Vertailu: Näin paljon taksimatkat maksavat Tampereella

| | Aihe: Vertailut ja testit
kuvassa taksi ja taksikyltti

Taksin käyttö Tampereella on helpottunut kuluttajan näkökulmasta viime vuosina huomattavasti, kiitos taksiuudistuksen ja useiden uusien sovellusten. Toisaalta taas taksiuudistus toi mukanaan runsaudenpulan, joka näkyy lisääntyneenä tarjontana.

Testasimme viittä eri taksisovellusta Tampereella heinäkuun alussa ja selvitimme mikä antaa parhaan hinnan. Vertailussamme selviää, paljon taksi maksaa Tampereella vuonna 2020, ja miten kyydin hinta muuttuu valitun sovelluksen mukaan.

Vertailussamme selviää, mitä taksi maksaa Tampereella vuonna 2020

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  1. Taksimuutos 2018
  2. Taksivertailun lähtökohdat
  3. Taksivertailu Tampere
  4. Menevä taksisovellus
  5. Taksi Tampere
  6. 02Taksi
  7. iTaksi-sovellus
  8. Valopilkku-sovellus
  9. Reittien-hintavertailu-Tampereella
  10. Yhteenveto – mikä on halvin taksisovellus Tampereella vuonna 2020?

Taksimuutos 2018

Taksien hinnoitteluun tuli muutoksia kesällä 2018, ja tämä vapautti kyytien hinnoittelua huomattavasti. Alalle tuli useita eri toimijoita, ja myös taksin tilaamiseen ja kyydinhallintaan liittyviä sovelluksia on tarjolla runsaasti.  Nykyään taksiyritykset saavat pitkälti päättää itse hinnoittelustaan ja tämä on avannut kilpailua ja tuonut huomattavaa etua taksikuluttajalle.

Taksimuutoksen ideana oli, että kilpailu lisää valinnanvaraa asiakkaalle. Nykyään taksin pitää kertoa asiakkaalle hinta etukäteen. Hinta voidaan mainita joko hinnastossa, suullisesti tai nettisivuilla. Useat taksiyritykset ovat lanseeranneet oman sovelluksensa, joita käsittelemme tässä artikkelissa.

Taksien hintavertailu ei ole helppoa, ja sovelluksia on tarjolla useita. Kuten kaikkien palvelujen kohdalla, vertailu säästää huomattavan summan rahaa.

Viimeisimmän Traficomin henkilöliiketutkimuksen mukaan, suomalaiset ajavat taksillä vuorokaudessa keskimäärin 0,28 kilometriä asukasta kohden. Pienestä toimialasta ei ole kyse, sillä taksiliikenteen liikevaihto on Tilastokeskuksen mukaan ollut vuosina 2013-2017 noin 1,1 miljardia euroa.

Hintamuutoksista huolimatta taksien hinnat ovat olleet tasaisessa kasvussa.

taksiliikenteen tilastot

Taksivertailun lähtökohdat

Vertailimme Tampereella viittä eri taksisovellusta, ja niiden hintoja keskenään. Testissä käytettiin jokaisen kyytiyrityksen omaa sovellusta, ja tarkistettiin hinnat samaan aikaan. Näin saatiin vertailukelpoinen hinta jokaiselta tarjoajalta.

Testissä käytettiin kahta eripituista matkaa: lyhyempi matka oli keskustasta Pispalaan, ja pidempi matka keskustasta lentokentälle.

Tutustu myös muihin hintavertailuihimme:

Taksivertailu Tampere

Kesällä 2020 Tampereella toimii viisi taksisovellusta. Useissa sovelluksissa rekisteröinti tapahtuu hyvin suoraviivaisesti ja helposti. Käytännössä sovelluksen ideana on näyttää taksimatkan hinta, ja tämän jälkeen voi tilata kyydin sovelluksen kautta. Testatuista sovelluksista vain Valopilkku ei näytä hintaa etukäteen.

Tampereella vuona 2020 toimivat taksisovellukset

Menevä
Taksi Tampere
02Taksi
iTaksi
Valopilkku

Menevä taksisovellus

Menevä on suomalainen perheomisteinen taksiyritys, joka on toiminut alalla jo yli 40 vuotta. Menevän sovellus toimii useissa Suomen kaupungeissa, myös Tampereella.

Menevä-taksisovellus on helppo ottaa käyttöön. Rekisteröinti tapahtuu alle minuutissa, ja sovellus kysyy vain puhelinnumeron ja nimen. Tämän jälkeen saat vahvistuskoodin puhelimeen ja näet valitsemasi matkan hinnan. Useisiin muihin sovelluksiin verrattuna Menevä ei vaadi luottokorttia rekisteröintiin. Voit valita valikosta käteismaksun, ja hoitaa maksun suoraan kuljettajalle.

Kuvaruutukaappaus Menevä-taksisovelluksesta.

Menevän sovelluksen käyttö on helppoa, ja kyydin saa tilattua helposti. Lyhyemmällä reitillä arvioidun hinnan vaihteluväli oli yksi euro, joten sovellus arvioi kyydin hinnan kohtuullisen tarkasti.

Menevän sovelluksen miinuspuoli on puutteellisista valikoista: esimerkiksi kieltä ei pysty vaihtamaan.

Taksi Tampere

Taksi Tampereen sovellus on helppo ottaa käyttöön, ja myös tässä sovelluksessa voi valita vain käteismaksun.

Kuvaruutukaappaus TaksiTampereen sovelluksesta.

Mielenkiintoista Taksi Tampereen sovelluksessa on, ettei se tunnu löytävän useita tunnettuja ravintoloita, tai maamerkkejä. Esimerkkimatkassamme asiakas halusi matkustaa Tampereen rautatieasemalta hyvin tunnettuun ravintolaan Pispalaan (reitti: Rautatieasema – Cafe Pispala). Kuitenkin molempien kohteiden kohdalla tarvittiin katuosoite, pelkkä yrityksen tai paikan nimi ei siis löytynyt sovelluksen hakutoiminnolla.

Taksi Tampereen hinta-arvioi oli myös vertailun suurin. Lyhyellä matkalla hinta vaihteli välillä 12 – 20 euroa.

Kuvaruutukaappaus TaksiTampereen sovelluksesta.

02Taksi

02Taksi -sovellus mainostaa toimivansa kaikkialla Suomessa. Sovellus ei itse tarjoa kyytejä, vaan voit valita useiden eri palveluntarjoajien välillä. Näin ollen sovellus toimii samalla periaatteella kuin Über tai muut kyydinvälitysfirmat. 02 Taksia ylläpitää 020202 Palvelut Oy,

Suomessa sovellus vertailee useiden eri palveluntarjoajien kyytejä, ja esimerkiksi Tampereen osalta mukana ovat Menevä, iTaksi ja Expresstaxi.

Kuvaruutukaappaus 02-taksin sovelluksesta.

02Taksi-sovelluksen kohdalla mielenkiintoista on, että se antaa eri hinnat kuin muiden taksiyritysten omat palvelut. Esimerkiksi Menevä-sovellus kertoo hinnaksi Tampereen lentoasemalle 42 euroa, mutta 02Taksi-sovellus myy samaa matkaa 36 eurolla. Vertailu siis kannattaa tässä tapauksessa. 

iTaksi-sovellus

Myös iTaksi kertoo toimivansa kaikkialla Suomessa, näin ollen myös Tampereella.Sovellus antaa hinta-arvion ennen matkaa, ja rekisteröinti on sujuvaa.

Kuvaruutukaappaus iTaksin sovelluksesta.

Valopilkku-sovellus

Myös Taksi Helsingin sovellus toimii Tampereella. Sovelluksen nimi on Valopilkku, ja se on käytössä ympäri Suomen.

Valopilkku-sovellus on ylivoimaisesti laajalevikkisin Suomessa. Sovelluksen kotisivuilla kerrotaan, että se toimii yli 175 paikkakunnalla ja sillä tavoittaa jopa 5000 taksia.

Valopilkku on helppo ottaa käyttöön, mutta se eroaa muista etukäteishinnoittelun puuttumisella. Sovellus ei näytä ollenkaan hinta-arvioita etukäteen, eikä anna suuntaa kuinka paljon matka tulee maksamaan. Valopilkun tarkoitus on ilmeisesti korvata perinteinen puhelintilaus.

Taksisovelluksia vertaillessa tämä on iso miinus, ja ohjaa käyttäjän muihin sovelluksiin. Toiminnallisuuksiltaan Valopilkku on hyvä, mutta hinnan etukäteisilmoittaminen on minimivaatimus kun puhutaan taksin tilaamisesta vuonna 2020.

Reittien hintavertailu Tampereella

Otimme vertailuun kaksi eri reittiä Ensimmäinen, lyhyempi reitti on keskustasta ravintolaan Pispalaan.

Tällä reitillä hajontaa on yllättävän paljon. Vaikka kyseessä on vain vajaan neljän kilometrin matka, taksimatkojen hinnoissa on eroa seitsemän euroa. Eroa halvimman ja kalleimman taksimatkan välillä on siis useita kymmeniä prosentteja!

Reitti 1: Tampereen rautatieasema – Cafe Pispala 3,7 km
Menevän.16 €
Taksi Tamperen.12-18  €
02Taksin.14 € / 16 € / 17 €
iTaksin.19  €
ValopilkkuEi etukäteisarvioita hinnasta

Lyhyellä reitillä halvin kyyti löytyy Taksi Tampereen sovelluksesta. Toisiksi halvin on 02Taksi-sovelluksen kautta, jos valitsee iTaksin.

Taksi Tampereen hintavaihtelu on kuitenkin suurta varausvaiheessa. Vertailun tulos on suuntaa-antava, koska kaikilla sovelluksilla hinta vaihtelee ajankohdan ja kysynnän mukaan. Tämän vuoksi VertaaEnsin.fi suosittelee vertailemaan myös taksisovelluksia aktiivisesti.

Eroa halvimman ja kalleimman taksimatkan välillä on useita kymmeniä prosentteja!

Toinen, pidempi reitti on Tampereen keskustasta lentokentälle. Heinäkuussa 2020 Tampereen keskustasta pääsee lentoasemalle joko 33 euron hintaan, tai 50 euron hintaan. Vertailu siis todellakin kannattaa!

Heinäkuussa 2020 taksin hinta Tampereen keskustasta lentoasemalle on välillä 33 ja 50 euroa.

Reitti 2: Tampereen keskusta – Lentoasema 16,4 km
Menevä n. 42 €
Taksi Tamperen. 30-50 €
02Taksin.33 € / 36 € / 47 €
iTaksin. 35 €
ValopilkkuEi etukäteisarvioita hinnasta

Myös tällä kertaa halvimman hinnan saa Taksi Tampereen-sovelluksesta. 02Taksi antaa eniten vaihtoehtoja, ja taksien hinnat tässä sovelluksessa vaihtelevat välillä 33-47 euroa. Taksi Tampereen vaihteluväli on vertailun suurin, välillä 30-50 euroa. Näin ollen Taksi Tampereen sovelluksen vaihteluvälin ollessa näin suuri, realistista kuvaa todellisesta hinnasta on vaikea muodostaa.

Yhteenveto – mikä on halvin taksisovellus Tampereella vuonna 2020?

Vertailun halvin taksisovellus oli ja testin voittoja on tietyin varauksin Taksi Tampere. Hintaero on osalla reiteillä huomattava, mutta hinnan vaihteluväli tulee ottaa huomioon.

Kalleimmaksi taksisovellukseksi vertailussa ei suoranaisesti osoittautunut yksikään valituista applikaatioista. Taksien hinnat vaihtelevat jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan, ja toisilla yrityksillä voi olla halvempi hinta tietyllä reitillä, kun taas toiset yritykset keskittyvät halvempiin hintoihin hiljaisempina aikoina.

Vertailtaessa sovelluksia ja niiden toimintaa, Valopilkku on haastava vaihtoehto. Se ei näytä hintaa etukäteen, ja näin ollen hintatietoinen kuluttaja ei pysty tekemään rehellistä vertailua.

Taksisovelluksia taon Tampereellakin paljon, ja taloustaitoinen kuluttaja vertailee useita ennen kuin tekee oman päätöksensä. Maailman suurimmilla taksisovelluksilla, kuten Uberilla, hinnat päivittyvät jatkuvasti. Tämä on suunta, johon myös paikalliset taksisovellukset ovat Suomessakin menossa. Hinnat perustuvat reaaliaikaiseen kysyntään ja tarjontaan, ja hiljaisena aikana taksi voi olla erittäin kustannustehokas vaihtoehto.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen on VertaaEnsin.fi PR- ja markkinointistrategi. Juuso on opiskellut kansainvälistä markkinointia ja työskennellyt finanssialalla viimeiset kahdeksan vuotta. Hän on kiinnostunut laajasti finanssiasioista ja taloudellisesta hyvinvoinnista.

Tarjoukset