Vertaa parhaat puhelinliittymät alta

Tärkeää tietoa liittymävertailusta

Miten liittymävertailu toimii?

Vertailu toimii näin:

  • Valitse sinulle parhaat liittymän ominaisuudet
  • Aseta vertailun suodattimet sinulle sopivaksi
  • Vertaile ja löydä paras liittymä
  • Tilaa uusi puhelinliittymä operaattorien sivuilla

Miksi liittymävertailu kannattaa tehdä?

Vertailun avulla tiedät varmasti onko sinulla paras puhelinliittymä. Liittymävertailu on täysin läpinäkyvä ja puolueeton, ja näet kaikki vertailtavat puhelinliittymät listassa hintoineen.

Liittymävertailuun kuuluu lisäksi laskuri, johon voit syöttää arvioidut tiedot omasta puhelinkäytöstä, ja näin saat omaan käyttöösi sopivat arviot hinnoista ja operaattoreista. Liittymälaskuriin voit huomioida oman käytön mukaan muun muassa nämä ominaisuudet:

  • Datakäyttö
  • Puheaika
  • Tekstiviestien määrä

Kannattaa muistaa, että operaattorien tarjoushinnat vaihtelevat todella usein. Tyypillinen liittymätarjous voi pudottaa asiakkaan paketin kuukausihintaa 20 prosentilla. Yleensä tarjoushinta pysyy voimassa 6-24 kuukautta, jonka jälkeen hinta nousee normaaliksi. Tämän vuoksi kilpailuttaminen kannattaa tehdä vuosittain.

4g liittymä vertailu

Liittymävertailun avulla on helppo löytää paras 4g liittymä. 4G liittymien tiedonsiirtonopeudet ovat ovat Suomessa jo niin korkeita, että varsinkin kaupunkialueilla saatat pärjätä jopa ilman perinteistä laajakaistaa. Voit siis hankkia 4G-liittymän myös kotikäyttöön.

Jos päätät valita 4g-liittymän, muista tarkastaa ettei liittymään kuulu kuukausittaista datakattoa. Useat operaattorit tarjoavat rajattomia 4G-liittymiä, mutta myös paketteja joissa on kuukausittainen datakatto. Jos katsot paljon videoita, tai pelaat pelejä tai lataat tiedostoja, kiinnitä huomiota siihen ettei liittymään kuulu datakattoa. Valitse siis dataliittymä jossa ei ole datakattoa, ja näin voit käyttää 4G-yhteyttä niin paljon kuin haluat, miettimättä sitä kuinka paljon dataa olet jo käyttänyt.

5g liittymä vertailu

5G-liittymät tulevat kovaa vauhtia yleistymään, ja useat operaattorit tarjoavat niitä jo asiakkailleen. Myös nämä liittymät kannattaa vertailla, koska liittymien ehdoissa, hinnoissa ja nopeuksissa voi olla suuriakin eroja.

5G-liittymissä kannattaa kiinnittää huomiota edellä mainittuun datakattoon, mutta myös kuuluvuuksien vertailuun. Eri operaattorien liittymien kuuluvuus vaihtelee aina alueittain. Tekniikka on kuitenkin uutta ja kehittyy jatkuvasti, joten nämäkin ongelmat tullaan todennäköisesti korjaamaan pian.

Vertaa puhelinliittymät joka vuosi

Milloin viimeksi olet kilpailuttanut liittymäsi? Vertaa puhelinliittymä joka vuosi, niin säästät selvää rahaa

Operaattoreiden tarjoamat puhelinliittymätarjoukset vaihtelevat kuukausittain. Usein myös houkuttelevat tarjoushinnat ovat voimassa esimerkiksi vain 12kk:n ajan, jonka jälkeen liittymän hinta nousee. Esimerkiksi DNA:n, Elisan ja Telian useat sopimukset ovat voimassa pääsääntöisesti tarjoushinnalla 12 kuukauden ajan, jonka jälkeen liittymän hinta nousee.

Tarjouskampanjan päätyttyä liittymä kannattaa siis kilpailuttaa ja mahdollisesti vaihtaa. Vuositasolla säästöä voi tulla jopa satoja euroja jos kilpailutukseen käyttää aikaa muutaman minuutin. Puhelinliittymä vertailu on siis hyvä tehdä vähintään kerran vuodessa.

Haluatko ilmaisia talousvinkkejä?

Liity postituslistallemme, niin saat parhaat vinkit ja ajankohtaiset talousaiheet suoraan sähköpostiisi.