluilla voit saada lainaa.

Kun opit minimoimaan riskitekijöiden vaikutuksen, mahdollisuutesi saada halpa laina paranee.

Vaikuttaako lainasumma tai laina-aika siihen, millä hinnalla saan lainaa?

On yleistä tietoa, että 500 euron lainan hinta ja kustannusrakenne muodostuu helposti erilaiseksi kuin vaikka 5 000 euron lainalla.

Etenkin isoa lainaa haettaessa kannattaa kiinnittää huomiota oman talouden maksukykyyn. Jos pyytää liian isoa lainasummaa tai pyrkii maksamaan lainan takaisin epärealistisella aikataululla, pankki voi tunnistaa siinä riskin ja tarjota sen takia lainaa kalliimmalla korolla kuin jos olisi tyytynyt vähän pienempään lainasummaan tai pidentänyt maksuaikaa esimerkiksi parilla vuodella.

Lisäksi pienissä, alle tonnin lainoissa kannattaa kiinnittää erityishuomiota lainan sivukuluihin. Lainan avausmaksun ja tilinhoitomaksun kaltaiset sivukulut voivat muodostaa merkittävän prosentuaalisen osuuden esimerkiksi 500 euron pikalainan kustannuksista. Ja mitä pitempi laina-aika, sen isommaksi sivukulujen osuus luonnollisesti kasvaa. Tästä syystä pienlainoissa ja pikalainoissa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin laina-aikaan ja lainan sivukulujen merkitykseen lainan kokonaiskuluista.

Eli ennen kuin haet lainaa, kannattaa pohtia hetken aikaa minkälaisesta lainasummasta oma talous kykenee realistisesti selviytymään. Omaa taloutta ei kannata pyrkiä venyttämään liian tiukalle, koska se kasvattaa lainan takaisinmaksuun liittyvää riskiä ja sitä myötä myös lainan korkoa. Voikin siis hyvällä syyllä sanoa, että oikein mitoitettu lainasumma ja laina-aika ovat kumpikin olennaisia tekijöitä halvimman lainan löytämisessä.

Yhteistyökumppanimme

Näytä kaikki yhteistyökumppanimme

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.